Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum vand casa fara factura Hidroe...

Scor FICO minim

Tonometru compensat CAS?

polita RCA ONLINE
 Va rog recomandati echipa serioa...

Termostat frigider - verificare

Mai au PC-urile vreun viitor?

Centrala termica immergas
 Amenda in Lipsa ?

Acoperire gol extrior intre termo...

Intreprindere individuala fara ac...

Marci Biciclete - recomandari
 Lipsa Tensiune pe o Faza, bransam...

Recomandare bicicleta copil 5 ani.

Recomandare kit automat acces usa

Stimulente AJOFM
 

Varujan Pambuccian: sistemul nu va fi abandonat decât prin colaps

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
219 replies to this topic

#1
Bijaz

Bijaz

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,701
  • Înscris: 24.02.2010
De pe Facebook, reprodus integral, cu excepția pozei:

“N-am mai scris nimic în serialul „Amintiri din viitor” de pe blog, cam de mult. Recunosc că îmi este greu să scriu despre lucruri pe care l-am asimilat și mi se pare mult mai interesant să învăț lucruri noi. De-aia nu scriu cărți sau articole dar îmi place enorm să predau. Când predai înveți mereu ceva nou. Ok… Asta a fost justificarea lenii mele de a scrie.

În vara lui 2008 spuneam că lumea va intra într-o depresie economică de lungă durată al cărei minim îl prevedeam undeva între 2016 și 2017. A râs de mine mai toată lumea, asta fac mulți și acum și am auzit de atunci mereu și mai ales în preajma alegerilor din marile economii ale lumii cum țara respectivă tocmai iese din recesiune. Nu numai că lucrul acesta nu s-a întâmplat, dar economiile majore au mers din rău în mai rău. Au fost făcute, e drept, o grămadă de giumbușlucuri aiuritoare, multe cu bani publici pentru a se ieși pentru puțin timp din ceea ce toți s-au încăpățânat să numească o recesiune.

Și cu întreruperile astea, nici nu a fost evident că vorbim despre o depresie economică. Statele Unite au aruncat în 2009 cu 700 de miliarde de dolari în bănci, singurul efect al acelor bani fiind bonusurile mai mari ale managementului bazate pe profituri mai mari raportate la sfârșitul anului. Germania inventează periodic un aruncat cu bani publici în industrii verticale cum a fost programul rabla menit să dea electoratului senzația că economia crește și să le asigure din nou creștin-democraților victoria în alegeri.

Din nefericire, singurul lucru care trebuia făcut nu a fost și, deja am certitudinea, nu va fi făcut. Nici Statele Unite, nici Germania, nici orice altă mare economie nu va renunța la sistemul de fiat money instituit „temporar” în 1971 de administrația Nixon aflată sub presiunea constantă a administrației de Gaulle și a cheltuielilor cu războiul din Vietnam. Din 1973 mecanismul de fiat money a fost generalizat și a produs în timp dezastrul în care trăim acum. Poate că am să scriu la un moment dat continuarea seriei începute pe blog și am să expun pe larg felul în care cred eu că s-a ajuns aici și poate am să scriu și despre modul în care fac predicțiile pentru ce urmează. E simplu și necesită foarte puțină matematică.

Scriu aceste rânduri pentru că sunt nevoit să revizuiesc previziunea cu minimul depresiei. Înainte de orice, vreau să subliniez clar că toate lucrurile acestea nu pot fi influențate nici măcar cu 0.01% de orice acțiune, genială sau tâmpită, a unui stat ca România. Leul românesc reprezintă mai puțin de atât raportat la masa monetară a lumii. Asta ca să nu aud iar tâmpenii despre ce ar putea face nu știu cine care câștigând nu știu ce alegeri ne-ar duce pe noi culmi de progres și civilizație.

Decizia imediată de a scrie este legată de un trend existent la nivelul Băncii Centrale Europene. Deja asupra BCE există o imensă presiune atât politică cât și din partea investitorilor pentru a lua măsuri de felul celor luate în Statele Unite. Întârzierea unei decizii în acest sens a dus deja la 10 luni de scădere a monedei europene în raport cu dolarul. Pentru că nimic nu erodează mai mult încrederea decât confuzia și lipsa de stabilitate. Așa-zisele măsuri de stimulare a creșterii economice au avut, au și vor avea atât timp cât sistemul nu se schimbă un singur efect: creșterea inflației monetare. Și probabil că lucrul acesta se va întâmpla. Spre deosebire de dolarul american care are o ancoră în faptul că este unica monedă în care OPEC vinde petrol, Euro nu are nici o ancoră. Dacă BCE va ceda, și probabil că o va face, economia europeană va mai cădea o treaptă după ce va mai fraieri un an-doi electoratul cu speranța ieșirii din ceea ei numesc recesiune.

Atât prețul aurului cât și al argintului cresc exponențial de 15 ani încoace având o traiectorie suspect de asemănătoare cu cea a dinarului roman de argint din ultima sută de ani a Imperiului și cu cea a bancnotelor chinezești din 1455, care a făcut ca banii să nu mai fie folosiți deloc în tranzacții și a distrus economic China pentru aproape un secol. Lumea de azi nu gândește deloc diferit de cea de atunci. Adică de azi pe mâine. Politicienii și conducătorii corporațiilor nu mai pot amăgi electoratul/acționariatul prin creștere solidă și inventează lucruri noi care urmează să dea iluzia unei bunăstări.

Sigur, a apărut noua clasă de politicieni care încearcă să câștige electorat făcând o vânătoare de vinovați acolo unde ei nu există. Și chiar câștigă, mai ales în Europa occidentală unde fascismul pare o speranță pentru o generație de oameni care gândește în logica impusă de telenovele, tabloide și un sistem educațional în criză cronică. Rezultatele ultimelor alegeri din Franța și Marea Britanie arată clar direcția. La fel cum creșterea neîncrederii în guvernările din marile economii ale lumii este ușor de cuantificat. Bondurile americane pe 10 ani au ajuns la un randament de sub 2.5%/an iar cele germane sub 1%. Asta este chiar foarte puțin și reflectă cererea mică venită din lipsa totală de încredere. Dar mai reflectă un lucru: dispariția speranței. Probabil că lucrul acesta este cel mai grav.


Din nefericire, din ce în ce mai multă lume din sfera economică și financiară este de acord că depresia este generată de sistemul monetar, din ce în ce mai multă lume consideră că este nevoie ca banul să redevină o marfă și deci să se sprijine pe o resursă limitată, de preferat sub forma unui bun tangibil, dar aproape nimeni nu dorește abandonarea sistemului actual. Iar cei care au puterea să contribuie la acestă abandonare și vorbesc despre ea sunt imediat înlăturați.

Ceea ce este un semn că nici guvernele marilor puteri economice nici oamenii cu adevărat foarte bogați ai lumii nu doresc abandonarea sistemului. Din motive diferite. Statele Unite au ancora OPEC și își permit astfel să importe bunuri și să exporte inflație, ceea ce este chiar o afacere de invidiat. Uniunea Europeană s-a structurat deja pe cercuri de comandă care convin de minune celor aflați în centru, iar o asemenea măsură ar duce implicit la reașezarea cercurilor.

Până atunci încearcă să imite mecanismul american, ultima tentativă fiind cea cu convingerea unor țări din Orientul Apropiat să includă în monedele eligibile pentru vânzarea petrolului și moneda europeană. Cel mai celebru eșec a fost ultimul război din Irak, război care a demonstrat clar că astăzi dolarul înseamnă OPEC + armata americană. După ce lumea a fost șocată de anunțul lui Nixon din vara lui 1971, acum pare foarte mulțumită cu banii care se reprezintă doar pe sine.


Cel mai mult ar avea însă de pierdut oamenii amețitor de bogați. Pentru că oricât de mare ar fi inflația generată de fiat money, puterea de cumpărare a averii lor crește constant. O asemenea măsură i-ar transforma din oameni amețitor de bogați în oameni doar foarte bogați. Nu avem așa ceva în România, spun asta tot pentru a preveni comentarii stupide. Majoritatea lor și-au construit averile pe consumul unor mase mari de oameni.

Marile averi nu se fac din altceva decât din sume mici plătite constant de mase uriașe. Adică din ciocolată, bere, cosmetice, țoale și alte lucruri de felul ăsta. Cum majoritatea covârșitoare a corporațiilor sunt ale unui număr uriaș de acționari, managementul lor își poate pune liniștit salarii și bonusuri pe care nici un antreprenor nu le-ar oferi. Indiferent de mersul inflației ele pot deocamdată crește în valoarea lor de cumpărare pentru că reprezintă o fracțiune mică din încasările corporației.

Dacă moneda s-ar lega de o resursă limitată, competiția pentru a o avea ar crește foarte mult. S-ar ajunge așa și la veniturile top managerilor, după ce s-ar tăia team-buildingurile și trainingurile în destinații exotice ale salariaților și responsabilitatea corporatistă în care cel care fabrică pastă de dinți moare de grija încălzirii globale pe banii celor care vor să se spele pe dinți cu pasta lui, de exemplu.
[ http://logec.ro/wp-content/uploads/2014/09/Profituri.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
(sursa)
Uite de-aia sistemul nu va fi abandonat decât prin colaps. Care se va lăsa așteptat. Pentru că vor fi în continuu planuri de ieșire din criză și de creștere economică, reorganizări ale sistemului politic, reapariția statului polițienesc și tot felul de planuri care nu țin cont de nimic altceva decât de menținerea unui număr de sub 1% din oameni în zona de confort maxim pe planeta Pământ. Minimul se amână sine die și se va concretiza în colapsul final. După care s-ar putea să devenim ceva mai raționali și mai cumpătați.

Pentru că tot nu pot face nimic pentru a preîntâmpina asta, pentru că indiferent de ce va face România drumul va fi același, scriu aceste rânduri doar ca o revizuire teoretică a unei predicții făcută cu șase ani în urmă. Doar ca să nu zică nimeni că nu mi-am adaptat gândirea la realitate.”

#2
Tiby84

Tiby84

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 3,568
  • Înscris: 06.06.2013
Sistemul o sa fie abandonat prin 2018 datorita razboaielor locale care vor culmina cu unul mai mare.

#3
tidicristi

tidicristi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,276
  • Înscris: 06.08.2007
Voi sunteti nebuni , ala a "scapat in papusoi" de mult !!
El traieste din alocatia de parlamentar (inca e parlamentar , de la revolutie incoace !)!!

Nu mai reprezinta nimic in IT , a trecut vremea lui !
Se preteaza doar la jocuri di "culise" in parlament ! Face de ris IT-ul Romanesc (parca e armean sau ceva pe acolo !)!!!

E "baietu" cu legea "sa vaza si ochiul nostru" ce faci , pi net  !

Edited by tidicristi, 01 September 2014 - 08:47.


#4
djl

djl

    Smrt faąizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,481
  • Înscris: 13.06.2004
Da' totuşi are dreptate când zice că sistemul actual (nu neapărat cel monetar) este depăşit.

#5
Kyth

Kyth

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,012
  • Înscris: 22.05.2013
Le zice foarte bine armeanul, surprinzator de bine pentru un om politic.

Chiar merita citit cu atentie articolul lui, indiferent daca sunteti de acord sau nu cu premisele de la care pleaca. Eu unul sunt 100%.

Fundamentele economiei globale actuale sunt tare subrede, iar celor care au puterea in mana le convine de minune status quo-ul.

Nu sunt deloc stangist, dar binele lor nu prea coincide cu binele majoritatii mai mult sau mai putin paupere.

#6
Bijaz

Bijaz

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,701
  • Înscris: 24.02.2010
Si mie mi se pare ca e un articol de bun simt, destul de informat si coerent. Nu stiu ce istorie are tipul si nu ma intereseaza biografia lui. E vorba strict de postarea de pe FB care mi s-a parut excelenta si premonitorie. Bine, am mai citit N articole pe tema asta, cam toti oamenii care au idee despre ce/cum se mananca gandesc la fel, e logic : la premisele respective nu poti obtine decat rezultatele alea. Magie nu exista.

#7
muc_cel_mic

muc_cel_mic

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,362
  • Înscris: 15.04.2008

 Bijaz, on 01 septembrie 2014 - 08:38, said:

De pe Facebook, reprodus integral, cu excepția pozei:

Cel mai mult ar avea însă de pierdut oamenii amețitor de bogați.
Aici e problema. Se reuseste inca, prea bine, acumularea de avere de catre o foarte mica parte din populatie (sub 1% cum se spune in articol/postare pe FB).

#8
Pollux

Pollux

    Mandru ca sunt barbat alb, crestin, heterosexual si liberal-cons

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,339
  • Înscris: 28.02.2005
Posted Image
G E N I A L

Am sorbit cu placere fiecare cuvintel din articolul asta!

Imi amintesc ca in 2008 am fost la o conferinta stiintifica despre sisteme complexe. In principiu era pentru fizicieni, dar organizatorul a avut buna inspiratie sa invite si pe Daniel Daianu, cu care este bun prieten. Fapt care a reprezentat o surpriza si pentru el intrucat nu se astepta sa fie singurul finantist intre o gramada de fizicieni.
Prezentarea lui era despre criza economica. Asta era cam cu 1 an inainte ca in Romania sa se vorbeasca de criza. Inca traiam sub impresia lui "economia duduie".

Desi el era finantist iar noi ingineri si fizicieni, mesajul a fost clar pentru toata lumea: "Am belit penis and there's nothing we can do about it!".

Edited by Pollux, 01 September 2014 - 09:25.


#9
Bijaz

Bijaz

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,701
  • Înscris: 24.02.2010
Eh, nu a fost chiar asa nasol pentru occident (in special SUA) perioada asta de glorie din ultimii 70 de ani. E nasol pentru noi, ca  am nimerit la sfârșitul jocului piramidal și cu holul plin de facturi. :)

#10
_-AppleS-_

_-AppleS-_

    ✮✮✮✮✮✮✮✮

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,512
  • Înscris: 09.07.2014
Decat taierea salariilor, pensiilor , cresterea TVA si alte taxe , nu ar fii bine sa uitam de astea si sa dam o lege in care se specifica averea maxima pe care o poate face un om in lume sa fie cam de 1 milion de euro? , restul averii pe care o are , sau pe care o va face si sare de acel maxim , va fi predata statului.

#11
Bijaz

Bijaz

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,701
  • Înscris: 24.02.2010
Asemanarea cu sistemul actual este izbitoare : http://pambuccian.co...i-din-viitor-i/ doar inlocuiti imperiul roman cu america + cateva mici detalii si aia e Posted Image

Imperiul Roman a dispărut pentru că economia sa a degenerat. A fost un imperiu măcinat din interior de speranța că pacea socială poate fi menținută la infinit mituind marea masa a locuitorilor cu circ și pâine, aducând resurse noi prin cuceriri militare și menținând pacea la granițe cu o armată puternică și asigurându-și veniturile cu ajutorul unei administrații supradimensionate. A început ca o economie liberală cu o ușoară componentă socială și a eșuat într-o economie socială de piață cu o componentă militară, socială și administrativă hipertrofiată. A încercat să supraviețuiască prin inflație și suprataxarea componentei economice active a societății și a sucombat în momentul în care aceasta nu a mai avut forța de a susține statul-mamut. A durat, cu mărinimie ceva mai mult de 400 de ani, din care creșterea a fost în primii 100.

 _-AppleS-_, on 01 septembrie 2014 - 09:37, said:

Decat taierea salariilor, pensiilor , cresterea TVA si alte taxe , nu ar fii bine sa uitam de astea si sa dam o lege in care se specifica averea maxima pe care o poate face un om in lume sa fie cam de 1 milion de euro? , restul averii pe care o are , sau pe care o va face si sare de acel maxim , va fi predata statului.

Da, buna idee, te votez.

Edited by Bijaz, 01 September 2014 - 09:44.


#12
Pollux

Pollux

    Mandru ca sunt barbat alb, crestin, heterosexual si liberal-cons

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,339
  • Înscris: 28.02.2005

 _-AppleS-_, on 01 septembrie 2014 - 09:37, said:

Decat taierea salariilor, pensiilor , cresterea TVA si alte taxe , nu ar fii bine sa uitam de astea si sa dam o lege in care se specifica averea maxima pe care o poate face un om in lume sa fie cam de 1 milion de euro? , restul averii pe care o are , sau pe care o va face si sare de acel maxim , va fi predata statului.

nu se poate face asa ceva. asta inseamna colapsul imediat al sistemului intrucat violeaza regula zero a jocului capitalist: acumularea de capital.

Diocletian a incercat sa faca un lucru asemanator cu aproape 2000 de ani in urma: a fixat preturile marfurilor pe cuprinsul intregului imperiu la niste nivele la care filozofii vremii calculasera ca trebuie sa fie convenabile si suficiente pentru toata lumea.
Lucru care a dus inevitabil la prabusirea instantanee a monezi, adica la razboi civil si caderea puterii imperiale. Toata lumea a preferat sa faca troc in loc sa comercializeze pe bani, intrucat pentru majoritatea dintre ei calculele facute de filozofi erau gresite (aveau costuri de productie mai mari decat prezisesera filozofii).

Limitarea averii maxime inseamna limitarea cresterii economice, intrucat majoritatea oamenilor bogati nu sunt bogati prin prisma lichiditatilor ci prin prisma valorii actiunilor pe care le detin adica a expectantei de castig. Limitarea cresterii ar duce la un colaps al majoritatii industriilor de consum si high-tech, unde o suma stabilita aleator va fi insuficienta pentru dezvoltarea ulterioara.
Si chiar daca ar fi bogati prin prisma lichiditatilor, acele hartii nu ar insemna decat maculatura fara promisiunea investitiilor ulterioare, adia a cresterii economice adica a acumularii ulterioare de mai multe hartii de-alea.

Edited by Pollux, 01 September 2014 - 09:51.


#13
Imperathor

Imperathor

    Dictator perpetuu

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 31,097
  • Înscris: 03.07.2008

 djl, on 01 septembrie 2014 - 08:57, said:

Da' totuşi are dreptate când zice că sistemul actual (nu neapărat cel monetar) este depăşit.

De ce / cine e depasit?!?

 Bijaz, on 01 septembrie 2014 - 08:38, said:

...
În vara lui 2008 spuneam că lumea va intra într-o depresie economică de lungă durată al cărei minim îl prevedeam undeva între 2016 și 2017...

Economistii americani vorbeau de o criza majora inca de la inceputul lui 2008, tataie, n-ai descoperit tu gaura de la macaroana!

#14
Tomaso

Tomaso

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 57,714
  • Înscris: 11.04.2005

 Pollux, on 01 septembrie 2014 - 09:25, said:


Imi amintesc ca in 2008 am fost la o conferinta stiintifica despre sisteme complexe. In principiu era pentru fizicieni, dar organizatorul a avut buna inspiratie sa invite si pe Daniel Daianu, cu care este bun prieten. Fapt care a reprezentat o surpriza si pentru el intrucat nu se astepta sa fie singurul finantist intre o gramada de fizicieni.
Prezentarea lui era despre criza economica. Asta era cam cu 1 an inainte ca in Romania sa se vorbeasca de criza. Inca traiam sub impresia lui "economia duduie".
Desi el era finantist iar noi ingineri si fizicieni, mesajul a fost clar pentru toata lumea: "Am belit penis and there's nothing we can do about it!".

Daniel Dăianu nu credea în criză.  Era doar ipocrit și ”prețios”.
Dovada faptului că v-a îndrugat povești frumos alcătuite constă în acțiunea sa de a-i da banii săi pe mâna lui Sima, ca să-i investească pe bursă.
Dacă ar fi crezut în criză & shit, își transforma banii în aur, ori în altceva cu valoare fixă (vezi articolul postat de inițiator).    Însă el a ales să facă opusul a ceea ce preveste.
Și nu în 2008 ci mult mai târziu, îm plină criză.

Asta ne arată cam câtă bază se poate pune pe economiști și pe modele lor economice.

Omenirea a trecut prin nenumărate crize economice, de toate felulurile.  Aproape că nu mai există ceva cu adevărat nou de exeperiementat în materie de crize economice.
Iar chestia asta este ceva pozitiv, pentru că oamenii au descoperit metodele de a supraviețui și de a prospera, învingând criză după criză.  

Văd că te bucuri pe tema ”enunțării”  cauzelor crizei.
Bine faci, numai că actuala criză este una a traiului bun pe datorie.  Iar asta nu e bine pentru tine sau pentru oricine nu dispune de rezerve convertibile.
De 24 de ani petrecerea s-a terminat, însă lumea nu vrea să se trezească din mahmureală.

#15
Imperathor

Imperathor

    Dictator perpetuu

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 31,097
  • Înscris: 03.07.2008

 _-AppleS-_, on 01 septembrie 2014 - 09:37, said:

Decat taierea salariilor, pensiilor , cresterea TVA si alte taxe , nu ar fii bine sa uitam de astea si sa dam o lege in care se specifica averea maxima pe care o poate face un om in lume sa fie cam de 1 milion de euro? , restul averii pe care o are , sau pe care o va face si sare de acel maxim , va fi predata statului.

Bolsevism atroce!

#16
Pollux

Pollux

    Mandru ca sunt barbat alb, crestin, heterosexual si liberal-cons

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,339
  • Înscris: 28.02.2005

 Bijaz, on 01 septembrie 2014 - 09:43, said:

Imperiul Roman a dispărut pentru că economia sa a degenerat. A fost un imperiu măcinat din interior de speranța că pacea socială poate fi menținută la infinit mituind marea masa a locuitorilor cu circ și pâine, aducând resurse noi prin cuceriri militare și menținând pacea la granițe cu o armată puternică și asigurându-și veniturile cu ajutorul unei administrații supradimensionate. A început ca o economie liberală cu o ușoară componentă socială și a eșuat într-o economie socială de piață cu o componentă militară, socială și administrativă hipertrofiată. A încercat să supraviețuiască prin inflație și suprataxarea componentei economice active a societății și a sucombat în momentul în care aceasta nu a mai avut forța de a susține statul-mamut. A durat, cu mărinimie ceva mai mult de 400 de ani, din care creșterea a fost în primii 100.

Cel mai mare geniu politic si militar al tuturor timpurilor a fost Constantin cel Mare:
Cande a preluat puterea imperiul era in razboi civil generalizat iar moneda fusese practic desfiintata.
El a salvat Imperiul pentru inca 1000 de ani inlocuind pacea sociala a lui "paine si circ" cu pacea sociala a vietii vesnice.

#17
Bijaz

Bijaz

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,701
  • Înscris: 24.02.2010
Daca te referi la crestinism, e discutabila treaba :D As fi preferat altceva. Aka, ce avem acum, secolul 19-20 cu un mileniu mai devreme. Perfect posibil imo fara evul mediu. Posibil sa ma insel, nu sunt foarte tare la istorie antica.

#18
Pollux

Pollux

    Mandru ca sunt barbat alb, crestin, heterosexual si liberal-cons

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,339
  • Înscris: 28.02.2005

 tomaso, on 01 septembrie 2014 - 09:48, said:

Daniel Dăianu nu credea în criză.  Era doar ipocrit și ”prețios”.

[...]

Văd că te bucuri pe tema ”enunțării”  cauzelor crizei.
Bine faci, numai că actuala criză este una a traiului bun pe datorie.  Iar asta nu e bine pentru tine sau pentru oricine nu dispune de rezerve convertibile.
De 24 de ani petrecerea s-a terminat, însă lumea nu vrea să se trezească din mahmureală.

despre Daianu, se prea poate sa fie cum spui. eu nu il cunosc altcumva decat prin prisma acelei prelegeri si inca vreo 2 editoriale pe care acesta le-a scris in Adevarul.
cert este ca "prezicerile" lui de atunci erau bine informate...

despre "bucuria mea", vezi prost. Intrucat sunt un proletar intr-o tara de la marginea capitalului, este foarte putin probabil sa ma astept la ceva bun pentru mine din prabusirea asta. Posted Image
de traiul pe datorie am profitat toti, de la mega-miliardari pana la opinca, inclusiv eu. as fi ipocrit sa cred altfel...
asa cum spui, mega-miliardarii intotdeauna isi creeaza portite de iesier. opinicile nu au cum sa isi creeze. stau si indura.

din pucntul meu de vedere singura resursa convertibila este pamantul in contextul actual.
orice altceva este volatil.


 Bijaz, on 01 septembrie 2014 - 09:53, said:

Daca te referi la crestinism, e discutabila treaba Posted Image

nu este deloc discutabila treaba. that's scientific fact!
Dupa Constantin cel Mare pana la prabusirea completa si ireversibila a Imperiului au mai trecut 1000 de ani.

Genialitatea economica a constat in faptul ca a modificat psihologia maselor astfel incat sa poata reorienta resursa economica limitata de la "paine, circ si matasuri scumpe de import" la masinaria de razboi. Despre asta este vorba...

Daca vrei discutam mai mult pe aria de istorie, exista acolo un topic despre Imperiul Bizantin.
aici suntem off-topic si nu vreau sa imi aud iar vorbe ca vreau sa intorc Europa in Evul-Mediu...

 tomaso, on 01 septembrie 2014 - 09:48, said:

Asta ne arată cam câtă bază se poate pune pe economiști și pe modele lor economice.

Exact asta spunea si el in prelegerea respectiva. :yes: "our models are shit..."

Edited by Pollux, 01 September 2014 - 10:01.


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate