Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android

Recomandare bicicleta e-bike 20&#...

Bing-Content removal tool
 Nu pot accesa monitorulsv.ro de l...

Cum sa elimini urmele de acnee?

Wc Geberit

Routere detinute in trecut si in ...
 Teii din fața casei

E-Mail in serie prin Excel si Out...

Modul alimentare rulou/jaluzea ex...

Recuperare fișiere dupa form...
 Aplicatii stress test RAM

Asigurare auto hibrid

Asus B550M - PC-ul nu porneste di...

Tzanca Uraganu - Inconjurat de Fe...
 

Holocaustul romilor din România: "Ne-au băgat în trenuri ca pe vite, ne-au dus să murim"

- - - - -
  • Please log in to reply
143 replies to this topic

#55
catalinn

catalinn

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,785
  • Înscris: 25.10.2004

 chique, on 29 ianuarie 2014 - 01:28, said:



ce inseamna "sa-ti doresti integrarea"?

atata vreme cat de cand te stii ai fost tratat cu "tigan imputit", ai crescut la propriu intr-o familie de tigani imputiti, fara niciun fel de educatie, la limita saraciei, cand la scoala toata lumea te-a marginalizat (asta cand ai avut norocul sa te lase parintii la scoala), si-a astupat nasul cand a trecut pe langa tine (pentru ca n-ai apa curenta acasa si nici mai multe randuri de haine), cand ai fost ignorat pe tot parcursul scolar si toti ti s-au adresat cu "mai tigane", probabil ai mai incasat batai pentru ca deh, erai amaratul clasei... cam cum te-ai integra tu mai, fumatorule, in conditiile astea? ai idee ce forta interioara incredibila ar trebui sa ai numai ca sa poti sa termi scoala? sa nu te fure flama si mirajul hotiei, talhariei, mafiei? sa rezisti si sa nu iei drept modele marii mafioti tigani, care se scalda in aur, au vila cu 4 etaje si-si fac nevoile in haznaua din curte? cata forta trebuie sa aibe un mic tigan ca "se integreze", atata vreme cat societatea romaneasca il ejecteaza pe toate caile? sa se integreze ca sa ce? ca sa fie la fel cu aia care-l scuipa zi de zi la scoala? nu-i mai bine sa fie mafiot, sa le bage un glonte in cap daca-l supara? nu-i mai demn, nu-i mai profitabil, nu-i mai inteligent? tu ce-ai face, fumatorule, sa fii un mic tiganus nascut in groapa de gunoi a clujului? ia poveste-mi, ca-s in dispozitie literara!
Daca nu traiam 50 de ani de comunism, tiganii ramaneau tigani. Acum e prea tarziu ptr romania,

#56
AntilopaBongo

AntilopaBongo

    Lapin Kulta

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,456
  • Înscris: 12.10.2012

 catalinn, on 29 ianuarie 2014 - 01:37, said:

Daca nu traiam 50 de ani de comunism, tiganii ramaneau tigani. Acum e prea tarziu ptr romania,

De ce? Ai remarcat si tu gitanizarea societatii?:)

#57
tenzen

tenzen

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,797
  • Înscris: 28.06.2007

 catalina1, on 29 ianuarie 2014 - 01:20, said:

Aoleu! Iti dai seama? Mai rau ca evreii! Vai, dar nici nu credeam ca e posibil sa existe asa ceva! Cum, cand evreii sunt atat de ingrozitori?

LOL
Cam asa sunt evrei, dar am cam sarit calul, dar cam ma deranjeaza cum tin sa ne aminteasca ca ei sunt cele mai mari victime pentru ca au bani de PR, facand lumea sa nu bage in seama "colictivizarea" din Ucraina sau alte tari in care au murit sute de mii...daca intrebi lumea, majoritatea o sa-ti zica numai de germania ca a fost cea rea in acea perioada si ca URSS era in aparare, ca s-au aparat vitejeste si au reusit sa invinga raul...

#58
chique

chique

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,839
  • Înscris: 28.07.2013

 catalinn, on 29 ianuarie 2014 - 01:37, said:

Daca nu traiam 50 de ani de comunism, tiganii ramaneau tigani. Acum e prea tarziu ptr romania,

nu cred ca doar comunismul e de vina. nici inainte de comunism tiganilor nu li s-a dat nicio sansa si au fost tinuti la marginea societatii. e de vina toata istoria nenorocita, daca trebuie sa fie neaparat de vina. si sunt de vina si astia (ca voi), care blameaza o rasa intreaga, fara sa aiba nici cea mai mica idee cum e sa fii in pantofii unuia din rasa aia. si din cauza asta, istoria se repeta - big surprise! (si culmea, pentru unii chiar e o surpriza).

#59
GeorgeM

GeorgeM

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,445
  • Înscris: 05.08.2006

 chique, on 29 ianuarie 2014 - 01:28, said:

ce inseamna "sa-ti doresti integrarea"?

atata vreme cat de cand te stii ai fost tratat cu "tigan imputit", ai crescut la propriu intr-o familie de tigani imputiti, fara niciun fel de educatie, la limita saraciei, cand la scoala toata lumea te-a marginalizat (asta cand ai avut norocul sa te lase parintii la scoala), si-a astupat nasul cand a trecut pe langa tine (pentru ca n-ai apa curenta acasa si nici mai multe randuri de haine), cand ai fost ignorat pe tot parcursul scolar si toti ti s-au adresat cu "mai tigane", probabil ai mai incasat batai pentru ca deh, erai amaratul clasei... cam cum te-ai integra tu mai, fumatorule, in conditiile astea? ai idee ce forta interioara incredibila ar trebui sa ai numai ca sa poti sa termi scoala? sa nu te fure flama si mirajul hotiei, talhariei, mafiei? sa rezisti si sa nu iei drept modele marii mafioti tigani, care se scalda in aur, au vila cu 4 etaje si-si fac nevoile in haznaua din curte? cata forta trebuie sa aibe un mic tigan ca "se integreze", atata vreme cat societatea romaneasca il ejecteaza pe toate caile? sa se integreze ca sa ce? ca sa fie la fel cu aia care-l scuipa zi de zi la scoala? nu-i mai bine sa fie mafiot, sa le bage un glonte in cap daca-l supara? nu-i mai demn, nu-i mai profitabil, nu-i mai inteligent? tu ce-ai face, fumatorule, sa fii un mic tiganus nascut in groapa de gunoi a clujului? ia povesteste-mi, ca-s in dispozitie literara!
E adevarat si ce spui tu, e adevarat si ca multi tigani castiga  mult mai bine decat romanii si tiganii muncitori din activitati ilegale de orice natura.  

Cum ar veni nu e numai frustrarea, e si tentatia de a castiga mai bine decat unii care muncesc. La chestia asta nu stiu ce sa mai zic.

Off Topic: Cu riscul de a fi iar categorisit paranoic, nu pot sa nu remarc ce topicuri fierbinti si de actualitate se deschid de catre fanii Pesede zilele astea, cel mai bun PM, tiganii, etc.

Edited by GeorgeM, 29 January 2014 - 01:46.


#60
Fumatorul

Fumatorul

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,945
  • Înscris: 18.01.2009

 chique, on 29 ianuarie 2014 - 01:28, said:

ce inseamna "sa-ti doresti integrarea"?

atata vreme cat de cand te stii ai fost tratat cu "tigan imputit", ai crescut la propriu intr-o familie de tigani imputiti, fara niciun fel de educatie, la limita saraciei, cand la scoala toata lumea te-a marginalizat (asta cand ai avut norocul sa te lase parintii la scoala), si-a astupat nasul cand a trecut pe langa tine (pentru ca n-ai apa curenta acasa si nici mai multe randuri de haine), cand ai fost ignorat pe tot parcursul scolar si toti ti s-au adresat cu "mai tigane", probabil ai mai incasat batai pentru ca deh, erai amaratul clasei... cam cum te-ai integra tu mai, fumatorule, in conditiile astea? ai idee ce forta interioara incredibila ar trebui sa ai numai ca sa poti sa termi scoala? sa nu te fure flama si mirajul hotiei, talhariei, mafiei? sa rezisti si sa nu iei drept modele marii mafioti tigani, care se scalda in aur, au vila cu 4 etaje si-si fac nevoile in haznaua din curte? cata forta trebuie sa aibe un mic tigan ca "se integreze", atata vreme cat societatea romaneasca il ejecteaza pe toate caile? sa se integreze ca sa ce? ca sa fie la fel cu aia care-l scuipa zi de zi la scoala? nu-i mai bine sa fie mafiot, sa le bage un glonte in cap daca-l supara? nu-i mai demn, nu-i mai profitabil, nu-i mai inteligent? tu ce-ai face, fumatorule, sa fii un mic tiganus nascut in groapa de gunoi a clujului? ia povestete-mi, ca-s in dispozitie literara!

Văd că eşti în dispoziţie literară. Dar, vezi tu, nu cu literatura se rezolvă chestiunea asta delicată, integrarea asta a ţiganilor.
Ar fi fost simplu dacă era aşa. Nimeni nu reuşeşte să-i integreze pe ţigani. S-a urlat la România zeci de ani că nu-i integrează. S-au mutat acum comunităţi întregi exact în curtea celor care ne certau că nu-i integrăm.
Când să luăm şi noi exemplu, pauză! Ai naibii ţigani, doi bani n-au dat ei pe programele de integrare avansate, elaborate de specialiştii europeni. Se comportă la fel cum o făceau la noi, ba chiar cu asupra de măsură, sunt o culme a neintegrării ţiganii ăştia, spre indignarea specialiştilor!
Problema este că ţiganii privesc lumea cu alţi ochi de cât o faci tu, de exemplu. Lor, în proporţie de masă, munca li se pare o prostie. Mă ierţi că-ţi spun că pe tine, care munceşti, ei te consideră proastă? Şcoala li se pare o pierdere de vreme, cu excepţia anumitor noţiuni elementare. Fiindcă şcolile noastre sunt făcute să te pregătească pe tine pentru un anumit mod de viaţă cu care ei nu vor să aibă de-a face, de cele mai multe ori.
Integrarea ţiganilor, draga mea, e o tâmpenie.
Nu-i poţi transforma în ceea ce ei nu vor să fie, nu-i poţi asimila, nici nu e tocmai corect politic s-o faci.
La urma urmelor, indienii Americii de Nord au fost masacraţi , tocmai fiindcă refuzau integrarea. Tu acum vrei ceea ce voiau şi guvernele SUA din sec. XIX. Să integrezi!
Deşi ţiganii, ca şi indienii americani, nu vor să fie integraţi, nu vor să-şi schimbe modul lor de viaţă, fiindcă ăsta pe care li-l propui tu pare mai rău în ochii lor. Tu însă ştii mai bine, care este binele lor, nu? Realizezi că acel copil ţigan de la gunoaiele Clujului este la gunoaiele Clujului tocmai fiindcă politica integraţionistă a eşuat complet? Că veni vorba, aştept cu interes din partea ta propunerea de a le lua copiii, ca să-i educăm, ea, de regulă, se serveşte când e vorba de integrarea ţiganilor. Posted Image Să nu mă dezamăgeşti...

Edited by Fumatorul, 29 January 2014 - 01:48.


#61
AntilopaBongo

AntilopaBongo

    Lapin Kulta

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,456
  • Înscris: 12.10.2012

 chique, on 29 ianuarie 2014 - 01:44, said:


nu cred ca doar comunismul e de vina. nici inainte de comunism tiganilor nu li s-a dat nicio sansa
Sansele au existat, dar de multe ori nu au fost acceptate.
Acces la educatie au avut si in vremea comunismului, sigur ca nu pe locuri speciale. Asta cu locurile speciale mi se pare aberant, un exemplu de discriminare pozitiva.

Ai, la fel ca si mine, experienta de a trai intr-o societate care initial ti-a fost straina. Stii ca efortul de adaptare are succes daca vine din ambele sensuri.
Ei bine, in cazul tiganilor din Romania se pare ca a esuat din ambele sensuri, iar eforturile, daca au existat, au fost inegale si discontinue.

#62
Materium

Materium

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,148
  • Înscris: 23.02.2005
Antonescu a avut viziune! A inteles ca peste ani si ani tiganii or sa inceapa sa plece din Ro si s-a gandit sa le dea un avans! Daca a gresit directia trimitiand satra catre est si nu vest, cum au facut urmasii lor e discutabil. Poate se gandea ca tiganii cu capacitatea lor de anduranta in 50 de ani tot  or sa ajunga in UK, si cum au de a face cu o insula, tot pe apa o iei, fie ca e vest, fie ca e est.

#63
chique

chique

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,839
  • Înscris: 28.07.2013
fumatorule, eu te intebam cum te-ai integra tu, copil tigan nascut in groapa de gunoi in romania anilor 2014. ca mi-ai spus ca tiganii nu vor sa se integreze. iaca, tu vrei! (esti un bun tigan, un vizionar). explica-mi cum te integrezi in societatea romaneasca. si nu da vina pe parinti, te rog! statul roman iti da sanse: ai alocatie (50-100 de lei??) si ai dreptul la educatie si VREI sa te integrezi! ei, cine te impiedica?

Edited by chique, 29 January 2014 - 01:54.


#64
catalinn

catalinn

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,785
  • Înscris: 25.10.2004

 AntilopaBongo, on 29 ianuarie 2014 - 01:37, said:



De ce? Ai remarcat si tu gitanizarea societatii?:)
Nu, am remarcat doar involutia

#65
Fumatorul

Fumatorul

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,945
  • Înscris: 18.01.2009

 chique, on 29 ianuarie 2014 - 01:53, said:

fumatorule, eu te intebam cum te-ai integra tu, copil tigan nascut in groapa de gunoi in romania anilor 2014. ca mi-ai spus ca tiganii nu vor sa se integreze. iaca, tu vrei! (esti un bun tigan, un vizionar). explica-mi cum te integrezi in societatea romaneasca. si nu da vina pe parinti, te rog! statul roman iti da sanse: ai alocatie si ai dreptul la educatie si VREI sa te integrezi! ei, cine te impiedica?

Tu n-auzi că dacă aş fi ţigan nici prin cap nu mi-ar trece să mă integrez? :)
Ei consideră modul tău de viaţă o prostie. Nu vor să-l adopte. Îl consideră inferior.

#66
cuculili

cuculili

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,291
  • Înscris: 10.05.2005
Partea urata in discutiile forumistice e lipsa de frana.
Se da cu Dumnezeii de pamant, cu politica, cu sportul, cu tot si toate si in toate fiecare avem pareri.

Singurul lucru tabu pe care l-am vazut este Mandria...cand e jignit userul atunci el ajunge sa nu mai fie polivalent, descopera si el niste limite.
E, eu zic ca si discutiile legate de exterminari de rase trebuie puse de fiecare la limitari.
.................
Amintea cineva de Yugoslavia si bine a facut. Nimic din nebunia care a existat acum 70 de ani nu a disparut...doarme iepureste si se trezeste la cea mai mica soapta (gropile comune yugoslave marturisesc asta cu multi mai multi pixeli decat cele alb negru de...altadata)

Asa ca: desi calc pe tiganeala tiganilor de cate ori am ocazia, daca cineva vrea sa puna iar tigani in trenuri, in gropi sau camere de gazare eu ma voi opune extrem de dur. Posted Image  (ca ma doare in spate ca a fost sau nu holocaust sau vrea careva sa ii spuna sicana sau carnaval)

De fapt nu doar pentru tigani. Pentru orice etnie. Ca una e una, alta e alta.

(ah, cine sunt eu sa ma opun dur? Eu sunt UNU. Si stiu ca impreuna cu DOI si TREI si UN MILION se poate. Orice!)

#67
chique

chique

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,839
  • Înscris: 28.07.2013

 AntilopaBongo, on 29 ianuarie 2014 - 01:49, said:

Sansele au existat, dar de multe ori nu au fost acceptate.
Acces la educatie au avut si in vremea comunismului, sigur ca nu pe locuri speciale. Asta cu locurile speciale mi se pare aberant, un exemplu de discriminare pozitiva.

Ai, la fel ca si mine, experienta de a trai intr-o societate care initial ti-a fost straina. Stii ca efortul de adaptare are succes daca vine din ambele sensuri.
Ei bine, in cazul tiganilor din Romania se pare ca a esuat din ambele sensuri, iar eforturile, daca au existat, au fost inegale si discontinue.

antilopa, societate straina nu inseamna societate ostila. iar eu veneam echipata cu un background - educatie de inalt nivel in romania. (pe urma am vazut ca nu era chiar asa inalt nivelul, dar sa spunem ca am avut parte de ce-a fost mai bun in romania). pentru un tigan e o aventura sa termine 4 clase in romania. cum poti sa pui semnul egal intre sansele mele si sansele lui?

 Fumatorul, on 29 ianuarie 2014 - 01:55, said:

Tu n-auzi că dacă aş fi ţigan nici prin cap nu mi-ar trece să mă integrez? Posted Image
Ei consideră modul tău de viaţă o prostie. Nu vor să-l adopte. Îl consideră inferior.

pai nici eu nu m-as integra, sa fiu in locul lor, dar nu pentru ca as considera neaparat inferior modul de viata al romanilor, ci pentru ca pur si simplu mi-ar fi mai bine intre ai mei. pentru ca "ceilalti", societatea care tot insista sa ma integrez in ea, nu-mi ofera absolut nimic, in afara de flegme. de ce as dori sa ma integrez, ma rog? nu-i mai bine sa le-o trag cat pot si ma racoresc pentru toate nedreptatile suferite de rasa mea (care intr-un mod subtil ma apasa) ?

si-atunci, de ce tot ii dam cu replica asta obosita "nu vor sa se integreze"? normal ca nu vor, de ce ar vrea? ce le ofera societatea romaneasca mai bun decat au deja?

Edited by chique, 29 January 2014 - 02:03.


#68
GeorgeM

GeorgeM

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,445
  • Înscris: 05.08.2006

 chique, on 29 ianuarie 2014 - 01:53, said:

fumatorule, eu te intebam cum te-ai integra tu, copil tigan nascut in groapa de gunoi in romania anilor 2014. ca mi-ai spus ca tiganii nu vor sa se integreze. iaca, tu vrei! (esti un bun tigan, un vizionar). explica-mi cum te integrezi in societatea romaneasca. si nu da vina pe parinti, te rog! statul roman iti da sanse: ai alocatie (50-100 de lei??) si ai dreptul la educatie si VREI sa te integrezi! ei, cine te impiedica?
E foarte simplu (desi se pune problema de ce s-a nascut la groapa de gunoi). Compara cu copii romani care sunt nascuti in gropile de gunoi. Dar lasa asta. Uite ce propun eu sa analizezi: integrarea/neintergarea  tiganilor din Romania sta in raspunsul  la urmatoarea dilema:

Jumatate din Romania traieste la tara.  La tara tiganilor li s-a dat pamant incepand cu 90 si s-au inmultit asa cum stiu ei. Si problema satelor romanesti este ca tiganii terorizeaza comunitatile de romani.  Au pamant, au case, acum pleaca de la marginea satului si se muta in centru. Si totusi nu muncesc pamantul si totusi fac papad si jaf intre vecini.
Explica-mi si mie, pentru a fi taran nu-ti trebuie scoala, ai aceleasi sanse ca si romanii la un trai de acelasi nivel, prost, romanii nu sunt multumiti, tiganii nu sunt multumiti, de ce si prin ce mecanism  tiganii ii distrug prin jaf pe primii?


 chique, on 29 ianuarie 2014 - 02:02, said:

pai nici eu nu m-as integra, sa fiu in locul lor, dar nu pentru ca as considera neaparat inferior modul de viata al romanilor, ci pentru ca pur si simplu mi-ar fi mai bine intre ai mei.
Ti-ar fi mai bine intre ai tai, dar de ce nu stai intre ai tai atunci si...muncesti? De fapt tu ai gasit o solutie sa nu mai castigi 800 lei ca romanii. Furi direct.

 chique, on 29 ianuarie 2014 - 02:02, said:

pentru ca "ceilalti", societatea care tot insista sa ma integrez in ea, nu-mi ofera absolut nimic, in afara de flegme. de ce as dori sa ma integrez, ma rog? nu-i mai bine sa le-o trag cat pot si ma racoresc pentru toate nedreptatile suferite de rasa mea (care intr-un mod subtil ma apasa) ?
Nu-i adevarat, tiganii cunoscuti ca muncitori si blanzi sunt apreciati la munca de catre romani. Totusi nu castiga cat castiga co-nationalii din activitati ilegale.

 chique, on 29 ianuarie 2014 - 02:02, said:

si-atunci, de ce tot ii dam cu replica asta obosita "nu vor sa se integreze"? normal ca nu vor, de ce ar vrea? ce le ofera societatea romaneasca mai bun decat au deja?
Nu vor poate pentru ca societatea romaneasca nu le ofera venit european, pe care si-l procura singuri in afara regulilor, sau dupa posibilitati procura un venit mai mare oricum decat al romanilor.

Edited by GeorgeM, 29 January 2014 - 02:11.


#69
Fumatorul

Fumatorul

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,945
  • Înscris: 18.01.2009

 chique, on 29 ianuarie 2014 - 01:58, said:


antilopa, societate straina nu inseamna societate ostila. iar eu veneam echipata cu un background - educatie de inalt nivel in romania. (pe urma am vazut ca nu era chiar asa inalt nivelul, dar sa spunem ca am avut parte de ce-a fost mai bun in romania). pentru un tigan e o aventura sa termine 4 clase in romania. cum poti sa pui semnul egal intre sansele mele si sansele lui?

Fii atentă, că te văd confuză. Sistem mai integrator decât comunismul în varianta sa stalinistă n-a existat. E şi greu de imaginat, între noi fie vorba.
Până în 1989 ţiganii erau ameninţaţi cu miliţia să-şi ducă copii la şcoală. De voie, de nevoie, o făceau. Ce făceau acei copii la şcoală, e altceva. Cu tot sistemul heirupist al anilor' 80, când era suficient să vii de două ori pe trimestru la şcoală ca să treci clasa, mare parte dintre copiii în discuţie reuşeau să rămână repetenţi.
Tot în acele vremuri, toată lumea era obligată să aibă loc de muncă, industria duduia şi, de!
Cum naiba se-ntâmpla, cu toate că era o contravenţie care te putea duce chiar la închisoare, ţiganii nu aveau serviciu, 99% din timp.
Deşi, atenţie! Locul de muncă îţi aducea un apartament, mai ales că ei aveau de regulă, mulţi copii! Îi durea-n cur de programul locativ al regimului. Nu se duceau.
Şamd.
Ţiganii, chiar în acel sistem opresiv, au reuşit să evite integrarea.

#70
GeorgeM

GeorgeM

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,445
  • Înscris: 05.08.2006

 Fumatorul, on 29 ianuarie 2014 - 02:11, said:

Fii atentă, că te văd confuză. Sistem mai integrator decât comunismul în varianta sa stalinistă n-a existat. E şi greu de imaginat, între noi fie vorba.
Până în 1989 ţiganii erau ameninţaţi cu miliţia să-şi ducă copii la şcoală. De voie, de nevoie, o făceau. Ce făceau acei copii la şcoală, e altceva. Cu tot sistemul heirupist al anilor' 80, când era suficient să vii de două ori pe trimestru la şcoală ca să treci clasa, mare parte dintre copiii în discuţie reuşeau să rămână repetenţi.
Tot în acele vremuri, toată lumea era obligată să aibă loc de muncă, industria duduia şi, de!
Cum naiba se-ntâmpla, cu toate că era o contravenţie care te putea duce chiar la închisoare, ţiganii nu aveau serviciu, 99% din timp.
Deşi, atenţie! Locul de muncă îţi aducea un apartament, mai ales că ei aveau de regulă, mulţi copii! Îi durea-n cur de programul locativ al regimului. Nu se duceau.
Şamd.
Ţiganii, chiar în acel sistem opresiv, au reuşit să evite integrarea.
In afara de traditionalii militieni tigani, traditie provenita din promovarea tiganilor in functii coercitive inalte in stat in anii 50.

 chique, on 29 ianuarie 2014 - 01:01, said:

toata lumea da vina pe tigani, dar uita ca ei n-au avut niciodata o sansa reala de integrare.[...]  niciodata n-au fost acceptati, niciodata nu s-a incercat cu adevarat integrarea lor printr-un program de stat.

Eu tot nu inteleg de ce nu au fost suficeinti 50 de ani de comunism pentru integrare.

Edited by GeorgeM, 29 January 2014 - 02:16.


#71
chique

chique

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,839
  • Înscris: 28.07.2013

 Fumatorul, on 29 ianuarie 2014 - 02:11, said:


Fii atentă, că te văd confuză. Sistem mai integrator decât comunismul în varianta sa stalinistă n-a existat. E şi greu de imaginat, între noi fie vorba.
Până în 1989 ţiganii erau ameninţaţi cu miliţia să-şi ducă copii la şcoală. De voie, de nevoie, o făceau. Ce făceau acei copii la şcoală, e altceva. Cu tot sistemul heirupist al anilor' 80, când era suficient să vii de două ori pe trimestru la şcoală ca să treci clasa, mare parte dintre copiii în discuţie reuşeau să rămână repetenţi.
Tot în acele vremuri, toată lumea era obligată să aibă loc de muncă, industria duduia şi, de!
Cum naiba se-ntâmpla, cu toate că era o contravenţie care te putea duce chiar la închisoare, ţiganii nu aveau serviciu, 99% din timp.
Deşi, atenţie! Locul de muncă îţi aducea un apartament, mai ales că ei aveau de regulă, mulţi copii! Îi durea-n cur de programul locativ al regimului. Nu se duceau.
Şamd.
Ţiganii, chiar în acel sistem opresiv, au reuşit să evite integrarea.

statisticile astea cu copiii tigani din care jumate ramaneau repetenti exista undeva sau le scoti tu acum din maneca?

#72
Fumatorul

Fumatorul

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,945
  • Înscris: 18.01.2009

 chique, on 29 ianuarie 2014 - 02:02, said:

pai nici eu nu m-as integra, sa fiu in locul lor, dar nu pentru ca as considera neaparat inferior modul de viata al romanilor, ci pentru ca pur si simplu mi-ar fi mai bine intre ai mei. pentru ca "ceilalti", societatea care tot insista sa ma integrez in ea, nu-mi ofera absolut nimic, in afara de flegme. de ce as dori sa ma integrez, ma rog? nu-i mai bine sa le-o trag cat pot si ma racoresc pentru toate nedreptatile suferite de rasa mea (care intr-un mod subtil ma apasa) ?

si-atunci, de ce tot ii dam cu replica asta obosita "nu vor sa se integreze"? normal ca nu vor, de ce ar vrea? ce le ofera societatea romaneasca mai bun decat au deja?

Deci tu nu poţi să accepţi că în ochii unui ţigan modul tău de viaţă e inferior? Înţelege asta, e important. Bine, nu vrei inferior, te şochează, nu poţi să crezi că o pirandă n-ar schimba locul cu tine, deşi e perfect adevărat. Bine, uite, schimb termenul, e diferit, în loc de inferior. Nu le place şi nu-l vor. N-au nici cea mai mică intenţie să-l adopte.

 chique, on 29 ianuarie 2014 - 02:16, said:


statisticile astea cu copiii tigani din care jumate ramaneau repetenti exista undeva sau le scoti tu acum din maneca?

:)  Comuniştii nu făceau statistici de acest gen. Dar tu poţi să-ntrebi orice profesor din acele vremuri.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate