Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...

Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11
 securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...

De unde cumparati suspensii / gar...

[UNDE] Reconditionare obiecte lemn
 Infiltratii casa noua

sugestie usa interior

ANAF si plata la selfpay

Imprimanta ciss rezista perioade ...
 Garmin fēnix 7 / PRO / Saphi...

Care sunt cele mai mari regrete a...

Alfa Romeo Stelvio 2.2 jtd

Intrebari srl nou
 

ce sa fac cu 20.000 euro?

- - - - -
  • Please log in to reply
154 replies to this topic

#37
Rixthinna

Rixthinna

    Khenifra

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,096
  • Înscris: 19.04.2015
Mai stai nitel, cica mai da ciolos 50 000 celor ce se intorc in tara si vor sa deschida afaceri.
Apoi mai angajezi cativa de pe forum si te·ai scos.

Nemtii n·au un ciolos sa le dea.

P.S.  faci ceva care sa produca lapte si miere.

#38
cobi1

cobi1

    Bagator in seama

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,767
  • Înscris: 28.02.2011

View PostPoeOvidiu, on 03 septembrie 2016 - 09:03, said:

Totul in afacere porneste de la ce iti place sa faci. Daca faci o afacere doar ca e la moda domeniul sau e pe val acum, ai sanse mari sa esuezi. In prima faza cauta cateva eminarii, cursuri, dezbateri etc despre afaceri. Sunt destule gratuite. Participi la ele, o sa sune frumos, o sa zici ca e floare la ureche, etc.
  Din experienta iti spun eu etapele unei afaceri.
1. Te hotarasti pe un domeniu
2. Deschizi firma si ii dai drumul
3. Dupa o perioada cuprinsa intre 1 si 3 ani esti aproape de faliment
4. Cand ajungi la punctul 3 realizezi ca habar nu ai sa conduci o afacere desi din exterior parea simplu
5. Ori incepi sa inveti, sa te documentezi, sa cauti cursuri, indrumari, carti, si tot ce gasesti despre conducerea si gestionarea unei afaceri ori inchizi afacerea
6 Dupa aproximativ 1 an de la inceperea invatatului  de la punctul 5 (considerand ca nu ai inchis) afacerea incepe sa iese de pe - si se indreapta spre un zero.
7. Dupa ce ajungi la zero incepe cresterea si vei fi pe plus
Nota. Afacerile si mediul de afaceri e in continua schimbare deci punctul 5 odata inceput va tine atata timp cat va tine afacerea.
O afacere nu stagneaza, ori creste ori scade, nu sta pe loc. Eu zic sa incepi intai cu studiul si invatatul, astfel scazi sansele sa ajungi la punctul 3.
Vrei constructii? e ok, studiaza tot ce inseamna acest domeniu in Romania, de la forta de munca necesara, preturi, termene de executie medii la alti furnizori al aceluiasi serviciu, cheltuieli, gestionarea lucrarilor, gestionarea banilor, angajatilor, preturi pe piata, calitatea prezenta in piata in care activezi.
La inceput vei avea preturi sub concurenta si calitate cel putin la acelai nivel.
Fa-ti un plan cu termene stricte, pune target-ul unde vrei sa ajungi peste un anumit timp cu afacerea (2 ani de la 20.000 sa ajung la 70.000) Pe urma imparte aceasta tinta pe pasi mici fiecare cu termen stabilit clar. Te tii de termene cu strictete.
De exemplu vrei in 5 ani sa ai 30 de angajati si sa faci 2 blocuri/an.
Impartim astia 5 ani si incepi asa;
6 angajati noi/an.
Primul an
2 zidari, un fierar betonist 3 dulgheri.
Trebuie sa finalizam o casa in valoare de x euro
Anul 2
4 zidari un sofer
Trebuie sa contractez 2 case si sa le finalizez.
si tot asa.
Daca vrei si mai bine poti impartii si pe perioade mai scurte.
Eu de exemplu am un plan pe 10 ani din care a trecut unul, e impartit pe perioade de 1 luna. Stiu de unde am plecat, unde vreau sa ajung si ce trebuie sa fac in fiecare luna ca sa fiu acolo unde mi-am propus eu peste 10 ani.
Anul trecut eram la punctul 3. Acum sunt undeva aproape de zero, inca nu am ajuns dar am recuperat 90% din minusul care il aveam.
Inca un lucru important, care l-am invatat pe pielea mea Niciodata nu amesteca banii personali cu banii firmei, daca din firma si traiesti iti pui o suma clara pe care o folosesti in interes personal ( pentru tine, familie etc) suma pe care o retragi din firma la o data clar stabilita dar de preferat sa te incadrezi cu un salar si sa il respecti. Eu de exemplu la 1 a fiecarei luni imi iau partea mea , adica ceea ce ar fi salariul.
Evita afacerile fara documente (la negru), a fost primul lucru ce l-am facut. Tot ce intra si iese din firma sa fie cu documente. Fara exceptie. Desi as putea sa fac livrari fara facturi refuz categoric evaziunea. In timp o sa realizezi ca asta e un castig desi initial pare o pierdere ca dai niste bani la stat.

Un aspect important in costructii. Fa pe dracu in 4 si respecta termenele promise la client. Lucreaza  noaptea, duminica, 24/24 daca e cazul dar respecta termenul.Vei avea mult de castigat in conditiile in care 95% din constructori si meseriasi nu isi respecta termenele promise. Daca totusi ocazional depasesti un termen fa o reducere de pret la client fara ca el sa o ceara.
Toate bune si frumoase dar in realitate nu se intampla asta : daca-ti pleaca " angajatii " in toiul unor lucrari si nu gasesti alti oameni dai faliment instantaneu . Sa zicem ca gasesti oameni in schimb dar gasesti alde Dorel care-ti vor face mai mult paguba decat profit . In domeniul asta ( constructii ) daca nu ai echipa serioasa , relatii in domeniu , cunostinte in constructii , esti fix zero barat . Cel mult ajungi sa prinzi ceva lucrari de carpeli si cand iti merge vestea cat de " bun " esti , ramai pe drumuri .cunosc " n " cazuri care au bagat bani sa faca afacere de genul si is vai de mama lor , au ajuns sa lucreze ei insisi ca angajati la " smotru " ...

#39
cosmin0417

cosmin0417

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 16
  • Înscris: 02.09.2016

View Postpasilla, on 02 septembrie 2016 - 23:49, said:

Ok . Ai uitat. Pacat.
De ce nu ai facut banii aia in Romania ? Presupun ca ai cel putin un cap.

tu esti in romania sau in afara?

View Postpufonel, on 03 septembrie 2016 - 00:15, said:

Terenul ala nu stiu in ce masura te ajuta, doar daca e intravilan si ai ceva utilitati la hotar, sa poti construi o hala. Pentru agricultura e mult prea putin.

Vezi ca cica da statul 40k euro daca iti deschizi o afacere. Acum ar trebui sa vezi cam ce ai putea face: vreun atelier de croitorie, de lacaturserie, de mobila etc. Vezi cam ce forta de munca ai in zona.

PS Nu ne-ai spus cum ai facut cele 20k euro. Daca ai muncit intr-un anumit domeniu, iti sugerez sa continui pe acelasi drum. Daca au fost vreo mostenire/vanzare de terenuri, atunci e mai greu, dar sfatul ramane: axeaza-te pe un domeniu pe care-l cunosti si care te multumeste.

intr-adevar, asa sunt si eu de parere ca ar fi bine sa ma axez pe un domeniu pe care il cunosc. sunt in strainatate de cativa ani si am lucrat in constructii si sofer de tir

View PostTort, on 03 septembrie 2016 - 01:00, said:

In ce tara esti acum?

Anglia

#40
aerodinamic_32

aerodinamic_32

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 334
  • Înscris: 10.08.2015
Un mic parc fotovoltaic nu trebuie angajati produce singur bani, dar nu iti ajunge suma iti trebuie inca de 10 ori suma ta, teren ai unde sa montezi panourile.

#41
xkos

xkos

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,627
  • Înscris: 23.07.2007
vecine, tine banu la ciorap. Daca unde esti acum mai poti produce, produ" in continuare, in Ro ii vei sparge rapid si nu vezi cine stie ce din ei, te papa statul.

#42
cosmin0417

cosmin0417

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 16
  • Înscris: 02.09.2016

View PostoMariusRO, on 03 septembrie 2016 - 07:27, said:

Inainte sa te intrebi ce poti face cu banii, intreaba-te ce stii sa faci, la ce te pricepi. E mai simplu cand te apuci de ceva de care ai habar decat sa te faci apicultor sau agricultor daca tu nu stii cum arata o albina sau un spic de grau...

P.S. Astea cu nu iti ajung banii de nimic sunt prostii. Poti ajunge sa castigi $50.000 pe an plecand de la $50. Conteaza sa ai timp.. sa nu ai grija zilei de maine, ca nu se intampla peste noapte si sa stii cat de cat cu ce se mananca ce faci.

si eu sunt de parere ca poti incepe ceva cu banii astia. sunt in strainatate de cativa ani, am doua job-uri, constructii si sofer de tir, cam asta stiu sa fac in mare.. am mai lucrat in romania la un depozit de carne unde faceam si livrari dar nu cred ca am ramas cu prea multa cunostinte in domeniul asta

View Postvyctoras1985, on 03 septembrie 2016 - 07:56, said:

taicameo e agricultor si iti spun din ce am vazut ca pentru agricultura rentabila iti trebuie mai mult de 20 000 euro. numai un singur tractor bun de la john deere face mai mult de atat. cu animalele ar mai merge.
daca nu baga banii in altceva gen un magazin. cu banii astia poti face un market mai mic asa si poti avea un venit frumusel. in timp poate strangi bani sa valorifici si terenurile alea pe care zici ca le ai.

si daca vrei sa bagi banii in ceva iti recomand mai intai sa zicem ca e vorba de agricultura sa te documentezi intens. trebuie sa stii exact cam cat te costa mancarea pentru animale , un adapost, utilitati, etc ...... plus angajati ......
suma asta e totusi prea mica.....sunt aici la mine in zona niste agricultori care au ajuns la milioane de euro dar asta dupa niste ani buni in care au luat-o de jos de tot incepand cu 2-3 tractoare romanesti si o combina si aia tot romaneasca.
ar merge cu un proiect european. iti mai da ue vreo 50000 euro si iti poti deschide o ferma de animale. branzeturi chestii etc carne.....numai ca trebuie sa inveti multa economie si agricultura ...poti fi usor tepuit....ai grija la ce oameni angajezi ....plus ca vezi tu competitia nu sta degeaba ...sunt zeci de agricultori care au inceput cu mult inaintea ta ...o idee ar fi sa incepi totul in o alta localitate unde nu prea exista concurenta pe segmentul pe care il alegi. insa ti-am spus ...la mine in localitate sunt deja spre exemplu 3-4 insi care au depasit milionul de euro si au inceput prin 90...... similar cu singuranta se intampla si prin valcea......

da..nu prea ma pricep in domeniul asta de agricultura si animale..dar cred ca pot invata..multumesc!

#43
PoeOvidiu

PoeOvidiu

    Sunt de la țară și îmi place așa.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,568
  • Înscris: 07.12.2014

View Postcobi1, on 03 septembrie 2016 - 09:43, said:

Toate bune si frumoase dar in realitate nu se intampla asta : daca-ti pleaca " angajatii " in toiul unor lucrari si nu gasesti alti oameni dai faliment instantaneu . Sa zicem ca gasesti oameni in schimb dar gasesti alde Dorel care-ti vor face mai mult paguba decat profit .
Am zis si de gestionare angajatilor. Aia la care le pleaca peste noapte nu stiu sa isi gestioneze angajatii. O afacere merge bine daca are angajati multumiti care vin cu drag la munca, nu vin "ca trebuie"/
Sa fie angajatii multumiti nu se rezuma doar la partea financiara, presupune si un comportament adecvat al patronului/sefului cu ei, presupune si motivarea angajatului.
Eu prefer sa ii premiez cand fac ceva in plus sau ceva super bine decat sa ii sanctionez cand gresesc. In felul asta ma asigur ca daca a gresit ceva nu incearca sa ascunda rahatul ci vine sa imi zica. Regula e simpla, toti gresim, daca ai gresit anunti ce ai gresit si imi dai minim o solutie pentru remedierea greselii.
Aia ce le pleaca angajatii peste noapte sunt aia care considera ca e o cheltuiala prea mare sa ii cumpere la angajatul ala o salopeta noua de 3 ori/an, 2 perechi de incaltaminte de lucru, manusi etc Sa ii cumperi echipamentul de lucru si protectie angajatului e primul semn ca il respecti. Pe santiere, mai ales la firmele mici ii vad pe toti in blugi/trening, adidasi etc. Firmele mai mari nu le cumpara echipament pentru ca ii respecta ci pentru ca vine ITM-ul cu amenda.

Unde am fost angajat politica firmei era urmatoarea: Va ofer orice cereti, fara excepti, dar vreau sa vad rezultate pe masura. Vrei Ferarri, e ok, iti iau dar trebuie sa aduci un plus firmei mele mai mare putin decat valoarea masinii.
Si stiti ce s-a intamplat? Nu ceream minuni de fapt nici nu prea ceream ca primeam fara sa cerem cam ce era nevoie. Dar veneam cu drag la munca, nu luam pozitia de drepti  cand intra big boss in birou etc. Si cand am plecat de la ei i-am anuntat cu 4 luni inainte sa isi caute un om pe care sa il pot instruii pana plec. Am plecat din alte motive ce nu aveau legatura cu locul de munca.

Indiferent in ce domeniu e afacerea respecta-ti angajatul, nu il trata ca pe un sclav. Daca pe cale ierarhica nu are aceeasi pozitie ca tine nu inseamna nici ca e prost nici ca e tampit nici ca e sclavul tau.

Edited by PoeOvidiu, 03 September 2016 - 10:17.


#44
FAP

FAP

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,212
  • Înscris: 07.09.2009

View Postcosmin0417, on 03 septembrie 2016 - 10:07, said:


si eu sunt de parere ca poti incepe ceva cu banii astia. sunt in strainatate de cativa ani, am doua job-uri, constructii si sofer de tir, cam asta stiu sa fac in mare.. am mai lucrat in romania la un depozit de carne unde faceam si livrari dar nu cred ca am ramas cu prea multa cunostinte in domeniul asta



da..nu prea ma pricep in domeniul asta de agricultura si animale..dar cred ca pot invata..multumesc!
Atunci cumpara-ti un TIR si fa transport !!!

#45
vyctoras1985

vyctoras1985

    Guru Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 11,765
  • Înscris: 01.07.2013

View PostFAP, on 03 septembrie 2016 - 10:10, said:

Atunci cumpara-ti un TIR si fa transport !!!

??????? sunt n firme de transport si etc. cine naiba sa dea banii la un singur om cu un tir cand altii au parcuri intregi si reduceri substantiale?

#46
cosmin0417

cosmin0417

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 16
  • Înscris: 02.09.2016

View PostPoeOvidiu, on 03 septembrie 2016 - 09:03, said:

Totul in afacere porneste de la ce iti place sa faci. Daca faci o afacere doar ca e la moda domeniul sau e pe val acum, ai sanse mari sa esuezi. In prima faza cauta cateva eminarii, cursuri, dezbateri etc despre afaceri. Sunt destule gratuite. Participi la ele, o sa sune frumos, o sa zici ca e floare la ureche, etc.
  Din experienta iti spun eu etapele unei afaceri.
1. Te hotarasti pe un domeniu
2. Deschizi firma si ii dai drumul
3. Dupa o perioada cuprinsa intre 1 si 3 ani esti aproape de faliment
4. Cand ajungi la punctul 3 realizezi ca habar nu ai sa conduci o afacere desi din exterior parea simplu
5. Ori incepi sa inveti, sa te documentezi, sa cauti cursuri, indrumari, carti, si tot ce gasesti despre conducerea si gestionarea unei afaceri ori inchizi afacerea
6 Dupa aproximativ 1 an de la inceperea invatatului  de la punctul 5 (considerand ca nu ai inchis) afacerea incepe sa iese de pe - si se indreapta spre un zero.
7. Dupa ce ajungi la zero incepe cresterea si vei fi pe plus
Nota. Afacerile si mediul de afaceri e in continua schimbare deci punctul 5 odata inceput va tine atata timp cat va tine afacerea.
O afacere nu stagneaza, ori creste ori scade, nu sta pe loc. Eu zic sa incepi intai cu studiul si invatatul, astfel scazi sansele sa ajungi la punctul 3.
Vrei constructii? e ok, studiaza tot ce inseamna acest domeniu in Romania, de la forta de munca necesara, preturi, termene de executie medii la alti furnizori al aceluiasi serviciu, cheltuieli, gestionarea lucrarilor, gestionarea banilor, angajatilor, preturi pe piata, calitatea prezenta in piata in care activezi.
La inceput vei avea preturi sub concurenta si calitate cel putin la acelai nivel.
Fa-ti un plan cu termene stricte, pune target-ul unde vrei sa ajungi peste un anumit timp cu afacerea (2 ani de la 20.000 sa ajung la 70.000) Pe urma imparte aceasta tinta pe pasi mici fiecare cu termen stabilit clar. Te tii de termene cu strictete.
De exemplu vrei in 5 ani sa ai 30 de angajati si sa faci 2 blocuri/an.
Impartim astia 5 ani si incepi asa;
6 angajati noi/an.
Primul an
2 zidari, un fierar betonist 3 dulgheri.
Trebuie sa finalizam o casa in valoare de x euro
Anul 2
4 zidari un sofer
Trebuie sa contractez 2 case si sa le finalizez.
si tot asa.
Daca vrei si mai bine poti impartii si pe perioade mai scurte.
Eu de exemplu am un plan pe 10 ani din care a trecut unul, e impartit pe perioade de 1 luna. Stiu de unde am plecat, unde vreau sa ajung si ce trebuie sa fac in fiecare luna ca sa fiu acolo unde mi-am propus eu peste 10 ani.
Anul trecut eram la punctul 3. Acum sunt undeva aproape de zero, inca nu am ajuns dar am recuperat 90% din minusul care il aveam.
Inca un lucru important, care l-am invatat pe pielea mea Niciodata nu amesteca banii personali cu banii firmei, daca din firma si traiesti iti pui o suma clara pe care o folosesti in interes personal ( pentru tine, familie etc) suma pe care o retragi din firma la o data clar stabilita dar de preferat sa te incadrezi cu un salar si sa il respecti. Eu de exemplu la 1 a fiecarei luni imi iau partea mea , adica ceea ce ar fi salariul.
Evita afacerile fara documente (la negru), a fost primul lucru ce l-am facut. Tot ce intra si iese din firma sa fie cu documente. Fara exceptie. Desi as putea sa fac livrari fara facturi refuz categoric evaziunea. In timp o sa realizezi ca asta e un castig desi initial pare o pierdere ca dai niste bani la stat.

Un aspect important in costructii. Fa pe dracu in 4 si respecta termenele promise la client. Lucreaza  noaptea, duminica, 24/24 daca e cazul dar respecta termenul.Vei avea mult de castigat in conditiile in care 95% din constructori si meseriasi nu isi respecta termenele promise. Daca totusi ocazional depasesti un termen fa o reducere de pret la client fara ca el sa o ceara.

Am un prieten ce incearca de cam 1 an sa intre pe piata in domeniul constructiilor in valcea dar nu gaseste lucrari, nu are cine sa i le dea si cei de la care poate lua lucrari ii cer un procent de intermediar mult prea mare. ma vad un om muncitor si punctual, nu cred ca ar fi o problema in ceea ce ar privi termenul, problema este ca nu stiu de unde as putea eu lua lucrari

#47
byea

byea

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 590
  • Înscris: 11.11.2009
Nu stiu daca iti ajung banii sa pui in practica ideea asta, ca nu am apucat sa fac reasearch pe ea prea mult - de fapt nu am facut deloc reasearch.
Vinzi terenul pe care-l ai si iei ceva mai aproape de oras (inca mai gasesti terenuri bune pe la marginea Ramnicului).
Tinand cont ca in judet industria se cam duce si raman oamenii fara job, in curand va fi o criza de locuinte. Nu la modul ca nu vor mai avea oamenii unde sa stea, ci ca le va fi greu sa intretina locuintele actuale (deja CET a dat somatii catre asociatiile de locatari sa plateasca restantele). Oamenii acum nu au alternative, nu au unde sa se mute si sa stea mai ietin.
Ai putea sa faci un cartier cu locuinte ieftine si usor de intretinut...cum au americanii parcurile de rulote. Ceva cu 1 camera si dependinte, fara etaj (ca oamenii cand imbatranesc urca scari mai greu), fara pretentii, fara spatiu prea mare.
Si apoi le vinzi sau le inchiriezi, cum iti convine.
Asta sau un cimitir as face eu.

#48
PoeOvidiu

PoeOvidiu

    Sunt de la țară și îmi place așa.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,568
  • Înscris: 07.12.2014

View Postcosmin0417, on 03 septembrie 2016 - 10:21, said:


Am un prieten ce incearca de cam 1 an sa intre pe piata in domeniul constructiilor in valcea dar nu gaseste lucrari, nu are cine sa i le dea si cei de la care poate lua lucrari ii cer un procent de intermediar mult prea mare. ma vad un om muncitor si punctual, nu cred ca ar fi o problema in ceea ce ar privi termenul, problema este ca nu stiu de unde as putea eu lua lucrari

Pai eu ce iti ziceam cu pasii stabiliti?
Intai iei lucrari mici, chiar si anunturi pe OLX. Nu o sa iti dea nimeni sa ii construiesti 5 blocuri cu 6 etaje fiecare daca tu nu ai un portofoliu de lucrari in spate. Nu gasesti in Valcea? Gasesti in Pitesti, in Sibiu, Cluj, Alba, Timisoara etc. In constructii nu prea poti sa cresti daca stai doar in localitatea de domiciliu. Cel mult angajezi o echipa de 2-3 oameni si faci lucrari mici. Trebuie sa fi pregatit sa te deplasezi, sa ai mijloc de transport al oamenilor, eventual cauti cazare daca e distanta mai mare.

#49
bogdan286

bogdan286

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 390
  • Înscris: 17.04.2007
Ia-ti 4 taxiuri cu licenta (5000€ bucata)
70 lei pe zi x 4 = 280 ron minus cheltuieli cu consumabile (uleiuri, placute frana, ambreiaje etc)

#50
vyctoras1985

vyctoras1985

    Guru Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 11,765
  • Înscris: 01.07.2013
si soferii nu ii treci?

taxele pe norme de poluare?

#51
viks

viks

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,579
  • Înscris: 26.02.2015
20.000 nu prea mai sunt bani multi in Ro sa poti incepe ceva .
au trecut vremurile cand cu 5000 $ deschideai 3 butikuri .
mda,ceva taxi dar si acolo e bataie mare de cap cu soferii.

#52
bogdan286

bogdan286

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 390
  • Înscris: 17.04.2007
Soferii iti dau cei 70 lei / zi / masina. Tu practic le inchiriezi masina.

#53
Reynolds

Reynolds

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,998
  • Înscris: 01.03.2006
@Initiator, daca ti-ai rupt carca sa strangi aia 20k euro si vrei sa investesti in ceva...mai stai de nspemii de ori si te gandeste inainte sa faci acest lucru. Mai bine ii tii la ciorap.

Daca te poti lipsi de ei in caz de esec, te sustin! Oricum ar fi, este o experienta.

#54
Maryus89

Maryus89

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 666
  • Înscris: 02.05.2008
Singurul lucru care imi vine in cap acum ar fi un magazin de haine, jucarii, chinezarii (huse, folii,accesorii gsm, magneti, etc). Cauti un spatiu, il inchiriezi, in weekenduri umpli o dubita cu chinezarii din europa-dragonul rosu, pui adaos si vinzi in valcea. Bisnita, dar nu iti trebuie foarte multe cunostinte. Si investitia nu cred ca ajunge la 20000 euro.

Plus 1-2 masini taxi si bagi soferi pe ele. 50-70 lei/zi daca iti dau intr-o luna sunt  ~ 800 euro.

Pentru agricultura, ferme si altele e multa bataie de cap.
Ai mai putea sa iti iei 1-2 tractoare cu tocatoare cu disc cu toate accesoriile (romanesti-sh-ieftine fata de john deer), sa muncesti de dimineata pana noaptea pe ele prin sate pentru altii si ies banuti. Dar dupa atatia ani de stat in Anglia in constructie cred ca vrei si tu ceva mai lejer plus ca si acolo trebuie pricepere. Daca le faci unora tarlaua varza slabe sanse sa te angajeze altii.

Edited by Maryus89, 03 September 2016 - 12:08.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate