Help in Bucatarie!
Last Updated: Oct 29 2014 21:30, Started by
Lex404
, Oct 21 2014 21:57
·
0
#1
Posted 21 October 2014 - 21:57
Haideti sa ceremn aici ajutor rapid ( cat se poate ) la problemele aparute in timpul gatitului.
Incep eu: Mi s-a taiat ciorba radauteana ( adica mi s-a desprins oul de smantana ) Recunosc, e prima data cand fac o ciorba adevarata. Mai am vre-o sansa s-o repar? |
#2
Posted 21 October 2014 - 22:05
Nu.
Data viitoare foloseste smantana de gatit daca p-asta normala nu stii sa o folosesti. Evident, nu-s masterchef, dar poate vine vreunu cu o idee salvatoare pt ciorba ta radauteana, chiar nu ma asteptam ca si ungurasii sa manince asa ceva. Sa strecori ciorba, oare? |
#3
Posted 21 October 2014 - 22:06
Imi place mult ciorba de burta si ciorba radauteana, dar e prima data cand o fac De obicei apelam la firme de catering.
Am folosit smantana de casa, grasa. Cred ca a fost focul prea mare Edited by lex404, 21 October 2014 - 22:07. |
#4
Posted 21 October 2014 - 22:10
Trebuia sa pui smantana cu oul dupa ce ai inchis focul. Astea doua plus usturoiul se pun in oala cu focul stins, se amesteca acolo.
Apoi otet si patrunjel, asta e ordinea. |
#5
Posted 21 October 2014 - 22:11
Eu am incercat o singura data, cu indicatii telefonice de la prietena si mi-a iesit foarte ok.
Daca-mi aduc bine aminte, temperatura amestecului (a smantanii si a oului) trebuie sa fie la fel cu cea a ciorbei. De dres, o dregi dupa ce ai inchis focul. http://www.culinar.r...intina-sfaturi/ |
#6
Posted 21 October 2014 - 22:14
Da, ar merge strecurată printr-o sită fină sau/și tifon.
Întotdeauna fă combinația gălbenuș - smântână separat și adaugă-i treptat câte un polonic din ciorbă amestecând totul bine. Dresul nu se face direct în oală și nu mai trebuie fiert după. |
#7
Posted 21 October 2014 - 22:19
Nu strecor nimic
Am bagat mixerul in ea ( si am facut peretii varza ) dar partial ciorba pare reparata. O mai las un minut sa vad, daca tine mai bag o data |
#8
Posted 21 October 2014 - 22:19
Am citit din repezeala "Halep in bucatarie" si intrasem sa vad minunea...
|
#9
Posted 21 October 2014 - 22:23
Dar de ce nu o maninci asa?
Gustul banuiesc ca e tot ala si daca nu candidezi la vreun concurs, te-ai scos, banuiesc ca tu nu te certi pe tine pt aspect. |
#10
Posted 21 October 2014 - 22:24
S-A REPARAT!
Okay, acum arata mai comestibila Am folosit mixerul la putere maxima |
|
#11
Posted 21 October 2014 - 22:25
too late
next time foloseste doar galbenusul, aamesteci galbenusul cu smantana si torni vreo 2-3 polonice de ciorba peste el, amestecand continu...dupa care torni "liezonul" in ciorba cu focul stins |
#12
Posted 21 October 2014 - 22:26
Astept cu interes topicul "Cum scot ciorba radauteana din pereti".
|
#13
Posted 21 October 2014 - 22:27
se pune smantana/oul intr-un vas si se aduga linguri de ciorba pana omogeninzezi amestecul si e destul de cald ca sa il pui in ciorba
nu vad de ce ar trebui sa ia smantana de gatit |
#14
Posted 21 October 2014 - 22:31
Nero-d, on 21 octombrie 2014 - 22:25, said:
too late next time foloseste doar galbenusul, aamesteci galbenusul cu smantana si torni vreo 2-3 polonice de ciorba peste el, amestecand continu...dupa care torni "liezonul" in ciorba cu focul stins Am amestecat ouale ( intregi, fara coaja ) cu smantana si 2 polonice de zama. Problema a fost ca eu dupa ce am pus dresul, am mai lasat la fiert cca 3 minute la foc maricel. Si cand am vazut 3 locuri incare fierbea zaba transparenta m-am crispat In tutorial nu scria ca trebuie sa inchid focul am gasit pe un site asta: Cum se drege ciorba de burta: – fie se strecoara burta si se pune alta apa – se amesteca cu un mixer foarte puternic si se mai adauga smantana – fie faci alta Intradevar, ideea cu mixerul e geniala Sunt asa fericit, e prima data cand fac ciorba mea preferata Si cand ma gandesc ca o oala plina m-a costat o nimica toata... ( adica cat o portie comandata ). E foarte buna la mahmureala Edited by lex404, 21 October 2014 - 22:36. |
#15
Posted 21 October 2014 - 22:38
După cum s-a mai zis, se folosește doar gălbenușul și nu oul întreg. Albușul oricum coagulează peste 60 grade și o face urât.
Edited by Aries(ro), 21 October 2014 - 22:38. |
|
#16
Posted 21 October 2014 - 22:39
Dar in tutorial nu zicea ca trebuie sa separ galbenusul
|
#17
Posted 21 October 2014 - 22:44
#18
Posted 21 October 2014 - 22:50
Asta e un subiect la care nu ma pricep.
Am intervenit ca sa va anunt sa nu contati pe mine. |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users