Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Intrebari srl nou

Amenintat cu moartea de un numar ...

La multi ani @AndReW99!

Alegere masina £15000 uk
 TVR vrea sa lanseze o platforma d...

Strategie investie pe termen lung...

Modulator FM ptr auto alimentat p...

orange cablu f.o. - internet fara...
 Robinet care comuta traseul

A fost lansata Fedora 40

Samsung S24 plus

Imi iau un Dell? (Vostro vs others)
 Abonati Qobuz?

transport -tren

Platforma electronica de eviden&#...

Cot cu talpa montat stramb in per...
 

Achizitionare accesorii bicicleta si cateva sfaturi

- - - - -
  • Please log in to reply
153 replies to this topic

#1
LordRevan

LordRevan

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,478
  • Înscris: 10.12.2007
Salutare tuturor!

Recent mi-am achizitionat o bicicleta Cross Grip 921 29er la pretul de 1400 ron. Desi o am de o saptamana, sunt foarte multumit de ea.
Sunt cateva accesorii obligatorii la ea pe care trebuie sa le cumpar, insa nu ma pricep la alegerea lor.
Bicicleta vreau s-o folosesc pentru mersul la servici, plimbari prin Bucuresti si in afara lui.

1. Cel mai important este anti-furtul. Ce ar fi mai bun: un lant cu lacat sau un U-lock? In Decathlon ce aveau era foarte greu (cred ca avea pe putin 3-4 kg), iar la un U-lock dezavantajul este lungimea scurta a lui.
2. De unde as putea cumpara niste becuri de noapte, ochi de pisica la preturi acceptabile? In decathlon preturile sareau de 50-60 ron

As mai dori sa-mi dati sfaturi cum se pedaleaza corect. Intreb asta deoarece deja o incaltamine, o pereche de pantofi mai de vara, s-au dezlipit. Este adevarat ca nu stiu cat mai aveau pana se dezlipeau, asa ca vreau sa fiu sigur ca stilul de pedalat sa nu dauneze incaltarilor. In plus, la ce anume sa tin cont cand imi cumpar incaltamine cu care vreau sa pedalez? De asemenea, pe unde se merge cu bicicleta: pe trotuar sau pe carosabil? Lumea imi spune ca pe drum, fiind vehicul si pe trotuar pietonii au prioritate, dar mie unul imi este teama sa nu fac vreun accident; nu este cam periculos pe carosabil?

Multumesc frumos!

#2
wirespot

wirespot

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,654
  • Înscris: 23.09.2002
Evident că este periculos pe carosabil. Chiar dacă ai carnet (deci ştii regulile) şi chiar dacă ai experienţă la ciclism în trafic, tot rişti. La cea mai mică neatenţie a unui şofer el are o zgârietură pe tablă, tu un picior rupt. Deci dacă nu-ţi place ideea, las-o baltă cu mersul la serviciu.

Dacă decizi să mergi prin trafic, e obligatoriu să ai reflectorizant alb pe faţă (sau lumină), roşu pe spate (sau lumină), alb sau portocaliu pe roţi. Cele de pe pedale nu sunt obligatorii dar sunt extrem de eficiente.

Reflectorizantele ar trebui să fie câţiva lei bucata. În Decathlon sau la Lidl se găsesc ocazional pachete cu reflectorizante tip beţigaş, care se prind în lungul spiţelor – sunt foarte bune pentru că au vizibilitate de aproape 360. Altă variantă e să-ţi iei anvelope cu bandă reflectorizantă, care iar au vizibilitate excelentă de aproape 360.

Luminile îmi plac de la Sigma, sunt practice, eficiente, bine făcute. Personal prefer Illux şi Cuberider II. Se montează extrem de uşor, poţi folosi fie inelul de cauciuc din dotare fie bridă (coadă de şoarece) din plastic, iar lumina se poate scoate de pe suport şi băga în buzunar când laşi bicicleta undeva.

Acestea vor fi lumini de poziţie. Cele pentru iluminare (far) sunt mult mai scumpe. NU folosi lanterne sau alte chestii din astea în trafic, nu e amuzant când îţi bagă altul în ochi aşa ceva, vei fi înjurat şi claxonat la greu.

Încălţările nu au nicio treabă, poţi merge cu absolut orice. Bine, preferabil ceva care să permită mişcarea gleznei, şi pe care să nu le pierzi pe drum. Deci nu papuci sau bocanci.

Un antifurt decent este cel care nu poate fi tăiat cu cleşte (cioc de papagal, bot de lup) sau bomfaier, ci doar cu flexul, nu poate fi forţată sau păcălită încuietoarea, nu poate fi rupt cu pârghie. Antifurturi decente: X-Plus 54, X-Plus 6400, Steel-O-Flex 1000, IVEN 8200, IVEN 8220. Ţi-am dat diverse niveluri de preţ şi gen de antifurt. Nu au 3-4kg ci ~1,5kg, unele mai puţin. Comenzi periodice de grup aici. Dacă ţi se par scumpe, îţi reamintesc că următoarea bicicletă (pe care o vei cumpăra după ce ţi se fură asta) va costa ~325 EUR.

Pentru lăsat bicicleta în oraş mai recomand şi strânsul quick-release-urilor cu coliere de metal cu şurub (din cele pentru ţevi de apă). Dacă ai cum, sunt cazuri când nu poţi să lipeşti maneta QR de cadru/furcă deci nu merge. Sau poţi lua şi un cablu de genul ăsta, pentru a-l trece prin antifurt şi roata neprotejată – recomand de 12mm grosime.

#3
george_eu25

george_eu25

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,368
  • Înscris: 24.06.2008
Vad ca esti din bucuresti...Da o fuga duminica prin targ pe la autovit,ca ai de unde alege!Si accesorii si tot ce mai vrei!
Cine stie,poate peste ceva timp o sa gasesti chiar si bicicleta ta de vanzare la vreun "marocan".....Posted Image

Edited by george_eu25, 29 March 2014 - 15:41.


#4
Quantum

Quantum

    verklarung

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,543
  • Înscris: 24.05.2005
Saptamana viitoare e Salonul moto la Romaero Baneasa (SMAEB) care are si o hala dedicata numai bicicletelor.

#5
LordRevan

LordRevan

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,478
  • Înscris: 10.12.2007
Multumesc pentru raspunsuri!

Legat de incaltaminte si pedalat, ma refeream la faptul ca atunci cand dai la pedala, impingi talpa spre vaful incaltamintei, astfel supunandu-l la niste forte in plus si riscand ruperea ei. Sper totusi sa fiu un pic paranoic in acest caz.

@wirespot: Mersi mult pentru acele link-uri. Preturile sunt ok; am vazut si la noi U-lock pe la ~220 ron, insa nu stiu daca erau produse de Abus. Indiferent de unde-mi voi cumpara antifurt, mai intai trebuie sa strang banii necesari, ceea ce inseamna ca o vreme nu o voi lasa nesupravegheata.

@george_eu25: Optimist de fel, nu? ;)

@Quantum: Mersi pentru tip :D.

#6
PhaseZ

PhaseZ

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 706
  • Înscris: 28.01.2011
Cladirea unde lucrezi nu are o parcare proprie, subterana sau o incinta privata? Ar fi bine sa o poti lasa pe durata zilei acolo. Antifurturile de mai sus sunt bune, descurajeaza pe cineva in trecere care nu are uneltele necesare. Dar daca o lasi zi de zi in acelasi loc public, cineva s-ar putea sa o remarce, da cateva ture in jurul ei ca sa studieze antifurtul si a doua zi vine cu tot ce e necesar ca sa termine treaba, chair si cu un aparat de sudura. Nu te baza ca daca e un loc aglomerat va remarca cineva si-l va opri.

Ti-as recomanda ca primele drumuri spre birou sa le faci in weekend cand e traficul lejer, un fel de recunoastere a traseului. De asemenea studiaza mai multe variante, nu are rost sa mergi pe cel mai aglomerat bulevard ca sa economisesti cateva minute cand poti merge mai linistit pe alte strazi mai retrase, chiar daca ocolesti putin.

Corect este sa mergi pe strada. Dar am mers si eu destul pe troatuare atunci cand erau suficient de largi, de minim 4 persoane, si nu foarte aglomerate. Daca traversezi strada, incetineste mult cat sa fii sigur ca ai fost vazut, eventual te si opresti. Nu sunt sigur in privinta legalitatii traversarii pe bicicleta, dar am facut-o atunci cand eram in parelel cu alti pietoni. Altfel mergi pe langa.

Sa respecti regulile de circulatie si de bun simt e tot ce poti face. Daca te acroseaza un nesimtit, asta e, sper sa nu ti se intample si daca e, sa nu fie nimic grav. Dar la fel de bine poate sa te loveasca unul pe trecere, ca pieton, deci tine de soarta. Nu risca prosteste in intersectii si mare atentie la cei din trafic. Poate n-o sa ti se acorde prioritate cand ai, altul va iesi in fata ta din parcare fara sa se asigure, portiere deschise ca naiba. Incearca sa intuiesti ce se va intampla pe directia ta de mers si fii pregatit.

Nu te speria de caini, sa nu tragi de ghidon brusc pe stanga sa te ia unul pe capota. Mai bine o muscatura si un antirabic. Mergand pe langa bordura, intalnesti tot felul de...hazarde: canale denivelate , masini parcate prost. Inainte de a le ocoli trebuie sa te asiguri. O oglinda retrovizoare te scapa de stresul de a intoarce capul. Si incadreaza-te din timp.

Poate la inceput va fi stresant dar nivelul de stres va scadea cu cat mergi mai mult. Si poate nu ar strica si o masca anti-poluare. La orele de varf, pe canicula, cred ca beneficiile sportului vor fi anulate de efectele poluarii.

#7
LordRevan

LordRevan

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,478
  • Înscris: 10.12.2007
@PhaseZ: La actualul loc de munca, incinta sediului este pazita de portari si am unde s-o las, chiar s-o si leg. Am auzit ca este riscant s-o lasi mereu in acelasi loc. Eu unul vroiam antifurt si pentru a-mi lasa bicicleta in scara blocului, ca imi este destul de greu s-o car 3 etaje, iar in apartament ste cam putin loc.
Incerc sa merg cat mai mult pe sosea, iar pe trotuar doar cand este necesar. De asemenea, la traversare stiu ca regula este sa mergi pe langa bicicleta.
Deja am avut un mic incident cu niste melteni care au parcat pe trotuar si nu s-au asigurat la deschiderea portierei. Trebuie sa fii cu ochii in patru tot timpul. Cat despre caini, nu este mai simplu sa bagi tare la pedale cand te latra?
Vad ca momentan cea mai mare problema a mea este schimbatul vitezelor; nu m-am obisnuit inca cu ele, pana acum pedaland numai pe Pegas si Sputnik.

#8
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
S-a cam lamurit problema cu mersul: clar pe strada sau acolo unde exista, pe pista. In ce priveste echiparea, lampa spate cu lumina intermitenta si lanterna de maxim 1 watt pentru ca una mai puternica va manca baterii pe paine. Pe roti, baghetele de la lidl sunt bune dar eu am gasit acum autocolant reflectorizant pentru jante si costa, pentru ambele roti, doar un sfert fata de baghetele de la lidl pentru o singura roata. Nu in ultimul rand, cu orice antifurt ai lega bicicleta, nu o lasa pe scara blocului. Sunt pline forumurile de biciclete furate de pe scara.

#9
cycleboy

cycleboy

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 16
  • Înscris: 09.03.2014
Mergi pe strada, pe trotuar doar pentru depasiri cand este cazul. Riscul de accident este mai mare pe trotuar. Despre pistele din Bucuresti putem umple pagini intregi. In mare parte sunt impracticabile din "n" motive. Eu personal nu le folosesc aproape niciodata.
   Despre pedalat, pedaleaza natural apasand pe pedala si cauta pantofi sport cu talpa mai dura. In cazul in care vrei ceva mai ca lumea poti trece pe pedale automate  si pantofi speciali .

#10
LordRevan

LordRevan

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,478
  • Înscris: 10.12.2007
M-am invatat sa merg pe drum, pe banda intai. Merg pe trotuar doar daca este destul de lat cat pentru minim patru persoane care se deplaseaza in paralel.
Totusi, ramane o mare problema faptul ca imi pierd usor echilibrul; asta este o problema generala la mine. Pe bicicleta, cel mai des se intampla cand franez sa ma opresc.

#11
wirespot

wirespot

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,654
  • Înscris: 23.09.2002
Poate ajuta asta:
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/KyatgZ6mQPk?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/NjU1VzSU608?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/pexggcTo3Xs?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#12
LordRevan

LordRevan

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,478
  • Înscris: 10.12.2007
Mersi fain!

Momentan sunt la servici si nu pot face streaming. dar cum voi ajunge acasa, am sa le vizionez!

#13
danghetau

danghetau

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,684
  • Înscris: 21.08.2008
De joi in Lidl apare oferta pentru ciclism: http://www.lidl.ro/c...-513.htm?id=355

#14
sirgoofy

sirgoofy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,012
  • Înscris: 06.09.2008
or fi bune manusile la 15lei (cu gel) si sticla termos la 13 lei ? Posted Image
In selgros suportul de tavan e mult mai ieftin, si trusa mica de scule e 8lei,
In decathlon setul de 2 camere =15lei si pompa de mana e 10lei.

Edited by sirgoofy, 22 April 2014 - 13:39.


#15
danghetau

danghetau

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,684
  • Înscris: 21.08.2008
Voi lua un computer Crivit si niste ochelari (chiar daca nu am luat inca bicicleta). Probabil in functie de calitate si un set de bluza+pantalon ca nu mai am nimic de cand am vandut cursiera.

#16
sirgoofy

sirgoofy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,012
  • Înscris: 06.09.2008
Vezi si piata sh de biciclete...greutate cat mai mica ftw Posted Image

Ochelari mi-am luat astia, sunt la oferta pana maine, mi se potrivesc + ca sunt multe reviewuri pozitive pe siteul din franta..
Daca cei din lidl mi se potrivesc ma oftic Posted Image
Dar ma indoiesc, nu au lentila asa lunga deci vedere periferica slaba ..

Edited by sirgoofy, 22 April 2014 - 14:20.


#17
danghetau

danghetau

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,684
  • Înscris: 21.08.2008
Nu stiu ce sa zic, sa am probleme foarte mari de adaptare de la cursiera la una de "triatlon" de peste 12kg? Greutate dubla, o iau doar pentru plat si urcari usoare, m-am saturat de pedalat la subsol.

#18
LordRevan

LordRevan

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,478
  • Înscris: 10.12.2007
Mersi fain pentru link @danghetau! Chiar asteptam o astfel de oferta de la lidl.

Am pus ochii pe pantaloni, bluza, pompa si alte cateva accesorii. Sa vedem joi care le este calitatea.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate