Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii
 Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...
 Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor
 Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android
 

Constructie casa. Ce, cat si cum?

- - - - -
  • Please log in to reply
92 replies to this topic

#55
zzagger

zzagger

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 16.04.2009
”va modifica dupa bunul plac ” zici , vai , vai ,vai si amar de ”constructorii” din țara asta , pai modifici asa cum vrea fiecare , de structura de rezistenta a casei ce zici ?, sau asta nu mai conteaza , omul sa marce banul si gata , se rezolva ! Cat despre 111,3 kwh  , cum i ai calculat ?

#56
partyman

partyman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,026
  • Înscris: 17.10.2004

View Postlestad_25, on 09 decembrie 2016 - 23:04, said:

@partyman - mare atentie in cei 50-60 mp util, camere de minim 12 mp (la 3 camere ai deja  mp), in lipsa unei sufrageri bucataria va trebui sa o dimensionezi la un minm 15-16 mp,  bai mai i-a vreo 5-6 mp, si iti lipseste din toata povestea - o camara de alimente, un posibil mic spatiu tehnic, si nu uita de un hol de legatura (asta daca nu vrei sa faci o casa in care vei trece dintr-o camera in alta .
pai am zis pe pagina trecuta ca mie imi ajunge asta - http://www.rotarex.r...casa-mica-2002/ insa costurile la cheie sunt destul de mari din punctul meu de vedere.

Edited by partyman, 10 December 2016 - 13:00.


#57
lestad_25

lestad_25

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,317
  • Înscris: 28.07.2010
Deobicei  modoificarerile cosntructilor existente au la baza un proiect de modificari interioare/exterioare/ mansardare / etajare  - o expertiza  tehnica  pe care un constructor daca se simte capabil o poate executa, din cate vad dumneavoastra (cu tot cei 30 de ani de activitate ) va este destul de necunoscut tot conceptul (sa stiti domnule  zzagger este destul de veche treaba, ii implica pe cei de la ISC, sunt experti autorizati , care merg la fata locului dupa un proiect intocmit de o echpa de proiectare, care fie ca ne place sau nu trebuie sa respecte in lini mari cerintele impuse de beneficiar,  doar nu e tocmai ok ca omu sa ceara bucatarie  si 2 camere si sa primeasca autorizatie pentru magazin alimentar sau invers   :D )  ar fi interesant sa explicati unei comisi de la monunmente parerea dumenavoastra asupra mansaradrilor. Nu sunt constructor, efectiv incerc sa luminez un om care este destul de confuz mai ales in privinta costului (lucru care se intampla destul de des , anul asta am facut 2 proiecte pe structura metalica si m-am trezit cu beneficciare disperati ca devizul dat de cosntructor depasea costurile promise  (tot de acelasi constructor)
Practic nu trebuie sa explic nimanui calculele facute de un P.T. pe instalati , executia lui si un studiu energetic care a tinut cont de toti factorii (pereti, proiect, materiale aplicate, sistemul ales, suprafata vitrata , pozitionare , ......)
@ partyman referitor la costurile la cheie a unei constructii , atat de mult sa discutat pe forum , chiar si faptul ca este aproape irelevant sistemul ales (conteaza timpul de executie si graba de a te muta) la final tragi linia la un 4-500 euro / mp , la o constructie la rosu este undeva la jumatatea drumului si a sacului cu bani, diferenta o face  ce sti sa faci cu mana ta. Imi amintesc vag  ce era pe link (acum nu mia functitineaza) cereti mai multe oferte, incercati toate modalitatile de constructie, cum mai mai afirmat atat eu , cat si o alta persoana , exista containere metalice unde puteri  sa aveti o altfel de libertate, atata timp cat cat puteti sa treceti peste bariera de materiale .
Out.

#58
zzagger

zzagger

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 16.04.2009
@lestad_25 pai mai inainte ziceai ca faci modificari ”dupa bunul plac ” al beneficiarului , iar apoi imi pomenesti de expertiza si cei de la ISC . Hotarasta te si tu ! zici ca ai facut proiecte pe structura metalica , dar nu ai pomenit nimic de calculul de rezistenta . un proiect de de arhitectura poate sa faca oricine e autorizat in țara asta . Cat despre calculul termic . eram doar curios ce metoda ai folosit , sper ca nu e un secret .Desigur e o țara libera (inca) si fiecare isi poate exprima parerea lui despre ce face . Asta e si rostul acestui forum . Ne exprimam parerile in asa fel ca cei care citesc , sa inteleaga ceva . Nu sunt de acord cu cei care sustin ca detin ei adevarul absolut , refuzand orice varianta in afara de cea pe care ei o sustin. Numai ca atunci cand iti expui o parere , trebuie sa o si argumentezi , nu e de ajuns doar sa arunci niste cifre asa , fara sa aiba in spate argumente. oricine este liber sa aleaga orice sistem constructiv doreste din cele aflate pe piata. Nu stiu ce proiecte ai facut , sau la care ai dedus ca ajung costurile ”la cheie” la 4-500 euro. Ce pot sa sustine e, ca la pretul asta , pot realiza o constructie pe structura metalica usoara ”la cheie” cu finisaje mediu spre lux. In general costurile de realizare fata de o constructie pe zidarie sunt mai mici cu pana la 35 %, si am argumentat asta .Mai mult , sunt o sumedenie de producatori de structuri metalice usoare in Romania , insa noi , suntem singurii care producem structuri in conformitate cu standardul european EN 1090 - 2 cu clasa de consecinta maxim EXC3, la fabricarea structurilor se foloseste tabla din gama DX51D, sau S250-350 cu grad de zincare 100-275g/mp. Mai pe intelesul tuturor , acest tip constructiv , nu e facut asa ”pe genunchi” , ci contine inalta tehnologie  atestata cu acte .

#59
lestad_25

lestad_25

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,317
  • Înscris: 28.07.2010
@ zzagger  - in contextul discutiei din punctul asta  este irelevanta pentru initiatiator  (un proiect de modificari, care are anumiti pasi) dar se poate tine cont si de astfel de lucruri (mai ales daca in viitor are in vedere inclusiv vanzarea constructiei).  Deoarece orice constructie poate sa fie supusa unei modificari in timpul existentei ei, care trebuie sa reflecte cerintele si specificatile beneficiarului (adica dupa bunul plac). Cum am mai zis deja cerintele unui client / beneficiar trebuie sa fie reflectate in produsul final,  Din acelasi capitol, la structura metalica, de la proiect la executie  se intampla des ca anumiti clienti sa doreasca mici modificari in timpul executie, mutari de usi , inclusiv marirea anumitor goluri de ferestre (cu riscul de a reautoriza ) cum procedati ?  
Pareti mult mai interesat de casa mea decat a ce oferiti dumneavoastra. In cazul meu nu eu am facut calculul (nu imi pot insusi  munca altora) mai ales ca nu au fost calcule facute  "pe genunchi" , deja ma repet parca a 3-a oara , nu fac nici proiecte de instalatii nu sunt nici atestat energetic ,  valoarea resepectiva esta data de estimarea proiectului de instalatii, eu am estimat un necesar de 19 kwh termic , in functie de suprafata si volumul necesar de a fi incalzit, dar din proiectul de instalatii sa mai ridicat , sa tinut cont de eficienta centralei , posibile pierderi ....  si sa ajuns la 25 kwh (cu recomandarea unei centrale de 30 - 35 deoarece este posibil sa  fie si un corp b ) , in calcul exista si 2 panouri solare (alte pariti componete a caselor pasive), am ascultat si eu sfaturile legate de izolatia termica date pe forum si de alegerea sistemului de incalzire, a ajutat si tipul de caramida (tip fagure) si un avantaj este si zona (in campie la Arad nu am parte de asa ierni friguroase) in casa am acuma constatant cam + 7-8 grade atat la parter cat si la mansarda,  tinad cont ca afara  sunt cu minus.
Nu am sustinut ca detin vre-un adevar am atras atentia ca de multe ori ce este prezentat la final este diferit, recent un beneficiar de al meu a renuntat la un parter pe structura metalica deoarece pentru o extindere a unei case de vreo 40 mp devizul firmei a fost 20 K de euro, tot aceeasi firma cand a cerut deviz pe structura clasica de caramida (vorba omului , aproape sa injumatatie suma), este cel mai recent exemplu. Inclusiv eu am vrut sa imi fac garajul si magazia de lemne pe structura de lemn (framing) la care am renuntat si am facut pe zidarie deoarece numai materialele erau cu 15-20% mai scumpe decat la zidarie. Legat de preturi am avut beneficiari ca au fost si sub medie si peste medie afirmata de mine , la constructii pe zidarie cu finisaje medii cam ala e pretul , pur si simplu mai intreb oameni care au terminat constructile la ce suma finala au ajuns , Am avut si un caz care a terminat casa p+m de 185 mp in 80-85 K de euro la un an dupa finalizare a avut o ocazie si a vandut casa cu 130 k de euro,

#60
ElenaCristina930

ElenaCristina930

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 11.12.2016
As dori sa contruiesc o casa de 100 mp la sol si mansarda si am tot citit despre prețul unei asemenea case si nu reușesc sa ajung la o concluzie . Cât m ar putea costa construcția la cheie ? M ar interesa un pret estimativ si daca știți o anumită firma care lucrează si in sudul țării . Mulțumesc !

#61
argentum

argentum

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,400
  • Înscris: 25.05.2015
prin firma? 70,000-110,000 euro

#62
ElenaCristina930

ElenaCristina930

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 11.12.2016
Proiectul total al casei este 180 mp P+M si am înțeles ca prețul este 300€/mp. Casa va fi construită intr un sat Drajna , județul Călărași , cum poate costa atât de mult ? Si din ce material de construcție ar fi mai convenabil ?multumesc!

#63
cristobob

cristobob

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,435
  • Înscris: 06.01.2014

View PostElenaCristina930, on 11 decembrie 2016 - 19:03, said:

...
Casa va fi construită intr un sat Drajna , ...
Considerați ca "intr-un sat" construirea unei case este mai ieftina?

View Postargentum, on 11 decembrie 2016 - 18:23, said:

prin firma? 70,000-110,000 euro
La cheie, cam 200 mp, mai degrabă spre 110 mii euro.

#64
ElenaCristina930

ElenaCristina930

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 11.12.2016
Am citit in articole pe forum ca ar conta si zona unde se construiește casa . Cum habar nu am despre ce e vorba si am nevoie de informații , de asta sunt aici.

Si daca nu ar fi prin firma, la ce pret ar trebui sa ma aștept ?

#65
lestad_25

lestad_25

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,317
  • Înscris: 28.07.2010
La sat marea diferenta este costul terenului, aerul curat, libertatea, impozitul si taxele mai mici,  materialele daca erau mai ieftine cu siguranta as fi remarcat si eu,  daca pretul e asa o problema intrebati-l pe zzagger , la el e mai ieftina cu 35%  o casa. Sa nu zica cumva  ca nu promovam sisteme moderne, pe mine ma facut deja prea conservator Posted Image .

#66
argentum

argentum

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,400
  • Înscris: 25.05.2015

View Postcristobob, on 11 decembrie 2016 - 19:31, said:

Considerați ca "intr-un sat" construirea unei case este mai ieftina?


La cheie, cam 200 mp, mai degrabă spre 110 mii euro.

am dat 70k la 170mp pt un pret minim  si 110k la 200mp pt unul maxim ca zise ca'i mansarda si am spus ca poate avea oriunde de la 170 pana la 200

300 la cheie? la 180mp? te pomenesti ca mai este si tva'ul inclus. se poate face cred si cu 300 la cheie da e pacat... orice se poate face.

la modul serios, clipul de mai jos este foarte educativ in ceea ce priveste constructia caselor
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/SKxWJP_LH7A?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#67
ElenaCristina930

ElenaCristina930

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 11.12.2016
Ok , mulțumesc ! :) eu v am spus ce știam , deocamdată am terenul cumpărat si proiectul in curs. Acum imi lipsește o informație sigura de prețul la care m ar putea ajunge aceasta casa mult visata . Deocamdată , sunt confuza . Stiu ca o sa conteze foarte mult si materialele folosite , bla bla , ma interesa o medie .

#68
ElenaCristina930

ElenaCristina930

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 11.12.2016
https://www.casebine...mida-metal-lemn

#69
argentum

argentum

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,400
  • Înscris: 25.05.2015
indiferent de ce factori iei in calcul (materiale etc), nu este realistic 300/mp la cheie prin firma. nu ai cum.
un cost de 300/mp la cheie in regie proprie, cu munca pusa, cu angajat zilieri, cu unele concesii la materiale, design etc, da, cred ca se poate face. dar nu cu firma. firma nu face fapte de caritate si nici nu trebuie sa faca. ii trebuie profit. sa spunem ca se organizeaza bine sivor da la 300mp la cheie unde ce inseamna la cheie e suviect de lungi discutii. daca ei vand la 300 (nu uita ca vei plati tva, nu?),apoi, care crezi ca este costul lor? 250? 270?
in ideea ca multi forumisti isi fac socotelile la sange cheltuie lejer 130mp la rosu, si media e poate pe la 150mp, cam ce crezi ca va face acel constructor, ce atentie, nu calcula ca vinde la 300, ci construieste la 250 sau 260?
vei  avea trei armatura de stuf si peretii umpluti cu hartie de ziar.

View PostElenaCristina930, on 12 decembrie 2016 - 06:09, said:


nu;s ce sa zic. sunt banii tai.doar ca o data intrata on hora mai greu sa iesi. tu realizezi ca pe siteul respectiv nu este data nici'o adresa, ci doar numere de telefon si emailuri. eu stiu ca o companie serioasa, scrie unde isi desfasoara activitatea, fie ca este o garsoniera sau un garaj sau ditamai cladirea. nu masor seriozitate dupa marimea companiei sau numar de angajati, ci dupa transparenta.

#70
zzagger

zzagger

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 16.04.2009

View Postlestad_25, on 11 decembrie 2016 - 20:04, said:

La sat marea diferenta este costul terenului, aerul curat, libertatea, impozitul si taxele mai mici,  materialele daca erau mai ieftine cu siguranta as fi remarcat si eu,  daca pretul e asa o problema intrebati-l pe zzagger , la el e mai ieftina cu 35%  o casa. Sa nu zica cumva  ca nu promovam sisteme moderne, pe mine ma facut deja prea conservator Posted Image .
vezi ?, acu esti deja rautacios ! :)

#71
raulalexandru1985

raulalexandru1985

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 37
  • Înscris: 04.08.2013
Salutare si CRACIUN FERICIT
Recent am cumparat un teren de 3000 mp ingradit si intravilant intrunul din satele de pe langa Jud.Cluj pentru a face o mica gradina pentru zarzavaturi consum propriu si pe toata suprafata terenului nu am nici o constructie unde in caz de ploaie sa ma adapostesc...vreau sa imi fac o casuta pe boltari sa fie suspendata si nu stiu daca pentru o asfel de "cabanuta"am nevoie de ceva aprobare autorizatie si bine nteles pe langa aceasta sa mai fac un loc pentru a tine o gaine si catva iepuri...intreb persoanele care cunosc mai bine regulile din aceasta tara si nu numai....

scuze daca sunt offtopic

Edited by raulalexandru1985, 24 December 2016 - 16:59.


#72
lestad_25

lestad_25

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,317
  • Înscris: 28.07.2010
@ raulalexandru1985 defineste ideea de cabana in primul rand, ce astepti de la ea :D, Acuma cotetul de gani teoretic il poti face cu resturile din cofraje de pe santier si teoretic daca nu faci ceva mega constructie nu trebuie autorizate,
Au mai zis uni pe postul asta niste containere pot rezolva situatia, poti sa spui daca terenul este in intavilan sau in extravilan, solutii sa te ascunzi de ploaie sunt , dar detailiaza mai mult.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate