Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
teava rezistenta panou apa calda

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...
 Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD

Cost abonament clinica privata
 Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android

Recomandare bicicleta e-bike 20&#...

Bing-Content removal tool
 Nu pot accesa monitorulsv.ro de l...

Cum sa elimini urmele de acnee?

Wc Geberit

Routere detinute in trecut si in ...
 

Apartament umed la demisol

* * * * * 9 votes
  • Please log in to reply
2743 replies to this topic

#91
oMariusRO

oMariusRO

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,397
  • Înscris: 18.08.2014
Lenny, la cum descrie doamna (sau domnisoara, cu scuzele de rigoare) partiționarea cred ca este ca la mai toate casele din acea vreme. Un hol din care se intra intr-o camera (acel "hall" patrat) din care se intra in alte doua camere, stanga-dreapta. Ca un T. Daca e asa, acel "hall" cu greu poate fi numit "camera". Are 3 puncte de access (din/spre holul de la intrare si spre celelalte camere) si e destul de mic la 15mp ca sa fie mobilat altfel decat ca un hol sau "camera de asteptare" daca locatia este folosita in oarece fel "comercial". Am vazut si eu case de genul asta pe care agentii comerciali incercau sale prezinte ca avand 3 camere, cica ala era sufrageria...


Quote

Ba sunt, doar ca oamenii mai au si motivatiile lor. Cand esti vanzator si statul te jacmaneste, iti vine sa minti de sa inghete apele.

In cazul asta prefer sa cred ca sunt prosti. Sau "mai putin specialisti", ca sa nu fiu rautoacios. Intre un prost si un mincinos, prefer prostul indiferent ce motivatie are mincinosul (adica prefer un Boc prim-ministru, decat un Ponta). Daca ajungem sa motivam minciuna si inselatoria intre oameni prin faptul ca suntem jecmaniti de stat, nu ne indreptam intr-o directie buna.

Quote

Tamplaria nu o schimb, toata vara o sa restaurez la dansa. Dar la asta chiar ma pricep. Sunt nepoata de tamplar
Eu sunt nepot de sofer, dar cat de nepot de tamplar ai fi tu, ca sa poti sa restaurezi tamplaria trebuie sa mai vrea si ea. Cel putin ferestrele, la cat au stat in umezeala aia, mare minune daca nu e putred lemnul si se mai si inchid bine. Sau vrei sa le traga curentul pe doamnele grase care se tavalesc pe jos la piesele alea de teatru?!

Quote

Si, dupa mintea mea putintica, daca iau un burete si ii fac sandvis intre doua bucati de punga si pun sandvisul gustos intr-o farfurie cu apa, apa tot va urca intr-unsul. Asta e bine, nu e rau. Cimentul, dupa ce s-a intarit el, in contact cu apa ulterioara isi mareste rezistenta. Mortarul dintre caramizi e si el
Asa o fi... dar ce parere au caramizile? Daca nu ma insel zidurile exterioare nu sunt doar din beton cum se face acum la demisoluri, ci din caramida. Aia daca sta in umezeala, nu se simte bine si nici nu se intareste. Si in plus de asta, isi pierde proprietatile de termoizlare (si alta termoizolare acolo nu exista) si tine peretele rece. Chiar si facuta sanvis intre beton hidroizolat, daca umezeala vine de jos si caramida se uda, peretele o sa fie rece mereu si risti sa apara condens, sa se impuste zugraveala, sa apara mucegai...

#92
micutu82

micutu82

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,783
  • Înscris: 25.07.2004
@alecsa, iti admir entuziasmul :)
Peretele de zidarie din cărămidă nu are voie sa stea in apa :). Indiferent ce faci pe interior pentru a scăpa de mucegai, din punct de vedere structural trebuie sa rezolvi cu hidroizolarea zidariei pe ambele fete. Degeaba ai frumos pe interior daca zidăria e uda :)

#93
the_lion

the_lion

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,486
  • Înscris: 04.05.2007
Sfatul meu este sa cauti pe cineva cu experienta in astfel de lucrari. Astea nu se fac cu "maistri" sau "dorei", care stiu doar sa scoata parchetul si sa lege 2 tevi. Trebuie oameni care sa faca o expertiza tehnica iar pe baza ei sa vina cu niste solutii tehnice, atat materialele de folosit cat si modalitatea de a le pune in opera. Este foarte bine ca te interesezi, te informezi si cauti la randul tau solutii, ca esti plina de entuziasm si optimism, insa acelasi lucru il spun si eu: cel mai probabil nu "scapi" doar hidroizolare pe interior.
Canalizeaza-ti un pic eforturile si in directia asta.

#94
brawnie

brawnie

    Ing.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,395
  • Înscris: 25.09.2008

View Postthe_lion, on 09 ianuarie 2016 - 12:04, said:

Sfatul meu este sa cauti pe cineva cu experienta in astfel de lucrari. Astea nu se fac cu "maistri" sau "dorei", c
V-am dat datele de contact ale unor specialisti in hidroizolatii... Dupa intrebarile pe care le puneti  referitor la Hyseal trag concluzia ca nu ati discutat cu ei...Pacat
Povesti ..povesti ....aseara m-am uitat la un film..the Revenant...se aseamna jurnalului dumneavoastra... subiect interesat dar continut plictisitor... imi pare rau dar cu mana pe inima va spun ca nu am citit decat printre randuri..

#95
alecsa2

alecsa2

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,634
  • Înscris: 14.03.2007
Dargii mei, cum altfel sa fie povestea decat anosta vinerea, dupa o saptamana de munca grea? Ieri am cazut la ora 15 ca bolovanul si am dormit 11 ore tun. Iertare de plictiseala, va cer.

Multumesc de feedback, sunt jaloane importante. O sa ma tin de drum si de ele.

View Postlenny13, on 09 ianuarie 2016 - 07:48, said:

Memoria aia de la telefon umple-o cu poze si de pe exteriorul casei. Si mai fa poze in interior. Pe mine ma intereseaza si partitionarea in apartament, sunt curioasa. De fapt, trebuie sa leg postarile astea lungi de ceva real, altfel imi vine sa iau o carte si sa citesc; nu ca n-ai avea umor destul, ca ai; dar imaginatia mea e prea solicitata, din cauza povestilor si amanuntelor tale. Da rateuri. Schioapata, spune cum vrei. Dar pune poze.

Acusica vin si pozele. Nu pot publica prea multe detalii din ratiuni de securitate. Prietenii de azi, de la greu, sunt oameni integri, insa pagina va ramane in timp si poate cineva va citi cu ganduri de intrare prin efractie. Ma veti ierta, sper, ca ma abtin de la detaliile care ar putea sa ma puna in pericol. Nu ca ar mai ramane ceva de furat de la mine in urmatorii ani dupa asa cheltuieli, insa am un motan in grija: ma tem ca cineva i-ar face rau candva.

View Postmaximg, on 09 ianuarie 2016 - 08:59, said:

Deja este lipsit de sens sa mai citesc . Credeam ca este o lucrare interesanta ,, asteptam sa vad solutiile .
In primul rind , vazind pozele , nu pot pricepe dorinta cumpararii ... In USA , o asa casa , era considerata risc biolgic , inchisa , eventual demolata ( in multe cazuri )
Umiditatea si mucegaiurile din peretii aia , sint un bun pasaport pt eternitate .
Daca totusi s-a cumparat ...
(Nu se poate face o analiza biologica a mucegaiurilor ????)
Acolo , o eventuala reparatie , trebuia sa inceapa cu decopertare totala , podea , tavane , pereti , lemnarie , tot tot pina la structura , demolate instalatiile si lasate doar punctele de racord / intrare in casa , ventilat , uscat , apoi sa se treaca la cautarea solutiilor , prin specialisti , nu prin Dorel de la magazinul de bricolaj ...
In rest , vorbe si literatura sf . Spor .

Nu sunt, in mod ciudat, mucegaiuri, igrasie sau alte forme de viata. Le-am cautat o luna intreaga: nu-s.

Dar decopertarea va fi exact asa cum o descrieti dvs., totala, din motivul ca tencuiala e veche si nu mai tine, a inceput a se sfarama.

Instalatiile au fost deja taiate, fiind scoase din uz de mult si colmatate. Apa vine de la bransament nou (are 4 ani) pe teava nou-nouta pana in pahar.

Ferestrele se vor inlocui miercuri cu termopan miercuri.

Vechi nu vor mai ramane decat parte din electricitate, care e pe cupru, caramida, tocaria si usile ca sunt de epoca, dar si ca sunt pastrate excelent, si gratiile grele de metal, cu decoratiuni elegante, si ele doar pentru ca sunt impecabile.

Nu va temeti, nu as lasa eu pe acolo ceva care sa imi strice sanatatea, sunt maniaca in privinta asta. Dintr-o viata de grija, anii trecand, am constatat ca sunt cel mai sanatos om din cati am cunoscut vreodata. Cu medicul meu de familie ma vad doar cu ocazia adeverintelor pentru una sau alta. Insa asta presupune ca banii pe care altii ii dau pe tratamente, eu sa ii dau pe igiena. Asta fac. Ma costa de ma rupe povestea cu scosul insabubritatii din casa aia, insa ii socotesc bani de tratamente ulterioare, iar ca bacsis imi iau ca nu mai e nevoie sa sufar de vreo boala Posted Image Asa-i cu sanatatea: banii inainte, ca la fufe Posted Image

Specialisti: cine zice ca n-au fost specialisti pe acolo? Au fost si au facut recomandarile lor.

View PostoMariusRO, on 09 ianuarie 2016 - 09:13, said:

Lenny, la cum descrie doamna (sau domnisoara, cu scuzele de rigoare) partiționarea cred ca este ca la mai toate casele din acea vreme. Un hol din care se intra intr-o camera (acel "hall" patrat) din care se intra in alte doua camere, stanga-dreapta. Ca un T. Daca e asa, acel "hall" cu greu poate fi numit "camera". Are 3 puncte de access (din/spre holul de la intrare si spre celelalte camere) si e destul de mic la 15mp ca sa fie mobilat altfel decat ca un hol sau "camera de asteptare" daca locatia este folosita in oarece fel "comercial". Am vazut si eu case de genul asta pe care agentii comerciali incercau sale prezinte ca avand 3 camere, cica ala era sufrageria...
Ei bine, pentru mine exact asta e ce-mi trebuia: hall-ul ala saracut in zidarie, tot doar goluri de usi si de ferestre. Cu cate 4 usi pe doi dintre pereti si o bucatica de zid cat de-o canapeluta cu masuta de cafea si un aer conditionat deasupra. Pentru mine a fost important spatiu mult si impartire in cat mai putine camere, cu treceri din una in alta aproape cat tot peretele. Am fost foarte fericita si usurata ca nu trebuie sa sparg acolo nici 2 cm de zid ... Totul e cum imi trebuie.

View PostoMariusRO, on 09 ianuarie 2016 - 09:13, said:

In cazul asta prefer sa cred ca sunt prosti. Sau "mai putin specialisti", ca sa nu fiu rautoacios. Intre un prost si un mincinos, prefer prostul indiferent ce motivatie are mincinosul (adica prefer un Boc prim-ministru, decat un Ponta). Daca ajungem sa motivam minciuna si inselatoria intre oameni prin faptul ca suntem jecmaniti de stat, nu ne indreptam intr-o directie buna.
Eu il prefer pe d-l Boc pentru inteligenta ... Nu cred in povestile cu Boc-cel-mic-si-ascultator. Omul e ce e (minte scormonitoare) plus un dram de prudenta.
Lectia primita de mine de la un mare om suna asa: ma,
-cu nebunii faci treaba: ei au nevoi speciale, le indeplinesti si primesti ce-ti trebuie;
-cu ticalosii iara faci treaba, ca ticalosul vrea ceva ... daca ii gasesti o solutie morala la ce vrea el, e multumit si iti da ce vrei tu;
-ma, da' cu prostul ... nu. Si ingroapa-ti si speranta, ca n-ai ce negocia pentru ca n-ai ce-i da in schimb, nu vrea iin mod deosebit ceva ... el in Nirvana deja, tu daca vrei sa-ti tii sufletul in trup n-ai ce cauta acolo, o sa te saturi de raiuri dupa moarte. De aia, cand te intalnesti cu prostul, sa urli ca din gura de sarpe, sa dai alarma in jur si sa fugi cat te tin picioarele! Posted Image

View PostoMariusRO, on 09 ianuarie 2016 - 09:13, said:

Eu sunt nepot de sofer, dar cat de nepot de tamplar ai fi tu, ca sa poti sa restaurezi tamplaria trebuie sa mai vrea si ea. Cel putin ferestrele, la cat au stat in umezeala aia, mare minune daca nu e putred lemnul si se mai si inchid bine. Sau vrei sa le traga curentul pe doamnele grase care se tavalesc pe jos la piesele alea de teatru?!
Miercuri zboara ferestrele si vor fi inlocuite cu termopan. Raman usile de interior. Sunt atipice, nu se gasesc in comert sa mearga acolo, iar la comenzile de usi deja stiu ca preturile pot urca cat sa-mi faca toata claia asta blonda maciuca. Daca nu-s mancate de ceva nesanatos, le voi restaura incet-incet. O usa pe saptamana. O sa termin la batranete. Tocaraia e impecabila, tot ce vrea e sa fie refinisata.
Aici e o smecherie: usile fiind de interior, nici una n-a stat in zidurile cu umezeala, ci pe loc uscat. In plus, multele straturi de vopsea de pe ala le-au si pastrat bine. La fel tocurile. Daca nu mi le omoara muncitorii la decopertare, atunci trebuie doar refinisate si un pic taiate de jos cand voi urca cu pardoseala si cu inaltele plinte de beton de 20 cm. La usi lipseste cate o faramita pe ici pe colo, cat de un chit de cutit. Vergelele de la geamuri au vreo doua scandurele din care au sarit tanduri, le voi inlocui. In rest, si ele se vor taia putintel in partea de jos, exact pe unde s-au mai frecat de pardoseala veche. E mult de migalit la ele, dar abia astept sa imi pun o menghina in curte si sa mesteresc in tihna Domnului. Sunt usoare usile, ca sunt inguste si ca-s mai mult geam decat lemn si, odata scos geamul, or ramane pe puterile mele. Dupa ce le refinisez, le fixez lemnaria la loc in toc si abia apoi pun alte geamuri. Astfel nu o sa ma lupt cu obiecte prea grele pentru o cuconita.

View PostoMariusRO, on 09 ianuarie 2016 - 09:13, said:

Asa o fi... dar ce parere au caramizile? Daca nu ma insel zidurile exterioare nu sunt doar din beton cum se face acum la demisoluri, ci din caramida. Aia daca sta in umezeala, nu se simte bine si nici nu se intareste. Si in plus de asta, isi pierde proprietatile de termoizlare (si alta termoizolare acolo nu exista) si tine peretele rece. Chiar si facuta sanvis intre beton hidroizolat, daca umezeala vine de jos si caramida se uda, peretele o sa fie rece mereu si risti sa apara condens, sa se impuste zugraveala, sa apara mucegai...
Caramida, care e acum decopertata, e bine-mersi, nu vad diferenta de duritate sau ceva fata de o bucata noua de la magazin.
Primul lucru care uimeste la aceasta casa e caldura. Am vizitat-o in octombrie, noiembrie si decembrie cu diversi specialisti inainte de cumparare si nu-ti vine sa crezi ce cald e inauntru fara sa fi fost incalzita de un an de zile deloc, cu un geam in baie lasat deschis pentru aerisire, cu tocaraie de lemn invechita si cu cateva geamuri lipsa pe interior.
Totusi, peste cristalizant, trebuie pus polistiren pentru ca ala cristalizeaza finisajele si le arunca. Staratul termoizolator o sa ma fereasca de condens. Cat despre apa dintre caramida si cristalizant, va cristaliza, ca asta stie cristalizantul, asta face.
In plus, minunea minunilor, la decopertare am gasit tot felul de guri de aerisire functionale: nu doar in bucatarie si in bai, dar si in prima camera decopertata. Probabil ca mesterii de la 1934 au gandit asa: caloriferul-uzina pe pacura al blocului se poate sa imbatraneasca intr-o zi si poate vor incalzi cu un soi de sobe de apartament, godinuri, asa cum au vazut ei viitorul la 1934. Si au lasat coloane de ventilatie, sa fie. Am gasit una in sufragerie, sub tencuilala. E functionala, trage aer ... o sa ii montez ceva aerisire acolo, trebuie sa caut un design acceptabil.
Casa n-a fost de felul ei, nici umeda si nici imbacsita. Vecinii povestesc ca pe la 1950 era acolo un apartament de mai mare cochetaria.

View Postmicutu82, on 09 ianuarie 2016 - 11:49, said:

@alecsa, iti admir entuziasmul Posted Image
Peretele de zidarie din cărămidă nu are voie sa stea in apa Posted Image. Indiferent ce faci pe interior pentru a scăpa de mucegai, din punct de vedere structural trebuie sa rezolvi cu hidroizolarea zidariei pe ambele fete. Degeaba ai frumos pe interior daca zidăria e uda Posted Image
Multumesc, asa e. Se va ocupa primaria de exterior.

View Postthe_lion, on 09 ianuarie 2016 - 12:04, said:

Sfatul meu este sa cauti pe cineva cu experienta in astfel de lucrari. Astea nu se fac cu "maistri" sau "dorei", care stiu doar sa scoata parchetul si sa lege 2 tevi. Trebuie oameni care sa faca o expertiza tehnica iar pe baza ei sa vina cu niste solutii tehnice, atat materialele de folosit cat si modalitatea de a le pune in opera. Este foarte bine ca te interesezi, te informezi si cauti la randul tau solutii, ca esti plina de entuziasm si optimism, insa acelasi lucru il spun si eu: cel mai probabil nu "scapi" doar hidroizolare pe interior.
Canalizeaza-ti un pic eforturile si in directia asta.
Multumesc. Cred in specialisti, insa treaba mea e sa decopertez si sa trag tevi intai. De luni incep sa ii sun, sa vad care ce vrea in schimb ca sa-mi ofere din experienta sa. Insa trebuie sa stiu si eu unde mi-e nordul. Cu cat mai multi specialisti am adus, cu atat a sporit si adevarul pe care l-am inteles despre casa asta, dar si minciuna. Nu e locul, nici momentul sa fac lista de tampenii, dar credeti-ma ca m-am invatat sa verific din 10 surse nelegate intre ele orice informatie capat. Oameni seriosi sunt si am gasit, insa numai dupa ce a trebuit sa invat totul pe rupte: cum altfel sa recunosti si sa primeasca lucrarile doar cei seriosi daca nu iti dai seama care-i adevarul?
Cei seriosi nu au semne particulare pe fata, nu poarta pancarde cu "io sunt, chioaro!" si nici nu se comporta la suprafata altfel decat ceilalti ... un singur lucru face diferenta: verificarea a ceea ce spun. Daca se dovedeste adevarat, ala-i om. Daca nu ... mai are de evoluat. Restul sunt romane politiste. Mi-am luat diploma pe psihologia minciunii cu cercetare la penitenciar si cu o tona de neurologie in ea, zic ca oi fi si eu un pui de specialist destul de mancat de purici, mai  ales ca restul carierei in zona psihologiei minciunii s-a cam invartit, iar opinia mea e ca in afara verificarii, restul e roman politist.

View Postbrawnie, on 09 ianuarie 2016 - 15:39, said:

V-am dat datele de contact ale unor specialisti in hidroizolatii... Dupa intrebarile pe care le puneti  referitor la Hyseal trag concluzia ca nu ati discutat cu ei...Pacat
Povesti ..povesti ....aseara m-am uitat la un film..the Revenant...se aseamna jurnalului dumneavoastra... subiect interesat dar continut plictisitor... imi pare rau dar cu mana pe inima va spun ca nu am citit decat printre randuri..

Mi-ati dat si va multumesc. N-am prea avut eu timp de telefoane, ca o zdughesc la decopertat inainte sa inceapa ei programul de lucru si acolo e zgomot, nu e de dat telefoane si e prea praf sa notezi ceva. Cand o sa vina careva sa vada ce-i acolo, o sa trebuiasca sa vada caramida, nu?
Am decopertat o camera, iar iar la ultima expusa la fatada ajung abia la sfarsitul saptamanii viitoare. Asa ca e exact momentul sa ii sun luni, sa vada si finisaj pe undeva si caramida pe undeva.
In alta ordine de idei, scriu un jurnal, nu un scenariu. Adica: atunci cand am citit postari inainte sa ma apuc de ceva, am avut nevoie sa stiu tot felul de lucruri: uneori imi trebuia sa inteleg ce insemna practic un lucru, alteori sa estimez o cheltuiala de bani, alteori sa estimez niste riscuri, iar altadata sa inteleg ce costuri psihice si trupesti as avea de platit daca ma apuc, pentru ca in acelasi timp trebuie sa imi duc si viata inainte, cu cei dragi, care sunt sensibili la variatiile mele de dispozitie, cu clientii, care au nevoie de mine fresh.
Parti din ce scriu vor fi folositoare candva cuiva, dupa nevoile de moment. Reveniti cand simtiti ca aveti curiozitate pentru ceva sau altceva pe aici. Iar plictiseala ... ooo, marea plictiseala e inerenta efortului meu.
Ca analiza a plictiselii:
Plictiseala nu se resimte cand n-ai nimic de facut. De facut e mereu cate ceva. Plictiseala e un simptom care te fereste sa intri in lucruri care nu-ti priesc pe moment.
E cunoscut ca ea apare cand asteptarile sunt neindeplinite. Asteptarile sunt in functie de nevoile fiecaruia. Cui i-am pleostit asteptarile, imi pare rau, dar nu pot controla nevoile dvs. de moment, iar respectul nu mi-ar ingadui sa incerc asta nici daca as putea. Dar daca mi le spuneti si pot sa le indeplinesc, de ce nu?
Mi-ati scris. O sa ma intorc si cu raspunsul lor, iar daca n-am facut-o, inseamna un singur lucru: cand ai santier, lururile nu ti le mai asezi decat in functie de el.
Cultiv libertatea celuilalt din reflex profesional si ma bucur cand si-o asuma, chiar daca o face sub forma protestului la adresa mea. Ma ciorovai eu acolo cu omul, dar zambesc ... iata, zic, un exemplar sanatos si puternic al speciei umane. Sa ne luptam, deci, lupta dreapta, ca pisoii care se harjonesc fara sa se raneasca doar ca sa constate cu cat au mai crescut de ieri pana azi si se bucure de forta lor.
Oricum, plictiseala e inerenta jurnalului meu. Santierul e asa: masori de 10 ori si tai odata. Ce plictiseala sa masori de 10 ori ...

Edited by alecsa2, 10 January 2016 - 05:11.


#96
alecsa2

alecsa2

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,634
  • Înscris: 14.03.2007
CONTINURE JURNAL:

Santier = tot felul de persoane curate si odihnite care te bat la cap tot timpul "n-ai facut asta inca? asta trebuie sa o fi facut pana acum, de ce n-ai facut deja? pai daca acuma te trezesti ... ce-i pazit pana acum?"
La inceput te razboiesti cu dansii, protestezi, motivezi, explici ... dupa o vreme ori te tacanesti, ori te inteleptesti, nu ma intrebati, dar treci la etapa de la a te interesa cu grija ce mai face mama lor ca poate are fumeia si alta treaba decat sexul. Dar trece si asta, si ajungi la a profita pana termina ei de perorat acolo sa picotesti de-a-n picioarelea, cu ochii cascati la dansii si dand din cap ca "da". Pacat ca daca nu ii contrazici termina prea repede, cam pe unde incepea sa te lase durerea de sale.

Atunci e momentul sa tragi concluzia: omul, in definitiv, tipa ca e ingrijorat de un lucu in fata caruia innebiuneste ca are mainile legate ca nu e treaba lui, dar iti vrea binele: pai da-i omului dezlegare sa ti-l faca. Am avut surprize tare placute asa: unii au venit sa-mi hraneasca oamenii pe santier, altii s-au informat pe net ...

La urma am de cerut iertare mamelor din lumea asta, precum si la jumate de lumea ailalta de morti, nu stiu exact cati, dar va bantui sa va zic exact cand oi ajunge acolo.

A fost zi scurta, nu am lucrat decat pana la pranz, ca nu ma mai tineau pe mine puterile. Duminica am luat pauza. S-a decopertat o camera de tot.

Attached Files



#97
alecsa2

alecsa2

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,634
  • Înscris: 14.03.2007
Pozele sunt facute in praf, ca praf am sa-mi pun si-n cap :D Vand praf - faceti-mi safteaua si va alegeti cu discount zdravan! Ba-l dau de pomana, duca-se! Se cauta?

Am luat masti. Astea sunt misto nu doar ca mai izoleaza, dar si ca formeaza sub masca un spatiu de abur in care respiri si e tare confortabil sa nu tragi uscaciunea aia.  Dar ochii sufera cel mai rau. Seara pun picaturi de doua feluri in ei, dimineata vad ... praf. Sunt umflati si ustura, sunt sigura ca is plini de mici leziuni. Ochelarii nu ajuta, sunt buni la aschii, nu la norul asta in care incercam sa facem vreo branza. Are cineva vreo solutie desteapta?

Parul meu lung superb de blonda zulufita s-a dus de haram de la uscaciune. Asa imi trebuie daca umblu cu codite impletite si cu fes. O sa trec la masuri extreme: il impletesc fara sa mai atarne nimic din el in praf si il pun sub boneta de plastic. Gata, nici un fir de praf nu mai are acces la el. Doua ore am muncit la el sa arate cum era si tot va mai trebui tuns din el. Dar asta la sfarsit. Tot la sfarsit imi voi cumpara si urmatoarele lucruri distruse de praf: portmoneu, geanta, rucsac, ten, maini ... Noile mele maini nu mai sunt finute, ci umflate si ma tem ca vor creste ca la domni, cu toate manusile de piele ale maica-mii, care mi-a daruit un pachet zdravan: astea s-au demodat, la astea nu mi-a placut niciodata nuanta, astea sunt ciupite ... peste ele trag manusi chirurgicale masura L si mana e protejata cat muncesc, ciudat e ca merg si pe telefon, dar cand le scot se acopera cu praf si in zadar le frec cu creme seara ...

De unde nu pridideam, acuma toata lumea vrea sa ajute cu cate ceva. M-am ales si cu o persoana defavorizata care tot timpul isi ofera serviciile. A trebuit sa fiu ferma: asta da, asta nu.

S-a intors si pisica cea grasa, la urma, pe cand pozam si se mai dusese din ceata, dar eram obosita si m-a pocnit racnitul: ia uiteee, s-a intooors!!! ... si a fugit inainte sa o intreb cum sta cu dragostea. N-o s-o mai bag in seama. Asa le place lor.

Am toaleta cu bazin, eee? Cine mai e ca mine? N-am curatat-o inca pentru ca nu am mai avut energie si proba la tevi am facut-o ultima. Proba a iesit bine. N-am chiuveta ca acusa va fi scoasa si aia, ca sa decopertam faianta de dupa ea. Da-a-ar!!! Gentlemen pot face pishu. Ladies inca nu.

Nu gasesc pete de umezeala pe sapa, dar n-am maturat inca, din simplul motiv ca trebuie udat sa pot matura, apoi spalat sa vezi sapa, apoi asteptat sa se usuce.

Am gasit o banda de hidriozolare stil de la 1934: deasupra solului e tras in smoala spatiul dintre caramizi. Dunga aia neagra din prima poza asta e: hidroizolarea lor.

Am gasit coloana de aerisire in sufragerie, sub tencuiala.

Am gasit doua caramizi crapate la fatada, una sub alta, sub geamul cu adancitura in care statea caloriferul. Acolo zidul e mai subtire, are doar 21 cm. Trebuie sa le "cos" cu metal fasonat, inainte de betonare. Daca era mai multa fisura, apelam la alte metode, dar pentru doua caramizi e suficient.

La zidul asta de fatada sunt doua randuri de caramizi. De vazut nu vad decat randul de la interior.

Nu am gasit stalpisori, dar nici caramida fisurata sub buiandrugi. De fapt sub buiandrug, ca e unul singur pentru doua ferestre. Zidul e scurt, ferestrele sunt mari si nu mai lasa mare branza de plin dreapta-stanga. Nu ar costa mult o camasuiala ... ma intreb daca sa o fac sau nu. De regula camasuielile se leaga de fundatie, aia e complicat. Sau poate sa pun banda sika? dar trebuie sa cumpar o cutie intreaga, e scumpa si nu folosesc prea mult din ea.

Aventuri n-au mai fost. Am platit oamenii.

Eu vreau sa platesc asa: sa imi spuna fiecare lucru cat ma costa si, cand l-au facut, primesc banii. Cu maistrul m-am inteles, cu muncitorii nu. Ei vor la zi, indiferent cat fac pe zi. Eu am vrut la mp decopertat pe materiale: atat faianta, atata zugraveala. Neavand altii, a trebuit sa o inghit pe asta cu plata la zi. Pana acum sunt multumita, fac exact cat ar face o firma la mp, doar net de TVA. Insa lucreaza doar daca esti acolo si te uiti fix la dansii. Acolo adica in incapere, iar daca umpli saci, insemna ca nu te mai uiti fix, deci unul munceste si altul sta. Imi pare rau, dar a doua oara in viata nu mai angajez personal necalificat. Desi pana la urma fac treaba, intai ca fac si greseli daca nu esti acolo (mi-au demolat si o bucata ce trebuie acuma s-o refac neaparat si va fi greu, ca e pe langa grinda din tavan) si apoi ca imi manaca timpul meu personal, pentru care sunt platita 20% economie de TVA din valoarea muncii lor pentru postul de a-i sefi. Asta insemna ca-s platita prost. In plus, acuma mai sunt si responsabila ca de ce i-am dat bani unuia, ca a ajuns acasa beat si acuma e suparata nevasta-sa pe mine (nu pe el). Daca as mai avea energie, m-as imbata si m-as duce sa-i cant in gura mare sotiei sub geam serenade ... pai daca tot sunt pedepsita de betia omului, macar sa ma folosesc si eu de-o distractie pe cinste :D

Gata, o zdughesc la invatat. Pana maine dimineata trebuie sa am un plan clar de actiune.

#98
lenny13

lenny13

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,564
  • Înscris: 30.09.2013
Alecsa, nu te lasa! Posted Image Mie imi place foarte mult cum scrii; e drept ca unii dintre noi au putin timp la dispozitie, ca sa iti parcurga tot jurnalul si umorul, asa incat sa te poata ajuta cu un sfat; dar daca pui poze, o sa fii inteleasa si pe scurt, zic eu. Ce am inteles eu este ca tu aveai nevoie de un asemenea spatiu hapt in buricul Bucurestiului, tocmai pentru a-l folosi in profesia ta; ca succesul afacerii tale depinde foarte mult de usurinta cu care se ajunge la cabinetul tau.

  Legat de usile interioare, in definitv, daca tie iti plac, asta conteaza. Oricum, ele se pot schimba oricand mai tarziu, daca le lasa articulatiile, din cauza varstei. Alea nu-s un capat de lume. Insa ar fi foarte fain sa le restaurezi, pentru ca un lucru facut de tine valoreaza mai mult in ochii tai decat pot intelege cei care privesc din afara. Si satisfactia zilnica e alta. Aportul zilnic al energiei pozitive pe care o are un lucru facut/restaurat de tine nu o poate inlocui un lucru nou, oricat de minunat ar fi el.

Sa pleci urechea la sfaturile lui Brownie legat de Hyseal. Din cate am citit in posturile domniei sale, e un produs nou cu o mare eficienta si e pacat sa nu beneficiezi de asa ceva.

  E mortala ultima poza! Posted Image

Edited by lenny13, 10 January 2016 - 07:50.


#99
maximg

maximg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,658
  • Înscris: 07.11.2007
O decopertare corecta , se face aducind caramida " la rosu " , si curatind si rosturile , pe min 1,5 cm adincime . E munca grea , dar asa este corect . Dupa decopertare , se matura rosturile , sau / si se spala cu presiune , apoi se trece la tencuit sau/ si camasuit .
" Intrindurile " de la fostele calorifere , ar fi bine sa fie zidite . Cautati caramida la dimensiunile celei existente , si ziditi tesut cu vechiul zid .
De ce ? Caloriferele de otel , nu se vor potrivi la putere si dimensiuni , in aceste intrinduri , plus ca montajul in nisa , mai inseamna pierdere de putere  Mai bine zidite .
Atentie la montajul noilor geamuri . Sinteti la demisol , si montajul clasic , gresit , trei suruburi si spuma , nu este ok .
Recomandabil ar fi sa montati ramele cu solbanc de jur imprejur . Asta este ceva atipic , dar va ajuta sa puteti faceti hidroizolatie pe rama / zid , fara probleme . Glaful si pervazul se pot monta ulterior . Va garantez ca este mai ok asa .
Sa faceti poze si pe exterior , la geamuri , zid /strada .

#100
lenny13

lenny13

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,564
  • Înscris: 30.09.2013

View PostBodCasa, on 07 ianuarie 2016 - 02:56, said:

Citeste ca merita....
Este un fel de Lenny a noastra, initiatoarea....

Bod, multumesc frumos pentru compliment (prea ma inalti in ceriuri , pana oi pica de-acolo si mi-oi frange gatu' Posted Image) , sincer, as vrea eu sa scriu asa lesne!

View Postmaximg, on 10 ianuarie 2016 - 07:59, said:

O decopertare corecta , se face aducind caramida " la rosu " , si curatind si rosturile , pe min 1,5 cm adincime . E munca grea , dar asa este corect . Dupa decopertare , se matura rosturile , sau / si se spala cu presiune , apoi se trece la tencuit sau/ si camasuit .

   Facand lucrul acesta, daca vei tencui clasic,tencuiala se va prinde de perete mult mai puternic si mai eficient. E ca efectul  chertarii capriorilor unui acoperis, care devine mult mai stabil in acest fel.

View Postmaximg, on 10 ianuarie 2016 - 07:59, said:

" Intrindurile " de la fostele calorifere , ar fi bine sa fie zidite . Cautati caramida la dimensiunile celei existente , si ziditi tesut cu vechiul zid .
De ce ? Caloriferele de otel , nu se vor potrivi la putere si dimensiuni , in aceste intrinduri , plus ca montajul in nisa , mai inseamna pierdere de putere  Mai bine zidite .

  Mi se pare un sfat foarte bun, demn de luat in seama!


  Alecsa, am uitat sa iti amintesc sa deschizi un excel cu toate achizitiile , cumparaturile, bonuletele, cash sau nu, pe care le-ai facut de la inceput. Sa pui tot acolo, de la surub la piulita. Pana nu le uiti, ca, iti garantez eu, sigur le vei uita! Pentru tine, pentru a sti efortul tau financiar intr-o asemenea casa. Si pentru noi, dar nu e obligatoriu.

Edited by lenny13, 10 January 2016 - 08:23.


#101
DIY

DIY

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,745
  • Înscris: 29.11.2007

View Postalecsa2, on 10 ianuarie 2016 - 06:51, said:

[...]Dar ochii sufera cel mai rau. Seara pun picaturi de doua feluri in ei, dimineata vad ... praf. Sunt umflati si ustura, sunt sigura ca is plini de mici leziuni. Ochelarii nu ajuta, sunt buni la aschii, nu la norul asta in care incercam sa facem vreo branza. Are cineva vreo solutie desteapta?

[...]

Da, eu: ochelari de inot. Am avut - cu ani in urma - un avant proletar in care am vrut sa fac totul, totul cu mainile proprii, iar ochelarii astia mi-au salvat nervii (chiar mai mult decat ochii !!) cand am smirgheluit din greu la prereti. Spor la treaba !
Nu uita sa-i uzi putin, la interior, inainte de a-i pune.

#102
oMariusRO

oMariusRO

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,397
  • Înscris: 18.08.2014
Merg și ochelari de ski, ca aia de scafandru îți acoperă și nasul :)

#103
DIY

DIY

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,745
  • Înscris: 29.11.2007
N-am zis de scafandru, ci de inot.
https://www.google.c...KHQyfCHwQsAQIJA
Astia fac contact bun cu pielea fetei si nu mai patrunde praful. Cei de ski au aerisire ... deci praf.

#104
oMariusRO

oMariusRO

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,397
  • Înscris: 18.08.2014
Stiu ce ati spus, nu era legat de inot. Ideea era ca cei de scuba au camp vizual mai bun, dar majoritatea au si nas. Exista cateva modele si fara nas, dar probabil mai scumpi decat cei mai ieftini ochelari de inot (care teoretic sunt conceputi sa nu iti intre apa in ochi si sa nu te lovesti de ceva, si mai putin pentru a asigura o vedere buna).

#105
alecsa2

alecsa2

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,634
  • Înscris: 14.03.2007

View Postmaximg, on 10 ianuarie 2016 - 07:59, said:

O decopertare corecta , se face aducind caramida " la rosu " , si curatind si rosturile , pe min 1,5 cm adincime . E munca grea , dar asa este corect . Dupa decopertare , se matura rosturile , sau / si se spala cu presiune , apoi se trece la tencuit sau/ si camasuit .
" Intrindurile " de la fostele calorifere , ar fi bine sa fie zidite . Cautati caramida la dimensiunile celei existente , si ziditi tesut cu vechiul zid .
De ce ? Caloriferele de otel , nu se vor potrivi la putere si dimensiuni , in aceste intrinduri , plus ca montajul in nisa , mai inseamna pierdere de putere  Mai bine zidite .
Atentie la montajul noilor geamuri . Sinteti la demisol , si montajul clasic , gresit , trei suruburi si spuma , nu este ok .
Recomandabil ar fi sa montati ramele cu solbanc de jur imprejur . Asta este ceva atipic , dar va ajuta sa puteti faceti hidroizolatie pe rama / zid , fara probleme . Glaful si pervazul se pot monta ulterior . Va garantez ca este mai ok asa .
Sa faceti poze si pe exterior , la geamuri , zid /strada .

TERMOPAN:
Multumesc de sfaturi, o sa insist sa imi puna o tona de suruburi. Intre rama si zid va fi un gel hidriozolant special, care adera la termopan, peste el vine adaptorul de 20 cm care imi inalta fereastra de la sol. In plus, partea de fereastra de afara e mai ingusta cu 4 cm in laturi decat partea de la interior, adica fereastra vine in nisa, iar nisa are gol catre afara. Solbancul ar fi fost minunat, insa este exclus sa primesc vreodata autorizatie pentru el, deoarece modifica fatada de pe strada protejata cultural. Mi-ar lua luni de zile sa conving autoritatile, iar eu am nevoie de termopan acuma, cand torn, ca sa asigur peste +5 grade la beton.

CALORIFERE:
Caloriferele nu se vor pune in nise, ca mi le-am dorit 300x22xlungi. Aveti perfecta dreptate si multumesc de atentionarea ca trebuie "tesute", "intrandurile" vor fi zidite cu putina caramida ingusta, cat sa lase nisa de 2-3 cm cat sa prind de ele niste banchete de inox deasupra caloriferelor folositoare ca ... mitzodrom. Un mitzodrom e un loc pe unde se desfasoara cursele de motani, la care castiga care motan doarme mai cracanat Posted Image Am doar unul, de aceea, asta-i campion mondial Posted Image

ROSTURILE:
Daca folosesc mortar (functie de costuri si complicatie), curat rosturile, daca folosesc smantana, cred ca trebuie lasate acolo. Muncitorii au zis ca le spala cu peria la urma, ca acuma e moloz de la rotopercutor pe jos tot timpul si nu poti turna apa, doar poti stropi un pic. Nu putem incarca molozul cu apa, ca daca il pui in sacul de rafie ud una e ca ingreuneaza sacul si alta ca zemuieste pe cel care il cara. Mai e o zi moloz acolo, ca mai e ceva tavan cu flori de calciu de dat jos.

POZE EXTERIOR:
Dupa ce asigur bine casa impotriva intrarii prin efractie, aduc si de exeterior.

View Postlenny13, on 10 ianuarie 2016 - 08:04, said:

          Alecsa, am uitat sa iti amintesc sa deschizi un excel cu toate achizitiile , cumparaturile, bonuletele, cash sau nu, pe care le-ai facut de la inceput. Sa pui tot acolo, de la surub la piulita. Pana nu le uiti, ca, iti garantez eu, sigur le vei uita! Pentru tine, pentru a sti efortul tau financiar intr-o asemenea casa. Si pentru noi, dar nu e obligatoriu.

Aoleu, da ... buna treaba. Marti dimineata il incep. Deocamdata cheltuielile sunt pe un caiet lasat in casa aia.

View PostDIY, on 10 ianuarie 2016 - 08:57, said:

Da, eu: ochelari de inot. Am avut - cu ani in urma - un avant proletar in care am vrut sa fac totul, totul cu mainile proprii, iar ochelarii astia mi-au salvat nervii (chiar mai mult decat ochii !!) cand am smirgheluit din greu la prereti. Spor la treaba !
Nu uita sa-i uzi putin, la interior, inainte de a-i pune.

Uraaaaa, iupiiii ... yeee! Am ochelari de inot, chiar am o pereche mai veche, ma gandeam sa ii cam arunc. Nu au de strans de nas, eu ii luasem pentru la strand, sa nu mi se inroseasca ochii de la apa tratata. Bogdaproste, sa aveti vederea brici toata viata ... ii ud si va povestesc.

View PostoMariusRO, on 10 ianuarie 2016 - 09:18, said:

Merg și ochelari de ski, ca aia de scafandru îți acoperă și nasul Posted Image

Merg la Cluj, unde toata lumea face ski, in schimb nimeni nu se da cu rolele. Eu is soi de Baragan, ma dau cu rolele, dar nu stiu sa schiez, stiu doar sa fac brazii scobitori :D Asa dramatic ma duceam drept in brad cand am pus schiurile in picioare, ca in locul in care am izbit eu bradul ala oamenii au pus un afis cu "Protejati padurea!" :D

Edited by alecsa2, 10 January 2016 - 12:03.


#106
lenny13

lenny13

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,564
  • Înscris: 30.09.2013

View Postalecsa2, on 10 ianuarie 2016 - 12:15, said:

TERMOPAN:
Multumesc de sfaturi, o sa insist sa imi puna o tona de suruburi. Intre rama si zid va fi un gel hidriozolant special, care adera la termopan, peste el vine adaptorul de 20 cm care imi inalta fereastra de la sol. In plus, partea de fereastra de afara e mai ingusta cu 4 cm in laturi decat partea de la interior, adica fereastra vine in nisa, iar nisa are gol catre afara. Solbancul ar fi fost minunat, insa este exclus sa primesc vreodata autorizatie pentru el, deoarece modifica fatada de pe strada protejata cultural. Mi-ar lua luni de zile sa conving autoritatile, iar eu am nevoie de termopan acuma, cand torn, ca sa asigur peste +5 grade la beton.

  Nu inteleg de ce spui ca solbancul iti modifica fatada de pe strada protejata cultural.Solbancul este un profil distantier ce se monteaza sub fereastra (inainte de montarea ferestrei) si care permite o imbinare mai buna a glafurilor de interior si exterior. Prin folosirea solbancului, glafurile se imbina sub fereastra, ceea ce impiedica apa de ploaie sau gheata topita sa intre. Solbancul acela iti ia 2 cm din inaltimea ferestrei, practic iti micsoreaza suprafetele ferestrelor, insa poti pune lejer glafurile in acel spatiu al solbancului, asa incat ele sa nu-ti obtureze orificiile de aerisire ale termopanelor.

Cred ca adaptorul de care vorbesti tu are 20 mm si de fapt te referi, fara sa stii, la solbanc. Dar eu nu ma pricep asa de bine la detaliile astea tehnice, incat e foarte probabil sa ma insel.

Deocamdata iti las o poza. Legenda: 1. Geam termoizolant 2. Profil pvc 3. Glaf interior pvc 4. Glaf exterior aluminiu 5. Solbanc

Attached Files


Edited by lenny13, 10 January 2016 - 13:10.


#107
BodCasa

BodCasa

    Tartaria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,759
  • Înscris: 15.04.2012

View Postalecsa2, on 09 ianuarie 2016 - 07:46, said:

Hyseal, intrebari:

1. De unde se cumpara?
2. Ce folosesc sub termoizolatia podelei? Zic ei ca asta nu e suficient in sapa. Dar sapa mea vine deasupra, peste polistirenul extrudat. Pot pune slurry pe planseu, sub polistirenul extrudat? Cat vrea sa se usuce cat sa pot tufli extrudatul si inca un rand de ciment?
3. Cu ce lipesc apoi polistirenul expandat peste Hyseal?
4. Asta merge doar la betoniera sau la statia de betoane? La mine e loc de galeata, nu de betoniera. Hai, o amestecatoare de aia rotativa mica, ok.
5. Trebuie vibrat? Pai cu cel il vibrez?

Pret bun, intr-adevar. M-ar tenta, dar cum se descurca ea, blonda, fata cu betoniera?

Rosul este pentru MODERATORI, risti sa te traga de mâneca, pentru ca il folosești .....

View Postlenny13, on 10 ianuarie 2016 - 07:45, said:


Sa pleci urechea la sfaturile lui Brownie legat de Hyseal. Din cate am citit in posturile domniei sale, e un produs nou cu o mare eficienta si e pacat sa nu beneficiezi de asa ceva.



Eu i-as recomanda sa aplece urechea si la ce zice MAX, e lucrează cu "ape" multe care trebuiesc ținute in frâu, pentru ca nu sunt bune pentru mediu, in starea in care se "aduna" in acele locuri....

#108
DIY

DIY

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,745
  • Înscris: 29.11.2007

View Postalecsa2, on 10 ianuarie 2016 - 06:51, said:

[...]
Parul meu lung superb de blonda zulufita s-a dus de haram de la uscaciune. [..]

Eu si inotul meu ... o casca de inot (dintr-aceea, stramta, din plastic) rezolva problema asta. Spor la treaba!
http://www.strollers...codeB26006.aspx

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate