Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Porci vietnamezi sau mangalita
Last Updated: Dec 21 2014 19:43, Started by
Bosnea
, Sep 21 2014 19:54
·
0
#1
Posted 21 September 2014 - 19:54
Ce rasa ati recomanda pentru a creste in regim familial, pentru consum propriu si pt a face un mic profit din vanzarea puilor?
|
#3
Posted 21 September 2014 - 20:55
Mangalita i se mai zice si "porcul-somon” sau “uleiul de măsline cu patru picioare” - are carnea gustoasa si sanatoasa. Vietnamezii sunt porcii cu "dubla întrebuintare" - ii poti creste pentru carne sau daca te-ai plictisit ii poti folosi ca animale de companie.
|
#4
Posted 21 September 2014 - 21:17
Categoric Mangalita. Porcul vietnamez ar fi o posibilitate daca nu ar avea atata grasime
|
#5
Posted 21 September 2014 - 22:18
”Românii au renunţat după revoluţie să mai crească porci de Mangaliţa pentru că sunt mai greu de crescut şi, în plus, au cam 60-70% grăsime, spre deosebire de alte rase, unde raportul este inversat – grăsimea ajunge doar la 30-40%.
Din ce am gasit eu pe google, vad ca Mangalita are multa grasime.. Sau nu e asa? |
#6
Posted 22 September 2014 - 10:26
Rasa Mangalita este un moft.La fel cum sunt si fructele de mare.Si la fel cum sunt toate alimentele importate si care nu au nici o tangenta cu alimentatia romanilor.Dar ce sa faci,snobismul este la mare pret.Si merge mana in mana cu prostia,adica sunt inseparabili.
Aceasta rasa a fost crescuta,si cred ca mai este in cateva locuri,dar de cand s-a "descoperit minunea" ca acest sac de grasime are virtuti nestiute,vezi mai sus colegul cu a sa exprimare de porc-somon (semana cu snobismul,ce zici?),si chestia definitorie cum ca nu are colesterol rau,sau cam pe acolo,se gaseste in comert la preturi, vorba aia,nesimtite.Sau daca vrei prohibitive.Mai pe romaneste,sunt produse pe care nu merita sa dai bani. Aceasta rasa nu o vei gasi in gospodariile normale chiar din acest motiv,al grasimii in exces.Gospodarii mai mananca si carne.Si cred eu ca si toti oamenii normali. |
#8
Posted 22 September 2014 - 10:51
Bosnea, on 21 septembrie 2014 - 22:18, said:
”Românii au renunţat după revoluţie să mai crească porci de Mangaliţa pentru că sunt mai greu de crescut şi, în plus, au cam 60-70% grăsime, spre deosebire de alte rase, unde raportul este inversat – grăsimea ajunge doar la 30-40%. Din ce am gasit eu pe google, vad ca Mangalita are multa grasime.. Sau nu e asa? Rasa Mangalita are carnea marmorata, grasimea fiind distribuita in masa musculara sub forma de puncte. Este o grasime cu continut scazut in colesterol. Carnea este suculenta si gustoasa. Creste Mangalita. E o afacere mai buna ca porcul vietnamez. In hipermaketuri, carnea de mangalita este la pret dublu fata de porcul de carne. |
#9
Posted 22 September 2014 - 12:12
Vietnamezii au avantajul ca se ataseaza foarte repede de stapan si se tin tot timpul dupa el, fiind foarte afectuosi. Pot fi dresati usor sa isi faca nevoile afara, sa manance din castron, sa doarma numai intr-un anumit loc. Le plac jucariile si sa scurme prin pamant, putand sa isi gaseasca singuri mancarea daca sunt lasati liberi pe afara. E bine sa le fie pusa la dispozitie o piscina in care sa se scalde pentru a se racori.
|
#10
Posted 22 September 2014 - 17:17
Dar vietnamezii nu pot depasi 80 KG?
Daca aveti sugestii si de alte rase, va rog sa le postati aici, nu am ramas fixat pe astea 2, doar ca eu de astea am auzit, pe langa porcul alb, traditional. |
|
#11
Posted 24 September 2014 - 13:48
Bosnea, on 21 septembrie 2014 - 19:54, said:
Ce rasa ati recomanda pentru a creste in regim familial, pentru consum propriu si pt a face un mic profit din vanzarea puilor? Pentru a face profit,trebuie sa-ti stabilesti clientii.Vezi intai ce se cere si apoi te apuci de prasila.Degeaba cresti Mangalita,si clientii tai doresc Landras. |
#12
Posted 24 September 2014 - 17:43
Ai dreptate, dar nu am inca niste clienti stabiliti. De-asta am intrebat, ce rasa se cauta mai mult pe piata.
|
#13
Posted 26 September 2014 - 16:58
hunab, on 22 septembrie 2014 - 10:51, said:
Rasa Mangalita are carnea marmorata, grasimea fiind distribuita in masa musculara sub forma de puncte. Este o grasime cu continut scazut in colesterol. Carnea este suculenta si gustoasa. Bosnea, on 24 septembrie 2014 - 17:43, said:
Ai dreptate, dar nu am inca niste clienti stabiliti. De-asta am intrebat, ce rasa se cauta mai mult pe piata. |
#14
Posted 28 September 2014 - 10:06
Clipboard01, on 22 septembrie 2014 - 12:12, said:
Vietnamezii au avantajul ca se ataseaza foarte repede de stapan si se tin tot timpul dupa el, fiind foarte afectuosi. Pot fi dresati usor sa isi faca nevoile afara, sa manance din castron, sa doarma numai intr-un anumit loc. Le plac jucariile si sa scurme prin pamant, putand sa isi gaseasca singuri mancarea daca sunt lasati liberi pe afara. E bine sa le fie pusa la dispozitie o piscina in care sa se scalde pentru a se racori. Asa e, si pe deasupra sunt atat de dragalasi, ca..nu m-as indura sa-i mai tai ...poate doar sa vand purceii vii. Nu sunt insa prea sigura ca ( si mai ales ce) isi gasesc mancarea singuri...sa nu gaseasca vreo trichineloza, ma gandesc... Daca stau langa lac/rau nu le-ar place mai mult dect la piscina, sau sunt riscuri sa gaseasca in balta altele mai rele ? ( gen Lepto?) Iar pt cine vrea " porc somon", poate sa incerce crapul . Am vazut ieri la cineva in bazin niste frumuseti! Pacat ca nu se poate creste si somonul asa usor! |
#15
Posted 08 October 2014 - 13:57
horia66, on 26 septembrie 2014 - 16:58, said:
Tocmai, ca nu-i asa. Mangalita este o rasa rustica, NU are carnea marmorata (cum au rasele specializate - Yorkshire, Landrace, Pietrain etc.), iar carnea este destul de tare si cu o consistenta crescuta. Se preteaza foarte bine la salamurile crud-uscate (gen Sibiu). Carnea acestei rase, de culoare mai închisă, este apreciată pentru aspectul său marmorat dat de grăsimea intramusculară, frăgezime și suculență iar gustul... Sursa: http://agrointel.ro/...e-transilvania/ http://pato.ro/bani/...-mangalita.html http://agricultura.a...orci-mangalita/ ...si mai sunt surse. Attached Files |
|
#16
Posted 08 October 2014 - 20:25
Perselarea si marmorarea sunt insusiri care se intensifica odata cu perfectionarea raselor. Luati un manual de chimie alimentara si studiati. Daca Mangalita e fraged si suculent, atunci Landrace-ul cum e ?
|
#17
Posted 09 October 2014 - 06:56
Daca d-voastra aveti dreptate, inseamna ca restul se inseala. Va propun sa trimiteti un studiu de caz site-urilor pe care le-am citat si altora care perpetueaza greseala, sa le explicati ca se inseala. Fotografia atasata am banuiala ca este photoshopata. D-le medic veterinar, daca nu ati vazut sau ati uitat cum arata carnea de Mangalita, va sugerez sa mergeti in magazinul Cora, la raionul de carne. Acolo au si ceva "specialitati": Mangalita si Black Angus.
|
#18
Posted 09 October 2014 - 10:30
Site-urile respective au o mare componenta advertoriala. Fotografia nu e photoshopata, dar acolo nu e vorba de marmorare. Fasciculele de grasime se vad clar intre portiunile de muschi. Marmorarea si perselarea reprezinta disiparea foarte fina a grasimii intre fasciculele musculare, pana la un grad in care acestea nu mai sunt vizibile cu ochiul liber. De aceea carnea raselor specializate (Landrace, Yorkshire) este de culoare roz, fiindca grasimea este foarte fin disipata printre fasciculele musculare, si nu se vede cu ochiul liber.
Carmangeriile prefera carnea care NU este marmorata si perselata, aceea unde fasciculele de muschi sunt concentrate si grasimea este asezata separat, fiindca contine mai putina apa si se leaga mult mai bine de grasimea tehnologica, adaugata. Nu eu contrazic ce zic acele site-uri, ci manualele. De unde invatam meserie, de pe site-uri, sau din manuale ? |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users