Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Succesiune notar versus instanta ...

Montaj aer conditionat in balcon ...

joc idem Half Life gratis

PC game stream catre Nvidia Shiel...
 Pompa de apa HEPU ?!

Vreau o masina electrica de tocat...

Cum ajunge remorca de tir inapoi ...

Alt "Utilizator nou" pe T...
 ULBS INFORMATICA

Index preturi

Boxa membrana tweeter infundata

Am nevoie de poze cu un curcubeu
 Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay

Izolare zid exterior de scandura

Dezinstalare drivere W11 23H3
 

Despre cum e in alte tari din UE vs Romania (atentie, mult de citit!)

- - - - -
  • Please log in to reply
50 replies to this topic

#1
bogdan_z

bogdan_z

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,333
  • Înscris: 14.01.2012
Despre ce e vorba? Despre "capra vecinului". Aici, discutam despre "locuitorii din tara X".

Uniunea Europeana a fost creata din dorinta de a aduce mai aproape tarile de pe Batranul Continent, fara vize, fara pasapoarte, fara taxe vamale (nu ca ar fi avut vreun efect eliminarea lor, cred...) etc. Astfel, dupa al doilea razboi mondial, mai exact prin Tratatul de la Paris din 1952 ia nastere o anumita forma a uniunii.
Rezultatul? Nivel de trai RIDICAT, salarii mari, INFRASTRUCTURA, legi internationale (de exemplu poti fi dat in urmarire prin Europol si sa fii arestat in Belgia daca ai ucis in Spania si devii cautat de politie) etc.

   Vine apoi o perioada mai dificila pentru economie in general (din care unii au avut de castigat...)  , apar masuri de austeritate, pe care, evident, nimeni nu si le doreste.
Salariile sunt cam pe aici http://en.wikipedia....by_minimum_wage .

Ok, salariul minim e pentru cei debutanti pe piata muncii, care vor acumula experienta si (probabil) ca salariul va creste odata cu noi responsabilitati, sarcini, cunostinte de lucru etc etc etc. Bine, includem si pe cei care lucreaza pe domenii unde se face mare rulaj de personal (agent de vanzari, lucrator comercial, maturator, angajat intr-un fast food, call-center-ist etc.).

Dar salariul mediu?  http://en.wikipedia....by_average_wage

Ce observam? Diferenta FOARTE MARE de salarizare.

Reactia tipic romaneasca in mediul online:
* "Hahahahhaha, ia uitati, greci nenorociti, nu mai aveti 14 salarii, aveti 12, hahahahaha"
**   "ia uitati, francezi nenorociti, ei la pranz luau masa, beau vin frantuzesc, se intorceau la munca, nu ca in romanica noastra, sa muncesti in Pipera ca agent de vanzari toata ziua si sa mananci o chifla la sfarsit de zi, doamne ce bine imi pare, deja maine ma voi simti mai productiv la munca".

Care este problema ca unele popoare au stiut sa isi managerieze mai bine tara? Nu mai bine invatam de la ei ?

Care este reactia unui om cu abilitati excelente de comunicare (dar atat!) care primeste oferta de 800 lei net pentru postul de agent de vanzari?: "Sa traiti un miliard de ani, sefu!!!!".

Care este reactia romanului cand i se taie din salariu motivandu-se ca "e criza"? Niciuna !

Care a fost reactia grecilor cand li s-a taiat al 13-14 salariu (hai sa zicem... 704 euro mediu si 586 Euro salariu minim)? http://en.wikipedia...._Greek_protests  Zeci, poate sute de mii de oameni protestand, aruncand cu obiecte, spargand in calea lor!

Reactia unui angajat roman cand vine dimineata la 8 la servici, munceste pana la orele 17-19... in pauza de masa e stresat de faptul ca are multe sarcini de indeplinit, asa ca in loc sa se relaxeze, munceste in continuare, avand (falsa) impresia (e) ca va termina mai devreme. Aiurea, termina la 19:30, ajunge acasa la 21.

Ce face un italian angajat la Enel? La pranz: pauza de masa. Mananca paste cu sos, ceva friptura, un pahar de vin Tollo Roca Ventosa Cabernet, se intoarce la munca, termina mai devreme ca romanasul nostru. Cine ia salariul mai mare? Italianul.

