Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Combinatie de conturi pentru tran...

Adaptor semnal hi to low

Jocuri Android Multiplayer online...

Diferenta consum smart meter - Co...
 Recomandare demontare+instalare ...

CAIET SERVICE PREDEAL II

Internare spital psihiatrie

CM de snooker 2024
 Scot penele dupa montajul tamplar...

Masina de spalat vase si grasimea

Noua lege de acces in paduri

Sunt ouale proaspete?
 Aplicatie invatare limba Germana

Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile
 

Sunt student la informatica, chiar am nevoie de calcul numeric?

- - - - -
  • Please log in to reply
95 replies to this topic

#55
andy1992

andy1992

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,465
  • Înscris: 18.08.2015

 dexterash, on 19 ianuarie 2016 - 12:02, said:

Nimeni si nimic nu te poate pregati, punctual, pentru viitor. De aceea se pun niste baze si se explica niste concepte, atat cat sunt cunoscute la momentul actual. Ca sa nu mai spun ca informatica nu trebuie sa se ocupe doar de prezent, ci poate tine si de trecut - pentru ca, cineva, undeva, are nevoie si de intretinere/update/migrare a unor chestiuni mai vechi.
Ca idee: Ai 5 ani experienta de mobile, desi inainte de Android a existat Windows Mobile 2002/2003 sau CE de care nici nu cred ca ai auzit, d'apai sa mai si programezi. Si, totusi, Windows CE - de exemplu - este inca folosit in diverse echipamente profesionale/industriale. Si in unele GPSuri "comerciale" care inca mai sunt in utilizare.

Deep Learning si Big Data sunt "la moda" acum pentru ca exista date. Peste 5 ani probabil se va schimba "trendul", dar vei avea timp sa te adaptezi si tu. Desigur, asta necesita un dram mai mult de interes decat "sa iasa banu' acum si vedem noi mai incolo".


Sa zicem ca am trecut prin toate... Si student, si job, si mai mult de atat.
Ia zi - ne cand ai terminat tu facultate si cati ani ai ca ma apuca rasul. Vezi ca nu e usor sa aflu cine esti in realitate. Ce tupeu puteti avea Posted Image Prima data am zis ca activezi in mediul academic, dar nici asa..

 dexterash, on 19 ianuarie 2016 - 18:02, said:

Banu' e dat de cerere si oferta. Si de omul potrivit pe locul potrivit. Si nu vad legatura cu titlul topicului.


Unii cred ca de sus pana jos se face fix aceeasi chestie si ca nu exista diferentiere... Asta e... Tutoriale de pe TuTub => mare informatician, fara nevoie de matematica. Posted Image
Atunci de ce te lauzi pe facebook ca ai studiat Udacity?

Edited by andy1992, 19 January 2016 - 19:47.


#56
dexterash

dexterash

    --something---

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,912
  • Înscris: 19.08.2004

 andy1992, on 19 ianuarie 2016 - 19:45, said:

Ia zi - ne cand ai terminat tu facultate si cati ani ai ca ma apuca rasul. Vezi ca nu e usor sa aflu cine esti in realitate.
Nu e sau e? Datele mele nu's ascunse pe undeva. Sunt libere si la vedere, in mare.

 andy1992, on 19 ianuarie 2016 - 19:45, said:

Ce tupeu puteti avea.
Legat de?

 andy1992, on 19 ianuarie 2016 - 19:45, said:

Atunci de ce te lauzi pe facebook ca ai studiat Udacity?
Da' tu ai impresia ca iesi din facultate si o "freci" la rece pana la adanci batraneti? Asa crezi ca functioneaza sistemul, mai ales in IT? Si da, am "tras" o tura de cursuri (si) pe UdaCity. Pen' ca mai trebe cate un update la ce am facut la InfoIasi. Unde ar fi problema?

P.S. Asa, ca idee, UdaCity mi s-a parut un conceput bun, o idee foarte interesanta. D'aia apare unde apare. Totusi, cursurile de AI, de statistica, de matematica si de alte din astea "urate" sunt si pe UdaCity. Si nu sunt tinute de Gigel cel Chel, ci de niste personaje care au legatura stransa cu mediul academic - ca de exemplu nenea Sebastian Thrun de la Stanford (desigur, el fiind si unul dintre fondatorii UdaCity).

Edited by dexterash, 19 January 2016 - 20:00.


#57
andy1992

andy1992

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,465
  • Înscris: 18.08.2015
Te rog inceteaza ca ma faci sa rad prea mult. Du-te si spune-i la profesor cand vei face vreun master ca preferi cursurile de pe udacity ca ale lui sunt de rahat si le-ai uitat sa vedem ce zice. Nu zic ca nu sunt bune, dar nu mai da mura-n gura la cursurile inutile din facultati doar ca sa aiba niste fraieri loc de munca la stat si la propiu si la figurat.

Edited by andy1992, 19 January 2016 - 20:00.


#58
Cy_Cristian

Cy_Cristian

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,845
  • Înscris: 22.02.2009

 jobist, on 19 ianuarie 2016 - 19:34, said:

Adică acel 'modul de design' ar fi realizat de o echipă formată exclusiv din 'mari programatori' în html şi css? Aşa crezi?
Eu nu sunt vreun specialist in web development. Dimpotriva, nici macar la nivel de incepator nu mai sunt pentru ca din facultate n-am mai lucrat in acest domeniu. Insa chiar si de la nivelul meu de sub-incepator stiu ca web development nu se termina la html si css. Ba chiar as putea spune ca html si css sunt mai degraba apanjul web designerilor. Aia cu web development intre timp au mai aflat si ei de java, C#, php, ruby, asp.net, js si cate or mai fi in acest domeniu. Si ce sa vezi, HTML5 vine si cu mult mai multe facilitati.
Ia arunca un ochi matale pe un mic exemplu si spune-mi unde se termina din punctul tau de vedere web developmentul.

#59
dexterash

dexterash

    --something---

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,912
  • Înscris: 19.08.2004

 andy1992, on 19 ianuarie 2016 - 20:00, said:

Du-te si spune-i la profesor cand vei face vreun master ca preferi cursurile de pe udacity ca ale lui sunt de rahat si le-ai uitat sa vedem ce zice. Nu zic ca nu sunt bune, dar nu mai da mura-n gura la cursurile inutile din facultati doar ca sa aiba niste fraieri loc de munca la stat si la propiu si la figurat.
Eu nu am nici o problema cu ce se face la noi. Pentru cat costa facultatea, cam de atat primeste studentul. Mai mult, sa spuna "multumesc" ca poate acumula credite destul de ieftin si sa la foloseasca la Universitati din vest, de exemplu. Cand va plati 10.000 de lire/an poate sa fie "suparat" ca nu primeste mai mult.

Dar, totusi, daca isi doreste mai mult, exista destule resurse - si gratis si pe bani, si recunoscute si nu. Fiecare poate alege.

#60
syndrome13

syndrome13

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 868
  • Înscris: 27.09.2013

 dexterash, on 19 ianuarie 2016 - 18:02, said:

Si nu vad legatura cu titlul topicului.
Topicul era "am nevoie de mn la info?" : i-am dat un exemplu de situatie in care n-are.I-am dat si un exemplu de situatie in care are (cercetator).Altcineva a zis game engine developer(desi sa pornesti in viata ca o sa faci bani din game dev..mai bine nu ma bag la discutia asta.In fine.).
Ideea,oricum,e ca daca in Romania ca programator nu mai ai loc de restul matematicienilor,algoritmicienilor,etc ca sa te angajezi la o firma de software care foloseste cel mult oop si baze de date,sunt alternative in tari unde se traieste si se castiga incomparabil mai bine,fara matematica.Ce-i drept,in societati ne-elitiste care-i respecta si trateaza in mod egal pe aia care stiu mai mult si si-au dedicat viata pe bune studiului unor domenii complexe,dar si oamenilor de rand.Pentru ca nu toata lumea care face software development trebuie sa fie matematician.Nu aici.Poti foarte bine sa-ti castigi painea facandu-ti meseria la care te pricepi BINE,fara sa trebuiasca sa fii excelent in domenii care nu-s chiar pentru toata lumea.

 Prien, on 19 ianuarie 2016 - 18:12, said:

Chiar. Daca eu stiu ce nu stie amicul lu' matale, nu-i asa ca ar trebui sa iau mai mult decat domnia sa? Si sunt la "o fabrica" mare
Depinde ce stii.Nu am vazut niciun job aici unde sa se ceara cunostiinte in matematica avansata,algoritmi si multe alte chestii care se fac in Ro.Desigur,astea le gasesti la requirements pentru masterat/doctorat la o universitate cu profil de cercetare.

 Nero-d, on 19 ianuarie 2016 - 18:24, said:

competitia nu se termina nici in facultate nici odata cu terminarea ei!!!
Exista societati in lume unde poti sa fii cine esti,sa faci ce poti si-ti place,fara sa trebuiasca sa demonstrezi constant ca esti mai bun decat restul ca sa nu mori de foame.

 Nero-d, on 19 ianuarie 2016 - 18:24, said:

poate!!!... dar fara o aprofundare si fara o baza teoretica solida... nivelul la care poti accede e unul inferior!!!... iar comunicarea cu "colaboratorii" e impedimentata!!! pentru c a nu folositi aceeasi baza de  cunostinte si vocabular comune!
Am observat ca aici organizarea companiilor e foarte modulara: tipul care se ocupa de modelarea matematica,vine cel mai probabil de la universitate si se ocupa DOAR de modelare matematica.Tipul care se ocupa de implementarea software,se ocupa doar de asta,vine de la politehnica,tipul care se ocupa de asamblare vine de la profesionala,etc.
Atat cei din univ cat si din poli,insa,au invatat si aplicat pe parcursul studiilor acel concept pe care l-am mai mentionat numit scriere tehnica(technical writing/report writing).Exista metode standardizate prin care se comunica intre angajatii unei comapanii,care se predau peste tot si sunt anume proiectate si standardizate astfel incat sa se inteleaga toata lumea.

Edited by doruirimescu, 19 January 2016 - 21:23.


#61
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,601
  • Înscris: 30.07.2003
Dar priviti si din alt unghi, cine nu poate intelege un concept din matematica, uneori mai abstract sau nu, credeti ca va pricepe altele din informatica ? Poti sa nu ai o pasiune spre mate si e de inteles dar daca ai un curs acolo ca asa au gandit altii (avand motivele lor) ne apucam sa plangem ca va pica cerul pe noi ? Si nu e vorba de mate, poate fi inlocuita cu orice materie, pana la urma te pune intr-o situatie ca si viata reala si trebuie sa o rezolvi. Asa e tragedia de mare ?

#62
wizardofoz

wizardofoz

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,626
  • Înscris: 15.01.2015

 Cy_Cristian, on 19 ianuarie 2016 - 14:30, said:


Asa ca formularea "sunt mai mediocrii" nu are sens, ca si grad de comparatie.

Stiu ca nu e vorba de o singura persoana aici dar mi se pare ironic ca, in contextul unui topic in care se deplinge analfabetismul, intr-o singura propozitie sint 3 greseli elementare, de scoala primara.

#63
Cy_Cristian

Cy_Cristian

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,845
  • Înscris: 22.02.2009
Mi-o asum pe ultima. Un "si" aiurea, Primele 2 sunt oarecum "citate".
Mai exact, asta e pasajul:

Quote

fara sa tinem cont ca tinem pe posturi niste cadre didactice care la un examen de titularizare sunt mai "mediocrii" ca scolarii


#64
wizardofoz

wizardofoz

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,626
  • Înscris: 15.01.2015

 bogdan1811, on 19 ianuarie 2016 - 13:06, said:

Cum sa proiectezi cablaje daca nu stii sa lipesti cu pistol de lipit Posted Image

Cu un software?  Mai ales ca nici un cablaj nu se lipeste manual. Cu microscop si statie si calificare si tot nu prea te poti baga decit in chestii mai vechi.
Garantat nici unul din aia care face cablaje pentru Apple nu stie sa lipeasca.


Quote

Calculu matricelor si mecanica fluidelor ti se pare cultura generala?

Nu sint sigur ca trebuie predate la liceu, dar se face o confuzie aici intre cunostinte acumulate si mod de gindire/metoda.
Rolul primordial al invatamintului e sa te antreneze in a gindi intr-un anumit fel. Sa (iti) pui intrebarile corecte, sa fii riguros, sa urmezi o anumita structura. E vorba de metoda, se modul de a ataca o problema, de rationament si nu te masa bruta a cunostintelor.
Exemplul cel mai evident e in programare unde un programator bun e bun pentru ca stie algoritmi si structura nu pentru ca stie un limbaj, dar e la fel si in viata de zi cu zi.
Deci da, antrenamentul creierul ca sa gindeasca intr-un anumit fel este necesar pentru toata lumea, deci poate fi cultura generala.

 Cy_Cristian, on 19 ianuarie 2016 - 21:56, said:

Mi-o asum pe ultima. Un "si" aiurea, Primele 2 sunt oarecum "citate".
Mai exact, asta e pasajul:


De asta am specificat ca sint persoane diferite.

#65
syndrome13

syndrome13

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 868
  • Înscris: 27.09.2013

 jobist, on 19 ianuarie 2016 - 16:46, said:

Ce-ar fi o facultate de webdesign.Posted Image
N-o sa-ti vina sa crezi

#66
Cy_Cristian

Cy_Cristian

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,845
  • Înscris: 22.02.2009
Ori sunt prea obosit si nu pricep engleza, ori lipseste "facultatea de webdesign".
Incearca o abordare din seria pt "To(n)ti".

Ce anume este grupat sub: "USABILITY AND USER INTERFACE DESIGN" si mai ales de ce? (Finnish Language and Culture 3?, Statistical Methods and Optimization?, Animation(good to know), Internet Protocols(?), Vibrational Motion and Waves???!, Usability Basics (nice), User Interface Design!(perfect), Entrepreneurship). Din ce vad eu scorul este 4-4.

#67
syndrome13

syndrome13

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 868
  • Înscris: 27.09.2013

 Cy_Cristian, on 19 ianuarie 2016 - 22:29, said:

Ori sunt prea obosit si nu pricep engleza, ori lipseste "facultatea de webdesign".
Incearca o abordare din seria pt "To(n)ti".

Ce anume este grupat sub: "USABILITY AND USER INTERFACE DESIGN" si mai ales de ce? (Finnish Language and Culture 3?, Statistical Methods and Optimization?, Animation(good to know), Internet Protocols(?), Vibrational Motion and Waves???!, Usability Basics (nice), User Interface Design!(perfect), Entrepreneurship). Din ce vad eu scorul este 4-4.

Daca ai cat de cat tangente cu programarea,iti dai seama rapid dupa "Web Applications" "Databases" "Internet Programming" "Internet Protocols" "Interactive Multimedia Programming" "PHP Frameworks" "Mobile Internet Programming" "Cloud Services" "ASP.NET Applications" "Java EE Server Programming" "Planning of Internet-based Business Project" .Restul cursurilor se invart in jurul webdesign-ului,la "Software Development Project" de exemplu e vorba de aplicatii web.

#68
dexterash

dexterash

    --something---

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,912
  • Înscris: 19.08.2004
Eu m-am uitat mai sus...
WEBAPPS: Language+culture, 3D Math, Mechanics, DataBases, Internet Programming, Software Development, Engineering English

Si ziceti ca nu tre' mate (Determinants. Systems of linear equations. Matrices. Basics of iterative methods. Eigenvalues. Applications.), nu? :)

 wizardofoz, on 19 ianuarie 2016 - 21:59, said:

Cu un software?  Mai ales ca nici un cablaj nu se lipeste manual. Cu microscop si statie si calificare si tot nu prea te poti baga decit in chestii mai vechi.
Garantat nici unul din aia care face cablaje pentru Apple nu stie sa lipeasca.
In prototipizare ai nevoie. Nu poti face totul software-wise, indiferent de cat de bine simulezi diverse conditii sau interpretezi date. Exista, de exemplu, (mici) sanse sa te trezesti cu probleme in documentatia producatorilor de componente, probleme pe care le vezi usor in faza de prototipizare.

#69
Cy_Cristian

Cy_Cristian

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,845
  • Înscris: 22.02.2009

 doruirimescu, on 19 ianuarie 2016 - 22:44, said:

Daca ai cat de cat tangente cu programarea,iti dai seama rapid dupa "Web Applications" "Databases" "Internet Programming" "Internet Protocols" "Interactive Multimedia Programming" "PHP Frameworks" "Mobile Internet Programming" "Cloud Services" "ASP.NET Applications" "Java EE Server Programming" "Planning of Internet-based Business Project" .Restul cursurilor se invart in jurul webdesign-ului,la "Software Development Project" de exemplu e vorba de aplicatii web.
Dragul meu domn, ca programator mi-e greu sa spun. Tu stii care este diferenta dintre Web Design si Web Development?!!!
Ti-am cerut in specific detalii despre facultatea de web design. Mi-e greu sa inteleg cum cineva care nu stapneste termenii nu verifica mai intai despre ce e vorba.
Daca vrei sa-mi spui ca e vorba de facultate de web development/engineering, atunci tot am o mare problema cu restul de materii inutile. De la ecuatii diferentiale, pana la transmisii RFID. Un web developer programeaza peste abstractizarea unei masini.

#70
wizardofoz

wizardofoz

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,626
  • Înscris: 15.01.2015

 doruirimescu, on 19 ianuarie 2016 - 17:14, said:

In Finlanda (unde sunt student acum) la inginerie IT (nu chiar computer science,ca informatica) nu se pune deloc accentul pe matematica.Din contra,se accentueaza cunoasterea limbajelor, proiectarea si design-ul programelor,scrierea tehnica si documentatie pt software,asigurarea calitatii,standarde si tehnici aplicate de companii(UML,Agile Scrum,etc).Daca vei ajunge programator web/enterprise software matematica nu-ti va folosi la nimic decat cum ziceau si altii la gandire logica.Metodele numerice se studiaza mai mult in domeniul ingineriei,pentru a aproxima numeric solutii ale unor ecuatii obtinute din modelarea matematica a unor sisteme fizice.
Acuma,tu nu te pregatesti sa devii inginer software,pt ca studiezi intr-o universitate(stiinta calculatoarelor) si nu politehnica,ci vei deveni cercetator.In contextul asta,matematica si algoritmica...cat cuprinde Posted Image

Nu spune nimeni sa nu te axezi mai mult pe partea de inginerie,functionalitate,design,etc sau algoritmica,matematica,logica si optimizare.Depinde unde vrei sa lucrezi.



Bun venit in Scandinavia.Am un prieten care stie programare web si oleaca de C#,aproape a picat la primul curs de mate (unde se fac operatii cu puteri,logarimi,radicali,etc),nu stie nici macar ce-i ala algoritm si face 2k si ceva de euro pe luna,ca intern la o firma mediocra Posted Image


Destinul celor educati in sistemele vestice e fie sa ajunga  la nivel foarte inalt (pentru acei 0.1% cu inclinatii naturale) fie sa fie subalternii chinezilor, indienilor, est europenilor etc. Se intimpla deja si o sa se intimple din ce in ce mai mult.

Edited by wizardofoz, 19 January 2016 - 23:59.


#71
XON-XOFF

XON-XOFF

    Big Fat Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,442
  • Înscris: 27.05.2006
inițiator: problema multor studenți din Ro este că s-au obișnuit să privească învățămîntul superior strict din perspectiva unor joburi concrete, pe care le cunosc deja. De fapt, învățămîntul superior NU este o școală de meserii. Învățămîntul superior a fost înființat acum multe sute de ani - vezi univ. gen Sorbona prin anul 1500 sau chiar mai înainte - ca ȘCOLI DE GÎNDIRE, ca școli pentru cei care vor ajunge elitele societății, care vor face să avanseze științele și cunoașterea umană în general. Deci vroiai să înveți să faci concret ceva, de la cizmărie la zidărie - intrai calfă/ucenic la un meșter undeva. Mergeai însă la Universitate - studiai discursurile lui Cicero și latina și greaca veche ca să-l citești pe Demostene în original. Studiai și dezbăteai problemele omenirii, nu chestii de "meșter".

Știu că sună pompos dar asta e baza învățămîntului superior. Uită-te la programele altor univ. celebre de ACUM (deci nu din 1500) și evident din domeniul Computer Science, și peste tot vei găsi cursuri de matematică, de concepte avansate de programare, de paradigme de programare, de algoritmi și complexitate, etc - și pe de altă parte cursurile de Web Design considerate mai "pentru tonți" și eventual opționale sau chiar de loc în programă.

Deci, e simplu - vrei facultate, așteaptă-te la chestiuni avansate. Vrei să te faci web designer, poți să o faci și fără facultate, citind niște tutoriale și lucrînd tu-însuți proiecte respective. Fără matematică mai complicată decît cea de clasa a 9-a.

#72
wizardofoz

wizardofoz

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,626
  • Înscris: 15.01.2015

 dexterash, on 19 ianuarie 2016 - 23:00, said:


In prototipizare ai nevoie. Nu poti face totul software-wise, indiferent de cat de bine simulezi diverse conditii sau interpretezi date. Exista, de exemplu, (mici) sanse sa te trezesti cu probleme in documentatia producatorilor de componente, probleme pe care le vezi usor in faza de prototipizare.

Pentru asta exista tehnicieni. Aia numai asta fac, lipiri.
Inginerii electronisti in general nu stiu sa lipeasca si nu au tangente decit rar cu lipitul in activitatea profesionala.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate