Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Oua ochiuri fara sa se sparga galbenusul?
Last Updated: Mar 06 2017 04:32, Started by
_NeXUS-
, Mar 05 2017 21:40
·
0
#19
Posted 05 March 2017 - 21:59
Interesant cum va cacati pe voi de va faceti ca nu intelegeti diferenta dintre oua ochiuri si oua prajite in tigaie.
Ok, inapoi la televizor. Edited by _NeXUS-, 05 March 2017 - 21:59. |
#20
Posted 05 March 2017 - 21:59
#21
Posted 05 March 2017 - 22:00
în tigaia petntru ochiuri, încap exact două ochiuri
pînă la jumătatate ulei şi cu atenţie spart. |
#22
Posted 05 March 2017 - 22:02
Uite reteta ptr ceai!In caz ca te imbolnavesti [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/-zod01w6QVk?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
|
#23
Posted 05 March 2017 - 22:02
Cand galbenusul se sparge repede, usor, este primul indiciu ca acele oua sunt vechi, indiferent ce scrie pe eticheta de expirare.
Un ou proaspat are galbenusul ferm , rotund , semisferic, aspect lucios. Un ou vechi are galbenusul, intins ca suprafata , plat, nu este ferm, aspect mat. laptos, fara stralucire. Edited by keta, 05 March 2017 - 22:06. |
#25
Posted 05 March 2017 - 22:05
Hai să-ți spun secretul tot eu(ca să vezi că nu fac "bășcălie"):
Separi albușul de gălbenuș,cu grijă-să nu spargi gălbenușul(poți folosi un pet de 0,5 pentru această operațiune). Apoi pui albușul în tigaie,îl prăjești un pic,după care adaugi gălbenușul fix în mijlocul albușului. Le mai prăjești un pic împreună(până arată cum vrei),le scoți,condimentezi cu ce vrei(cât sunt calde),le lași să se răcească un pic(cât tai pâinea),apoi le servești. Poftă bună! P.S.: Vezi că sunt în comerț diferite forme(metalice) cu care poți da oului altă formă:stea,pătrat,etc. |
#26
Posted 05 March 2017 - 22:07
#27
Posted 05 March 2017 - 22:11
cu mana se separa galbenusul. nu ai nevoie de inca o bucatarie pt asta.
filmuletul din prima postare e un dezastru. mai avea putin si arunca tot uleiul pe aragaz. uleiul ala nu a ajuns pe oua cat a ajuns pe aragaz cand ii facea vant din tigaie. un ou prajit bine se face la foc mic, uleiul sa fie deja incins, nu ca in filmulet, sa stai 3 min degeaba. apoi cu o lingura pui ulei constant pe galbenus pana la gatirea lui dupa preferinte. simplu si eficient. iar cand il scoti din tigaie, nu il scoti cu lingura de lemn ca ala din video, ci cu o spatula care sa cuprinda oul pe dedsubt. asta daca nu ai pricepere si indemanare sa-l scoti cu furculita, eu cel putin asa fac, foarte rar il scot cu lingura. si culmea, nu se sparge nici un galbenus. |
#28
Posted 05 March 2017 - 22:16
|
#29
Posted 05 March 2017 - 22:20
spargi ouale in vid cu ciocanul lui Thor apoi le teleportezi in tigaie.
acum serios vorbind, cat de greu e sa spargi un ou si cata stiinta iti trebuie pentru asta. pfffff oua ochiuri si cartofi prajiti stiu si copiii mei sa prepare de la vreo 5-6 ani Edited by androholic, 05 March 2017 - 22:21. |
#30
Posted 05 March 2017 - 22:25
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/V0QdNuVPvXc?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Și asta: [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/ttaADmivsyE?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] Edited by ASCENDED, 05 March 2017 - 22:28. |
#31
Posted 05 March 2017 - 22:29
Încep să mă simt retardat după atîtea comentarii docte sau ironice.
Îmi plac ouăle ochiuri, dar n-am încercat niciodată să le prepar. Nici cu tăiatul pîinii nu stau prea bine. Și mă îndrept vertiginos spre 50 de ani, Asta-nseamnă că am trăit degeaba?! Am preferat să las astfel de preocupări pe seama celor mai înzestrați (părinți, bunici, iubite, neveste, bucătari etc.) Oare-a fost o greșeală? Este obligatoriu în viață să ai habar de tehnicile din bucătărie? Nu prea cred, Am preferat să-mi consum timpul învățînd alte ”tehnici”, astfel încît să-mi permit să plătesc oricînd și oriunde ”tehnica” bucătăriei. |
#32
Posted 05 March 2017 - 22:38
nu trebuie numai decat aruncat ulei, merge si pus capacul. trebuie doar sa cunosti un pic aragazul ca sa potrivesti flacara. o flacara prea mare le va arde prea tare pe margine, cu o flacara prea mica iti va intari galbenusul pana ce se intareste tot albusul (ma gandesc ca vrei ouale alea moi).
apropo, stiati ca omleta pentru a fi gustoasa trebuie lasata un pic cruda la interior? trebuie un pic de dexteritate, ca se scoate din tigaie mai moale decat o vrei, ea intarindu-se ceva si dupa ce e scoasa, pana se raceste. |
#33
Posted 05 March 2017 - 22:49
X41Xu1, on 05 martie 2017 - 22:29, said:
Ăncep Este obligatoriu Ăźn viață să ai habar de tehnicile din bucătărie? Nu prea cred, Am preferat să-mi consum timpul ĂźnvățĂźnd alte âtehniciâ, astfel ĂźncĂźt să-mi permit să plătesc oricĂźnd și oriunde âtehnicaâ bucătăriei. |
|
#34
Posted 05 March 2017 - 22:53
Stiam ca trollii halesc ouale crude, nu le pangaresc cu gatitul.
|
#35
Posted 05 March 2017 - 22:59
Dar mamica sau taticul tau nu ti-au aratat cum se prepara ???
|
#36
Posted 05 March 2017 - 23:00
Pai avem asa...
Spargi oul in tigaie si rotesti tigaia cu un anumit unghi, sa-i zicem alfa. Si acum avem asa... cos2(alpha) + sin2(alpha) =1 Deci oul ramane intreg. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users