Cum reactioneaza un spaniol cand va constata ca trebuie sa renunte la siesta? (). Nu ati vazut nicio reactie? nici eu. Normal.

Unde va ajunge un inginer absolvent de Energetica varianta franceza? Areva, GDF Suez, EDF!  Daca era absolvent in Romania? Nu avea ! (ca angajari nu se fac la CET..... cat despre hidroelectrica, nu mai comentez...)

De ce oare unii dintre noi se amuza prosteste pe problemele altor tari, desi unele popoare au un regim de viata respectiv un regim de servici mai lejer si totusi AU SALARII MAI MARI!!!

Ce castiga cei care stau cu acel job de 2 lei, invidiosi pana isi infig unghia in gat si le iese pe partea cealalta, pe faptul ca unele tari n-o duc asa de bine (Atentie, n-o duc foarte bine raportat la nivelul DECENT de trai la UE.) . Cu ce sunt ele vinovate ca in Romania sunt putini oameni care stiu ce vor de la viata, stiu sa isi organizeze viata, stiu sa cheltuie banii cu cap etc ?


Eu, ii privesc cu multa admiratie si respect pe cei din Vest, Sud, Centru etc...

Din pacate, in Romania, daca termini sarcina prea repede, se presupune ca "esti cam destept", si "faci valuri", amenintand posturile altora.
"am terminat, mi-am indeplinit sarcinile pe ziua de azi"

"ei, sa fiu al dracului, treci inapoi la munca!"
"pai ce sa mai fac? am semnat pentru o fisa a postului pe care mi-am indeplinit-o 100%."
"dracu stie, dar ce, faptul ca tu esti mai destept ca noi restul, nu inseamna ca matale trebuie sa te duci acasa, hahahaha".


A doua zi, omul respectiv va fi din ce in ce mai ineficient, ajungand la nivelul de mediocritate, tocmai fiindca respectivii lui colegi erau invidiosi pe performantele acestuia.

Atentie: Stiu ca in Vest sunt preturile mai mari, dar am constatat ca ai o putere de cumparare mai buna, per total la raportul salariu-pret_de_bunuri-taxe-etc intre Romania si restul UE am observat ca ramai cu mai multi bani in portofel la final de luna.

Am cunoscut niste italieni, sotul era paznic, sotia (romanca) era la un bar, aveau 2 copii, e adevarat ca stateau cu socrii la curte. Au venit din Italia pana in Romania cu un break, nu mai stiu marca, dar era o masina destul de eleganta pentru joburile lor.

Daca ar fi fost situatia pe dos, nu stiu daca ar mai fi avut loc deplasarea.....

Edited by bogdan_z, 21 April 2014 - 00:18.


#2
GridController

GridController

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 278
  • Înscris: 18.04.2014
o privire total superficiala si de 2 lei sincer ....

voi alaturati, ca termeni ai comparatiei, omul si productivitatea vs oamenii si productivitatea altora

e total eronat!

tarile care azi sunt bogate si tari  i.e. germania, franta, america, marea britanie, japonia, etc  sunt asa, fiindca au jefuit, furat, ocupat si cotropit si prin urmare, si-au construit cache de resurse imens

adica au praduit si au adunat osanza - osanza ce le-a permis un imens avantaj in zilele noastre

fraierii, aia mici  (alde noi de pilda) au fost marfa, obiectul acestor cuceriri


iar cei puternici (sua si petrodolarul lor tinut in valoare prin teroare armata) au tot interesul sa mentina in vigoare, un sistem monetar de tip mafiot (reserva fractionara) care evident, ii avantajeaza pe ei

deci, daca tot vrei o comparatie, mai bine pui omul si munca lui vs sistemul monetar
dar niciodata omul de rand nu se va putea pune cu un sistem monetar!   asa ceva e mai SF si decat lupta lui Don Qijote cu morile de vant!

#3
Gaben_Almighty

Gaben_Almighty

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 770
  • Înscris: 20.02.2014
Europa a fost distrusa dupa al doilea razboi mondial si exista tari care s-au ridicat fara sa faca lucrurile alea, Polonia de exemplu. Bunastarea economica depinde de mult mai multe lucruri decat spune propaganda socialista....

Edited by Gaben_Almighty, 21 April 2014 - 00:26.


#4
bogdan_z

bogdan_z

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,333
  • Înscris: 14.01.2012

 Gaben_Almighty, on 21 aprilie 2014 - 00:25, said:

Europa a fost distrusa dupa al doilea razboi mondial si exista tari care s-au ridicat fara sa faca lucrurile alea, Polonia de exemplu. Bunastarea economica depinde de mult mai multe lucruri decat spune propaganda socialista....
Pai polonezii au avut oameni eficienti in varful conducerii.

Da,

Bunastare nebunastare, omul se uita la final in portofel Posted Image , indiferent de forma de guvernamant.

 GridController, on 21 aprilie 2014 - 00:23, said:

fraierii, aia mici  (alde noi de pilda) au fost marfa, obiectul acestor cuceriri
Romania a ajuns sa fie o piata de desfacere, majoritatea ajungand agenti de vanzari, soferi de camion etc. Din moment ce nu a exista o legislatie mai usoara de pornire a unei afaceri, atragere de investitori etc etc, am ramas fara productie de produse cu VALOARE ADAUGATA MAI MARE!

De exemplu, produci grau in cantitati uriase, nu il vinzi ca idiotul, ca il vinzi la pret mic! Ma rog, il dai la o fabrica de faina la un pret, faina are o valoare adaugata mai mare! Faina la o fabrica de paine, pret mai bun de vanzare pentru paine si tot asa!

Edited by bogdan_z, 21 April 2014 - 00:43.


#5
onlyone

onlyone

    - - - GAME MASTER - - -

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,845
  • Înscris: 08.10.2005
Aiureli pompieristice.
Romania produce acum, asa putin cat se zice ca produce, mai mult decat a produs vreodata.
Nu am exportat niciodata cat exportam azi, sunt luni de zile cand balanta exporturi / importuri este excedentara.
Problema la noi este gradul de ocupare al fortei de munca, salariul nu este deloc problema principala.
Orice destept caruia i se par atat de mici salariile poate infinta o companie foarte productiva, caci daca el considera salariile foarte mici inseamna ca va avea un super profit, apoi ar putea chiar si sa plateasca altora salarii mari - cat vrea el de mari - insa va ajung curand la concluzia ca nu poate.

Italia e un exemplu de kkt ca si alte state vestice. Italia are o datorie de 2,1 trilioane euro. Adica 2100 miliarde euro.
Adica daca romania s-ar imprumuta cu inca 2000 de miliarde eu zic ca am avea un nivel de trai care l-ar depasi pe al tuturor. Bunastare de imprumut insa.
Vesticii au o bunastare de imprumut. Toti.
Traiesc in o bula care se expandeaza necontrolat - e vorba de datoriile suverane ale statelor. Ele au atins un nivel la care nu mai pot fi platite, dar anuntarea falimentului global nu este o solutie - ar duce la al 3-lea razboi mondial.

Romania are un potential mult mai mare decat tot restul europei, eu asa vad treaba, ne lipsesc insa conducatorii care sa ne duca acolo.
Caricaturile care conduc azi tara, si care se joaca cu lopatica si galetusa, nu sunt deloc ceea ce ne trebuie.
Asta si numai asta, e singura problema.

Edited by onlyone, 21 April 2014 - 01:13.


#6
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,546
  • Înscris: 07.02.2003

 GridController, on 21 aprilie 2014 - 00:23, said:

o privire total superficiala si de 2 lei sincer ....
Te referi la asta a ta ? Intr-adevar e de 2 bani, nu 2 lei...

 onlyone, on 21 aprilie 2014 - 00:57, said:

Romania are un potential mult mai mare decat tot restul europei, eu asa vad treaba, ne lipsesc insa conducatorii care sa ne duca acolo.
Caricaturile care conduc azi tara, si care se joaca cu lopatica si galetusa, nu sunt deloc ceea ce ne trebuie.
Asta si numai asta, e singura problema.
Incearca sa explici din nou potentialul luand in calcul ca forta de munca este bine sub 4 milioane la o populatie de aprox 19 milioane, iar din aceasta o parte insemnata e peste hotare, deci nu ajuta statul, fenteaza si impozitele Posted Image

#7
10nut

10nut

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,482
  • Înscris: 11.10.2006
Poate un nou regim asemenea celui de pe timpul lui Ceaușescu ar fi binevenit.

#8
Hedonist

Hedonist

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,490
  • Înscris: 10.03.2014
Potentialul e 0 si in scadere, pot spune cu mana pe inima ca dupa 2012 nu se mai face carte in Romania. E mult mai greu sa gasesti un tanar structurist care sa fie dedicat meseriei si dispus sa invete sa faca treaba, si de peste 10 ani cu asta ma ocup, proiectare de structuri de la cladiri de locuit la tramvaie, avioane, utilaje petroliere, armament, etc. Si nu e vorba de bani, dupa cum am zis, posibilitatile sunt nelimitate, inclusiv de a fi cooptat de companiile pt care se presteaza servicii.

Daca la inceputuri erau oamenii atat de buni incat iti furau meseria, din primul contract cu Airbus jumate din angajati mi-au plecat, unii fac soft pt aviatie, altii cablaje si micro-controlere. acum e jale...
____________
Si jalea asta se va adanci, chiar acum se pensioneaza baby-boomerii, lasand locul generatiilor mici.

 onlyone, on 21 aprilie 2014 - 00:57, said:

Orice destept caruia i se par atat de mici salariile poate infinta o companie foarte productiva, caci daca el considera salariile foarte mici inseamna ca va avea un super profit, apoi ar putea chiar si sa plateasca altora salarii mari - cat vrea el de mari - insa va ajung curand la concluzia ca nu poate.
Si cum se face gigelule o firma? Eu in Germania am terenul, aveam un autohaus, am luat un credit, mi-a facut tata proiectul la halele industriale ca cu asta se ocupa, si i-am dat banii lui (tarif corect, ca n-am oua sa fac delapidare de fonduri), si a doua zi au venit firmele cu utilaje industriale, sa-mi echipeze service-ul auto, eu platind doar chirie.

In Romania nici shaormerie daca deschizi, nu poti sa iei utilajele de gatit in leasing.
Stii cat am dobanda la credit? 2% pe an, si in primii 5 ani dobanda se reduce din impozitul pe profit.

Edited by Hedonist, 21 April 2014 - 01:42.


#9
petre69

petre69

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 35,784
  • Înscris: 27.01.2009
Indiferent de regim , ramanem o tara de puturosi

#10
10nut

10nut

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,482
  • Înscris: 11.10.2006
"Puturoși" în sensul că nu acționăm în nici un fel contra corupției care se practică în țărișoara noastră? Mi se pare mie sau s-a răspândit această "puturoșenie" de la noi către țările occidentale?

Edited by 10nut, 21 April 2014 - 01:51.


#11
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,546
  • Înscris: 07.02.2003

 10nut, on 21 aprilie 2014 - 01:36, said:

Poate un nou regim asemenea celui de pe timpul lui Ceaușescu ar fi binevenit.
Alta gluma buna :) Problema e ca oamenii nu inteleg ca degeaba ai conducatori buni daca ei au o mentalitate nefavorabila.

#12
petre69

petre69

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 35,784
  • Înscris: 27.01.2009

 10nut, on 21 aprilie 2014 - 01:50, said:

"Puturoși" în sensul că nu acționăm în nici un fel contra corupției care se practică în țărișoara noastră?
Mi se pare mie sau s-a răspândit această "puturoșenie" de la noi către țările occidentale?
Da
Da, din cauza socialismului comunistoid promovat in europa

#13
10nut

10nut

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,482
  • Înscris: 11.10.2006

 andreic, on 21 aprilie 2014 - 01:58, said:

Alta gluma buna Posted Image Problema e ca oamenii nu inteleg ca degeaba ai conducatori buni daca ei au o mentalitate nefavorabila.
Bingo.
Probabil ar trebuie stimulată acea mentalitate sau mentalități, că-s mai multe.

Edited by 10nut, 21 April 2014 - 02:15.


#14
pletosu

pletosu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,053
  • Înscris: 30.05.2007

 bogdan_z, on 21 aprilie 2014 - 00:08, said:

Uniunea Europeana a fost creata din dorinta de a aduce mai aproape tarile de pe Batranul Continent, fara vize, fara pasapoarte, fara taxe vamale (nu ca ar fi avut vreun efect eliminarea lor, cred...) etc.
Din ce-ai spus tu aici, s-ar înțelege că la înființarea UE au fost avute în vedere interesele omului simplu, că s-a urmărit înlesnirea călătoriilor, a turismului etc. În realitate, lucrurile au stat altfel: au fost avute în vedere în primul rînd interesele firmelor, ale afacerilor. E mult mai ușor pentru o firmă să fie eficientă și profitabilă atunci cînd poate să lucreze fără restricții în țări diferite, să beneficieze de avantajele diferitelor piețe, să caute clienți și furnizori în orice țară europeană etc. Faptul că au apărut avantaje și pentru omul simplu e doar un efect secundar, nu a fost în nici un caz un scop în sine atunci cînd s-a înființat prima formă a UE, și anume Comunitatea Europeană a Cărbunelui și Oțelului.

#15
pletosu

pletosu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,053
  • Înscris: 30.05.2007

 GridController, on 21 aprilie 2014 - 00:23, said:

o privire total superficiala si de 2 lei sincer ....
voi alaturati, ca termeni ai comparatiei, omul si productivitatea vs oamenii si productivitatea altora
e total eronat!
tarile care azi sunt bogate si tari  i.e. germania, franta, america, marea britanie, japonia, etc  sunt asa, fiindca au jefuit, furat, ocupat si cotropit si prin urmare, si-au construit cache de resurse imens
adica au praduit si au adunat osanza - osanza ce le-a permis un imens avantaj in zilele noastre
fraierii, aia mici  (alde noi de pilda) au fost marfa, obiectul acestor cuceriri
Fals. Ce-i drept, jefuirea altora a avut rolul ei în istorie și în actualele decalaje de dezvoltare dintre diferite țări, dar nu a fost în nici un caz elementul determinant. Din punctul meu de vedere, rolul determinant l-a jucat întotdeauna organizarea internă a fiecărei economii în parte, iar situația pe plan mondial s-a dovedit extrem de fluidă și dinamică de-a lungul timpului. De exemplu, Anglia și Franța au avut cele mai mari imperii coloniale în secolul XIX și prima parte a secolului XX, dar ele nu se mai află de multă vreme în fruntea topului mondial. Alte țări ale lumii au avansat mai repede și le-au luat locul, inclusiv unele care pe vremuri erau biete colonii exploatate de alții. Cele mai bune exemple ar fi SUA, Canada, Australia, Noua Zeelandă etc., care au ajuns la o dezvoltare și un nivel de trai mai ridicat decît fostele puteri coloniale. Alte foste colonii care s-au dezvoltat frumos ar fi cele din sud-estul Asiei, de exemplu Thailanda, Malayezia etc. Mai au și țările astea tot felul de probleme, dar nu mai sînt la fel de sărace ca în urmă cu cîteva decenii. Înaintea Angliei și Franței, Spania și Portugalia aveau cele mai mari imperii, dar ele decăzuseră deja începînd de prin secolul XVIII. De ce oare? Dacă ar fi adevărat ce spui tu aici, un mare imperiu ar fi mereu în top, n-ar cunoaște niciodată vreun regres, iar fostele colonii ar fi condamnate pentru totdeauna la sărăcie. Să nu uităm Rusia, care avea un imperiu uriaș pe vremea cînd americanilor nici măcar nu le trecea prin cap că ar putea să-și obțină independența. Dacă s-ar fi menținut și azi uriașele decalaje din vremea respectivă, SUA n-ar fi ajuns niciodată o superputere, iar Rusia ar fi acum pe primul loc în top din punctul de vedere al dezvoltării economice și nivelului de trai. Alte exemple extrem de ilustrative ar putea fi cele două state germane și cele două state coreene, care au trecut prin aceleași evenimente istorice timp de cîteva secole, dar al căror destin s-a separat total în perioada postbelică. Oare cum a ajuns RFG la un nivel de dezvoltare mult mai ridicat față de RDG? Și cum a ajuns Coreea de Sud printre primele țări din lume ca dezvoltare și nivel de trai, în timp ce Coreea de Nord e mai săracă decît multe țări africane? Este absolut evident că nu exploatarea colonială reprezintă explicația corectă pentru aceste decalaje, ci faptul că economiile respective au fost organizate timp de cîteva decenii pe principii total diferite: în RFG și Coreea de Sud au fost predominante proprietatea privată și concurența, iar în RDG și Coreea de Nord au fost predominante proprietatea de stat și planificarea.

#16
bogdan_z

bogdan_z

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,333
  • Înscris: 14.01.2012

 10nut, on 21 aprilie 2014 - 02:14, said:

Bingo.
Probabil ar trebuie stimulată acea mentalitate sau mentalități, că-s mai multe.
Da, ar trebui stimulata acea mentalitate anti-capra-vecinului. Astfel, in loc sa priveasca unii cu invidie pana in varful firului de par pe alte popoare care au unele companii cu angajati avand cam aceleasi sarcini ca noi dar ies mai devreme de la servici si au stimulente financiare mai mari, mai bine s-ar gandi "Cum sa fac sa fiu eu in primul rand mai eficient si sa termin treaba mai repede, fara sa ajung vreun sclav precum colegii mei...".

iata exemplu, casier in Carrefour la francezi: http://www.glassdoor...aries-E3118.htm
458 euro, dar salariul minim in general este de 1400 euro. Ceva nu e in regula ......


Pana acum, raspunsuri interesante.

Edited by bogdan_z, 21 April 2014 - 07:18.


#17
Karhu

Karhu

    Heretic member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 39,912
  • Înscris: 25.06.2007

 bogdan_z, on 21 aprilie 2014 - 07:17, said:

iata exemplu, casier in Carrefour la francezi: http://www.glassdoor...aries-E3118.htm
458 euro, dar salariul minim in general este de 1400 euro. Ceva nu e in regula ......
Probabil e vorba de un part-time. Ca sa obtii o informatie credibila ar trebui sa ai listate macar vreo 10 salarii pe un job similar, sa elimini maximul si minimul si sa faci media celorlalte.

 GridController, on 21 aprilie 2014 - 00:23, said:

tarile care azi sunt bogate si tari  i.e. germania, franta, america, marea britanie, japonia, etc  sunt asa, fiindca au jefuit, furat, ocupat si cotropit si prin urmare, si-au construit cache de resurse imens

adica au praduit si au adunat osanza - osanza ce le-a permis un imens avantaj in zilele noastre
Ce au furat si jefuit Tarile Nordice? Dar Irlanda? Dar Slovenia? Dar Cehia? Dar Canada? Dar Australia si Noua Zeelanda?
Pana si Germania, distrugerile WW2 si plata datoriilor de razboi au adus-o nu la 0 ci la minus, practic a luat startul cu o tura in spatele celorlalte tari europene.

#18
bogdan_z

bogdan_z

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,333
  • Înscris: 14.01.2012

 pletosu, on 21 aprilie 2014 - 06:45, said:

Din ce-ai spus tu aici, s-ar înțelege că la înființarea UE au fost avute în vedere interesele omului simplu, că s-a urmărit înlesnirea călătoriilor, a turismului etc. În realitate, lucrurile au stat altfel: au fost avute în vedere în primul rînd interesele firmelor, ale afacerilor. E mult mai ușor pentru o firmă să fie eficientă și profitabilă atunci cînd poate să lucreze fără restricții în țări diferite, să beneficieze de avantajele diferitelor piețe, să caute clienți și furnizori în orice țară europeană etc. Faptul că au apărut avantaje și pentru omul simplu e doar un efect secundar, nu a fost în nici un caz un scop în sine atunci cînd s-a înființat prima formă a UE, și anume Comunitatea Europeană a Cărbunelui și Oțelului.

Pai da, au fost puse interesele firmelor si, la un moment dat, au aparut si alte beneficii care au dus la liberalizarea pietei muncii. Avantaje si dezavantaje, ca de obicei.

Numai ca, onlyone spunea ca traiul frumos in vest este pe datorie. Asa o fi, dar e in continuare frumos, comparativ cu Romania & Bulgaria. Si va continua acest trend de revenire al economiei, fiindca au oameni care sa produca, creeze etc produse care sa fie mai bine vandute si mai bune calitativ. Nu cred ca o sa vedem saracie in Vest ca in Ro&Bg..... poate doar din partea strainilor care lucreaza acolo si accepta salarii de mizerie.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate