Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii
 Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...
 Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor
 Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android
 

Apartament umed la demisol

* * * * * 9 votes
  • Please log in to reply
2743 replies to this topic

#19
Adm

Adm

    Property Caretaker

  • Grup: Administrators
  • Posts: 24,040
  • Înscris: 22.05.2003
Nu vreau sa te supar, dar pe baza informatiilor pe care le dai, ai cumparat acest "loc" dupa feng shui.

Cand acest miraj trece eu inteleg ca te-ai ales cu:
- un spatiu la demisol, a carui destinatie nu a fost niciodata de locuit, dar pe care ai platit 30 000 EUR.
- un spatiu cu infiltratii (probabil si mucegai), intr-o cladire veche, care are nevoie de ingrijiri costisitoare.

1. Dezumidificatoarele chiar merg. Principiul e simplu, al condensarii.
Are un racitor, un compresor de frigider si un ventilator.
Ventilatorul face ca aerul sa treaca peste racitor, iar apa condenseaza pe suprafata rece.

Aceste dezumidifcatoare se iau in fct de suprafata si... buget.
Unele pot fi f zgomotoase, dar cu unele poti dormi in camera.

2. Daca nu ai utilitati, cum faci cu apa, gaze si mai ales canalizarea?

2. Nu stiu ce fumezi, dar... please share Posted Image

#20
kolfleading

kolfleading

    Born to Raise Hell

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,969
  • Înscris: 01.03.2013
La dezumidificatoarele cu compresor, aerul este reincalzit dupa racire, inainte de a fi evacuat.
In total, dezumidificatorul adauga caldura la aer, suplimentul de caldura fiind tocmai energia consumata de compresor (putere aprox. 200 - 300 W).

Traseul aerului in dezumidificator este urmatorul: vaporizator (racitor) => condensator (incalzitor) => ventilator => iesire

O alta varianta pentru eliminarea umiditatii este o instalatie centralizata de ventilatie cu recuperare de caldura (HRV). Dar asta presupune sa instalezi tubulatura de ventilatie prin aproape toata casa, cu tevi de introducere aer in dormitoare si sufragerie si tevi de extractie din bai si bucatarie. Costurile initiale sunt mari, pe la 2000 - 3000 EUR, dar este cea mai economica varianta ca si costuri de exploatare pe termen lung.

#21
maximg

maximg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,658
  • Înscris: 07.11.2007
O alta varianta .... NU este dezumidificatorul .
Solutia este sa tratezi , nu sa maschezi ....
Dezumidificatorul este pt uscarea sau aducerea la normal de umiditate , a unor spatii ACCIDENTAL umede .
Pt spatii umede in structura ...solutiile sint infinit mai complexe .

#22
shiva

shiva

    Nameless hero. Professional bug slayer mom.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,819
  • Înscris: 06.10.2003
Exista instalatii profesioniste de scos umezeala din caramida dar costa un astfel de tratament.
Se mai poate sapa pe exterior, langa fundatie si lasat o vara intreaga sa se usuce fundatia si apoi venit cu folie hidroizolanta (pt. partea din pamant).

#23
BodCasa

BodCasa

    Tartaria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,759
  • Înscris: 15.04.2012
Cu cine ai vb de la BV??? Numele!

#24
maximg

maximg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,658
  • Înscris: 07.11.2007

 shiva, on 02 ianuarie 2016 - 13:03, said:

Exista instalatii profesioniste de scos umezeala din caramida dar costa un astfel de tratament.
Se mai poate sapa pe exterior, langa fundatie si lasat o vara intreaga sa se usuce fundatia si apoi venit cu folie hidroizolanta (pt. partea din pamant).
Ce idei !
Ai avut in viata asta o lucrare de genul asta ????

#25
alecsa2

alecsa2

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,634
  • Înscris: 14.03.2007
@myshyk : multumesc ca-mi tineti galerie, am mare nevoie. Fiecare e aventurier in felul sau, poate e mai misto de cei carora la place sa calatoreasca ... mie imi plac aventurile de acasa :)

 maximg, on 02 ianuarie 2016 - 09:33, said:


Poze interior si exterior
Din ce an este constructia si la ce a fost folosit spatiul pina acum .
Ce instalatii are prin el .
A fost incalzit ?
...etc si etc .
Nu cumpara nimic pina nu vede cineva spatiul .
In mod normal ar trebui verificate si reparate instalatiile ce trec pe acolo si facute canalizarile functionale .
Trebuie refacuta instalatia electrica .
Trebuie " inventat" un sistem de incalzire ( gaze cumva ?)
.........



1. Pozele o sa apara imediat, dupa sarbatori, cand apuc sa dau cu aspiratorul acolo, ca sa se poata intra peste tot. Deocamdata prin unele locuri nu se poate trece din cauza panzelor de paianjen.
2. Constructia este bloc P+2 din 1934 si apartamentul a fost ultima data folosit in 2014, drept locuinta, de catre niste chiriasi ai Statului mai necajiti. Pe atunci avea incalzire centrala sau de la centrala de bloc. Spatiul are, legal vorbind, destinatia locuinta, insa a fost debransat de la toate utilitatile.
3. Utilitati:
3.1. Are calorifere de fonta, care trebuie scoase si date la fier vechi, pentru ca ramasese ultimul apartament din bloc cu incalzire comuna, care a fost desfiintata pentru ca s-a debransat toata lumea si au trecut pe centrale de apartament. Cei cu proiectul pentru centrala termica mi-au explicat ca trebuie calorifere noi ca sa nu se indunde centrala cu depunerile din caloriferele vechi.
3.2. Apa - trebuie sa trag de la noul bransament care a aparut dupa mutarea chiriasilor de stat, cel vechi nu mai este bun. Saptamana viitoare sper sa intep si eu teava vecinilor si sa am si apa. Am permisiunea lor si totul este aranjat, doar ca n-am avut electricitate pana pe 30 decembrie. Cu mesterul ma intalnesc azi sau maine, cumpara cele necesare si pe data de 5 a promis ca o sa am apa.
3.3. Electricitate: am fire de cupru toata casa, prize, becuri si intrerupatoare. Ma rog, sistemul e mai vechi, izolatia de de un soi de cacaia carpa Othello cu smoala, trasa prin ceva tub de tabla pe care am aflat ca il cheama Berman sau asa ceva, dar daca a fost buna de la electrificarea strazii pana acum, o sa fie buna inca o bucata de vreme. Intentionez ca la finisaj sa las cumva cat sa se poata inlocui firele, insa ... hei, computernauti, e cupru, da? N-am nici bani, nici timp sa ma lungesc cu schimbarea firelor. Cei de la Enel mi-au zis ca e ok asa si ca nu e pericol mai mare decat daca as avea cablu adevarat, cu plastic pe el. Oricum cuprul nu se perimeaza in timp. Ar fi o tampenie sa il scot de acolo.
3.4. Canalizare: tot blocul a ramas pe canalizarea veche. Ei traiesc asa, eu de ce nu? Intentionez oricum sa iau niste Diavolina de tevi si sa o folosesc in fiecare seara o bucata de vreme. Sper ca in vreun an de folosire, sa pape bacteriile alea tot ce e de papat pe tevaraie.
4. Am cumparat deja pe 27 noiembrie. In prealabil am adus acolo doi ingineri de constructii si un specialist in instalatii. Am corespondat cu ceva specialisti in structuri, in umezeala si in reabilitari. M-am intalnit si am discutat cu unul din cei mai buni specialisti in reabilitari din Bucuresti. Am luat decizia de cumparare cu devizul in mana, in urma consultatarii cu acesta. MI-a spus: e de munca, dar nu cat iti imaginezi ... se face si merita.
5. Proiectul meu de gaze e la primarie la aprobare de pe la jumatatea lui decembrie. Era ea o teava pe acolo, dar debransata. La inceputul saptamanii acestea vine si inginerul care face proiectul pentru gaze sa il faca si pe cel de incalzire (caloriferele si tevile lor) si atunci o sa vedem de unde vine teava aia veche, insa cum toti vecinii au ceasuri pe fatada, nu cred ca o mai fi bransata ea undeva. Oricum, am nevoie de doua focuri si acolo a fost doar unul.

 maximg, on 02 ianuarie 2016 - 09:33, said:


Ce zisei pina aici , se traduce cam asa :
1.Remediate toate instalatiile si eliminate eventualele posibilitati de infiltrare a apei in pereti , din exterior sau interior .
dupa faza asta trebuie studiat ce si cum , daca umiditatea este din nefolosinta sau este din pereti , podele ...asta in cazul ca nu este ceva evident , care se vede din prima ....
2. Solutiile de tratare a peretilor si podelelor sint extrem de costisitoare , cu enorma munca , de multe ori imposibil de facut ...

1. Si aici e o saga.
1.1. In bloc se intampla sa locuiasca un foarte bun specialist de la Institutul de Cercetari in Constructii, azi pensionar. Sta acolo de o viata. Si mi-a zis asa: au fost tevi sparte pe exterior - au fost - a subliniat el. In plus, 4 specialisti pana acum mi-au spus asta, pana cand am inceput sa ma gandesc ca o fi vreo teava exterioara sparta. Insa daca omul, care s-ar fi bucurat si dansul de umezeala ascendenta de la vreo teava sparta din exterior, m-a asigurat ca s-a reparat de mult. De asemenea, am gasit cateva incaperi pe la demisol recimentate cu ceva prelungire in sus pe pereti. Cum cimentul din bucataria mea e foarte misto, ma indoiesc ca cineva ar fi recimentat asa, fara motiv, celalate incaperi (o debara, o boxa ...). Categoric a fost si teava aia sparta pe undeva si au fost scurgeri. Se pare ca in anii 2000 a fost cea cu bransamentul de apa potabila, dupa contor, partea in proprietatea locatarilor, pentru ca a rezultat o ditamai factura de apa. Atunci s-au creat inca doua bransamente noi. Il cred pe om, reparatiile si vechimea lor atesta asta. Si mai e ceva: nu cred ca o teava sparta poate tine de jur imprejurul unui apartament, iar petele sunt pe toate trei laturile care dau afara. Daca era intr-un loc umezeala, asta as fi zis: teava sparta. Dar de jur imprejur pe un perimetru de 40 metri liniari care se indeparteaza de bransament si de canal ... hm ...
1.2. Umezeala e de tip ascendent, venita de sub fundatie. Blocul e la 2 km de Lacul Colentina si la 2 km de Dambovita, undeva mai spre nord de mijlocul distantei, iar cea mai apropiata apa la vedere e la 1,5 km Lacul din parcul de la Stadionul National, cel cu restaurantul Riviera. Astea sunt apele vizibile, insa nu stiu pe unde trec cele subterane. Cum insa e o lege a firii ca apa isi gaseste cel mai scurt drum intre doua puncte si o ia la vale, ma gandesc ca ar cam trebui sa treaca la ceva distanta de bloc. Nu gasesc o harta fizica a Bucurestiului, insa stiu ca e in vale dinspre Berceni spre Lacuri. Astfel, pot exclude Lacul Colentina drept sursa, pentru ca se afla mai jos. Ramane Dambovita si Lacul parcului de la Stadionul National, la care ma uit chiondoras. Insa lumea traieste in demisoluri si mai spre Dambovita, si mai spre lacuri. Solul e cam murat, insa e mai putin murat ca in alte parti ale Bucurestiului si a altor localitati, avand in vedere obiceiul omenirii de a-si face asezari mereu langa apa. Umezeala ascendenta din apele de dedesubt e prima de banuit din cauza formei petelor de pe pereti.
1.3. O teorie pe care mi-au spus-o mai multi din bloc e urmatoarea: era destul de uscat demisolul, pana cand a venit primaria si a asfaltat strada, etansand-o. Astfel, apa de ploaie, care se strecoara sub asfalt vede-ea-pe-unde, n-a mai avut pe unde se evapora mai bine decat luand-o prin caramizile oamenilor. La evaporarea prin zidarie, se formeaza pete specifice, in forma de para la colturi. Asa sunt petele din apartament acum: in forma de para si pe colturi. De asemenea, de la locuitorii dinainte, am gasit ceva incercari de a cimenta colturile, insa cum deasupra e zugraveala in calciu, iar acela e de asemenea umed, precis nu a fost aditiv de cristalizare. Altfel ala impusca imediat zugraveala. Finisajul nu e impuscat, ci e umed. Asadar umezeala de sub fundatie.

2. Eu zic ca nu is imposibil de facut, doar destul de costisitoare si presupun ceva compromisuri. Am acceptat compromisurile si am rezervat banii, pentru ceea ce va voi descrie in postul urmator.

Mutumesc pentru raspuns. E nepretuit cand ai interlocutori.

#26
alecsa2

alecsa2

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,634
  • Înscris: 14.03.2007

 Adm, on 02 ianuarie 2016 - 11:16, said:

Nu vreau sa te supar, dar pe baza informatiilor pe care le dai, ai cumparat acest "loc" dupa feng shui.

Cand acest miraj trece eu inteleg ca te-ai ales cu:
- un spatiu la demisol, a carui destinatie nu a fost niciodata de locuit, dar pe care ai platit 30 000 EUR.
- un spatiu cu infiltratii (probabil si mucegai), intr-o cladire veche, care are nevoie de ingrijiri costisitoare.

1. Dezumidificatoarele chiar merg. Principiul e simplu, al condensarii.
Are un racitor, un compresor de frigider si un ventilator.
Ventilatorul face ca aerul sa treaca peste racitor, iar apa condenseaza pe suprafata rece.

Aceste dezumidifcatoare se iau in fct de suprafata si... buget.
Unele pot fi f zgomotoase, dar cu unele poti dormi in camera.

2. Daca nu ai utilitati, cum faci cu apa, gaze si mai ales canalizarea?

2. Nu stiu ce fumezi, dar... please share Posted Image

Hihihiii ... ma rog, nu chiar dupa feng shui, cat dupa necesitatile profesionale, mai bine zis din cauza mai putin poetica a doua WC-uri. Acolo va fi si cabinetul meu si cele doua grupuri sanitare ma asigura ca voi putea dezapartamenta ca sa locuiesc intr-o parte si sa muncesc alaturi. Nu exista la 30 000 doua WC-uri in Bucuresti.

Ciudat, dar nu e pic de mucegai, ciuperca sau alta vegetatie. Asta chiar a fost creepy rau de tot: umezeala fara filamente? Si fara miros? Am cautat toata casa: nu tu igrasie, nu tu dantelarie ... nimic. Unde se cojeste peretele, se cojeste cu margine dreapta.

1. Multumesc mult de tot pentru explicatia cu dezumudificatoarele. O sa iau pentru a le folosi iarna. Pentru vara o sa am cam prin toata casa cate ceva de ventilat.
2. Am explicat mai sus.
3. Pall Mall slim violet - m-ati prins!!! :D

@ kolfleading : multumesc.

 BodCasa, on 02 ianuarie 2016 - 14:32, said:

Cu cine ai vb de la BV??? Numele!

Hai sa nu ne necajim asa: omul a avut bunavointa si isi cunostea meseria lui, mi-a recomandar DerPor in loc de Penetron si mi-a explicat cu grija de ce. A gresit doar cand a fost vorba de injectii. A presupus ca s-ar rezolva cu un sir de injectii la baza peretelui (in alta situatie e cea mai misto solutie), insa la demisol jumatate de perete pe inaltimea sa e expus la exterior catre pamant, deci catre umezeala. Impregnarea cu cristalizant prin injectare e buna si in aceasta situatie la zidurile interioare, care n-au o suprafata in contact cu pamantul (de exemplu la stalpi). Ma gandesc ca omul nu a dedus ca eu vorbesc de peretii exteriori si a crezut ca oi avea un hau de demisol plin de ziduri interioare care tin tavanul in mod firesc, sau s-o fi gandit ca eu stiu ca nu merge in banda decat pe peretii interiori ...

In fine, una peste alta a fost mai mare supararea mea ca mi-am dat seama doar cu cateva zile inainte de a da gaurile. Daca nu era minivacanta de Anul Nou, in care m-am hotarat sa mai verific odata ce e cu injectiile, acuma gauream deja pe acolo si prapadeam degeaba DryZone. In continuare as putea folosi injectiile, insa ele trebuie aplicate pe peretii exteriori nu in banda, ci in plan, adica sa impermeabilizez 1,40 metri inaltime pana la nivelul solului plus 15 cm. Fiind riscant sa dai atatatea gauri totusi, ele trebuiau ulterior astupate cu armatura, cam peste 2 saptamani de la aplicarea cristalizatorului. Costa, dar face si, in anumite situatii, probabil ca e cea mai buna solutie. Dar atentie, daca cineva doreste: tot nu suporta tencuiala obisnuita deasupra.

Solutia de impermeabilizare in cazul meu e sa imbraci peretele, iar omul mi-a spus de DerPor. Asa ca sa fie de invatatura si gata, o lasam asa. Ingropam securea razboiului, ok?


In cazula meu, zidurile interioare sunt toate uscate si cu finisajul impecabil, in afara de colturile catre fatade. Nu se potriveau injectiile.

#27
alecsa2

alecsa2

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,634
  • Înscris: 14.03.2007
Acuma: CE SE POATE FACE

Se poate crea o semicuva pe interior. Pe exterior o sa se ocupe primaria, sa-si dea singura aprobarile. E prea mult pentru un singur om.
Zic "semicuva" pentru ca nu va fi ca la piscina peste tot, ci doar pe peretii exteriori, cu un metru prelungire pe colturile pe care le fac cu cei interiori, adica cu vreo 25 cm mai mult decat pata.
Am gasit cristalizanti pentru partea negativa.
Ce e negativ si pozitiv: pozitiv e pe suprafata in contact direct cu apa, iar negativ e pe suprafata infuzata prin zid. Pozitiv poate presupune presiunea apei catre zid, impingand stratul sa se lipeasca mai bine, pe cand negativ insemna ca apa poate impinge stratul de pe perete si il desprinde.

O sa explic solutia Ceresit, pentru ca are cea mai multa informatie pe internet si am putut citi.

Se curata peretele pana la ciment sau caramida. In principiu, caramida plina nu e prea permeabila. La 1934 lucrau cu caramida plina, adica fara gauri.
In cazul meu, mortarul dintre caramizi fiind cam vechi (tehnologic invechit, ca reteta), voi curata si 1 cm din mortarul dintre caramizi cu peria, adica ceva care seamana cu buretele de sarma pentru cratiti, doar ca e montat pe ceva care il invarte (ca bormasina).

Voi cauta un aditiv de ciment pentru cristalizare, iar Ceresit are si o solutie (CR 90) care se poate folosi si ca mortar, si prin pensulare in strat subtire. Depinde cat il subtiezi cu apa.
Voi imbraca peretii din nou cu acest mortar. Il voi lasa sa se usuce. Gaurile pentru trecerea viitoarelor tevi de apa, precum si toate gaurile (de dibluri pentru montarea suportilor de calorifere, orice gaura, cat de mica, aia pentru dulapuri suspendate in bucatarie sau pentru oglinda din baie ... toate fleacurile) vor trebui cunoscute dinainte, date dinainte si izolate cu mortar de cristlizare. Noroc ca ma pricep la desen 3D, altfel n-as putea sa tin socoteala la atatea gauri.

Planseul e de ciment reteta veche. Il voi imbraca si pe acesta cu mortat cristalizant. Pentru muchii sunt benzi de imbinare.

Problema: cristalizantii arunca orice e cu ipsos, var ... d-astea. Nu adera. Insa, in mod firesc, ei adera ciment cristalizat pe ciment necristalizat. Deja stim din povestea injectiilor ca un cristalizant va cristaliza vreo 10 cm din cimentul din jurul sau. Deci va arunca tencuiala obisnuita pe distanta asta si in grosime, nu?

Solutia: trebuie lipit ceva deasupra, ca sa izoleze cristalizantul de tencuiala.

Se va lipi polistiren: extrudat pe planseu, expandat pe pereti.

PLANSEU: Pe planseu am nevoie sa ridic camerele de la sol cu 10-12 cm. Am doua motive serioase pentru asta. Intai ca ferestrele se vor ridica fata de cat sunt acum cu 15 cm (aici e o intreaga discutie, dar am gasit solutia legala). Cand a venit primaria de a asfaltat. a facut, cum vedem cu totii in Bucuresti, borduri inalte. Astfel, trotuarul a ajuns in unele parti la 1 cm de cercevele. Dorele, daca te prind, a-ha-aoleu, daca te prind ...

Astfel ca sa ajung sa deschid geamul, eu avand 1,66 m inaltime, imi trebuie o podea mai inalta. Al doilea motiv e ca am o dambla: locuinta mea sa se poata spala cu frutunul. Glumesc: nu chiar cu furtunul, dar destest sa dau cu mopul usor umed pe jos. Imi place sa spal temeinic, cu apa multa. Am doua sifoane de pardoseala, unul in baie, unul pe un hol. Baia e suprainaltata de gresia veche, trebuie sa inalt camera deasupra ei ca sa faca un pic de panta catre sifon. Nu o sa scot gresia, ca e prea mult pentru un om si nici nu stiu ce gandeau la 1934 oamenii sa puna dedesubt ...

Paranteza: specializarea mea principala e psihoterapia de grup prin psihodrama. Asta insemna ca pana la 15 oameni incaltati vor juca teatru de improvizatie in cabinet: asta e metoda, e holista, pune intreg corpul la bataie. Corpul e sediul emotiilor noastre (batai de inima, variatii de tensiunea arteriala, transpiratie, incordare musculara ... asta e exprimarea emotiilor la nivel corporal). Si de-aia oamenii trebuie sa-si foloseasca zdravan corpul in terapie, mai ales cand e vorba de tratamentul obezitatii (care a fost declarata de interes psihologic de curand in normele de specialitate). Ei se pot aseza pe podea, se pot intinde, ma rog, orice se intampla pe o scena de teatru. De obicei termina seara la ora 21. Adesea, pentru ca nu poti controla riguros procesele psihice, se termina dupa ora 21 ... eu am patit ca pe la ora 23:30 paraseam incinta. No, in acel moment, cineva trebuie sa ... ati ghicit: sa spele podele. Ghici cine? Eu. Se face grup de weekend: samabata si duminica. Sambata seara tarziu se spala pe jos sa fie curat a doua zi in zori, ca vine grupul sa continue. Asadar spalatul pe jos trebuie sa fie o chestie foarte eficienta: oamenii pun mainile pe jos, apoi le duc la gura. Unii sunt bolnavi (se face terapie de suport pentru cei cu boli fizice, unele dau scaderea imunitatii si suprainfectia cu te miri ce). Ce microbi aduc ei e treaba lor, insa treaba mea e sa spal temeinic serile tarziu, iar a doua zi sa muncesc inca din zori. Asadar podeaua trebuie suprainaltata sa se poata scurge apa la sifon.

Asadar, peste podea vine polistiren extrudat 10 cm grosime. Deasupra se pune, indeobste, plasa OB 4, adica plasa sudata de Buzau cu metalul de 4 mm. Se toarna ciment deasupra. Apoi vii cu pardoseala. O sa caut ceva cat mai lavabil, de s-ar putea sa las cimentul slefuit, ar fi minunat, dar daca nu, va fi linoleum. De-a lungul peretilor trebuie si un postament de ciment, ca sa nu ajung cu mopul pe zugraveala. Un soi de plinta inalta, de 15-20 cm, dar din ciment. Daca va fi linoleum, va urca pe postament.

In baie si bucatarie o sa pun gresie si faianta numai daca nu am incotro. Le detest. Prefer ciment sigilat, adica se cimenteaza pana la tavan si se pensuleaza un strat "de sigilare" (sealer, in engleza), care nu lasa apa de la spalat sa patrunda in zid sau in pardoseala. Baia si bucataria sunt atat suprafete pozitive, cat si negative: adica apa vine si din exterior, si din interior, de la spalat.

Peretii camerelor vor fi imbracati intr-un strat de polistiren expandat cat gasesc de subtire. Nu e nevoie de termoizolatie, am 45 cm zidul in grosime si e cald inauntru, insa trebuie sa izolez cristalizantul de tencuiala cumva. Problema ramane pe moment adezivul: trebuie ceva plasticos, sa nu-l respinga cristalizantul. Are Ceresit si are in Bucuresti.

Peste el, plasa de plastic de zidarie si tencuiala. Daca mai am bani, zugravesc. Daca nu, sanatate ... o sa stau asa pana mai fac bani, poate ani de zile ... O vreme va fi suficient de curat.

No, asta-i. Teoretic e simplu. Tanaaa!

Asa, acuma cu practica sa vad cum o fi ... Posted Image

Totul trebuie sa fie gata pana la sfarsitul lui februarie.

Edited by alecsa2, 03 January 2016 - 07:57.


#28
alecsa2

alecsa2

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,634
  • Înscris: 14.03.2007
CONTINUARE JURNAL:

APA: Ieri a venit un mester sa evalueze pe unde o sa treaca tevile mele de apa. Trebuie sa ma rebransez si vechiul bransament nu mai e bun. Trag apa intepand noul bransament: teava am gasit-o pe scara din spate. Ma va costa cam 350 ron material (incluzand un apometru) si 400-500 ron manopera, a estimat el. Teava va fi PPR.

Tehnic:
Peretele scarii din spate da la mine in sufragerie. Teava o va lua pe deasupra geamurilor si peste usa catre holul din spate. De acolo va iesi in acest hol, unde va face primul "T". O parte traverseaza holul spre debara (la centrala termica), wc-ul de serviciu si bucatarie. Cealalta va traversa camera mea. Am gasit, deasupra usilor, sub grinda, o masca de rigips care adapostea vechile tevi de distributie a apei la calorifere. Ele sunt suficient de groase ca sa treaca tevile mele de apa prin ele. Asadar, vechile tevi vor fi taiate in hol si pe ele va porni tevaraia mea de apa spre baie. Va sparge omul masca la capatul celalat ca sa vada ce cot fac tevile vechi si sa ajunga cumva in baie cu cele noi, deasupra toaletei din baie. De acolo, iara cu "T"-uri se va distribui la chiuveta si la cada.

Finisaj:
Ulterior, dupa tratarea peretelui anti-umezeala, tevile vor ramane, macar partial, mascate in polistiren. Deasupra va veni draperia-panou de la Ikea, care se prinde pe tavan. Daca arata rau pe unde nu e geam, cum ar fi deasura usii, o sa fac un mic raft acolo si o sa asez ceva luminatie decorativa. Nu imi place sa am multa lumina din tavan, mi se pare risipa, luminile trebuie aprinse in functie de nevoi. Daca doar treci pe acolo, 60W e sufient cat sa nu te impiedici. Daca ai nevoie sa vezi ce faci, e mai bine sa ai lumini suplimentare. Ma gandesc ca orice alte obiecte pun acolo vor trebuie sterse de praf saptamanal. Asa, lampile tavanului se sterg mai de sarbatori ... e o chestiune culturala, nimeni nu se asteapta ca lustra sa fie luna tot timpul, insa de la un raft de obiecte ochiul se asteapta sa fie desprafuit, nu?

O alta problema e ca am holul din spate plin de tevi pe tavan. Asa e la demisol, ai tevaraie pe tavan. Unele groase sau ingrosate sunt de la ce forma de termoficare o fi fost pe vremuri (calorifer cu pacura la 1934 si, ulterior, ceva centrala de bloc pe gaz). Vor trebui taiate, insa trebuie intai vazut daca nu cumva vecinul de deasupra, care n-are gaz, mai foloseste la ceva instalatia aia. Bine ca e pensionar vecinul: o sa trebuiesca sa circul prin bloc sa intreb pe toata lumea daca mai foloseste ceva de pe acolo. In afara de asta, mai e o teava de apa. Aia o sa o las acolo. ca e de la vechiul bransament care, cine stie, poate intr-o zi va fi refacut. Oricum, aia trebuie mascata. Si uite asa te alegi cu tavan 3D. Tavan 3D insemna si luminatie 3D :) Eheee, chestii smechere ca pe site-urile de arhitectura de concept ... ma tem putin ca arhitectura de concept e facuta sa ramana in concept, ca imediat ce apare in realitate, incurca locul ... dar oi vedea eu :) Deocamdata ma bucur de 3D pe tavan, o sa ma laud cu asta :)

Oricum, ideea este ca apartamentul a fost locuit de persoane impovarate si ultima lor grija era sa scoata din comun casa aia. Casa are originalitatea ei, insa trebuie pusa in valoare. Multi pereti din directii ciudate, multe masti. La 1934 instalatiile aparente erau un pacat de moarte, asa ca pentru calorifere sapau nise in pereti sa nu stea in rand cu mobila, aveau masca de calorifer oricum, iar tevile se furisau rusinate direct in perete si de acolo p-aci ti-e drumul, ca nu mai stii unde se duc :) Asa ca toata casa e masti si mascute. Are un aer nostim asa: va trebui sa le gasesc o solutie estetica la toate. Noroc cu ledurile: ledu' scapa turma :)

#29
BodCasa

BodCasa

    Tartaria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,759
  • Înscris: 15.04.2012
Sper sa scapi de umezeala.....dar sa stii ca nu le stii pe toate...Posted Image Posted Image Posted Image

#30
sorin147

sorin147

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,303
  • Înscris: 11.08.2003
pozee!  vrem pozee!

#31
shiva

shiva

    Nameless hero. Professional bug slayer mom.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,819
  • Înscris: 06.10.2003

 maximg, on 02 ianuarie 2016 - 14:47, said:

Ce idei !
Ai avut in viata asta o lucrare de genul asta ????

Da, la casa bunicilor, unde aveam infiltratii pe unul din pereti (fundatia era sub nivelul solului).

#32
brawnie

brawnie

    Ing.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,395
  • Înscris: 25.09.2008
Stimata doamna alecsa v-am trimis  un mesaj privat cu o firma din Bucuresti care se ocupa de asa ceva (hidroizolatii profesionale)... Am evitat sa dau numele aici pentru a nu se considera reclama. Luati legatura cu cei de acolo pentru o solutie in cazul dumneavoastra.

#33
BodCasa

BodCasa

    Tartaria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,759
  • Înscris: 15.04.2012
Zi numele, sa aflam si noi!

#34
alecsa2

alecsa2

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,634
  • Înscris: 14.03.2007
Buna dimineata si va multumesc de raspunsuri.

 BodCasa, on 04 ianuarie 2016 - 06:19, said:

Sper sa scapi de umezeala.....dar sa stii ca nu le stii pe toate...Posted Image Posted Image Posted Image

Ooof, bineinteles ca nu le stiu pe toate.

Daca o fi cumva tonul meu plin de aere, va rog doar sa zambiti.

Psihologic vorbind, un om care a tras din greu la ceva, simte nevoia sa se descarce de acel ceva. Tensiunea nervoasa provenita din greul pe care l-a dus si restrictiiile care si le-a impus se descarca uneori fara sa-ti dai seama, in lucruri mai greu de controlat: tonul, atitudinea ...

In cazul meu, vreo 3-4 luni a trebuit sa stau la calculator sa invat pe ruptelea lucruri care folosesc si care nu folosesc. A cam fost naspa: un tendon de la mana stanga s-a dus naibii si mi-a dat dureri cumplite pana la sale (acuma stau cu manusa de incheietura si mi-am schimbat tastatura cu una ergonomica), n-am prea dormit, emotional am fost varza, am intrat intr-un ulcer si am iesit deja pe partea cealalta la sanatate. Am cautat cu fanatism si am invatat tot ce am prins pe net. Ma trezesc dimineata la 3-4 si la 8 ma duc si la serviciu, unde munca mea e grea, la limita puterilor omenesti.

La urma, vine cate un specialist de-o viata si-mi darama tot ce credeam ca stiu, pentru ca el a invatat lucrurile din practica ... adica stie ce spune. Si acesta a facut eforturi si mai mari in cariera sa, insa acum e in faza in care se bucura deja de roadele intelepciunii sale ...

Si ce faci cu lucrurile de care te-ai umplut si pe care nu le poti lega atata vreme cu teoria de practica? Dar cu cele pe care le-ai invatat degeaba?

Parte din preaplinul asta se duce in exercitiile mele psihologice. Alta parte se prea poate sa se transforme intr-un soi de aroganta "a paguba". Dar e gratuita si rog pe toata lumea sa nu puna la suflet. Nu e legat de dvs., ci de mine si de procesele mele interioare. In plus, fiind blonda, nici macar in competitia masculilor nu am nimic de castigat :) Nici in cea a doamnelor, ca blondele au competitia lor: castiga a cui bubuie mai tare :D

Mai mult de o luna nu am avut curent. Si totul a ramas la stadiul teoretic si asta e tare frustrant. Si acuma ca sunt in pragul practicii, mi-e omeneste frica. Frica ma poate face sa ma dau cu alifia dulce a falitului. Vad asta. Insa n-are, in fapt, de-a face cu ce stiu si cu ce nu stiu. Iar ce nu stiu e urias, iar ce stiu i-o picatura.

Va rog, deci, nu puneti la suflet. Multumesc.

Edited by alecsa2, 05 January 2016 - 04:48.


#35
alecsa2

alecsa2

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,634
  • Înscris: 14.03.2007

 sorin147, on 04 ianuarie 2016 - 09:18, said:

pozee!  vrem pozee!

Cand s-o putea intra peste tot. Deocamdata prin unele locuri isi duc traiul tihnit o droaie de paienjeni. Azi si maine o sa fie ziua lor, daca am timp.

 brawnie, on 04 ianuarie 2016 - 12:55, said:

Stimata doamna alecsa v-am trimis  un mesaj privat cu o firma din Bucuresti care se ocupa de asa ceva (hidroizolatii profesionale)... Am evitat sa dau numele aici pentru a nu se considera reclama. Luati legatura cu cei de acolo pentru o solutie in cazul dumneavoastra.

Va multumesc, se poate dovedi o informatie tare pretioasa. V-am raspuns.

#36
BodCasa

BodCasa

    Tartaria

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,759
  • Înscris: 15.04.2012
Acele infiltratii sunt solutia problemei tale.....
Si nu iti vor afecta casa, ci din potriva.....

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate