Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Help in Bucatarie!
Last Updated: Oct 29 2014 21:30, Started by
Lex404
, Oct 21 2014 21:57
·
0
#1
Posted 21 October 2014 - 21:57
Haideti sa ceremn aici ajutor rapid ( cat se poate ) la problemele aparute in timpul gatitului.
Incep eu: Mi s-a taiat ciorba radauteana ( adica mi s-a desprins oul de smantana ) Recunosc, e prima data cand fac o ciorba adevarata. Mai am vre-o sansa s-o repar? |
#2
Posted 21 October 2014 - 22:05
Nu.
Data viitoare foloseste smantana de gatit daca p-asta normala nu stii sa o folosesti. Evident, nu-s masterchef, dar poate vine vreunu cu o idee salvatoare pt ciorba ta radauteana, chiar nu ma asteptam ca si ungurasii sa manince asa ceva. Sa strecori ciorba, oare? |
#3
Posted 21 October 2014 - 22:06
Imi place mult ciorba de burta si ciorba radauteana, dar e prima data cand o fac De obicei apelam la firme de catering.
Am folosit smantana de casa, grasa. Cred ca a fost focul prea mare Edited by lex404, 21 October 2014 - 22:07. |
#4
Posted 21 October 2014 - 22:10
Trebuia sa pui smantana cu oul dupa ce ai inchis focul. Astea doua plus usturoiul se pun in oala cu focul stins, se amesteca acolo.
Apoi otet si patrunjel, asta e ordinea. |
#5
Posted 21 October 2014 - 22:11
Eu am incercat o singura data, cu indicatii telefonice de la prietena si mi-a iesit foarte ok.
Daca-mi aduc bine aminte, temperatura amestecului (a smantanii si a oului) trebuie sa fie la fel cu cea a ciorbei. De dres, o dregi dupa ce ai inchis focul. http://www.culinar.r...intina-sfaturi/ |
#6
Posted 21 October 2014 - 22:14
Da, ar merge strecurată printr-o sită fină sau/și tifon.
Întotdeauna fă combinația gălbenuș - smântână separat și adaugă-i treptat câte un polonic din ciorbă amestecând totul bine. Dresul nu se face direct în oală și nu mai trebuie fiert după. |
#7
Posted 21 October 2014 - 22:19
Nu strecor nimic
Am bagat mixerul in ea ( si am facut peretii varza ) dar partial ciorba pare reparata. O mai las un minut sa vad, daca tine mai bag o data |
#8
Posted 21 October 2014 - 22:19
Am citit din repezeala "Halep in bucatarie" si intrasem sa vad minunea...
|
#9
Posted 21 October 2014 - 22:23
Dar de ce nu o maninci asa?
Gustul banuiesc ca e tot ala si daca nu candidezi la vreun concurs, te-ai scos, banuiesc ca tu nu te certi pe tine pt aspect. |
#10
Posted 21 October 2014 - 22:24
S-A REPARAT!
Okay, acum arata mai comestibila Am folosit mixerul la putere maxima |
|
#11
Posted 21 October 2014 - 22:25
too late
next time foloseste doar galbenusul, aamesteci galbenusul cu smantana si torni vreo 2-3 polonice de ciorba peste el, amestecand continu...dupa care torni "liezonul" in ciorba cu focul stins |
#12
Posted 21 October 2014 - 22:26
Astept cu interes topicul "Cum scot ciorba radauteana din pereti".
|
#13
Posted 21 October 2014 - 22:27
se pune smantana/oul intr-un vas si se aduga linguri de ciorba pana omogeninzezi amestecul si e destul de cald ca sa il pui in ciorba
nu vad de ce ar trebui sa ia smantana de gatit |
#14
Posted 21 October 2014 - 22:31
Nero-d, on 21 octombrie 2014 - 22:25, said:
too late next time foloseste doar galbenusul, aamesteci galbenusul cu smantana si torni vreo 2-3 polonice de ciorba peste el, amestecand continu...dupa care torni "liezonul" in ciorba cu focul stins Am amestecat ouale ( intregi, fara coaja ) cu smantana si 2 polonice de zama. Problema a fost ca eu dupa ce am pus dresul, am mai lasat la fiert cca 3 minute la foc maricel. Si cand am vazut 3 locuri incare fierbea zaba transparenta m-am crispat In tutorial nu scria ca trebuie sa inchid focul am gasit pe un site asta: Cum se drege ciorba de burta: – fie se strecoara burta si se pune alta apa – se amesteca cu un mixer foarte puternic si se mai adauga smantana – fie faci alta Intradevar, ideea cu mixerul e geniala Sunt asa fericit, e prima data cand fac ciorba mea preferata Si cand ma gandesc ca o oala plina m-a costat o nimica toata... ( adica cat o portie comandata ). E foarte buna la mahmureala Edited by lex404, 21 October 2014 - 22:36. |
#15
Posted 21 October 2014 - 22:38
După cum s-a mai zis, se folosește doar gălbenușul și nu oul întreg. Albușul oricum coagulează peste 60 grade și o face urât.
Edited by Aries(ro), 21 October 2014 - 22:38. |
|
#16
Posted 21 October 2014 - 22:39
Dar in tutorial nu zicea ca trebuie sa separ galbenusul
|
#17
Posted 21 October 2014 - 22:44
#18
Posted 21 October 2014 - 22:50
Asta e un subiect la care nu ma pricep.
Am intervenit ca sa va anunt sa nu contati pe mine. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users