Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
casa verde 2024

Intrerupator cu N - doza doar cu ...

Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata
 Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...
 teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN
 Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD.
 

Influenta mintii asupra generatorului de numere aleatoare

- - - - -
  • Please log in to reply
94 replies to this topic

#19
Abc2000ro

Abc2000ro

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 972
  • Înscris: 06.03.2015

View Postf300, on 02 aprilie 2015 - 18:19, said:

Chiar si fara sa ai capabilitati de calatorie in viitor (desi cu totii avem dar se pare ca multi nu le folosesc si prefera sa ramina intr-un trecut fie de acum 4 ani fie din evul mediu) daca ai habar de calculatoare sau stiinta ti se aprind absolut instant beculetele (suspicioase) la chestii de genul "a computer went through the same list of words and chose 24 — totally randomly". "Totally randomly" nu exista in contextul "computer" ci este exact un anume algoritm ce foloseste exact anume inputuri. Ce nu stiu necunoscatorii e ca e extraordinar de greu de ales ceva la intimplare fara sa faci greseli fundamentale. Greselile astea apar peste tot, la generarea cheilor criptografice, ba chiar si Microsoft a gresit-o la problema banala de a amesteca 6 browsere. Si culmea nu, nu au gresit in favoarea lor! http://www.robweir.c...ser-ballot.html

Poate daca ai fi si deschis articolul, ai fi vazut ca s-a tinut cont de asa ceva. Dar asa e cand vorbeste indoctrinarea din om.

"But is it Precognition? The Role of Random Number Generators.

For most psychological experiments, a random number table or the random function built into most programming languages provides an adequate tool for randomly assigning participants to conditions or sequencing stimulus presentations. For both methodological and conceptual reasons, however, psi researchers have paid much closer attention to issues of randomization. At the methodological level, the problem is that the random functions included in most computer languages are not very good in that they fail one or more of the mathematical tests used to assess the randomness of a sequence of numbers (L’Ecuyer, 2001), such as Marsaglia’s rigorous Diehard Battery of Tests of Randomness(1995). Such random functions are sometimes called pseudo random number generators (PRNGs) because they use a mathematical algorithm to generate each subsequent number from the previous number, and the sequence of numbers is random only in the sense that it satisfies (or should satisfy) certain mathematical tests of randomness. It is not random in the sense of being indeterminate because once the initial starting number (the seed) is set, all future numbers in the sequence are fully determined.

In contrast, a hardware-based or “true” RNG is based on a physical process, such as radioactive decay or diode noise, and the sequence of numbers is indeterminate in the quantum mechanical sense. This does not in itself guarantee that the resulting sequence of numbers can pass all the mathematical tests of randomness however; some hardware-based random-number generators also fail one or more of the tests in the diehard battery (L’Ecuyer, 2001). Both Marsaglia’s own PRNG algorithm and the “true” hardware-based Araneus Alea I RNG used in our experiments pass all his diehard tests."

View Postf300, on 02 aprilie 2015 - 18:19, said:

Ca o paranteza pentru orice chestie de-asta paranormala exista un premiu de un milion de dolari http://web.randi.org...-challenge.html (da, care chiar exista). Pe linga un loc in istorie si notorietate mondiala. Doar ca nu s-a descoperit nimic.

Cat despre premiul asta... lol... tu crezi ca aia care il ofera au sinceritatea necesara pentru a recunoaste dovezile chiar si atunci cand li se arata in fata ? Tu nu vezi ca si tu ai sarit direct la critici fara ca macar sa citesti articolele ? Pai asa fac si aia. Autorii vin si le dau articolele, si aia zic direct: "Pleaca domle de-aici cu paranormalul tau." lol Posted Image

Edited by Abc2000ro, 02 April 2015 - 18:43.


#20
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008
Ahahaha, mersi de hint, trecem la 2010, nu mai e 2011. Cum ramine ca intr-un an o sa stie toata lumea? Da, intr-un an o sa faca rahatul bici.

#21
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008
Va luati cumva exemplele din cele debuked de skepdic? Ca si asta vad ca e acolo:

http://skepdic.com/precog.html


Quote

The study found a statistic that the researcher assumes is due to precognition. But who would read a press release or a story with that headline?
[...]
University of Edinburgh psychologist Stuart Ritchie, University of Hertfordshire psychologist Richard Wiseman, and University of London psychologist Christopher French each replicated the Bem experiment at their respective universities with 50 participants each. And each found no evidence of precognition or any other psychic ability. They also found that no journal wanted to publish their negative results, not even the Journal of Personality and Social Psychology, the journal of the APA that published Bem's study. [For more on the story about the failed replication and the difficulty these researchers have had getting their work published see here, here and here.]

Daca e asa va recomand inca un site beton de unde puteti lua chestii de-astea, snopes.com. Spre exemplu chestia clasica: http://www.snopes.co...et/overload.asp
Daca nu forwardati un mesaj la n persoane atunci facebook/yahoo/hotmail/etc o sa se inchida (sau o sa va inchida voua contul). Misto, nu?

Edited by f300, 02 April 2015 - 19:03.


#22
benis

benis

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,078
  • Înscris: 04.02.2011

View Postf300, on 02 aprilie 2015 - 18:19, said:





Ca o paranteza pentru orice chestie de-asta paranormala exista un premiu de un milion de dolari http://web.randi.org...-challenge.html (da, care chiar exista). Pe linga un loc in istorie si notorietate mondiala. Doar ca nu s-a descoperit nimic.

Pentru majoritatea oamenilor care au trait vreodata un telefon (nu mobil ci de-ala de acum 100 ani) ar fi mare minune, nu mai spunem de un televizor. Mult mai mare si complexa decit ca din nu stiu citi participanti sint 50% si un pic care ghicesc cind vine porn-ul. Si totusi nu avem nici un fel de discutii ca n-ar exista telefoane sau televizoare.
Randy e un afacerist, nu un om de știință, îți bagă pe nas un contract de te caci pe tine.

Televizorul se bazează pe principii teoretice mai vechi decât despre ce discutăm noi aici.

#23
benis

benis

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,078
  • Înscris: 04.02.2011

View Postf300, on 02 aprilie 2015 - 18:45, said:

Ahahaha, mersi de hint, trecem la 2010, nu mai e 2011. Cum ramine ca intr-un an o sa stie toata lumea? Da, intr-un an o sa faca rahatul bici.
Ai găsit și tu de ce să te legi, de data experimentului și de o greșeală de a mea. Ai câștigat, n-am căciulă, deh, ca-n bancurile cu proști!



Viitorul ne va arăta adevărul, este posibil să fie vorba de o variabilă necunoscută în toată treaba, uite, în cazul lui Fleischman şi Pons nu se ştie nici azi de unde a apărut anomalia referitoare la degajarea excesivă de căldură.
Din păcate, mulţi desconsideră persoana când vine vorba de experimente mai excentrice, iar dacă dintr-un studiu replică reies alte rezultate, gata, unii nici nu-şi mai bat capul să găsească variabila cu belea.

Cu câţiva ani în urmă erai considerat nebun să susţii faptul că în creier există o componentă cuantică, ori recent s-a descoperit asta. Şi sunt mult mai multe "pe ţeavă".

Edited by benis, 02 April 2015 - 22:27.


#24
Abc2000ro

Abc2000ro

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 972
  • Înscris: 06.03.2015
Mai sunt si indienii aia care stau fara mancare zeci de ani. Unul din indieni chiar a fost supravegheat odata 2 saptamani si n-a mancat si n-a baut nimic. "Scepticii" astia de duzina resping si cazurile alea. Motivul pentru care le resping este acela ca de unde isi iau indienii aia energia. Dar asta e un contra-argument cat se poate de prost. Motivul pentru care nu e bun e ca "energie" e doar un cuvant. Habar n-avem ce e aia "energie". Se prea poate ca natura constiintei sa fie de asa fel incat sa suplimenteze bine mersi "energia" de care are nevoie un corp. Dar "scepticii" astia nu sunt defapt sceptici. Pentru ca un sceptic sanatos emotional nu respinge asa din start alandala pe baza de intelegeri incomplete pe care le are el despre univers, ci incearca sa investigheze cazul sa vada exact care e treaba. Traiesc indienii aia fara ceea ce intelegem in mod conventional prin energie ? Pai mai degraba hai sa inlocuim conceptul de energie, nu sa respingem o observatie empirica corecta pe baza unei teorii incorecte. Caci la urma urmei toate teoriile noastre sunt incorecte. Dar datele empirice sunt intotdeauna corecte. Modul corect de judecata e sa ne adaptam teoriile la experimentele empirice, nu invers. Din pacate "scepticii" de duzina fac invers.

View Postbenis, on 02 aprilie 2015 - 22:37, said:

Cu câţiva ani în urmă erai considerat nebun să susţii faptul că în creier există o componentă cuantică, ori recent s-a descoperit asta. Şi sunt mult mai multe "pe ţeavă".

Aia care respingeau asa ceva erau doar tocilari frustrati. Pentru ca un om sanatos emotional observa ca constiinta e unificata. Deci e la mintea cocosului ca in creier trebuie sa fie procese cuantice, pentru ca doar alea au caracterul unitar pe care il are constiinta. La concluzia asta puteau ajunge si aia acum 2000 de ani. Bine, aia nu stiau de mecanica cuantica, dar puteau ajunge la concluzia ca orice ar fi in creier e ceva unificat, nu o adunatura de atomi. Dar na... grea e viata cand ai conflicte interioare nerezolvate.

Edited by Abc2000ro, 02 April 2015 - 23:12.


#25
benis

benis

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,078
  • Înscris: 04.02.2011

View PostAbc2000ro, on 02 aprilie 2015 - 23:14, said:

Mai sunt si indienii aia care stau fara mancare zeci de ani. Unul din indieni chiar a fost supravegheat odata 2 saptamani si n-a mancat si n-a baut nimic. "Scepticii" astia de duzina resping si cazurile alea. Motivul pentru care le resping este acela ca de unde isi iau indienii aia energia.
Astea deja sunt chestii nedocumentate, eu unul nu pun botul.

#26
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008

View Postbenis, on 02 aprilie 2015 - 21:23, said:

Randy e un afacerist, nu un om de ştiinţă, îţi bagă pe nas un contract de te caci pe tine.

Ca si Edison sau Nobel care daca nu erau oameni de afaceri, antreprenori abili si fara mila nu auzeai de ei. Dar tot vroiau sa stie cum merge lumea nu doar sa faca un ban rapid. E normal cind ai de dat un milion de dolari in schimbul unui show sa faci un contract, nu? Asta e exact locul unde pot sa apara PERFECT neintelegeri de genul "ti-am spus ce spun fantomele, scoate banul".

View PostAbc2000ro, on 02 aprilie 2015 - 23:14, said:

Motivul pentru care nu e bun e ca "energie" e doar un cuvant. Habar n-avem ce e aia "energie".

Habar n-ai tu pentru ca ai lipsit la scoala (si ii faci pe cei care au fost "tocilari frustrati" desi frustrarea este clar pe unde este). Daca nu lipseai poate nu inghiteai cu tot cu cirlig si undita toate elucubratiile de pe internet, incercind dupa aia sa inventezi scuze ca ce bine e ca n-ai invatat tu nimic la scoala ca oricum nu stim nimic.

#27
Abc2000ro

Abc2000ro

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 972
  • Înscris: 06.03.2015

View Postf300, on 03 aprilie 2015 - 07:54, said:

Habar n-ai tu pentru ca ai lipsit la scoala (si ii faci pe cei care au fost "tocilari frustrati" desi frustrarea este clar pe unde este). Daca nu lipseai poate nu inghiteai cu tot cu cirlig si undita toate elucubratiile de pe internet, incercind dupa aia sa inventezi scuze ca ce bine e ca n-ai invatat tu nimic la scoala ca oricum nu stim nimic.

La inceput ziceam sa nu dau linkul asta, sa fiu modest, etc, dar cu voi nu se poate. Aveti o aroganta ceva de nevazut. Asta sunt eu, cel mai inteligent user de pe forum: http://alicematters..../?q=CosminVisan

Ia zi tu asadar, ce-i aia energie ? B)

View Postbenis, on 03 aprilie 2015 - 06:36, said:

Astea deja sunt chestii nedocumentate, eu unul nu pun botul.

Ba cum sa nu ?: http://en.wikipedia....ki/Prahlad_Jani

#28
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008

View PostAbc2000ro, on 03 aprilie 2015 - 08:24, said:

La inceput ziceam sa nu dau linkul asta, sa fiu modest, etc, dar cu voi nu se poate. Aveti o aroganta ceva de nevazut. Asta sunt eu, cel mai inteligent user de pe forum: http://alicematters..../?q=CosminVisan

Cel mai inteligent si cel mai modest. Care n-are habar ce-i aia energie si are o frustrare impotriva tocilarilor. Dar cumva ai fost la 12 olimpiade nationale. Ceva nu se leaga.

#29
Abc2000ro

Abc2000ro

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 972
  • Înscris: 06.03.2015
Eh... ceea ce nu se leaga sunt preconceptiile tale fata de realitate cu realitatea insasi. Dupa tine, cei in pozitia mea sunt slujitori dedicati dogmelor stiintifice. In realitate, aia sunt doar tocilarii. Oamenii cu adevarat inteligenti, cum as fi eu, au trecut peste dogme si acum isi urmeaza propria cale. Cauta-mi pe forum articolele: "Is qualia meaning or understanding?", "Problem of the Self" si "I exist". Le-as pune si aici, dar nu sunt acasa acum. Pana una-alta, ia ca m-ai facut curios. Ce-i aia energie ? Hai da acolo un raspuns, orice-ar fi, nu conteaza. Oricum o sa fie gresit. Dar mai intai sa vad care iti este greseala in intelegere ca sa iti explic de ce nu e asa.

#30
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008
Aia cu (citez, inclusiv scrierea cu litera mica a lu' "exist", lucru incorect in engleza in titluri indiferend de stilul adoptat) "I exist" din intimplare am citit-o inainte. Elucubratii 100%.

Dar ceea ce nu observasem e ca de fapt iti si raspunsesem recent la o intrebare de elev sub-mediocru!

View PostAbc2000ro, on 01 aprilie 2015 - 17:59, said:

Cum pot fi comparate numere mari atunci cand sunt scrise sub forma de puteri ? Ca sa facem lucrurile mai simple, m-ar interesa doar pentru puteri de-ale lui 10. De exemplu, care e mai mare, 10^(10^28) sau (10^19)^(10^19) ?

Tu esti ala cu 12 olimpiade nationale (nu ca am picat personal pe spate dar oricum implica un anume nivel total incompatibil cu intrebarea de mai sus), plus vara la Cern si in rest la universitate la Manchester? Mai degraba sindromul Münchausen!

Mai bine spune-ne ce vroiai cu intrebarea aia absolut banala despre operatii cu puteri? Esti tu un elev sub-mediocru sau esti un adult mediu si te-a darmitat tema copilului?

#31
Abc2000ro

Abc2000ro

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 972
  • Înscris: 06.03.2015
Haha... reactie tipica de invidios. :lol:. Te legi de nimicuri la cel fata de care esti invidios pentru a il cobori pe el si a te inalta pe tine. Ce previzibil. :lol: Am inteles, nu esti un partener serios de discutii. Caci daca ai fi fost, ai fi raspuns la intrebare, nu ai fi incercat sa iti versi frustrarile pe aici. Deci ramane cum am stabilit, exista dovezi pentru influenta mintii asupra generatorului cuantic de numere cat si a generarii energiei din nimic, telepatiei, si a altor fenomene asa zis "paranormale". Cei lipsiti de probleme emotionale vor recunoaste aceste dovezi, restul vor reactiona negativ datorita diferitelor frustrari de care sunt chinuiti. Nimic nou. Mereu au existat astfel de oameni de cand lumea. Doar ca aia inainte faceau razboaie. Astazi sunt doar niste personaje triste pe internet.

#32
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008
Tu ai apelat la (indiscutabil discutabila) pozitie de (citez) "cel mai inteligent user de pe forum" cu 12 olimpiade ("in 4 different scientific fields") si nu mai stiu cite alte realizari dar care are nevoie de ajutor pentru o problema banala din manualul de matematica de a noua si are o frustrare impotriva tocilarilor (probabil definiti ca cei care stiu sa rezolve problemele din manual).

Acuma cind ai fost prins cu minciuna si s-a dovedit ca esti doar un mincinos sub-mediocru stai ca ne legam de nimicuri. Pai tu ai venit cu argumentul asta!

Desi in general nu sint de acord (sigur nu total) cu ce scoate CTP-ul aici te-a caracterizat absolut perfect, pina la faptul ca intimplator ecuatia de gradul al doilea este in acelasi manual cu care nu te descurci:

un ins care nu e în stare să rezolve o ecuație de gradul 2, în schimb vorbește cu aplomb despre viziunea lui Einstein asupra Universului, un colecționar de vorbe goale, un clănțău care își ascunde, sub opțiunea pentru inefabil, mistică și poezie, neputința de a gîndi logic.

#33
soarce

soarce

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,467
  • Înscris: 02.10.2008

View PostAbc2000ro, on 03 aprilie 2015 - 22:34, said:

Eh... ceea ce nu se leaga sunt preconceptiile tale fata de realitate cu realitatea insasi. Dupa tine, cei in pozitia mea sunt slujitori dedicati dogmelor stiintifice. In realitate, aia sunt doar tocilarii. Oamenii cu adevarat inteligenti, cum as fi eu, au trecut peste dogme si acum isi urmeaza propria cale. Cauta-mi pe forum articolele: "Is qualia meaning or understanding?", "Problem of the Self" si "I exist". Le-as pune si aici, dar nu sunt acasa acum. Pana una-alta, ia ca m-ai facut curios. Ce-i aia energie ? Hai da acolo un raspuns, orice-ar fi, nu conteaza. Oricum o sa fie gresit. Dar mai intai sa vad care iti este greseala in intelegere ca sa iti explic de ce nu e asa.

Domnul cercetator fizician doctor academician Cosmin Visan,

Colectivul pasionatilor de stiinta ai Forumului Softpedia va urmaresc cu deosebit interes activitatea dumneavoastra. Va dorim din tot sufletul cat mai multe realizari si asteptam cu deosebita insufletire de la dumneavoastra si lucrari stiintifice pe langa eseuri si compuneri.

Cu deosebita stima,

Colectivul de stiinta al Forumului Softpedia.



---------------------------------------------------

E tare rau sa nu te bage nimeni in seama.

#34
Abc2000ro

Abc2000ro

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 972
  • Înscris: 06.03.2015
Ce ma distrez. :lol: In primul rand eu oricum fac misto de voi ca vad cat puteti asa ca e usor sa va manipulez ca pe niste robotei. Spun o vorba si ma distrez sa vad cum reactionati ca la carte. :lol: In al doilea rand, numele autorului articolului "I exist" (cu 'e' mic ca sa va apas pe buton sa va vad reactiile previzibile :lol:) este acelasi cu numele tipului de la cern. Exista vreo 4 posibilitati. Ori e o coincidenta cel putin ciudata, ori tipul ala scrie ELUCUBRATII!!! (gen: Medicamente!!!), ori eu sunt geniu, ori ai m-ai atacat doar din frustrare. Varianta cea mai corecta fiind evident ultima. :lol:

Siiiii... ce ziceai ca-i energia ? :lol:

#35
benis

benis

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,078
  • Înscris: 04.02.2011
Na, că aţi mai făcut praf un subiect!

#36
sergiu_spooky

sergiu_spooky

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,738
  • Înscris: 23.06.2006
Ai impresia ca tu "castigi" in discutiile astea pentru ca aia care ar putea sa-ti explice ce gresesti te miros de la o posta si nu-si bat capul cu tine. Esti genul de om care e dispus sa te contrazica ca e posibil ca 1+1 sa nu fie egal cu 2, ca cine stie ce se mai descopera sau ce frustrari aveau babilonienii, totul cu argumente de pe Wikipedia.
"Oricum o sa fie gresit. Dar mai intai sa vad care iti este greseala in intelegere ca sa iti explic de ce nu e asa." - Q.E.D.
Thread-ul o ia pe aratura urat. M-am uitat in istoricul tau si ai o pasiune pentru asta. Sa ne arati cat esti de destept si cat suntem noi de prosti.
Extrase:
"Tratarea fizicii se va face in mod riguros la nivel de facultate" - glumesti, nu?
"Din păcate, omul de știință comun al zilelor noastre nu face distincția dintre cele două noțiuni, el crezând că teoriile lui sunt ontologie pură." - pai ala nu e om de stiinta. Si un om de stiinta nu e pentru ca asa zice el ci pentru ca asa il considera alti oameni de stiinta, care la randul lor au fost considerati.
"Dar in aceasta realitate ontologica este inclusa insasi epistemologia ei. Deci e o ontologie care se explica pe ea insasi. Practic la acest nivel avem multe lucruri care converg." - iar glumesti, nu?

Pot purta si eu discutii cu tine o saptamana doar citind lucruri pe Wikipedia. Pot si sa scriu prefata la o carte imaginara. Nu inseamna ca nu vorbesti baliverne. N-am rabdare sa-ti fac tabelul de adevar pe prefata aia si n-are sens, am observat doua contradictii grosolane intr-o citire usoara.
Si tu ai pretentia ca esti urmasul lui Platon si Parmenides dar nu respecti chestii elementare din toata povestea.
Si crezi ca stapanesti toate treburile astea atat de bine ca ne manipulezi pe toti "ca pe niste robotei".

TLDR:
O persoana care chiar detine cunostiintele pe care pretinzi tu ca le deti nu are timp si chef de "manipulat" oameni pe forumuri.

Edited by sergiu_spooky, 04 April 2015 - 20:44.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate