Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Belgia: Marile magazine vor vinde, începând de vineri, produse alimentare din insecte
Last Updated: Oct 04 2014 22:35, Started by
Xenon2006
, Sep 18 2014 14:25
·
0
#1
Posted 18 September 2014 - 14:25
Quote
Belgienii vor putea achiziționa din supermarketuri, începând de vineri, produse alimentare realizate din insecte, anunță joi ziarul 'La Libre Belgique' pe baza unui comunicat de presă difuzat de compania 'Delhaize'. Consumul de insecte prezintă numeroase avantaje, "fiind un mijloc extraordinar de evoluție către o alimentație durabilă, întrucât constituie o excelentă sursă alternativă de proteine", afirmă comunicatul menționat. Existente deja pe rafturile unor mici magazine bio, produsele din insecte, mai precis din viermi de făină, se vor găsi la magazinele Delhaize sub marca "Green Bugs". De la mijlocul lunii octombrie, toate marile magazine din Belgia — cu excepția celor din lanțurile Colruyt, Aldi și Lidl — vor oferi clienților burgeri pe bază de viermi Buffalo produși de firma Damhert. sursa |
#2
Posted 18 September 2014 - 14:32
mda, pana acum era greu de facut rost de proteina... saracii belgieni
acum vor avea o sursa durabila de viermotoci. laptele nu mai e bun de mancat - ca asa au stabilit niste dobitoci iar altii au imbratisat ideea cu aplauze - desi din vremuri biblice sau (evolutionist) de cand a evoluat din maimuta omul a fost vanator si pastor si crestea oi si vaci al caror lapte il consuma, dar viermii si gandacii sunt viitorul. s-a tampit lumea. Edited by onlyone, 18 September 2014 - 14:36. |
#3
Posted 18 September 2014 - 14:37
Mah, cata vreme e optional...
Io as incerca o lacusta cu viermisori prajiti. |
#4
Posted 18 September 2014 - 14:39
Aha, tare gaselnita asta de marketing: cand ne expira faina in raft si face viermi o reimpachetam si o promovam ca Green Bugs - "mijloc extraordinar de evoluție către o alimentație durabilă". Te pomenesti ca o fi si scumpa, ca orice chestie "extraordinara de evolutie".
Sa fie la ei acolo in Belgia si sa o manance ma-sa aluia care a venit cu ideea. |
#5
Posted 18 September 2014 - 14:44
Sa le exportam niste hamburgeri din balegar organic.
|
#6
Posted 18 September 2014 - 14:45
Nu se manaca efectiv lacuste, banuiesc ca este vorba de proteine extrase si procesate. Acum daca sunt mai bune la gust decat carnea de vita sau de pasare, exceptand impactul psihologic, care ar fi problema?
|
#7
Posted 18 September 2014 - 14:45
Why...not ?
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/iM8s1ch5TRw?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
#8
Posted 18 September 2014 - 14:45
De fapt știrea e că s-a dat voie să se vândă și pe piețe dificile, cu multe aprobări și avize, ce e tradițional prin multe părți ale lumii. Cât despre scârbă, să ridice mâna ăla care știe sigur că n-a mâncat insecte fără să vrea până acum.
|
#9
Posted 18 September 2014 - 14:45
#10
Posted 18 September 2014 - 14:46
in romania pateul de post are extract de musca.... si vorbesc foarte serios, am citit de pe o eticheta
|
|
#12
Posted 18 September 2014 - 14:58
XORIAN_L, on 18 septembrie 2014 - 14:45, said:
Nu se manaca efectiv lacuste, banuiesc ca este vorba de proteine extrase si procesate. Acum daca sunt mai bune la gust decat carnea de vita sau de pasare, exceptand impactul psihologic, care ar fi problema? spider_zero_sapte, on 18 septembrie 2014 - 14:45, said:
...mai ales într-o societatea socialistă. |
#13
Posted 18 September 2014 - 15:02
Costul producerii de proteine ar putea scadea de 10 ori, iar cand vor fi extrase din alge, de 100 de ori.
Edited by XORIAN_L, 18 September 2014 - 15:04. |
#14
Posted 18 September 2014 - 15:05
Unii oameni mănâncă homar şi langustă,de ce nu ar mânca şi pe „verii” lor mai mici?
|
#15
Posted 18 September 2014 - 15:20
Pai din moment ce inghitim atata rahat, de ce n-am manca si insecte?
|
|
#16
Posted 18 September 2014 - 15:21
Am mancat o varietate de insecte în China. Sunt mult mai bune la gust decât s-ar crede. Cu atât mai mult pate-urile, mezelurile pastoase gen parizer,ar putea fi gustoase. Deci pana la urma, care ar fi problema de fapt, în afara de educația noastră, pe care personal o consider deficitara din acest punct de vedere?
|
#17
Posted 18 September 2014 - 15:33
pai la cat colorant rosu obtinut din larve am mancat in ultimii 15 ani, putem spune ca deja consumul de produse obtinute din insecte este o traditie.
|
#18
Posted 18 September 2014 - 15:43
Vrajeala ca pentru producerea unui kg de carne de vita sunt consumate 22.000l de apa nu o s-o cred niciodata. Nici daca ai calcula cat mananca vita si cata apa ai cheltuit cu cerealele ei si cata apa bea si bla, bla, bla nu stiu daca ajungi la macar 2000l/kg. La fel si cu porcul si gaina. Nu neg ca vita, per total este poluanta, si ca hectarele care sunt cultivate cu cereale pentru hranirea ei ar putea fi utilizate mai bine. Dar totusi, este exagerat ceea ce se presupune in cifre.
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users