Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
E-Mail in serie prin Excel si Out...

Modul alimentare rulou/jaluzea ex...

Recuperare fișiere dupa form...

Aplicatii stress test RAM
 Asigurare auto hibrid

Asus B550M - PC-ul nu porneste di...

Tzanca Uraganu - Inconjurat de Fe...

explicatie montaj breadboard
 3 Doors Down - Kryptonite

Semnalizati cand virati pe un dru...

Donez Siofor de 1000mg ( diabet t...

Izolatie intre parter si etaj
 Hranirea pasarilor din orase -pro...

[unde] goarna tramvai

UPGRADE interfon de bloc Electra?

Care-i diferenta intre Geberit De...
 

Detalii facultate

- - - - -
  • Please log in to reply
72 replies to this topic

#37
ekorad

ekorad

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 73
  • Înscris: 10.04.2013
Cred ca m-ar fascina sa lucrez si cu ceva fizic, programabil.

#38
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,570
  • Înscris: 30.07.2003
http://forum.softped.../#entry17280759

#39
ekorad

ekorad

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 73
  • Înscris: 10.04.2013
Vreau sa spun ca nu tin neaparat sa lucrez stric pe sisteme de operare. Chiar nu am o idee concreta, nu prea cred ca stiu nici eu ce vreau :). Voi incerca pana la admitere sa iau o decizie, dar cred ca raman la ETTI pentru ca din nou, mi s-a spus ca cei de la AC au MULT mai putin timp liber. Nu vreau sa spun ca la ETTI se sta degeaba, doamne fereste, dar nu stiu cat as putea rezista cu un asemenea program (asta doar din auzite). As dori daca poate cineva sa imi explice ce inseamna: "La ETTI ai mai mult timp liber", adica cat de mult timp liber au cei de la ETTI fata de cei de la AC, daca au.

#40
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,570
  • Înscris: 30.07.2003
N-au timp mai mult ori mai putin ! Electronica necesita la fel de mult studiu precum calculatoarele. Da' ti-am mai spus, cei care n-au facut o aplicatie in viata lor, n-au pus un tranzistor si calculat o schema vorbesc sa se afle in treaba. Asta daca vrei sa devii angajabil dupa absolvire si nu doar sa obtii o diploma.

Eu intrebam sa spui ce vrei cu acea parte practica. Ca absolvent de la toate poti lucra intr-un sistem de operare si transmite date la un echipament pe un port serial, USB, ethernet etc. Una e sa programezi un microcontroler, alta sa gestionezi un utilaj si tot asa. Fiecare dintre Calculatoare/Automatica/Electronica/Informatica are si parti comune dar si diferite.

Edited by neagu_laurentiu, 02 June 2015 - 14:25.


#41
ekorad

ekorad

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 73
  • Înscris: 10.04.2013
Oook, deci am discutat astazi si cu o parte din colegi, si nu au fost de acord cu spusele mele. Cand le-am povestit de ce am aflat (de aici) legat de AC, au zis ca nu exista asa ceva, ca la AC se face "puscarie".

De asemenea, cativa dintre ei, baieti foarte destepti, la intrebarea: "de ce ai ales totusi Telecomunicatii?" au raspuns cu: "nici eu nu stiu, pentru ca la automatica e prea greu iar in alta parte e naspa."

Inca nu stiu cu ce se mananca nici practica, nici programarea sau orice altceva ce tine de facultate, pentru ca ce e drept, nici nu m-am informat. O sa studiez ce cursuri se fac, si o sa mai vorbesc si cu persoane care au terminat AC si ETTI.

Asa, la prima "vedere", "suna" bine cam orice.

Si totusi, de ce toata lumea (toata lumea cu care am discutat eu) spune despre AC ca este atat de dificila? Nu am auzit pe nimeni zicand ca a intampinat foarte multe greutati la Telecomunicatii.

Edited by ekorad, 02 June 2015 - 14:35.


#42
Omule

Omule

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 216
  • Înscris: 23.04.2015
Tu pe cine crezi? Niște puști de la liceu sau pe cei care au terminat/sunt în curs cu studiile superioare? Dacă ești atât de sigur că ETTI e "floare la ureche" pe lângă AC atunci du-te la ETTI. Nu știu ce te aștepți să mai facem noi. Eventual să te rugăm să mergi la AC sau ce? :lol:

#43
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,570
  • Înscris: 30.07.2003

View Postekorad, on 02 iunie 2015 - 14:32, said:

au raspuns cu: "nici eu nu stiu"
Si tu mergi pe mana lor... Da' na, cum iti asterni asa dormi. Asta nu inseamna sa ma crezi pe mine, un anonim, doar tu sa cantaresti bine ce si cum.

View Postekorad, on 02 iunie 2015 - 14:32, said:

Si totusi, de ce toata lumea (toata lumea cu care am discutat eu) spune despre AC ca este atat de dificila?
In general, ~25% dintre absolveni vor profesa, restul nu din diferite motive. Asa ca e normal pe undeva sa te fi intalnit mai des cu cei care n-au treaba cu meseria, care n-au inteles rolul scolii, care au ajuns din greseala intr-o specializare si nu asta isi doreau s.a.m.d.

Important e ca nu ti-ai gasit pasiunea si aici trebuie sa mai lucrezi, restul e cancan.

Edited by neagu_laurentiu, 02 June 2015 - 15:10.


#44
student_cti

student_cti

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 120
  • Înscris: 02.02.2015
@neagu_laurentiu, cel putin de la cti (caci sper ca la asta ne referim cand spunem AC) cam...70-80% se fac programatori (si 5% hardisti) dupa absolvire, avand in vedere cererea mare de pe piata si salariile bune. Chiar si in anul 4 un numar considerabil sunt angajati (vezi aici detalii http://www.zf.ro/spe...rsitar-14109903). Din perspectiva cuiva care e la CTI si o cu siguranta o sa profeseze in domeniu, sunt de parerea ca CTI este o facultate grea, si din pacate nu pentru ca se invata foarte bine (cel putin in comparatie cu ce se face in occident), ci pentru ca sunt foarte multe prostii de tocit si multi profesori habarnisti (sunt si multi foarte ok, nu zic ca toti sunt asa).

@ekorad, fii atent care e treaba. Tu esti la liceu, si ai impresia ca la facultate o sa fie la fel, adica te trezesti de dimineata, mergi 6 ore la facultate, te intorci, mai faci o tema si aia e. Nu e asa.
Cand intri in anul I o sa primesti un orar care contine 3 tipuri de activitati: cursuri, seminarii si laboratoare. Teoretic, ar trebui sa functioneze cam asa: la curs ti se preda teoria explicata de un expert in domeniu (profesorul universitar, un grad foarte inalt), dupa care la seminar fixezi teoria cu probleme si la laborator faci aplicatii practice. Dar, dupa cum stim, in practica teoria difera de practica asa ca de obicei se intampla in felul urmator: te duci la 2-3 cursuri, vezi ca nu intelegi sau proful e plictisitor sau e devreme si nu mai vrei sa te trezesti la 7 sau e frig afara sau o suta de alte motive, si decizi ca nu mai vrei sa mergi la curs (deja ai taiat la jumatate timpul dedicat materiei). In cazul asta, la liceu ar trimite profesorii plangeri acasa, ti s-ar scadea nota la purtare etc. La facultate sa nu te duci e ceva absolut normal, atata timp cat poti sa promovezi examenul. Asa ca ajungi sa mergi doar la laboratoare si seminarii (evident, depinde de profesor si de materie), unde o sa ai un singur scop (pe langa acela de a invata, care e destul de rar intalnit, cel putin in experienta mea): sa indeplinesti conditiile de intrare in examen. Odata intrat in examen, o sa trebuiasca sa tocesti sutele de pagini predate de profesor la curs care trebuiau sa aiba o mare legatura cu ce ai facut la laborator, dar de fapt au foarta putina spre deloc. Asadar, sesiunea este un lung ciclu de cautat cursuri, cautat subiecte din anii trecuti (mai ales daca ai noroc si proful are "favorite", adica subiecte pe care le da foarte des) si invatat pe de rost, mai ales cu o zi inaintea examenului.

Acum ca stii asta, e mai usor de evaluat cat timp iti ocupa Automatica: daca vrei sa ai bursa si medie peste 9, iti ocupa 40 de ore pe saptamana (unora si peste). Daca vrei doar sa treci si eventual sa inveti la o materie mai bine, iti ocupa 15 ore pe saptamana. Asta depinde de cunostintele anterioare, de cat de talentat esti, cat de mult de plac asistentii.

Legat de ETTI, sfatul meu este sa nu te duci decat daca esti 100% sigur ca vrei sa fii electronist. Pregatirea in domeniul software a celor de la ETTI e *mult* inferioara celor de la AC si Informatica (am doi prieteni la ETTI si mi-au zis ce au facut la programare, si nu e nici 20% din ce am facut noi).

PS. A, si inca o chestie. 99% din cei care intra pe forum si intreaba de AC zic ca nu vor sa fie programatori si ca "vor sa lucreze cu ceva fizic". O sa vezi dupa ce lipesti o placuta sau legi un cablu ethernet ca nu e o asa mare placere. Iti sugerez sa te ghidezi mai mult dupa aptitudini si ce vrei sa faci un viitor decat de idei vagi de genul (AC e mai tare, e misto sa tii ceva in mana, nu vreau sa stau toata ziua la birou etc).

Si inca o chestie: uite aici cursul de SO de la CTI (http://ocw.cs.pub.ro/courses/so) si cel de la ETTI (http://ocw.cs.pub.ro/courses/so-etti). Poti sa-ti dai singur cu parerea despre diferenta. Poti sa te mai uiti pe ocw, sunt multe materii de la CTI si o sa vezi exact ce se face si cum arata o tema si un laborator. Atentie! Ce vezi acolo sunt in principiu cele mai placute si mai interesante materii, cele cu profesori groaznici si tocit sute de pagini n-au treaba cu ocw.

Edited by student_cti, 02 June 2015 - 15:31.


#45
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,570
  • Înscris: 30.07.2003

View Poststudent_cti, on 02 iunie 2015 - 15:27, said:

sunt de parerea ca CTI este o facultate grea, si din pacate nu pentru ca se invata foarte bine (cel putin in comparatie cu ce se face in occident), ci pentru ca sunt foarte multe prostii de tocit si multi profesori habarnisti (sunt si multi foarte ok, nu zic ca toti sunt asa).
Chestiunea de fond e ca nu-ti alegi o facultate dupa un astfel de criteriu. Vrea cineva sa fie inginer in specializarea asta, atunci aici merge, n-are incotro (nu conteaza ca poti schimba universitatea dar profilul e acelasi). Restul ca e clanta pe dreapta ori pe stanga de la sala de curs sunt neinteresante, toate de pe lumea asta au picanterii, lucruri placute ori mai putin etc. N-a murit nimeni din cei care au dorit o astfel de specializare. Ca unii nu stiu ce vor, e alta mancare de peste.

Edited by neagu_laurentiu, 02 June 2015 - 15:37.


#46
student_cti

student_cti

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 120
  • Înscris: 02.02.2015
@neagu_laurentiu, din pacate asa e, dar ideea e ca pentru anumite domenii sunt facultati care se suprapun (de ex Automatica si Informatica pt software, Automatica si ETTI pentru electronica etc.) si poti sa alegi dintre ele. Problema la noi e ca diferentele sunt mult mai mari si mai grave decat pe ce parte e clanta, diferenta principala fiind facuta de cum sunt asistentii, cine preda cursul si ce se preda (vezi SO intre AC si ETTI, am pus link mai sus -- diferenta e *uriasa*). O diferenta si mai mare o face mediul in care te invarti: una e sa ai colegi total dezinteresati, alta e sa fie competitie, sa gasesti oportunitati, sa mergi la hackathoane, sa existe diferite comunitati etc.)

Stiu ca in teorie n-ar trebui sa conteze, dar in practica conteaza imens. Am un prieten la AC la Ploiesti si e groaznic, nu se invata nimic. E ca diferenta intre a face liceul la Vianu sau la un liceu de la tara: teoretic tot materia aia e si cine e serios ar trebui sa invete indiferent de unde merge, dar practic...

#47
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,570
  • Înscris: 30.07.2003
Scopul ETTI e altul, asa ca nu pune egal. Cum nici tu n-ai facut electronica lor.

Automatica iar nu pot sa o pun in aceeasi balanta cu Informatica, adresabilitatea e alta.

Colegii tin de soarta (via prestigiul universitatii, e adevarat).

Legat de invatat, studentul e cel interesat si are viitorul in fata, nu profesorul.

Edited by neagu_laurentiu, 02 June 2015 - 15:55.


#48
adrian93

adrian93

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,740
  • Înscris: 29.10.2009
Da, dar conform spuselor d-tale, un profesor bun, pasionat, bun-pedagog (+ alte epitete) s-ar încadra în cazul ăsta cel mult la categoria „bonus”. Mie mi s-ar părea firesc ca fiecare materie să fie predată de către un profesor de acest tip.

#49
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,570
  • Înscris: 30.07.2003
Sigur ca asa ar fi normal dar sa nu uitam ca nici acei profesori (per ansamblu) nu fac exceptie de la oglinda societatii in care traim.

#50
ekorad

ekorad

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 73
  • Înscris: 10.04.2013
Nu ma intelegeti gresit nu vreau sa spun ca ei stiu ce vorbesc si ca nu dau importanta spuselor voastre. Evident ca dupa voi ma iau, eu doar am v-am spus ce au zis si ei sperand ca ori le dati dreptate (ceea ce nu prea e cazul) ori ii contraziceti.

#51
ekorad

ekorad

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 73
  • Înscris: 10.04.2013
Multumesc foarte mult pentru raspunsuri, mai invat si eu ceva nou. Din pacate trebuie sa recunosc, nu m-am documentat la timpul potrivit deci trebuia odata si odata sa fiu presat de timp si sa ajung sa ma fac de cacao pe undeva (gen aici :) ) punand si cele mai stupide intrebari legate de facultate.

Intr-adevar, pana acum nu prea am stiut in ce consta facultatea in general, dar am stiut cu siguranta ca este total alta mancare de peste fata de liceu.

Ce ma inspaimanta cu adevarat, sunt zvonurile legate de profesori sau de materii.

Nu am zis niciodata ca la ETTI se practica "labareala" (sau cel putin nu am VRUT sa dau de inteles), ce am vrut sa spun, este ca stiu tot din auzite, ca ETTI nu este la fel de dificila, si nici ca diferenta ar fi mare.

De exemplu: fiul profesorului meu de matematica din liceu (care este vazut drept un matematician foarte bun, doar ca o da in bara ca pedagog), a abdicat de la conditia de student la AC, pentru ca i s-a parut foarte greu. Plus ca profesorul a zis ca a aruncat o privire pe teorie si exercitii (date de fiul lui) si ne-a spus ca nu a inteles absolut nimic, ca cei care le-au scris sunt tampiti. Acum, daca un profesor de mate spune ca nu poate sa descifreze teoria de la AC, eu, un amarat de student de liceu (care nici macar nu prea are cu ce se lauda), ce mai pot sa zic?

Pot opta pentru ambele facultati? Adica daca nu reusesc la AC, pot intra la Telecomunicatii?

Edited by ekorad, 02 June 2015 - 19:30.


#52
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,570
  • Înscris: 30.07.2003

View Postekorad, on 02 iunie 2015 - 18:42, said:

Evident ca dupa voi ma iau
Nici asa nu-i bine ca nu noi ne facem viitorul. Tu doar sa pui in balanta si alege unde vezi logica lucrurilor.

View Postekorad, on 02 iunie 2015 - 19:02, said:

sa ajung sa ma fac de cacao pe undeva (gen aici Posted Image ) punand si cele mai stupide intrebari legate de facultate
Nu-i o rusine sa intrebi, sa inveti, toti avem de invatat oricand. Daca nu faci nimic ori iei decizii in necunostinta de cauza e mai grav si dureros.

View Postekorad, on 02 iunie 2015 - 19:02, said:

Ce ma inspaimanta cu adevarat, sunt zvonurile legate de profesori sau de materii.
Nu-i diferit in raport cu liceul. Sigur ca-i alt stil dar "greutatea" e la fel.

View Postekorad, on 02 iunie 2015 - 19:02, said:

a abdicat de la conditia de student la AC, pentru ca i s-a parut foarte greu
Irelevant. Oamenii sunt diferiti, fiecare cu perceptia lui. Nu mai bine te convingi tu si esti impacat cu tine ? Poate nici n-a vrut sa urmeze calea asta.

View Postekorad, on 02 iunie 2015 - 19:02, said:

Acum, daca un profesor de mate spune ca nu poate sa descifreze teoria de la AC, eu, un amarat de student de liceu (care nici macar nu prea are cu ce se lauda), ce mai pot sa zic?
Tu n-ai avut profesori tampiti in scoala ? Crezi ca toti profesorii sunt o elita ? Ii vezi de la titularizare cum iau o amarata de nota de trecere ca n-are statul ce pune la catedra in toamna...

Repet, lasa detaliile despre cum e clanta (generic spus). Ce doresti tu sa profesezi e mai important si de aici faci alegerea optima (vrei nu vrei tot trebuie sa treci prin sistem, cum au trecut atatia asa vei trece si tu, cu picanterii de rigoare).

Edited by neagu_laurentiu, 02 June 2015 - 19:37.


#53
ekorad

ekorad

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 73
  • Înscris: 10.04.2013
Ma iau dupa voi inseamna ca ma folosesc de informatiile de la voi (nu de la colegi) pentru ca mai apoi, pe baza lor, sa iau o decizie ok.

Acel profesor a fost renumit odinioara pentru calitatile sale de matematician, chiar daca ulterior a involuat ca pedagog... De aceea l-am dat exemplu.

"Greutatea" e la fel? Eu pana acum am avut o impresie total diferita. Unii imi spuneau ca de la facultate incepe distractia (si nu prea i-am luat in seama), iar altii se plangeau ca dormeau 4-5 ore pe noapte ca nu au timp sa invete (nu stiu cat de adevarat este, si nici daca ei invatau chiar in ajun de examen sau nu), dar tind sa cred ca totusi facultatea este mai grea (daca nu, mult mai grea), adica necesita mult mai mult efort)

#54
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,570
  • Înscris: 30.07.2003
Pai daca unii invata cu o zi inainte de examen, cred si eu ca-i greu sa recuperezi un semestru intr-o noapte !

Edited by neagu_laurentiu, 02 June 2015 - 19:45.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate