Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Intrerupator cu N - doza doar cu ...

Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!
 Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda
 Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...
 Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata
 

Casa mica pe structura de lemn

- - - - -
  • Please log in to reply
109 replies to this topic

#37
ArghiraMartie

ArghiraMartie

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 410
  • Înscris: 05.04.2015
Eu locuiesc intr-o casa pe structura de lemn de circa 20 de ani. Casa este pe 4 semi-nivele, la nivelele superioare este placata cu tencuiala traditionala (sotul meu crede ca nu se mai face asa ceva), iar la nivelele este placata cu OSB si gips-carton pe interior iar pe exterior cu un strat de caramizi. Peretii etajelor superioare necesita dibluri pentru fixarea unui cuisor cat de mic. In cele inferioare (cele cu gips-carton) pot sa bat pana si eu un cui fara sa dizloc tencuiala sau sa mor eu din dat cu ciocanul. Izolatia este facuta cu vata - nu ma pune sa spun de care - dar la culoare este roza.  Posted Image
Avem centrala (pe gaze) in casa, la nivelul inferior si incalzirea este pe calorifere cu apa calda (o placere!!!). Am avut si un semineu clasic pe lemne pe care ne-a pus Posted Image sa-l schimbam pe gaze. De atunci, aproape ca nu-l folosim, fiindca gazele sunt o mica avere aici. Casa este in stare perfecta, fara fisuri, inflitratii sau mai stiu eu ce bazaconii. Tevaraia este din cupru.
Sper sa te ajute, @me_catrina, in deciziile grele pe care le ai de luat.
Si mult, mult noroc sa fie!

#38
andreilesan

andreilesan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,835
  • Înscris: 11.03.2012

View PostArghiraMartie, on 26 ianuarie 2016 - 01:32, said:

.. Am avut si un semineu clasic pe lemne pe care ne-a pus Posted Image sa-l schimbam pe gaze. De atunci, aproape ca nu-l folosim, fiindca gazele sunt o mica avere aici..
In mai multe tari lumea isi face si cel putin o soba, chiar daca au incalzirea cu gaze.  Semineul clasic cu portalul deschis va ramane doar in muzee, caci nu are eficienta corespunzatoare conjuncturii preturilor la resurse..
La noi, aici, asa se mai inghesuie lumea la gaze, de zici ca acesta se da gratis.. Zilele trecute discutam cu cineva caruia i s-a oferit sa investeasca proprii bani in reteua francezului in valoare de 5 000 Euro ca sa aiba gaze in curte.. Sora dansului are incalzire cu lemne si deoarece consuma putin (casa are 150mp si este anvelopata conform Normelor in vigoare) nu este interesata de gaze.. Eu il inteleg oarecum, deoarece nu a prevazut un acces normal in subsolul tehnic pe care il are... si cladirea are spre 500 mp, cu lemne ar fi cam incomod.. Dar,... sa-i multumeasca pe proiectanti care au avut ""viziune'"..Posted Image


@me_catrina   de ce nu mai zici nimic? Ce a spus arhitectul? Posted Image

Edited by andreilesan, 26 January 2016 - 07:37.


#39
ArghiraMartie

ArghiraMartie

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 410
  • Înscris: 05.04.2015
Eu nu stiu pe nimeni cu soba pe aici. Seminee se fac, sobe nu. Oricum, monopolul energiei -nu lipsa resurselor! - creeaza micului consumator mari dileme financiare oriunde in lume.

#40
BodCasa

BodCasa

    Tartaria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,759
  • Înscris: 15.04.2012
bad post

Edited by BodCasa, 26 January 2016 - 16:15.


#41
arschery

arschery

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 631
  • Înscris: 29.11.2010

View PostDIY, on 24 ianuarie 2016 - 08:27, said:

@ me_catrina

Felicitari pentru hotararea pe care ai luat-o si spor la treaba! Si putere sa le duci pe toate, la capat.

Am aruncat o privire la proiectul tau si pare ca ai gasit un arhitect care lucreaza ingrijit. Doua pareri, totusi.

1. OSB-ul dintre bariera de vapori si structura de lemn care are incorporata si celuloza, nu este necesar; deci OSB-ul de la interior, ca sa zic asa. Nu numai ca nu este necesar, dar creste costurile si s-ar putea sa ai probleme cu montarea prizelor si a dozelor electrice in spatiul ramas intre OSB si rigips; deci in cavitatea de adancime egala cu grosimea structurii de aluminiu care sustine rigipsul.

Eu as merge pe stilul american si as renunta la OSB-ul acela si - implicit - la structura de aluminiu pentru sustinerea rigipsului. As monta rigipsul direct pe structura de lemn, iar intre rigips si lemn as pune bariera de vapori. In felul acesta, cablurile (in tub) si conexiunile electrice (cutie metalica) pot fi instalate in stratul de celuloza (15 cm). Exista si profile speciale, din plastic, care sa permita continuitatea barierei de vapori in spatele prizelor si a dozelor si care, in acelasi timp, impiedica prizele si dozele sa fie in contact cu celuloza.
Strucural, nu vad de ce acel OSB are fi necesar.

2. Intre bucatarie si living ai un geam. Eu l-as desfiinta. As lasa fie un spatiu de trecere, fie (daca vrei ca bucataria sa fie izolata de restul casei) as monta o usa culisanta care sa intre in peretele din spatele canapelei, disparand astfel in totalitate atunci cand vrei sa scurtezi drumul cu cafeaua fierbinte pana pe terasa Posted Image

Ce intrebare de ordin general: ce calcul a stat la baza alegerii grosimii vatei bazaltice?

Ca nota de ordin general: daca vrei sa-ti faci casa pe structura din lemn, pe motiv de economie, nu cred ca e o idee potrivita. Le lemn iesi mai ieftin daca faci multe lucrari in regie proprie. Daca nu ... iesi tot cam pe-acolo.

Daca, insa, optezi pentru lemn fiindca iti place, asa cum imi place mie, nu pot decat sa te felicit!

Cat despre povestile de cosmar cu soareci, cari, inundatii si alte asmenea nenorociri ... hai sa fim seriosi! O casa de lemn, bine executata, nu are voie sa-ti creeze probleme.



Corect! Numai ca, pentru carii, te duci frumusel la dentist. Cariile nu au legatura cu constructia pe lemn.

car (singular) - cari (plural) s. m. Nume dat mai multor specii de insecte mici dăunătoare, din ordinul coleopterelor, cu corp păros și picioare scurte, care trăiesc în lemn și se hrănesc cu acesta.

E in regula daca tie nu-ti plac casele de lemn. Nu este obligatoriu sa-ti placa. La fel, nu este obligatoriu sa avem, cu totii, aceeasi parere. Mie-mi plac, spre exemplu. Mult! Si consider ca prezinta numeroase avantaje; pretul (eventual) fiind unul dintre ele, dar nu singurul si nu dominant.

Nici eu nu inteleg cum unii inca prefera casele cu betoane la greu. De gustibus ...

Domnule, te rog sa ma scuzi dar vorbești in necunoștința de cauza.
In nici un caz sa nu montezi rigipsul direct pe structura de lemn, altfel si o sa ramana scris aici, nu o sa ai pereti fara fisuri in vecii vecilor la casa aia. Lemnul lucrează indiferent de tipul lui sau de umiditatea la care-l cumperi, torsionarile mecanice vor distruge rigipsul foarte repede si mai ales degeaba o sa repari fisura fiindca o sa apara alta langa. Casele de lemn sunt case care lucreaza si se comporta foarte diferit de una din zidarie.
Eu unul recomand sa mergi pe mana unei firme specializate in case perfabricate, care asigura totul, ai grija ca in oferta sa fie trecut si costul transportului, si montaj si invelitoare etc.
Spor la treaba.
A si nu recomand constructia pe piloni, prefer placa turnata, cu izolatia aferenta ca sa rupa capilaritatea betonului (foarte important la constructia de lemn), pe piloni se construieste in alte continente cu alta clima.
Si mare grija la instalatia electrica sa o realizeze o firma autorizata cu proiect, cu impamantare verificata cu certificate PRAM etc, canalele sa fie metalice obligatoriu.
Eu stiu de ce vrei camera tehnica separat si ai dreptate, spor la treaba.

View Postandreilesan, on 24 ianuarie 2016 - 10:17, said:

Buna @me_catrina,Posted Image

[ http://www.stovemaster.com/images/popup/sickle/Sickle_finished_01.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]   Vezi ca nu toti gandesc ca d-ta si multi altii de aici..Posted Image


Cu atat mai mult, trebuie sa o gandesti mai bine.. pentru ca nu esti fortata de imprejurari sa te muti repede.. O poti folosi pe post de casa de vacanta..  Eu in continuare sustin ca nu ai nevoie de camera centralei la distanta.. Ca vrei sa faci caminul putului, o anexa in care sa tii sculele de gradinarit si mobilierul de afara - asta e altceva..


Pai hai sa le luam la rand..
La placa de pe sol ai prevazut doar 10cm de termoizolant.. ceea ce este insuficient.. Tin insa sa remarc ca imi place ca arhitectul a prevazut termoizolarea elevatiilor pana la talpi .Posted Image
Insa, la case pe structura usoara din lemn, eu as optimiza consumul de termoizolant si l-as prevedea doar pe sub sapa, adica acei 20cm de termoizolant sa fie sub sapa, nu sub placa si atunci nu ma mai intereseaza sa termoizolez si elevatia..
La pereteii opaci - 15cm de termoizolant intre montanti si 10cm pe fatada - Posted Image Posted Image
La tamplarie - eu as merge pe ceva care sa-mi asigure o valoare medie a coeficientului de transfer termic nu mai mare de 1,0 W/(mpK).. Daca producatorul nu poate garanta acest lucru, caut pe altul.

La planseul de peste mansarda (atat oblic cat si cel orizontal) - deja am scris - 40cm de termoizolant.

Daca respecti aceste recomandari vei consuma pentru incalzire sub 100 kWh/(mp an).. Acea casa care ti-am postat-o ca fiind foarte asemanatoare cu a voastra nu consuma pentru incalzire mai mult de 5,5 metri steri de lemne pe an..

Posted Image

Doamne cat ocupa soba aia imensa din camera, nu-mi place si mai ales trebuie sa te gandesti ca nu ai chef sa te trezesti noaptea din somn ca sa bagi pe foc, centrala cu pelete are feeder automat si este solutia perfecta pentru tine..

View PostDIY, on 25 ianuarie 2016 - 00:15, said:

Din pacate, moda asta cu case pe structura de lemn si izolatie din polistiren ar trebui interzisa. Parerea mea!

Orice casa "se aseaza" in timp; casele pe structura de lemn, mai mult decat altele. Ele lucreaza in timp. Din pacate, polistirenul este un material rigid, care isi va pastra forma. Spun din pacate, in acest caz particular. Ca rezultat, pot sa apara interstitii intre placile de polistiren si structura de lemn. Sa zicem ca nu patrunde apa in acste spatii. Sa zicem! Este suficient, insa, ca pe acolo sa patrunda aerul (si va patrunde!). Daca vaporii din aer ajung sa condenseze in acele zone, reteta pentru umiditate, mucegai, putrezirea lemnului este garantata.

Vata bazaltica este mai scumpa, dar mai flexibila si potrivita acestui tip de aplicatie.

Un alt aspect, deloc neglijabil, este acela al gradului de iflamabilitate al polistirenului. La o casa pe structura de lemn, vrei materiale neinflamabile in proximitatea lemnului. Vata bazaltica este mult mai sigura.

Asta asa, pe scurt. Eu militez, pe cat posibil, impotriva polistirenului. Are calitati izolatoare foarte bune si sunt situatii in care este greu de inlocuit cu altceva (cum ar fi cazul fundatiilor) dar ... nu este un panaceu universal si trebuie folosit cu maaaaare discernamant.

Perfect spus domnule aici ai perfecta dreptate.
Inca ceva, nu vad in proiectul tau sistemul de ventilatie, vezi ca o casa de lemn nu poti sa o imbraci in plastic sau polistiren si dupa aia sa locuiesti in ea... Lemnul absoarbe vaporii de apa si in mod normal elimina umezeala aceasta in exterior, daca nu are unde sa o elimine ca ai polistiren atunci putrezeste, dezvolta ciuperci etc. Faci casa de lemn ca sa fie naturala dar solutia de ignifugare si antifungica este de 10 ori mai cancerigena decat cimentul. Ai nevoie de ventilatie buna la casa aia, ideal ceva automat cu recuperare de caldura. O alta particularitate este sensibilitatea la incalzirea neuiniforma, adica exact solutia cu soba, unde incalzesti sufrageria intr-un fel si restul Doamne miluieste... in camerele mai reci o sa faci condens si de aici problemele se tin lant.
verifica clar care este diferenta de pret intre casa aia si una din caramida este un jurnal pe forum cu o casa micuta cum vrei tu din Caramida care a iesit la 30.000 Euro pe langa Galati.....

View PostroPopa, on 25 ianuarie 2016 - 10:31, said:

eu cred ca este o idee foarte gresita sa faci "centrala" la x metri de casa.
sa iesi la -10 grade afara sa pui lemne pe soba e "cat se poate de nasol". cred ca oricat de mult ai izola tevile "cu caldura" dintre casa si tehnic tot o sa ai pierderi de caldura in ele.
Daca acum cat mai esti tanara poate mai merge... cand o sa mai imbatranesti o sa fie si mai naspa. mai aluneci naibi pe gheata.

lipeste de casa "centrala" cu o usa din casa direct in tehnic. in care pui un cos de lemne, o lada etc care o reumpli dupa caz. o data la 2-3-4 zile.

cativa au comentat sa faci casa pe un singur nivel.
cred ca e nu e corect sa faci asa ci sa o faci pe 2 nivele din perspectiva izolatiei, si a costurilor de ridicat.
ai o suprafata exterioara mai mica de izolat. cu cat suprafata exterioara este mai mica cu atat mai bine.
ai un acoperis "pe jumatate" din cat este pe un singur nivel. acoperisul cu siguranta nu iti aduce nici o utilitate dar e un cost.

Tu ai idee ce inseamna centrala cu peleti?

Edited by arschery, 26 January 2016 - 20:19.


#42
Kendo

Kendo

    Aspargus de Pontaforte

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,063
  • Înscris: 03.06.2003

View Postarschery, on 26 ianuarie 2016 - 20:29, said:

Doamne cat ocupa soba aia imensa din camera, nu-mi place si mai ales trebuie sa te gandesti ca nu ai chef sa te trezesti noaptea din somn ca sa bagi pe foc, centrala cu pelete are feeder automat si este solutia perfecta pentru tine..
Acest agregat te asigur ca nu are nevoie "sa te trezesti noaptea din somn ca sa bagi pe foc", de altfel si "banala" teracota a soacra-mii nu are nevoie de asa ceva si cu 2 focuri pe zi incalzeste o camera de ~20m² fara izolatie la -15°C.

#43
arschery

arschery

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 631
  • Înscris: 29.11.2010

View PostKendo, on 26 ianuarie 2016 - 20:46, said:

Acest agregat te asigur ca nu are nevoie "sa te trezesti noaptea din somn ca sa bagi pe foc", de altfel si "banala" teracota a soacra-mii nu are nevoie de asa ceva si cu 2 focuri pe zi incalzeste o camera de ~20m² fara izolatie la -15°C.

Si eu am crescut cu teracote, si cand au venit gazele pe strada au dat buzna oamenii sa scape de lemne, asta asa de bune ce erau. majoritatea romanilor au renunțat la ele de "prosti".
Cand am scapat de lemne si carbuni, ca iarna daca nu aveai carbune era cam greu doar cu lemnele am spus sarumana. Fum in casa, ca este inevitabil sa nu iasa putin fum cand deschizi focarul, mirosi ca slatarii de fuge lumea de tine prin autobuz, cenusa, lemne ude care ard greu si fac fum, cos care daca nu este curatat este principala cauza de incendiu pe la casele fara gaze....
Las pentru ultimul rand eficienta, oricat imbraci o nenorocita de soba in mister tot nu poti sa ai randamentul unei centrale termice cu gazeificare. Aici vorbim despre o casa de lemn, nu ai cum sa ai o incalzire uniforma in toate camerele decat daca ai radiatore in fiecare camera, cand incalzesti doar intr-un punct atunci temperatura scade cu cat de departezi de sursa de caldura.
Cineva care doreste sa mearga pe un buget mic, nu are timp de experimente si nici bani, in plus de la inceput beneficiarul a vrut centrala in afara casei, te asigur ca decizia a fost si pentru spatiu, cum dracu sa investesti o groaza de bani ca sa construiesti un spatiu de locuit dupa care sa ocupi mijlocul sufrageriei cu o soba, frate acolo pui o masa si faci spatiu de locuit....
Solutia corecta este cu spatiu tehnic in afara casei, Centrala termica cu ardere prin gazeificare, pe peleti cu feeder automat, radiatoare de otel nu de aluminiu, instalație din cupru, agent termic apa/glicol in raport 50%apa si 50% glicol.
Solutia alternativa panouri cu IR, depinde de zona se poate si geotermal insa cresc costurile initiale dar scad costurile de exploatare.
La izolatie recomand perna de aer, vezi ca sunt case din lemn construite cu pereti dubli care folosesc aerul ca si izolant, in felul asta o sa ai o eficienta bunicica dar scapi de umezeala si de problemele date de polistiren.

#44
andreilesan

andreilesan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,835
  • Înscris: 11.03.2012

View Postarschery, on 26 ianuarie 2016 - 21:20, said:

Si eu am crescut cu teracote, si cand au venit gazele pe strada au dat buzna oamenii sa scape de lemne, asta asa de bune ce erau. majoritatea romanilor au renunțat la ele de "prosti".
Cand am scapat de lemne si carbuni, ca iarna daca nu aveai carbune era cam greu doar cu lemnele am spus sarumana. Fum in casa, ca este inevitabil sa nu iasa putin fum cand deschizi focarul, mirosi ca slatarii de fuge lumea de tine prin autobuz, cenusa, lemne ude care ard greu si fac fum, cos care daca nu este curatat este principala cauza de incendiu pe la casele fara gaze....
Las pentru ultimul rand eficienta, oricat imbraci o nenorocita de soba in mister tot nu poti sa ai randamentul unei centrale termice cu gazeificare.
Foarte interesanta prezentare a sobelor "'autohtone'".. Daca toate sobele din Romania sunt asa - atunci chiar e grava situatia..
Sa inteleg ca altfel de sobe decat bataile astea de joc pe care le prezinti d-ta nu au cum sa existe in toata lumea asta?

View Postarschery, on 26 ianuarie 2016 - 21:20, said:

Aici vorbim despre o casa de lemn, nu ai cum sa ai o incalzire uniforma in toate camerele decat daca ai radiatore in fiecare camera, cand incalzesti doar intr-un punct atunci temperatura scade cu cat de departezi de sursa de caldura.
Cineva care doreste sa mearga pe un buget mic, nu are timp de experimente si nici bani, in plus de la inceput beneficiarul a vrut centrala in afara casei, te asigur ca decizia a fost si pentru spatiu, cum dracu sa investesti o groaza de bani ca sa construiesti un spatiu de locuit dupa care sa ocupi mijlocul sufrageriei cu o soba, frate acolo pui o masa si faci spatiu de locuit....
Solutia corecta este cu spatiu tehnic in afara casei, Centrala termica cu ardere prin gazeificare, pe peleti cu feeder automat, radiatoare de otel nu de aluminiu, instalație din cupru, agent termic apa/glicol in raport 50%apa si 50% glicol.
Solutia alternativa panouri cu IR, depinde de zona se poate si geotermal insa cresc costurile initiale dar scad costurile de exploatare.
La izolatie recomand perna de aer, vezi ca sunt case din lemn construite cu pereti dubli care folosesc aerul ca si izolant, in felul asta o sa ai o eficienta bunicica dar scapi de umezeala si de problemele date de polistiren.
Cam ce putere a centralei ai recomanda d-ta la ""eficienta bunicica'" a ""izolatiei prezentate"'?Posted Image

Edited by andreilesan, 26 January 2016 - 21:40.


#45
DIY

DIY

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,745
  • Înscris: 29.11.2007

View Postarschery, on 26 ianuarie 2016 - 20:29, said:

Domnule, te rog sa ma scuzi dar vorbești in necunoștința de cauza.
In nici un caz sa nu montezi rigipsul direct pe structura de lemn, [...]

Atunci, daca eu vorbesc in necunostinta de cauza Posted Image , hai sa vedem ce spun unii care construiesc case de lemn la greu, si nu de ieri, de azi:
https://www.youtube....ll installation

Practic, un continent intreg construieste case de lemn, iar rigipsul este prins direct pe structura de lemn.

#46
andreilesan

andreilesan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,835
  • Înscris: 11.03.2012

View PostArghiraMartie, on 26 ianuarie 2016 - 16:09, said:

Eu nu stiu pe nimeni cu soba pe aici. Seminee se fac, sobe nu.
Uite aici o galerie; http://www.stovemast...en/gallery.html
Si astea toate sunt sobe, nu seminee. Daca nu ma crezi suna-l pe Alexei si intreaba-l.Posted Image

View PostArghiraMartie, on 26 ianuarie 2016 - 16:09, said:

Oricum, monopolul energiei -nu lipsa resurselor! - creeaza micului consumator mari dileme financiare oriunde in lume.
Bine, atunci putem zice lipsa resurselor alternative.. Cu cat un popor este mai indobitocit, cu atat mai usor este sa-l mani, sa-l faci dependent.. Ii ia-i lemnul sub pretextul ca nu stie sa-l exploateze, ii ia-i petrolul sub pretextul ca nu stie sa-l extraga corect, ii ia-i gazele - tot sub acest pretext.. Si pui preturile pe care le vrei, caci nu vor avea incontro.. Ma orpesc aici..Posted Image

Edited by andreilesan, 26 January 2016 - 21:54.


#47
llama

llama

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 233
  • Înscris: 11.07.2007

View Postarschery, on 26 ianuarie 2016 - 20:29, said:

Domnule, te rog sa ma scuzi dar vorbești in necunoștința de cauza.
In nici un caz sa nu montezi rigipsul direct pe structura de lemn, altfel si o sa ramana scris aici, nu o sa ai pereti fara fisuri in vecii vecilor la casa aia. Lemnul lucrează indiferent de tipul lui sau de umiditatea la care-l cumperi, torsionarile mecanice vor distruge rigipsul foarte repede si mai ales degeaba o sa repari fisura fiindca o sa apara alta langa. Casele de lemn sunt case care lucreaza si se comporta foarte diferit de una din zidarie.
De multa vreme citesc despre case de lemn pe acest forum si ma ingrozesc cate legende urbane mi-e dat sa aud. O sa spun asta doar o data si apoi nu imi mai bat gura: cate case am vazut eu in America de Nord (sute) sunt toate construite fara OSB la interior. OSB e la exterior, la interior se monteaza rigips (drywall) direct pe "studs". Si nici una din casele astea nu are fisuri in pereti, desi unele sunt vechi de zeci de ani.

Off-topic: Andrei, multumesc pentru link-ul stovemaster. Alex e un adevarat artist!

#48
andreilesan

andreilesan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,835
  • Înscris: 11.03.2012

View Postllama, on 26 ianuarie 2016 - 22:11, said:

Off-topic: Andrei, multumesc pentru link-ul stovemaster. Alex e un adevarat artist!
Daca-l suni transmite-i salutari de la mine si pasionatii din Romania.Posted Image

#49
Kendo

Kendo

    Aspargus de Pontaforte

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,063
  • Înscris: 03.06.2003

View Postarschery, on 26 ianuarie 2016 - 21:20, said:

Si eu am crescut cu teracote, si cand au venit gazele pe strada au dat buzna oamenii sa scape de lemne, asta asa de bune ce erau. majoritatea romanilor au renunțat la ele de "prosti".
Nu de prosti, ci din cauza ca era ieftin, era mai ieftin sa incalzesti cu gaz decat cu lemne. Ce sa-i faci, cam asta e strategia pentru orice produs nou.

View Postarschery, on 26 ianuarie 2016 - 21:20, said:

Cand am scapat de lemne si carbuni, ca iarna daca nu aveai carbune era cam greu doar cu lemnele am spus sarumana. Fum in casa, ca este inevitabil sa nu iasa putin fum cand deschizi focarul, mirosi ca slatarii de fuge lumea de tine prin autobuz, cenusa, lemne ude care ard greu si fac fum, cos care daca nu este curatat este principala cauza de incendiu pe la casele fara gaze....
Daca arzi tot felul de porcarii normal ca ai fum si nu da caldura, nu? Ia cumpara lemnele de primavara si lasa-le la uscat pana iarna, sau cum facea bunicul meu, ardea lemnele aduse cu un an inainte in ograda, si spune-mi ce calitate au.

View Postarschery, on 26 ianuarie 2016 - 21:20, said:

Las pentru ultimul rand eficienta, oricat imbraci o nenorocita de soba in mister tot nu poti sa ai randamentul unei centrale termice cu gazeificare.
Si care e eficienta unei centrale prin gazeificare?

View Postarschery, on 26 ianuarie 2016 - 21:20, said:

Aici vorbim despre o casa de lemn, nu ai cum sa ai o incalzire uniforma in toate camerele decat daca ai radiatore in fiecare camera, cand incalzesti doar intr-un punct atunci temperatura scade cu cat de departezi de sursa de caldura.
Cineva care doreste sa mearga pe un buget mic, nu are timp de experimente si nici bani, in plus de la inceput beneficiarul a vrut centrala in afara casei, te asigur ca decizia a fost si pentru spatiu, cum dracu sa investesti o groaza de bani ca sa construiesti un spatiu de locuit dupa care sa ocupi mijlocul sufrageriei cu o soba, frate acolo pui o masa si faci spatiu de locuit....
Si care-i solutia ta pentru buget mic? Centrala termica cu ardere prin gazeificare? Care crezi ca-i bugetul pentru o astfel de solutie?

View Postarschery, on 26 ianuarie 2016 - 21:20, said:

Solutia corecta este cu spatiu tehnic in afara casei, Centrala termica cu ardere prin gazeificare, pe peleti cu feeder automat, radiatoare de otel nu de aluminiu, instalație din cupru, agent termic apa/glicol in raport 50%apa si 50% glicol.
Solutia alternativa panouri cu IR, depinde de zona se poate si geotermal insa cresc costurile initiale dar scad costurile de exploatare.
Astea-s solutii low-budget din punctul tau de vedere?

View Postarschery, on 26 ianuarie 2016 - 21:20, said:

La izolatie recomand perna de aer, vezi ca sunt case din lemn construite cu pereti dubli care folosesc aerul ca si izolant, in felul asta o sa ai o eficienta bunicica dar scapi de umezeala si de problemele date de polistiren.
Poti sa ne prezinti te rog o solutie pe perna de aer? Si sa ne prezinti parametrii acestei solutii? Rezistenta termica, permeabilitatea vaporilor de apa, temperatura finisajului interior? Eventual un grafic de pe u-wert ar fi ok.
Multumesc Posted Image

#50
BodCasa

BodCasa

    Tartaria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,759
  • Înscris: 15.04.2012

View PostKendo, on 26 ianuarie 2016 - 20:46, said:

Acest agregat te asigur ca nu are nevoie "sa te trezesti noaptea din somn ca sa bagi pe foc", de altfel si "banala" teracota a soacra-mii nu are nevoie de asa ceva si cu 2 focuri pe zi incalzeste o camera de ~20m² fara izolatie la -15°C.


View PostDIY, on 26 ianuarie 2016 - 21:51, said:

Atunci, daca eu vorbesc in necunostinta de cauza Posted Image , hai sa vedem ce spun unii care construiesc case de lemn la greu, si nu de ieri, de azi:
https://www.youtube....ll installation

Practic, un continent intreg construieste case de lemn, iar rigipsul este prins direct pe structura de lemn.

View PostKendo, on 26 ianuarie 2016 - 22:42, said:

Nu de prosti, ci din cauza ca era ieftin, era mai ieftin sa incalzesti cu gaz decat cu lemne. Ce sa-i faci, cam asta e strategia pentru orice produs nou.

Daca arzi tot felul de porcarii normal ca ai fum si nu da caldura, nu? Ia cumpara lemnele de primavara si lasa-le la uscat pana iarna, sau cum facea bunicul meu, ardea lemnele aduse cu un an inainte in ograda, si spune-mi ce calitate au.

Si care e eficienta unei centrale prin gazeificare?

Si care-i solutia ta pentru buget mic? Centrala termica cu ardere prin gazeificare? Care crezi ca-i bugetul pentru o astfel de solutie?

Astea-s solutii low-budget din punctul tau de vedere?

Poti sa ne prezinti te rog o solutie pe perna de aer? Si sa ne prezinti parametrii acestei solutii? Rezistenta termica, permeabilitatea vaporilor de apa, temperatura finisajului interior? Eventual un grafic de pe u-wert ar fi ok.
Multumesc Posted Image


Propun sa il lăsam in pace pe acest coleg, pentru ca este de o nesimțire rara!
Este un snob cu acte....

#51
lamaisonecologique

lamaisonecologique

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 142
  • Înscris: 01.09.2012

View PostDIY, on 26 ianuarie 2016 - 21:51, said:

Atunci, daca eu vorbesc in necunostinta de cauza Posted Image , hai sa vedem ce spun unii care construiesc case de lemn la greu, si nu de ieri, de azi:
https://www.youtube....ll installation

Practic, un continent intreg construieste case de lemn, iar rigipsul este prins direct pe structura de lemn.
In nici un caz nu se monteaza rigipsul direct pe peretii exteriori,pe interior se pune folie (ca sa poti face o etanseitate perfecta intre panouri parterul+planseu+etaj) iar pe exterior OSB daca puneti lambriu pe exterior. Pe interior se pune sipca din lemn KVH pt a crea un spatiu technic sau structura metalica .
In cazul aveti o izolatie exterioara EPS evitati OSB pe exterior ,obligatoriu se pune fermacell 12.5mm.

#52
DIY

DIY

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,745
  • Înscris: 29.11.2007

View Postlamaisonecologique, on 27 ianuarie 2016 - 01:24, said:

In nici un caz nu se monteaza rigipsul direct pe peretii exteriori,pe interior se pune folie (ca sa poti face o etanseitate perfecta intre panouri parterul+planseu+etaj) iar pe exterior OSB daca puneti lambriu pe exterior. Pe interior se pune sipca din lemn KVH pt a crea un spatiu technic sau structura metalica .
In cazul aveti o izolatie exterioara EPS evitati OSB pe exterior ,obligatoriu se pune fermacell 12.5mm.

Nu structura peretelui sandwich era in discutie aici, ci ideea (gresita!) ca nu se poate prinde gips-cartonul direct pe structura de lemn. Lucrurile trebuie analizate in contextul in care au fost spuse.
Bariera de vapori intre rigips si structura de prindere a acestuia este, deja, prevazuta in planurile de arhitectura. Nimeni nu a contestat nimic aici.

In alta ordine de idei, ceea ce propui tu este un alt tip de structura; nici mai bun, nici mai rau decat altele ... dar care schimba total aspectul casei si nu cred ca s-a solicitat ajutor pe directia aceasta.

Edited by DIY, 27 January 2016 - 02:27.


#53
andreilesan

andreilesan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,835
  • Înscris: 11.03.2012
@me_catrina, ce mai zici? Poate ca te-ai ""speriat'" de atatea discutii in contradictoriu, dar asa este pe un forum.. toata lumea se da cu parerea, iar d-tale iti revine cea mai dificila sarcina sa cerni si sa alegi "'graul de neghina""..Posted Image
Scrie macar ceva, ca sa vedem ca nu te-am '"pierdut'"..Posted Image

#54
wizardofoz

wizardofoz

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,626
  • Înscris: 15.01.2015
Si eu stau intr-o casa de lemn din 72, si am vazu multe mai noi si mai vechi. Nu-s specialsit dar pun si eu citeva pareri:
1. Sobele in AdN in case de lemn sint relativ fecvente. Sobe din metal, nu seminee, una singura undeva in "inima" casei. Semineele chiar sint omniprezente, desi reglementarile in vigoare incep sa le limiteze la contructiile noi.
2. Casele sint puse ori pe fundatii (dar foarte modeste) ori pe piloni. In California treaba cu pilonii e foarte frecventa si e zona seismica pentru ca multe case sint pe deal. Pilonii sint tot de lemn, infipti in beton, desi am vazut si din alte materiale.
3. N-am vazut pina acum sapa turnata la etaj. Evident nici n-am cautat foarte mult dar din ce am vazut eu. Gresia se pune bine mersi direct pe placaj. Faianta la fel. Se da cu ceva pe placajul ala dar in nici un caz 10cm. Mi se pare o chestie ciudata sa uric pe o structura de lemn ceva atit de greu.
4. Nu stiu ce insecte sint in Romania care maninca casele, dar aici sint specii care pot duce la distrugere completa a casei. Termitele de exemplu. Mai sint si niste neamuri de viespi si alte insecte care fac gauri in lemn.
5. Cel mai nasol aspect al caselor de lemn e lipsa de izolatie fonica, mai ales etaj la parter dar si pe orizontala. Ele se pot face sa fie bine izolate (am un prieten care are studio in casa) dar spre deosebire de caramida/beton care izoleaza cit de cit intrinsec, prin masa,la casele de lemn trebuie avut o grija si o cheltuiala in plus. De obicei casele standard de aici nu au nici o izolatie fonica.

Edited by wizardofoz, 27 January 2016 - 09:24.


Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate