Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii
 Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...
 Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor
 Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android
 

Casa pentru repatriati? Nedumeriri

- - - - -
  • Please log in to reply
184 replies to this topic

#19
bobalex18

bobalex18

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,473
  • Înscris: 18.06.2007
ArghiraMartie nu întreabă dacă merită să se întoarcă în țară ci cere un sfat legat de problema locativă.
Eu aș putea să îi zic că la acest buget se poate orienta către un apartament în bucurești sau în Otopeni (mai liniștit) sau dacă este mai non-conformistă către o casă soleta http://www.soleta.ro/Acasa

Am și eu suficiente cunoștințe în Canada care îți doresc să se întoarcă în țară....

#20
overseas

overseas

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,023
  • Înscris: 09.01.2007
Asta e Romania, te trage acasa. Chiar daca niste jeguri au sufocat-o, tara asta inca mai emite semnale catre cei cu inimi romanesti.
Stiu ca sunt patetic, dar asta e destinul unora (nu ma refer la patetism !?).

#21
wizardofoz

wizardofoz

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,626
  • Înscris: 15.01.2015
Topicul are intrebari clare, nu e despre nedumeririle tale.

@Initiator: Avem un topic si aici:
http://forum.softped...8#entry17085987

#22
myshyk

myshyk

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,812
  • Înscris: 26.11.2006
Problema "repatrierii" nu se rezuma doar la bani. Romania aceea, de care le este dor celor plecati din tara in urma cu 20-30 de ani, NU mai exista. Nu mai sunt acele prietenii, acele "infratiri in saracie" care le lipsesc celor plecati. Acele momente de care va aduceti aminte cu nostalgie,sunt trecute, sunt inexistente. Nu mai exista acei prieteni,colegi, cunostinte de care va aduceti aminte cu drag si dor. Romania, asa cum au mai scris si altii mai sus, a devenit o tara pseudo-capitalista, in care meritul suprem este sa calci in picioare tot, pentru a parveni. O tara in care spaga de zeci de milioane de euro/dolari, a intrat in cotidian A devenit o tara in care conduc doar cei care stiu, pot si fura tot ce exista, nu are importanta ce, doar sa fure.Si pentru asta, bineinteles ca s-a creat o anarhie bine intretinuta de toti cei ajunsi sus, indiferent de apartenenta politica sau punct de pornire. Nu mai vorbesc de sistemul medical, care te condamna la moarte pentru o "atentie" de 5 lei pe care n-ai dat-o cand si unde trebuie, sau din crasa incompetenta. De invatamant (care creeaza monstrii) nu ma leg, pentru ca nu e cazul. Dar birocratia, comoditatea si murdaria sufleteasca a celor care ar trebui sa va ajute sa reintrati in postura de "cetateni romani cu drepturi depline", nu o mai intalnesti in multe tari.Si de acestea nu puteti scapa, nici usor si nici ieftin. Asa ca, ganditi-va bine, veniti sa vedeti cu ochii vostri ce a ramas din acea Romanie, ce si unde a ajuns Romania si deabea dupa aceea, luati hotararea care vi se va parea cea mai inteleapta.

Edited by myshyk, 30 April 2015 - 10:43.


#23
lestad_25

lestad_25

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,317
  • Înscris: 28.07.2010
Mai bine pe langa Cluj, Posted Image, In speranta ca exista oameni mai ok Posted Image . Daca era chiar asa de tragica situatia in Romania la ora asta ori era razboi ori era anexa la o alta tara.
Cu putin efort , initiativa de santier, recomandari ok se pot realiza multe. In bugetul ala nici nu m-as atinge de apartamente (care costa in medie peste 700 euro /mp la comun)
Buget ok pentru un teren nu foarte mare o casuta cum este enuntata in primul post. Conteaza foarte mult la partea de finisaje mare atentie. Imi mentin parerea ca inca ca si popor tindem sa ne exageram existenta mai mult decat ar fi necesar. In bugetul terminam casa, luam masina si barca Posted Image

#24
XON-XOFF

XON-XOFF

    Big Fat Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,442
  • Înscris: 27.05.2006
@myshyk: dar despre lucrurile care s-au schimbat în bine de ce nu zici ? de aspectele infernale de acum 30 de ani care nu mai există ? De lupta la propriu pt aprovizionare, pt a cumpăra o bucată de carne,  o pîine, un lapte, care-ţi consuma ore pe zi la cozi cu ţigani care se băgau în faţă, şi cu 1/2 din marfă vîndută pe sub mînă ? de sistemul medical infinit mai infect de acum 30 de ani ? de infinitul dispreţ cu care te trata orice persoană din administraţie, din comerţ, de la autorităţi ? de vecinul care te putea denunţa că asculţi europa liberă şi care era invidios că primeai pachet din Canada ? de regimul de puşcărie de la unele şcoli, de sutele de ore anuale pierdute în şcoli cu aşa-zisa practică de producţie  (dacă nu ai făcut şcoală înainte de 89 nu ştii cît de aberantă era această "practică" la cartofi, la porumb, sau în întreprinderi jegoase)  sau cu N materii "tehnologice" idioate şi total inutile, şi, mai ales, cu cele N materii de propagandă socialistă ? de armata obligatorie cu regim de lagăr care a determinat destui tineri să se sinucidă ? de sistemul de pile, cunoştinţe, relatii (PCR) care infectase cel mai mic aspect al vieţii cotidiene, de nu mai puteai face aproape nimic fără să fii "trimis" de cineva ?

Nu, viaţa acum 25-30 de ani în Ro nu era nici pe departe un rai şi o "înfrăţire în sărăcie". Sărăcia şi mizeria nasc imediat invidie pentru orice pulpă de pui pe care vecinul a reuşit să o cumpere azi şi tu nu ai reuşit, pt faptul că vecinul are TV color şi tu ai alb-negru şi pt te miri ce.

Iar şpaga cotidiană de acum este o fracţiune din ce era acum 30 de ani, cînd dacă erai mare şi tare în partid nu se spunea că "iei şpagă", pur şi simplu stăteai în ce căsoi vroiai ("casă nationalizată" se numea oficial... furată era de fapt),  nu aveai nici o cheltuială personală, totul îţi era asigurat de către stat, inclusiv produse "confiscate" de la alţii cum ar fi TV color, masină ne-Dacia , etc,  iar în vîrf familia "domnitoare" (Ceausescu) putea închide şi prelua orice: case, străzi întregi, palate construite acum secole de "burghezo-moşieri", zone întregi de plajă din staţiuni, bulevarde întregi închise cu orele ca să treacă respectivul cu maşina 5 minute, sau cvartale întregi ! (în vremea Congreselor Partidului pur şi simplu o zonă cu o rază de vreo 2Km în jurul Sălii Palatului din Bucureşti era închisă complet traficului de orice fel, autobuzul descărca pasagerii şi întorcea, şi pasagerii mergeau - ca mine, la şcoală - pe jos ultimele 2 statii).

Nu, România de acum 30 de ani nu era în nici un caz mai normală şi mai atractivă. Singurul lucru care îmi lipseşte de atunci sînt bancurile politice, singurul refugiu al românului de atunci (halal refugiu !!!)

Edited by XON-XOFF, 30 April 2015 - 11:19.


#25
mariovrs

mariovrs

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,393
  • Înscris: 27.09.2013
Eu zic ca orice ai lucra prin alte tari,te saturi la un moment dat sa tot fii paria societatii p-acolo..  Asa ca incepi sa vezi altfel gropile din Romania. Chiar sa-ti fie dragi.
Eu n-as mai pleca din tara pentru nimic in lume. Care vor sa fie sclavi,pardon,"sa faca cariera",pe la dracu-n praznic...n-au decat sa creada ca sunt cineva p-acolo.
Oamenii cred ca au stat 25 de ani pentru copii. Prima greseala e sa te apuce timpul cu copii prin strainatate.. Esti sclav pana se pot intretine copiii singuri. Si astia de pleaca sa faca pe medicii prin alte tari....cati ajung la vreun spital mare? Majoritatea(99%) ajung medici de familie prin vreun sat de munte pe unde a intarcat mutu iapa..si francezu nu vrea sa se duca acolo.
Cat despre murit in spitalele romanesti...stati linistiti ca nici in alte tari nu-i pe gratis la spital. Nu-i mai plangeti pe toti boschetarii(asistati social de cand se nasc pana mor) care cum ajung la spital cum vor sa vina profesorii universitari sa-i consulte.

Eu ii incurajez sa vina sa-si traiasca batranetile in tara lor. Cu 70.000 se muta linistiti.

#26
ArghiraMartie

ArghiraMartie

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 410
  • Înscris: 05.04.2015
Multumesc tuturor care s-au obosit sa vina cu un sfat. Prind foarte bine.
As fi vrut sa pot da like-uri, dar deocamdata cred ca nu am dreptul??? Posted Image Asa e setata moderarea.

In legatura cu repatrierea, am sa raspund scurt, pentru ca nu acesta este locul pentru un astfel de subiect si nu a fost intentia mea sa discut daca sa ne repatriem ori ba, cum bine comenta cineva. Eu traiesc- traiesc, adica nu vin in vacanta! - cel putin o luna pe an in Romania si, din nevoie, m-am lovit si de bune si de mai putin bune. Punand toate in balanta, inclusiv sistemul dublu de sanatate de care se bucura Romania - stat si privat - fata de sistemul unic de stat din Canada Posted Image  - si noi toti stim ce monstri produce statul - deci, punand toate in balanta, gandim ca Romania este o solutie decenta la batranete. De asemenea, cel putin unul din copiii nostri va fi stabilit in Europa si probabil ca si al doilea va opta pentru Europa curand.
Si nu, nu am trait ca paria pe aici, prin Canada. Suntem amandoi oameni cu scoala, practicam in Canada meseriile pentru care am invatat in Romania si suntem foarte apreciati aici. Nu inteleg de ce unora dintre romanii nostri le pute tot in tara lor. Este o atitudine care mi se pare cel putin bizara.


In legatura cu constructia unei case vs. renovarea uneia vechi: in favoarea constructiei ar fi personalizarea, alegerea impartirii si materialelor. Contra acestei solutii are fi balamucul si nervii mancati cu doreii, materialele si meandrele birocratice cu avizele. In sfarsit, sa zicem ca ne luam inima in dinti si purcedem pe aceasta cale:
- cat timp estimati ca este necesar pentru obtinerea tuturor avizelor?
- cat timp este necesar pentru ridicarea unei case la rosu, dupa obtinera tuturor avizelor?
Din cate inteleg eu, obtinerea unei AC se poate prelungi pentru maximum 2 ani. Deci receptia casei tb facuta in acest termen de 2 ani, nu?

Edited by ArghiraMartie, 30 April 2015 - 12:52.


#27
viotl

viotl

    Straight ahead ... middle of the road

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,483
  • Înscris: 03.04.2013
AC-ul meu initial are valabilitate 3 ani.
Din cite am inteles, se poate prelungi.

LE cred ca e un pic neclara intrebarea.

Edited by viotl, 30 April 2015 - 12:59.


#28
titidudu

titidudu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 98
  • Înscris: 05.07.2009
Nu am inteles prea bine daca cei 70000E sunt doar pentru constructie sau si pentru teren.
In Cluj, un teren de la marginea orasului, la limita sistemului de transport public ( de exemplu in zona capat Brancusi - Borhanci) se vinde de la 65 E /mp in sus.
Deci un 500 mp (care e limita minima acceptata pentru contruire in zona urbana noua) ar porni de la 32500E.
Cu restul de bani s-ar putea conntrui suprafata respectiva in regie proprie si cu echipa, dar la pretentii modeste (eu am construit si finisat cu 335E/mp).

O casa din anii '60-'80 in Someseni (la 5-6 km de centrul Clujului) cu 140 mp utili si 600 mp curte s-a vandut la 85000E.
Renovarea te poate arunca la peste 100000E totalul si sunt mici sansele sa gasesti compartimentarea dorita.
Ca sa re-compartimentezi / mansardezi poti pune pana la 50000 euro in plus fata de pretul casei vechi.

Sfatul meu este sa mergeti pe constructie noua chiar daca asta inseamna sa alegeti un teren mai ieftin, mai departe de buricul targului.

#29
lestad_25

lestad_25

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,317
  • Înscris: 28.07.2010
Acum vreo 2 ani am vadut o casa mostenita intradevar undeva in zona rurala dar cu asfalt la poarta 2 corpuri de cladire , 2000 mp teren la 16 k euro, banuiesc ca tot atata sa investit ulterior in renovare Posted Image dar acum arata totul ca si o bijuterie.
Daca te invarti repede puti rezolva partea de hartogaraie DTAC in 3-4 luni este realizabil dar trebui sa fi insistent
A.C. -ul poate sa fie cerut pe 36 de luni si mai poate fi prelungit cu 12  luni in mare, iar ca si realizare cum sa mai si scris in primul an la rosu posibil si tencuilie pe urma finalizata in al doilea an. Receptia + intabularea nu e mare tragedie , receptia se face cand e casa gata chiar la gri, intabularea e alta faza care tine ce CF si de cadastru dar te vor plimba si aia 1-2 luni

#30
ArghiraMartie

ArghiraMartie

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 410
  • Înscris: 05.04.2015

View Postviotl, on 30 aprilie 2015 - 12:58, said:

AC-ul meu initial are valabilitate 3 ani.
Din cite am inteles, se poate prelungi.

LE cred ca e un pic neclara intrebarea.

Multumesc, deci constructia s-ar putea desfasura pe 3 ani pana la cheie.

#31
titidudu

titidudu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 98
  • Înscris: 05.07.2009
Despre timpii de autorizare si ridicare la rosu, eu am obtinut autorizatia in 2 ani (un coleg, in aceasi perioada a reusit in 8 luni).
Iar ridicarea la rosu (fara geamuri, usi, instalatii - doar ziduri si acoperis) a durat fix 2 luni si jumatate.

La finisaje se pierde mai mult timp... sunt lucrari care nu pot fi facute simultan (de ex nu tencuiesti pana nu faci instalatiile, si apoi nu pui parchet / usi interioare pana nu termini  cu zugraveala interioara etc.)
Finisajele la noi s-au intins pe 2 ani. Dar am auzit la altii ca in jumatate de an s-au putut muta. Deci se poate!

#32
rayden26

rayden26

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 621
  • Înscris: 20.07.2009

View PostV_i_c_t_o_r, on 30 aprilie 2015 - 09:03, said:

Daca te iei dupa jurnalele de pe forum renunti la orice.
O casa cum iti doresti tu se face foarte usor in Romania, in regie proprie.
Preturile terenurilor au mai scazut si gasesti in apropiere de Bucuresti pe la 15-20 euro. Asadar 500 mp te costa 10.000 euro. Cu cei 60.000 ramasi vei reusi sa construiesti o casa din caramida, la gata.
Conditia este sa te pricepi cat de cat si sa stai langa echipa de muncitori.
Si inca un sfat - construieste-o la rosu, pune-i ferestrele, termosistemul exterior, instalatiile si sapele si las-o sa se usuce bine pana anul urmator. Abia anul urmator faci interioarele dupa care te poti muta in ea. Daca te vei grabi sa o termini si sa te muti in acelasi an vei avea probleme de la umiditate (igrasie, parchet umflat etc.).
Succes!
15-20 euro la 30 km de București sau la 15 km, dar cu utilitãțile la alți 15 km...

#33
ArghiraMartie

ArghiraMartie

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 410
  • Înscris: 05.04.2015

View Posttitidudu, on 30 aprilie 2015 - 13:03, said:

Nu am inteles prea bine daca cei 70000E sunt doar pentru constructie sau si pentru teren.
In Cluj, un teren de la marginea orasului, la limita sistemului de transport public ( de exemplu in zona capat Brancusi - Borhanci) se vinde de la 65 E /mp in sus.
Deci un 500 mp (care e limita minima acceptata pentru contruire in zona urbana noua) ar porni de la 32500E.
Cu restul de bani s-ar putea conntrui suprafata respectiva in regie proprie si cu echipa, dar la pretentii modeste (eu am construit si finisat cu 335E/mp).

O casa din anii '60-'80 in Someseni (la 5-6 km de centrul Clujului) cu 140 mp utili si 600 mp curte s-a vandut la 85000E.
Renovarea te poate arunca la peste 100000E totalul si sunt mici sansele sa gasesti compartimentarea dorita.
Ca sa re-compartimentezi / mansardezi poti pune pana la 50000 euro in plus fata de pretul casei vechi.

Sfatul meu este sa mergeti pe constructie noua chiar daca asta inseamna sa alegeti un teren mai ieftin, mai departe de buricul targului.

Noi nu depindem de mijloacele de transport, ne vom deplasa cu masina. Ideal ar fi sa gasim un teren nu mai departe de 30 km de aeroport si am vazut asta vara niste locuri superbe pe acolo, dar n-am oprit sa intreb prin sate, ca toanta. Am dori sa mentinem bugetul de 70000 E pentru locuinta, cu tot cu teren, ca sa ne mai ramana si o bruma de bani pentru mici calatorii. Dar poate ca este un plan prea ambitios?

Edited by ArghiraMartie, 30 April 2015 - 13:22.


#34
lestad_25

lestad_25

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,317
  • Înscris: 28.07.2010
Posted Image zona buna, scumpa si executie inceata Posted Image .
Mi-e mi-a iesit A.C.-ul in 3 luni asta din bunavointa  topometristului cu planul de situatie, as stat 2 saptamni cu tot dosarul gata si am asteptat dupa planul vizat de ocpi. In primele 14 luni de am acoperit la rosu iar in rest chiar daca mai am ac pana in vara lui 2016, sper sa ma mut la primavara .
Important este sa respecti timpi de executie, sa fie ok, pereti uscati, sa nu apara probleme din graba.

#35
khazar

khazar

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 878
  • Înscris: 30.03.2006

View PostArghiraMartie, on 30 aprilie 2015 - 12:41, said:

Punand toate in balanta, inclusiv sistemul dublu de sanatate de care se bucura Romania - stat si privat - fata de sistemul unic de stat din Canada Posted Image

Aici ai dat-o cu mucii in fasole rau de tot. Tu esti troll 100%.

Cum sa compari sistemul de sanatate din Canada, care e cel mai bun din lume, cu cel din romania, unde se moare pe hol asteptand sa te vada un doctor si pleci din spital cu mai multe boli decat atunci cand ai intrat? Ca sa nu mai pomenesc de aparatura antica, conditiile execrabile si medici incompetenti ( pentru ca toti cei buni pleca din romania cu prima ocazie).

#36
ArghiraMartie

ArghiraMartie

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 410
  • Înscris: 05.04.2015

View Postkhazar, on 30 aprilie 2015 - 13:23, said:

Aici ai dat-o cu mucii in fasole rau de tot. Tu esti troll 100%.

Cum sa compari sistemul de sanatate din Canada, care e cel mai bun din lume, cu cel din romania, unde se moare pe hol asteptand sa te vada un doctor si pleci din spital cu mai multe boli decat atunci cand ai intrat? Ca sa nu mai pomenesc de aparatura antica, conditiile execrabile si medici incompetenti ( pentru ca toti cei buni pleca din romania cu prima ocazie).

Din respect pentru regulile forumului si din dorinta de a aduce argumente punctului meu de vedere, am sa deschid un topic special in locul propice pe forum.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate