Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Decontare elemente aftermarket

Va rog sa nu-i mai jigniti pe cei...

Am slabit 26kg dar [...]

Opera Store Tv
 Întamplare supermarket

Scutire impozit

Este posibil?

Cardul de sanatate expira
 Psd-istul curajos

sezlong

Instalarea unui Radio MP3 separat...

O ambulanța a ramas blocata in no...
 *La mulți ani @Nimcid25*

Recomandare telefon

Misfire pe cilindrii

Zgomot motor/ Golf 5 1.4 TSI
 

Most Liked Content


#22923789 Informatii si clarificari privind datele personale

Posted pstdgt on 18 May 2018 - 10:56

Datele cu caracter personal pe care SoftNews Net SRL le colecteaza pe Forumul Softpedia sunt descrise mai jos, impreuna cu scopul, modul si temeiul prelucrarii lor precum si durata pe care are loc stocarea si/sau prelucrarea. Aceste date nu sunt prelucrate in alte moduri decat cele mentionate, nu sunt folosite in scopuri de marketing, nu sunt comercializate si nu sunt transferate unor terti.

__________________________________________________________________________________


I. "Date necesare" - colectate la inregistrarea unui cont de membru:
 • Adresa de email, necesara pentru:
  • validarea contului
  • resetarea parolei, in cazul in care a fost uitata
  • transmitere notificari privind anumite evenimente intamplate pe Forum (optional, opt-in) - ex: reply intr-un topic urmarit, reply la un mesaj personal (PM)
  • comunicari ocazionale in scop informativ (non-marketing, non-comercial) din partea administratiei Forumului (optional, opt-in)
  • NU este afisata public pe Forum, iar ceilalti membri nu au acces la ea, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori)
 • Username, necesar pentru autentificare (login)
  • Este afisat public pe Forum, in dreptul postarilor/mesajelor scrise de membrul respectiv, pentru a putea facilita o discutie cursiva
 • Parola, necesara pentru autentificare (login)
  • NU este afisata nicaieri
  • NU este stocata intr-o forma citibila (plain text), ci numai in forma criptata
Motiv: fara aceste date nu este posibila crearea unui cont de membru, iar fara cont nu se poate participa la discutii.
Temei: interesul legitim.
Durata: pe toata durata existentei contului de membru
__________________________________________________________________________________


II. "Date optionale" - pe care membrii Forumului Softpedia au posibilitatea sa le introduca in contul propriu daca doresc:
 • Location - eliminat de tot, pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
 • Data nasterii
 • Hobby-uri (interests)
 • Genul (Sex)
 • Website URL
Motiv: n/a (date optionale)
Temei: consimtamantul (consent).
Durata: atat cat doreste persoana, datele pot fi introduse/modificate/sterse in orice moment direct din cont

Introducerea acestor date este pur optionala, iar accesul integral la toate serviciile oferite de Forumul Softpedia nu este conditionat in niciun fel de introducerea acestor date. Aceste date sunt prelucrate exclusiv pentru afisarea lor in pagina personala a contului (profil public - exemplu) care poate fi accesata de oricare alt membru inregistrat pe Forumul Softpedia (dar nu si de vizitatorii neautentificati-guest sau de crawlerii web precum Googlebot). Deasemenea, denumirile campurilor in care pot fi introduse aceste informatii sunt orientative, membrii nu au vreo obligatie sa le completeze cu acuratete.

Recomandam sa completati informatiile optionale numai daca doriti ca ceilalti membri ai Forumului sa le cunoasca. Pentru a ne asigura de acest fapt, toate datele optionale introduse pana la 18.05.2018 au fost sterse. Ele pot fi reintroduse daca membrii doresc acest lucru, luand in considerare cele mentionate mai sus.
_______________________________________________________________________________


III. "Date colectate automat" - pentru fiecare accesare a Forumului, indiferent daca e vorba de un vizitator autentificat (membru) sau neautentificat (guest):
 • Adresa IP
 • User-Agent: sir de caractere prin care aplicatia de web browsing se "recomanda" catre server (ex: Chrome)
 • HTTP Referer: pagina vizitata anterior celei curente
Aceste date NU sunt afisate in mod public pe Forum, membrii nu au acces la ele, nici macar cei din echipa de moderare (moderatori, supermoderatori).

Motiv: aceste date sunt colectate si procesate pentru indeplinirea unor obligatii legale (ex: cooperarea in investigatii ale autoritatilor, conform legii) sau pentru implementarea unor strategii de aparare impotriva unor atacuri informatice (ex: hacking, (D)DOS, crawling neautorizat)
Temei: obligatia legala, interesul legitim
Durata: 30 de zile in jurnalele de acces ale serverelor care gazduiesc Forumul Softpedia (webserver logs). Adresele IP sunt stocate si in baza de date a Forumului (permanent).
__________________________________________________________________________________


Actualizari:
 • 21.05.2018: reorganizare text, pentru claritate
 • 21.05.2018: eliminat de tot campul "Location", pentru ca in ciuda explicatiilor au aparut confuzii privind semnificatia si rolul acestui camp
 • 23.05.2018: noile "politici" sunt live
 • 09.07.2018: informatii despre "users are browsing this topic/forum" - aici
__________________________________________________________________________________


PS: Orice intrebari sau solicitari despre datele personale pot fi trimise in scris, prin e-mail, la adresa: dpo@softnews.ro

Pentru mai multe informatii va rugam sa consultati Regulamentul (terms & conditions), Politica de Confidentialitate (privacy policy) si Politica de Utilizare a Cookie-urilor (cookie policy) care guverneaza activitatea pe Forumul Softpedia. Pentru mai multe informatii priving legislatia in vigoare in domeniul datelor personale vizitati site-ul ANSPDCP.


#16658486 IMPORT CHINA

Posted XrainX on 06 February 2015 - 12:43

Da, sunt sigur.

Procedura colet DHL pentru persoană fizică cu număr EORI

1. În cazul în care ai număr EORI (pe persoană fizică), vei parcurge următorii pași:
- să ai grijă ca chinezul să emită factura pe fiecare produs, să scrie ce este fiecare dintre ele să treacă inclusiv valoarea transportului! (vezi că nu prea ai cum să ai transport sub 30$ din China, așa că vezi ce scrie chinezul pe factură la transport). De obicei factura este atașată pachetului DHL, nu e necesar să o ai și tu.
- să ai dovada de plată fix pentru suma care este pe factură, să zicem un print de la Paypal sau un raport de tranzacție de la bancă. Ți-o cere DHL-ul
- când pleacă del la DHL China (Hong Kong) vei primi un telefon de la DHL prin care ți se va cere o adresă de mail
- o să primești un mail de la DHL cu factura de la chinez, atașată transportului, pe care tu va trebui să o traduci cu pixul doar în dreptul obiectelor din listă scriind ce e acolo, de exemplu sunglasses..... ochelari de soare. Apoi semnezi.
- să scanezi factura pe care ai tradus-o și semnat-o, în format digital și apoi să o trimiți înapoi la DHL. De obicei formatul e TIFF, dar cred că merge să trimiți și PDF
- DHL îți va trimite o înștiințare de plată, de obicei valoarea TVA a totalului facturii tale. Vezi că pe foaia aia scrie că ai nevoie de OP ștampilat. Banca îți ia vreo 25 lei să își ștampileze OP online și durata e cam de 3 zile. Dacă tu un trimiți actele în astea 3 zile la DHL vei începe să plătești taxă de magazinare de minim 90 lei, apoi crește zilnic cu câțiva lei, doar.
Attached File  Vasile Ion.pdf   93.56K   1065 downloads
- plătește online la bancă, în contul trecut în documentul trimis pe mail de către agentul DHL. Downloadează tranzacția prin care ai plătit DHL-ului și trimite-o pe mail agentului DHL. Nu ai nevoie de nicio ștampilă, e un document oficial emis de o bancă. Că doar nu ai fii atât de cretin să falsifici un asemenea document pentru câțiva zeci de lei să intri la pușcărie.
- vei mai trimite și o copie a buletinului

Sfaturi ca să îți fie totul simplu:
- ai nevoie de multifuncțională care să poată xeroxa inclusiv de pe PC și să salvezi PDF
- să ai un internet banking cu banca ta, adică să poți plăti de acasă și tot de acasă să obții dovada de plată.
- nu te speria, e simplu, ai totul aici mură-n-gură.

2. Obținere număr EORI pe persoană fizică
Totul se face de acasă, inclusiv obținerea EORI, nu trebuie să mergi la niciun birou! Acest număr EORI este ROCNPULTAU.

Pentru a accesa aplicatia Java pt cererea nr EORI, va trebui sa folositi Internet Explorer (Windows) sau Firefox (Win, mac, Linux etc) + sa aveti instalata Java 6u25! Nu merge pe Chrome!

- Citește acel IMPORTANT de pe pagina de atribuire EORI pentru că acolo te învață pas cu pas cum să faci, l-am inclus în acest atașament, dar vezi că nu trebuie să citești tot, ci doar ceea ce te interesează.

https://www.customs....stem-informatic

Instructiuni Tehnice privind conectarea la sistemul informatic EORI-RO 2

Instructiuni privind accesul operatorilor economici la sistemul informatic EORI-RO 2


Attached File  ANEXA.OPERATORI.EORI.FINAL26.05.2014.doc   3.53MB   865 downloads

- Când completezi cererea online va trebui să alegi din lista de birouri vamale pe cel arondat ție și care este de genul D.R.A.O.V.  
De exemplu dacă stai în Agigea, nu trebuie să faci cererea către Vama din Agigea ci la D.R.A.O.V. Galați. Dacă nu știi unde aparții, sună unde crezi în lista asta
Attached File  Birouri vamale pentru atribuire EORI softpedia.pdf   59.79K   930 downloads
- Când ai început să completezi cererea online, notează-ți pe o hârtie ce număr de ordine* ai pe acolo, data, cererea, etc.
- Nu te stresa prea tare la completare pentru că dacă ai greșit ceva îți va apărea cu roșu unde ai greșit, te verifică sistemul după ce dai send.
Daca ai gresit ceva, exista la primul pas optiunea de modificare a cererii, dar e nevoie sa stii numarul cererii*!

Dacă îți dai seama după ce ai trimis cererea că chiar ai scris ceva greșit va trebui să suni undeva la vamă (customs.ro), ți se va face legătura cu un nene și pe baza CNP-ului dat de tine și se va șterge cererea din sistem. Rapid.

- După ce ai finalizat cererea, suni la regionala de vamă de care aparții și le spui că ai o cerere EORI, eventual le dai și numărul ei*. Îți vor spune să le-o trimiți pe mail, semnată. Va trebui să printezi acea cerere, să o semnezi, să o scanezi și să o trimiți la mailul biroului lor.
- Vei primi numărul într-o zi, două iar documentul final va arăta cam ăsta
Numar EORI.jpg

Spor la treabă, e simplu. Mai mult mi-a luat mie să scriu aici. Nu uitați să apăsați butonul de like că pentru fiecare voi primi 100$ de la softpedia dar și câte o înjurătură de la DHL pentru că le e mai simplu să vă ia banii, cu mai puțină muncă.

Attached Thumbnails

 • Screen Shot 2016-09-11 at 14.26.18.jpg#24493590 "Ma duc la vot"

Posted Tsunnnami on 03 April 2019 - 05:37

Acum, cu multi ani in urma, moral, hotarasem ca nu voi merge la vot pentru un alt loc in afara de cel in care traiesc.
Altfel inseamna sa stric democratia din locul pentru care votez.
Tot moral, hotarasem ca nu voi vota niciodata impotriva crezului meu politic.

Cea de-a doua afirmatie am incalcat-o prima, in 2001.
Se intampla in Vancouver.
Erau alegeri dupa 2 mandate ale guvernului socialist NDP cu cateva scandale de coruptie.
Practic mai toata lumea era impotriva socialistilor inainte de votul din 2001, si sondajele aratau o situatie foarte periculoasa.
Atunci, impotriva politicii mele, am votat pentru socialisti.
Voltul meu nu a adus mai nimic in plus. Din 79 de locuri in parlament, 77 au fost ocupate de liberali si doar 2 de socialisti. Verzi ramaneau din nou pe afara.


Astazi, datorita ultimelor dezvoltari ale situatiei din Romania, ma vad nevoit sa imi incalc si prima afirmatie.
Ma gandisem initial sa merg numai la referndum, daca ar fi fost ocazia, dar, dupa un studiu de caz mai aprofundat, dupa discutiile cu sotia, am hotarat!
Da, votul meu nu va fi unul moral, dar va fi pro-moralitate.

Vreau sa simt cum troznesc maselele pesedistilor cand le voi da sutul meu de atacant direct in dintii stricati
Vreau sa stie Antena 3 ceea ce eu simt cand le aud/citesc manipularile

Vreau ca oricare dintre:
Torquemada-666
hobbysat
Endgegner
TruthHurts
86-APP
EMotanuIO
stantudor
catalinn
Procust1
Hunor_66
Damascus77
pblx
Lupini
amstel
sorin40
Ghita_Bizonu

sa simta ca votul lor le este anulat pentru ca cineva de peste mari s-a hotarat sa ii contracareze

Oricare 2 indivizi dintre cei enuntati mai sus, vreau sa simtiti ca DEGEABA va veti trezi in dimineata votului penru Europene, Referndum, Prezidentiale, Parlamentare, pentru ca votul vostru va fi anulat de votul meu si al sotiei.
Nu conteaza unde vom merge pentru asta, Avem pasapoarte valabile, avem benzina. Daca nu exista posibilitatea in Detroit vom calatori in Toronto, Chicago, chiar si New York pentru a ne opune dictaturii javrelor pesediste, pentru a ne opune la incurajarea proastei Dancila si imbecililor care-l sustin pe Daea

Cine voteaza PSD voteaza pentru iesirea din Comunitatea Europeana, cine voteaza PSD, voteaza pentru pierderea libertatii si pentru re-aducerea nesimtirii din anii 90 cand jmekerii faceau legea, si cand samsarii o aplicau, anii Caritas si FNI, anii marilor tepe

Da Romania, vom merge la vot pentru tine, pentru ca esti mult mai importanta decat moralitatea votului meu si al sotiei.


Posted Image
Posted Image


#12153663 Tutoriale Samsung Galaxy S2

Posted iepurasu_poznas on 27 October 2012 - 20:57

Cateva explicatii la modul general pentru termenii cei mai cunoscuti si folositi in Android !!!Vreau sa multumesc in mod special lui HLG si lui catavlad pentru ca m-au ajutat cu acest ghid.
Root:

Este un termen imprumutat din sistemele de operare bazate pe linux (din care face parte si adroidul intr-o oarecare masura) si inseamna acces la radacina telefonului.
Inseamna ca ai acces la toate fisierele sistemului si daca doresti poti face modificari.
Rootul este un proces reversibil prin care utilizatorul dobandeste acces de administrator la sistemul de operare al telefonului sau.
Rootarea telefonului nu iti modifica sistemul de operare in mod vizibil. Toate aplicatiile, setarile, datele raman neschimbate.
Singura diferenta este ca vei putea face mai multe lucruri (ex: poti rula aplicatii care au nevoie de root sau instala rom-uri custom)

Rootarea unui telefon cu Android nu este acelasi lucru cu a face Jailbreak unui iPhone.
Prin root se obtin, cum am specificat mai sus, drepturi complete ale sistemului de operare, iar prin Jailbreak obtii drepturi de a face ce poti face pe un Android ne-rootat,
si anume instalare de aplicatii din surse externe, adaugarea unor teme vizuale, setarea unei melodii ca ringtone.

Poti strica telefonul daca il rootezi!? Raspunsul simpul,scurt si general este: NU.
Asta inseamna ca in procesul de rootare sunt sanse minime sa strici ceva sau, daca totusi nu faci ceva cum trebuie si ceva nu merge bine,stricaciunile sunt, in general, la nivel software si se pot remedia destul de rapid si fara probleme.


Kernel:

Kernelul este miezul sau nucleul unui sistem de operare si face legatura intre soft si hardware,controleaza parametri procesorului si
voltajele samd.Tot in el sunt incluse si drivere pentru diverse parti hardware cum ar fi camera,gpu,display etc.
Kernelul este cel care face legatura intre dintre software (OS,Aplicatii) si hardware (cpu,gpu,wifi,gps,camera,audio etc.),gestioneaza
parametri procesorului si restul de componente.


Modem:

Sunt driveri pentru modem care se ocupa de partea radio,adica de semnal, de schimbarile intre GPRS,3G,HSPDA etc
Aceste firmware-uri pentru modem sunt facute doar de cei care produc telefonul in general,in cazul nostru de samsung.
Probabil ca ati auzit ca adroidul este facut de samsung pentru anumite tari,de fapt este vorba de acest modem.
Adica samsung a optimizat pentru ficare regiune sau tara cate un modem, de aceea rom-urile samsung primesc denumiri de tari.
Asta nu inseamna ca trebuie sa instalezi strict modem-ul pentru tara ta. In principiu ala pentru tara ta ar trebui sa mearga cel mai bine.
Insa de multe ori se intampla ca versiuni facute pentru alte tari sa mearga mai bine decat cel facut special pentru tara ta.
Modem-urile vin o data cu firmware-ul stock, insa pe xda sunt destul de multe modem-uri extrase din rom pentru a putea fi instalate si pe alte romuri decat cele de la samsung.


Download Mode:

Este modul in care telefonul este pregatit sa primeasca un rom sau kernel nou. Daca vreti sa puneti un rom cu odin trebuie sa intrati mai intai in Download Mode.
In Download Mode se poate intra fie cu o aplicatie daca ai root, fie prin apasarea unui buton daca ai un rom custom, fie printr-o combinatie de butoane cand telefonul este stins. Combinatia de taste la telefoanele samsung este:

Tasta Volum Jos + Butonul Acasa + Butonul de pornire.


Posted Image


Recovery Mode:

Recovery este o mica partitie in memoria interna a telefonului in care se poate boota fie cu o aplicatie daca ai root, fie prin apasarea unui buton daca ai un rom custom fie printr-o combinatie de butoane cand telefonul este stins. Aceasta partitie o au majoritatea dispozitivelor cu android si daca bootati in ea veti gasi cateva optiuni printre care si o optiune de resetare a telefonului. Daca telefonul se blocheaza la pornire de mullte ori poate fi rezolvata aceasta problema facand reset din Recovery Mode.
Atentie ca daca faceti resetare se pierd toate datele din telefon. O data intrati in recovery mode puteti muta selectia cu butoanele de volum si enter cu butonul power.
Nu faceti resetare la rom-urile ICS Stock (adica softurile de la Samsung) pentru ca datorita unui cip cu probleme va puteti strica telefonul. Pentru a putea face resetare trebuie sa schimbati kernelul cu unul sigur.(vedeti in tutorialul cu rootare prin odin).
Combinatia de taste la telefoanele Samsung pentru a intra in Recovery mode este:

Tasta Volum Sus + Butonul Acasa + Butonul de pornire.


Posted ImageClockWorkMode sau CWM:

Este o interfata mult mai avansata pentru Recovery Mode. Aveti mai multe optiuni si pe unele dispozitive chiar si suport touch.

Mai multe despre Recovery Mode si ClockWorkMode AICI


Odin:

Este o aplicatie care va permite sa flash-uiti pe telefon diverse chestii. Cu Odin se pot flash-ui arhive .TAR sau arhive .MD5.
Daca vreti sa puneti un rom cu Odin atunci arhiva cu rom-ul trebuie sa aibe una din cele 2 extensii. In general cu Odin se pun rom-urile sotck luate de pe Sammobile sau de unde le luati voi si au axtensia .MD5!
Tot cu Odin se mai poate pune si un kernel custom care, de obicei, are extensia .Tar, insa poate fi si
.MD5. Aceasta metoda este cea mai sigura metoda si cu cele mai putine riscuri de a face update la telefoanele Samsung cu rom stock.


Boot Loop:

Daca auziti acest termen inseamna ca telefonul acelei persoane s-a blocat la deschidere. Boot Loop poate aparea din diverse motive, dar care in general se refera la probleme software si care isi gasesc repede rezolvarea. Rezolvarea nu este una universala pentru ca depinde de fiecare problema in parte.


Ce este un Rom:

Este sistemul de operare Adroid in sine. Practic este ceea ce vezi tu ca si user si ceva mai mult. El este dependent de kernel, insa nu este obligatoriu sa vina cu un kernel incorporat la instalare. De multe ori rom-urile custom vin fara un kernel incorporat. De aceea trebuie sa fim siguri ca pe tel deja avem un kernel instalat cumpatibil cu acea versiune Android sau sa instalam un kernel cand instalam rom-ul.
Din cate stiu eu sunt cam 4 mari categorii de romuri.


Rom Stock:

Este acel android care vine odata cu telefonul sau pe care il primesti fie prin Kies, fie prin OTA de la samsung. Este versiunea de Adroid pe care Samsung a pregatit-o pentru telefoanele lor. Aceste rom-uri aduc odata cu ele si un kernel si un firmware de modem nou.
Metoda cea mai recomandata si mai fara riscuri pentru instalarea acestor rom-uri este prin Odin. Sa nu aveti prea multa incredere in aplicatia Samsung Kies pentru ca va poate face figura cand va e lumea mai draga. Romuri stock pentru odin pot fi descarcate de pe siteul www.sammobile.com/


Rom Stock based :

Este un rom custom, adica modificat de una sau mai multe persoane care are ca si baza un Rom Stock. De obicei se alege o versiune stabila de rom stock si se fac modificari pentru a-l face mai frumos, mai performant etc. Aceste romuri pot veni cu sau fara kernel si modem incorporate. Asta depinde de cel care modifica rom-ul.
Aceste romuri se instaleaza din Recovery Mode direct de pe tel. Telefonul trebuie sa fie deja rootat.


Rom CyanogenMod:

Este un rom custom facut de o comunitate globala si care are la baza AOSP ca si versiune de Android. AOSP inseamna Android Open Source Project si este practic Adroid-ul in forma pura. CyanogenMod pastreaza, in mare, grafica din AOSP, doar ca inbunatatesc romul din punct de vedere al performantei si al stabilitatii. CyanogenMod exista pentru un numar destul de mare de dispozitive.
Un lucru foarte bun la CyanogenMod este ca elibereaza update-uri aproape zilnic, deci chiar se ocupa de acest proiect.
Rom-urile vin cu un kernel propriu, dar care poate fi schimbat daca doriti asta. Nu vin cu modem, deci ramane cel existent deja pe telefon.
Romurile CyanogenMod se instaleaza din Recovery Mode. Exista rom-uri custom bazate pe AOKP care aduc si modem, insa inseamna ca acelea sunt adaugate de cel care a facut rom-ul custom si inseamna ca a extras modem-ul din Romul stock.


Rom AOKP (preferatul meu):

Este tot o comunitate globala care are la baza AOSP, insa care iti extinde optiunile de control asupra sistemului destul de mult. AOKP inseamna Android Open Kang Project. AOKP este facut pentru un numar ceva mai mic de dispozitive fata de CyanogenMod: Primeste si el update-uri destul de dese si nu vine cu un kernel propriu si nici cu modem. In setari veti gasi o aplicatie numita Rom Control care va ofera o gama larga de setari si optimizari
de performanta si vizuale. Romurile AOKP se instaleaza din Recovery Mode.
Exista rom-uri custom bazate pe AOKP care aduc si kernel si chiar si modem, insa inseamna ca acelea sunt adaugate de cel care a facut rom-ul custom si probabil ca sunt luate din alta parte.


Rom MIUI:

De acesta nu pot sa spun prea multe pentru ca nu stiu. Stiu doar ca e facut de chinezi, ca este destul de bine gandit si imbina putin grafica din Android cu cea din IOS.
Nu exista limba romana in MIUI. Rom-urile MIUI se instaleaza din Recovery Mode!Un Like ne face intotdeauna munca mai usoara !!!
#20284141 Sera, solar si alte adaposturi

Posted corsica on 04 December 2016 - 18:37

Va salut,
Asadar a sosit ziua cand sera/solarul este aproape gata. Prea multe nu mai sunt de spus, am tot discutat pe aici. Am promis ca pun o lista cu toate cheltuielile, mai putin manopera, pentru dimensiunile 16,24 x 7,64 x 4,62 m:
-   arcade , teava patrata 40 x 40 x 2 mm, 40 buc x 40 lei = 1600 lei
-   zabrele, teava rectangulara 15 x 15 x 1,5 mm, 20 buc x 12 lei = 240 lei
-   axe longitudinale, teava rectangulara 40 x 20 x 2 mm, 14 buc x 30 lei = 420 lei
-   teava bagheta jos, teava rectangulara 40 x 20 x 2 mm, 8 buc x 30 lei = 240 lei
-   contravantuiri, teava patrata 40 x 40 x 3 mm, 6 buc x 55 lei = 330 lei
-   stalpi, teava rectangulara 80 x 40 x 3 mm, 3 buc x 92 lei = 276 lei
-   aerisire la coama, teava rectangulara 40 x 20 x 2 mm, 8 buc x 30 lei = 240 lei
-   usi, teava patrata 20 x 20 x 2 mm, 7 buc x 19 lei = 133 lei
-   teava bagheta aerisire, teava patrata 20 x 20 x 2 mm, 3 buc x 19 lei = 57 lei
-   teava actionare aerisire, teava rotunda 1’’, 3 buc x 25 lei = 75 lei
-   capete si rame usi, teava patrata 40 x 40 x 2 mm, 4 buc x 40 lei = 1600 lei
-   contravantuiri bara cultura, teava rectangulara 40 x 20 x 2 mm, 5 buc x 30 lei = 150 lei
-   roluit teava patrata arcade, 40 buc x 15 lei = 60 lei (operatie executata de firma de unde am cumparat teava)
-   TOTAL teava = 4521 lei, transportul la domiciliu inclus in pret
-   cremaliere, 10 buc x 72 lei = 720 lei
-   motor cu reductor la 230 V = 300 lei
-   motorase 24 VCC = 700 lei
-   otel beton = 130 lei
-   platbanda =  45 lei
-   bagheta tip ‘’C’’, 25 buc x 29,40 lei = 735 lei
-   sarma ondulata ptr. bagheta = 100 buc x 1,92 lei = 192 lei
-   folie PATI/Italia, 200 microni, latime 14 m x 22 m = 1550 lei
-   folie termica 40 microni = 217 lei
-   vopsea epoxidica 3 in 1 = 500 lei
-   policarbonat usi = 150 lei
-   suruburi, piulite, saibe = 300 lei
-   polistiren extrudat 5 cm =  500 lei
-   piatra si ciment = 150 lei
-   electrozi supertitfin 2,50 mm = 200 lei
-   profil CD 75 mm = <a name="OLE_LINK1">125 lei
-   lant bicicleta si pinioane = 50 lei
-   manopera strungar = 100 lei
-   cablu electric, intrerupatoare, etc. = 200 lei
-   leduri = 150 lei
-   sarma galvanizata = 150 lei
-   alte cheltuieli = 300
-   TOTAL  = 12000 lei (sper ca nu am uitat nimic)
-   Manopera nu m-a costat nimic, toate lucrarile, cu exceptia ridicarii arcadelor si invelitul cu folie,  le-am executat singur.
Nu intra in calcul automatizarea, la care inca se lucreaza, va fi ceva nou,  total diferit.
Deasemenea la sistemul de incalzire nu am un pret, il voi face singur in perioada urmatoare.
Greseli:
-   teava de actionare a aerisirii trebuia sa fie galvanizata si mai groasa in carne, are numai 2 mm
-   am gresit atunci cand am taiat folia, nu am tinut cont ca aerisirea se petrece peste folia dinspre est cu 20 cm, asa ca am fost nevoit sa ridic cu cativa cm. teava rectangulara de care este prinsa bagheta de tip ‘’C’’
-   nu am scos ardeii la timp, atunci cand am ridicat arcadele a fost foarte greu de manevrat; normal arcadele trebuiau prinse de jos, aliniamentul se facea mult mai repede
-   am intarziat cca. doua saptamani cu demararea lucrarilor, m-a prins frigul
-   m-am incapatanat si nu am apelat la ajutoare, de fapt nici nu prea gaseam si eu sunt un tip care nu prea vrea sa vada in curte pe altcineva, majoritatea ‘’filmeaza’’ si sunt pusi pe furat (vorbesc de salahori)
-   nu am pastrat in totalitate regulile de protectia muncii, cand taiam cu flexul purtam ochelarii de citit, mi-a sarit ceva in ochi si m-am dus la doctor dupa cateva zile (cea mai mare greseala); deasemenea nu am purtat intotdeauna sort si manusi de sudura, in special la lucrarile din solar, nu a fost cazul in garaj, am avut mainile ‘’ciuruite’’
-   bagheta de la partea de jos, pe laterale, a fost prinsa pe rectangulara de 40 x 20 mm pe centrul acesteia, trebuia prinsa la partea de sus, astfel ca apa de la condens care se scurge pe folie, la interior, sa nu mai ramana in acel spatiu de cativa mm
-   acolo unde bagheta se petrece una peste alta trebuia sa etansez cu ceva, silicon, etc., in special bagheta de pe coama; ma felicit ca am fost eu dupa bagheta si nu am fost nevoit sa o tai la 3 m
-   urmeaza acum sa prind folia termica, sa incep sa lucrez la sistemul de incalzire (soba artizanala pe lemne si acumulator de caldura de 1000 litri din conducta de otel DN 800 mm)
-   cel mai dificil a fost sa prind folia pe capete, la partea de sus, nu am avut loc cu schela pe exterior,  iar cel mai greu a fost montarea polistirenului, de fapt saparea santului. In final l-am ingropat numai la 60 cm, cat are o foaie latimea. Tot pamantul de la sapaturi (fundatie si polistiren) l-am carat cu motosapa si remorca.  Foarte dificil a fost si cand am sapat cu motosapa, din cauza ca pamantul s-a tasat foarte rau, am fost nevoit sa fac 3-4 treceri, dupa ce voi baga mranita voi mai trece de vreo doua ori.
-   a fost o perioada, la sfarsitul lunii noiembrie, cand nu am avut cu ce face poze, am reusit sa sparg display-ul la vechiul telefon (la serviciu) , reparatia ma costa aproape cat unul nou, asa ca tot raul spre bine, am primit cadou altul nou, mult mai performant (nu prea mi-au iesit setarile de la poze, la 16 MP altfel trebuia sa se vada). Chiar daca unele poze au mai fost postate am vrut sa arat lucrarile de la inceput, cand erau +30 gr. C si pana la final, cu - 10 gr. C.
Cam asta e, nu prea sunt un tip vorbaret, ma descurc mai bine muncind. Poate vi se pare pretul de final prea mare dar a fost alegerea mea, am vrut sa fac o sera mai deosebita.
In final vreau sa multumesc tuturor colegilor de aici care m-au ajutat cu un sfat, proiect, vizita, etc. Daca vreodata pot ajuta pe cineva va stau la dispozitie cu cea mai mare placere, aici sau pe privat.
Inca ceva foarte important pentru cei care doresc sa-si construiasca un solar, nu neaparat ca al meu: toata informatia am avut-o de pe acest topic, conditia este sa cititi cu atentie si sa selectati informatia. Multumesc Softpedia!
Numai bine!
Marian Radu, Brazi, Prahova
Pozele si filmuletul:

Attached Thumbnails

 • IMG_20160715_083742.jpg
 • IMG_20160715_084054.jpg
 • IMG_20160715_092242.jpg
 • IMG_20160715_160002.jpg
 • IMG_20160717_131045.jpg
 • IMG_20160806_193913.jpg
 • IMG_20160809_165227.jpg
 • IMG_20160813_195311.jpg
 • IMG_20160816_132915.jpg
 • IMG_20160818_173439.jpg
 • IMG_20160819_192718.jpg
 • IMG_20160923_140104.jpg
 • IMG_20160923_190358.jpg
 • IMG_20160924_123345.jpg
 • IMG_20160926_110142.jpg
 • IMG_20160929_084711.jpg
 • IMG_20160929_112219.jpg
 • IMG_20160929_112956.jpg
 • IMG_20160929_190207.jpg
 • IMG_20160930_153454.jpg
 • IMG_20160930_175518.jpg
 • IMG_20161001_164223.jpg
 • IMG_20161001_181824.jpg
 • IMG_20161003_182209.jpg
 • IMG_20161004_111818.jpg
 • IMG_20161006_165203.jpg
 • IMG_20161006_165253.jpg
 • IMG_20161006_165310.jpg
 • IMG_20161006_165342.jpg
 • IMG_20161006_180837.jpg
 • IMG_20161006_180851.jpg
 • IMG_20161008_092107.jpg
 • IMG_20161008_092125.jpg
 • IMG_20161008_105057.jpg
 • IMG_20161010_182758.jpg
 • IMG_20161010_183944.jpg
 • IMG_20161015_153055.jpg
 • IMG_20161018_124552.jpg
 • IMG_20161018_124626.jpg
 • IMG_20161019_110720.jpg
 • IMG_20161020_094637.jpg
 • IMG_20161020_170041.jpg
 • IMG_20161020_172329.jpg
 • IMG_20161020_173334.jpg
 • IMG_20161021_075050.jpg
 • IMG_20161021_075115.jpg
 • IMG_20161022_150433.jpg
 • IMG_20161022_150439.jpg
 • IMG_20161022_150457.jpg
 • IMG_20161022_150754.jpg
 • IMG_20161029_092539.jpg
 • IMG_20161029_172738.jpg
 • IMG_20161029_172750.jpg
 • IMG_20161030_155638.jpg
 • IMG_20161031_165758.jpg
 • IMG_20161102_153345.jpg
 • IMG_20161105_113814.jpg
 • IMG_20161105_113836.jpg
 • IMG_20161107_105607.jpg
 • IMG_20161107_112629.jpg
 • IMG_20161107_153210.jpg
 • IMG_20161107_153343.jpg
 • IMG_20161107_161219.jpg
 • IMG_20161107_165019.jpg
 • IMG_20161112_084332.jpg
 • IMG_20161112_084347.jpg
 • IMG_20161112_165506.jpg
 • IMG_20161113_145958.jpg
 • IMG_20161113_150034.jpg
 • IMG_20161113_150758.jpg
 • IMG_20161113_151025.jpg
 • IMG_20161117_081907.jpg
 • IMG_20161117_081933.jpg
 • IMG_20161117_161159.jpg
 • IMG_20161118_150430.jpg
 • IMG_20161118_150456.jpg
 • IMG_20161118_162132.jpg
 • IMG_20161119_161534.jpg
 • IMG_20161120_161329.jpg
 • IMG_20161120_161406.jpg
 • IMG_20161121_122152.jpg
 • IMG_20161121_122814.jpg
 • IMG_20161121_151726.jpg
 • IMG_20161201_143220.jpg
 • IMG_20161202_123408.jpg
 • IMG_20161202_150926.jpg
 • IMG_20161202_150933.jpg
 • IMG_20161203_092026.jpg
 • IMG_20161203_123650.jpg
 • IMG_20161203_125337.jpg
 • IMG_20161203_133958.jpg
 • IMG_20161203_150533.jpg
 • IMG_20161203_163247.jpg
 • IMG_20161204_102955.jpg
 • IMG_20161204_142753.jpg
 • IMG_20161204_143420.jpg
 • IMG_20161204_145900.jpg
 • IMG_20161204_145925.jpg
 • IMG_20161204_145955.jpg
 • IMG_20161204_150001.jpg#19761579 Voluntar Calator - Lex404

Posted Lex404 on 28 August 2016 - 13:29

map.JPG


No dragii mei... va parasesc! (o sa schimb titlul mai tarziu Posted Image Dar poate o sa-mi fie dor de Fifi)

V-ati gandit vreo data sa va iesiti din zona de confort si sa va luati lumea in cap? La propriu...
M-am gandit eu, de fapt, ma gandeam de mult... Anul asta am inceput researchul. Unii colegi de forum (moderatori si useri) stiu. Altii afla acum Posted Image
Anul asta mi-am irosit zilele de concediu si nu mi-au ajuns.

If you’re twenty-two, physically fit, hungry to learn and be better, I urge you to travel – as far and as widely as possible. Sleep on floors if you have to. Find out how other people live and eat and cook. Learn from them – wherever you go. – Anthony Bourdain

No, cam de aici o inceput totul.

Din Ianuarie am inceput sa visez cu ochii deschisi. Zilnic... dar usor usor incepeam sa ma apropii din ce in ce mai mult de a vedea cu proprii ochi pentru ca am inceput sa imi bag picioarele in tot confortul oferit de-un card si-un job. Poate ca faptul c-am ramas fara MC in mijlocul Turciei m-a ajutat foarte mult. Si zau ca nu-mi pare rau, am avut parte in Georgia de cea mai tare experienta (pana acum).

Si usor usor, incepeam sa acumulez informatii. Sa gasesc contacte, sa descopar ca de fapt nu-s singurul dilău care urmează sa facă asta.
În mai puțin de o luna de zile (aproximativ 22 Septembrie) părăsesc Clujul Posted Image Destinație incerta, timp incert, direcție sud-est, în principiu spre Australia.
Nu mai fac planuri foarte multe long-term. Harta pe care o vedeți am modificat-o de peste 100 de ori. Efectiv, apar oportunitati și/ sau probleme noi. Idei noi. Etc. Plus situatiile de la fata locului. Momentan  știu „programul” doar pana în luna Decembrie.

Cum:
Autostop (și ceva avioane)
Couchsurfing/ TrustRoots
Workaway.info

Cât timp:
Cât îmi permite viza peste tot Posted Image Poate 3, poate 30 de ani.

Cât costa: Habar n-am dar specific faptul ca am avut performanța sa cheltui aproape toți banii înainte sa plec Posted Image Asta așa, să fie mai palpitant. Ideea în sine e ca mi-am băgat picioarele în bani. Vorba aia, banul ochiul dracului. Sau banul nu aduce fericirea. Ma pis pe ei. Da, am avut și tot n-am fost fericit stand într-un loc. Sunt conștient de faptul ca voi avea nevoie de ceva mărunțiș (taxe consulare & shit) dar pentru aia exista wordpress și youtube. Aka adsense și paypal.

Am de gând sa îmi fac un magazinas pe site, unde voi vinde (via poșta) diverse mărunțișuri locale, de pe unde voi fi. Asta ca să-mi fac de-o înghețată. Poate fanii Postcrossing vor fi fericiți Posted Image

În principiu ideea e sa călătoresc și sa reduc costurile spre 0. Pentru asta a fost inventat workaway, site pe care îți găsești voluntariat (aproape) oriunde. Adică masa, casa și dus cald asigurat în schimbul a câteva ore de voluntariat/ zi. Mișto, nu?!

Programul stiut pana in decembrie e cam asa:
Plecat spre Istanbul. Pe drum oprire si-n Sofia.
Pe 27 (ca pe 29 e ziua mea) am zbor spre Antalya. Vreau sa ma lafaiesc la plaja, probabil pustie, de ziua mea. Dar mi-am facut ceva contacte pe CS on zona Posted Image
apoi stopul pana in Izmir, cu oprire peste tot pe unde se poate.
In Izmir mi-am gasit loc de voluntariat.
In noiembrie zbor la Bucuresti pentru o nunta la care am promis ca ma duc. Cine vrea ne putem vedea in alea 3 zile.
Seara de 10 Noiembrie, sesiune de autografe in Bucuresti Posted Image
Pe 13 plec spre Beirut Posted Image  Voi sta in Liban pana la inceputul lunii Decembrie. Asta am facut din aproape ultimii bani, mi-am luat bilet spre Beirut. Posted Image

Dupa, trebuie sa vad ce fac. Probabil in Decembrie voi fi tot in Turcia, poate Cappadocia. Frigut.


Va dau o harta pe care puteti vedea modificarile ce o sa le tot fac.
https://drive.google...sdE&usp=sharing


Aia e ideea in mare. In practica sigur drumurile vor fi diferite. Si probabil o sa sar peste Turkmenistan ca au shitty visa. Vedem... si nu ma opresc in JP!

Si va dau si-un blog pe care n-am apucat sa scriu mare lucru, dar voi scrie. Promit!
http://a-walk.com

Si v-as da si-un canal de Youtube, dar inca n-am. Ala cred ca o sa-l deschid dupa prima tura de lacrimi (aka dupa prima zi). O sa-l postez aici si peste tot.

Si va dau si-o pagina de Facebook, ca mi-am facut una dar nu prea stiu cum se lucreaza cu ei Posted Image
https://www.facebook...kender2fareast/
Ce bou is, uitasem de Instagram
@IskenderToFarEast

No amu ca v-am dat destule, astept criticile si incurajarile.Posted Image

Voi mai intra pe forum, dar probabil muuuult mai rar Posted Image Oricum, o fost misto in astia 7 ani.


ps. in unele state voi intra in functie de situatia de la fata locului (exemplu Pakistanul care pe de-o parte e okay dar nu stii cand li se scoala; motiv pentru care voi prefera sa zbor spre Lahore decat sa intru cu masina via Quetta).


Multumesc! Si dupa ce o sa postez primul video cu lacrimi as aprecia niste abonari, distribuiri si aprecieri (aka subscribe, share and like) Posted Image


ps². Da, is putin panicat.


Ziua 1


Support:
Paypal: alex.qwq@gmail.com (sau pe sitesi pentru cei fara cont pe PP direct cu cardul)


BT: Gheorghiu Alexandru
RON RO66BTRL05601201T88341XX
EUR RO41BTRL05604201T88341XX


Poate-mi fac si wishlist pe amazon, ca mai am nevoie de una alta Posted ImageView PostTatal-lui-Lex404, on 06 ianuarie 2017 - 14:17, said:

Desi Alex nu isi doreste sa intervin pe forum, am sa o fac totusi.
   Poveste incepe prin 1969 pe cand eu, nu aveam nici 3 ani impliniti, mi-am facut bocceluta si am iesit din satul in care m-am nascut cu gandul sa ajung la IASI (asta mi-au povestit parintii mei).
Apoi am mai crescut si am uzat cateva perechi de bocanci pe cararile din muntii Romaniei.
Alex a debutat si el cam pe la acceiasi varsta cu potecile din Hasmas si dormit in cort la Piatra-Singuratica, deci furnicile pe talpa le are de atunci.
   Ce face el acum nu este o aventura, asa cum unii o cred, ci este o dorinta-nevoie de a calatori si cunoaste locuri si oameni noi.
   Si pentru ca eu am fost un calator si voi ramane un calator cat or sa ma mai tina picioarele il sprijinim in aceasta calatorie, stati nu va bucurati, ce primeste de la noi lunar altuia nu iar ajunge in Romania pe o seara, 200lei adica aprox 50$, cat sa stiu ca nu moare de foame. Mai exista un fond de necesitate in caz de urgenta, evacuare rapida dintr-o zona sau alte nevoi majore. Deci acestea sunt resursele pe care se sprijina constant.
   In rest va spus el la inceput "Cum: Autostop (și ceva avioane), Couchsurfing, TrustRoots, Workaway.info..."
   Va reusi sa calatoreasca cat mai mult in acest fel ramane de vazut, asta depinzand de mai multi factori nu numai de partea financiara.
   Acum ca am lamurit cat de intretinut este condamnarile si reprosurile mi le trimiteti doar PM.
   Drumuri bune oriunde te-ai afla.

P.S. Dupa ce termin de renovat camera in care a crescut o introduc in circuitul Couchsurfing.#14412804 9 MOTIVE sa NU REPARI pc-ul unui prieten.

Posted slai on 08 January 2014 - 14:54

Motivul 1
Ai sa devii disponibil in orice ora din zi si din noapte. (chiar daca esti la dus,la lucru etc.)

Salut, te deranjez?
Eeee, acum sunt intr-o barca in concediu
Te rog.Tu rezolvi repede treburile. Auzi,pc-ul meu, mereu cand il deschid imi da eroarea asta "00x2213". De la ce poate fi?
Pai de unde sa stiu, sunt in mijlocul marii...
Bine, spune-mi ce trebuie sa fac.


Motivul 2
O sa devii un subiect si pentru altii.(alt timp pierdut) Spre exemplu:

Salut
Salut.
Ma poti ajuta si pe mine cu PC-ul,nu stiu ce are de numai merge.
Nu prea le am cu astea eu. Stai ca il intreb pe un prieten,care te ajuta foarte repede.


Motivul 3
O sa devii automat responsabil de Pc-ul pe care l-ai reparat.

Salut, iti aduci aminte cand mi-ai instalat acel soft pentru vazut filme? Azi dimineata dau se deschid PC-ul, si cand colo nu se mai deschide. De la ce poate fi? Nu ca ai facut tu ceva...

Motivul 4
Trebuie sa stii toate programele si sistemele operative de pe planeta.

Salut. Cum fac sa descarc o melodie de pe Itunes?
Pai nu prea stiu,nu am Ipod si Itunes.
Hai ca tu le stii,in 2 minute tu faci tot


Motivul 5
Devii automat,prima persoana la care apeleaza un individ,care are probleme cu orice functioneaza cu curent electric.

Salut, imi pare rau daca te deranjez. Am un surround 5.1 si nu stiu ce are, cand il pornesc se aude un barait urat

Motivul 6
O sa fii vazut ca si un expert in Hardware.

Salut, vreau sa-mi cumpar un laptop si nu stiu de care. Nu ai niste pile sa-l cumpar la un pret mai mic?
Nu.
Cum nu? Lucrand mereu cu pc-uri nu ai relatii nicaieri? Nu vrei sa iti dau si tie un bacsis acolo?


Motivul 7
Trebuie sa repari pc-uri pe care nici nu le-ai vazut. Spre exemplu te suna unu si nu stie de ce nu mai merge PC-ul

Salut, imi pare rau de deranj, dar PC-ul meu nu mai merge.
Cum adica nu mai merge? Nu se deschide?
Da, a se deschide, dar dupa nu mai face nimic.
Cum adica nu mai face nimic? E de la Windows?
Nu inteleg nimic, nu le am cu PC-urile, pur si simplu nu merge.
Ce Windows ai?
Cum adica ce Windows am? Ce-i ala Windows? Unde trebuie sa citesc sa-ti spun? Auzi,mai bine ne vedeam diseara dupa ce iesi de la munca.


Motivul 8
O sa lucrezi mereu gratis. Spre exemplu:

O sa-ti ofere o cafea,dar bani niciodata. Dar sigur ca tu o sa cheltui pentru dum,pentru telefoane in caz ca nu ti-ai luat ceva la tine si rogi pe cineva sa-ti aduca obiectul respectiv la ala cu problema acasa.

Motivul 9
Multumita disponibilitatii tale, o sa fii clasificat ca un "fraier". Spre exemplu:

Expertii, cei adevarati, fac aceleasi lucruri pe care le faci tu, dar iau foarte multi bani la o lucrare facuta.


#23501417 #Rezist - droguri și case conspirative

Posted dmx85 on 13 September 2018 - 12:58

De asemenea, la casele conspirative #rezist s-au gasit si dolari falsi si masini de scris automate


#22910353 Bucharest Pride 2018 - Încurajarea diversității

Posted r_murphy on 15 May 2018 - 18:19

pentru cultura mea generala, daca le strig de pe margine "futu-va-n cur" se pune ca injuratura, sau mesaj de sustinere? :D


#16218219 I did it on my own !

Posted Business_style on 19 November 2014 - 20:40

Dragi tovarasi :P, as vrea sa va impartasesc putin din experienta mea, deoarece as fi platit bani cuiva, cu ceva timp in urma sa-mi zica ceea ce am eu de zis aici. Poate pe unii acest post ii vor ajuta pe viitor. Va rog sa ma scuzati ca sunt agramat, inca lucrez la asta !

Deci, am 24 ani. Am plecat din Romania in Anglia acum 1 luna. Nu am plecat ca nu o duceam bine in Romania, ci pur si simplu...vroiam o schimbare de decor in viata mea. Vroiam sa incerc ceva nou. Vroiam sa castig banii care ii castigam in Romania lucrand zi si noapte, in doar 8 ore de munca aici.

Deci, am venit in UK fara sa am nici macar un prieten aici. Fara sa contactez agentii, fara nimic. Ci doar de capul meu.
Mi-am cumparat bilet de avion de la Wizz air cu 2 luni in urma, si am platit doar 140 lei avionu. De la aeroport pana in Birmingham unde locuiesc, am luat un autobuz exact din fata aeroportului "National Express" si am platit 21 lire si am facut 2 ore pe drum.


Ajuns in Birmingham, m-am cazat la un hostel. Hostel inseamna o pensiune folosita in general de tineret sau turisti, care vor sa se cazeze undeva pe termen scurt si sa plateasca cat mai ieftin. Am platit 12 lire pe noapte. Locuiam intr-o camera cu 4 paturi, 2 negrii si un chinez. La fel, exista dus si WC la comunn. Dar este destul de curat si bun. Ca sfat, nu va lasati in camera lucruri de valoare. Eu am lipsit 1 ora si cand m-am intors nu mai aveam cateva chestii ca incarcator telefon si altele. Am facut reclamatii...dar degeaba.

Cum am ajuns la hostel, in prima zi. Am si sunat la NINo sa-mi fac programare, deoarece stiam ca te poate programa si peste cateva luni, in functie de cat de aglomerat ii. Mnah beleaua, ca mi-a zis la telefon ca tocmai a anulat cineva o programare si pot sa vin la interviu peste 2 ore. Dupa atatea ore pe drum, obosit, am fost si la NINo.
Ajuns la interviu, ma intrebat daca am mai avut alte nume inainte. De cand sunt in UK? De ce am nevoie de NINo? Daca sunt casatorit? Mi-a cerut dovada de adresa (pe care am luat-o de la hostel, cu ajutorul unei blonde dragute :P), mia facut copii dupa pasaport si dovada de adresa, am semnat niste hartii si mi-a zis ca in 6 saptamani o sa primesc la adresa NINo. Asta a fost tot.

Am cautat chirie. Cautam ceva shared (sa locuiesc cu altii), fiind mai ieftin. Am dat un anunt pe Gumtree precum ca sunt in cautare de Shared in Birmingham si am asteptat oferte. Anuntul pe acel site este gratuit !
A inceput sa sune telefonul si sa primesc mesaje cu diverse oferte, cu locatii de inchiriat, in 2 ore de la postarea anuntului. Eu cautam ceva cat mai aproape de centru, dar nu era neaparat.
Problema: Toti proprietarii (landlord) te intreaba la telefon chestii personale, intrebari de genu: Lucrezi? Unde? Cat castigi? De cand lucrezi? Esti angajat temporar sau permanent? Cat ai de gand sa locuiesti acolo? Daca gatesti sau nu? Daca o sa te viziteze prietenii sau nu? Daca ai animale sau nu? Daca ai pe cineva IN UK care sa garanteze pentru tine - referinta ! Etc.
Pai eu nu aveam pe nimeni in UK. Nu cunoasteam pe nimeni ca sa-l dau ca referinta. Nu aveam job. Nu nimic. Cand le raspundeam asa, 99% din proprietari care ma sunasera cu oferte de cazare, ori imi inchideau telefonul in fata, ori imi ziceau ca o sa ma sune saptamana viitoare...vrajeala. Asta cu toate ca, le spuneam ca pot face dovada ca am destui bani incat sa platesc chiria pe urmatorul an chiar daca nu o sa-mi gasesc servici. Nu-i interesa faptul ca am sau nu bani. Daca nu ai job si o referinta...esti un nimic.
Intr-un final, am fost sunat de un baiat precum ca are o casa de inchiriat (o camera), si daca vreau sa vin sa o vad, fara sa ma intrebe prea multe. Am mers, am vazut. A fost de acord sa-mi inchirieze, i-am dat banii chirie si garantie si gata. Asta a fost tot. Nu am facut un contract, nu nimic. Deoarece deja imi cautasem de 1 saptamana o locuinta si deja eram disperat, asa ca m-am riscat.
Partea buna ii ca locuiesc in casa cu 3 negrii, baieti de treaba, cu servici, educati, curati. Si am propria camera si baie. Si nu mi-am luat teapa cu banii da-ti fara contract.
Partea proasta ii ca locuiesc intr-un cartier foarte foarte periculos. Un cartier unde 90% is doar negrii (9% is trecatorii de pe strada :P ). Am aflat ca ii periculos in prima seara, cand deja se intunecase afara, si am mers la magazin sa-mi cumpar diverse. Pe drum, 4 baieti de culoare, sau legat de mine, cerandu-mi banii, telefonul, etc. Practic, m-au inconjurat, nu aveam ce face asa ca le-am dat tot. Asta-i viata. Lucurile si banii se fac, ideea era sa raman in viata si sanatos. Mi-a luat un telefon Note 3, si 240 lire. Actele mi le-au lasat.
Speriat, nu m-am mai dus la magazin ci m-am intors acasa ca sa sun de pe fix la politie. Ajuns acasa, baietii cu, care locuiesc m-au intrebat cum de m-am intors asa repede si le-am explicat. Iar ei au mers cu mine acasa la baietii aia si mi-am recuperat si telefonul si toti banii. Erau prieteni. Baietii inca si-au cerut scuze, si au zis ca nu aveau de unde sa stie ca locuiesc acolo. Nu am mai sunat la politie, am trecut mai departe.
A doua zi, pe la amiaza, am iesit sa merg sa-mi cumpar un abonament la autobuz. Niste vecini, 2 case mai la deal, m-au intrebat daca nu sunt interesat sa cumpar iarba. Le-am zis ca nu. Si mi-au zis ca daca o sa vreau pe viitor, sa merg la ei. Am zis ca ii doar o intamplare. Iar seara cand le-am povestit colegilor de casa, au zis ca aia sunt cei mai mari dealeri din cartier si ca au de toate. Acum stiu si eu asta. De fapt...tot cartierul stie. Politia trecand prin fata casei alora de 10 ori pe zi. Practic politia stie ce se intampla. Dar nu stiu de ce nu actioneaza...
Mai la vale am un vecin roman. Il cheama Petrica. Ii genul de om care a inchiriat toata casa pentru el si familia lui, si cand a ramas singur acasa, intr-o zi, cumva a reusit sa de-a foc la casa. Iar cand a ajuns proprietarul casei si a vazut toata harababura...Petrica sa dus la proprietar si la intrebat pe un ton suparat "Sa inteleg ca acum nu o sa-mi mai primesc garantia inapoi?" :) Baiat de treaba, muncitor tare, doar ca si-a pierdut recent serviciul ca vorbea prea mult la telefon.
Acum m-am obisnuit aici. Ma "stie" toata lumea de prin cartier, vazandu-ma constant, asa ca nu imi mai face nimeni probleme ca sunt de-al casei.
Dar desigur, tu iti poti gasii si in alte cartiere chirii, si daca nu ai de gand sa mergi noaptea de-aiurea pe afara...atunci esti in siguranta.

Transport:
In Birmingham transportul in comun ii foarte bine pus la punct. NU a existat o adresa unde sa trebuiasca sa ajung si sa nu am autobuz. Ii impresionant. Platesti 16 lire pe saptamana si circuli cu orice autobuz pe care scrie "West Middlans" (autobuze rosii). Dar mai sunt autobuze albastre, ca de exemplu nr 110, cu, care nu poti calatorii doar cu abonamentul de 16 lire. Daca arati abonamentul, mai platesti 60 pence. Daca nu ai / nu arati abonamentul, platesti 2,10 lire (mai mult sau mai putin, depinde unde mergi.
La fel, daca nu vrei sa iti iei abonament, te costa biletul in jur de 2 lire un drum, sau cu 4 lire iti poti achizitiona direct de la sofer un bilet pentru calatorii nelimitate intreaga zi cu orice autobuz rosu, biletul se numeste "one day saver".  Pe timp de iarna, autobuzele baga caldura de te saturi, iar pe timp de vara au aer conditionat !
Pe scurt, esti dependent de autobuze daca nu ai masina personala, asa ca ai grija sa ai cam 60 lire pe luna pentru transport in comun cu autobuzele.
La fel am fost si cu diferite trenuri. Am ramas impresionat. Foarte curat, foarte sigur, si un comfort nemaipomenit. Doar ca pretul ii un pic cam piperat. Depinde unde vrei sa mergi, si cand iti cumperi biletul, si de unde. Dar la fel, iti poti scoate si abonament.
De exemplu, intr-o zi, am pierdut autobuzul spre servici, si am luat un tren. Ca sa iti cumperi bilet, de obicei, il cumperi de la un tonomat / automat de bilete. Doar ca ai mare grija cu rutele. Ca eu am platit 10 lire pentru un singur drum si mi-am cumparat fara sa-mi dau seama, bilet de intors. Nu de dus. Asa ca a trebuit sa platesc din nou, biletul dus.
Daca nu ai biletul corect. Nu poti urca in tren, deoarece ca sa intri pe peron, trebuie sa introduci biletul ca sa ti-l valideze si daca ii corect se deschide poarta, daca nu...nu se deschide.

Viata, oamenii, mancarea?
Viata ii destul de buna aici. Au un sistem destul de bine pus la punct. In sensul ca odata ce ai un servici, te tii de treaba si nu de smecherii...chiar si cu minimul pe economie te descurci destul de bine, singur.
Oamenii sunt foarte amabili si prietenosi. Pe strada, la magazine, in autobuz, peste tot auzi numai un Thank you si numai un I'm sorry si majoritatea propozitiilor sociale incep sau se termina cu un "please". Lumea ii foarte educata, majoritatea atunci cand coboara din autobuz, le multumeste soferului. Adica...oau, nu ai sa vezi asa ceva in Romania. Desigur, exista si bulangii, smecheri, manelisti, etc. Dar mai putin.
Mancarea...ii ca si in Romania, aceleasi preturi, in unele locuri poate putin mai scumpe si in altele poate chiar mai ieftine decat in Romania. Nu stiu prea multe la acest subiect. Eu mananc doar de la fast food, kebab = 3,5 lire, large. Iar cu 2 kebaburi pe zi...nu mai am nevoie de altceva.

Joburi?
Eu am trimis sute de CV-uri. Am rasfoit Gumtree si unde m-am incadrat am trimis CV sau am sunat. La inceput, nu primeam nici un raspuns la nici un email, si am fost la diferite agentii de recrutare locale (nu iti iau comision tie). M-am inscris, si mi-au propus diverse job-uri. Ma laud cu un CV destul de stufos, cu experienta si recomandari verificabile. Am acceptat un job, am fost la "induction day" , un fel de prezentare a jobului, si am inceput munca propriu zisa. Iar pana in prezent totul ii OK.
La fel, in ultimele 3 zile, am inceput sa primesc reply-uri de la firme carora le-am trimis CV-ul acum 2-3-4 saptamani, cu diverse oferte de munca, sau programari de interviuri. Unele suna tentant, chiar foarte tentant, dar nu prea a-si da vrabia din mana pe cioara de pe gard. Sunt multumit cu jobul actual. Iar uneori, 2-300 lire diferenta de salar...poate insemna sa-ti faca viata un calvar. Poti lucra ceva ce nu-ti place, si atunci banii aia nu merita efortul.
Va rog din suflet sa nu mai da-ti bani la agentiile de recrutare din tara !!!!! Daca esti in stare sa porti o conversatie la nivel mediu in engleza, vino direct aici, singur. SI iti gasesti singur job. Ii imposibil sa nu-ti gasesti ceva de lucru. Nu zic ca stau cainii cu, colaci in coada. Dar cu putin efort, iti gasesti. Am la mine la servici, romani, care au platit 1200 ron de persoana, la agentii din Romania ca sa ajunga sa lucreze aici. Aici, unde eu mi-am gasit singur si nu am cheltuit decat 16 lire pe autobuz. La fel, acele persoane stau intr-o casa, in niste conditii...greu de descris, si platesc chirie mai mare decat platesc eu. Si eu locuiesc intr-o casa, unde exista mobila noua, recameuri si fotolii din piele, centrala pe gaz, etc.

Ce nu imi place aici ii faptul ca se conduce pe partea gresita. Nu ma pot obisnuii si gata. Desi am acasa 3 masini, desi am peste 100.000 km condusi, fara accidente, permis de 4 ani. Efectiv aici nu imi place sa conduc. Dar la cat de bun ii transportul in comun...ii o prostie sa iti cumperi masina aici.

Ii bine de stat aici cativa ani, de lucrat, de strans bani, de experimentat un alt mod de viata, de a lega prietenii, etc. Dar eu nu as locui aici pentru totdeauna. Ii o tara frumoasa, are cam de toate, is multumit. Dar Romania ii acasa. Si nicaieri nu-i ca acasa. Cu siguranta ma voi intoarce in 1-2-3-4 ani.
Romania ii o tara frumoasa. Daca ar avea si un sistem politic si economic bine pus la punct...ar fi o treaba !

Sper ca acest post sa va ajute cat de cat, pe cei interesati.
Iar daca sunt doritori de un servici pe aici...pot incerca sa-i ajut de la plecarea din Romania pana la gasirea unei chirii, acte, job, etc. Fara comision sau taxe. Dar desigur, depinde de persoana, de experienta, etc. PM only .


#21470845 Cum dau in judecata facebook ?

Posted Adm on 29 July 2017 - 19:51

Mergi in US, te dai jos din avion si cauti o casa de avocatura.
Platesti cateva mii de USD si dai in judecat FB.
Te intorci acasa lefter si cu datorii.

Scrii experienta pe Facebook.


#13687470 Tutoriale Samsung Galaxy S4

Posted iepurasu_poznas on 25 August 2013 - 13:23

Cateva explicatii la modul general pentru termenii cei mai cunoscuti si folositi in Android !!!Vreau sa multumesc in mod special lui HLG si lui catavlad pentru ca m-au ajutat cu acest ghid.
Root:

Este un termen imprumutat din sistemele de operare bazate pe linux (din care face parte si adroidul intr-o oarecare masura) si inseamna acces la radacina telefonului.
Inseamna ca ai acces la toate fisierele sistemului si daca doresti poti face modificari.
Rootul este un proces reversibil prin care utilizatorul dobandeste acces de administrator la sistemul de operare al telefonului sau.
Rootarea telefonului nu iti modifica sistemul de operare in mod vizibil. Toate aplicatiile, setarile, datele raman neschimbate.
Singura diferenta este ca vei putea face mai multe lucruri (ex: poti rula aplicatii care au nevoie de root sau instala rom-uri custom)

Rootarea unui telefon cu Android nu este acelasi lucru cu a face Jailbreak unui iPhone.
Prin root se obtin, cum am specificat mai sus, drepturi complete ale sistemului de operare, iar prin Jailbreak obtii drepturi de a face ce poti face pe un Android ne-rootat,
si anume instalare de aplicatii din surse externe, adaugarea unor teme vizuale, setarea unei melodii ca ringtone.

Poti strica telefonul daca il rootezi!? Raspunsul simpul,scurt si general este: NU.
Asta inseamna ca in procesul de rootare sunt sanse minime sa strici ceva sau, daca totusi nu faci ceva cum trebuie si ceva nu merge bine,stricaciunile sunt, in general, la nivel software si se pot remedia destul de rapid si fara probleme.


Kernel:

Kernelul este miezul sau nucleul unui sistem de operare si face legatura intre soft si hardware,controleaza parametri procesorului si
voltajele samd.Tot in el sunt incluse si drivere pentru diverse parti hardware cum ar fi camera,gpu,display etc.
Kernelul este cel care face legatura intre dintre software (OS,Aplicatii) si hardware (cpu,gpu,wifi,gps,camera,audio etc.),gestioneaza
parametri procesorului si restul de componente.


Modem:

Sunt driveri pentru modem care se ocupa de partea radio,adica de semnal, de schimbarile intre GPRS,3G,HSPDA etc
Aceste firmware-uri pentru modem sunt facute doar de cei care produc telefonul in general,in cazul nostru de samsung.
Probabil ca ati auzit ca adroidul este facut de samsung pentru anumite tari,de fapt este vorba de acest modem.
Adica samsung a optimizat pentru ficare regiune sau tara cate un modem, de aceea rom-urile samsung primesc denumiri de tari.
Asta nu inseamna ca trebuie sa instalezi strict modem-ul pentru tara ta. In principiu ala pentru tara ta ar trebui sa mearga cel mai bine.
Insa de multe ori se intampla ca versiuni facute pentru alte tari sa mearga mai bine decat cel facut special pentru tara ta.
Modem-urile vin o data cu firmware-ul stock, insa pe xda sunt destul de multe modem-uri extrase din rom pentru a putea fi instalate si pe alte romuri decat cele de la samsung.


Download Mode:

Este modul in care telefonul este pregatit sa primeasca un rom sau kernel nou. Daca vreti sa puneti un rom cu odin trebuie sa intrati mai intai in Download Mode.
In Download Mode se poate intra fie cu o aplicatie daca ai root, fie prin apasarea unui buton daca ai un rom custom, fie printr-o combinatie de butoane cand telefonul este stins. Combinatia de taste la telefoanele samsung este:

Telefonul trebuie sa fie stins cand faceti combinatia asta!
Tasta Volum Jos + Butonul Acasa + Butonul de pornire(secventa clasica la telefoanele samsung)
S4 se pare ca merge si doar cu
Tasta Volum Jos + Butonul de pornire!

Posted Image

Sau

Posted Image
Recovery Mode:

Recovery este o mica partitie in memoria interna a telefonului in care se poate boota fie cu o aplicatie daca ai root, fie prin apasarea unui buton daca ai un rom custom fie printr-o combinatie de butoane cand telefonul este stins. Aceasta partitie o au majoritatea dispozitivelor cu android si daca bootati in ea veti gasi cateva optiuni printre care si o optiune de resetare a telefonului. Daca telefonul se blocheaza la pornire de mullte ori poate fi rezolvata aceasta problema facand reset din Recovery Mode.
Atentie ca daca faceti resetare se pierd toate datele din telefon. O data intrati in recovery mode puteti muta selectia cu butoanele de volum si enter cu butonul power!
Combinatia de taste la telefoanele Samsung pentru a intra in Recovery mode este:
Telefonul trebuie sa fie stins cand faceti combinatia asta!
Tasta Volum Sus + Butonul Acasa + Butonul de pornire(secventa clasica la telefoanele samsung)
S4 se pare ca merge si doar cu
Tasta Volum Sus + Butonul de pornire!


Posted Image


Sau

Posted Image
ClockWorkMode sau CWM:

Este o interfata mult mai avansata pentru Recovery Mode. Aveti mai multe optiuni si pe unele dispozitive chiar si suport touch.
La unele modele de telefoanea cum ar fi galaxy s2 recovery se schimba o data cu schimbarea kernelului insa la noile modele de telefoanae nu mai este asa.Din fericire recovery se schimba separarat si este independend de kernel! Spun din fericire ca in felul asta putem avea atat Kernelul nostru preferat pe telefon cat si CWM nostru preferat in acelasi timp!
Mai multe despre Recovery Mode si ClockWorkMode AICI

TWRP:

Ca si CWM este o interfata mult mai avansata pentru Recovery Mode. Aveti multe optiuni si suport touch.
La unele modele de telefoanea cum ar fi galaxy s2 recovery se schimba o data cu schimbarea kernelului insa la noile modele de telefoanae nu mai este asa.Din fericire recovery se schimba separarat si este independend de kernel! Spun din fericire ca in felul asta putem avea atat Kernelul nostru preferat pe telefon cat si CWM nostru preferat in acelasi timp!
Mai multe despre TWRP AICI


Odin:

Este o aplicatie care va permite sa flash-uiti pe telefon diverse chestii. Cu Odin se pot flash-ui arhive .TAR sau arhive .MD5.
Daca vreti sa puneti un rom cu Odin atunci arhiva cu rom-ul trebuie sa aibe una din cele 2 extensii. In general cu Odin se pun rom-urile sotck luate de pe Sammobile sau de unde le luati voi si au axtensia .MD5!
Tot cu Odin se mai poate pune si un kernel custom care, de obicei, are extensia .Tar, insa poate fi si
.MD5. Aceasta metoda este cea mai sigura metoda si cu cele mai putine riscuri de a face update la telefoanele Samsung cu rom stock.


Boot Loop:

Daca auziti acest termen inseamna ca telefonul acelei persoane s-a blocat la deschidere. Boot Loop poate aparea din diverse motive, dar care in general se refera la probleme software si care isi gasesc repede rezolvarea. Rezolvarea nu este una universala pentru ca depinde de fiecare problema in parte.


Ce este un Rom:

Este sistemul de operare Adroid in sine. Practic este ceea ce vezi tu ca si user si ceva mai mult. El este dependent de kernel, insa nu este obligatoriu sa vina cu un kernel incorporat la instalare. De multe ori rom-urile custom vin fara un kernel incorporat. De aceea trebuie sa fim siguri ca pe tel deja avem un kernel instalat cumpatibil cu acea versiune Android sau sa instalam un kernel cand instalam rom-ul.
Din cate stiu eu sunt cam 4 mari categorii de romuri!


Rom Stock:

Este acel android care vine odata cu telefonul sau pe care il primesti fie prin Kies, fie prin OTA de la samsung. Este versiunea de Adroid pe care Samsung a pregatit-o pentru telefoanele lor. Aceste rom-uri aduc odata cu ele si un kernel si un firmware de modem nou.
Metoda cea mai recomandata si mai fara riscuri pentru instalarea acestor rom-uri este prin Odin. Sa nu aveti prea multa incredere in aplicatia Samsung Kies pentru ca va poate face figura cand va e lumea mai draga. Romuri stock pentru odin pot fi descarcate de pe siteul www.sammobile.com/


Rom Stock based :

Este un rom custom, adica modificat de una sau mai multe persoane care are ca si baza un Rom Stock. De obicei se alege o versiune stabila de rom stock si se fac modificari pentru a-l face mai frumos, mai performant etc. Aceste romuri pot veni cu sau fara kernel si modem incorporate. Asta depinde de cel care modifica rom-ul.
Aceste romuri se instaleaza din Recovery Mode direct de pe tel. Telefonul trebuie sa fie deja rootat.


Rom CyanogenMod:

Este un rom custom facut de o comunitate globala si care are la baza AOSP ca si versiune de Android. AOSP inseamna Android Open Source Project si este practic Adroid-ul in forma pura. CyanogenMod pastreaza, in mare, grafica din AOSP, doar ca inbunatatesc romul din punct de vedere al performantei si al stabilitatii. CyanogenMod exista pentru un numar destul de mare de dispozitive.
Un lucru foarte bun la CyanogenMod este ca elibereaza update-uri aproape zilnic, deci chiar se ocupa de acest proiect.
Rom-urile vin cu un kernel propriu, dar care poate fi schimbat daca doriti asta. Nu vin cu modem, deci ramane cel existent deja pe telefon.
Romurile CyanogenMod se instaleaza din Recovery Mode. Exista rom-uri custom bazate pe AOKP care aduc si modem, insa inseamna ca acelea sunt adaugate de cel care a facut rom-ul custom si inseamna ca a extras modem-ul din Romul stock.


Rom AOKP (preferatul meu):

Este tot o comunitate globala care are la baza AOSP, insa care iti extinde optiunile de control asupra sistemului destul de mult. AOKP inseamna Android Open Kang Project. AOKP este facut pentru un numar ceva mai mic de dispozitive fata de CyanogenMod: Primeste si el update-uri destul de dese si nu vine cu un kernel propriu si nici cu modem. In setari veti gasi o aplicatie numita Rom Control care va ofera o gama larga de setari si optimizari
de performanta si vizuale. Romurile AOKP se instaleaza din Recovery Mode.
Exista rom-uri custom bazate pe AOKP care aduc si kernel si chiar si modem, insa inseamna ca acelea sunt adaugate de cel care a facut rom-ul custom si probabil ca sunt luate din alta parte.


Rom MIUI:

De acesta nu pot sa spun prea multe pentru ca nu stiu. Stiu doar ca e facut de chinezi, ca este destul de bine gandit si imbina putin grafica din Android cu cea din IOS.
Nu exista limba romana in MIUI. Rom-urile MIUI se instaleaza din Recovery Mode!
Un Like ne face intotdeauna munca mai usoara !!!
#19674732 "Imagini socante: 12 politisti incatuseaza o femeie, in Bucuresti, pentru...

Posted Serafim606 on 10 August 2016 - 22:25

Asa ii trebuie daca se da smechera. Data viitoare cand i se cere sa se legitimeze, sa o faca, nu sa-si scoata la iveala figurile de toapa de capitala.


#22292351 Dezbaterea pamantului plat - Fenomene, puncte de vedere, controverse

Posted althea on 15 January 2018 - 11:22

Nu ți-a dat prin minte să-l deschizi direct pe Fun?


#359195 Regulamentul forumului Softpedia (Termeni si Conditii)

Posted Monitoxus on 03 September 2004 - 00:17

REGULAMENT SI GHID DE UTILIZARE A FORUMULUI SOFTPEDIA


1. Generalitati

Acest forum este guvernat de o serie de reguli clare, care trebuie respectate de catre toti membrii sai, din momentul in care se inregistreaza si isi creeaza un cont.

Inregistrarea nu este necesara pentru a citi mesajele postate de membrii deja inscrisi, ci doar pentru a avea acces la anumite sectiuni, pentru a putea raspunde la mesaje, a putea descarca fisiere sau a avea dreptul de a deschide noi topicuri de discutii.

Toti membrii inregistrati trebuie sa inteleaga ca utilizarea de catre ei a forumului nu este un drept, ci un privilegiu acordat de catre Softpedia, administratorii forumului rezervandu-si astfel dreptul de a-si selecta userii. Orice incalcare a prezentului Regulament permite moderatorilor sau administratorilor Softpedia sa dea avertismente si in cele din urma sa restrictioneze (la libera lor discretie) accesul membrilor in cauza, pe perioada nedeterminata.

Nici un membru al forumului nu poate invoca drept scuza pentru incalcarea Regulamentului faptul ca nu stia de existenta lui. SoftNews NET isi asuma obligatia de a posta in permanenta un link catre prezentul Regulament pe pagina principala a forumului, astfel ca acesta sa poata fi usor identificat si citit.

SoftNews NET are dreptul sa modifice oricand prevederile Regulamentului; recomandarea noastra este ca userii sa citeasca periodic prezentul document, pentru a cunoaste eventualele actualizari.

2. Interdictii

Pe forumul Softpedia urmatoarele activitati ale membrilor sunt strict interzise:

a. crearea si folosirea de "clone" (mai multe conturi ale aceluiasi utilizator). Descoperirea de catre moderatori a acestor conturi va duce la suspendarea definitiva a conturilor clonelor si suspendarea pe o perioada de 15 de zile a contului principal.

b. atacul la persoana, jignirea sub orice forma a membrilor forumului, folosirea de cuvinte obscene, amenintatoare, abuzive sau indecente, comportament nepotrivit sau ofensator. Un comportament civilizat impune combaterea ideilor exprimate anterior si nu a persoanelor care le-au postat.

c. postarea de informatii, fisiere etc cu incalcarea dreptului de autor si a drepturilor conexe prevazute de Legea 8/1996, precum si a oricaror alte drepturi ale tertilor. Toate drepturile de autor (copyright) asupra fotografiilor atasate in cadrul forumului apartin autorilor. Reproducerea lor (pe orice suport) fara permisiunea autorilor reprezinta o incalcare a legilor in vigoare. Daca doriti sa le folositi va rugam sa contactati autorii lucrarilor. SoftNews NET nu isi asuma in niciun fel obligatia de a proteja pozele afisate in cadrul forumului, de a despagubi autorii si nici de a ajuta autorii sa fie despagubiti pentru pagubele pe care le-au suferit.

d. postarea de discutii sau deschiderea de topicuri despre subiecte care contravin legilor Romaniei (incluzand dar fara a se limita la informatii false, vulgare, defaimatoare, rasiste, cu orientare sexuala sau orice alte date considerate ilegale pe teritoriul Romaniei) sau care instiga la incalcarea acestor legi

e. postarea aceluiasi mesaj sau postarea de mesaje similare pe mai multe topicuri de conversatie ("flood")

f. postarea de discutii care nu au legatura cu subiectul in cauza ("offtopic"). Moderatorii isi rezerva dreptul de a sterge aceste comentarii si de a da un avertisment userilor in cauza.

g. scrierea mesajelor cu deformari ale limbii romane, de genul: tz, sh, k, etc. Pentru a se face mai bine intelesi, userii pot folosi diacritice. (ţ, ş, etc)

h. folosirea abuziva a smiley-urilor in mesajele postate (iconitele animate), scrierea de mesaje alcatuite exclusiv din astfel de smiley-uri, scrierea exclusiv cu majuscule sau folosirea excesiva a culorilor

i. postarea de reclame sub orice forma (inclusiv imaginile/link-urile din avataruri, semnatura/status, posturi ce nu au legatura cu subiectul...etc). Este interzisa postarea oricarui link din afara domeniului Softpedia in semnatura/status.

j. folosirea intentionata a unui nickname asemanator cu unul deja existent (se poate crea confuzie), precum si folosirea drept nickname a numelui unei societati sau a unei pagini personale web (sanctiunea este banarea imediata)

k. folosirea de proxy-uri anonime/tor/vpn

l. folosirea de catre minorii sub 16 ani a ariilor marcate cu un cerc rosu in care este inscris numarul 16

m. atasarea de fisiere ce contin virusi, troieni, spyware, softuri comerciale fara licenta, crack-uri sau orice fel de atasament ilegal sau potential periculos ; in general este recomandat sa nu se ataseze
nici un fel de fisier decat in cazul in care aceasta actiune are un fundament solid si este pe deplin justificata.

n. trimiterea de mesaje comerciale nesolicitate altor membri, chiar daca este facuta prin intermediul PM, trimiterea de "mailuri nesolicitate", "scrisori in lant" ori mailuri in masa, mesaje instant etc; este de asemenea interzisa publicarea, transmiterea sau referirea la orice joc de tip "piramidal", MLM, schema de afiliere sau orice alta activitate menita a insela increderea unor alte persoane, precum si orice activitati similare unor fapte in privinta carora s-a probat in trecut potentialul infractional.

o. colectarea oricarui gen de informatie indentificabila personal de la utilizatori sau membri ai forumului, sau afisarea acestui tip de informatii, sub orice forma, inclusiv texte sau imagini (indiferent de forma, embed, upload, etc)

r. restrictionarea in orice mod a accesului altor membri la platformele de comunicatie puse la dispozitie de administratori prin intermediul forumului.

s. folosirea de mijloace ce blocheaza si/sau restrictioneaza contorizarea userilor, afisarea mesajelor comerciale sau a contentului original al forumului.

t. utilizatorii care au permisiunea de a isi modifica campul member title (utilizatorii cu peste 2000 de posturi), nu trebuie sa foloseasca acest camp pentru a induce pe ceilalti utilizatori in eroare (ex: Admin, Administrator, Mod, Moderator, Super Moderator etc) sau pentru a face reclama.

u. folosirea in semnatura/status a unor elemente (imagini, link-uri, etc) menite sa induca in eroare alti utilizatori ai forumului

w. postarea de subtitrari, initierea sau intretinerea discutiilor despre acestea

SoftNews NET isi pastreaza dreptul de a investiga si de a lua masurile legale cuvenite impotriva oricarei persoane care, in opinia sa discretionara, incalca aceste prevederi, incluzand, fara a se limita la aceasta, indepartarea continutului nepotrivit din cadrul forumului sau incetarea calitatii de membru a acestor persoane. In plus, in caz de suspiciune asupra legalitatii mesajelor postate, SoftNews NET isi pastreaza dreptul de a denunta situatia catre autoritatile in masura sa aplice legea, acest fapt implicand inclusiv divulgarea catre aceste autoritati a datelor personale ale celor in cauza.

Prin postarea mesajelor dvs. pe forumul Softpedia sunteti de acord ca dumneavoastra sunteti singurul responsabil si veti despagubi Siteul sau tertii pentru orice paguba, costuri sau limitari de profit care apar ca urmare a postarii, transmiterii sau referintei de de catre dvs. a unor mesaje al caror continut incalca prevederile de mai sus.

3. Recomandari

Membrii trebuie sa tina seama de urmatoarele recomandari privind utilizarea in bune conditii a forumului Softpedia:

a. sa respecte toate interdictiile de mai sus, in caz contrar SoftNews NET putand apela la sanctiuni, de la un simplu avertisment pana la stergerea contului si restrictionarea accesului, iar daca este cazul, la autoritatile competente potrivit legislatiei romane in vigoare.

b. sa nu posteze inutil replici de 1-2 cuvinte de genul "Cool", "lol" etc; de asemenea sa nu dea un raspuns doar pentru a scrie ceva, ci doar daca au cateva idei coerente si pertinente la subiect

c. daca fac un comentariu la un mesaj postat imediat anterior, sa nu mai foloseasca citarea integrala a acestuia, pentru a nu ingreuna citirea de catre ceilalti utilizatori a textului

d. sa caute cu atentie (folosind functia "search") inainte de a deschide un subiect nou

e. sa nu abuzeze de mesajele personale (PM)

f. sa nu posteze comentarii deplasate la adresa altor membri si sa incerce sa ii ajute pe cei care nu cunosc anumite aspecte, chiar daca unele pot parea foarte "banale"  si "simple"

g. sa respecte deciziile moderatorilor si sa nu le comenteze pe forumul public; pentru aceste probleme se va folosi PM (personal message)

h. sa incerce sa creeze topicuri cat mai scurte si clare (a se evita topicuri confuze de genul "Am o problema. Cine ma poate ajuta?")

i. in cazul mesajelor postate de catre persoane juridice, sa obtina in prealabil acordul administratiei Softpedia

j. sa nu posteze topicuri in care sa explice de ce intentioneaza sa renunte la forumul Softpedia; aceasta este o alegere personala, fara relevanta pentru forum.

k. sa foloseasca butonul "raport / report" pentru a semnala subiecte de discutie sau postari care incalca regulamentul (inclusiv postari off-topic) si sa evite alimentarea acestor discutii prin flame

4. Drepturile si obligatiile moderatorilor (nota: moderatorii si super-moderatorii NU SUNT angajati ai SoftNews Net SRL; ei sunt raspunzatori pentru mesajele proprii scrise pe forum, iar acestea nu angajeaza sub nicio forma raspunderea SoftNews Net SRL)

Moderatorii sunt obligati:

- sa aiba o atitudine toleranta fata de utilizatori si sa-i ajute sa-si rezolve problemele fara a antrena vreun tip de disputa cu acestia
- sa inchida/stearga thread-urile doar cand acestea incalca flagrant regulamentul
- sa explice clar si argumentat motivul pentru care a fost inchis un thread, cand este cazul
- sa explice atunci cand este necesar (pe PM) de ce a sters posturile unui user
- sa nu abuzeze de thread-urile lipite sus. (importante)

In acelasi timp, moderatorii au dreptul:

- sa stearga orice post considerat offtopic
- sa curete orice post ce abunda in smilie-uri si sa atentioneze pe PM userul ce nu respecta regulamentul.
- sa stearga orice post ce contine reclame de orice fel (reclama - postarea de link-uri ce nu sunt utile si ontopic, postarea de denumiri de firme ce nu au nici o legatura cu subiectul thread-ului, trimiteri repetate catre o anumita pagina/firma...etc etc)
- sa avertizeze pe PM intotdeauna userii ce incalca regulamentul si sa propuna banarea acestora in cazul in care recidiveaza
- sa propuna banarea userilor ce au un limbaj trivial

5. Drepturile si obligatiile super-moderatorilor

Dintre drepturile de care se bucura super-moderatorii amintim:

- sa atentioneze pe PM userii ce au semnaturi/statusuri/avatare/limbaj ce nu respecta regulamentul forumului.
- sa baneze fara avertizare userii ce injura, posteaza warez/cracks
- sa propuna banarea userilor ce incalca repetat regulamentul (pe Area51)
- sa propuna noi moderatori pe ariile deficitare si eliminarea moderatorilor ce nu isi duc la indeplinire indatoririle
- sa stearga fara avertizare thread-urile spam. (de genul "Castiga 1 milion.... etc) si sa baneze autorii acestora
Obligatia principala a super-moderatorilor este aceea de a se asigura de buna functionare a intregului forum in general.

6. Responsabilitati

In conformitate cu prevederile termenilor si conditiilor de utilizare ale site-ului www.softpedia.com, precum si cu dispozitiile Legii comertului electronic 365/2002,  SoftNews NET nu are nici un fel de responsabilitate pentru continutul comentariilor postate de catre membri.

Chiar daca din momentul postarii, proprietatea asupra tuturor mesajelor revine SoftNews NET, dreptul moral de autor si responsabilitatea continutului apartin in totalitate celor care au postat respectivele mesaje. Desi incercam sa monitorizam cat mai bine continutul mesajelor publicate, SoftNews NET nu poate fi trasa la raspundere pentru oricare din regulile incalcate de membrii acestui forum, cu atat mai mult cu cat caracterul "real time" al postarilor face posibila oricand incalcarea accidentala a legii.

Daca considerati ca ati fost lezat de mesajele postate in Forum

In cazul in care o persoana considera ca i-a fost incalcat dreptul de autor sau ca i-au fost cauzate prejudicii prin postarea de mesaje pe forumul Softpedia, noi nu putem dezvalui datele personale ale autorului mesajului, comunicarea acestor date catre terti nefiind permisa in lipsa acordului expres al persoanei vizate, in conformitate cu dispozitiile art. 5(1) al legii 677/2001.

Daca va considerati nedreptatit in orice mod datorita unui mesaj de pe forum, puteti proceda la sesizarea justitiei sau a altui organ abilitat de lege. Noi ne vom conforma si vom raspunde solicitarilor venite din partea unei astfel de autoritati publice, atata timp cat ele corespund rigorilor legale, urmand sa facem cunoscute datele autorului acestuia catre autoritatea competenta si sa ne conformam dispozitiilor acesteia, daca este cazul.

7. Sectiunile forumului

Forumul Softpedia cuprinde mai multe sectiuni, care trebuie respectate ca atare, pentru usurinta citirii mesajelor postate.

1. Concursuri Softpedia (sectiune sezoniera)
- Va rugam folositi numai aceasta sectiune pentru discutii despre orice concurs organizat de Softpedia in trecut, sau pentru orice idee de concurs viitor sau de premii etc

2. Soft Related / OS
- Intotdeauna cautati pe http://www.softpedia.com inainte de a intreba de un program/joc/driver etc. Exista zone pe site specializate in drivere http://drivers.softpedia.com/ , Jocuri http://games.softpedia.com/ ...etc.
- Postati problemele legate de sistemul de operare Windows doar in cadrul ariei Windows. Lucru valabil si pentru MAC, Linux...etc.

3. Professional Zone
- Nu mai postati anunturi de recrutare in cadrul ariei "Programming"!!!

4. Pasiuni comune
-Incercati sa respectati atat ariile din cadrul acestei sectiuni, cat si incadrarea mesajelor dvs in subforumul corespunzator.

5. E-Opinions
- la Editoriale sunt rugati sa deschida subiecte noi doar cei ce au un subiect si il dezvolta. Nu sunt acceptate posturile in care utilizatorii cer doar parerea altora, fara a si-o spune pe a lor si fara a o argumenta.
- UNDE / CAND / CUM ? este o arie ce-si propune sa ajute userii sa gaseasca rapid un anumit obiect, serviciu...etc. Din aceasta cauza, este foarte recomandabil sa concepeti subiectul thread-ului cu multa atentie. Ceva de genul: "Unde gasesc vopsea rosie" sau "Cand este eclipsa de anul acesta" ...etc.
- In cadrul ariei "Opinii despre produse / servicii" va rugam sa alegeti cu foarte mare atentie subiectul si sa cautati inainte de a posta pentru ca e foarte probabil sa mai existe un thread ce face referire la firma/serviciul la care va referiti. In plus, incercati sa aveti un limbaj/ton civilizat chiar daca sunteti deranjat de o anumita firma... Ati fi surprinsi sa stiti cati angajati ale diverselor firme citesc acest forum.

6. Life & Entertainment
- Nu postati cu inversunare (spam) la fun pentru ca posturile nu se contorizeaza in cadrul acestei arii. In plus incalcati si regulamentul daca nu postati ontopic...

7. Feedback
- Incercati sa aveti un ton politicos atunci cand faceti o reclamatie si dati cat mai multe detalii in legatura cu problema d-voastra.
- Nu folositi aceasta arie pentru altceva decat FeedBack-ul referitor la site/forum.

8. Functionalitatea "Utilizatori activi"

Platforma software folosita pe Forumul Softpedia (si de multe alte forumuri de pe Internet) contine o functionalitate de afisare a membrilor activi pe un subiect de discutie sau pe o sectiune din Forum, in partea de jos a paginilor respective.

La iesirea din subiect sau sectiune prin navigarea catre alta pagina, membrul este eliminat din lista. La iesirea prin inchiderea browserului, membrul este eliminat din lista dupa 15 minute. La iesirea prin "log out" membrul este eliminat imediat.

Daca nu doriti sa fiti inclusi in lista, bifati optiunea "autentificare anonima" la autentificarea pe Forum (log in).

9. Protectia datelor cu caracter personal

Softnews Net SRL este inregistrata ca operator de date cu caracter personal, sub numarul 5899.

10. Prevederi finale

Acest regulament intra in vigoare de astazi 24.09.2007 si poate fi modificat fara instiintari prealabile atunci cand situatiile noi o impun. Este recomandat sa verificati aceasta pagina periodic.

Regulamentul se completeaza cu Politica de confidentialitate si Politica de utilizare cookie-uri.


#20167939 Are voie politia sa imi verifice masina sub capota?

Posted RealThing on 13 November 2016 - 20:25

Exista un dumnezeu in ceruri, si un garcea caree vegheaza. Multumesc ambilor pentru inca un cioban cu xenoane aftermarket neomologate amendat. La mai multe! Sa fie primit! Amin!


#24712509 De ce voi boicota referendumul lui Iohannis

Posted vanitty on 22 May 2019 - 21:43

View PostIochanan, on 22 mai 2019 - 21:40, said:

Nu pentru că aș susține PSD sau corupții, „hoții și mafioții” (etichete atribuite în masă, prin generalizare pripită, cu scop de demonizare a adversarului și în multe cazuri fără să fie dovedite de cineva sau de ceva).siiiiiiigura ca da pinochio :P Inca un independent , ce probabil o votat cu ratiu si o fost liberal de pe vremea dacilor si romanilor :P Oricum sa nu te duci deloc la vot zic eu, sa stai in ziua aia acasa, se stie ca reptilieni o blestemat sectiile de votare in bloc si orice bun credincios stie ca nu te duci in mijlocul locuintei lui satan nu? :P


#22067095 Adio stat de drept, bun venit ANARHIE !

Posted argonaut on 02 December 2017 - 16:43

Te ustura ca si-a strans Firea jucariile si ca jandarmii n-au calcat lumea in piciore in Piata Victoriei  ?! :D


#12206287 Tutoriale Samsung Galaxy S2

Posted iepurasu_poznas on 08 November 2012 - 19:16

Cum se face upgrade sau downgrade la Galaxy S2 cu  firmware oficial samsung fara kies, cu ajutorul aplicatie odin !!!

Romurile oficiale samsung le gasiti pe www.sammobile.com

Nu va pot spune eu ce rom sa folositi si ce nu pentru ca difera la fiecare in parte de locul unde se afla sau de reteaua care o foloseste.

Nu trebuie sa luati neaparat o versiune facuta pentru tara in care va aflati desi teoretic cica ar fi mai bine asa pentru ca partea radio adica modemul este optimizat pentru tara respectiva.Testati mai multe variante si care vi se pare cea mai buna pe aia o pastrati.

Mai trebuie sa stiti ca nu pierdeti garatia daca puneti un rom oficial cu odin..

Daca nu dati wipe data/factory reset inainte de flash este posibil ca dupa instalare telefonul sa intre in boot loop.Daca intra atunci urmariti tutorialul din postul NR2,puneti un kernel safe,intrati in recovery,dati wipe data/factory reset si la urma reboot si totul va merge brici.

  

Drivers Windows x64


Posted ImageDrivers Windows x32


Posted ImageOdin3 v1.85


Posted Image7zip


Posted Imagewww.sammobile.com
Un Like ne face intotdeauna munca mai usoara !!!
#13702633 GHID desktop PC: Hardware si Software

Posted d4m4g3 on 28 August 2013 - 12:21

Vazand ca de multe ori sunt puse intrebari vizavi de configuratii, piese, sisteme de operare si multe altele ce au legatura cu un desktop PC, incerc sa fac o (alta) “scurta” prezentare care sper sa-I ajute pe cei care doresc sa afle mai multe si sunt incepatori. Restul cu siguranta stiu detaliile urmatoare.

Desi piata de PC-uri a scazut in ultima vreme deoarece cumparatorii aleg din ce in ce mai des laptopuri si/sau tablete, desktopul ramane o piesa de baza pentru multi dintre noi.
Hardware-ul avanseaza foarte rapid, aparand mereu component din ce in ce mai puternice, de cele mai multe ori fiind foarte greu sau chiar imposibil sa tinem pasul cu noile aparitii.

Pentru a configura o unitate desktop avem o multime de posibilitati, asadar alegerea trebuie sa fie facuta in mod rational, pentru nevoile fiecaruia, si nu in ultimul rand cu piese compatibile!
Nu voi intra in foarte multe detalii tehnice, anumite detalii fiind omise insa cel mai probabil nici nu vor reprezenta un interes pentru utilizatorul de rand. Alte specificatii sau detalii pot fi gasite in linkurile din articol, insa pot reprezenta lucruri mai greu de inteles de catre incepatori.


A) HARDWARE


- Unitate centrala:

Placa de baza: In functie de platforma aleasa: Intel sau AMD, va fi aleasa o placa de baza potrivita tipului de sistem dorit: multimedia, gaming, procesare foto/video, etc. Placa de baza nu numai ca face “legatura” intre aproape toate componentele din PC, insa poate sa ofere anumite functii pe care altele nu le au si difera mult din punct de vedere constructive si calitativ, astfel incat pentru un sistem destinat jocurilor sau benchmarkurilor trebuie aleasa foarte atent si totodata sa fie un model de top.
Aici este foarte important ca socketul procesorului sa se potriveasca cu cel al procesorului – altfel nu poate fi montat: Intel 1150, Intel 1155, Intel 2011, Intel 775, AMD AM3, AMD AM3+, AMD FM1, AMD FM2, etc.

Slotul pentru memorie RAM: Cel mai intalnit in ziua de astazi este DDR3, insa se mai pot gasi si component mai vechi cu DDR2, DDR1, SDRAM, etc. Slotul trebuie sa fie exact acelasi tip ca si memoria aleasa, DDR3 – DDR3. Acestea suporta memorii cu viteze diferite (1333Mhz, 1600Mhz, 1866Mhz, etc), insa in cele mai multe cazuri nu reprezinta o problema deoarece placile de baza functioneaza cu memorii rapide sau in functie de caz, memorile vor functiona la viteza inferioara. Importanta este si cantitatea de memorie suportata – Unele placi entry level nu suporta cantitati mari, asadar nu sunt potrivite pentru sisteme de editare foto/video unde este necesara cat mai multa memorie.

Pentru placile video exista slotul PCI Express sau in cazul anumitor placi de baza, 2-3-4 sloturi dedicate placilor video. Acestea sunt recomandate pentru sisteme foarte performante de gaming. Exista si un tip de slot mai vechi care astazi nu va fi reamintit de nimeni in cazul sistemelor noi: AGP. Slotul trebuie sa fie identic cu cel al placii video, dar nu neaparat si versiunea acestuia: Exista PCI Express, PCI Express 2.0, PCI Express 3.0 – toate fiind compatibile intre ele  cu anumite limitari teoretice de viteza.

Conectorii pentru conectarea unitatilor de stocare date: SATA. Exista mai multe versiuni, SATA1, SATA2, SATA3, toate fiind compatibile intre ele cu anumite limitari teoretice de viteza. Teoretice in sensul in care HDDurile nu vor putea depasi viteza portului SATA2, asadar fiind pe SATA3 nu va aduce niciun avantaj. SSD-urile insa vor avea un avantaj vizibil pe SATA3! Pentru a putea beneficia de viteze SATA3 trebuie ca placa de baza si HDDul/SSD-ul sa suporte acest standard.

Alte aspect ale placilor de baza care trebuie amintite: Au foarte multe alte functii integrate precum placa de retea, placa de sunet, WiFi, anumiti conectori interni sau externi necesari in anumite cazuri, dimensiuni diferite (ATX, mATX, mITX, etc).

Procesor – Intel sau AMD, cu grafica integrata sau nu, pot face diferenta in cazul in care este ales in mod corect sau nu. Exista multe game de procesoare, fiecare mai potrivit decat altul pentru o anumita activitate. Este de preferat intotdeauna unul mai peformant, insa unul foarte performant pentru un sistem office nu va aduce multe beneficii si se va devaloriza rapid, insemnand in final pierdere de bani.
Exista procesoare cu 2-4-6-8 core-uri in general, fiind si altele dar care ori nu se mai fabrica ori sunt absolut din alta liga momentan. Pentru un sistem multimedia/office un procesor cu 2 core-uri este in general de ajuns.
Pentru activitati precum jocurile este de preferat unul cu 4 core-uri, iar pentru editari foto/video unul cu 4-6-8 core-uri, in functie de platform si buget.
Memoria cache este si ea un aspect important.
Acestea pot beneficia de tehnologia Intel Hyper Threading care face ca un procesor cu 4 core-uri fizice sa aiba 8 core-uri logice, asadar o performanta imbunatatita in cazul in care o situatie o cere.
Acestea trebuie sa aiba exact acelasi socket cu placa de baza, desi anumite tipuri de procesoare pot fi montate pe placi de baza cu socketuri diferite. ATENTIE: Verificati compatibilitatea procesoarelor cu placile de baza pe site-urile oficiale!

Socketurile procesoarelor au inceput sa se schimbe rapid in ultimii ani, astfel ajungand sa stea pe piata o perioada redusa: 2-3 ani. Puteti tine cont si de acest lucru in cazul unei achizitii, deoarece un sistem foarte performant cumparat acum, poate sa devina ne-upgradabil in mod vizibil pe viitor: Este posibil sa nu gasiti procesoare mai performante cu acelasi socket pentru placa de baza detinuta, astfel fiind nevoiti sa schimbati si placa de baza (si totodata memoria RAM, daca vorbim de viitor, deoarece o sa apara DDR4).

Memorie RAM – Memoria despre care toata lumea vorbeste si care ajuta foarte mult lucrul cu mai multe aplicatii. In general, cu cat cantitatea este mai mare, cu atat mai bine deoarece ajuta la incarcarea mai multor aplicatii in memorie, sistemul de operare va rula mai rapid, etc. In ziua de astazi o cantitate de 4GB este ideala, insa 8GB sau chiar 16GB fiind din ce in ce mai intalnite. Aceasta trebuie sa fie exact acelasi tip cu socketul de memorie de pe placa de baza pentru a fi compatibila.

Ca viteze pentru DDR3 sunt multe optiuni, cele mai intalnite fiind 1333Mhz si 1600Mhz, fiind totodata cele mai rentabile dpdv al pretului si al performantei. Pentru sisteme destinate testelor (benchmarkurilor) sau sisteme high-end sunt recomandate memorii mai rapide precum 2133Mhz, 2400Mhz, etc. ATENTIE: Pentru 4GB sau mai mult se recomanda utilizarea unui sistem de operare pe 64 de biti!

Placa video – Integrata sau dedicate, in functie de nevoi. Pentru multimedia, office sau cateva jocuri fara pretentii poate sa fie integrata. Cele modern integrate ofera o performanta foarte buna si un consum redus, asadar este intotdeauna variant de preferat! Pentru un sistem destinat jocurilor sau editarilor foto/video este obligatorie achizitionarea unei placi video dedicate performante! Exista foarte multe serii de la Nvidia sau AMD, foarte multe modele, variante cu capacitate de memorie diferite incat alegerea este destul de grea. In general pretul spune multe si este in mare parte direct proportional cu performanta.

O serie noua este de preferat deoarece in general ofera performanta mai buna, consum mai redus si eventual functii noi adaugate. Aceasta ofera totodata iesirile pentru monitoare asadar trebuie avut in vedere cate monitoare vreti sa conectati: pentru unul singur, nu este o problema, insa pentru 3-4-6 monitoare deja trebuie sa va ganditi la anumite placi speciale sau chiar doua  placi in paralel (care atentie, necesita placa de baza cu mai multe sloturi PCI Express!).

Cantitatea de memorie de pe placa video este un lucru care poate lua ochii unui cumparator fara experienta, insa care are o importanta redusa daca placa video in sine este dintr-o gama entry level si cu un pret scazut: O cantitate mare de memorie lenta sau neajutata de un procesor grafic performant NU va ajuta.

Puteti vedea aici ultimele noutati despre placile video.

Stocare: HDD/SSD - Pentru sistemul de operare este de preferat un SSD. Este foarte rapid, fiabil, ajuta la incarcarea OS-ului si aplicatiilor aproape instantaneu si ofera o senzatie foarte placuta la lucrul cu PC-ul. Din pacate sunt relative scumpe in comparatie cu HDDurile clasice care la aceiasi suma vor avea capacitate mult mai mari. Pentru stocare este de preferat intotdeauna un HDD, in functie de scop. Daca exista un SSD in sistem, HDDul poate sa fie unul dintr-o serie medie sau chiar “green”, oferind o performanta indeajuns de mare pentru accesarea fisierelor multimedia, etc. Daca nu exista un SSD in sistem atunci un HDD dintr-o serie performanta este de preferat deoarece ofera o performanta superioara. Este de preferat ca unitatea de stocare sa suporte SATA3, mai ales in cazul SSDurilor. Aici sunt in continuare multi factori care fac diferenta precum vitezele de transfer, viteza de rotatie a platanelor la HDD, consumul, etc.

De mentionat ca exista si HDD-uri hibride (SSHD) care au la baza un HDD clasic plus o anumita cantitate de memorie flash (precum cea din SSD-uri). Acestea ofera capacitate mare de stocare dar si viteza de acces mai mare decat cea a HDDurilor clasice, o parte din date fiind copiate in memoria flash deoarece ofera viteze de transfer ridicate si timp de acces redus. Este o alegere buna pentru inlocuirea HDDurilor din laptopuri.

Pentru alte informatii necesare in alegerea SSD-ului, puteti citi topicul asta.
Aria Stocare Date va sta la dispozitie!

Placa de sunet - De multe ori este ignorata deoarece se afla integrata pe placa de baza, insa oricine doreste o calitate superioara a sunetului va alege una dedicate pe PCI Express sau in cazuri mai rare pe USB. Cele mai multe suporta 7.1 canale asadar nu vor limita niciun tip de sisteme audio. Pentru iesiri digitale optice sau SPIDF sau pentru anumite functii speciale se vor alege placi audio superioare.

Multe placi audio ieftine au la baza acelasi chipset precum cele folosite de placile de baza, caz in care achizitia nu are sens. Aceste placi de sunet pot avea anumite avantaje legate de software si iesiri audio insa calitatea sunetului nu o sa fie imbunatatita. Daca doriti un sunet de calitate, alegeti o placa de sunet cu un chipset performant, chiar de pretul ei este mai mare. In felul acesta o sa stiti sigur ca achizitia a meritat.
Daca doriti sa utilizati un sistem audio conectat la iesirile digitale ale placii de sunet (iesirea Optica sau SPIDF), nu este necesara achizitia unei placi audio dedicate ci puteti folosi fara probleme interfata audio integrata pe placa de baza. Semnalul fiind digital, nu este alterat si modificat pe placa de sunet.
ATENTIE: Daca nu aveti un sistem audio care sa tina pasul cu placa de sunet (chiar si una high-end), probabil nu veti observa diferente notabile.


Unitate optica - Nu foarte populara in ziua de astazi insa in continuare utila pentru anumite persone: DVD-RW, Blu-Ray drive, etc. Unitatile DVD-RW actuale au ajuns la maturitate si nu exista mari diferente cel putin dpdv al specificatiilor intre ele, asadar alegerea se va face pe baza culorii (pentru a se integra cu carcasa), pe baza brandului si a conexiunii – care este de cele mai multe ori SATA.

Sursa - Foarte importanta pentru siguranta, stabilitatea si buna functionare a PCului. O sursa subdimensionata va functiona (probabil) o perioada insa nu va avea o viata foarte lunga si mai ales va duce la instabilitatea sistemului (restart, etc). Sursa trebuie sa fie aleasa in mod potrivit ca putere, conectori pentru placa video/HDDuri si totodata ca si brand.

In general pentru sisteme office/multimedia este suficienta o sursa de 400W de calitate, pe cand pentru sisteme gaming sau high-end mergem spre 600-800-1000W, avand in vedere neaparat numarul de conectori necesari pentru placa video – unul dintre cei mai mari consumatori in cazul sistemelor de gaming.

Unele placi video nu necesita alimentare superioara, altele necesita 2-3 conectori asadar este foarte important sa luam in vedere si acest aspect. La fel si in cazul in care conectam foarte multe HDDuri, trebuie sa avem numarul de conectori necesari. Sursele de calitate indoielnica – care de cele mai multe ori sunt ieftine, nu ofera puterea scrisa in specificatii, nu au protectii pentru supratensiune si pot chiar ajunge sa arda component din sistem – acestea sunt de evitat!

Un topic plin de informatii dedicat surselor!

Carcasa - In functie de tipul sistemului, office, HTPC, gaming, high end, se va alege o carcasa potrivita ca marime (middle tower, tower, etc), o carcasa cu aerisirea potrivita – ca numar de ventilatoare, amplasare, posibilitate racire cu apa, grila aerisire, pana la carcase silentioase fara ventilatoare si isolate fonic. Acestea ofera in functie de model conectori pentru USB, SATA, iluminare LED, pot avea filtre de praf pentru a impiedica patrunderea sa in interiorul unitatii, etc.

Foarte important este de avut in vedere ce fel de sistem dorim, deoarece unele carcase nu sunt potrivite pentru sisteme performante – nu incap placi video performante (care totodata sunt mai mari in dimensiuni), nu incap coolere performante pentru racirea procesorului, asadar aveti in vedere: dimensiunea fizica, numarul de unitati optice sau de stocare dorite, numarul de placi video dorite, tipul de racire, etc.

- Periferice:

Aria Periferice


Monitor - Unul dintre cele mai importante periferice, trebuie ales intotdeauna cu atentie, in functie de nevoi, buget, scop. Daca in unele cazuri bugetul este cel mai important, in mod sigur alegerea nu va fi facuta in mod correct. Monitorul se va alege in principal in functie de diagonala, rezolutie, tipul panoului, conectivitate, alte optiuni.

Diagonala reprezinta dimensiunea fizica a monitorului, printre cele mai populare fiind cele de 21.5”, 23”, 24”. Rezolutia reprezinta numarul de pixeli pe ambele axe ale monitorului, iar cu cat este mai mare cu atat va fi imaginea mai clara. Cea mai populara rezolutie este 1920x1080 pixeli (FullHD).  

Tipul panoului este foarte important in functie de scopul monitorului, pentru jocuri este de preferat unul TN deoarece are un timp de raspuns foarte mic, in felul asta imaginea fiind clara fara ghosting, insa culorile si claritatea are se suferit. Pentru editari foto este de preferat un monitor cu panou IPS, acesta avand un numar mult mai mare de culori, un contras mai bun si un unghi de vizibilitate mult mai larg. Panourile VA reprezinta o alegere foarte buna, asemanatoare celor IPS – unghiuri bune, contrast puternic, insa un timp de raspuns si un pret ceva mai mare decat la cele TN. Pot functiona foarte bine si monitoarele moderne IPS sau VA pentru jocuri.

Ca si conectivitate este de preferat cea digitala DVI sau HDMI. Monitoarele ieftine au doar intrare analogical VGA care ofera o calitate mai slaba a imaginii. Semnalul DVI este acelasi cu cel HDMI, putandu-se face conversia cu ajutorul unui adaptor. Conexiunea HDMI ofera in plus pe langa semnalul video DVI si semnal audio catre si de la dispozitivele compatibile.

Aria Monitoare va poate ajuta cu informatii!

Tastatura - Foarte importanta pentru tastat sau jocuri, se va alege in functie de nevoi, preferinte sau functii suplimentare. Majoritatea tastaturilor folosesc o tehnologie simpla si ieftina, si anume cea cu membrana de cauciuc. Pe placa cu circuite a tastaturii se afla o membrana din cauciuc pe care apasa fiecare tasta, aceasta avand rol de amortizare si inchidere a contactului (apasarea efectiva a tastei).

Sunt insa si tastaturi mecanice, unde fiecare tasta reprezinta un buton separat, acestea fiind si ele de mai multe tipuri, destinate jocurilor, tastatului, unele fiind silentioase, altele zgomotoase, fiecare cu diferite presiuni necesare pentru apasarea lor. Acestea sunt vizibil mai scumpe insa mult mai fiabile si mai placate in utilizare – daca sunt alese corect in functie de nevoi.

La tastaturi mai este importanta conexiunea – PS2 sau USB in cele mai multe cazuri (cele cu USB pot avea optiuni in plus precum HUB USB). Pentru cei care doresc exista tastaturi rezistente la apa, tastaturi illuminate, tastaturi wireless, tastaturi cu touchpad sau multe alte butoane pentru shortcut-uri.

Mouse - Desi foarte simplu si cu o functie bine definite, ele pot fi foarte diferite. Un mouse destinat utilizarii zilnice, office, multimedia, este unul cu conexiune PS2 sau USB, sensor optic, scroll (sus/jos) si 3 butoane. Pentru gaming exista mouse-uri speciali cu senzori laser, mai performanti, cu multe butoane dedicate shortcuturilor dorite, scroll pe 4 directii (sus/jos/stanga/dreapta), constructie superioara si greutate reglabila.

Boxe - In functie de nevoi, se pot alege boxe de tip 2.0 (doi sateliti, stanga/dreapta), 2.1 (2 sateliti si un subwoofer), 5.1 (5 sateliti si un subwoofer). Aici sunt foarte multe lucruri care fac diferenta: Marca, putere, scopul lor (muzica, jocuri, filme). Un sistem audio de calitate va face orice ban in plus sa merite pentru cei care doresc tot ceea ce este mai bun. Acestea pot avea telecomanda pe fir sau fara fir, unitate de control separate sau integrata in subwoofer. In functie de preferinte si buget se vor alege.

Imprimante/ scanner - Foarte importante pentru unii, imprimantele sunt de diferite tipuri, au diferite preturi si pot face foarte multe alte lucruri in ziua de astazi. Cu jet de cerneala sau laser, color sau alb negru, cu scanner sau nu, pot ajuta foarte mult sau pot crea numai problem daca nu sunt alese in mod corect. Multifunctionalele sunt foarte populare, avand functii de printare, scanare, copiere, WiFi si multe altele, reprezinta o alegere inspirata daca aveti nevoie de toate aceste functii. Daca nu, ele vor ocupa spatiu deoarece sunt mult mai voluminoase decat o imprimanta simpla. Imprimantele cu jet de cerneala sunt ieftine, mici, insa consumabilele sunt destul de scumpe si nu permit printarea unui numar mare de pagini in general. Trebuie amintit si faptul ca acestea trebuie folosite in mod regulat deoarece capetele cartuselor se usuca si se pot strica dupa un timp indelungat. Cele laser reprezinta alegerea ideala pentru printarea in cantitati mari.


B ) SOFTWARE

Sistem de operare: Windows 8.1 / Windows 8 / Windows 7 / Windows XP. Este recomandat Windows 7 sau mai nou in majoritatea cazurilor!
Windows XP este inca foarte popular insa nu va mai primi suport de la Microsoft incepand cu Aprilie 2014, ramanand fara updateuri de securitate. Desemenea XP-ul nu va functiona foarte bine pe sisteme noi, performante, nu are suport pentru functia TRIM a SSDurilor, suport DirectX 11, etc.
Windows 7 / Windows 8 sunt cele mai moderne sisteme de operare Windows si sunt o alegere ideala pentru un sistem nou, performant, dedicate oricarui tip de activitate: gaming, multimedia, office. Pentru sisteme cu pana la 4GB de RAM este potrivita o versiune pe 32 de biti (x86) insa pentru sisteme cu 4GB sau mai mult este absolut necesara o versiune pe 64 de biti (x64).

Daca doriti LINUX, puteti vedea aria dedicata.

Drivere: Noile sisteme de operare precum Windows 7 sau Windows 8 pot instala singure in mare parte toate driverele. Este de preferat totusi sa se instaleze driverele specifice componentei respective si sa nu fie lasat driverul generic al Windowsului: Important mai ales in cazul placilor video, audio, etc.

Aria dedicata driverelor.

Aplicatii: Exista aplicatii gratuite (freeware) si aplicatii platite, de preferat fiind in general cele gratuite pentru utilizatorul normal, fiind de multe ori la fel de bune sau chiar mai bune decat multe din cele platite. In plus, scapati de o grija in plus, cea a platilor, a licentelor.

Pentru alte detalii, informatii, vedeti aria Software.

Securitatea: Este recomandat sa existe un antivirus si un firewall instalat pe orice configuratie. Exista foarte multe optiuni, insa unele dintre cele mai bune sunt gratuite: Avast Antivirus, Comodo Firewall si multe altele.

Totul despre securitate.


---------------
 • Daca doriti ajutorul pentru alegerea sau configurarea unui sistem desktop, puteti deschide un topic AICI in care sa postati toate informatiile necesare, iar noi va vom raspunde!
 • Daca nu stiti ce magazin online sa alegeti, puteti arunca o privire aici.
 • Un alt ghid ceva mai vechi puteti gasi aici.
In speranta ca va va ajuta, voi completa, verifica si updata acest mic ghid la nevoie. Posted Image


Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate