Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Samsung Galaxy A35

Sfat pentru aprinderea automata a...

Masina de copt paine - pareri

Cum reactivez Google Maps?
 Conectare tableta X220la Tv

Femeile tinere nu mai vor sa munc...

La mulți ani @un_dac!

La multi ani de Sfantul Gheorghe&...
 Job - Facultate sau certificare

Deadpool & Wolverine (2023)

sistem hibrid eoliana + panouri +...

Outlook e muta pe Android
 Constructie Mun. Iasi. Casa P+1.

Cum mai rezolvati cu chiriasii ra...

Tastatura si mouse cu baterie int...

AC Gree duce la palpait de becuri
 

Trusa scule din oferta Kaufland

- - - - -
  • Please log in to reply
68 replies to this topic

#1
Dany_Darke

Dany_Darke

    ✠ Fear of the dark ツ

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 21,821
  • Înscris: 07.06.2014
Buna seara, am o intrebare, in oferta de saptamana aceasta de la Kaufland, la pagina 24 din catalog, am observat o trusa de scule, surubelnite mai exact, destul de interesanta la prima vedere.

Intrebarea mea catre voi ar fi daca stiti ceva de o astfel de trusa, cat de bune sunt, daca se merita 45 de lei pe acea trusa si in principiu daca se merita cumparata.

Va intreb pe voi baieti, consider ca stiti mai multe decat mine la acest capitol.

Multumesc.

#2
YOUR_GOD

YOUR_GOD

    Not assigned

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,906
  • Înscris: 01.01.2010
Pana acum, nu am văzut lucru bun la ei, deci...cumpără și tu la cel mai bun preț.

#3
alexcrist

alexcrist

    Watchdog

  • Grup: Moderators
  • Posts: 9,297
  • Înscris: 02.02.2006
În principiu, depinde ce abilități tehnice ai tu. O trusă de genul ăla e foarte bună la casa omului, dar doar dacă știi să o folosești. Bineînțeles, nu mă refer strict la ”cum se deșurubează ceva”, ci, per ansamblu, dacă știi cum și de ce trebuie s-o faci (cum să îndrepți o ușă din balamale, de exemplu, sau cum să desfaci un aparat casnic, sau mai știu eu ce...). Dacă nu obișnuiești să faci așa ceva în general, atunci o trusă de genul ăla nu reprezintă decât bani aruncați și spațiu ocupat. La fel și-o bormașină sau alte unelte. :)
Altfel spus: ia-ți ceva dacă ai nevoie, nu doar pentru că e la reducere.

Exact despre trusa respectivă, nu știu ce să-ți spun. Eu mi-am luat odată o trusă de șurubelnițe mici (pentru mecanică mai fină, precum ceas sau laptop) din Carrefour, și-am dat vreo 16 lei, pe 6 surubelnițe. Până acum și-au făcut treaba foarte bine, dar se vede că nu sunt de o calitate excepțională. Însă folosite din când în când, sunt OK. Probabil același lucru s-ar aplica și la trusa din Kaufland - posibil să fie suficiente pentru folosire ocazională și eventual nu pentru șuruburi foarte strânse și/sau înțepenite/ruginite. Dacă nu sunt supuse la efort foarte mare, nu văd ce n-ar fi OK. Dar trebuie văzute pe viu.

#4
ammazon

ammazon

    Active Member from Bucharest

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,551
  • Înscris: 08.10.2007
Materialul din care sunt făcute șurubelnițele e atât de slab încât acestea nu pot fi folosite nici măcar la nivel de amator. Dacă vrei să strângi mai tare sau să slăbești un șurub înțepenit imediat se vor strica în cap.
Părerea mea este că nu merită să arunci banii degeaba. De aceiași bani mai bine îți cumperi două șurubelnițe de calitate care nu se vor strica la prima folosire.

#5
Nero-d

Nero-d

    je m'en fiche/pohui

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,138
  • Înscris: 30.01.2004
pai tu o iei s-o faci cadou sau ce? Posted Image
ca banuiesc ca n-o iei pentru tine...
din ce am vazut eu, la kaufland, sculele de mana sunt foarte scumpe... cam cu 30-50% mai scumpe decat in magazinele de bricolaj unde sunt cu 10-30% mai scumpe decat in piata
evident ca mai sunt si exceptii (promotii, etc)

in general sunt de unica folosinta adica se strica foarte repede (se indoaie, se tocesc la o exploatare intensiva)
dar pentru un cadou de craciun sunt OK Posted Image

Edited by Nero-d, 29 November 2014 - 23:13.


#6
Dany_Darke

Dany_Darke

    ✠ Fear of the dark ツ

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 21,821
  • Înscris: 07.06.2014
chiar daca nu sunt baiat, nu m-am ferit niciodata de la a pune mana efectiv pe surubelnite,chei si alte cele necesare pt a repara daca s-a stricat ceva.

sunt o fire mai practica, asa ca atunci cand am avut nevoie de surubelnite clasice  nu am avut ceva al meu si nu am putu duce la bun sfarsit lucrul din cauza asta.

sunt echipamente care au suruburile mai in interior decat restul suprafetei si nu poti baga o surubelnita cu biti. in consecinta, cand am vazut trusa, m-am gandit ca poate e ceva de capul ei si sa am lucul meu, fara sa mai stau dupa altii sa imprumut daca am nevoie.

e drept si ca daca ai niste suruburi mai incapatanate, poti sa ramai fara surubelnita daca nu sunt din material de calitate. am niste biti de la bosch care dupa atatia ani sunt in stare perfecta si acum


@alexcrist - surubelnite din acelea am si eu, pt chestii mai fine, m-am lovit de faptul ca nu sunt calitative, ale mele sunt cu biti, iar acel hexagon nu este perfect, iar unii biti nici nu intra in surubelnita. asta e :(

multumesc pt sfaturi baieti, toate au punctat esentialul Posted Image

#7
Mizu

Mizu

    moroșan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,818
  • Înscris: 10.12.2006
Dupa cum zice colegul ammazon, de banii aia iti iei doua surubelnite de calitate.
Deci daca ar fi sa-ti iei o intreaga trusa dai un salariu pe ea. Pentru casa nu renteaza o asemenea investitie.

La banii aia trusa e perfecta sa strangi un surbub de doua ori pe an, stai linistita ca nu se toceste capul chiar de la primul surub, nu-s facute din plumb.

#8
Dany_Darke

Dany_Darke

    ✠ Fear of the dark ツ

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 21,821
  • Înscris: 07.06.2014
asta asa e, o trusa profesionala costa o gramada, insa ca sa faci o asemenea investitie, trebuie sa si produci ceva bani cu ea, insa la mine nu e cazul.
legat de banii dati pe asa ceva, bitii de la bosch cand i-am cumparat am dat ceva banuti pe ei, peste medie la vremea respectiva, insa calitatea inca se vede si acum si nu-mi pare rau.

legat de surubelnite, am un convector pe care am incercat sa-l desfac pt ca avea probleme cu ventilatorul si din toate suruburile, cele de sub el, 2 la numar, sunt cu o "stea" in 3 laturi, gen suruburile de la incarcatoarele mai vechi de nokia daca mai stiti. sunt in comert surubelnite de genul acela? nu stiu codul pt astfel de surub si nu pot pune imagine de pe net Posted Image

edit: am gasit, se numeste tri-wing, conform imaginii

Edited by Dany_Darke, 29 November 2014 - 23:59.


#9
loock

loock

    Unas

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,662
  • Înscris: 29.03.2006
1. Eu nu pot sa recomand decat surubelnite hiper-extra-ultra-industriale, din otel crom-molibden ( eventual si cu vanadiu) hiper-aliat si elaborat special.
Celelalte mi se par teapa...

2. Trebuie mentionat din capul locului ca exista multe sute de tipuri si modele de capete de surubelnita, si o trusa nu le poate contine pe toate.

3. Trebuie sa vezi daca ai nevoie de astfel de scule.

4. Daca te preocupa - dupa cum se vede, citeste pe wiki la capete de surubelnita ca sa inveti despre ele mai repede, pt. ca din practica, si de la oameni asa zisi meseriasi care habar n-au de diferenta dintre PZ si PH - care nu sunt deloc compatibile, este posibil sa-ti treaca viata si sa nu afli ce trebuie.

5. Capete comune sunt:
- PZ 2 ( pozidriv nr. 2) pt. holtzsuruburi generale.
- PZ1 de ex. pt holtzsuruburi de glisiere de sertar,  3 - 3,5 x 16-18. ( unele de 3,5 au deja PZ2)
- PZ3 pt holtzsuruburi de pe la 6 x 60 in sus, molii cu surub de 6 - unele din ele.
- PZ0 este f. rar, si PZ4 extrem de rar.
Pozidriv se deosebeste de Philips prin crucea stantata suplimentar la 45 de grade, si este conceput pt. a transfera cuplu mai mare, dar fie cu scule care sunt calibrate si limitate la cuplu pt fiecare alicatie in parte, fie/si de utilizator avizat. Nu este deloc compatibil cu Philips, in ciuda prostiei comune de a le confunda. Exista si supadriv, care este compatibil cu PZ, si permite grade mai mari de inclinatie.
- PH 2 ( Philips nr 2) se potriveste la negrese de rigips, unele suruburi medii pt. carcase si alte dispozitive electrice, reglaj de balamale doar de la un singur surub dedicat, etc.
- PH 1 pt. suruburi mai mici de prins carcase mici, electrice mici, etc.
- PH3 mai rar, PH4 extrem de rar.
- PH0 pt suruburi mici, se utilizeaza si la aparatura foto, insa acolo se recomanda in special surubelnite chiar si de sute de ori mai rezistente decat cele comune....Conteaza si lungimea tijei, ideal trebuie sa fie lunga, pt. a putea corecta si controla mai bine pozitionarea cat mai aproape de verticala pe capul de strangere, pt. a nu scapa.
- PH 00, 000, pt. suruburi extrafine, rare.
Philips au alta filozofie, si sunt facute pt. a scapa, ca si masura de protectie anti-prost contra suprastrangerii si distrugerii pieselor. Se pot da insa peste cap si ele, asa ca se recomanda masura si finete.
- INBUS 4 ( HEX, Allen) comun pt. eurosuruburi, etc. 4mm.
- INBUS-urile au multe marimi, de la f mici - care se pot strica usor, si pana la modele de peste 10mm.
Aspectul confera un design ceva mai rafinat, deoarece este relativ discret, mai putin comun, si nu pare nici exagerat de tehnic sau complicat.
4 a devenit insa cam comun, si in general se mascheaza cu ceva capacele, mai ales pe materiale de alta culoare.
- se utilizeaza la prins capace de baterii de lavoar ( +/-3) , capete de bare de draperie( +/- 2 -3), prins/reglat balamale usi ( 4-5-6), fete de clanta ( +/- 5) si clante ( +/- 3), desfacut mandrine in soc ( 8mm), etc.
- Torx iar are multe marimi, si nu sunt compatibile.
Se utilizeaza si la unele surburi, holtzsuriburi, unele balamele de frigider, auto, etc.
Exista si Torx antitaping, TT, cu gaura la mijloc pt suruburi speciale.
Exista si varianta de stea cu 5 colturi, cu sau fara gaura, diferite de Torx normal cu 6 colturi.
Exista si variante de Torx inversat, cap tata si cheie mama, plus combinatii cu 5 sau 6 colturi, gaura sau nu, etc.
- Surubelnitele plate au si ele multe variante si marimi.
Resping orice model trapezoidal, indiferent ca este asa intr-un plan sau in ambele.
Surubelnitele plate adevarate, industriale, de armurier daca vrei, intra perfect drept in crestatura, in ambele planuri, nu este trapezoidala nici pe latime si nici pe grosime; pe latime este dreapta, si pe grosime se subtiaza  prin racordare curba-abrupta.
De mentionat inca o aberatie, modele plate care respecta criteriul mentionat, dar au capul absurd de lung, motiv pt care parghia aparuta, transfera un cuplu f. mare care uzeaza si indoaie capul - ( Unior are astfel de capete aberante, si chiar daca sunt mai rezistente decat par, pt ca sunt din otel aliat - unele din ele chiar crom-vanadiu ( poate si molibden la cateva anume), sunt solicitate inutil si absurd.
Sunt utile multe marimi, atat pe latime cat si pe grosime, cat si pe lungime.
- 7 si mai mari pt suruburi grele, mai rar.
6 x 1, 6 x 0,75 suruburi mari normale
5, suruburi medii
4, 3,5 3 pt suruburi mici de electrice, etc.
2, 1,8, 1,7, suruburi mici normale, de ochelari, etc.
1,5, 1,2, 1, 0,8 etc. pt. suruburi f. fine de ceasornicarie.

Exista zeci de alte tipuri de capete, inclusiv modele speciale anti-taping cu 3 colturi, etc., etc.
Exista si chei spanner, de f. multe feluri si dimensiuni, reglabile sau fixe, dedicate, etc.

Edited by loock, 30 November 2014 - 00:06.


#10
ludiconiric

ludiconiric

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 361
  • Înscris: 19.07.2006
Mie imi place sa mesteresc prin casa, masina samd, sunt mai tehnic de felul meu. Si am tras niste concluzii cu privire la sculele cu care lucrez. Decat sa dau 30-50 lei pe o trusa, mai bine cumpar doar 2 surubelnite/chei de calitate, cele de care am nevoie la fiecare interventie. De obicei o surubelnita/cheie buna costa cat o trusa ieftina.
Nici cele ieftine nu sunt chiar asa de proaste, adica folosite de 2 ori pe an, pot fi o alternativa la cele scumpe. Diferenta se face in mod deosebit cand surubul sau ce ai tu de desfacut este foarte strans, intepenit. In aceste cazuri, cele ieftine cedeaza.

#11
Dany_Darke

Dany_Darke

    ✠ Fear of the dark ツ

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 21,821
  • Înscris: 07.06.2014
wow, ms loock, chiar ca ai oferit informatii bune, de unele nici nu stiam ce destinatie au efectiv

#12
loock

loock

    Unas

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,662
  • Înscris: 29.03.2006
Daca vrei surubelnite si biti de calitate, vezi Wera ( nu wiha...), Irazola, Proxon...
Conteaza si modelul, nu doar brandul.
Sunt si alte braduri bune, dar nu are rost sa le amintesc, si depasesc oricum cerintele de utilizator normal, si mai ales bugetul...
Wera ( nemtesti) face scule bune, chiar daca ma cam enerveaza de la o vreme ca nu mai scrie pe ele aliajul...Se gasesc in RO.
Irazola este o firma spaniola celebra, care face si modele industriale ( nu toate) dar se gaseste rar in Ro.
Proxon gasesti la unele magazine specializate, sunt pt. entuziasti-hobby si pro., adica crom-molibden deci sunt OK...

Ceva mediu decent ar fi si Felo, dar sunt sub Wera la rezistenta, chiar daca scrie pe ele crom-molibden-vanadiu, si ma enerveaza rau ca fac plate trapezoidale..

Edited by loock, 30 November 2014 - 00:38.


#13
liviu_np

liviu_np

    Haiduc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,191
  • Înscris: 05.06.2006
@loock, un raspuns mai detaliat nici ca se putea. Felicitari, mai invatatm si noi cate ceva.

#14
alyaly

alyaly

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 459
  • Înscris: 01.11.2005
Nu mi-a trecut niciodata prin cap, ca se poate tine un curs, numai despre capete de surubelnita...

#15
xkos

xkos

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,627
  • Înscris: 23.07.2007
eu am luat-o cu 35 lei, sunt solide si isi fac treaba cand iti crapa buca. Adica am desfacut cu ea de multe ori suruburile de la injectoare, au si ceva magnet, deci prind surubul cat de cat. Ptr mine merita fara probleme, nu sunt mecanic de meserie si nu fortez in blana surubelnitele. Carcasa/cutia e proasta, nu stau la locul lor piesele si cand o inchizi majoritatea se cam imprastie, dar sa fie ala baiul.

#16
casablanca1000

casablanca1000

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,157
  • Înscris: 25.08.2011

 Nero-d, on 29 noiembrie 2014 - 23:10, said:


in general sunt de unica folosinta adica se strica foarte repede (se indoaie, se tocesc la o exploatare intensiva)
dar pentru un cadou de craciun sunt OK Posted Image

Nero, nu-i frumos sa faci cadou un ciuruc Posted Image

#17
myshyk

myshyk

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,812
  • Înscris: 26.11.2006
Sculele din aceste "hipermarketuri" fac parte, in marea lor majoritate din categoria "hobby", nu profesionale sau, macar, semiprofesionale.  De aici si preturile "rezonabile" la care se vand. E vorba de categoria de scule numita "de unica folosinta", deci nu sunt recomandate decat pentru bricolaje, nu pentru lucrari mari.

 casablanca1000, on 30 noiembrie 2014 - 06:27, said:

Nero, nu-i frumos sa faci cadou un ciuruc Posted Image

Dar daca e ieftin si frumos... Cine mai cere si calitate?

Edited by myshyk, 30 November 2014 - 08:35.


#18
cristi_71

cristi_71

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,157
  • Înscris: 07.07.2008

 loock, on 30 noiembrie 2014 - 00:36, said:

Daca vrei surubelnite si biti de calitate, vezi Wera ( nu wiha...)
Zi bre si mie de ce nu sunt bune Wiha? Eu numai de-astea si Bahco folosesc si mi se par OK.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate