Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric

CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...
 Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...

Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...
 Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...

Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11
 securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...

De unde cumparati suspensii / gar...

[UNDE] Reconditionare obiecte lemn
 

Parere reprofilare programare Java

- - - - -
  • Please log in to reply
22 replies to this topic

#1
c00rn3l

c00rn3l

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 96
  • Înscris: 07.10.2007
Salut!

In primul rand vreau sa imi cer scuze adminilor daca am ales sectia gresit. Nu am gasit alta mai potrivita pt. topicul meu.

Am o foarte mare rugaminte la toti programatorii care lucreaza in IT sa imi spuneti si mie o parere sincera, legata de intentia mea, va rog alocati putin timp, si parerea ta e importanta!

Sunt proaspat absolvent al facultatii de constructii si am inceput sa lucrez in domeniul constructiilor. Simtind ca e cam departe de ceea ce imi doresc sa lucrez tot restul vietii, m-a determinat sa ma gandesc la lucrurile care imi place sa le fac si la care "ma pricep" (ma pricepeam), fapt ce ma dus cu gandul la a incerca sa intru in domeniul IT, programare java.

Scurt istoric, posibil irelevant: In liceu, programarea in C++ a fost poate partea mea preferata, am fost intr-o clasa slaba la informatica (sau unde se preda prost, nu stiu sa zic), dar clasa in care am fost cel mai bun la info, am inteles mai repede decat ceilalti despre ce este vorba si am ajuns primul in clasa urmand apoi sa ii trag si pe cativa dupa mine (sa inteleaga C++).

Intentia mea acum este sa invat singur limbajul de programare Java, lucru care am si inceput sa il fac (Eclipse + Java JDK), mi-am amintit relativ usor toate instructiunile, operatorii ("abecedarul" C++ care este folosit si in Java sau asemanatoare) acum urmand sa trec la lucruri noi, despre care nu am facut nimic asemanator in liceu.

Despre mine pot sa va spun ca am fost in primii 10% din studenti; sunt ambitios; in timpul liceului cand aveam cate o problema mai grea ca tema la C++, ajungeam acasa si imi storceam creierii sa o fac incercand sa gasesc o solutie, iar si acum cand imi aduc aminte simt o placere in acel "joc" de logica cu instructiunile; imi place sa am sarcina mea cu care sa imi bat capul si sa fie cu lucrul la PC; dupa peste cele 10 ore de munca zilnica (pe santier), vin acasa si imi aloc 1-2h de studiu in Java (nu chiar zilnic, dar atunci cand ma apuc imi vine greu sa ma opresc).
De asemenea intentionez sa gasesc de munca in IT (dupa ce mai invat cate ceva), pe programare Java, urmand ca din vara sa dau admiterea la Politehnica Bucuresti la Automatica si calculatoare si sa fac si facultate si munca in acelasi timp (Va trebui sa ma sustin complet din banii mei in absolut toate cheltuielile si estimez un salariu minim de 2000 de lei pentru a face asta).

Si acum principalele nelamuriri ale mele sunt:
1. Ce sanse am sa intru in domeniu? Angajatorii credeti ca ar vrea sa angajeze asemenea "specimene" ca mine?
2. Ce parere aveti de a intra intr-un intership la o firma IT? Ce cunostiinte de baza mi-ar fi necesare ca sa am o sansa reala? - ma gandesc ca orice timp in IT, e un castig important de cunostiinte. De asemenea si in acest moment trebuie sa ma sustin din banii mei si anume din salariul curent de inginer.

Va multumesc ca ati avut rabdarea sa cititi si va multumesc si pentru viitorul comentariu!

#2
rid

rid

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,785
  • Înscris: 23.02.2006

View Postc00rn3l, on 23 septembrie 2014 - 21:35, said:

atunci cand ma apuc imi vine greu sa ma opresc

Ti`ai raspuns singur, crede-ma.
Go for it, invata cand ai timp si nu ramane doar pe java iar dupa ce prinzi putina incredere incearca sa te bagi ca freelancer la diverse proiecte pe siteuri/comunitati de profil.
Autodidact is the name of the game, as lasa facultatea la o parte deocamdata si as incerca cat mai repede posibil sa castig de la calculator cat castig pe santier ca mai apoi sa las santierul si sa am timp de studiu %100. Facultatea o poti face mai tarziu. Intai si intai incearca sa dai la o parte 'santierul' fara sa mori de foame :)
Eu asa as face si este total realizabil un minim 20mil/luna de la calculator tinand cont ca deja ai ceva background in programare si te duce capul.

#3
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,602
  • Înscris: 30.07.2003
A învata doar o tehnologie nu e o solutie asa ca a studia programarea ia 2~3 ani de munca/studiu si punere in practica. Daca ai timp, susținere financiară si chef atunci ai toate șansele.

#4
Tipiric

Tipiric

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,068
  • Înscris: 02.12.2007
Nu o sa ai timp sa si inveti sa si muncesti si sa faci facultatea in acelasi timp mai ales AC unde programul e infernal si supraincarcat.
Invata in continuare pe cont propriu si lasa facultatea deocamdata. Daca te mananca sa faci facultate de ce nu faci informatica pura?
In locul tau as invata c++, odata stapanit trecerea la alt limbaj se va face usor.
As incepe cu cartea asta http://www.stroustru...rogramming.html
Tot pe pagina aia gasesti si indrumari in ale programarii.
Dupa ce inveti cat de cat si iti faci un portofoliu de lucrari le pui pe stick si te duci la firme sa te angajeze, lasa internshipul ala nu se plateste si are o alta menire. Sau freelancing.
Ca incepator vei avea salariul cam mic dar vei urca rapid.

Edited by Tipiric, 23 September 2014 - 23:32.


#5
MooF2010

MooF2010

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,335
  • Înscris: 24.05.2010
Ti-ai dat seama ca ai facut o facultate care nu iti place dupa ce ai terminat-o? Dar unde ai facut aceasta facutlate de  ai realizat asa tarziu asta?


Daca vrei sa te apuci de java ca apoi sa te duci spre android si sa faci ceva intens acolo da.... fugi si invata... daca vrei java la modul cum isi imagineaza 90% din utilizatori.... performeaza in constructii.

Apropo stii ca Java nu e Javascript?

#6
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,602
  • Înscris: 30.07.2003

View Postc00rn3l, on 23 septembrie 2014 - 21:35, said:

vin acasa si imi aloc 1-2h de studiu in Java (nu chiar zilnic, dar atunci cand ma apuc imi vine greu sa ma opresc).
Nici o sansa doar cu atat. Acesta e timpul alocat de unul care e in domeniu si vrea sa tina pasul nu pentru a intra pe acest taram.

#7
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,236
  • Înscris: 24.02.2007
Nu zi nimanui (la angajare) ca ai invatat C++ in liceu. Ce se face in liceu e mai degraba o aplicare haotica a C-ului in algoritmica folosind cin/cout/fsream (din C++) pentru citirea/scrierea datelor.

Apoi, de ce Java? Nu zic ca e corect sau gresit, dar vreau sa aud o motivatie, sa vad cum vezi lucrurile. In timp, cum zicea si Laurentiu, a sti programare nu inseamna sa stii doar un limbaj/tehnologie, ci sa reusesti sa alegi the right tool for the job.

Legat de Automatica & Calculatoare ... uita de idee. Acolo se studiaza foarte mult hardware care nu te intereseaza. Cauta, cand e momentul, o facultate/specializare de Informatica simpla (3 ani) care-i si mai scurta si mai bine axata pe ce se pare ca vrei. Exista si in cadrul unor facultati de Automatica&Calculatoare, chiar si la distanta (combinat cu faptul ca ai deja o licenta in inginerie, poti s-o termini chiar si in 2 ani dupa ce ti se recunosc diverse materii gen matematici).

#8
c00rn3l

c00rn3l

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 96
  • Înscris: 07.10.2007
Va multumesc pentru cele cateva raspunsuri!

Pentru Neagu:
De undeva trebuia sa incep, ce rost are sa ma incarc acum cu toata povara gandindu-ma la cat de greu e si cat de multe trebuie sa invat? In fiecare domeniu, iti pare o imensitate de invatat cand esti la inceput si adesea acolo te si opresti ca te sperii, eu prefer sa ma focusez pe ceea ce pot face in urmatoarele luni fara sa imi bat capul cu ce va urma.
Daca reusesc sa am un minim de cunostiinte cat sa pot intra ca cel mai low programator, apoi zi de zi numai asta voi face, va fi un alt ritm de invatare. Daca ar fi sa vorbim de un fel de raport "cunostiinte acumulate/timp trecut (zile)", in acest moment eu studiez sa zicem 2 ore pe zi, restul de ore fiind rezervate unui alt domeniu, pe cand daca as incepe sa lucrez in IT, eu zic ca acest raport ar fi cel putin dublu (foarte probabil voi avea si mai mult timp liber care il pot folosi pt studiu individual, deoarece pe santier programul este 10ore + ).

Pentru Moof:
Facultatea mi-a placut. Legat de meserie, eu cred ca la 18 ani cand te decizi sa mergi la facultate nu ai habar cum o sa fie acea munca .... plus ca pe langa asta IT-ul a fost o optiune la vremea admiterii mele, numai ca Constructiile si Poli aveau examene de admitere in aceeasi zi, la Poli era bataie foarte mare, iar eu nu imi permiteam sa risc sa intru la cu plata. Legat de intrebarea ta, sincer nici nu stiu cu exactitate sa iti definesc ce este una si ce este alta, am doar o idee sumara despre ce inseamna Java.

Pentru dani:
Nu am mentionat ca zic cuiva la angajare ca stiu C++ ... , sunt constient ca ceea ce stiu e aproape 0% din tot C++. Am mentionat de C++ ca o motivatie de ce am inceput cu Java.
In primul rand, in urma unei discutii cu cineva care face programare in Java, mi-a recomandat sa merg si eu tot pe Java, povestindu-i acelasi lucru ca si voua.
De ce Java? Seamana foarte mult cu C++ si imi era mai la indemana sa pornesc si din ce am inteles, e mai usor sa iti gasesti ceva de munca pe Java dar e si mai usor de invatat ca un prim limbaj de programare. Am fost sfatuit sa nu incep cu C++ deoarece e ceva mai complicat si e folosit la chestii mai "serioase". De asemenea daca se interpreteaza ca merg pe usor, nu e chiar asa, daca vroiam usor puteam sa merg pe baze de date (cel putin asa am inteles), dar am vrut programare pentru ca, dupa cum am mai spus, imi place si pana la urma urmei sunt presat de timp, deci oarecum trebuia cel mai accesibil limbaj ca sa pot sa intru repede in IT. Legat de facultatea de informatica, e o idee buna, ma voi gandi la ea.

Drumul mi l-am ales deja, voi incerca sa invat cat mai multe si apoi sa ma angajez pe cel mai de nimic salariu sau poate chiar un internship neplatit timp de 3 luni ca sa pot sa acumulez cunostiinte ceva mai serios. Greu stiu ca va fi, mereu e greu, mai ales in situatia mea, dar nu am nevoie sa aud ca e imposibil sau foarte greu, atata timp cat e posibil (nu ma ajuta).
Momentan studiez de pe o carte de 500+ pagini "Curs practic de Java" de Cristian Frasinaru si video pe youtube, ca sunt destule acum, iar la fiecare capitol exersez in Eclipse ceea ce invat.

Alte sugestii sunt bine venite. Va multumesc!

#9
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,602
  • Înscris: 30.07.2003

View Postc00rn3l, on 24 septembrie 2014 - 14:00, said:

De undeva trebuia sa incep, ce rost are sa ma incarc acum cu toata povara gandindu-ma la cat de greu e si cat de multe trebuie sa invat?
Eu nu am zis sa nu incepi ! Doar ca nu poti la "fara frecventa" adica sa aloci 2 ore pe zi cand si cand. Plus sa fii constient ca nu e treaba de azi pe maine, atata tot.

View Postc00rn3l, on 24 septembrie 2014 - 14:00, said:

fara sa imi bat capul cu ce va urma.
Asta nu-i atitudine de inginer si nici de programator, tu esti cel care concepe, prevede, anticipeaza, executa, garanteaza. Asa ca planul se face in amanunt.

View Postc00rn3l, on 24 septembrie 2014 - 14:00, said:

Daca reusesc sa am un minim de cunostiinte cat sa pot intra ca cel mai low programator, apoi zi de zi numai asta voi face, va fi un alt ritm de invatare.
Minimul de cunostinte il au si cei care termina facultatea in domeniu adica tot 3~4 ani (surpriza, cat am spus initial) si care au dedicat cel mai mult timp pentru asa ceva in raport cu tine iar tu concurezi cu ei. Ori faci treaba cu simt de raspundere ori vei vedea pe pielea ta rezultatul.

View Postc00rn3l, on 24 septembrie 2014 - 14:00, said:

in acest moment eu studiez sa zicem 2 ore pe zi, restul de ore fiind rezervate unui alt domeniu, pe cand daca as incepe sa lucrez in IT, eu zic ca acest raport ar fi cel putin dublu
Daca. Pana sa intri trebuie sa treci prin ce am trecut cu totii.

View Postc00rn3l, on 24 septembrie 2014 - 14:00, said:

eu cred ca la 18 ani cand te decizi sa mergi la facultate nu ai habar cum o sa fie acea munca
Un pasionat stie destule si la 18 ani. Da' nu e nimic pierdut nici acum.

View Postc00rn3l, on 24 septembrie 2014 - 14:00, said:

Poli aveau examene de admitere in aceeasi zi, la Poli era bataie foarte mare
Nu la Poli la e programarea pe care o cauti tu ci la Informatica. Sau e si la Calculatoare doar ca acolo ai si inginerie ori inteleg ca tu nu o vrei pe aceasta.

View Postc00rn3l, on 24 septembrie 2014 - 14:00, said:

De ce Java? Seamana foarte mult cu C++ si imi era mai la indemana sa pornesc si din ce am inteles, e mai usor sa iti gasesti ceva de munca pe Java
Legat cu ce sa incepi sunt pareri si pareri, eu nu-s de acord cu aceasta abordare dar nu inseamna ca si detin adevarul asa fiecare sa decida pentru el. Gasesti de munca dar Java aia ascunde mult mai multe decat intelegi tu acum.

Edited by neagu_laurentiu, 24 September 2014 - 16:54.


#10
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,236
  • Înscris: 24.02.2007
Multe limbaje seamana cu C++ si sunt mai usor de invatat.

"Problema" cu java e nu-l prea foloseste nimeni (angajatori) pentru treburi simple. Grosul job-urilor pe java se impart in:
  • Aplicatii Enterprise - gen sistemul home bank a vreunei banci - necesita multe cunostiinte din diverse domenii (oop, design, retele, baze de date, securitate, etc.)
  • Aplicatii Android - o idee mai simple, dar vin cu un set de particularitati despre platforma Android

Bafta mai departe

#11
potae

potae

    Sorosist frumos si liber

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,429
  • Înscris: 20.08.2013
Iti trebuie facultate man, fara sa fii macar student la una nici nu se uita firmele mai de doamne ajuta la tine. De gasit posibil sa iti gasesti dar la o firma de kko, 10 - 15 milioane la negru si minim pe cartea de munca. Restu' cer diploma, ba chiar si masterat. Sigur e o idiotenie dar ce sa vezi, ei cer mai multi bani pe baza asta clientului gen "uite ba, toti din echipa au cel putin masterat in domeniu!"... sfatu' meu e sa mergi cumva la facultate.

View Postc00rn3l, on 24 septembrie 2014 - 14:00, said:

De undeva trebuia sa incep, ce rost are sa ma incarc acum cu toata povara gandindu-ma la cat de greu e si cat de multe trebuie sa invat?

Java pe care o inveti tu angajatoru' nici nu isi pune problema sa n-o stii. Se cere java enterprise + mult accent pe frameworkuri din domeniu: spring, hibernate, JSF, tehnologii: ejb, servicii web si tot felul de alte porcarii. E greu sa inveti asa ceva chiar si acasa pt. ca la munca se lucreaza in alt stil.

View Postc00rn3l, on 24 septembrie 2014 - 14:00, said:

apoi zi de zi numai asta voi face, va fi un alt ritm de invatare.

Asa ziceam si eu insa invatatu' se face acasa. La munca nu prea ai timp sa o iei cum trebuie. Angajatoru' vrea proiectu gata. Cauti si tu pe net si faci research strict despre problema ta si atat. Nu prea ai timp sa studiezi in profunzime.

View Postc00rn3l, on 24 septembrie 2014 - 14:00, said:

Am fost sfatuit sa nu incep cu C++ deoarece e ceva mai complicat si e folosit la chestii mai "serioase".

Daca pleci cu ideea asta... e clar ca ai o idee superficiala asupra domeniului. Chestii serioase se fac si in java. Daca tu crezi ca greul = lucratul cu pointeri te inseli rau. Ce te faci daca ai de implementat un algoritm de alocat timp de lucru pe un numar de masini?! Ai o gramada de variabile: materie prima, timp, tipul de material ce il poate prelucra masina, ordinea de prelucrare, timpul maxim de functionare... E vorba de decizii multicriteriale, algoritmi genetici... e mai dificil sa stii d-astea fara facultate.

View Postc00rn3l, on 24 septembrie 2014 - 14:00, said:

Drumul mi l-am ales deja, voi incerca sa invat cat mai multe si apoi sa ma angajez pe cel mai de nimic salariu sau poate chiar un internship neplatit timp de 3 luni ca sa pot sa acumulez cunostiinte ceva mai serios.

Eu zic sa ramai unde esti. In constructii experienta in timp e ca vinu', esti cu atat mai bun. In programare nu prea. Degeaba erai tu cel mai bun la Delphi si FoxPro acu 15 ani ca in ziua de azi nu mai e relevant... Cat despre faptul ca esti dispus sa mergi la munca, implicit sa cheltuiesti bani pe transport, mancare etc si la final de luna sa nu primesti nici o flegma... no comment :D

#12
Tipiric

Tipiric

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,068
  • Înscris: 02.12.2007

View Postpotae, on 24 septembrie 2014 - 17:47, said:

Iti trebuie facultate man, fara sa fii macar student la una nici nu se uita firmele mai de doamne ajuta la tine. De gasit posibil sa iti gasesti dar la o firma de kko, 10 - 15 milioane la negru si minim pe cartea de munca. Restu' cer diploma, ba chiar si masterat. Sigur e o idiotenie dar ce sa vezi, ei cer mai multi bani pe baza asta clientului gen "uite ba, toti din echipa au cel putin masterat in domeniu!"... sfatu' meu e sa mergi cumva la facultate.
Bati campii.
Arata-mi si mie o firma care cauta oameni cu masterat sa ii angajeze.

#13
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,602
  • Înscris: 30.07.2003
Are si el dreptatea lui pe undeva, am fost si sunt implicat in proiecte via licitatii si aici se cere CV-ul fiecarui membru al echipei, se face un punctaj etc. Dar daca un om e bun se trece peste toate (acopera firma cu altul pe hartie) insa la acelasi nivel balanta inclina spre cel cu diploma la unii angajatori angrenati in astfel de proiecte.

Edited by neagu_laurentiu, 24 September 2014 - 18:46.


#14
Moftangiu

Moftangiu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,909
  • Înscris: 16.03.2010
Tu vrei sa scapi de munca de santier si sa intrii in birou 24h din 24?

Programarea este ca medicina cu mai multe specializari.
Ca programator java o sa poti scrie interfata unei aplicatii, dar o aplicatie complexa are in spatele interfetei un server web si o baza de date.
Nu vei ajunge niciodata mai sus de sef de proiect de aplicatie simpla.
Arhitectii de aplicatii trebuie sa acopere zone vaste din domenii: baze de date, interfata, servere web si nu in ultimul rand domeniul in care se va aplica softul, (medicina, economie, etc..).
Daca esti pasionat de IT, ai putea utiliza IT-ul sa faci proiectare asistata in imobiliare, pentru ca ai cunostinte din domeniu pe care le poti valorifca.
In felul acesta intri pe un domeniu unde nu prea ai concurenta si ai sanse de afirmare.

Daca te reprofilezi pe java, care-i o forma de IT de uz general si specializat pe interfata, intrii intr-un domeniu unde au incercat multi dar putiniii au reusit.
Exista sanse mari sa ajungi un categoria celor fara rezultate.

#15
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,602
  • Înscris: 30.07.2003

View PostMoftangiu, on 26 septembrie 2014 - 07:52, said:

Daca te reprofilezi pe java, care-i o forma de IT de uz general si specializat pe interfata
Cu exceptia lui Android, in sfera enterprise unde joaca un rol important Java, accentul e pe zona de middleware si nicidecum pe interfata GUI (aici sunt alte tehnologii de regula).

Edited by neagu_laurentiu, 26 September 2014 - 08:51.


#16
RomeoM

RomeoM

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 562
  • Înscris: 02.12.2010

View Postc00rn3l, on 24 septembrie 2014 - 14:00, said:

Momentan studiez de pe o carte de 500+ pagini "Curs practic de Java" de Cristian Frasinaru si video pe youtube, ca sunt destule acum, iar la fiecare capitol exersez in Eclipse ceea ce invat.

1. Cand studiezi o carte, este bine sa ai la dispozitie sursele.Sa nu stai sa le scrii de mana si sa creiezi imagini, desene, fisiere video. Castigi foate mult timp.
La noi la editura Polirom, unele carti erau insotite de CDuri care contineau sursele aplicatiillor; dar a trecut mult timp de atunci. Si la Teora - dar nu toate.
2. O carte de 500 de pagini care vrea sa trateze totul - la nivel general - s-ar putea sa nu trateze satisfacator multe aspecte. Cauti si d-alea mai specializate.
E bine sa ai la dispozitie MAI MULTE carti (pentru consultare) si sa nu stai intr-una. In format pdf preferabil.

Cand faci rost de o carte, examineaza si saitul producatorului. De multe ori sursele cartii se pot descarca (gratuit) de pe internet...
Exemplu: Carte: http://www.apress.com/9781430239093 si daca dai clik in josul paginii, pe Source Code/Downloads vei putea descarca sursele free. Te poti juca cu ele. Cu Google Chrome. Firefox nu merge pe unele versiuni.
Exista un specitfic al editurii Apress: cartile de nivel incepator / mediu au exemple scurte, multe, usor de inteles si care nu au legatura unele cu altele - zeci de carti java. Cauta tot ce e java (incepator / mediu) descarca si pune-le pe un hdd, grupate pe tematici.

Edited by RomeoM, 26 September 2014 - 11:14.


#17
MrReason

MrReason

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,266
  • Înscris: 08.10.2010

View PostMoftangiu, on 26 septembrie 2014 - 07:52, said:

Nu vei ajunge niciodata mai sus de sef de proiect de aplicatie simpla.
Ai un glob de cristal or somethin'.. ?

View PostMoftangiu, on 26 septembrie 2014 - 07:52, said:

Arhitectii de aplicatii trebuie sa acopere zone vaste din domenii: baze de date, interfata, servere web si nu in ultimul rand domeniul in care se va aplica softul, (medicina, economie, etc..).
Pai asta e programarea java "enterprise" la modul general, nu ai ce sa-i faci... nu, in general nu e nevoie neaprat de cunostinte din domeniul in care se foloseste softul (evident, poate ajuta, depinde si de domeniu)


View PostMoftangiu, on 26 septembrie 2014 - 07:52, said:

Daca te reprofilezi pe java, care-i o forma de IT de uz general si specializat pe interfata, intrii intr-un domeniu unde au incercat multi dar putiniii au reusit.
Adica n-ai inteles deloc ce e java si la ce se foloseste.

View PostRomeoM, on 26 septembrie 2014 - 10:46, said:

Sa nu stai sa le scrii de mana si sa creiezi imagini, desene, fisiere video. Castigi foate mult timp.
Dar ce faci, doar citesti? Pai nu asa se invata programarea. Cu imagini si altele de acord, acolo unde sunt necesare. Dar codul trebuie scris.

#18
RomeoM

RomeoM

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 562
  • Înscris: 02.12.2010

View PostMrReason, on 26 septembrie 2014 - 11:20, said:

Dar ce faci, doar citesti? Pai nu asa se invata programarea. Cu imagini si altele de acord, acolo unde sunt necesare. Dar codul trebuie scris.

Eu asa fac: stau lungit in pat, cistesc pagina cu pagina, testez codul pe laptop si vad ce si cum merge - o carte (sau parti din ea) o parcurg de mai multe ori. Fac notatii/sublinieri pe carte inclusiv pe cuprins, pe index, pe foile albe - in diverse culori. Stiu sa gasesc rapid ce ma intereseaza. Se retine in timp mai indelungat, e drept, dar avansezi mai repede.

De ce-or pune aia toate sursele la dispozitie ?

PS: Un exemplu: 1001 Java Programmer's Tips - Mark C Chan, Steven W Griffith, Antghony Iasi; Jamsa Press/Teora 704 pagini.  N-ai sa ma convingi ca pt a o parcurge ai sa scrii de mana peste 600 exemple independente-cod sursa. Sau poate ! Cine stie... Mai ales daca bati la tastatura cu 10 degete.

Edited by RomeoM, 26 September 2014 - 12:40.


Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate