Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...
 Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11

securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...
 

Matca, un fel de Mecca în legumicultură ?

- - - - -
  • Please log in to reply
843 replies to this topic

#91
menegerul

menegerul

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 195
  • Înscris: 27.11.2013

 jumborom, on 31 ianuarie 2014 - 19:19, said:



Din pacate, Acrobat MZ te scoate din liga bio, ar trebui sa il inlocuiesti cu altceva, bazat exclusiv pe cupru, ca sa pastrezi linia pura eco.

Altfel, imi pare bine sa fii printre noi si asteptam informatii utile si experiente de viata. Ca si de la costympr, bun venit si lui.
Din pacate cei de la svgenebanc prezinta produsul ca unul eco.Au un pdf cu cultura catravetelui,parca.

#92
1orgu

1orgu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,051
  • Înscris: 06.10.2012
Am si eu o intrebare, de fapt mai multe, de la colegii nostri cei noi. Ma refer la solarelul meu de 132mp. Sunt sigur ca ati citit istoria multor colegi, printre care si a mea. Nu mai este cazul sa precizez ca dispun (em) de ,,upgradare'' corespunzatoare. Exceptie face incalzirea pe timp de iarna. Multi dintre noi am pornit pe aceasta cale din dorinta care o cunoasteti. sa avem legumele noastre. Aproape toti am reusit. Acum, asa cum este omeneste sa nu ne plafonam, avem si noi niste ganduri pozitive, pentru dezvoltarea mini culturilor noastre in saptiu protejat sau direct in gradina. Sunt (suntem) sigur(i) ca ne ajutati si pe noi.
Care credeti ca sunt pasii de urmat, pentru un potential producator de legume, care in momentul actual are o infima (100mp.) suprafata protejata. Teren disponibil exista.
Cum ati dezvolta activitatea? Ce si in ce cantitati ati cultiva? Ati folosii timp de 365 de zile spatiul protejat? Cum? Mentionez ca toti suntem pregatiti teoretic (onoare veteranilor), pentru urmatoarele si pertinentele sugestii.
Cu ce ati incepe si care este linia cea mai scurta pentru atingerea dezideratului invocat de mine. Imi cer scuza, daca am fost putin cam prea solicitant in privinta dorintelor mele.
Toti suntem nascuti si ne ducem viata de zi cu zi, in interiorul acestei tari. Scuzati latura patriotica.

#93
gheo_55

gheo_55

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,340
  • Înscris: 24.02.2013
Acrobat Mz are timp de pauza 12-14 zile iar castravetii se culeg la una,max doua zile si tot cam asa se maninca.Cum se impaca chestiilea astea doua in regim eco?

#94
jumborom

jumborom

    E bine așa cum e.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,616
  • Înscris: 25.11.2007
Am gasit pdf-ul. Zice printre altele:

- ACROBAT MZ (produs ecologic) -2,0 kg/ha – pentru mana cucurbitaceelor;
- SUPER CHAMP 250 SC (produs ecologic) – 2,5 l/ha – pentru mana cucurbitaceelor, pătarea unghiulară;

SUPER CHAMP figureaza ca retras de pe piata.

Straniu !

Edited by jumborom, 31 January 2014 - 20:00.


#95
menegerul

menegerul

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 195
  • Înscris: 27.11.2013
Stimate coleg 1orgu,inca de la inceput pot sa te lamuresc asupra unui lucru deloc de neglijat,din ce am inteles,ocupatia dv de baza e cu totul alta.Daca credeti ca se poate cultura,,mare,,fara sa fiti conectat zilnic la aceasta activitate,,si noaptea,,va inselati.Daca totusi aveti curajul ,,nu mar surprinde,,sa faceti acest lucru,evident urmatorul pas e constructia unui solar,sfatul meu,cu dimensiuni cat mai mari posibil.Decat solarii multe si mici mai bine unul mare care fa oferi multe avantaje ca;in primul rand si f important iarna va fi muuult mai calduros decat ex un solar. unde sursele de frig,peretii,sant foarte apropati.Volumul mare de aer face ca caldura acumulata ziua sa se piarda mult mai greu noaptea,planul de culturi in asemenea solarii se face mai fiabil plus multe avantaje.Sa cultivi tot timpul anului e cheia succesului,de ex eu acum am 30000 salate si 2000mp de spanac,in afara de sera de rasaduri.De cultivat primavara, rentabila e fasolea nr 1 , in functie de posibiltatea de valorificare mai e si vanata,ardeiul gras rosu gen california si capia rosu ca cultura prelungita pana la caderea brumelor.In functie de posibiltati de valorificare mai e si ardeiul iute,si ardeiul galben,,soiul Maradona nr 1,,Dupa cu se vede din pc meu de vedere la rosii santem lucrati urat de importuri.Nu stiu ce sa mai zic pt ca observ ca documentatie aveti,vointa este deci spor la treba.

 jumborom, on 31 ianuarie 2014 - 19:59, said:

Am gasit pdf-ul. Zice printre altele:

- ACROBAT MZ (produs ecologic) -2,0 kg/ha – pentru mana cucurbitaceelor;
- SUPER CHAMP 250 SC (produs ecologic) – 2,5 l/ha – pentru mana cucurbitaceelor, pătarea unghiulară;

SUPER CHAMP figureaza ca retras de pe piata.

Straniu !
Multumesc ca mi―ai spalat rusinea.

#96
almadan

almadan

    Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 348
  • Înscris: 09.04.2013
managere,

Cind ai plantat salata, ce hibrid si cind intentionezi sa o cultivi ? E sub agril ? Ceva caldura la ea ?

#97
menegerul

menegerul

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 195
  • Înscris: 27.11.2013

 almadan, on 31 ianuarie 2014 - 20:51, said:

managere,

Cind ai plantat salata, ce hibrid si cind intentionezi sa o cultivi ? E sub agril ? Ceva caldura la ea ?
Colegu in zona noastra de obicei nu plantam salata .noi dupa ce o repicam din rasadnita in niste, ,furtune,,de folie diametru 10 inaltime 10,o mai tin in sera pe paturi de scandura pana ajunge bine frunzele unele in altele,si are la fundul paharului radacini lungi,frumoase,albe,dupa care o raresc la locul final pe pamantul bine maruntit cu moto la distanta de 25 ―30 cm una de alta,la nivelul solului.Sa constatat ca paharele se incalzesc in zilele de iarna mai bine,le ia caldura de jur inprejur fata de in sol plantate.alt avantaj stau cand cresc cu frunzele sus fara sa atinga pamantul deci mucegai ff putin.In momentul acesta am 10000 la locul final pe care le incalzesc cu 2 sobe de rumegus,si alte 20000 asteapta in sera sa fie ,,rarite,,Hibrid folosit Centore sant ff multumit.Sub agril la o inaltime de 100cm am 2000mp de spanac semanat in 2 etape.,toate acestea cu folie dublata la pereti si tavan.

#98
1orgu

1orgu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,051
  • Înscris: 06.10.2012
Odata intrati in democratie, am acceptat cu acest lucru si desfasurarea a doua sau mai multe job-uri. Intradevar activitatea mea de baza care imi aduce veniturile necesare traiului de zi cu zi, este alta. Dar, corect si cu mare grija fata de viitorul progeniturilor noastre, avem datoria sa obtinem (smulgem) de la viata tot ce se poate. Sunt o persoana cu mare disponibilitate la efort si sunt invatat cu  vizitele nocturne pe care le invoci in postare. Din casa pana la solarel ,,Colt de Rai'' (asa se numeste) fac 15 secunde. Toate actiunile sau activitatile viitoare pe care doreste sa le faca o persoana, pleaca de la informatii. Eu in acest moment tocmai asta caut . In toate mediile. Dar cel mai important lucru, este ca am gasit deja locatia respectiva si oamenii care imi pot da o mana de ajutor.
O mica paranteza: acum vreun an si ceva, un coleg de-al nostru a facut o afirmatie referitoare la vizualizarea cu ajutorul binoclului a suprafeteler cultivate. Nu cred ca este cazul pentru mine, dar sunt ferm convins ca minim 10% din cei care acceseaza acest forum, arie legumicola, se vor incadra in prezicerile respective. Lumea evolueaza enorm de repede si adaptarea la viitoarele necesitati de hrana este foarte mare. Tu deja faci parte din amarila respectiva.
Acum sa revin la mine. Am plecat la drum asa cum sti(ti). Am avut sansa sa analizez nisele  de piata din zona mea si nu numai. Domeniul energiei si al hranei, nu vor disparea niciodata.
Hai sa fiu mai pe subiect. Te rog, stiu ca poti sa postezi un fel de calendar al activitatii in spatii protejate. Adica ceva gen, de la 1 ian. la 31 dec. Este foarte util. Am trecut anul 2013, prin aceasta experienta. Am avut rezultate mai mult decat satisfacatoare. Am invatat ce se cauta si ce se vinde mai repede. Cum sa prezint marfa. Pe ce sa pun accent in anumite perioade ale anului si cum sa elimin o cultura si sa infiintez alta. Salata, spanacul au avut mare cautare si apreciere din partea clientilor si a familiei. Dar vrea sa am cel putin doua culturi de salata in aceasta perioada. Una pentru perioada sarbatorilor de iarna si una pentru aceste zile la jumatatea lunii feb. inceput de martie.
Ca si rentabilitate ai specificat ,,fasolea e nr 1''. Cand cum si in ce fel o putem duce la maturitate. Care fel de fasole?
Sa nu te mire ca eu sunt o fire mai patetica si mai intrebatoare. Toate raspunsurile care le primesc, sunt decantate si aleg ce este mai pragmatic. Asa sunt eu!

#99
subway_guru

subway_guru

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,521
  • Înscris: 27.01.2012
Spalat rusinea...vax albina!
Acrobat=66% Mancozeb aka Dithane...eco/bio dreaci!
Uite aici fisa de securitate a producatorului:
http://www.agro.basf...46_20130719.pdf
Uite aici un pdf lamuritor:
http://environmental...at/mancozeb.pdf
Si pe deasupra, omoara albinutele...
Deci cornisonii te lasam sa-i vinzi la nemti si polonezi...
Mi nu-mi trebuie...
Cu fasolea Aurica de Bacau cum procedezi, cu ce o aghiazmatezi?

Edited by subway_guru, 31 January 2014 - 21:32.


#100
almadan

almadan

    Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 348
  • Înscris: 09.04.2013
managere,

Vezi ca putem fi prieteni ? Si ca un forum inseamna si sa dai si sa primesti informatie. Felicitari pentru solar si succes in incercarea de a-l schimba cu unul metalic.

 menegerul, on 31 ianuarie 2014 - 21:12, said:

Colegu in zona noastra de obicei nu plantam salata .noi dupa ce o repicam din rasadnita in niste, ,furtune,,de folie diametru 10 inaltime 10,o mai tin in sera pe paturi de scandura pana ajunge bine frunzele unele in altele,si are la fundul paharului radacini lungi,frumoase,albe,dupa care o raresc la locul final pe pamantul bine maruntit cu moto la distanta de 25 ―30 cm una de alta,la nivelul solului.Sa constatat ca paharele se incalzesc in zilele de iarna mai bine,le ia caldura de jur inprejur fata de in sol plantate.alt avantaj stau cand cresc cu frunzele sus fara sa atinga pamantul deci mucegai ff putin.In momentul acesta am 10000 la locul final pe care le incalzesc cu 2 sobe de rumegus,si alte 20000 asteapta in sera sa fie ,,rarite,,Hibrid folosit Centore sant ff multumit.Sub agril la o inaltime de 100cm am 2000mp de spanac semanat in 2 etape.,toate acestea cu folie dublata la pereti si tavan.

Poti sa pui niste poze ? E tare interesant.

Edited by almadan, 31 January 2014 - 21:21.


#101
1orgu

1orgu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,051
  • Înscris: 06.10.2012
Menegerul
Corect, treaba cu evitarea mucegaiului! Pe mine unul m-a atacat mucegaiul in aceasta perioada, rau de tot. Efectiv, trei , patru frunze bazale, sunt de neconsumat. M-am lovit si anul trecut de acest lucru. La o scara mai mica a culturii. Ai credit si in privinta caldurii acumulate de acele spatii creeate din furtune de folie. Este evident acest lucru penru cine are o minima experienta in cultivarea si cresterea salatei. Finalizarea salatei este corespunzatoare in acele locatii. Am inteles ca nu trebuie sa aiba radacinile, acces prea facil fata de lumina zilnica. Oare culoarea neagra avantajeaza dezvoltare sistemului radicular si acumularea de caldura pe timpul zilei?
Ceva sfaturi pentru reusita culturii de spanac, sunt binevenite. Vreau sa obtin mai mult decat in anul precedent. Stiu ca se poate, dar nu stiu cum.

#102
miki74

miki74

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,046
  • Înscris: 20.11.2007
Ca sa nu poluez topicul de tomate, am si eu o intrebare.
Ce seminte sa cumpar sa-mi iasa fasole verde din aia subtire, ne-atoasa, pe care poti sa o mananci cu usturoi (a avut cumnata-miu, dar el habar nu are ce a avut si daca o sa mai nimeresca acealsi lucru...cumpara rasaduri si seminte de unde nimereste).
Si mai caut seminte pentru 2 feluri de castraveti (mici + medii), gustosi , fara gust amar.

#103
menegerul

menegerul

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 195
  • Înscris: 27.11.2013
almadan in clipul la legume eco matca, mai exact la cel,,intitulat cultura de legume timpurii matca,, o sa vezi acolo salata din iarna trecuta cand mai avea cam 2 saptamani pana la recoltare,sa facut in final superba,acolo daca o sa fii atent o sa vezi 2 sobe pe lemne de mare putere,,nu exagerez,,fiecare facuta din 2 butoaie de 200l sudate,cu doua randuri de tubulatura fiecare. Accolo aveam 15000salate pe care cu 2 sobe din acestea le faceam,,fete mari,, f usor.Pentru 1orgu,sa faci 2 culturi de sallata pe iarna m―am gandit si eu ,ceva probleme atunci cand trebue aerisita.

#104
1orgu

1orgu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,051
  • Înscris: 06.10.2012
Adica secretul contra mucegaiului consta in aerisire (am posibilitatea), sau cultivarea in acele ,,pahare mai inalte''?

#105
almadan

almadan

    Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 348
  • Înscris: 09.04.2013
managere,

Daca vin cu Iorgu pe la tine ne primesti ? Sau ne iei la cafteala, cum a zis costympr ?
As vrea sa vina si Maddox ca el e mai echilibrat si cu capul pe umeri.

Edited by almadan, 31 January 2014 - 21:54.


#106
SmartVantage

SmartVantage

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 437
  • Înscris: 28.08.2008
m-as baga si eu in masina cu voi......

#107
1orgu

1orgu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,051
  • Înscris: 06.10.2012
Fratiorilor, eu vin cu acumulatorul de la ,,digi'' full. Sa vedeti atunci poze multe rau de tot. Si ca bonus pentru loby, menegerul ne va introduce in atmosfera reala.
Deja suntem 4 doritori. Urmeaza sa primim accept si stabilim perioada vizitei.

#108
almadan

almadan

    Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 348
  • Înscris: 09.04.2013
Stai frate sa ne accepte ...

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate