Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Pasare necunoscuta

DSM 5.1 poate fi descarcat pentru...

Ati mancat gutui bune?

Parintii care se pupa pe buze cu ...
 PHP Script inside JavaScript

Viber

Conectare net --- windows 8.1

Meseriile omenirii
 Dacia Logan Van categorie autoveh...

Problema conectare HDMI videoproi...

Credit

Pc-ul nu imi recunoaste microfonu...
 Pentru toti posesorii de aparate ...

Sfat achizitie tastatura gaming

poster a4

denumire arbust nedorit
 

Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

Schema interfon ELECTRA

  • Please log in to reply
150 replies to this topic

#91
blezneag

blezneag

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 149
  • Înscris: 08.08.2006
  • ID membru: 90,285
  • Locație: Iasi

Buna

Cred ca am sa separ tot cablul pe care l-am tot reparat, posibil ca pe traseul lui pina la distribuitorul de semnal sa mai fie undeva topit si nu am vazut.
Daca nu-si revine, incep sa caut mai departe cum m-ati sfatuit.
Daca aveti trimiteti-mi si mie semnificatia bornelor sa stiu ce masor sa nu merg prea mult pe bajbaite...
Multumesc mult

#92
Silviudeep

Silviudeep

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,148
  • Înscris: 07.11.2005
  • ID membru: 52,595
  • Locație: Galati
Aveti instalatia in scurt! Trebuie schimbat (integral recomandat) tot cablul (in locurile unde s-au efectuat lucrari). El se poate simti si la mana unde a fost topit. Insa instalatiile analogice de la Electra sunt ceva mai "belicoase" E greu de explicat pe net ce anume aveti de legat in doze sau distribuitoare. De asemenea exista si riscul (mai mic) sa aveti ars distribuitorul de semnal. O regula standard nu as putea sa va zic, fiecare firma lucreaza pe schemele lor de culori. Daca totusi aveti rabdarea necesara, desfaceti distribuitorul sau doza de nivel de pe magistrala si NOTATI pe o hartie regula de culori folosita si mergeti pe cablu pana in apartamente. Insa mare atentie, ca o legatura facuta prost cauzeaza functionarea defectuoasa a intregii instalatii. Scheme de legatura nu o sa va zica nimeni, e lesne de inteles de ce :) Acestea sunt disponibile doar pentru partenerii autorizati electra si nici eu personal nu v-o pot posta online. Incercati ce v-am zis si in ultima instanta apelati la firma montatoare care in maxim 1 h va poate rezolva fara probleme. Evident contra cost, reparatiile fiind suportate de cel care si-a montat centrala ...

View Postgarleanu, on 17th December 2011, 15:21, said:

Salutari!

Daca am in casa post de tip receptor de telefon, si in casa imi intra 2 fire (unul albastru si unul alb. Si inca unul transparent, dar la post-ul vechi, se foloseau doar cele doua) pot sa pun post electra IA01 sau 02?

Cum trebuie legate firele?

Am gasit o poza pe net de la cineva, dar respectivul are 4 fire: http://micro-flight....on-electra.html


Am incercat, ca in poza, cu alb la MP si albastru la COMP, dar nu merge.

Nu stiu ce fel de centrala este la intrare. Voi pune o poza si o voi posta aici.

Multumesc.

Nu puteti monta echipamente de la o alta firma pe instalatia dvs. Acestea NU SUNT compatibile. Puteti face Upgrade folosind echipamente de la ACELASI PRODUCATOR. Si din ce am inteles, nu aveti un echipament Electra, asadar trebuie schimbata toata instalatia de pe scara. Si evident, recomand sa apelati la o firma specializata...

View PostGelullaBarr, on 9th February 2012, 12:38, said:

salut, am o problema cu un interfon electra, nu pot raspunde la interfon, desi se aude cand suna interfonul nu raspunde la comenzi si suna incontinuu. Problema este la etajul 3 si 4, iar la restul apartamentelor merge fara probleme, ce pot face singur, fara sa apelez la firme specializate?


Aveti probleme cu reteaua la acele doua nivele, fie s-a instalat vreo centrala si cand s-au facut racordurile v-au ars firele fie aveti cablurile intrerupte dintr-un alt motiv. Fara sa apelati la o firma specializata sa va verifice reteaua de pe scara, nu veti rezolva mai nimic!

Edited by Silviudeep, 18 July 2012 - 11:34.


#93
kronosro

kronosro

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 31
  • Înscris: 31.08.2006
  • ID membru: 94,583
salutare,

cu toate ca am citit toate posturile, nu am gasit solutia la problema mea:
daca apelez de la intrarea in bloc, interfonul suna. daca apas pe Vorbeste, nu se aude jos, iar cel de jos nu este auzit sus. Dupa apasare buton Acces, nu se intimpla nimic.
atasez poze fata plantata-fata trasee , poate cineva poate identifica ceva . am incercat sa refac lipiturile, butoanele functioneaza corect, .
daca masor tensinea pe cele 4 fire , nu gasesc nimic intre oricare as masura (am incercat pe DC). Ar trebui sa am ceva tensiuni acolo sau acestea apar doar in momentul in care postul este apelat?

ce sanse sint sa folosesc interfonul IA02 in locul celui presupus defect (IA01) . Dupa cum se vede in poze cu traseele, pe placuta scrie Electra A003 (o fi vreo varianta de cablaj?)

multumesc,

Attached Files


Edited by kronosro, 28 October 2012 - 14:02.


#94
Dorcky

Dorcky

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 26
  • Înscris: 24.01.2004
  • ID membru: 10,659
  • Locație: Zalau
Salut baieti!
Cine stie pe ce protocol comunica interfoanele electra cu portul RS232 din PC? (RS232: INT.PES.1 sau 2) cu softul PRO-PES

Multam!

#95
dariuspopescu

dariuspopescu

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 213
  • Înscris: 11.12.2010
  • ID membru: 646,572
  • Locație: PLOIESTI
@Dorcky
Poate te ajuta cu ceva o carte tehnica.

Attached Files


Edited by dariuspopescu, 09 November 2012 - 22:52.




#96
Dorcky

Dorcky

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 26
  • Înscris: 24.01.2004
  • ID membru: 10,659
  • Locație: Zalau
@dariuspopescu

Iti multumesc mult pentru cartea tehnica! Deja o aveam, sunt 2 versiuni ale cartii una editie nov 2010 si alta mai veche iun2010. Le am ambele, daca ai nevoie de ele ti le dau cu drag.

Vreau in schimb , daca ai o carte tehnica de la centralele PES.A9KG si PES.A9PG. O caut demult si nu o gasesc niciunde.

Am reusit in schimb sa desfac o centrala si am vazut ca are un ST232B pe partea de comunicatie cu portul RS232 eu am incercat sa ma conectez cu o centrala cu un adaptor USB-Serial cu PL2303 dar nu am reusit sa ma conectez cu centrala. Acum o sa caut un USB-Serial cu FT232 poate cu ala o sa reusesc.

Daca are cineva posibilitatea sa vada cu ce e facuta interfata RS232: INT.PES.1 sau RS232: INT.PES.2 (eventual o poza din interior) ii raman dator.

Multumesc mult!

#97
bogdannick

bogdannick

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 16
  • Înscris: 31.07.2008
  • ID membru: 354,739
  • Locație: Prahova pe vale
O mare rugaminte pentru forumisti:
are cineva cartea tehnica de la interfonul PES A255?
Ca nu reusesc sa dau de ea pe niciunde.
Multumesc anticipat

#98
szabi

szabi

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 45
  • Înscris: 15.04.2006
  • ID membru: 73,755
Salutare tuturor.

As avea si eu o rugaminte, daca m-ar putea ajuta cineva cu programul PC (de programare a panourilor exterioare) PRO-PES. (eventual un link de unde as putea descarca)

Multumesc anticipat, si La Multi Ani!

Edited by szabi, 01 January 2013 - 13:31.


#99
fratie

fratie

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 114
  • Înscris: 28.12.2007
  • ID membru: 265,118
  • Locație: bucuresti
LA MULTI ANI !

Pana la urma a finalizat cineva lucrarea cu ,,electra IA02,, de ascultare ? ma sicaneaza careva aici la bloc, si acel cineva sta jos la scara , la barfa ... ? ms

#100
atamo

atamo

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 11.03.2009
  • ID membru: 426,058

Salut!

Cineva ma poate ajuta cu schema electrica a distribuitorului DEM-08 electra ??

#101
manea_kynder

manea_kynder

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 19.02.2013
  • ID membru: 799,716
Salut,

Ma poate ajuta cineva cu niste informatii legate de acest model de interfon de birou tip telefon COMMAX TP-12AC. Cum fac conexiunile intre ele? Am 10 birouri si vreau sa instalez in fiecare birou cate un interfon. Interfonul nu are post exterior.

Multumesc anticipat,

#102
tonytanel

tonytanel

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 11.03.2008
  • ID membru: 300,555
salutare. am si eu o problema cu un interfon electra pam255-1 si posturi interioare electra IA02. are cineva un manual ,carte tehnica...schema de conexiuni? multumesc!

#103
atamo

atamo

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 11.03.2009
  • ID membru: 426,058
Chiar nimeni nu are o schema a distribuitorului DEM-08 electra, macar niste principii de conexiuni ???

interfonul si posturile interioare electra IA02 il am dar nu-l pot lega fara distribuitor.......



multumesc pt. ajutor


Ps. pentru Tonytanel :

Attached Files


Edited by atamo, 24 February 2013 - 16:19.


#104
$ilvius

$ilvius

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 12.04.2007
  • ID membru: 166,679
  • Locație: FOCSANI
Buna seara , ma puteti ajuta cu un sfat va rog , de curand m-am mutat intr-un apartament de constructie noua (in chirie) , blocul este cablat cu interfon electra, dar la mine in apartament firele sunt deasupra usii fara sa fie conectate la post interior, am chemat un instalator electra si deabia dupa doua saptamani apare tipul ..... dupa ce a intarziat atata timp  imi cere o caruta de bani cca 2 mil ca sa -mi activeze postul interior si  sa imi puna aparatul meu un PAS.17A, pe mine sincer nu ma dau banii afara din casa , deci am refuzat asa zisa oferta a lui, mi-am facut temele  despre electra , dar sunt la un impas si nu stiu sa mai dau inainte , sursa de alimentare este un sal.a1a atasez si o poza cu legaturile , intrebarea mea este cum activez postul interior (sunt deja in posesia codului instalatorului) si in al doilea rand cum fac legaturile la postul interior , pt ca ceea ce este la blocul meu nu apartine de nici o shita de montaj de la ELECTRA
va multumesc in avans

Attached Files



#105
Silviudeep

Silviudeep

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,148
  • Înscris: 07.11.2005
  • ID membru: 52,595
  • Locație: Galati
silvius, nu este in regula sa nu apelati la firme specializate. Puteti cauza functionari defectuoase a intregii instalatii daca umblati fara sa aveti habar. Va aigur ca si la dvs, este folosita o schema pe care toti instalatorii o cunosc... Posted Image altfel nu ar functiona interfonul.  Nu mai vb ca incalcati si conditiile de garantie a intregii instalatii de interfon pentru tot blocul daca intervine personal neautorizat... Pretul este diferit de regula  atunci cand se intervine pentru un singur apartament fata de realizarea unei instalatii complete de interfon. Nimeni nu munceste pe gratis si putin probabil sa gasiti pe internet ajutor "virtual specializat" Posted Image
PS nu aveti ce face doar cu codul master  al panoului...presupunand ca veti reusi instalarea corecta a postului de interior...

View Postatamo, on 24 februarie 2013 - 16:12, said:

Chiar nimeni nu are o schema a distribuitorului DEM-08 electra, macar niste principii de conexiuni ???

interfonul si posturile interioare electra IA02 il am dar nu-l pot lega fara distribuitor.......



multumesc pt. ajutor


Ps. pentru Tonytanel :

Va recomand si dvs sa apelati cu incredere la o firma specializata. Instalatiile analogice sunt destul de complexe si difera de la c az la caz... Iar sa o faceti de la zero fara sa aveti habar...iar nu v-as recomanda,,,

Edited by Silviudeep, 23 July 2013 - 02:21.


#106
cutremurul

cutremurul

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 904
  • Înscris: 09.06.2007
  • ID membru: 189,287
  • Locație: Focsani

View Postkronosro, on 28 octombrie 2012 - 14:00, said:

salutare,

cu toate ca am citit toate posturile, nu am gasit solutia la problema mea:
daca apelez de la intrarea in bloc, interfonul suna. daca apas pe Vorbeste, nu se aude jos, iar cel de jos nu este auzit sus. Dupa apasare buton Acces, nu se intimpla nimic.
atasez poze fata plantata-fata trasee , poate cineva poate identifica ceva . am incercat sa refac lipiturile, butoanele functioneaza corect, .
daca masor tensinea pe cele 4 fire , nu gasesc nimic intre oricare as masura (am incercat pe DC). Ar trebui sa am ceva tensiuni acolo sau acestea apar doar in momentul in care postul este apelat?

ce sanse sint sa folosesc interfonul IA02 in locul celui presupus defect (IA01) . Dupa cum se vede in poze cu traseele, pe placuta scrie Electra A003 (o fi vreo varianta de cablaj?)

multumesc,

Poti inlocui cu un IA02 ce ai tu in casa fara probleme. Tensiune ai sa gasesti pe PX sau +P cum este el notat acolo DOAR in momentul apelului. Vei gasi 14V. SChimba cablul de la distribuitor la post cu unul identic si faci aceleasi combinatii de fire daca vrei sa incerci ceva, dar mai bine faci o cheltuiala undeva la 100 lei si indiferent ca e cablul, postul sau ambele ti le rezolva firma fara sa-ti bati tu capul

Quote

Salut baieti!
Cine stie pe ce protocol comunica interfoanele electra cu portul RS232 din PC? (RS232: INT.PES.1 sau 2) cu softul PRO-PES
Multam!
Incearca-le pe toate deoarece nu se stie in ce ordine le-a luat pc-ul cand le-a instalat

Quote

O mare rugaminte pentru forumisti:
are cineva cartea tehnica de la interfonul PES A255?
Ca nu reusesc sa dau de ea pe niciunde.
Multumesc anticipat
Aia n-o s-o gasesti nici la distribuitorii autorizati. Daca ai probleme cu el spune problkema si incercam sa te ajutam

Quote

Salutare tuturor.
As avea si eu o rugaminte, daca m-ar putea ajuta cineva cu programul PC (de programare a panourilor exterioare) PRO-PES. (eventual un link de unde as putea descarca)
Multumesc anticipat, si La Multi Ani!
Nu gasesti ;)

Quote

Pana la urma a finalizat cineva lucrarea cu ,,electra IA02,, de ascultare ? ma sicaneaza careva aici la bloc, si acel cineva sta jos la scara , la barfa ... ? ms
Nu stiu ce vrei sa faci dar ai sa te lovesti de o imposibilitate dupa cum suna ...

Quote

Cineva ma poate ajuta cu schema electrica a distribuitorului DEM-08 electra ??
La ce ti-ar folosi ? Daca ai probleme cu un distribuitor si stii electronica iti dai seama de problema in cateva secunde fara schema. NU recomand sa te bagi la a schimba ceva pe acolo

Quote

salutare. am si eu o problema cu un interfon electra pam255-1 si posturi interioare electra IA02. are cineva un manual ,carte tehnica...schema de conexiuni? multumesc!
NU gasesti asa ceva. Spune problema

Quote

Chiar nimeni nu are o schema a distribuitorului DEM-08 electra, macar niste principii de conexiuni ???
interfonul si posturile interioare electra IA02 il am dar nu-l pot lega fara distribuitor.......
Tu vrei sa faci de la 0 un distribuitor sau sa iti legi postul ? Oricum ar fi dai un 50-100 lei si chemi firma ca asa-i mai frumos

@SILVIUS cel care a montat in restul scarii, daca nu a luat bani si pentru apartamentul tau este normal sa-ti ceara sa platesti la instalare cat si ceilalti + o taxa de deplasare, iar 200 de lei nu e deloc mult la instalatiile digitale. Fiecare instalator isi poate alege combinatia de fire deci nu ne putem da cu parerea. Plateste ce nu s-a platit la instalare ca si daca l-ai face singur ai ocazia sa te deconecteze firma instalatoare. Tu nu cumva stai in spate la PENNY ala din obor unde aveti voi "cartier rezidential" ?? Stai linistit ca pe Focsani nu faci chestii de genul asta mai ales ca stai la G4 ... in cazul in care strici instalatia pe acolo macar stiu cine :)

#107
GabiGabitzu

GabiGabitzu

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 29.09.2013
  • ID membru: 826,846
Eu am reusit sa rezolv iritanta problema cu "Post inexistent" la un interfon Electra, fara sa-l desfac, fara nici o alta interventie, este relativ simplu, trebuie doar stiute un sir de instructiuni.
Asa arata interfonul(cel din mijloc dar la fel este la toate):

daca vreti detalii dati un add la:  Gabel_112@yahoo.com

#108
andrub

andrub

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 01.02.2010
  • ID membru: 557,270
Buna ziua,

am nevoie de ajutorul vostru. La blocul in care recent m-am mutat, este un interfon montat de o firma desfiintata, si a carui administrator este in germania. Deci nu putem da de el. Postul de interior era defect, arata ca un telefon cu un singur buton, insa nu se auzea bine, arata si urat asa ca inainte sa renovez l-am aruncat.

Atasez o poza a interfonului de afara, care functioneaza ok, iar intrebarea mea este daca exista vreo sansa sa ii atasez un post interior care sa potriveasca. Daca da ce marca/model. Mentionez ca intrarea in postul vechi se facea doar cu doua fire, simple, subtirele.

Posted Image
Uploaded with ImageShack.us

Reclamă

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users