Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

Software gestiune/productie si facturare

- - - - -
  • Please log in to reply
25 replies to this topic

#1
cretualex

cretualex

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 27.03.2010
Softul care il doresc trebuie sa faca urmatoarele:

• fiecare semifabricat are un cod unic si o denumire (ex: PR780012 Top Valve)
• fiecare produs finit are un cod si o reteta care include atat semifabricare cat si operatii tehnologice si trebuie sa pot introduce zilnic cantitatile din fiecare operatie prelucrate.
• trebuie sa existe o gestiune rebuturi in care sa adaug la fiecare operatie rebuturile si sa le scada din gestiunea depozit

• Am nevoie de raport de productie zilnic si lunar (ar fii excelent daca s-ar exporta in excel) astfel incat lansarile(bon consum) sa fie facute cand execut operatia 1 si predarea in magazie cand termin ultima operatie

• eventual la fiecare operatie sa pot introduce nr de piese realizare pe schimb si sa calculeze cam de cate schimburi mai am nevoie

• Trebuie sa pot factura catre clienti si la aceste  facturi trebuie sa existe mai multe tipuri de rapoarte (mai multe layouturi si sa pot face si facturi in euro si in lei) - sa pun undeva cursul si sa il puna pe facture

• Trebuie sa pot comanda cate un lot de piese si sa imi arate undeva procentul de finalizare din acel lot
-------------------

Am nevoie de fie de cineva care sa se ocupe de acest proiect, sau cineva care are chef sa imi explice cum sa gandesc acest soft!

Multumesc,
Alex

#2
_Smiley_

_Smiley_

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,025
  • Înscris: 24.02.2006
ce buget ai alocat pentru acest proiect?

#3
faithless_soul

faithless_soul

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 152
  • Înscris: 01.07.2006
web-based sau aplicatie stand-alone pentru PC?

#4
Alucard

Alucard

    Steven Hyde

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,186
  • Înscris: 20.04.2004
Tu vrei solutie erp moka ... good luck :)

#5
_Smiley_

_Smiley_

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,025
  • Înscris: 24.02.2006
de fapt vrea un MRP si pana acum n-a spus ca ar fi moka :)

#6
Alucard

Alucard

    Steven Hyde

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,186
  • Înscris: 20.04.2004

Quote

softul pe care il doresc
ma rog ... my bad ...
ce vrea el e destul de complex si pentru chestia asta iti trebuie o echipa maricica numai pentru operatiunile elementare cum ar fi:
- interfata - suport - baza de date
- creare nomenclator produse - departament - clasa - subclasa - asociere cu cod ean - nomenclator furnizori - clase de preturi
- operatiuni de lucru cu stocuri - miscare - balanta - stoc la moment - receptii - iesiri
- productie - si aici e grele
- creare gestiuni - aia buna din care se vinde - deteriorate/degradate/expirate - obiecte de inventar - ambulant - transfer
- monitorizare preturi - plati - balante contabile - furnizori - tva - jurnale receptii ...
... si ar mai fi ... multe

#7
MiculDexter

MiculDexter

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 610
  • Înscris: 11.09.2006
Bună cretualex
Avem noi un Program de productie folosit cu succes la cîteva fabrici de pantofi.

http://www.probyte.ro/production.php

Te asteptăm să ne contactezi.

#8
Anton KOVACS

Anton KOVACS

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 17
  • Înscris: 20.01.2007
De fapt, legal, bonul de consum se emite in momentul in care materia prima se scoate din magazie, nu are nici o legatura cu ce se produce si cand se produce si nu are nici o legatura cu vreo reteta, daca gestionarul va elibera o matura trebuie sa existe un bon de consum pentru acea matura. Pur si simplu nu e voie altfel, si e bine ca nu e voie deoarece altfel ar fi haos in firma aceea, toti ar fura in nestire si ar da vina unii pe altii.
Spun asta pentru ca daca se procedeaza altfel este posibil ca gestionarul sa elibereze 10 maturi (materie prima), se produc 5 maturi strunjite (produs finit), conform retetei gestiunea ar fi descarcata de 5 maturi iar gestionarul ar intra in puscarie pentru minus de inventar.

Iar intrarea in gestiune a produselor finite se va face in momentul in care acestea sunt receptionate de catre gestionar, adica seful sectiei de productie intocmeste o "Nota de predare" iar aceasta va fi inregistrata in evidenta operativa de catre gestionar dupa ce a numarat, cantarit, masurat produsele finite.
In caz contrar, pentru ca sa isi mareasca salariul sectia de productie ar putea raporta 10 maturi strunjite (produs finit) dar in magazie sa ajunga doar 5 maturi.

Compararea dintre cantitatile consumate (materie prima) si cantitatile produse se fac pe baza unei operatiuni denumita "Comparativa de materiale", adica intro parte am reteta (deviz etc) in alta parte am un centralizator al bonurilor de consum defalcat pe destinatii iar in alta parte am un centralizator al produselor (centralizator al notelor de predare). Compar toate aceste 3 chestii si trag concluziile.
Din pacate, din experienta mea acest lucru nu se poate face automat ci exte nevoie de experienta unui tehnician care sa faca aceasta comparatie, pentru ca un calculator nu prea va stii ca, de exemplu, "Cuie constructii 40" este acelasi lucru cu "Cuie 40" sau :Tub fluorescent 40W" este identic cu "Tub neon 40W".

Deci, acea reteta nu are nimic de-a face cu gestiunea, reteta este folosita in momentul in care se produce ceva, deci dupa ce s-a eliberat deja materia prima din gestiune si mai e folosita in momentul in care se compara productia realizata cu consumurile, deci dupa ce produsele finite au fost receptionate. Nici una din aceste operatiuni nu are vreo legatura cu gestionarul/gestiunea.

Din cele de mai sus veti observa ca nu prea se poate face un soft care sa automatizeze totul, operatiuniile trebuie delimitate, gestionarul nu are ce cauta in contabilitate, contabilul nu are ce opera in gestiune  sau in casierie, iar softurile care va promit ca intr-o parte bagi NIR-ul iar dincolo iasa bilantul nu prea au cum sa functioneze.

#9
_Smiley_

_Smiley_

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,025
  • Înscris: 24.02.2006
fara suparare, dar pari sa vorbesti din perspectiva unuia care impinge hartii prin firma.
curatarea nomenclatorului de articole e printre primele lucruri care se face la implementarea unui sistem complex gen ERP sau MRP. problemele cu cuiele si neoanele apar doar cand articolele sunt scrise pe hartie, intr-un sistem informatic ele sunt selectate dintr-o lista. daca vreun user face vreo boacana si introduce acelasi articol de doua ori, cu denumiri diferite (dar asemanatoare), atunci sistemul trebuie sa-i permita sa comaseze ce3le doua articole si sa corecteze eroarea.
si orice aplicatie de tipul asta implementeaza un sistem de acces, de obicei bazat pe roluri, deci grijile cum ca gestionarul isi baga degetele in contabilitate nu-si au rostul.

#10
Anton KOVACS

Anton KOVACS

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 17
  • Înscris: 20.01.2007

View Post_Smiley_, on 25 aprilie 2014 - 09:04, said:

fara suparare, dar pari sa vorbesti din perspectiva unuia care impinge hartii prin firma.
curatarea nomenclatorului de articole e printre primele lucruri care se face la implementarea unui sistem complex gen ERP sau MRP. problemele cu cuiele si neoanele apar doar cand articolele sunt scrise pe hartie, intr-un sistem informatic ele sunt selectate dintr-o lista. daca vreun user face vreo boacana si introduce acelasi articol de doua ori, cu denumiri diferite (dar asemanatoare), atunci sistemul trebuie sa-i permita sa comaseze ce3le doua articole si sa corecteze eroarea.
si orice aplicatie de tipul asta implementeaza un sistem de acces, de obicei bazat pe roluri, deci grijile cum ca gestionarul isi baga degetele in contabilitate nu-si au rostul.

Problema este ca eu nu prea imping hartii pe niciunde ci chiar m-am lovit de problemele astea, selectezi articolul dintr-o lista cand il ai deja acolo, dar prima data acesta este introdus de pe o factura a unui furnizor, iar furnizorii isi boteaza marfurile fiecare in felul sau. Operatorii nu sunt intotdeauna specialisti sa stie ca un produs cu o anumita denumire este identic cu un produs cu alta denumire (uneori denumirile nu seamana nici pe departe).
Iar corectarea se face, daca se face, dar uneori nu prea se face, sau se face cand rahatul este mare cat casa si e deja mult prea tarziu.
Sau cel care opereaza nu prea stie (multi nu stiu) ca "Tub fluorescent" este acelasi lucru cu "Tub neon" si ca amandoua sunt diferite de "Tub PPR" si ca acesta din urma este exact acelasi lucru cu "Teava PPR", am dat acest exemplu pentru ca mi s-a intamplat ca intr-un magazin sa cer un tub fluorescent si toti de acolo se uitau la mine ca dobitocii, pana le-am aratat cu degetul ce vreau "..aaa neon doreati ?"

Exemplele pot fi nenumarate, exista chiar posibilitatea ca la un moment dat in locul unui material sa fi fost folosit altul, am dat exemplul cu cuiele, la o anumita lucrare pot fi folosite cuie de 40 dar daca nu avem in stoc nu o sa stam sa ne uitam in zare ci poate folosim cuie de 50.

Eu chiar am experimentat comparative din acestea, inca pe vremurile cand toate bunurile din Romania aveau denumiri STAS, deci identice indiferent de producator, si tot nu prea a mers, pentru asa ceva este neaparat nevoie de ceva mai mult decat un soft (indiferent cat de bun si de scump) si un operator.

Iar in privinta delimitarii, doream sa spun ca nu o sa se scada gestiunea pe baza unei retete, nu e normal si nici legal asa ceva deoarece o iesire din gestiune inseamna un transfer de responsabilitati materiale, si nici nu o sa se incarce dupe ce opereaza nustiucine intr-un birou, ci numai dupa ce gestionarul a semnat de primirea bunurilor. Si nici deseurile nu o sa se incarce in gestiune ca asa a calculat un program ci se incarca doar dupa ce gestionarul le-a receptionat. Nici macar transferurile nu se fac automat deoarece se poate transfera ceva de la Constanta dar pana ajunge la Bucuresti sa nu mai ajunga decat jumatate.

Si daca am pomenit despre toate aceste lucruri doream sa-l fac pe cel care a initializat aceasta discutie sa nu cada in capcana  de a da o gramada de bani pe niste promisiuni care pana la urma nu vor fi acoperite pentru ca nici el nu a stiut ce doreste exact si nici cel care face softul (chiar daca este un exceptional creator de softuri) nu stie de trebuie facut.

Oricum, nu are rost sa facem aici pe inteligentii, daca Cretualex doreste poate sa se uite aici, probabil va gasi ceva care face 90% din ceea ce trebuie facut (nu neaparat ce crede el ca trebuie facut), cel putin va putea sa isi faca o idee despre ce si cum se poate face ce doreste, iar pentru restul exista Excel: http://www.infokam.r...rbon/carbon.php

Edited by Anton KOVACS, 25 April 2014 - 09:56.


#11
_Smiley_

_Smiley_

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,025
  • Înscris: 24.02.2006
ce povestesti tu sunt probleme banale pentru orice soft de marimea asta.
e suficient sa introduci conceptul de stocuri si in zona operatorilor si ai scapat de probleme. cand operatorul va trebui sa monteze un neon si va vedea ca nu are in stoc, o sa intrebe "unde-s neoanele, ca le vad pe raft dar in soft nu apar" si i se va spune "vezi la tuburi fluorescente".
si nu stiu ce productie ai facut tu, dar nici o firma normala care-si permite un astfel de soft nu va fi de acord sa-i lase pe operatori sa decida ce materiale folosesc. mai mult, tocmai asta e rolul unui MRP, sa urmareasca in paralel stocurile si productia si sa aiba grija ca la fiecare pas din procesul de productie sa fie disponibile materialele necesare.

#12
Anton KOVACS

Anton KOVACS

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 17
  • Înscris: 20.01.2007

View Post_Smiley_, on 25 aprilie 2014 - 10:51, said:

ce povestesti tu sunt probleme banale pentru orice soft de marimea asta.
e suficient sa introduci conceptul de stocuri si in zona operatorilor si ai scapat de probleme. cand operatorul va trebui sa monteze un neon si va vedea ca nu are in stoc, o sa intrebe "unde-s neoanele, ca le vad pe raft dar in soft nu apar" si i se va spune "vezi la tuburi fluorescente".
si nu stiu ce productie ai facut tu, dar nici o firma normala care-si permite un astfel de soft nu va fi de acord sa-i lase pe operatori sa decida ce materiale folosesc. mai mult, tocmai asta e rolul unui MRP, sa urmareasca in paralel stocurile si productia si sa aiba grija ca la fiecare pas din procesul de productie sa fie disponibile materialele necesare.

M-am ocupat de aceste lucruri in multe firme, unele foarte mari, de importanta regionala, altele mici. Si fac asta de 36 de ani.
Ma ocup si in continuare deoarece am si o firma de conta care colaboreaza cu zeci de firme de productie, asa ca stiu despre ce vorbesc.

Lucrurile pe care le descrieti dumneavoastra sunt frumoase dar fac parte dintr-o lume ideala care nu exista decat in fata monitoarelor.

De exemplu intr-o firma de constructii, maistrul acela care sta pe santier cu cateva deci de oameni care stau proptiti in lopata si o multime de utilaje care costa cateva sute de euro/ora fie ca stau fie ca lucreaza, nu merge el sa aleaga cuiele din magazie, va trimite un om mai mult sau mai putin calificat. Si cand omul ala spune la telefon ca nu sunt cuie de 40 dar sunt cuie de 50 si ce sa faca raspunsul va fi "ia-le si vino repede ca te dau cu capul de toti peretii". Sau pur si simplu, pe om o sa-l doara in cur si o sa spuna ca nu au fost tuburi fuorescente, mai ales ca trebuia sa mearga in timpul asta si cu copilul la medic si nu avea timp sa caute prin magazie sau sa asculte operatorul de acolo cum îi povesteste despre "conceptul de stocuri". Iar gestionarul va intocmi bonul de consum pentru cuiele pe care le-a dat, nu pe cuiele inscrise in reteta lui peste. Ulterior, in momentul in care se compara reteta cu ceea ce s-a eliberat efectiv cele doua liste nu vor corespunde.

Iar intr-o reteta niciodata nu se va cuprinde totul sau toate cantitatile, daca s-au terminat electrozii pentru sudura pentru ca sudorul a sudat "mai gros" nu se opreste productia ci se vor mai scoate alti electrozi.

Si acum imaginati-va urmatoarea situatie:
Dumneavoastra nu stati in fata unui calculator ci sunteti imbracat intr-un halat albastru si va aflati intr-o magazie de materiale in calitate de gestionar.
In aceasta calitate stiti ca raspundeti pentru fiecare bob din acea magazie, iar daca la inventar se va descoperi o lipsa veti plati acea lipsa din banii dumneavoastra, ba chiar riscati sa intrati in puscarie daca lipseste ceva.
In aceasta situatie, ati fi de acord ca din evidenta sa vi se scada doar 5000 de kg de electrozi in loc de 7000 cati au iesit efectiv pe usa magaziei, pentru ca asa a calculat calculatorul ?
Ati fi de acord sa platiti din banii dumneavoastra pastarnacul dintr-un restaurant pentru ca bucatarul, cu toate ca reteta pentru salata Boeuf cuprinde radacina de patrunjel, a preferat sa foloseasca pastarnac, ca da mai multa dulceata, dar din aceasta cauza in gestiune a aparut un minus de inventar la pastarnac si un plus la patrunjel (iar minusul se plateste, in timp ce pentru plusuri de dau explicatii, dar cele doua nu se compenseaza) ?
Sau invers, in calitate de patron, ati fi de acord ca gestionarului sa i se scada 100 de tuburi de oxigen, cat iese din reteta, in loc de 90 cati s-au folosit efectiv pentru ca sudorul a fost un bun meserias si a stiut sa sudeze mai eficient si nu si-a folosit aparatul de sudura pentru a-si aprinde tigarile ?

"e suficient sa introduci conceptul de stocuri si in zona operatorilor si ai scapat de probleme"

In timp ce scriam aceasta postare m-a sunat o "operatoare" care si-a uitat parola de acces intr-un program, a bagat-o ieri si a uitat-o !
Si chestii din astea aud zilnic de zeci de ori, cei din "zona operatorilor" isi uita parolele, "specialistul" de la calculatoare vine si formateaza harddisk-ul fara sa intrebe pe cineva daca nu cumva trebuie salvat ceva de acolo, colegii isi sterg unul altuia date din calculator pentru a se sapa reciproc, imi povestea cineva care se ocupa cu securitatea intr-un mare lant de supermarket-uri ca 98% din furturi nu sunt produse de catre clienti ci de catre angajati.
Intreaba 100 de economisti de ce se face NIR-ul, 99 din ei nu o sa stie sa-ti raspunda.
Despre ce "concepte de stocuri" vorbim ?

"tocmai asta e rolul unui MRP, sa urmareasca in paralel stocurile si productia"
As dori si eu sa vad, intr-un santier, sa spunem pe unul din santierele minunatelor autostrazi, cum MPR-ul dumneavoastra urmareste in paralel stocurile si productia, in situatia in care cei de acolo monteaza seara parapetii pe marginea soselei iar dimineata nu mai e urma de parapeti, daca nu-i fura taranii din zona îi fura paznicii, mai mult, nu mai gasesti nici motorina din utilaje. Sau cum acelasi "MPR" compara productia de ciorba intr-un restaurant cu consumul de materii prime, in conditiile in care cheff-ul gusta si daca i se pare ca nu e buna, mai pune putina sare, fara sa-i pese de ce spune reteta.
Credeti-ma, nu merge, nici la autostrazi, nici la ciorbe, nici la pantofi, poate doar intr-o farmacie, dar nici acolo nu cred.

In viata reala, peste tot, fie ca e vorba de Mercedes sau de Florea Cioaca SRL, exista intotdeauna cineva priceput care se uita peste excel-urile alea si spune ceva de genul "da, a folosit mai putini morcovi dar a folosit mai multa apa, da-o dracului de ciorba ca tot e mancata asa ca hai sa le potrivim sa iasa cum trebuie".
Iar daca una peste alta iese profit si forma e respectata, nu mai intereseaza pe nimeni amanuntele.

#13
_Smiley_

_Smiley_

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,025
  • Înscris: 24.02.2006
povestea asta e un amalgam de furturi, consum suplimentar si economie (uneori) nejustificata si nu are aproape nici o legatura cu un sistem de tip MRP.
santierele (in special cele romanesti) nu sunt in nici un caz cel mai bun exemplu pentur o unitate de productie. crezi insa ca turnarea placii de betonul la un etaj al unui zgarie-nori e o chestie gandita de un "mester" pe principiul "las' ca merge si asa"? comandam 20 de betoniere, daca nu ne ajung sunam si mai cerem 5, iar daca ne ramane in plus rezolvam si trotuarul?

chestiile cu "daca nu sunt cuie de 40 ia de 50, ca sunt bune si alea" nu au ce cauta intr-un proces de productie serios. uita-te la productia de europaleti, de exemplu: ai nevoie de 3 scanduri de 800x145x22; daca pui de 800x140x22 iese ceva asemanator, dar nu un europalet.

si ma vad nevoit sa repet ceva ce am mai spus: un MRP iti asigura existenta in stoc a materialelor necesare.
daca tu ai in plan sa bati 100 de cuie de 40 vineri, stocul de siguranta e de 10 cuie, furnizorii iti livreaza produsele in 2 zile si tu mai ai 50 de cuie pe stoc, atunci MRP-ul genereaza marti o comanda de 60 de cuie de 40 astfel incat joi seara tu sa ai in stoc 110 cuie de 40.
daca intelegi asta atunci intelegi si ca povestile tale cu "folosesc de 50 in loc de 40, ca sunt la fel de bune" sunt paralele cu ideea de MRP.

#14
Alucard

Alucard

    Steven Hyde

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,186
  • Înscris: 20.04.2004
:) v-am zis ca e grele cu partea de productie. Mai e un caz in productie cand dintr-o materie prima scoti produse finite ... Gen, cumperi carcasa de porc si de acolo scoti ciolane, sunci, muschi, organe ... si pierderi.
Oricum ai da-o tot iti ies diferente, depinde de carcasa, si sa vezi ce se mai joaca operatorul cu stocurile pana ii iese stocul scriptic la fel cu fapticul ... ca de ... reteta e reteta si trebuie respectata. Asta daca il duce capul, si nu e angajat cu teste de tehnoredactare si operatiuni matematice.
Asta e un exemplu particular ... nu e ca si cand cumperi pampersi la bax si ii vinzi la bucata.

#15
Anton KOVACS

Anton KOVACS

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 17
  • Înscris: 20.01.2007
@Smiley: Cred ca nu ai inteles ce doresc sa spun.
Cand torn placa aceea de beton bineinteles ca in acel beton va fi exact cat ciment este necesar (cat scrie in reteta), exact atat balast, exact atat fier.
Ceea ce vreau sa spun este ca pe usa magaziei nu este neaparat sa iasa exact aceeasi cantitate cantitate de beton, balast si fier. Motivele sunt multe si o parte le-am enumerat mai sus.
De aceea intotdeauna pe documentele de intrare/iesire din gestiune se opereaza cantitatile efectiv intrate sau eliberate si nu niste cantitati calculate care pot sa difere de realitate.
Un MRP este un sistem de, sa spunem, calcul al necesarului de materiale, dar asta e una iar gestiunea e alta, de aceea cele doua lucruri nu se amesteca.

Edited by Anton KOVACS, 25 April 2014 - 15:11.


#16
_Smiley_

_Smiley_

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,025
  • Înscris: 24.02.2006

View PostAlucard, on 25 aprilie 2014 - 15:08, said:

Posted Image v-am zis ca e grele cu partea de productie. Mai e un caz in productie cand dintr-o materie prima scoti produse finite ... Gen, cumperi carcasa de porc si de acolo scoti ciolane, sunci, muschi, organe ... si pierderi.
................
stai sa vezi ce dragut e cand cumperi produsele congelate, le lasi peste noapte la dezghetat si a doua zi sunt mai usoare (ca s-au dezghetat si s-a scurs apa) :)

#17
Alucard

Alucard

    Steven Hyde

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,186
  • Înscris: 20.04.2004
Cunoastem ... aceeasi chestie se intampla si afumaturi.

#18
Anton KOVACS

Anton KOVACS

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 17
  • Înscris: 20.01.2007
Nu m-am ocupat vreodata de o macelarie dar, hai sa vedem ce-i cu porcul:
- Cumpar o carcasa de porc de 150 kg, fac un NIR pentru materie prima "Carcasa de porc", 150 kg si o bag in magazie;
- Eliberez carcasa de porc, fac bon de consum pe 150 kg carcasa de porc catre sectia transare;
Macelarii (sau cu s-or fi numind) impart porcul pe bucatele, cantaresc bucatelele, fac un "raport de transare" si fac nota de predare:
22 kg muschi crud
95 kg pulpa porc
22 kg organe
9 kg oase
2 kg pierderi tehnologice (ar trebui sa existe si asa ceva, altfel ce se intampla cu toate zemurile alea care curg cand tai carnea)
Gestionarul face NIR-ul conform notei de predare.
Dupa aceea bucatelele de porc se transfera intr-o sectie de productie pentru ca din porc sa se faca "Sunca Sissi", muschiulet care din nou este cantarit, se face nota de predare catre magazia de produse finite, sau bucatelele de porc se transfera catre magazinul de carne si se vand ca atare.
Dar, daca e normal sa existe o reteta in care scrie ca la 10 kg de muschi se adauga nustiucate kg de sare, 2 kg de apa, 100 gr E321 etc, nu cred ca este corect sa existe o reteta in fare sa scrie ca la 100 kg de porc trebuie sa rezulte fix 63.33 kg pulpa, poate porcul acela a alergat prin curte si e mai musculos :-) sau poate era mai rahitic si are oase mai usoare (dar diferenta se regaseste in muschi), poate si pierderile sunt mai mari (a baut porcul multa apa inainte de a fi taiat). Si nu poti sa-i impui gestionarului sa faca NIR pe 100 kg pulpa, pentru ca asa spune calculatorul, in conditiile in care el a primit doar 90.
De fapt de aceea se si face acel raport de transare, pentru ca cei care au taiat porcul in bucatele sa stabileasca cantitatile exacte.

Si, revin la ceea ce am dorit sa spun toata ziua, nu exista un program care sa inlocuiasca cantaririle astea pe care le face transatorul de porci, deci nu va exista un program in care sa bagi 100 kg de porc, acesta sa dea o lista de cantitati iar acele cantitati sa fie riguros egale cu cantitatea de sunca Sissi vanduta. Iar daca exista acel program e ori cea mai inteligenta chestie realizata vreodata in domeniul IT sau e o facatura.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate