Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
PPC Energy

Chefi de la Antena 1 s-au intors ...

Camera conferinta Tenveo tevo-vl12u

Recomandare rulouri exterioare us...
 Telefon performant pe parte audio...

Aspecte legale https://registratu...

Filtru de apa curata apa de miner...

Unde gasesc borcane mari 5 - litr...
 sfat achiziție bicicleta pli...

NVIDIA Shield Programe Romania IP

Se opreste motorul in mers Golf 5

Probleme cu instalator Casa verde
 Linie vinetie mana stanga

Opriri și reporniri dese

Protectie soare/vizuala in interior

Tratament pt piele..canapea
 

Clasa a ll-a, plus discutii conexe

- - - - -
  • Please log in to reply
113 replies to this topic

#1
gelublabla

gelublabla

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,089
  • Înscris: 06.01.2005
Sanatosi am trecut in clasa a ll a.

Am fost la prima sedinta (oarecum cu teama) dar am scapat ieftin - 100 lei pentru schimbat banci + ceva subtirel pentru perdele si maruntis pentru multiplicat fise (dupa cum se stie manuale nu sunt asa ca se invata dupa hartii pe principiul "xeroxeaza - citeste si da mai departe").

Am o oarecare senzatie ca anumite cheltuieli mai consistente au fost doar amanate.

Dupa cum spuneam, manuale si alte acareturi nu exista asa ca invatam dupa hartii si temele se fac pe fise xeroxate.
Cu ocazia asta dezvoltam si abilitati noi: identificam culori dupa nuantele de gri. De ce am face asa ceva? Pentru a ne putea da seama care sunt mai multe: ciupercutele rosii sau cele maro?

Cum stim daca am rezolvat corect? Nu stim, pentru ca nu se verifica (inca?) tema la clasa.

Dar e mai frumos asa, cand toata lumea traieste cu impresia  ca a facut bine ceea ce a facut. Parca am fi membri in Guvernul Ponta.

#2
Dany_Darke

Dany_Darke

    ✠ Fear of the dark ツ

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 21,814
  • Înscris: 07.06.2014
si ai si facut prima greseala esentiala!!!

este stipulat si in lege, la scoala nu se mai dau bani pt fondul scolii, clasei si alte bazaconii inventate de profesori pt a mai face un ban gramada.

felicitari, tocmai ati (edit) comis o ilegalitate Posted Image

Edited by Dany_Darke, 19 September 2014 - 09:17.


#3
gumball3000

gumball3000

    ...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,649
  • Înscris: 24.09.2006
"Pe vremea mea" dadeam bani pt banci pe fiecare an, abia dupa ce am terminat generala s-au schimbat bancile, s-au pus termopane si s-a reparat si gaura din tavan pt. ca ne ploua in clasa.

Edited by gumball3000, 19 September 2014 - 09:38.


#4
sirtius

sirtius

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 718
  • Înscris: 30.11.2008
In primul rand, banii nu sunt stransi de invatatoare ci de Comitetl de parinti. Care se poate organiza in asociatie si primi donatii. Legal.
In al doilea rand, daca astepti ca ministerul sau primaria sa dea bani pentru banci, este posibil ca unii copii sa studieze pe jos. Si, de regula, vrei tot ce e mai bun pentru copilul tau. Stiu fiindca am copil la gradinita si am aceleasi probleme. Bine ca nu au cerut ca fiecare copil sa aduca banca lui de acasa, cum fac eu cu hartia igienica, pahare de unica folosinta, servetele, saci menajeri, etc. Plus bani pentru adus apa la dozator.

Sa nu uit de topul de hartie pentru imprimanta :)

#5
Dany_Darke

Dany_Darke

    ✠ Fear of the dark ツ

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 21,814
  • Înscris: 07.06.2014
din inertie am gresit, scuze.

inainte da, nu era nici o lege sa reglementeze acest fapt. culmea e ca doar la noi se mai pastreaza regula, desi legea a trecut in ilegalitate aceste fapte. e arhi cunoscut faptul ca fara cotizatia parintilor, copiii sunt cei ce sufera pt ca nu au una si alta, iar ministerul se gandeste doar la cum sa mai schimbam programa si ce experimente sa mai faca in noul an scolar, sa se mai certe pe noile manuale si tot asa, in loc sa verse bani in renovari si dotari in scoli.

dar atata vreme cat suntem impozitati pt absolut orice, nu vad de ce mai trebuie sa dam in plus pt ceea ce am platit deja. exact ca la sanatate.

#6
gelublabla

gelublabla

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,089
  • Înscris: 06.01.2005

View PostDany_Darke, on 19 septembrie 2014 - 09:11, said:

si ai si facut prima greseala esentiala!!!



Am. Nu as fi vrut dar ...... e ca urinatul contra vantului mai ales ca bancile erau in fapt niste minibirouri pentru calculator in care spatiul era foarte ingust, scaunele nu incapeau dedesupt iar copiii trebuiau sa se aplece mult in fata pentru a sta deasupra caietelor cand scriau. Iar asta insemna sa stea pe marginea scaunului  care si asta e prea inalt si cum nu exista sprijin pentru talpi .......
Ghiozdanele se tineau pe scaun la spatele copilului din lipsa de spatiu. Cred sincer ca nu se putea continua asa, trebuiau schimbate si cum scoala mereu nu are bani ........
Ce nu inteleg eu este de ce s-a renuntat la clasicul model de banca scolara care era ergonomic (chiar daca auster) sau de ce nu impune Ministerul educatiei sau al sanatatii un standard unic de banca, standard bazat pe studii deergonomie  si masuratori antropometrice.

Edited by gelublabla, 19 September 2014 - 09:29.


#7
sirtius

sirtius

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 718
  • Înscris: 30.11.2008

View PostDany_Darke, on 19 septembrie 2014 - 09:22, said:

dar atata vreme cat suntem impozitati pt absolut orice, nu vad de ce mai trebuie sa dam in plus pt ceea ce am platit deja

Sunt utilizatori pe forum care considera ca invatamantul nici nu ar trebui finantat de la bugetul de stat si fiecare parinte, daca a vrut sa aiba copil, nu are decat sa plateasca totul. Si se pare ca spre asta ne cam indreptam.
Cat despre minister, acesta se gandeste sa utileze cu tablete satele pe unde nici curent nu este. Sau este cu portia. Presupun ca fiecare elev va trebui sa isi aduca generatorul de acasa pentru alimentarea acesteia :) . Eventual unul cu manivela.

#8
Dany_Darke

Dany_Darke

    ✠ Fear of the dark ツ

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 21,814
  • Înscris: 07.06.2014
toate studiile cer bani, iar parintii vor fi revoltati pe urma ca de ce sa cumpere x tip de banca pt ca ar costa mai mult decat y tip.

dar stai linistit, pana cand se vor prinde acei politicieni care au afaceri cu mobila si eventual si ceilalti cu afaceri de transporturi si alte cele, cand isi vor face conexiunile asa cum trebuie, vor impune si asa ceva. stii doar cum se face la noi, se impune ceva si culmea, doar firma politicianului x este in stare sa fabrice conform legii, doar y poate transporta, doar z poate face mentenanta si tot asa. nu duce grija asta, ai sa vezi ce durere va fi atunci

View Postsirtius, on 19 septembrie 2014 - 09:28, said:


Sunt utilizatori pe forum care considera ca invatamantul nici nu ar trebui finantat de la bugetul de stat si fiecare parinte, daca a vrut sa aiba copil, nu are decat sa plateasca totul. Si se pare ca spre asta ne cam indreptam.
Cat despre minister, acesta se gandeste sa utileze cu tablete satele pe unde nici curent nu este. Sau este cu portia. Presupun ca fiecare elev va trebui sa isi aduca generatorul de acasa pentru alimentarea acesteia Posted Image . Eventual unul cu manivela.

la fel ca intr-un reportaj in care se vb de scoli construite cu bani europeni in sate cu 50 de locuitori cu varste peste 40 de ani, sate nelocuite si tot asa. sau parcuri facute la 3km de sat, iar ca sa ajungi acolo trebuia sa mergi pe un drum national intens circulat si fara trotuare, desigur. sau alte parcuri care au fost facute in vai si apa le-a inundat si ajunsesera iazuri pt rate.

e crunt dar adevarat :(

#9
gelublabla

gelublabla

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,089
  • Înscris: 06.01.2005
M-am "ambitionat" un pic si am gasit un astfel de studiu pe net http://www.medfam.ro..._specifice.html .
Nu stiu daca este avizat, acceptat de vreo autoritate a statului dar cred ca se bazeaza pe ceva.

Si de ce nu s-ar mai folosi/adapta STAS uri vechi? Din ce am vazut prin scoala la care invata juniorul meu, fiecare clasa are un alt model de banca/scaun - era sa lesin cand in laboratorul de fizica am vazut scaune din alea grele, de lemn tip salon nunta cu tapiterie textila gen:
Attached File  london-scaun-2.jpg   35.96K   14 downloads

Si toate combinatiile scaun/banca din scoala se remarcau prin faptul ca faceau foarte greu, spre imposibil, accesul catre iesiri in caz de urgente (cutremur, incendii etc).

#10
mmcornel

mmcornel

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 406
  • Înscris: 02.11.2009
asta pentru ca in fiecare an parintii dau "comitetului de parinti" 100 de lei ca sa aiba copilul "tot ce e mai bun" Posted Image

Edited by mmcornel, 19 September 2014 - 10:08.


#11
Dany_Darke

Dany_Darke

    ✠ Fear of the dark ツ

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 21,814
  • Înscris: 07.06.2014
pai sunt diferite pt ca fiecare parinte daca vine si cumpara mobilier, ia ce crede si dupa buget, de aici si mozaicul asta de mobilier.

pai de ce crezi tu ca erau numai scaune din alea? iti dau un raspuns avand in vedere ca am niste informatii de interior in cadrul liceelor, e drept. acele scaune sunt din cancelarie, fiecare cancelarie la un moment dat a avut ceva de genul, iar la primirea bugetelor pt renovari, cancelaria si confortul in ea, este prima pe lista. motivatia: acolo isi petrec profesorii timpul de relaxare si trebuie asigurat confortul.

sa intri intr-o cancelarie si sa vezi ca spre deosebire de restul scolii, acolo intri intr-o alta lume, covoare pe jos, caldurica, scaune ergonomice pe alocuri, calculatoare bune, mobilier nou/aproape nou. nu generalizez ideea, insa asa se practica din pacate, liceul unde am invatat arata cam naspa, nu prea era dotat si tot asa. insa din intamplare, un vecin de al meu este inspector scolar si-mi spune ca desi s-au alocat fonduri, nu s-a reusit reabilitarea scolii, pt ca fondurile erau pt cadrele didactice si s-au cheltuit cam toti banii. noi stateam cu geci ca batea vantul prin geamuri, ei aveau termopan si caldura iesea vazand cu ochii pe usa cancelariei, iar noi ne miscam ca niste melci din cauza frigului.

to make a long story short: prima data se gandesc la ei, iar ce nu le mai trebuie, pun prin clase si spun ca au dotat scoala

#12
gelublabla

gelublabla

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,089
  • Înscris: 06.01.2005
Ma declaram nefericit ca pustiul nu a primit carti la scoala pe motiv de incompetenta ministeriala. Regret timpurile alea!

Azi a venit pustiul cu caietele auxiliare la manualele care nu exista. "Trebuie sa-mi dai 75 sau 73 de lei, dar duamna a zis ca nu maine ci candva cand poti!" m-a anuntat pe un ton oficial juniorul. Dupa calculele mele asta inseamna joi, cel tarziu, ca dupa aia se impacienteaza duamna.

Astea-s minunile (lipseste una din poza, mai subtirica si am concluzionat ca nu e relevanta):
Attached File  100_6044.JPG   161.05K   81 downloads

Am zis ca la banii astia trebuie sa le citim si noi, adica mama si tata puiului, din scoarta in scoarta si am inceput cu copertile unde am gasit pretul 13 lei/buc.
Acum am o dilema  13 X 3 = 39 lei. Duamna ni le da mai scump. Ori e ea mai precupeata ori calculul a fost facut de cei care au scris cartea dupa modelul:
Attached File  100_6041.JPG   247.3K   98 downloads - exemplul e real, pagina 88 din auxiliarul de matematica.

In rest cartile sunt minunate.
Matematica e ceva de poveste si incepe aplicat, cu exemple din natura. Sub titlul "Roade bogate" avem ilustrarea faptului ca a  fost un an manos si ca le-au crescut mari organele cainilor si sunt numai bune de cules, problema fiind ca trebuie identificate corect. Sincer eu am unele ezitari, nu prea stiu ce urmeaza dupa plamani.
Attached File  100_6040.JPG   284.56K   99 downloads

Acum nu stiu cum este programa pentru clasa a ll a, dar daca acest caiet este conform atunci nu putem sa-i banuim de lipsa de ambitie pe cei de la Minister. Dupa ce anul trecut copiii s-au luptat cu "Ana are mere" anul asta trecem direct la notiuni de fizica in promitatorul capitol "Parteneri cu electricitatea":
Attached File  100_6042.JPG   351.39K   96 downloads Electromagnetismul cred ca e surpriza pentru clasa a lll a.

Cu siguranta o sa fie un an lung!

PS - si in clasa a ll - a fiu miu e hotarat sa zica "duamna"

#13
Dany_Darke

Dany_Darke

    ✠ Fear of the dark ツ

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 21,814
  • Înscris: 07.06.2014
de acu o sa mergem sa culegem organele la caini de pe strada, la cati sunt, inseamna ca sunt roade bogate, avem de unde

asta a ales statul sa puna ca si rezolvare pt maidanezi: "Hai copii sa vedem ce organe are cainele, prindetii si taiatii sa vedeti cum arata in interior"

#14
-Diana-

-Diana-

    Happy Zone

  • Grup: Moderators
  • Posts: 19,717
  • Înscris: 06.10.2012
Posted Image
Vai de capul meu!!!
Nu stiu daca sa rad sau sa plang...
Aia cu roade bogate e de rasul curcilor, ca si noua tabla a impartirii.

Eu inca nu am intrat in posesia cartilor fii-mii, o sa vi le pozez si eu dupa aceea.

PS: aia cu becul e Posted Image

#15
-Diana-

-Diana-

    Happy Zone

  • Grup: Moderators
  • Posts: 19,717
  • Înscris: 06.10.2012
Colega mea de birou zice ca poate lectia se numeste Roade bogate ca o fi adresata chinezilor, ca aia maninca patrupede. :D

#16
sftpdt

sftpdt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,662
  • Înscris: 29.08.2013

View Postgelublabla, on 22 septembrie 2014 - 14:07, said:

PS - si in clasa a ll - a fiu miu e hotarat sa zica "duamna"

Se face inmultirea / impartirea in clasa 2?

#17
gelublabla

gelublabla

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,089
  • Înscris: 06.01.2005
Se face!
Altfel cum ar putea copiii sa calculeze puterea generata de baterie (din poza circuitului  - postata mai sus) cand se stie ca ea (puterea) este egala cu Tensiunea ori Intensitatea?!

Acum serios. Cica asa prevede programa iar in auxiliar se regaseste tabla inmultirii si a impartirii.
Exemplele sunt neghioabe ( conform auxiliarului 7 : 7 = 0) dar s-ar parea ca pentru a ajunge presedinte sau macar colonel in servicii e suficient.

#18
Alka10

Alka10

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 678
  • Înscris: 21.04.2012
Doamne Maica Domnului...o sa disece labradorul Posted Image

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate