Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
O smecherie pe care nu o inteleg

Balcon parter fara acte

unde gasesc un speed bag in bucur...

Programe TV cu altfel de sporturi
 Laptop "bun la toate" max...

ctfmon.exe - System Error (in Saf...

Ați prins vremurile cand 120 Volț...

Whatsapp nu afișeaza numele ...
 Medii admitere Politehnica Bucure...

Se extinde Baza de la Kogalniceanu

Politist mutilat de caine in curt...

Trotineta- cat rezista?
 Windows 11 si inregistrare de pe ...

Cont Facebook spart

Accesare Plex prin webstation

Reziliere contract Digi Mobil?
 

Help in Bucatarie!

- - - - -
  • Please log in to reply
26 replies to this topic

#1
Lex404

Lex404

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 35,416
  • Înscris: 19.04.2009
Haideti sa ceremn aici ajutor rapid ( cat se poate ) la problemele aparute in timpul gatitului.

Incep eu:

Mi s-a taiat ciorba radauteana ( adica mi s-a desprins oul de smantana ) :( Recunosc, e prima data cand fac o ciorba adevarata. Mai am vre-o sansa s-o repar? :D

#2
-Diana-

-Diana-

    Happy Zone

  • Grup: Moderators
  • Posts: 19,696
  • Înscris: 06.10.2012
Nu.
Data viitoare foloseste smantana de gatit daca p-asta normala nu stii sa o folosesti.

Evident, nu-s masterchef, dar poate vine vreunu cu o idee salvatoare pt ciorba ta radauteana, chiar nu ma asteptam ca si ungurasii sa manince asa ceva. :D

Sa strecori ciorba, oare? :D

#3
Lex404

Lex404

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 35,416
  • Înscris: 19.04.2009
Imi place mult ciorba de burta si ciorba radauteana, dar e prima data cand o fac Posted Image De obicei apelam la firme de catering.
Am folosit smantana de casa, grasa. Cred ca a fost focul prea mare Posted Image

Edited by lex404, 21 October 2014 - 22:07.


#4
-Diana-

-Diana-

    Happy Zone

  • Grup: Moderators
  • Posts: 19,696
  • Înscris: 06.10.2012
Trebuia sa pui smantana cu oul dupa ce ai inchis focul. Astea doua plus usturoiul se pun in oala cu focul stins, se amesteca acolo.
Apoi otet si patrunjel, asta e ordinea.

#5
tomtom

tomtom

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,139
  • Înscris: 03.01.2007
Eu am incercat o singura data, cu indicatii telefonice de la prietena si mi-a iesit foarte ok.
Daca-mi aduc bine aminte, temperatura amestecului (a smantanii si a oului) trebuie sa fie la fel cu cea a ciorbei.

De dres, o dregi dupa ce ai inchis focul.

http://www.culinar.r...intina-sfaturi/

#6
Aries(ro)

Aries(ro)

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,568
  • Înscris: 22.03.2004
Da, ar merge strecurată printr-o sită fină sau/și tifon.

Întotdeauna fă combinația gălbenuș - smântână separat și adaugă-i treptat câte un polonic din ciorbă amestecând totul bine.
Dresul nu se face direct în oală și nu mai trebuie fiert după.

#7
Lex404

Lex404

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 35,416
  • Înscris: 19.04.2009
Nu strecor nimic :facepalm:

Am bagat mixerul in ea ( si am facut peretii varza ) dar partial ciorba pare reparata. O mai las un minut sa vad, daca tine mai bag o data :lol:

#8
Dares

Dares

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,920
  • Înscris: 04.07.2010
Am citit din repezeala "Halep in bucatarie" si intrasem sa vad minunea... :)

#9
-Diana-

-Diana-

    Happy Zone

  • Grup: Moderators
  • Posts: 19,696
  • Înscris: 06.10.2012
Dar de ce nu o maninci asa?
Gustul banuiesc ca e tot ala si daca nu candidezi la vreun concurs, te-ai scos, banuiesc ca tu nu te certi pe tine pt aspect. :)

#10
Lex404

Lex404

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 35,416
  • Înscris: 19.04.2009
S-A REPARAT!
Okay, acum arata mai comestibila ^_^

Am folosit mixerul la putere maxima :D

#11
Nero-d

Nero-d

    je m'en fiche/pohui

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,138
  • Înscris: 30.01.2004
too late

next time
foloseste doar galbenusul,
aamesteci galbenusul cu smantana si torni vreo 2-3 polonice de ciorba peste el, amestecand continu...dupa care torni "liezonul" in ciorba cu focul stins :)

#12
gumball3000

gumball3000

    ...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,649
  • Înscris: 24.09.2006
Astept cu interes topicul "Cum scot ciorba radauteana din pereti".

#13
OmulLLORT

OmulLLORT

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,756
  • Înscris: 06.09.2014
se pune smantana/oul intr-un vas si se aduga linguri de ciorba pana omogeninzezi  amestecul si e destul de cald ca sa il pui in ciorba
nu vad de ce ar trebui sa ia smantana de gatit

#14
Lex404

Lex404

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 35,416
  • Înscris: 19.04.2009

View PostNero-d, on 21 octombrie 2014 - 22:25, said:

too late

next time
foloseste doar galbenusul,
aamesteci galbenusul cu smantana si torni vreo 2-3 polonice de ciorba peste el, amestecand continu...dupa care torni "liezonul" in ciorba cu focul stins Posted Image

Am amestecat ouale ( intregi, fara coaja Posted Image ) cu smantana si 2 polonice de zama. Problema a fost ca eu dupa ce am pus dresul, am mai lasat la fiert cca 3 minute la foc maricel. Si cand am vazut 3 locuri incare fierbea zaba transparenta m-am crispat Posted Image  In tutorial nu scria ca trebuie sa inchid focul Posted Image

am gasit pe un site asta:
Cum se drege ciorba de burta:
– fie se strecoara burta si se pune alta apa
– se amesteca cu un mixer foarte puternic si se mai adauga smantana
– fie faci alta :)


Intradevar, ideea cu mixerul e geniala :D Sunt asa fericit, e prima data cand fac ciorba mea preferata :D Si cand ma gandesc ca o oala plina m-a costat o nimica toata... ( adica cat o portie comandata ). E foarte buna la mahmureala ^_^

Edited by lex404, 21 October 2014 - 22:36.


#15
Aries(ro)

Aries(ro)

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,568
  • Înscris: 22.03.2004
După cum s-a mai zis, se folosește doar gălbenușul și nu oul întreg. Albușul oricum coagulează peste 60 grade și o face urât.

Edited by Aries(ro), 21 October 2014 - 22:38.


#16
Lex404

Lex404

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 35,416
  • Înscris: 19.04.2009
Dar in tutorial nu zicea ca trebuie sa separ galbenusul :(

#17
Aries(ro)

Aries(ro)

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,568
  • Înscris: 22.03.2004
Na, nu tot ce-i prin internet e și corect.

Vezi aici -> http://www.cevabun.ro/liezonul/

#18
Silent_Runner

Silent_Runner

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,631
  • Înscris: 29.05.2004
Asta e un subiect la care nu ma pricep.
Am intervenit ca sa va anunt sa nu contati pe mine.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate