Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Lg E610 instalare Cwm 10.1

Recomandare amplificator si trans...

Sa plec in UK sau in...

Sfat achizitionare telefon cu tas...
 Vreau un telefon android nou :D

Problema Lg UltraHd

Idei functionalitate suplimentara...

sorround
 Solutie problema Edifier S530D

TP Link port forwarding

upc fix si mobil in romania si eu...

cu ce lipesc
 Curatare suprafata exterioara obi...

Facultate de drept

Cum fac un torrent cu uTorrent?

Creatina
 
Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

conexiune cu modem rds , nu vede wireless dupa config router

  • Please log in to reply
13 replies to this topic

#1
gabriela90

gabriela90

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 03.02.2014
  • ID membru: 847,626

Buna seara,


Am si eu o problema cu un modem zte de la rds.
M-am mutat acum 2 zile la casa,Aici este un modem zte de la rds, din acela vechiut in care se baga si cablul de la tv si cablul de internet.Am de la rds un username si o parola....deci conexiune ppoe.
INTERNETul merge daca bag cablul in zcest modem.Problema este ca eu vrea sa am wireless.
Am un router wireless de la hama (wireless Lan 300 Mbps).Am folosit acest router in vechiul apartament, tot cu conexiune de la rds, dar cablul venea direct din perete fara acest modem si totul a mers perfect.Am instalat frumos routerul asa cum scria in indicatii..nici o problema.
Acum cu acest modem zte......eu am ramas pe dinafara...nu am idee cum sa il fac sa mearga.
Problema este urmatoarea?

Am bagat cablul din perete in conexiunea principala de la modemul zte.Apoi un cablu ethernet in lan la modemul zte si celalalt capat al cablului in Wan la routerul wireless.Am luat un alt cablu ethernet si am bagat un capat in lan1 la router si celalt in laptop.
Am accesat 192.186.2.1 am introdus admin si parola 1234, apoi am urmat pasii pt  a fac econexiunea.
Am setat ora time zone, apoi am selectat conexiune de tip Ppoe, am introdus frumos userul si parola date de rds , am salvat, am schimbat parola d elogare in router, apoi am securizat reteaua.Am salvat, am iesit...

Problema

Nu imi recunoaste wirelessul sub nici o forma.....imi vede reteaua wireless a vecinilor, dar nu pe a mea.
Cu cablul bagat in wireless router merge, am net , dar fara cablu nu vede sub nici o forma...Am incercat si cu telefonul sa vad daca vede wirelesul, la fel...nimic....


Am cautat pe forumuri , am inteles ca trebuie ceva facut cu DHCP, eu habar nu am ce trebuie sa fac, acelea au fost toate setarile facute de mine.
Am vazut la un mom dat sa schimb numele la SSID.Am schimbat numele, degeaba..la fel...
La un mom dat am citit ceva cu clonare de MAC...habar nu am ce inseamna si cum se face....

Am citit niste pasi dati de cineva cu un router tplink.......si m-am logat si eu in routerul meu wireless si am dat clone mac si am salvat, la fel nu recunoaste nici un wireless...

Nu are rost sa va zic de cate ori am decuplat curetu la router.....si resetat de tot si facut iar si cate restarturi la computer....nu stiu ce sa ii mai fac....



Va rog frumos , aveti idei?


Spuneti-mi va rog in pasi simpli , pt ca nu ma pricep f bine ce e acela ip dinamic, static dhcp etc...


Multumesc

#2
rumegus

rumegus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,599
  • Înscris: 03.04.2011
  • ID membru: 677,715
Ai scris mult si fara rost, greu de urmarit si inteles. Ce treaba are "modemul rds" cu problema ta, din moment ce netul iti merge? Am inteles ca si routerul e functional, cu cablu, deci ce-ai cu dhcp, ip, clonare mac? Problema ta e doar wireless-ul de la routerul hama, care se pare ca nu-i functional. Fie e oprit, fie e setat pe un canal bruiat de vecini, sau in loc de b+g+n, ai setat "n only", si laptopul tau nu stie N, doar B si G. Cat timp routerul tau e pornit, laptopul ar trebui sa-l vada, indiferent de setari, chiar neconectat la ONT-ul rds-ului.

#3
gabriela90

gabriela90

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 03.02.2014
  • ID membru: 847,626
Multumesc de raspuns,


Imi pare rau ca am scris mult si fara rost si greu de urmarit.....de 5 ore stau si incerc sa configurez ruterul , de peste 20 de ori am incercat....

Este b, g, si n selectat.

Internet am cu cablul bagat in routerul hama, dar fara cablu nu vede nici o retea wireless , decat pe a vecinilor

#4
rumegus

rumegus

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,599
  • Înscris: 03.04.2011
  • ID membru: 677,715
Vezi pe ce canale sunt setate routerele vecinilor si alege pt al tau un canal mai degajat. Vezi in router, sa nu fie oprit wirelessul, sau setat pe o zona geografica mai "exotica", care poate avea canale pe care laptopul tau nu le vede. Daca nu te descurci, fa-i un reset la router (ar trebui sa ai un buton, vezi in manual cum se face), apoi, introdu doar usser+parola pppoe, primite de la rds, daca-i cazul, alege zona geografica si canalul. Daca merge, poti trece la securizarea conexiunii.

#5
gabriela90

gabriela90

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 03.02.2014
  • ID membru: 847,626
am facut scanare...vad ca vecina are pe cnaalul 4 si 8

o sa incerc cu canalele care sunt dupa 8...


Multumesc de raspuns.


Revin cu un raspuns

Da deci ati avut perfecta dreptate

Atat de desteapta sunt incat nu am vazut ca butonul radio era pe off.
Cum l-am pornit imediat mi-a afisat reteaua wireless....Incredibil.....





Merge totul fara probleme.
Multumesc din suflet

Attached Files



#6
Ducu1

Ducu1

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 08.02.2014
  • ID membru: 848,468
Am si eu o problema. De curand mi-am achizitionat un router TP-LINK 150Mbps. Am net de la RDS si cablul de retea il bag direct in calculator. Trebuie neaparat sa am modem ca sa imi mearga netul? Am urmat instructiunile de instalare, am bagat eu cumva cablurile si toate de la LED DESCRIPTION imi era bune inafara de Port1 care in loc de FLASHING imi era ON. Cand am dat pe next imi scria " No Network Adapter has been found ". Puteti sa ma ajutati si pe mine si sa-mi spuneti ce este Network Adapter?

#7
nelu_242000

nelu_242000

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 862
  • Înscris: 08.04.2008
  • ID membru: 312,226
  • Locație: WIESMATH
daca ai net prin cablu, username si parola de la rds, nu iti tre modem! adica ai cablul direct in comp, si conexiune facuta pe comp.
cu routerul faci in felul urmator:
bagi cablul de net la router in WAN
alt cablu din router lan in comp
in browser scrii 192.168.0.1 sau 192.168.1.1, si accesezi routerul, user si pass = admin
dai la quick setup, urmezi instructiunile de acolo, si ai net!
atentie, sa pui parola la wifi!
bafta

#8
Ducu1

Ducu1

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 08.02.2014
  • ID membru: 848,468
Crede-ma ca asa am facut. Exact cum ai spus tu dar problema este ca de fiecare data cand intru pe browser si scriu 192.168.1.1 nu imi merge netul. Banuiesc ca odata ce bag cablurile cum trebuie ar trebui sa mearga. La mine nu este asa. Am incercat sa-l instalez si de pe CD-u. Ajung la un pas unde imi scrie No Network Adapter has been found. Cam aici se termina problema pentru nu mai stiu ce sa fac.

#9
nelu_242000

nelu_242000

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 862
  • Înscris: 08.04.2008
  • ID membru: 312,226
  • Locație: WIESMATH
fa niste printscreen-uri si punele aici

#10
Ducu1

Ducu1

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 08.02.2014
  • ID membru: 848,468

Uite aici.

Attached Files



#11
nelu_242000

nelu_242000

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 862
  • Înscris: 08.04.2008
  • ID membru: 312,226
  • Locație: WIESMATH
pff, hai sa intru cu team viewer, daca vrei

#12
Ducu1

Ducu1

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 08.02.2014
  • ID membru: 848,468

View Postnelu_242000, on 15 februarie 2014 - 21:38, said:

pff, hai sa intru cu team viewer, daca vrei

ai skype?

#13
gabriela90

gabriela90

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 03.02.2014
  • ID membru: 847,626
du-te in control panel la network and sharing, change adapter setting si vezi la local area connection sa fie enable, daca e disable de aceea nu ai net

#14
xxvirusxx

xxvirusxx

    Backdoor

  • Grup: Moderators
  • Posts: 8,579
  • Înscris: 11.11.2005
  • ID membru: 53,238
Ai clonat MAC-ul in router?

CD-ul il poti arunca, e degeaba :lol:

Reclamă

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users