Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Acte administrativ-fiscale valabi...

Despre moartea lui Dzeu

Telefonul pe post de navigator auto

despre ne555
 Opel Corsa C /2004/ 1.2 /Z12XE / ...

Faruri cu lumina albastra / halogen

Instalatie electrica in tub copex

Dimenisune Fractala.
 Achizitie placa video

The principle of self lubricating...

Viitorul presedinte PNL.

cat de sanatos este (cu capu') ci...
 selectie text pe sarite...cum se ...

Achizitie telefon: Lenovo vs Sony ?

Alianța BOR - PSD atipica &#...

Hidroizolare demisol la un pic pe...
 
Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

Schimbare ip-uri DNS

  • Please log in to reply
23 replies to this topic

#1
SA-HE75

SA-HE75

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 534
  • Înscris: 19.04.2006
  • ID membru: 74,240
  • Locație: Federatia unita a planetelor.

Va salut colegi de forum.

Vin cu o mare rugaminte daca ma poate ajuta cineva cu o propunere sau rezolvare.

La servici am un server Apache Cent OS5, care fuctioneaza ca mail server, ruter si webserver.

Pe partea de ruter, as dori sa schimb ip-urile dns venite de la ISP cu niste ip-uri dns de la Norton, care sunt mai sigure si care filtreaza "Security + Pornography + Other".

Am acces la server prin interfata web "webmin" dar si prin aplicatia "putty".

Problema apare dupa ce schimb ip-urile dns cu cele noi, adica nu se intampla nimic si nimic nu este blocat.

In interfata "webmin" am fost la : Network Configuration -> Hostname and DNS Client si am introdus noile ip-uri. apoi, save apply confirgration, dar nimic. E ca si cum nu am facut nici o modificare. CHiar si dupa restartul serverului nu se schimba nimic.

M-am uitat in fisierul: "resolv.conf" si acolo imi apar noile ip-uri dns introduse de mine.

Oare nu am configurat ce trebuie? Sau nu am introdus noile ip-uri unde trebuie.

Mentionez faptul ca daca introduc ip-urile pe pc-ul meu (ca exemplu) totul functioneaza corect si siturile suspecte sunt blocate.

Pe pc, la partea de dns am introdus adresa ip a serverului.

Astept orice propunere ca sa ii dau de cap acestei probleme.

Va multumesc.

Edited by SA-HE75, 13 March 2014 - 14:40.


#2
darxide

darxide

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 587
  • Înscris: 06.10.2007
  • ID membru: 234,583
  • Locație: Bucuresti
Dar de unde stii ca nu merg? Ai testat cumva? Ce iti afiseaz comanda: nslookup www.google.ro

LE: greseala mea, acum am observat ca spui ca pe statii nu functioneaza.

Testeaza si pe statii comanda de mai sus, sau poate ca inca nu au facut refresh la DNS, statiile.

Sper totusi sa ai instalat BIND, sa nu fie alt server pe post de DNS, paote ai vreun Windows domain.

Edited by darxide, 13 March 2014 - 14:59.


#3
ovilix

ovilix

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,213
  • Înscris: 01.08.2013
  • ID membru: 820,255

Quote

M-am uitat in fisierul: "resolv.conf" si acolo imi apar noile ip-uri dns introduse de mine.
Acolo se pun dns-urile.
Daca le ai acolo atunci totul ar trebui sa fie ok.

#4
SA-HE75

SA-HE75

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 534
  • Înscris: 19.04.2006
  • ID membru: 74,240
  • Locație: Federatia unita a planetelor.
Conectat pe server cu putty:

"[root@gw ~]# nslookup www.google.ro
Server: 199.85.126.30
Address:     199.85.126.30#53
Non-authoritative answer:
Name:   www.google.ro
Address: 173.194.116.127
Name:   www.google.ro
Address: 173.194.116.120
Name:   www.google.ro
Address: 173.194.116.119"

De pe statii:

nslookup www.google.ro
*** Can't find server name for address 192.168.1.1: Non-existent domain
*** Default servers are not available
Server:  UnKnown
Address:  192.168.1.1
Non-authoritative answer:
Name:    www.google.ro
Addresses:  173.194.39.183, 173.194.39.184, 173.194.39.191
"

Cred ca e naspa.

#5
darxide

darxide

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 587
  • Înscris: 06.10.2007
  • ID membru: 234,583
  • Locație: Bucuresti
Serverul CentOS, ce IP intern are? E cumva 192.168.1.1? Daca nu, cine are ip-ul ala?

#6
SA-HE75

SA-HE75

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 534
  • Înscris: 19.04.2006
  • ID membru: 74,240
  • Locație: Federatia unita a planetelor.
Da acela e 192.168.1.1

#7
darxide

darxide

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 587
  • Înscris: 06.10.2007
  • ID membru: 234,583
  • Locație: Bucuresti
Intra iar pe server si posteaza ce iti apare prin comanda: nano /etc/dhcp/dhcpd.conf

Ar trebui sa stergi ip-urile externe din ce publici pe forum Posted Image, ca sa nu fie probleme de siguranta

LE: Cred ca e inutil, ce ti-am cerut mai sus, mai bine posteaza ce ai in resolv.conf, paote ii vine cuiva alta idee.
Ma gandesc si eu intre timp, la ce-ar putea fi.

Poti incerca si un fluhdns pe statii, din command prompt: ipconfig /flushdns

Edited by darxide, 13 March 2014 - 15:38.


#8
SA-HE75

SA-HE75

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 534
  • Înscris: 19.04.2006
  • ID membru: 74,240
  • Locație: Federatia unita a planetelor.
Nu imi arata nimic.
Nici nu am folder "dhcp" in foderul "etc".

In schimb dhcp.conf este in folderul "etc".

Si imi apare asa:

"ddns-update-style none;
subnet 192.168.1.0 netmask 255.255.255.0 {
    # --- default gateway
    option routers 192.168.1.1;
    option subnet-mask 255.255.255.0;
    option nis-domain "xxx.lan";
    option domain-name "xxx.lan";
    option domain-name-servers 192.168.1.1;
    option ntp-servers 195.13.1.153;
    range dynamic-bootp 192.168.1.100 192.168.1.200;
    default-lease-time 21600;
    max-lease-time 43200;
    # we want the nameserver to appear at a fixed address"

#9
SA-HE75

SA-HE75

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 534
  • Înscris: 19.04.2006
  • ID membru: 74,240
  • Locație: Federatia unita a planetelor.
In resolv.conf am:

"nameserver 199.85.126.20
nameserver 199.85.127.20"

#10
darxide

darxide

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 587
  • Înscris: 06.10.2007
  • ID membru: 234,583
  • Locație: Bucuresti

View PostSA-HE75, on 13 martie 2014 - 15:19, said:

Nu imi arata nimic.
Nici nu am folder "dhcp" in foderul "etc".

In schimb dhcp.conf este in folderul "etc".

Si imi apare asa:

"ddns-update-style none;
subnet 192.168.1.0 netmask 255.255.255.0 {
# --- default gateway
.
.
.


option domain-name-servers 192.168.1.1, 199.85.126.20;
.   
.
.
  # we want the nameserver to appear at a fixed address"

Poti incerca modificarea de mai sus, si vezi cum merge.

#11
SA-HE75

SA-HE75

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 534
  • Înscris: 19.04.2006
  • ID membru: 74,240
  • Locație: Federatia unita a planetelor.
Bomba cea mai mare este ca am schimbat si acele ip-uri cu altele si netul tot merge. Chiar daca am restartat severul.

#12
onlyone

onlyone

    - - - GAME MASTER - - -

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,825
  • Înscris: 08.10.2005
  • ID membru: 49,354
  • Locație: Banana Republic RO

View PostSA-HE75, on 13 martie 2014 - 14:35, said:

La servici am un server Apache Cent OS5, care fuctioneaza ca mail server, ruter si webserver.
DAR si ca DNS server?
sau macar ar trebui sa trimita automat DNS urile catre pc urile legate la el daca astea au setat DNS pe automat
oricum cine isi pune alte DNS uri generice pe pc o sa aiba acces la siturile alea.

Edited by onlyone, 13 March 2014 - 16:06.


#13
SA-HE75

SA-HE75

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 534
  • Înscris: 19.04.2006
  • ID membru: 74,240
  • Locație: Federatia unita a planetelor.
Da este si ca DNS server, altul nu mai exista.

Fiecare pc din retea ar ip fix si ca dns ip-ul serverului cent os.

Pc-urile au conturi limitate nimeni nu poate schimba ip-urile la ele.

#14
darxide

darxide

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 587
  • Înscris: 06.10.2007
  • ID membru: 234,583
  • Locație: Bucuresti

View PostSA-HE75, on 13 martie 2014 - 15:48, said:

Bomba cea mai mare este ca am schimbat si acele ip-uri cu altele si netul tot merge. Chiar daca am restartat severul.

Inainte sa schimbi DNS-urile in resolv.conf, poate exista prima linie: nameserver 127.0.0.1
Nu ar trebui sa conteze, dar poti incerca si asta

#15
SA-HE75

SA-HE75

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 534
  • Înscris: 19.04.2006
  • ID membru: 74,240
  • Locație: Federatia unita a planetelor.
Mersi, o sa incerc imediat :)

#16
SA-HE75

SA-HE75

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 534
  • Înscris: 19.04.2006
  • ID membru: 74,240
  • Locație: Federatia unita a planetelor.
Din pacate nu a mers nici o metoda propusa.

Cred ca serverul asta are o minte proprie.

O sa incerc sa iau legatura cu cel care l-a configurat poate stie el sa ma ajute.

#17
SA-HE75

SA-HE75

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 534
  • Înscris: 19.04.2006
  • ID membru: 74,240
  • Locație: Federatia unita a planetelor.
Dupa cateva teste si sapaturi am ajuns la concluzia ca setarile trebuie facute in: BIND DNS Server

Stie cineva cam pe unde exact? :)

#18
darxide

darxide

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 587
  • Înscris: 06.10.2007
  • ID membru: 234,583
  • Locație: Bucuresti

View PostSA-HE75, on 13 martie 2014 - 18:49, said:

Dupa cateva teste si sapaturi am ajuns la concluzia ca setarile trebuie facute in: BIND DNS Server

Stie cineva cam pe unde exact? Posted Image


Vezi aici
cum poti modifica, si sa nu uiti, daca rezolvi sa postezi solutia.

Reclamă

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users