Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii
 Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...
 Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor
 Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android
 

Constructie casa plan parter, ieftina, trainica si cu materiale prietenoase

- - - - -
  • Please log in to reply
137 replies to this topic

#37
sfantu.dracu

sfantu.dracu

    Taur de Balaur

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,149
  • Înscris: 28.06.2005

View Postsov, on 12 noiembrie 2015 - 21:20, said:

Si in al doilea rand , ar fi bine de stiut cum si cu ce se face o izolatie a peretilor interiori si exteriori, a podelei, podului, etc. Subiectul e mai complex decat a enumera cateva materiale.
Dacă zic lut crezi că e mai clar? :)

#38
kolfleading

kolfleading

    Born to Raise Hell

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,969
  • Înscris: 01.03.2013

View Postsov, on 12 noiembrie 2015 - 21:20, said:

Nu faci cancer, dar te poti simti mult mai bine intr-o casa facuta din elementele enumerate mai sus.
Eu ma simt mult mai bine intr-o casa masiva, din materiale dense si bune conducatoare de caldura, precum caramida si betonul, care dau casei o inertie termica mare. Peste astea sa fie aplicata o termoizolatie serioasa la exterior.
Primul avantaj este temperatura se va uniformiza pe toate suprafetele interioare.
Al doilea avantaj este ca temperatura interioara se va modifica mult mai lent fata de temperatura exterioara.

#39
soricutz

soricutz

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 112
  • Înscris: 16.06.2011

View Postandreilesan, on 10 noiembrie 2015 - 11:36, said:


La anu' s-ar putea sa fiu implicat in constructia unei case din materiale naturale.. daca se leaga ceva - am sa va tin la curent.

Sunt numai ochi si urechi!

Si eu ma gândesc sa-mi construiesc o căsuta  din materiale  naturale tradiționale.
Am mers pana la ideea de a face Acoperisul din stuf, izoleaza termic si nu  se încinge cum de intampla de obicei cand ești nevoit sa folosești izolație din vata de sticla sau altceva.

#40
andreilesan

andreilesan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,835
  • Înscris: 11.03.2012

View Postsoricutz, on 14 noiembrie 2015 - 00:20, said:

Sunt numai ochi si urechi!
Am sa va anunt si pe acest topic..Posted Image

View Postsoricutz, on 14 noiembrie 2015 - 00:20, said:

Si eu ma gândesc sa-mi construiesc o căsuta  din materiale  naturale tradiționale.
Posted Image Posted Image

View Postsoricutz, on 14 noiembrie 2015 - 00:20, said:

Am mers pana la ideea de a face Acoperisul din stuf, izoleaza termic si nu  se încinge cum de intampla de obicei cand ești nevoit sa folosești izolație din vata de sticla sau altceva.
Da, aplicarea unui strat de 40cm de stuf peste mansarda ar fi foarte bun. Daca de multe ori materialele termoizolante folosite la mansardare necesita a fi protejate cu bariere contra vaporilor - stuful  nu are aceasta frica de umiditate, fiind aplicat de sute de ani pe case..
Dezavantajul major al acestui material ramane frica de foc, si mai nou - pretul si mana calificata pentru a-l pune in opera.. Posted Image

#41
DIY

DIY

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,745
  • Înscris: 29.11.2007

View Postthe_lion, on 10 noiembrie 2015 - 12:30, said:

[...]
De ex, cel mai recomandat lambriu, atat pentru interior cat si pentru exterior este lambriul de cedru rosu canadian. Datorita uleiurilor volatile pe care le contine este un material foarte sanatos, folosit la interior ai practic un doctor preventiv in casa. Totodata, acest lemn nu necesita tratament nici pentru carii/insect/mucegai si nici pentru umezeala, fiind foarte recomandat pentru spatii umede cum ar fi saune, piscine, etc.
Acum si partea mai putin placuta: costa intre 45-75 EUR/mp.
[...]

Urmatorul, pe lista tipurilor de lemn care nu au nevoie de tartare impotrilva carilor (cu un singur "i" ! ), insectelor, mucegaiurilor s.a.m.d. si care trebuie lasat in stare naturala este zada. Sub actiunea soarelui si a ploilor isi schimba culoarea intr-un gri argintiu.

Pe locul trei, lemnul de pin. Din pacate, nuanta de gri pe care o capata in timp nu e pe gustul tuturor. Dupa cum nici nodurile mari, sepcifice acestui lemn, nu sunt pe gustul unora.

Ce te faci, insa, cu mentalitatea asta, de moda mai noua, care spune ca lemnul trebuie sa fie dat cu lacuri, glazuri si alte asemenea prapastii?!?

View Postandreilesan, on 10 noiembrie 2015 - 11:58, said:

Nu stiu engleza, sunt din Est, dar la casele construite in stil american (cu materiale de acolo, originale) acel lambriu nu este din lemn, ci dintr-un fel de amestec ciment cu rumegus de lemn. Emite foarte bine lemnul, are si fibre pe el (asa cum raman pe beton amprentele de la scandurile cofragului) insa nu sunt din lemn. Acest fapt ii ofera o rezistenta in timp mult mai ridicata in mediu exterior..
Si mie imi place acest siding, dar repet nu din lemn..
[...]

Ceea ce descrii tu acolo, este un fel de material compozit. Mie nu-mi place, sa ma pici cu ceara!

Lemnul lemn, pentru fatade si alte asemena se foloseste la greu si nu exista pe continentul nord american localitate, cat de mica, fara un Home Depot. Nu trebuie sa stii engleza, pretul iti spune care este material natural si care ... nu:
http://www.homedepot...rtialmax&NCNI-5

View Postkolfleading, on 13 noiembrie 2015 - 18:10, said:

[...] materiale dense si bune conducatoare de caldura, precum caramida si betonul, care dau casei o inertie termica mare. [...]
Nu, nu nuuuu ... conducatoare (cum spui tu) de caldura (!!) si cu inertie ... sunt doua caracteristici pe care nu le gasesti in acelasi material. Absolut de acord cu folosirea unor materiale cu masa termica, precum caramida; care, insa, face parte din categoria materialelor ca nu "conduc" caldura . Nu cred ca-si doreste careva casa din materiale cu conductivitate termica mare !!

#42
DIY

DIY

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,745
  • Înscris: 29.11.2007

View Postsov, on 05 noiembrie 2015 - 10:08, said:

[...]
Ma refer, in viziunea mea de necunoscator, la o casuta plasata pe o fundatie (de beton?) si construita cu un schelet din lemn, de schelet legate scanduri sau trunchiuri subtiri si medii de copaci, apoi sipci peste care sa se bata argila amestecata cu apa si paie de grau sau ovaz, obtinandu-se astfel si o izolare termica excelenta si la o casa care sa respire.  Apoi , la finisarea exterioara si interioara m-am oprit, ma gandesc la siding in exterior si placi rigips la interior, insa nu stiu cat de sanatoase sint aceste materiale, daca tot dorim o casa cu materiale prietenoase.
Rog pe colegii care au cunostinte in domeniu sau experienta, sa isi exprime orice parere vis a vis de acest subiect, ar ajuta foarte mult pe cei ce-si doresc asa ceva, dar, ori au trait la bloc toata viata, ori nu se pricep. Cu multumiri.

Imi place foarte mult ideea. De fapt, de aceea am si intrat pe acest topic. In general, nu-mi traiesc viata pe acest forum, dar acu' m-am abonat la topicul tau.

Viitoarea mea casa, de la 80mp a ajuns la 113 mp (in care intra o debara, o camera tehnica si o spalatorie) .... dar e ok. Se incadreaza oarecum, zic eu, in categoria caselor decente ca marime.

Cum materialele naturale sunt slabiciunea mea, tot asa, voi folosi o combinatie de materiale si tehnici traditionale combinate cu unele materiale care-mi displac, dar care-si au rostul lor; spre exemplu, betonul pentru fundatii. Voi incepe lucrarile in 2016. Un prieten - tot de-asta pasionat de materiale naturale cu care am participat la cateva tabere de constructie pe directia asta- are o vorba: tot raul devine suportabil daca-i folosit cu discernamant si nu are un inlocuitor natural care sa ofere acelasi factor de securitate.

Din pacate, ai dreptate in ceea ce priveste lipsa de informatii in legatura cu aceste tehnici. Spuneam, acum vreo opt ani, intr-un articol pe o pagina web (care de mult a murit .. saracuta ...) dedicata unor astfel de tehnologii: "Pacat ca noi, ca romani, oameni cu traditie in domeniul a ceea ce acum se numeste tehnologie alternativa, in loc sa ne facem un titlu de mindrie din asta, ne hlizim. Peste citiva ani vom cumpara de la mall cartulii de DIY din care sa "aflam" ceea ce bunicii nostri stiau, deja. "

Acum, revenind la ce doresti tu. Incearca sa incepi prin a elimina la sange materialele "neprietenoase", cum ar fi rigipsul (!!) si adu-le inapoi, in ecuatie, numai daca nu ai si nu ai alta varianta.

Ce ai descris tu mai sus, suna a struto-camila ... cu lut si lemn si siding. Mai bine incepi prin a spune ce vrei, iar detaliie constructive vor curge lin dupa aceea.

Ca material, daca vrei ceva pe baza de lut batut pe lemn, e o formula. Dac vrei pereti din lut, e alta formula. Daca vrei caramida din lut, alta formula. La fel, unu-i materialul pentru constuctia in sine, altu-i cel de finisaj. Voi incerca sa revin cu amanunte, in masura timpului pe care-l am. Spor la treaba!

#43
sov

sov

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,346
  • Înscris: 26.02.2006
Ai dreptate, nu am fost foarte clar. Imi doresc o casa tip paiantălemn( cred ca se incadreaza aici?), cu structura din lemn, scanduri sau trunchiuri de copaci subtiri batute in cuie de structura din lemn (pereți ), apoi lut batut peste lemn,pe ambele parti, si ...am ajuns la finisajul interior si exterior, unde nu prea stiu ce sa fac. M-am gandit la ext. un siding din lemn, sau plastic american vopsit in masă. Stiu, nu e un material natural, dar nu mai ai treabă cu intretinerea niciodata, si, vorba ta, ar fi un compromis. Siding din lemn am vazut ca sint producatori autohtoni,n-ar fi o problema, dar e mai greu cu intretinerea. La fel la interior, tencuiala din argilă sau lambriu lemn? De asemeni apar probleme la corpurile suspendate, dar rezolvabile.

#44
DIY

DIY

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,745
  • Înscris: 29.11.2007
Probabil ca motivul pentru care iti dorest acel sding din lemn este pentru a proteja peretele de paianta. Daca asta-ti doresti, probabil ca asa vei si face. Ideea este ca acest siding trebuie instalat asfel incat paianta nu este in contact cu lemnul sidig-ului. Deci o fatada ventilata cu acest siding fixat de elemente de lemn ce au fost incorporate in peretele de paiaanta tocmai in acest scop. In mod similar se procedeaza si cu elementele de fixare pentru mobila de bucatarie.

Ca sa fie clar, un lemn recomandat pentru lucrari exterioare, netratat (!!) si instalat corespunzator (adica sa fie ventilat) pe fatada, rezista si 30 de ani fara interventii majore. Sincer, nici nu vreau sa ma gandesc cum vor arata termosistemele astea, atat de la moda, in vreo doua zeci de ani.
Plasticul ala american arata groaznic, dupa parerea mea. A fel si compozitul pe baza de rasini; care, in plus, este si destul de scump.

Lambriul de lemn, la interior, este total nepotrivit datorita modului in care ar trebui instalat. Cu alte cuvinte, nici lambriul de la interior nu are voie sa fie in contact direct cu peretele; asa ca se va lasa o cavitate. Ori, o cavitate este exact ceea ce doresti sa eviti (vezi povestea cu insectele). Deci nu lambriului de lemn, in aceasta configuratie.

In principiu, ca sa fie mai clar si mai simplu, peretele din lut respira si transpira. Asta nu este nicidecum o problema, atat timp cat umezeala respectiva se evapora, in aer, si nu ramane blocata in diverse elemente de constructie. De obicei, la interior se aplica o tencuiala subtire (sau straturi succesive subtiri) din argila cu nisip (daca vrei o rezistenta sporita) si par de cal. Acesta este reteta clasica. Parul de cal are rolul de a intari tencuiala.

Spor la treaba.

#45
sov

sov

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,346
  • Înscris: 26.02.2006

View PostDIY, on 04 decembrie 2015 - 11:12, said:

Probabil ca motivul pentru care iti dorest acel sding din lemn este pentru a proteja peretele de paianta. Daca asta-ti doresti, probabil ca asa vei si face. Ideea este ca acest siding trebuie instalat asfel incat paianta nu este in contact cu lemnul sidig-ului. Deci o fatada ventilata cu acest siding fixat de elemente de lemn ce au fost incorporate in peretele de paiaanta tocmai in acest scop. In mod similar se procedeaza si cu elementele de fixare pentru mobila de bucatarie.
Exact, la o fatada ventilata ma gandeam! Si cam care lemn ar fi optim pt fatada ventilata?
In afara de optiunea cu lambriu de lemn, mai vezi vreo posibilitate  la finisajul exterior?

View PostDIY, on 04 decembrie 2015 - 11:12, said:

Spor la treaba.
Multumesc, dar inca sint in faza de colectare a datelor si a actelor pt casa veche a bunicilor, unde nu sta nimeni de vreo 20-30 ani. Cred ca atunci cand ma voi apuca de casa, tu deja vei fi mutat in a ta, ai spus ca planuiesti in 2016. Posted Image

Edited by sov, 04 December 2015 - 17:23.


#46
alinmihai1

alinmihai1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,923
  • Înscris: 13.10.2015

View Postsfantu.dracu, on 05 noiembrie 2015 - 12:43, said:

[ http://constructpedia.com/wp-content/uploads/2015/03/casa-lemn-schelet.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Cam așa arată scheletul unei case de lemn de prin satele noastre
Super frumoasa!Posted Image

#47
alinmihai1

alinmihai1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,923
  • Înscris: 13.10.2015
O casa strict din materiale naturale si performanta in acelasi timp e destul de greu de realizat.
O casa confortabila si eficienta trebuie sa fie bine izolata si sa aiba inertie termica mare,exact in ordinea asta a importantei.

Mergand pe materiale naturale strict naturale o prima problema apare la ruperea capilaritatii,dar probabil se poate face o mica exceptie,mai departe o varianta nu tocmai ieftina dar complet naturala e asta:peretii exteriori facuti din busteni imbinati cu simtul raspunderii(acestia vor constitui si finisajul extern) asigurandu-se astfel stratul izolator,apoi in interior tencuiala cu lut si paie/pleava peste plasa de rabit,finisajul urmand sa fie facut din lut si nisip apoi var.

Normal vorbim in continuare de acoperis din tigla ceramica,stresini largi si folosirea eficienta a soarelui in drumul sau pe cer.

Pentru bune practici in constructii domnul andreilesan are niste posturi foarte intersante si educative pentru cine nu a chiulit de la orele de fizica si as dori sa il felicit cu aceasta ocazie.Posted Image

Edited by alinmihai1, 06 December 2015 - 03:59.


#48
sov

sov

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,346
  • Înscris: 26.02.2006
A sosit vremea sa mă apuc de proiectul casei. Incep demersul de pe acum, cu toate ca deocamdata dezbat succesiunea la tara, acolo unde e terenul bunicilor si unde ma voi muta in viitor.
Imi doresc una micuţă, max 90-100 mp, doar plan parter, cu bucatarie, baie, living, 2 dormitoare, si incalzire centrala pe lemne.
As vrea sa o fac cu fundatie de beton ciclopian, soclu din piatra, structura din lemn si peretii din argilă (chirpici sau tehnica cob) .
Acum trebuie sa vorbesc cu un arhitect  care cunoaste proprietatile acestor materiale naturale(lemnul ,piatra si argila) , stie cum sa le combine si sa proiecteze in acest sens, si din aceasta cauza trebuie să cunosc si eu lucrurile acestea, pt a sti ce sa vorbesc si ce sa-i cer arhitectului.
Astfel as aprecia orice ajutor din partea colegilor de aici, in primul si in primul rând vis a vis de structura partii de jos a casei incepand cu straturile exacte de la fundatie pina la dusumeaua din lemn, apoi cu structura exacta a peretilor exteriori, si terminand cu tavanul ( izolatia sa) si acoperişul (aici e mai simplu, ca nu va fi izolat suplimentar) .
Multumesc anticipat, sigur discutia ar ajuta multe persoane aflate in cazul meu.

Edited by sov, 07 October 2016 - 19:21.


#49
sov

sov

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,346
  • Înscris: 26.02.2006
Casa pe care intentionez a o construi va fi pe un teren al bunicilor, teren pt  care in prezent dezbat succesiunea, am ales varianta cu tribunalul intrucat sint multe persoane imprastiate prin tara sau in afara ei, si mi-ar fi imposibil sa le adun pe toate la notar. Procesul e destul de anevoios, de 2 luni de cand am demarat actiunea cu actele, nu s-a miscat aproape nimic; intr-adevar, o sa dureze pina prin vara viitoare.
Asa ca am timp sa imi fac planuri cu viitorul meu cuib, astept sa treaca timpul cat mai repede, deja nu mai am rabdare, m-am saturat de betoane, praf, galagie si oras in general.
In acest sens, am realizat o schita pe hartie, cam cum vad eu realizarea si incadrarea casei in teren. Casa cu structura din lemn si pereti din chirpici . Am pus si punctele cardinale, casa va fi cu intrarea si cu fata inspre drum, deci cam in partea de SE . Mi-as dori o suprafata utila cca 80-90 mp( nu vreau sa construiesc mai mare pt ca nici nu am bani suficienti- aprox 20 000 euro in total (stiu, sint putini, insa sper sa ma descurc cu ei, chirpicii vor fi aproape gratis pe de o parte, iar pe de alta parte voi avea doar 1-2 persoane platite la ridicarea casei, restul vor fi cativa verisori din localitate, plus subsemnatul), si nici nu vreau sa incalzesc aiurea ditamai casa, voi fi doar eu si sotia), doar plan parter fara mansarda, pe partea stanga a casei bucataria (mare si inchisa obligatoriu), baia , camera centralei si 1 dormitor, iar pe dreapta livingul, si alt  dormitor. In camera centralei poate fi si scara pt pod, iar dormitoarele(nu prea mari, 12-14mp) si sa aiba dresing.(sau separat)
De asemenea, tot in fata casei as dori sa fie o terasa, cu iesire la aceasta si din bucatarie si din living.
In fata casei vreau sa forez un put pt apa potabila, iar fosa sa o fac in spatele casei. Am notat  acestea in schita cu 1 si 2.  In lateralul terenului e un sant (3) in care se aduna apele pluviale atunci cand ploua mai mult (se aduna de pe niste ulite din sat), iar aceste ape se varsa intr-un parau din fundul curtii (notat cu 3).
Din aceasta cauza m-am gandit la bucataria si baia sa fie pe partea stanga, sa folosesc santul si paraul in avantajul meu, as putea evacua apa din bucatarie si de la dus direct in acel sant colector. Sau, toata apa menajera din casa sa se duca in fosa,si de acolo direct in sant, ea fiind oricum epurata datorita camerelor din fosa.
Oricum ,primul pas l-am facut cu aceasta schita  :)
PS: Am avut si pe cineva care a urmarit cum am intocmit schita, se vede in a 2-a fotografie.

Attached Files


Edited by sov, 28 October 2016 - 16:57.


#50
argentum

argentum

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,400
  • Înscris: 25.05.2015
multi ani in urma, am dat si eu mana de ajutor la facut chirpici sau batut luturi (paianta). stiu case facute asa si nu sunt rele,
daca esti in buget, poti sa faci din chirpici, zici ca'i bio si gata,
totusi, nu da imediat la o parte de pe lista caramida. nu spun sa o faci din caramida si sa uiti de chirpici, ci doar mai gandeste'te. caramida si nu bca.
cea mai ieftina caramida va fi mai buna decat chirpicii.
am inteles ca bugetul e limitat, dar sa spunem ca la o casa de 100mp, toti aici pe forum vor spune ca ai nevoie de minim 45000 euro. costul caramizii este o fractie din aceasta suma. la 40ml de perete (casa 10x10) si 3m inaltime, fara sa socotesc golurile ai nevoie in jur de 2000 de caramizi. 8000 de lei pt ceva mai ieftin. mai putin de 2000 de euro. mai ai simortar, dar faci cu ceva ieftin iarasi,
in interior poti pune tot caramida (tine minte ca nu am dedus goluri, deci ai de unde sa pui o caramida mai subtire), dau de ce nu, pui chirpici ingusti, sau faci framing de lemn + rigips.
stiu, incepem sa ne departam de ideea de casa naturala, dar priveste aspectul practic.

#51
sov

sov

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,346
  • Înscris: 26.02.2006
Argentum iti multumesc pt păreri, dar să stii ca nu sint de acord cu ideea ca (mai ales orice)  cărămida e mai bună decat chirpicul. Iti impartasesc ideea ca e mai practic cu cărămidă,  panouri lemn si rigips,  însă sint hotarat să merg pe varianta lemn + chirpici.

Edited by sov, 29 October 2016 - 18:46.


#52
andreilesan

andreilesan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,835
  • Înscris: 11.03.2012

View Postsov, on 29 octombrie 2016 - 18:46, said:

.. sint hotarat să merg pe varianta lemn + chirpici.
..Si cum ai de gand d-ta sa asiguri incadrarea acestui perete in normele cu privire la performanta energetica si economie de energie? Ce grosime ai prevazut sa aiba zidul de chirpic? Mai vii cu ceva peste aceasta zidarie? Cum va fi alcatuit peretele?
Posted Image

#53
sov

sov

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,346
  • Înscris: 26.02.2006
Grosimea zidului - 60cm cu structura de rezistenta din lemn. Nu cred ca  mai termoizolez cu ceva, pe de o parte peretele din argila de la 60 cm grosime nu mai are nevoie de izolatie suplimentara, iar pe de alta parte chirpicul ma gandesc sa il fac cu paie cat mai multe, ma intereseaza partea de termoizolare in primul rand, si mai putin sa fie tare ca betonul.

#54
argentum

argentum

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,400
  • Înscris: 25.05.2015
Știu destul de bine o casa cu pereți de chirpici de aproape 1m grosime. Yeap 1m
La un moment dat s'a decis mărirea/renovarea unei case existente de chirpici, s'a adăugat un etaj, o amestecatura a ieșit totul ca la sfârșit și proprietarului ii părea rău de soluția aleasa.
În fine, ajungem sa avem perete exterior ultra lat, pe doua rânduri de chirpici cu spațiu liber intre.0Super chestie dpdv termic puteți spune.
Cald în casa, dar duduia o suba făcută f bine, altfel, camerele neincalzite...
Chirpicul este un izolator termic excelent raportat la cost și tehnologia punerii în lucru, dar altfel sta destul de slab. Nu am date și rapoarte sa va arat, o știu pe pielea mea.
La fel știu și persoane ce au izolat case construite din chirpici. Și cei mai amărâți 5cm fac o diferență mare.



Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate