Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii
 Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...
 Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor
 Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android
 

Holocaustul romilor din România: "Ne-au băgat în trenuri ca pe vite, ne-au dus să murim"

- - - - -
  • Please log in to reply
143 replies to this topic

#91
remvirg

remvirg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,066
  • Înscris: 04.08.2007

View PostPisa4you, on 28 ianuarie 2014 - 23:38, said:



Cei care se pling ca tiganii traiesc in societati inchise, si refuza sa se integreze, ar face bine sa-si improspateze din cind in cind memoria cu cele de mai sus, ca sa inteleaga ca tiganilor li s-a refuzat in mod sistematic dreptul de a se integra pe parcursul istoriei lor. Concluzia este, intr-adevar, la mintea cocosului: cum naiba sa se integreze tiganii in societati care i-au marginalizat si persecutat atita timp? Chiar crede cineva ca 50-60 de ani de relativa destindere in relatiile cu romanii etnici ar putea sterge traditii si prejudecati inradacinate de peste o mie de ani?
toata europa de la nord la sud si de la est la vest ii persecuta. Oare de ce?
pt chique. Nu au vrut sa se integreze nicaieri nu numai in Romania.

Edited by remvirg, 29 January 2014 - 08:57.


#92
Fumatorul

Fumatorul

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,945
  • Înscris: 18.01.2009

View PostAllahu, on 29 ianuarie 2014 - 08:00, said:


niu stiu ce ar face fumatorul, eu as incerca sa plec in UK, la fratii mei indienii si pakii

Asta fac şi ei. Nu neapărat în Anglia. Oriunde vor găsi condiţii mai bune pentru a-şi perpetua modul de viaţă. Din acest motiv spuneam că, pentru România, problema ţigănească se apropie de sfârşit.
Soluţiile reale pentru rezolvare sunt în număr de 3.
Prima, să fie lăsaţi să trăiască aşa cum o fac şi astăzi. La urma urmelor, oamenii au trăit mii de ani împreună cu păduchii. Erau deranjanţi, dar nu reprezentau un pericol mortal, doar un disconfort. În plus, statele europene pot face -deja fac- ceva eforturi pentru a nu lăsa problema să devină acută.
A doua - stilul american de secol XIX de a trata o comunitate care refuză integrarea; rezervaţia. Sistemul folosit pentru indienii nordamericani.  Astăzi aproape imposibil de conceput în Europa. Ar fi rapid asimilată cu lagărele de concentrare, cu toate că-s diferenţe.
A treia, asemănătoare cu prima, dar fără eforturi - stilul de început de secol XX; dezinteresul. Niciun fel de efort de integrare, niciun fel de grijă pentru comunităţile de la periferia societăţii. Fiecare pentru el şi Dumnezeu pentru toţi!
Ca să nu fie discriminare, ar trebui schimbată complet perspectiva asupra statului pe care o au europenii. Dacă nimeni nu-ţi oferă nimic gratuit în societate şi, pe deasupra, legea este relativ dură şi inflexibilă ai două variante: fie te adaptezi, fie mori de foame sau pe scaunul electric. Deşi s-ar face paşi mari în direcţia corectă, soluţia, astăzi, în Europa, e extrem de greu de aplicat, nu datorită ţiganilor, ci datorită opoziţiei generale a populaţiei.
Practic, nu avem decât o soluţie: prima! Restul e can-can!

#93
sarac.lipit

sarac.lipit

    Cînd eşti condus de proşti, toate merg prost

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,828
  • Înscris: 14.06.2006

View PostPisa4you, on 28 ianuarie 2014 - 23:38, said:

Sa mai amintim si de statutul lor de sclavi in Balcani, inclusiv teritoriile Romaniei de azi? Sau de faptul ca biserica ortodoxa nu se jena sa cumpere si sa foloseasca sclavi tigani?
io sincer nu înţeleg un lucru
bine bă, ai fo'sclav...multe naţii au fost... şi noi, eram iobagi!!! să nu crezi că trăiam pe roze şi doar ţiganu' era bătut...
da' n-ai învăţat nimic? N-ai încercat să demonstrezi că eşti mai bun decît opresorii tăi cînd nu mai eşti sclav? îîî?
de nebuni... o ioropă întreagă te alungă de unde te aciuezi, furi, mînjeşti, caci tot?
Că ai reuşit să pîngăreşti numele de roumain, este doar vina tîmpiţilor roumaini şi a ţiganului ce a condus ţara asta o scurtă perioadă!
Au dat comuniştii un bloc. Ce-a făcut ţiganu? A ars parchetu', uşile, ferestrele în mijlocul sufrageriei lîngă cai! ...i-au alungat dracu' la ieşirea din comună...
Haide bă, şi un cîine învaţă să nu muşte mîna care-l hrăneşte...

Edited by sarac.lipit, 29 January 2014 - 09:19.


#94
Highlander91

Highlander91

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,015
  • Înscris: 05.09.2007
Sunt anumite zone din tara asta, infectate, duse la un nivel de mizerie de nici in Siria si Afganistan nu vezi, am dat din greseala pe maps peste niste gunoaie, credeam ca sunt in ghetourile Indiei, nu in Romania...
... Singura solutie e

View PostPisa4you, on 28 ianuarie 2014 - 23:38, said:

Dupa raspunsurile de pe topic, s-ar zice ca mai traieste.

Tin minte ca am citit marturia unui tigan (nu stiu daca era sinti sau roma) despre perioada in care a fost la Auschwitz-Birkenau. Il obligau nemtii sa cinte la vioara, ca sa nu intre la banuieli cei dusi la camerele de gazare.

O ziarista de la BBC a luat interviuri unor rromi, supravietuitori ai lagarelor din Transnistria. In drumul spre lagare, femeile gravide erau ucise pentru ca nu puteau merge destul de repede. Ma intreb cum ar califica userul Highlander91 acest act.
Daca un soldat se imbata si pune mitraliera pe un sat de tigani, nu e holocaust, ci o persecutie. Cand ai un grup de prizonieri si-l marsaluiesti, cine ramane in spate intotdeauna este omorat, solutia s-a aplicat de sute de ori in razboaie.
Tu daca ai fi comandant, si ar trebui sa mergi 30km pe zi, si ti-ar ramane niste gunoaie inapte in urma, nu i-ai trimite intr-un loc mai bun?

Baga la cap, nu e holocaust, pt ca au fost omorati ca nu mergeau repede, un considerent tehnic, nu pt ca erau tigani, ca atunci nu mai ramanea unu.
Vezi tu, e ca si cum eu te-as bate azi, si una e sa te bat ca n-ai basca, alta e ca esti tigan, in cazul 2, da sunt rasist.

....femeile gravide.... spune ca si copiii, si batranii, ca femeile tiganilor mereu sunt gravide.... iar graviditatea nu e nici o calitate, nici un merit. Faptul ca alea erau gravide sau nu nu ma intereseaza.

Edited by Highlander91, 29 January 2014 - 09:24.


#95
GeorgeM

GeorgeM

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,445
  • Înscris: 05.08.2006
Ce aiurea vorbesti.

#96
florincroitoru

florincroitoru

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,809
  • Înscris: 05.02.2008

View Posttenzen, on 29 ianuarie 2014 - 01:03, said:

@Pisa4you
Cred ca traiesti intr-o lume de catifea, daca ai sta o perioada intre tigani sa vezi cum gandesc o parte dintre ei, toti incearca sa te "faca" mai rau ca evrei,  cum se organizeaza ei sa trimita femei la produs sau sa dea in cap si sa fure de prin magazine in UK, inainte in Spania si Italia, in Germania le taie aia felia din start, in Franta abia de putin timp s-au prins care e "smecheria" ... sau sa vezi cativa tigani de 15-16 ani cum o batjocoreste pe o femeie in varsta, femeie care fusese jefuita le-a zis ca nu se duce la politie numai sa ii dea bani inapoi...iar aia in schimb o palmuiau si o scuipau mandrie in timp ce radeau ... frumos asa !!!

O sa regreti ca nu a fost holocaust in romania cu adevarat, desigur vorbesc de o parte dintre ei cam 25 %, care ai dracu nu s-ar duce la munca, UE cu integrarea lor in societate si sa traiasca normal nu prea merge...UE ca e cu drepturile omului tot arata cu degetul ca trebuie sa intregram si tot ne da bani asa cu fac tarile nordice, Germania, Franta si Italia s-au saturat de ei, chiar este un program UE care am impresia ca e facut special pt. tigani in care ii invata o meserie ii si plateste ca sa invete meseria respectiva iar la sfarsit le cauta si loc de munca si ii premiaza in bani in functie de notele primite.
Pisa4you este o evreică născută şi crescută în România şi care trăieşte de multă vreme în Israel, unde cred că nu are prieteni şi nici nu prea are ce face, de aceea stă pe forumuri româneşti. Se pare că are mai mult în comun cu românii decît cu evreii deşi ea este evreică.Văd că tot la noi trage. Îi face plăcere să debiteze despre holocaust toate enormităţile ce  sînt vehiculate. Cum vede că s-a mai scris ceva de rău despre români, nemţi, unguri, polonezi în legătură cu minciuna uriaşă care este holocaustul dumneai jubilează. 25.000 de ţigani deportaţi dintre care au murit 11.000? Ea nu se întreabă dacă o fi real sau  de unde sînt luate aceste date. Dacă ar fi scris 50.000 de deportaţi şi 30.000 de morţi , ea ar fi fost dispusă  să creadă.
Nu ştiu ce mîncărimi au evreii ăştia să se bage în treburi care nu îi privesc şi să toarne la prostii şi la minciuni .

Edited by florincroitoru, 29 January 2014 - 10:37.


#97
nguyen

nguyen

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,850
  • Înscris: 05.02.2012
Nu pot sa nu remarc ca nu se opreste aceasta campanie de denigrare a romanilor si a Romaniei in general. Oare este o coincidenta faptul ca acest topic a aparut cu o zi inainte sa apara un articol despre tigani in editia online gandul.info: http://www.gandul.in...76#post_coments

Si iata si primul comentariu al userului tyb de pe gandul.info:

Eu sunt unul dintre romanii care au fost educati SA NU DISCRIMINEZE!
Sa nu jignesc, sa nu ranesc, sa nu umilesc alti oameni, alte etnii, ci sa apreciez un om dupa valoarea si calitatile sale, nu dupa culoarea pielii, asta mi-a fost educatia!
Ma ingrozeste rasismul care exista in Romania si ma infioara! Tot internetul romanesc este plin de ura si scuipati impotriva minoritatilor, in special impotriva tiganilor.
Forumul Softpedia este o rusine nationala, este un loc ordinar unde sunt lasati toti dezaxatii si bolnavii psihic sa refuleze impotriva unor oameni pe are nici macar nu-i cunosc. Alte forumuri au moderare mai buna, insa cel amintit a devenit o cloaca ordinara in care o mana de useri isi desfasoara boala psihica si rautatea in toata "splendoarea" sa.
De asemenea, forumurile ziarelor abunda de ura, rasism si xenofobie, la fel si blogurile si site-urile.
Mi-e rusine cand citesc mizerii impotriva unor oameni napastuiti de soarta sau impotriva celor care vor sa se ridice si sa-si depaseasca conditia, dar primesc pumni in cap de la cretini cu pretentii.
Din pacate, familia romaneasca isi perpetueaza de la o generatie la alta aceste abjectii si numai o minune ne mai poate aduce pe drumul cel bun.


Oare userul tyb nu este userul thinkabout care este evreica si toata ziua nu face decat sa denigreze romanii si sa-i acuze de crime?

Edited by nguyen, 29 January 2014 - 11:07.


#98
lucifer76

lucifer76

    Bashtan

  • Grup: Moderators
  • Posts: 32,574
  • Înscris: 13.06.2007

View PostPisa4you, on 28 ianuarie 2014 - 23:38, said:

Mda. Foarte convenabil sa ignori sute de ani de persecutii crunte suferite de tigani in Europa.
Vai saracii tigani, au fost persecutati de iobagii romani! Stai, ca astia tot sclavi erau. Pai pana la urma cine a persecutat pe cine?

View PostPisa4you, on 28 ianuarie 2014 - 23:38, said:

Chiar crede cineva ca 50-60 de ani de relativa destindere in relatiile cu romanii etnici ar putea sterge traditii si prejudecati inradacinate de peste o mie de ani?
Pisa, furatul este o traditie tiganeasca?

View PostPisa4you, on 29 ianuarie 2014 - 00:13, said:

Avem 2000 de tigani (dom se numesc in Orientul Mijlociu) musulmani, perfect integrati.
Mda, 2000 stau linistiti, dar daca ar fi 2 milioane?

View PostPisa4you, on 29 ianuarie 2014 - 00:13, said:

Ce-i drept, nu avem satre. Sint sedentari. Nomazii sint mai problematici, din acest punct de vedere.
Uite ca doar pe astia nomazi i-a deportat Antonescu.

View Postchique, on 29 ianuarie 2014 - 01:01, said:

toata lumea da vina pe tigani, dar uita ca ei n-au avut niciodata o sansa reala de integrare. parcursul lor in tarile romane a fost de robi legati de glie si apoi outcasts. niciodata n-au fost acceptati, niciodata nu s-a incercat cu adevarat integrarea lor printr-un program de stat.
Niciodata? Au incercat comunistii, cu succes 0.

View PostFumatorul, on 29 ianuarie 2014 - 01:19, said:

Dar ţiganii ce spun? Îşi doresc integrarea asta despre care vorbeşti tu? Posted Image
Ca or fi prosti. Acum ce vrei, sa isi darame vilele, sa lase afacerile necinstite si sa puna mana pe o sapa? Bullshit.

Voi sterge toate posturile care nu au nici o legatura cu intamplarile de acum 60 de ani. Daca aveti chef de discutii politice, directia Poiana!

View PostPisa4you, on 29 ianuarie 2014 - 00:26, said:

In Romania au fost deportati tiganii considerati un pericol social.
Pisa, tigani, netigani, dar nu m-ar deranja daca si romanii astia "pericol social" ar fi deportati in acelasi mod. Nu la caldura in puscarii, sponsorizati de restul populatiei.

#99
florincroitoru

florincroitoru

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,809
  • Înscris: 05.02.2008

View Postjazzu, on 29 ianuarie 2014 - 04:15, said:

Posted Image

Bună asta, corectă fiind numai dintr-un punct de vedere - că nu respectă definiția din DEX.

În rest, negaționism a la Aula Academiei Române.
Jazzule, am impresia că tu eşti proaspăt pe lumea asta. Poate ai trecut de 20 de ani. Ar fi cazul să gîndeşti mai mut . Văd că eşti contra negaţionismului. dacă te întreb de ce eşti contra precis nu ştii să spui decît copilării.
Eu sînt născut în 1949.În 1956 am început şcoala. Am terminat liceul în 1967. În toată perioada asta şi mai tîrziu pînă după 1990 nu a vorbit absolut nimeni despre vreun holocaust în România. Nu a vorbit propaganda din URSS, SUA, Franţa, Anglia, Israel...NIMENI.Păi, cum crezi tu că se poate ca fiind holocaust să nu se fi spus nimic  la Voice of America, BBC World Service, Europa Liberă, Radio France International, Radio Israel? Nicăieri în acea periadă nu a fost  scris ceva de vreun holocaust în România. După 1990, brusc, au început prin ziare mai peste tot să scrie despre holocaust în România. Văd că se scriu cuifre aberante, fără nici un fel de suport: sute de mii de evrei cică ucişi de români. Vreo dovadă pt aceste sute de mii? Nu! Sînt dovezi pt 3.000 poate dar nu pt 300.0000.
Aşa că dacă te crezi vreun deştept care ne dă lecţii, nouă ăstora bătrîni, să ştii că te înşeli.

View Postlucifer76, on 29 ianuarie 2014 - 10:57, said:

1)Niciodata? Au incercat comunistii, cu succes 0.
2)Pisa, tigani, netigani, dar nu m-ar deranja daca si romanii astia "pericol social" ar fi deportati in acelasi mod. Nu la caldura in puscarii, sponsorizati de restul populatiei.
1) Succes a fost cu unii. la  fabricile 23 August, Maşini-Unelte, Republica dar şi la altele erau mulţi ţigani lucrători calificaţi. Eu am văzut şi profesori, miliţieni, ingineri ţigani.I-am văzut, înţelegi? Nu ştiu asta din povestite. Deci nu se poate spune că zero.A fost prea puţin însă.Acum nu mai e nimic.
2) Deportatrea nici nu ar fi aşa de grea ca viaţa de puşcărie. Nu ai văzut la TV ce condiţii rele sînt în puşcăriile româneşti? dacă s-ar face lagăre de muncă pe lîngă mari întreprinderi şi familiile de ţigani deporrtaţi ar putea fi împreună, avînd hrană suficientă, căldură, locuinţă, învăţămînt pt ei (cursuri de calificare) şi pt copii...ar fi chiar mai bine decît traiul lor actual în cartiere, sate, insalubre.

Edited by florincroitoru, 29 January 2014 - 11:17.


#100
Val888

Val888

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,080
  • Înscris: 02.08.2012
Problema e simpla. Romania era in razboi. Ceea ce inseamna ca sanctiunile erau mai dure decat in timp de pace. Daca Antonescu ar fi zic ceva de genu' "incepand de azi, toti cetatenii cndamnati pentru infractiuni repetate contra patrimoniului si de infractiuni contra vietii si integritatii persoanei vor fi deportati in cutare loc", mai era cum mai era. Din pacate, Antonescu n-a folosit varianta asta mult mai simpla. Si care, in timp, probabil c-ar fi avut rezultate al dreaq de similare.

#101
GeorgeM

GeorgeM

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,445
  • Înscris: 05.08.2006

View Postflorincroitoru, on 29 ianuarie 2014 - 11:10, said:

Eu sînt născut în 1949.În 1956 am început şcoala. Am terminat liceul în 1967. În toată perioada asta şi mai tîrziu pînă după 1990 nu a vorbit absolut nimeni despre vreun holocaust în România. Nu a vorbit propaganda din URSS, SUA, Franţa, Anglia, Israel...NIMENI.Păi, cum crezi tu că se poate ca fiind holocaust să nu se fi spus nimic  la Voice of America, BBC World Service, Europa Liberă, Radio France International, Radio Israel? Nicăieri în acea periadă nu a fost  scris ceva de vreun holocaust în România. După 1990, brusc, au început prin ziare mai peste tot să scrie despre holocaust în România. Văd că se scriu cuifre aberante, fără nici un fel de suport: sute de mii de evrei cică ucişi de români. Vreo dovadă pt aceste sute de mii? Nu! Sînt dovezi pt 3.000 poate dar nu pt 300.0000.

Eu sunt pentru asumarea istoriei. Problema noastra este ca 50 de ani nu am avut nicio directie de cercetare in domeniu, si prin urmare tratam cu neincredere aceasta situatie .

Tu pui egal intre faptul ca nu a existat <<propaganda>> vestica indreptata catre romani cu faptul ca in Vest nu s-a cunoscut realitatea. Te inseli.  In Vest si mai ales in America se stia de holocaustul din Romania, de dubla masura a lui Antonescu, in Muzeul Holocaustului aparea Romania cu aceste date. Prima data cand am aflat de la o prietena de familie care fusese in America am fost efectiv socat. De ce anume a lipsit  atragerea atentiei atentiei asupra acestei probleme Romaniei comuniste o poti gasi in mecanismele razboiului rece.

Mai departe, cercetarile serioase nu au existat pe vremea comunistilor, si daca la asta adaugi ce  sters Antonescu din arhive in ultimii doi ani de viata vei vedea ca subiectul a fost destul de dificil de abordat. Dara daca ai curiozitatea sa citesti istoria militara o sa vezi ca a existat holocaust, pe fundalul unui antisemitism mai vechi. De asemenea te ajuta daca parintii/bunicii care au facut activ razboiul au fost deschisi cu tine, de obicei ei nu intrau in detalii cu privire la acele timpuri.

O alta sursa sunt familiile de romani care au ajutat evreii in al II-lea raboi mondial, au pastrat relatii de respect si prietenie cu salvatorii. Ce rost ar avea niste romani sa minta? Eu cunosc familii de  romani (acum saraci) in Galati, ce au avut o anumita situatie inainte de razboi, de la care stiu ca parintii lor au ascuns evreii intr-o perioada in care erau  luati noaptea, dusi in padure si impuscati. Si acum tin legatura copiii din acele timpuri, oameni batrani la ora asta.

#102
nguyen

nguyen

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,850
  • Înscris: 05.02.2012

View PostGeorgeM, on 29 ianuarie 2014 - 11:27, said:

Eu sunt pentru asumarea istoriei. Problema noastra este ca 50 de ani nu am avut nicio directie de cercetare in domeniu, si prin urmare tratam cu neincredere aceasta situatie .

Tu pui egal intre faptul ca nu a existat <<propaganda>> vestica indreptata catre romani cu faptul ca in Vest nu s-a cunoscut realitatea. Te inseli.  In Vest si mai ales in America se stia de holocaustul din Romania, de dubla masura a lui Antonescu, in Muzeul Holocaustului aparea Romania cu aceste date. Prima data cand am aflat de la o prietena de familie care fusese in America am fost efectiv socat. De ce anume a lipsit  atragerea atentiei atentiei asupra acestei probleme Romaniei comuniste o poti gasi in mecanismele razboiului rece.


Ca sa ma fortezi sa-mi asum ceva trebuie mai intai sa dovedesti ca am ce asuma, pana acum in privinta holocaustului am gasit numai gargara (multa minciuna si propaganda), nimic concret. In al doilea rand ce sa-si asume romanii de astazi? Au facut romanii de astazi presupusele crime?

Sa ne asumam ca stat iar nu merge, nu Romania decidea soarta altora la acea vreme. Daca e ceva de asumat sa-si asume Germania. Punct.

Si inca ceva, ce-i care cer asumari sa-si asume si ei crimele impotriva romanilor. Si numai dupa aceea sa se ridice cu pretentii in privinta asumarilor.

Edited by nguyen, 29 January 2014 - 11:45.


#103
terratec

terratec

    Troll hunter

  • Grup: Moderators
  • Posts: 12,036
  • Înscris: 02.03.2003
Cunosc si eu o familie din Ardeal care a ascuns oameni de hortisti.
Fii lor, intorsi cu tancurile, au cautat sa-i impuste exact pe cei care le-au adapostit familiile in beciuri.

GerogeM o sa descopere mai tarziu ca recita doar texte propagandistice de la cinematograf. Daca ma uit in semnatura lui vad ca o citeaza pe madam Neuland.
O fi vreo coincidenta sau poate ca dumnealui asculta adevarul venit dintr-o singura directie.
El vrea ca toti romanii sa-si asume o istorie care da bani unui grup. Poate ca si dumnealui are o parte din afacere, o fi castigand vreun salariu, asa cum fac multi romani.
Prin institute, fundatii sau facultati exista multe posturi calde pentru cei care ne invata ca istoria este doar una si ca este ilegal sa ne punem intrebari.

#104
lucifer76

lucifer76

    Bashtan

  • Grup: Moderators
  • Posts: 32,574
  • Înscris: 13.06.2007

View Postnguyen, on 29 ianuarie 2014 - 11:43, said:

Daca e ceva de asumat sa-si asume Germania. Punct.
Sa isi asume ce? Acum cateva zile mos Perpetuum recunostea senin ca primeste lunar 400 euro ca supravietuitor, desi nici nu s-a miscat din Bucuresti. Culmea, "sponsorizarea" venea de la germani.

#105
Val888

Val888

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,080
  • Înscris: 02.08.2012
Cod Penal 1936

Quote

Art. 338
Acela care nu are domiciliu stabil, nici mijloace de trai, şi care nu exercită, în mod obişnuit o profesiune sau meşterie, deşi ar avea putinţa sau mijlocul, comite delictul de vagabondaj.
De asemenea comite delictul de vagabondaj şi persoana capabilă de muncă, cu domiciliu stabil, care, deşi lipsită de mijloace normale de trai, refuză a se angaja, timp de 15 zile, dela oferta de muncă, potrivită cu aptitudinile sale, ce i s'a făcut, fie de către organele Statului, judeţului sau comunei, fie de către societăţile de asistenţă, remunerată cu cel puţin două treimi din preţul zilei.

Art. 339.
Vagabondajul se pedepseşte cu închisoare corecţională dela una la 6 luni.
Instanţa poate pronunţa măsura de siguranţă din art. 75, în condiţiile acolo prevăzute.

Art. 340.
Comite delictul de vagabondaj şi acela care, fie că are sau nu domiciliu stabil, îşi câştigă mijloacele de trai, în mod obişnuit, practicând sau înlesnind, pe drumuri publice sau pe locuri deschise, jocuri de noroc neîngăduite de lege, şi se pedepseşte cu
închisoarea corecţională dela 3 luni la un an.
Acela care a eliberat declaraţie falsă de muncă sau serviciu infractorilor din alin. precedent, se pedepseşte cu închisoare corecţională dela 3 la 6 luni.

Art. 341.
Orice persoană care, deşi dispune de mijloace de trai sau are putinţa să-şi procure întreţinerea prin muncă, cere pomană în public, comite delictul de cerşetorie şi se pedepseşte cu închisoare corecţională dela una la 6 luni.

Art. 342.
Orice cerşetor, care a făcut uz de ameninţare, sau a intrat într'o casă sau în dependinţele acesteia, fără permisiunea proprietarului sau acelor care o locuiesc, precum şi acela care a simulat răni, boale, sluţiri, orice alte infirmităţi, spre a inspira mila publică, sau cerşeşte cu copii mici în comunele unde sunt aziluri publice de copii, se pedepseşte cu închisoare corecţională dela 3 luni la un an.
Aceeaşi pedeapsă se aplică şi acelora care cerşesc în grup.

Art. 343
Cerşetorul care insultă pe acela care a refuzat să-i dea pomană, se pedepseşte cu închisoare corecţională dela una la 3 luni.

(...)

Art 347
Copilul care este găsit vagabondând sau cerşind poate fi supus măsurilor prevăzute de art. 140
Când faptul de vagabondaj sau cerşetorie s'a comis de copil din îndemnul părinţilor sau tutorului, aceştia se pedepsesc cu închisoare corecţională dela 6 luni la un an, şi cu decădere din puterea părintească sau tutelă.

Art. 348
Acela care, în scopul de a împărtăşi folos de pe urma cerşitului, îndeamnă la aceasta pe un minor (art. 138, alin. 1), precum şi acela care procură unui cerşetor un minor, spre a se servi de el la cerşit, comite delictul de exploatare a cerşetoriei şi se pedepseşte cu închisoare corecţională dela 6 luni la 2 ani şi amendă dela 2.000 la 10.000 lei, iar dacă culpabilul este părintele sau tutorul, se aplică şi decăderea prevăzută în articolul precedent

Lege exista. Trebuia doar sa o aplice. Si s-o aplice la sange. Da' pentru toti, indiferent de etnie. Iar pentru recidivisti, fireste, putea lua masuri suplimentare. Inclusiv deportarea.

Edited by Val888, 29 January 2014 - 11:58.


#106
lucifer76

lucifer76

    Bashtan

  • Grup: Moderators
  • Posts: 32,574
  • Înscris: 13.06.2007
Dar de unde, germanii nu sunt responsabili decat in mica masura. Antonescu nu le-a dat nazistilor evreii/tiganii romani. Sigur, unele lagare din Transnistria erau sub administrare germana, dar totusi, teritoriu era romanesc.

#107
Val888

Val888

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,080
  • Înscris: 02.08.2012
Evreii NU au fost deportati si ucisi din motive de intractionalitate ridicata in randul etniei. A compara crimele impotriva evreilor cu crimele impotriva unor anumite categorii de romi reprezinta o mare insulta la adresa evreilor.

Edited by Val888, 29 January 2014 - 12:01.


#108
nguyen

nguyen

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,850
  • Înscris: 05.02.2012

View Postlucifer76, on 29 ianuarie 2014 - 12:00, said:

Dar de unde, germanii nu sunt responsabili decat in mica masura. Antonescu nu le-a dat nazistilor evreii/tiganii romani. Sigur, unele lagare din Transnistria erau sub administrare germana, dar totusi, teritoriu era romanesc.

La vremea aceea granitele se trasau pe servetele de catre mai marii lumii, asa ca faptul ca era teritoriu romanesc nu are nici o valoare. Si Moldova era teritoriu romanesc dar asta nu i-a impiedicat pe rusi sa o ia cu japca. Hai sa judecam faptele in contextul acelor ani.

View Postjazzu, on 29 ianuarie 2014 - 12:02, said:

Arhiva MAE, Probl. 33, vol. 21 -- Dosar 167/1941, pag. 64

Pai si de unde stiu ca e veritabila treaba? Adica ordinul trebuia sa fie distrus (ca doar era asa scria in ordin) dar el nu a fost distrus? Pai daca ordinele au fost incalcate de uinde stim ca au fost puse in aplicare?

Edited by nguyen, 29 January 2014 - 12:04.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate