Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Receptie Eutelsat 5 West. Este po...

Poti receptiona semnal de la mai ...

Cabluri HDMI 2.1 de 4m-5m care sa...

zoom comparat cu Google Meet
 Monitor/Display wireless?

Pornire greoaie dupa cateva zile ...

De la un proiect scris in python ...

Audi A4 B9 quattro 190 CP!
 Tepari la pariuri pe TikTok

Banca imi cere justificativ fondu...

schema pcb ELECTRA CIM150 PAS

Probleme stomac
 Sfat achizitie bicicleta oras

Canalele Sky Showtime 1 și S...

Recomandare anvelope lexus rx

Extindere rețea wireless int...
 

Actualitatea în legumicultură

* * * * - 1 votes
  • Please log in to reply
226 replies to this topic

#181
Vincentiu_1981

Vincentiu_1981

    Locatie: Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,259
  • Înscris: 02.11.2012
Mai sunt si supermarketuri care au programe de stimulare a productiei agricole, care fac contracte cu producatori romani, care cumpara toata marfa produsa de acel agricultor si inclusiv programe de stimulare a productiei agricole de tip ecologic, lucru care este foarte bun.
Insa din pacate cred ca aceste promovari sunt intr-o pondere mult prea mica si in ansamblu problema producatorului roman subminat de agricultorii straini, care intra pe piata cu preturi mult prea mici, ca urmare a subventionarii puternice a agriculturii din alte state, nu va fi rezolvata prea curand.

Edited by Vincentiu_1981, 14 June 2021 - 22:17.


#182
danr

danr

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,762
  • Înscris: 19.09.2005

View Postvalidoe, on 14 iunie 2021 - 19:34, said:

Decat o mie de cuvinte mai bine o poza.
Uite asta e supermarketul la noi si marfa pe care prefera sa o vanda decat sa se incurce cu mici producatori, chiar si asociati
Si sunt destui care cred ca o eticheta din asta inseamna garantia calitatii altfel ar disparea mizerii din astea de la raft

nu generaliza, depinde
in mega subt destule legume/preparate romanesti

lidl e cunoscut penntru produse de 2 lei, toate din import

daca lumea le cumpara, care e problema


#183
partenerul

partenerul

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 336
  • Înscris: 23.12.2019
Un articol interesant:

https://www.revista-...oCvEuDi3yy099nU

#184
Eugen_D

Eugen_D

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,431
  • Înscris: 05.05.2014
* OUG pentru vânzarea produselor direct din fermă!

#185
Vincentiu_1981

Vincentiu_1981

    Locatie: Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,259
  • Înscris: 02.11.2012
Asta-i o vesta buna! Sa vedem cum se va pune in practica si ce va insemna pe mai departe.

#186
Eugen_D

Eugen_D

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,431
  • Înscris: 05.05.2014
* Înflorește samsarlâcul cu autoservire. Doamne, ferește de mai rău!

#187
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
o lege care cel putin pentru agricultura este fix pix,cine m a oprea pana acum sa vand consumatorului final???!!!!
sau cine oprea consumatorul final sa cumpere direct de la producator??!!!!

#188
partenerul

partenerul

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 336
  • Înscris: 23.12.2019
Totul se rezuma la cerere si oferta. Din pacate, anul asta se reflecta in preturile foarte scazute ale legumelor, multi legimicultori sunt de abia la linia de plutire iar altii in deriva.

#189
subway_guru

subway_guru

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,514
  • Înscris: 27.01.2012
Fermierii se vaita ca desi au recolte excelente nu au unde sa le valorifice. Se vede clar lipsa capacitatilor de prelucrare ce a devenit cronica.

#190
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
E si normal ca nu au unde să le vaorifice, la ultimul recensământ eram 19 milioane, mai scazi 5 milioane care sunt plecați.. apoi mai bagi in calcul si criza economica datorata covidului.. cine sa mănânce atâtea legume?, ca doar nu o manca oamenii doar roșii. Am un cunoscut care de pe 3 hectare de pepeni nu a reușit să vândă niciunul, cei galbeni i sau stricat pe camp si in cei roșii a bagat discul. treceam azi pe lângă câteva hectare de pepeni.. toți sunt pe loc arsi de soare.
anul asta o sa i lămurească pe mulți legumicultori.


#191
corsica

corsica

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,943
  • Înscris: 13.04.2007
La anul va fi și mai rău, din păcate. Lipsă de cultură în privința planului de cultură. Mă repet...

#192
parintele

parintele

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,037
  • Înscris: 17.03.2005
Fabricile alea de procesare care au dispărut nu au dispărut asa fără motiv, dimpotriva.
Printre altele tocmai pentru ca luau materia prima asa la plezneala și făceau din ea un rahat...
Cine a facut conserve acasă știe ca nu toate legumele dau fructele sunt bune sau la fel de bune, după caz....
Degeaba are ala exces de rosii dacă la bulion roșia aia are un randament praf, nu se depeleaza, pierde culoare sau mai știu eu ce...
Este valabil la orice, pentru procesare exista o gama dedicata de varietăți și mai mult, și acolo. Exista o planificare, de multe ori mai temeinica a producției....

Asta dacă vrei sa intri în piață, sa ai un brand, sa concurezi prin urmare cu oamenii serioși..

Dacă iei ciupeli și resturi csnd și cum se nimerește și apoi aștepți sa le vinzi... Faci trafic de borcane și dai faliment...
Ia mergeți prin metro, selgros, etc.. pe la raioanele de conserve și uitați-vă la castraveți, murături, etc... Si vedeți marfa... Imediat îți dai seama care e făcută de fabrici serioase și care e trozneala... Si mergeți pana primăvara, vedeți care încă se zvate, e redusa în draci, poate îs încercați...

Procesarea ca mijloc tampon de a atenua /evita pierderile se face și aia cu cap și adesea viabil e sa se facă la scara mica, nu mai trăim demult acum 50 de ani în care orice borsitura în borcan sau cutie se califica pt vânzare...
Cine are fabrica de conserve nu face producție pe baza mofturilor babei care nu cumpără anul asta castravete la piață și nici pe baza inspirației în planificarea producției a ălora cu sapa...
O făceau, odată, rămași cu acele concepții de pe vremuri, și de aia au și murit când au venit ăștia care lucra, a cum se lucrează, planificat, cu soiuri și hibrizi de calitate, dedicați pt procesare, din care iese marfa bună, multa și ieftina.


Compot de pepeni... Nu aia e problema agriculturii românești, fiți serioși...



#193
subway_guru

subway_guru

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,514
  • Înscris: 27.01.2012
Pe vremuri rosiile pentru industrializare se obtineau pe camp, cam 2/3 din total. Acum lumea s-a dus catre sere si solarii cu soiuri ce trebuie valorificate rapid pentru consum proaspat, pe camp nimic.
Efectul se vede limpede, zero industrializare, supraproductie pentru consum si se arunca la gunoi.

#194
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015

View Postsubway_guru, on 27 august 2021 - 15:04, said:

Pe vremuri rosiile pentru industrializare se obtineau pe camp, cam 2/3 din total. Acum lumea s-a dus catre sere si solarii cu soiuri ce trebuie valorificate rapid pentru consum proaspat, pe camp nimic.
Efectul se vede limpede, zero industrializare, supraproductie pentru consum si se arunca la gunoi.
Nu are nici o treaba,, zero industrializare"  cu productia de tomate pe câmp, pur și simplu fabricile unde se prelucrau roșiile si alte legume nu au putut ține piept concurenței si au pierit.
Ca sa facem o paralela, nu se poate tine Loganu în linie cu Ferrari..!


#195
subway_guru

subway_guru

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,514
  • Înscris: 27.01.2012
Cauzele sunt multiple, nu se mai fabrica in tara nici borcane si nici macar capace pentru borcane! Iar legume pe camp in lipsa sistemelor de irigare e esec garantat…

#196
Vincentiu_1981

Vincentiu_1981

    Locatie: Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,259
  • Înscris: 02.11.2012
No, n-are nicio treaba cultivarea rosiilor in sere/solarii cu lipsa fabricilor de procesare a productiei. Problema este generala, nu doar la fabricile de procesare a legumelor, ci si a celorlalte produse agricole.
Si plus ca cultivand in sere si solarii capacitatea de productie e mai buna si in cazul asta fabricile ar avea de mancare mai mult, adica ar avea conditii mai bune de a se dezvolta.
De fapt am vazut si ceva fabrici noi vorbindu-se mai de curand pe zona de agricultura odata cu cresterea economica care fusese in ultimii ani si care se datorase consumului in crestere.

Edited by Vincentiu_1981, 27 August 2021 - 21:26.


#197
Eugen_D

Eugen_D

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,431
  • Înscris: 05.05.2014

View Postsubway_guru, on 27 august 2021 - 18:11, said:

Iar legume pe camp in lipsa sistemelor de irigare e esec garantat…
* Comisia Europeană a cerut României eliminarea proiectelor de irigații din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) deoarece autoritățile de la București nu au putut furniza dovezi că aceste proiecte nu afectează mediul înconjurător, mai precis corpurile de apă naturale care alimentează sistemele de irigații, a declarat, la Bruxelles, un înalt oficial al Uniunii Europene.

* Norul de cenușă vulcanică rezultat după erupția din Canare a avansat rapid, atingând vestul țării duminică după-amiază, 26 septembrie, iar gazele evacuate în atmosferă pot provoca ploi acide. Acestea sunt dăunătoare culturilor agricole, potrivit specialiștilor în horticultură.

#198
Eugen_D

Eugen_D

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,431
  • Înscris: 05.05.2014
* Un raport publicat de Curtea de Conturi Europeană, pe 28 septembrie 2021, arată că politicile Uniunii Europene nu reușesc să garanteze că fermierii utilizează apa într-un mod sustenabil. Curtea atrage atenția că, de multe ori, fermierii nu sunt facturați în funcție de volumul efectiv de apă pe care îl utilizează.
* Concluzia Curții de Conturi Europene: Fermierii consumă prea multă apă și plătesc prea puțin!

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate