Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Local/terasa
Last Updated: Oct 02 2014 18:52, Started by
Serbann
, Sep 21 2014 16:08
·
0
#1
Posted 21 September 2014 - 16:08
Va salut,
Va conturez cat pot de scurt o idee pe care am de ceva vreme. Nu sunt antreprenor de fel, sunt student si angajat. Exista in orasul meu natal (Tg. Mures) un local amplasat in interiorul si in curtea unei case de locuit. Este o terasa mai open mind sau habar n-am cum sa ii zic, lumea vine chiar si cu cainele acolo la bere, se joaca tot soiul de jocuri, se fac tot soiul de evenimente si asa mai departe. Nu are locatie centrala, teoretic nici macar vad nu are fiind pe o straduta rezidentiala dar din cate am inteles este localul cu cel mai mare profit din oras, peste cafenele din centru si restul. Am inteles ca are si un local geaman in Bucuresti care merge la fel. Clientela din ce am vazut este de toate varstele inclusiv oameni la costum in pauza de masa. Ideea mea este sa deschid ceva de genul intr-un oras cu un potential de clienti, dupa parerea mea, si mai mare si anume Cluj Napoca, unde din ce am cautat eu exista doar un singur loc ce aduce oarecum cu ideea asta dar e departe. Am in cap sa fac aproximativ acelasi lucru, doar cu niste scaune si mese mai comode si pe viitor ideea mea mareata este sa echipez si sa autorizez si o bucatarie, poate chiar si cu ceva de genul meniul zilei, deoarece eu si inca cativa oameni cu care am discutat ar prefera sa manance intr-un loc de genul atata timp cat mancarea e ok, decat pe o terasa pusa pe trotuar, de exemplu. As merge si pe un buget mai mare decat in mod normal pt promovare, cred ca sunt idei bune care nu reusesc sa porneasca pt ca nimeni nu e dispus sa investeasca in publicitate, promotii etc. Sper ca, macar la nivelul de baza am reusit sa ma fac inteles. Intrebarile mele ar fi cam la ce buget ar trebui sa ma astept, daca e cineva care a trecut prin asa ceva sigur stie de multe cheltuieli de care eu nu stiu, binenteles in afara de chirie, salarii, autorizatie, mobila si dotari. Daca v-ar face placere sa vizitati un asemena local si orice sfaturi, sugestii sau, foarte important, critici aveti. Atasez doua poze cu locatia model. Attached FilesEdited by Serbann, 21 September 2014 - 16:11. |
#2
Posted 21 September 2014 - 16:26
Tuturor ne-ar placea.
Critici? 0 - cui nu-i convine sa vina cu javra, cu bicla, etc...? Mai putin ca vine iarna si nu stiu la ce-ti va folosi o terasa. Intrebarea, de fapt, care e? |
#3
Posted 21 September 2014 - 17:01
Ce buget e necesar pt amenajare bucatarie si functionare restaurant? Aici sunt afon. Cat de multa paguba pot sa iti faca angajatii in domeniul asta? Cum faci sa te intelegi cu vecinii pt galagie cand e cazul, te pot inchide daca sunt hotarati? Ce alte probleme mai stiti sau ati mai auzit ca apar?
Pt iarna cateva mese inauntru plus bar, semineu, evenimente, reclama si cam atat, eventual pom de craciun si cadouri. Edited by Serbann, 21 September 2014 - 17:05. |
#4
Posted 21 September 2014 - 17:09
este imposibil sa faci un business de genul asta fiind afon exact in punctul esential.
cum e posibil sa te gandesti la asta fara sa ai cel mai mic habar despre genul asta de business? tie iti este de angajati si de vecini? ai spatiul? ai autorizatiile? ai contractele cu furnizorii? ai bani sa mergi in pierdere cateva luni, 1 an? habar n-ai ce buget iti trebuie si tu vrei sa faci un restaurant? |
#5
Posted 21 September 2014 - 17:15
Am spus ca prima data vreau sa il fac local fara mancare si in timp sa amenajez si autorizez bucataria, ma certi de pomana. As fi idiot sa pornesc direct cu restaurant inainte sa vad daca merge, daca e buna zona, daca e buna reclama, stiu ca un restaurant e o investitie si o bataie imensa de cap. Acum e ok?
Am in vedere deocamdata 4 spatii. Stiu destul de bine ce autorizatii imi trebuie pt inceput, repet de aceea am intrebat de restaurant pt ca asta e ideea mea de viitor, cred ca pot sa imi permit sa intreb despre ceva ce vreau sa fac poate peste un an, un an si. De mers in pierdere imi permit aproximativ un an. Nici nu sunt pornit complet sa fac treaba asta, mi s-a aprins un beculet cand am aflat ce bine merge in Mures si m-am gandit stai bre ca aici in Cluj sunt de vreo 5 ori mai multi oameni dornici de iesit. inca oscilez intre asta sau investit intr-un apartament. Fac conversatie, nu va inflamati, va rog. Edited by Serbann, 21 September 2014 - 17:18. |
#6
Posted 21 September 2014 - 17:29
eu nu te cert.
doar ca eu asist la cel putin 2 falimente pe an in aceasta industrie. de care ma, oarecum, ocup dpdv juridic. si foarte multi "antreprenori" habar nu au ce fac , dar vor! si nu inteleg cum e posibil sa vrei sa faci asta fara sa ai habar nu ce se mananca. de certat nu-mi permit sa cert pe nimeni. buget? 100.000 sau 1.000.000 de euro, despree ce vorbim? concret, vorbim despre ceva? sau despre idee? |
#7
Posted 21 September 2014 - 17:45
Daca e sa reduc la forma cea mai simpla: cand eram mic visam sa am o afacere intre timp mi-am dat seama ca pt asta am nevoie de o idee mai interesanta decat saormerie si mi-am vazut de scoala si de cautat de munca. Acum in vara am vazut localul asta si m-am interesat de el si de domeniu, si am o senzatie ca ar putea sa mearga asa ceva. Ideea e destul de low cost dupa cum se vede in poze, si surprinzator merge cel mai bine, asta mi-a atras atentia. Acum vin si intreb oameni mai trecuti prin afaceri decat mine sa imi spuna daca ar avea vreun rost sa incerc sau nu, tinand cont mai ales ca e prima afacere a cuiva.
Acum bugetul, iti dai seama ca de asta ma atrage treaba asta pt ca am senzatia ca nu trebuie un buget mare la inceput, pana sa testez piata, prin asta ma refer la un maxim 20000 de euro, calculat de mine, cu tot cu loc pt neprevazute. (disponibil ar mai fi dar n-as vrea sa ii risc pe toti) Va intreb, gandesc bine sau imi scapa ceva? Atata tot. Dupaia vin chitibusariile cu invatat despre autorizatii, cautat furnizori, gandit la restaurant si alte minuni. |
#8
Posted 21 September 2014 - 17:55
pui toata problema la un mod foarte simplist.
iar raspunsul meu, la fel de simplist te va nemultumi. sfatul meu e sa nu iti risti banii pe acest gen de business la prima afacere dar asta e doar sfatul meu. |
#9
Posted 21 September 2014 - 18:06
Nu ma multumeste absolut deloc si multumesc pt el. Sunt constient ca nu e asa de simplu si frumos cum pare si am si eu retineri.
|
#10
Posted 22 September 2014 - 11:32
n-ai spus nimic despre locatie. Casa aia o cumperi, o construiesti, o inchiriezi?
|
|
#11
Posted 02 October 2014 - 18:52
Și eu cunosc o astfel de terasă/bar pe lângă care trec zilnic (undeva lângă Piața Lahovari), și deși zona fără trafic deosebit, iar prețurile nu prea mici, seară de seara e plin de clientelă. https://www.google.r...ved=0CAYQ_AUoAQ
Am citit undeva că investiția a fost de 50.000€, fără utilarea bucătăriei. Tot legat oarecum de locul gen bar/terasă/restaurant s-ar lega și ideea de "speed dating" (http://en.wikipedia....ki/Speed_dating), care cred că în România este inexistentă ca și afacere, dar probabil c-ar fi interesantă. Sau multe alte idei conexe legate de socializarea offline, că cea online a tot acaparat societatea de ceva vreme încoace, probabil ar fi ceva de câștigat reîntorcându-ne puțin la vremurile de dinaintea tehnologizării excesive. Edited by retele, 02 October 2014 - 18:52. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users