Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Teii din fața casei

E-Mail in serie prin Excel si Out...

Modul alimentare rulou/jaluzea ex...

Recuperare fișiere dupa form...
 Aplicatii stress test RAM

Asigurare auto hibrid

Asus B550M - PC-ul nu porneste di...

Tzanca Uraganu - Inconjurat de Fe...
 explicatie montaj breadboard

3 Doors Down - Kryptonite

Semnalizati cand virati pe un dru...

Succesiune - mostenire apartament...
 Donez Siofor de 1000mg ( diabet t...

Izolatie intre parter si etaj

Hranirea pasarilor din orase -pro...

[unde] goarna tramvai
 

Casa parter 112 mp

- - - - -
  • Please log in to reply
102 replies to this topic

#1
cipin85

cipin85

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 179
  • Înscris: 22.02.2006
Hello,

Vreau ca anul acesta, sau cel tarziu in primavara sa incep constructia unei case in Galati (Vanatori).

Deocamdata sunt doar eu si viitoarea sotie si planuri de copil nu avem.

Terenul este de 540 mp, drept (23.92 x 22.58) + 60 mp cota drum, dar asta nu este important acum.

Am cautat pe net planuri dar nu a fost nici unul asa cum mi-l doream eu, asa ca mi-am trasat eu niste desene.

Suprafata construita a iesit de 112mp si utila de 90mp.

Eu si parintii mei nu vom plati manopera pentru: izolatie, montat gresie, faianta, parchet, zugravit, gips-carton, tencuiala, sapa pentru ca stim sa le facem singuri.

Nici pentru alei sau gard nu cred ca voi plati pentru ca am de gand sa cumpar o betoniera si sa o folosesc la maxim (material de tencuit, sapa, alei).

Din ce experienta aveti, cam la ce pret m-ar ajunge casa la rosu din BCA, cu acoperis terminat, instalatie electrica si sanitara, fosa.

Planul arata cum vedeti atasat, cu 2 dormitoare, o baie, living, bucatarie si inca o camera de 5,2 mp in care mi-as dori sa fie camera tehnica, dar sa pot baga si masina de spalat, un wc si o chiuveta mica. Nu am mers la arhitect, astea sunt doar in capul meu. Mi-ar placea ca in viitor, daca va fi nevoie sa amenajez si sus 1 camera si o baie. Deocamdata acel spatiu va fi accesibil cu o scara exterioara si serveste doar ca loc de depozitat.

Ca si buget, as vrea sa scap in 14000 e la rosu cu acoperis terminat.

Ce sunt curios e cat ar costa:

instalatia sanitara
instalatia electrica
fosa
proiect si autorizatii

Multumesc celor care citesc si posteaza.

Attached Files


Edited by cipin85, 06 April 2015 - 01:11.


#2
viotl

viotl

    Straight ahead ... middle of the road

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,481
  • Înscris: 03.04.2013
Attached File  cat psst awake.jpg   44.61K   36 downloads

#3
radu_vasile59

radu_vasile59

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,255
  • Înscris: 02.04.2011
Planul, in principiu, nu e rau. Incearca sa il refaci adaugnd si grosimea zidurilor la dimensiuni, ca se modifica si golurile. Ai doua dormitoare. Fa in asa fel incat in viitor sa poti anula una dintre bai si face acolo o scara, iar in pod sa poti amenaja la nevoie inca 1-2 camere si o baie. Eventual incearca sa "intinzi" acoperisul sa ai o terasa in continuarea bucatariei si livingului. Altfel e economic impartita. Nu e rau deloc pentru o schita de mana, dar iti trebuie un proiectant sa ii dea forma definitiva.
In 14000E, fara manopera, ar fi posibil. Nu ma pronunt, pana nu ai un plan cat de cat sa stii cat beton iti intra in fundatie, daca faci placa peste parter etc.

#4
overseas

overseas

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 38,018
  • Înscris: 09.01.2007
NU exista sa nu gasesti un plan 99% bun pentru tine. Cauta mai mult, merita sa adopti o solutie de gata.
La rosu poti iesi la 15000 euro.

#5
lestad_25

lestad_25

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,317
  • Înscris: 28.07.2010
Teoretic da te poti incadra, problema este urmatoarea. ai zis ca sti sa faci finisajele de la izolatie ...., dar pana in faza respectiva ?  in bugetul tau generic poti lua materialele asta dupa ce vezi cat beotn intra cat fieri ai, cat lemn, caramida tigla . dar toate le poti estima deabia dupa ce ai un proiect ai niste detali stabilite.
-fosa septica e undeva la vreo 2000 de lei + sapatura
-la sanitare depinde de multe situatii, materiale ..... una e sa faci doar partea de tevi alta e sa mai racordezi si echipamentele...
-la electrica cand incepi cu bransamentul si restul de fire , prize , intrerupatoare corpuri de iluminat extrem de greu de estimat chiar si cu proiect (corpurile de iluminat , tipul de priza ........) momentul in care se face estimarea in jumaate de an preturile pot creste asa pe neasteptate (vezi lemnul, care in 4-5 luni a saltat pretul)
Personal eu am facut un p+m in regie proprie unde tot asa cum vrei sa faci si tu "home made" m-am incadrat in bugetul tau chiar sub un pic dar era suficient sa fi cumparat tigla noua in loc de tigla refolosita de cea pe care o aveam din urma unei demolari si imi sarea bgetul cu vreo 2000 de euro in plus ... Deci mare atentie.

#6
coadamihaita

coadamihaita

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 11.04.2014
In primul rand Succes !
So.. . luand in calcul o zidarie portanta care nu necesita centuri si stalpi grosi , planseu din lemn si o implicare totala cel putin a ta cred ca poti reusi ce ti-ai propus.

#7
cipin85

cipin85

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 179
  • Înscris: 22.02.2006
@ radu_vasile59

Asa cum mentionam, inca nu am mers la arhitect, dar evident ca am sa o fac. Pe schita am lasat pe latime 1m pentru 3 pereti (2 exteriori si unul interior). Eu ma gandeam sa fac exteriorul din BCA de 35cm si interiorul de 15-20cm.

Nu stiu care e cea mai ieftina solutie pentru plafon - placa sau ce alte materiale vor si si cat de OK e solutia inca.

Nu am sa intind acoperisul cu o terasa inca. In planul meu e ca pe viitor sa fac un foisor cu beci, dar asta peste cativa ani.

@overseas

Chiar am cautat nopti si zile pe site-uri cu planuri de case parter, dar nici unul nu era cum imi doream.

@lestad_25

Daca e 1000 in plus sau in minus, tot aia e acum. Pentru acoperis ma gandeam la solutia ieftina, adica tabla.

Eu pentru fosa la calculul meu estimativ pusesem 1000 e
Pentru instalatia sanitara 1000 e
Pentru instalatia electrica 1000 e.
Pentru tras curent in casa 1000 e - autorizatii si manopera, etc. Stalpul de la electrica e undeva la vreo 7 m de proprietate. Sper sa nu fie mai mult.
Pentru tras apa am pus 1000 e - teava e in fata portii, sub drum si nu ar trebui sa platesc ca sa ma intep (asa a fost intelegerea proprietarului de teren cu cei care au tras apa pe sub drumul lui - un cartier de vile).
Pentru proiect si autorizatii am pus 1500 e - sper sa fie muult mai ieftin de atat.

Cred ca pot sa mai scad un pic din pret cam la toate chestiile. Din moment ce parintii mei fac de 13 ani in Galati zugraveli, faiantari, izolatii si toate foarte bine (nu spun asta ca sa ii laud) evident ca mai cunoastem cate un meserias  (instalator, electrician) care ne pot ajuta cu sfaturi si o manopera un pic mai ieftina.

#8
coadamihaita

coadamihaita

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 11.04.2014
Imi place ca ai luat tu creionul in mana si ai desenat ; imi place si cum a iesit compartimentarea : utila , compacta= fara risipa.
Insa sunt de parere ca ai cel putin doua lucruri la care sa te mai gandesti ( din punctul meu de vedere )  , si anume :
  1- uita de tabla ( se incinge vara, face zgomot petimpul ploilor, nu mi pare sanatoasa ) si indreaptate spre tigla ( tigla care tine racoare vara )
  2- incearca sa inlocuiesti BCA cu caramida  ( blocuri ceramice ) - daca e vreo diferenta de pret care te opreste sa faci asta trebuie sa stii ca e una ft mica. preturile sunt aproape la fel.

#9
cipin85

cipin85

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 179
  • Înscris: 22.02.2006
@ coadamihaita

M-am orientat catre BCA din 3 motive - rapiditate in executie, pierderi foarte mici, si pret.

Am discutat cu cineva chiar ieri, care detine deja casa pe care o vreau eu. E pozitionat mai slab ca mine, in ideea ca bate vantul mai tare acolo. Unde vreau eu sa fac casa, am deja gard de 2.2m inalt in spate si lateral..o casa mare la vecinul dinspre nord si una la fel de inalta inspre est (cam asa bate vantul acolo ..NORD si EST)

In fine..persoana respectiva are casa aproape la fel, chiar m-a lasat si in interior. Casa din BCA, netencuita la exterior, placata cu polistiren de 10 cm. Mi-a spus ca nu are probleme cu nimic, si toata iarna a dat 1500 ron pe facturi la gaze.

Pe net e o dezbatere continua BCA versus porotherm..si clar nu e nici una castigatoare. De asta ma gandeam la BCA 35 pt exterior, cu izolatie de 10cm.

Pentru acoperis..nu stiu cat ar costa in plus tigla fata de tabla. Mentionez ca acoperisul e simplu, in 2 ape.

Mai mult, ma gandeam la posibilitatea unui acoperis intr-o singura apa, dar nu stiu cum ar arata casa si cat si daca as economisi ceva.

Edited by cipin85, 06 April 2015 - 11:11.


#10
lestad_25

lestad_25

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,317
  • Înscris: 28.07.2010
Una e sa faci zugraveli si alta este sa zidesti (drept) sa faci cofraje .... nu e complicat dar e diferit.
-pentru fosa septica cu tot cu sapatrura + tevi posibil sa iti te incadrezi.
-depinde cum vezi instalatia sanitara una e sa ai tevile pozate , alta e sa ai sistemul de incalzire + echipamentele (la bai, radiatoare sau in sistemul de incalzire prin pardosea) - la mine partea de canalizare + reteaua ascunsa de apa rece ma dus la 1000 de lei in placa de acolo merg in sus cu cazanul, tevi de cupru, radiatoare, echipamente sanitare (4000 de euro asa in lini mari) fara hidromasaje si wc incalzit in ceramica :naughty:
-la electice depinde cati metri lineari de fir, cate prize ......poate ajunge poate nu depinde in estimarea ta ce anume incluzi numai firele , dozele si tuburile sau si prize , inrerupatoare si corpuri de iluminat
-la bransamentle de curent si apa posibil sa te incadrezi (eu urmeaza sa fac bransamentul de trifazic cu 3000 de lei, la apa in prima faza merg pe put forat )
- vezi care e marea diferenta intre tabla/tigla  bca/caramida

#11
coadamihaita

coadamihaita

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 11.04.2014
*Aici elimini posibilitatea de a mansarda. Asta daca  nu te inalti semnificativ cu zidul frontal.
- cat despre continua disputa de pe internet in ceea ce priveste caramida sau BCA - scufunda un Bca si bloc ceramic in apa pana la jumate, vezi ce se intampla

#12
draculescu

draculescu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,875
  • Înscris: 06.04.2013
Ce zici de asta? E mai mica, dar te poti inspira.

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/qg-9_ld4uhY?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#13
cipin85

cipin85

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 179
  • Înscris: 22.02.2006

 coadamihaita, on 06 aprilie 2015 - 11:50, said:

*Aici elimini posibilitatea de a mansarda. Asta daca  nu te inalti semnificativ cu zidul frontal.
- cat despre continua disputa de pe internet in ceea ce priveste caramida sau BCA - scufunda un Bca si bloc ceramic in apa pana la jumate, vezi ce se intampla

De ce as face asta?

Doar de curiozitate e mai ieftin sa zicem daca peretii dintre camera tehnica, camara si bucatarie i-as face pereti falsi, evident in regie proprie?

As putea sa ma bag si la ceilalti de interior de BCA. Nu e greu de construit, daca ai sculele.

#14
coadamihaita

coadamihaita

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 11.04.2014
Spre deosebire de blocurile ceramice , BCA ul absoarbe umiditatea in toata masa sa. Pe de alta parte daca se izoleaza fundatia corect si se izoleaza corect sub ziduri, plus o anvelopare buna la exterior nu ar trebui sa ai probleme cu umidtatea.
In plus la bca se lucreaza mult mai usor la zidire si la pozarea instalatiilor in pereti.
E un risc in ceeace priveste alegerea !

#15
danvlas

danvlas

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,118
  • Înscris: 04.06.2009

 cipin85, on 06 aprilie 2015 - 01:08, said:

1. Deocamdata sunt doar eu si viitoarea sotie si planuri de copil nu avem.

2. Planul arata cum vedeti atasat, cu 2 dormitoare, o baie, living, bucatarie si inca o camera de 5,2 mp in care mi-as dori sa fie camera tehnica, dar sa pot baga si masina de spalat, un wc si o chiuveta mica. Nu am mers la arhitect, astea sunt doar in capul meu. Mi-ar placea ca in viitor, daca va fi nevoie sa amenajez si sus 1 camera si o baie. Deocamdata acel spatiu va fi accesibil cu o scara exterioara si serveste doar ca loc de depozitat.


1. Cuvantul cheie e "deocamdata". Copiii mai apar si neplanificati :) Acum dormi cu sotia, dar mai tarziu s-ar putea ca dormitul impreuna sa nu mai fie posibil din motive de... sforait, foiala etc, asa ca va veti dori dormitoare separate. Daca au aparut mostenitorii... cam greu.

2. Dupa ce punctul 1 se va fi indeplinit si hotarasti ca spatiul de acolo devine dormitor, cum te vei deplasa intre niveluri iarna, pe viscol, dupa un dus fierbinte?
E posibil sa-ti vina un prieten-doi in vizita. Unde-i cazezi? Sigur, poti sa-i trimiti la hotel, dar dupa un sprit omul nu se mai poate urca la volan...

In rest, iti urez succes! Posted Image

#16
cipin85

cipin85

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 179
  • Înscris: 22.02.2006

 danvlas, on 06 aprilie 2015 - 14:35, said:



1. Cuvantul cheie e "deocamdata". Copiii mai apar si neplanificati :) Acum dormi cu sotia, dar mai tarziu s-ar putea ca dormitul impreuna sa nu mai fie posibil din motive de... sforait, foiala etc, asa ca va veti dori dormitoare separate. Daca au aparut mostenitorii... cam greu.

2. Dupa ce punctul 1 se va fi indeplinit si hotarasti ca spatiul de acolo devine dormitor, cum te vei deplasa intre niveluri iarna, pe viscol, dupa un dus fierbinte?
E posibil sa-ti vina un prieten-doi in vizita. Unde-i cazezi? Sigur, poti sa-i trimiti la hotel, dar dupa un sprit omul nu se mai poate urca la volan...

In rest, iti urez succes! Posted Image

Am vazut la casa vizitata de curand ca acolo unde am desenat eu camera tehnica, el avea deschidere in plafon si o scara de lemn. Era ea cam abrupta, dar era OK de folosit.

Cat despre vizite..se intampla, dar realist vorbind de cate ori pe an ai nevoie sa cazezi pe cineva?

In 2 dormitoare la parter, plus living pot dormi la nevoie 6 persoane. Daca faci o scara sa poti urca la etaj pe viitor, nu vad ce alte probleme ar aparea.

Chiar nu vreau sa fac o casa mare din teama ca apar multi copii si vizitatori.

Edited by cipin85, 06 April 2015 - 15:01.


#17
bobitzaaa

bobitzaaa

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,176
  • Înscris: 23.02.2007
Vrei sa faci structura pentru zidarie portanta si BCA ? Posted Image

#18
cipin85

cipin85

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 179
  • Înscris: 22.02.2006

 bobitzaaa, on 06 aprilie 2015 - 15:44, said:

Vrei sa faci structura pentru zidarie portanta si BCA ? Posted Image

Am ales BCA pentru ca am mai discutat cu persoane cunoscute care au case in zona din BCA si nu au avut probleme cu mucegai, igrasie, umiditate si au avut facturi la caldura OK.

Structura va fi specifica unei constructii BCA.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate