Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Adaptor semnal hi to low

Jocuri Android Multiplayer online...

Diferenta consum smart meter - Co...

Recomandare demontare+instalare ...
 CAIET SERVICE PREDEAL II

Internare spital psihiatrie

CM de snooker 2024

Scot penele dupa montajul tamplar...
 Masina de spalat vase si grasimea

Noua lege de acces in paduri

Sunt ouale proaspete?

Aplicatie invatare limba Germana
 Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 

Casa in Gulia

* * * * - 9 votes
  • Please log in to reply
7449 replies to this topic

#1
cumparator

cumparator

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,509
  • Înscris: 11.03.2006
Da, ati citit bine... Gulia. Posted Image Este un sat in N-V Bucurestiului, intre Chitila si Tartasesti. In ciuda numelui, este un loc destul de dragut, un camp inconjurat de paduri. Am 500 mp la un drum comunal care inca nu exista, un vecin care a construit pe lotul de langa mine si cam atat. Proiectul a fost facut acum cativa ani, am luat autorizatia acum 2 ani (expira in martie anul asta, dupa prelungire) si sunt gata sa construiesc.
Vreau o casa mica, P+M de 150 mp, plan deschis la parter si 3 dormitoare la etaj. Nu o sa am bani sa termin "dintr-o bucata", dar nu ma mana nimic prea tare, pentru ca imi pastrez apartamentul din oras.

Am citit cateva jurnale aici pe forum si am inceput sa am indoieli cu privire la structura de rezistenta, care acum mi se pare prea incarcata. Vreau sa va cer parerea in aceasta privinta. Sunt 23 de stalpi cu cate 8 bare fi 14. Atasez cateva planse si necesarul de materiale. Ar fi 65,34 mc beton (inclusiv cel de egalizare) si 5,6 t fier.
Casa este aceasta: http://www.gservis.c...omu/karmen.html

Attached Files


Edited by cumparator, 27 January 2014 - 18:04.


#2
molbro

molbro

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,922
  • Înscris: 22.03.2012
inscris pe SP in 2006 si abia acum te-ai hotarat sa cumperi si tu ceva... :)  atitudinea asta sa stii ca nu face cinste numelui pe care-l porti, cumparatorule draga! :D

acum lasand glumitele (nevinovate) la o parte, sa stii ca necesarul tau de materiale e chiar subtire. nu stiu ce nu-ti convine si de unde vrei sa mai dai jos...
eu zic s-o lasi macar asa, ca daca mai umbli la material, or sa sara inginerii pe tine si mult nana o sa-ti iei!  iti vor da citate din multe carti, normative si compendii pe care sunt sigur ca nu vrei sa le citesti...:)

#3
cumparator

cumparator

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,509
  • Înscris: 11.03.2006
Molbro, nu prea sunt mare cumparator. E numele dat de sistem cand am deschis contul, nu am putut sa il modific atunci si l-am lasat asa.  Poate ma motiveaza si ajung un cumparator de succes. Posted Image In ceea ce priveste proiectul, criticile sunt binevenite.

Edited by cumparator, 27 January 2014 - 18:53.


#4
molbro

molbro

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,922
  • Înscris: 22.03.2012
acum m-am uitat si eu mai atent pe casa. e draguta.
cantitatile de materiale importante sunt absolut decente si nu ai de ce sa mai cauti sa optimizezi. teoretic ar trebui sa poti scoate un pret foarte bun la "rosu". cantitatile mele de materiale de baza (otel, ciment) au fost sensibil mai mari (la o suprafata nu cu mult mai mare) si am reusit sa scot un pret de 150e/mpc. daca nu vei fi "umflat" la manopera, vei putea scoate un pret mediu cu mult mai bun decat al meu.
daca as fi in locul tau, pt casa asta mi-as cumpara singur materialele si as negocia doar manopera. la manopera, pt ca nu ai chestii complicate, ar trebui sa poti negocia un pret bun... sub 35e/mpc.  si foarte important, as sta foarte mult timp pe santier!
bafta!

#5
xjl

xjl

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 778
  • Înscris: 21.07.2013
Fiind o casa simpluta este normal ca si cantitatile de materiale-manopera/mpc. sa fie mai mici decat la o casa complexa. Dupa mine cantitatile de materiale sunt o.k. Iti trebuie si o echipa care sa tina cu tine si sa nu faca risipa de materiale.
Despre casa, este utila, poate doar daca ai putea inchide bucataria ar fi si mai bine. Nu sunt adeptul bucatariilor deschise.

#6
cumparator

cumparator

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,509
  • Înscris: 11.03.2006
Multumesc, Molbro. Am cumparat proiectul la vremea respectiva "la oferta", cu 3000 lei, in care au intrat si cateva modificari mici. La ceva timp dupa asta, firma de la care l-am luat s-a desfiintat (fara legatura cu proiectul meu, sper Posted Image ), dar totusi cred ca pot da de arhitecta daca e nevoie de vreo semnatura. Sunt niste chestii la care nu m-am priceput de loc, cum ar fi scara. Casa este orientata spre N-V,ceea ce ar putea fi o problema. Pe de alta parte m-am gandit ca voi sta mai mult vara acolo, si chiar nu imi place sa ma scol cu soarele in ochi, asa ca am hotarat sa las totul asa cum este.
Gazele sunt cam departe, vecinii mei nu si-au tras, asa ca am hotarat sa pun centrala electrica + termosemineu + panouri pe casa (astea mai tarziu). Canalizarea exista doar teoretic din cate stiu, adica au sapat in tot satul si au pus tevi care, respectand traditia, nu duc nicaieri. In prima faza planul este sa am casa la rosu, invelitoare, put, fosa, gard (fundatie+plasa), curent. Dupa aceea o sa vad ce finisaje pot sa fac.

Din pacate o sa trebuiasca sa angajez o firma pentru casa la rosu, cu contract si materiale incluse. Nu pot sa ma bag in chestia asta cu cumparat materiale si tinut pasul cu smecheriile lor si nici nu ma pricep. O sa incerc sa negociez sub 150 EUR/mp, dar pentru "la rosu" nu am sa negociez la sange pentru acelasi motiv pentru care ma straduiesc sa nu ma cert cu chelnerul care ma serveste la masa: are ocazia si mijloacele sa imi scuipe in mancare, asa ca nu vreau sa ii ofer mobilul.Posted Image Inca glumesc, e bine. O sa incerc sa stau cat mai mult pe santier si sa fac multe poze.

View Postxjl, on 28 ianuarie 2014 - 09:53, said:

Fiind o casa simpluta este normal ca si cantitatile de materiale-manopera/mpc. sa fie mai mici decat la o casa complexa. Dupa mine cantitatile de materiale sunt o.k. Iti trebuie si o echipa care sa tina cu tine si sa nu faca risipa de materiale.
Despre casa, este utila, poate doar daca ai putea inchide bucataria ar fi si mai bine. Nu sunt adeptul bucatariilor deschise.

Sa stii ca ma gandesc sa pun o usa culisanta la bucatarie, sa poata fi inchisa la nevoie.

#7
lalea

lalea

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,542
  • Înscris: 30.01.2007
Daca as locui singura, eu as prefera spatiul deschis. Daca planuiesti mai multi membri si rude, atunci se schimba povestea.

Care sunt modificarile, asta e casa standard, nu?
De ce spui "din pacate"? La rosu cred ca merita, chiar merita. Ca faci casa rosie, ca e friguroasa iarna si mai trebuie izolata suplimentar, ca-i cu calorifere sau cu multe bai, important e sa stea in picioare intai. Cred ca o firma iti da o siguranta mai mare din punctul asta de vedere.

#8
un_arhitect

un_arhitect

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 527
  • Înscris: 05.08.2013
Salutare si bine ai venit,
M-am uitat un pic pe planurile tale, si as avea de zis cateva lucruri ( nu stiu cat de pertinente sunt...):
- Functional cred ca e ok, cu amendamentul ca as mai lati casa cu jumatate de metru-80 cm, si as castiga la dormitoarele de sus cei 20-40 /20-40 cm Parerea mea este ca sunt foarte inguste la 285 cm. Daca pui pat dublu, care are 2 m, si o comoda de 40 cm cu tv iti mai ramane loc sa treci intr-o parte..(circulatia minima prin fata patului ar trebui sa fie de minim 60 cm). E adevarat ca poti punte TV pe perete, dar tot va fin ingust, raportat la lungimea de 430 cm
Apoi, ce ma nedumereste:
1)Structura e foarte ciudata, in sensul ca ai grinzi care sprijina pe alte grinzi, multi stalpi care nu vad la ce ajuta..
Din ce imi dau seama, asta e o casa cu structura in cadre, pentru ca n-ai zidarie groasa la parter ca sa fie considerata pe zidarie portanta, si oricum la zidaria portanta deschiderile nu sunt asa mari.
2) Scara e trisata, in sensul ca in sectiune ea se termina la fata grinzii, dar in plan taie grinda (lucru care nu e corect dpdv structural).
Stalpii metalici de la etaj, care presupun ca tin o pana care tine la randul ei capriorii sarpantei nu sprijina pe nimic (in sensul ca sub ei nu e o grinda care sa preia descarcarile.
Sfatul meu e sa ceri o consultanta la un inginer structurist, sa se uite pe proiect, ca sa mai ai si o a doua parere.
Bafta

#9
the_lion

the_lion

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,488
  • Înscris: 04.05.2007
In plansa de sectiune si detalii este precizat ca zidaria este Porotherm 38, dar este adevarat ca deschiderile sunt foarte mari pentru o structura portanta.
In planul de mansarda se vad niste stalpi metalici inglobati in pereti, poate ca detalierea este facuta in plansele de structura care sunt mentionate si in planul de sectiune. Cum a zis si un_arhitect, este neclar pe ce sprijina ei (poate ai o grinda care nu este figurata in planul de parter)
Cred ca pentru mai multe discutii ar ajuta planul de structura.

Edited by the_lion, 30 January 2014 - 12:04.


#10
lalea

lalea

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,542
  • Înscris: 30.01.2007
Uau! Sincer, la asta ma asteptam sa-ti spuna un constructor. Sau, sigur, in cazul de fata, un arhitect.

INtreb si eu: zidaria nu e de 30 de cm? zidul pare de 40.
Care deschideri mari, are la parter 6 metri si ceva, atat. Aia?

#11
the_lion

the_lion

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,488
  • Înscris: 04.05.2007
Am zis si eu, nu am dat cu parul.

Ce ti se pare asa de iesit din comun din cererea de a pune si planul de structura? Poate asa vedem ca are o grinda in axul B, deci stalpul metalic de la etaj ar putea descarca pe acea grinda (desi este usor decalat fata de aceasta posibila grinda).
Apoi, dupa cum se vede in planul de parter, scara este incadrata de 4 stalpi, poate are niste grinzi doar in acea zona. Si iar ar putea sa sprijine si ceilalti 2 stalpi metalici de la etaj.

Edited by the_lion, 30 January 2014 - 12:20.


#12
lalea

lalea

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,542
  • Înscris: 30.01.2007
Pai ziceam de bine, ca ati zis de bine, coerent, logic... amandoi!

#13
cumparator

cumparator

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,509
  • Înscris: 11.03.2006
Multumesc frumos pentru observatii.
Planul este sa stam acolo, cel putin in urmatorii cativa ani, in week-enduri si vacante, eu si fi-mea + prieteni, asa ca eu hotarasc totul. Imi place sa fie cat mai deschis. Si in apartamentul de la bloc am facut ravagii in zidurile despartitoare, am desfiintat debarale si camara. Nu am vrut o casa prea mare, max 150 mp, pentru ca nu imi trebuie mai mult, as vrea sa am cheltuieli cat mai mici, si cred ca voi putea sa decorez spatiul asta asa incat sa imi placa. Asa este, dormitoarele sunt mai inguste, dar cred ca ma descurc cu ele.

In ceea ce priveste structura, habar nu am. Cand am cumparat proiectul, pur si simplu l-am ales din lista pentru ca mi-a placut impartirea simpla si l-am luat. Nu m-a interest grosimea peretilor si grinzile. In proiect peretii sunt de 38, dar vreau sa ii fac de 30. Am discutat cu arhitecta cand mi-a proiectat gardul, acum vreo 2 ani si mi-a spus ca pot face asta.
Am facut putine modificari fata de proiectul original. Am pus dus in baia de jos, lucru esential pentru mine pentru ca am caine invatat sa stea in casa. Parca prin casa erau tot felul de bolte pe care le-am desfiintat, si scara era parca marginita de pereti. De asemenea, am mutat centrala de la intrare in debaraua de sub scara. Mi-a spus de asemenea ca pot sa pun un rand de caramida in plus la mansarda fara sa fac modificarea in proiect. Structura este calculata pentru tigla de beton si probabil voi pune de metal, mai usoara.

Lalea, imi este clar ca trebuie sa lucrez casa la rosu cu o firma. Imi pare rau, gandindu-ma ca poate altfel economiseam poate ceva bani.
Un_arhitect, multumesc pentru postul tau, desi trebuie sa recunosc ca pentru mine suna ca si cum ar fi scris intr-o limba stranie si exotica, sau mai degraba in aromana, ca mai inteleg cate un cuvant pe ici, pe colo Posted Image . Acum serios, daca considerati ca este ceva grav in proiectare sigur ca o sa ma adresez unei firme care sa refaca proiectul de rezistenta, etc. Asta insa ar fi solutia de ultima instanta, caci vreau din suflet sa evit obtinerea unei alte autorizatii de construire.

O sa mai atasez restul de planse referitoare la structura.

Attached Files


Edited by cumparator, 31 January 2014 - 13:50.


#14
lalea

lalea

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,542
  • Înscris: 30.01.2007
Daca modifici doar rezistenta, o poti face prin niste dispozitii de santier, nu schiimbi autorizatia; oricum, daca AC expira in martie, ce faci cu ea?

Daca esti chitita sa pui tabla, nu vad logica sa cheltui bani cu atata lemn pentru tigla. Mai ales de beton, aia clar e mai grea.
Totusi, te-as ruga sa iei in calcul confortul ridicat la tigla, mai ales ca ai mansarda si nu placa peste etaj.

Cat despre lucratul cu firma versus echipa, eu am indoieli ca e musai o cheltuiala mai mare cu firma. Daca pui nervii tai aferenti, clar iesi mai bine cu firma.

#15
xjl

xjl

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 778
  • Înscris: 21.07.2013
Este un proiect facut acum 4ani dupa normativele de atunci. Daca faceai proiectul acum sau anul trecut sigur structura de rezistenta nu mai arata asa ( era mult mai incarcata ). Asta nu inseamna ca acele case facute atunci vor cadea iar cele de acum, nu. Doar ca s-au schimbat normativele si acel proiect nu v-a fi acceptat acum.

#16
un_arhitect

un_arhitect

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 527
  • Înscris: 05.08.2013
Raman la parerea ca ar trebui revazut/revizuit proiectul de structura  si de altcineva, desi sunt arhitect nu structurist. Poti reface proiectul doar pe structura, daca nu ai de gand sa maresti casa dupa cum am scris mai sus, el fiind folosit doar la executie, autorizatia ramanand in picioare.
De asemenea, poti reface si proiectul pe arhitectura, tot pentru executie (asta in cazul in care maresti casa).
Bafta

#17
cumparator

cumparator

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 26,509
  • Înscris: 11.03.2006
Multumesc, o sa ma adresez unui structurist sa vada proiectul.
Lalea, as vrea sa pun portugheza de la Siceram, mi se pare perfecta, dar nu stiu daca o sa imi permit. O sa ma hotarasc dupa ce vad cat costa casa la rosu. Ideea este sa incep constructia pana pe data de 15 martie. Sa stii ca am un vecin care si-a facut casa cu o echipa de prieteni care lucrau in constructii. La sfarsit i-a ramas atata caramida sparta, incat isi putea face o a doua casa din ea. A patit multe, si acum mai repara la casa, dupa 2 ani de la "terminarea" constructiei. Cazuri si cazuri...

#18
un_arhitect

un_arhitect

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 527
  • Înscris: 05.08.2013
P.S.
Scuze pentru limbajul "de lemn".. Cred ca e defect profesional...:D

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate