Actualitatea în legumicultură
Last Updated: Mar 18 2024 11:35, Started by
Eugen_D
, Jul 14 2016 23:10
·
11
#181
Posted 14 June 2021 - 22:15
Mai sunt si supermarketuri care au programe de stimulare a productiei agricole, care fac contracte cu producatori romani, care cumpara toata marfa produsa de acel agricultor si inclusiv programe de stimulare a productiei agricole de tip ecologic, lucru care este foarte bun.
Insa din pacate cred ca aceste promovari sunt intr-o pondere mult prea mica si in ansamblu problema producatorului roman subminat de agricultorii straini, care intra pe piata cu preturi mult prea mici, ca urmare a subventionarii puternice a agriculturii din alte state, nu va fi rezolvata prea curand. Edited by Vincentiu_1981, 14 June 2021 - 22:17. |
#182
Posted 20 June 2021 - 15:53
validoe, on 14 iunie 2021 - 19:34, said:
Decat o mie de cuvinte mai bine o poza. Uite asta e supermarketul la noi si marfa pe care prefera sa o vanda decat sa se incurce cu mici producatori, chiar si asociati Si sunt destui care cred ca o eticheta din asta inseamna garantia calitatii altfel ar disparea mizerii din astea de la raft nu generaliza, depinde in mega subt destule legume/preparate romanesti lidl e cunoscut penntru produse de 2 lei, toate din import daca lumea le cumpara, care e problema |
#183
Posted 29 June 2021 - 12:41
#185
Posted 19 August 2021 - 00:16
Asta-i o vesta buna! Sa vedem cum se va pune in practica si ce va insemna pe mai departe.
|
#186
Posted 19 August 2021 - 13:35
* Înflorește samsarlâcul cu autoservire. Doamne, ferește de mai rău!
|
#187
Posted 20 August 2021 - 04:44
o lege care cel putin pentru agricultura este fix pix,cine m a oprea pana acum sa vand consumatorului final???!!!!
sau cine oprea consumatorul final sa cumpere direct de la producator??!!!! |
#188
Posted 26 August 2021 - 14:20
Totul se rezuma la cerere si oferta. Din pacate, anul asta se reflecta in preturile foarte scazute ale legumelor, multi legimicultori sunt de abia la linia de plutire iar altii in deriva.
|
#189
Posted 26 August 2021 - 18:22
Fermierii se vaita ca desi au recolte excelente nu au unde sa le valorifice. Se vede clar lipsa capacitatilor de prelucrare ce a devenit cronica.
|
#190
Posted 26 August 2021 - 20:10
E si normal ca nu au unde să le vaorifice, la ultimul recensământ eram 19 milioane, mai scazi 5 milioane care sunt plecați.. apoi mai bagi in calcul si criza economica datorata covidului.. cine sa mănânce atâtea legume?, ca doar nu o manca oamenii doar roșii. Am un cunoscut care de pe 3 hectare de pepeni nu a reușit să vândă niciunul, cei galbeni i sau stricat pe camp si in cei roșii a bagat discul. treceam azi pe lângă câteva hectare de pepeni.. toți sunt pe loc arsi de soare.
anul asta o sa i lămurească pe mulți legumicultori. |
|
#191
Posted 26 August 2021 - 20:53
La anul va fi și mai rău, din păcate. Lipsă de cultură în privința planului de cultură. Mă repet...
|
#192
Posted 27 August 2021 - 07:21
Fabricile alea de procesare care au dispărut nu au dispărut asa fără motiv, dimpotriva.
Printre altele tocmai pentru ca luau materia prima asa la plezneala și făceau din ea un rahat... Cine a facut conserve acasă știe ca nu toate legumele dau fructele sunt bune sau la fel de bune, după caz.... Degeaba are ala exces de rosii dacă la bulion roșia aia are un randament praf, nu se depeleaza, pierde culoare sau mai știu eu ce... Este valabil la orice, pentru procesare exista o gama dedicata de varietăți și mai mult, și acolo. Exista o planificare, de multe ori mai temeinica a producției.... Asta dacă vrei sa intri în piață, sa ai un brand, sa concurezi prin urmare cu oamenii serioși.. Dacă iei ciupeli și resturi csnd și cum se nimerește și apoi aștepți sa le vinzi... Faci trafic de borcane și dai faliment... Ia mergeți prin metro, selgros, etc.. pe la raioanele de conserve și uitați-vă la castraveți, murături, etc... Si vedeți marfa... Imediat îți dai seama care e făcută de fabrici serioase și care e trozneala... Si mergeți pana primăvara, vedeți care încă se zvate, e redusa în draci, poate îs încercați... Procesarea ca mijloc tampon de a atenua /evita pierderile se face și aia cu cap și adesea viabil e sa se facă la scara mica, nu mai trăim demult acum 50 de ani în care orice borsitura în borcan sau cutie se califica pt vânzare... Cine are fabrica de conserve nu face producție pe baza mofturilor babei care nu cumpără anul asta castravete la piață și nici pe baza inspirației în planificarea producției a ălora cu sapa... O făceau, odată, rămași cu acele concepții de pe vremuri, și de aia au și murit când au venit ăștia care lucra, a cum se lucrează, planificat, cu soiuri și hibrizi de calitate, dedicați pt procesare, din care iese marfa bună, multa și ieftina. Compot de pepeni... Nu aia e problema agriculturii românești, fiți serioși... |
#193
Posted 27 August 2021 - 15:04
Pe vremuri rosiile pentru industrializare se obtineau pe camp, cam 2/3 din total. Acum lumea s-a dus catre sere si solarii cu soiuri ce trebuie valorificate rapid pentru consum proaspat, pe camp nimic.
Efectul se vede limpede, zero industrializare, supraproductie pentru consum si se arunca la gunoi. |
#194
Posted 27 August 2021 - 16:19
subway_guru, on 27 august 2021 - 15:04, said:
Pe vremuri rosiile pentru industrializare se obtineau pe camp, cam 2/3 din total. Acum lumea s-a dus catre sere si solarii cu soiuri ce trebuie valorificate rapid pentru consum proaspat, pe camp nimic. Efectul se vede limpede, zero industrializare, supraproductie pentru consum si se arunca la gunoi. Ca sa facem o paralela, nu se poate tine Loganu în linie cu Ferrari..! |
#195
Posted 27 August 2021 - 18:11
Cauzele sunt multiple, nu se mai fabrica in tara nici borcane si nici macar capace pentru borcane! Iar legume pe camp in lipsa sistemelor de irigare e esec garantat…
|
|
#196
Posted 27 August 2021 - 21:26
No, n-are nicio treaba cultivarea rosiilor in sere/solarii cu lipsa fabricilor de procesare a productiei. Problema este generala, nu doar la fabricile de procesare a legumelor, ci si a celorlalte produse agricole.
Si plus ca cultivand in sere si solarii capacitatea de productie e mai buna si in cazul asta fabricile ar avea de mancare mai mult, adica ar avea conditii mai bune de a se dezvolta. De fapt am vazut si ceva fabrici noi vorbindu-se mai de curand pe zona de agricultura odata cu cresterea economica care fusese in ultimii ani si care se datorase consumului in crestere. Edited by Vincentiu_1981, 27 August 2021 - 21:26. |
#197
Posted 28 September 2021 - 09:53
subway_guru, on 27 august 2021 - 18:11, said:
Iar legume pe camp in lipsa sistemelor de irigare e esec garantat… * Norul de cenușă vulcanică rezultat după erupția din Canare a avansat rapid, atingând vestul țării duminică după-amiază, 26 septembrie, iar gazele evacuate în atmosferă pot provoca ploi acide. Acestea sunt dăunătoare culturilor agricole, potrivit specialiștilor în horticultură. |
#198
Posted 29 September 2021 - 13:22
* Un raport publicat de Curtea de Conturi Europeană, pe 28 septembrie 2021, arată că politicile Uniunii Europene nu reușesc să garanteze că fermierii utilizează apa într-un mod sustenabil. Curtea atrage atenția că, de multe ori, fermierii nu sunt facturați în funcție de volumul efectiv de apă pe care îl utilizează.
* Concluzia Curții de Conturi Europene: Fermierii consumă prea multă apă și plătesc prea puțin! |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users