Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Filtru de apa curata apa de miner...

Unde gasesc borcane mari 5 - litr...

sfat achiziție bicicleta pli...

NVIDIA Shield Programe Romania IP
 Se opreste motorul in mers Golf 5

Probleme cu instalator Casa verde

Linie vinetie mana stanga

Opriri și reporniri dese
 Protectie soare/vizuala in interior

Tratament pt piele..canapea

Buget 19k-masina noua-sfaturi

Grosime adeziv gresie
 TVA doar la valoarea adaugata sau...

Inregistrare ecran

M-am inregistrat in e-factura. Ca...

Voi cum faceți fața ava...
 

Fumatorii de tigari home made / rulate

* * * * * 10 votes
  • Please log in to reply
6318 replies to this topic

#1639
danyel61

danyel61

    Fumător

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,237
  • Înscris: 19.08.2005
Depinde pentru ce era produs tutunul, injectat sau rulat. Oricum, se poate face un compromis, si cel de rulat se poate injecta si invers.

#1640
osderos

osderos

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 110
  • Înscris: 19.03.2011
malboro din poze, e cel care`l tot gasesti pe okazii la cutie de 70g adus de la unguri. am si camel tot de la ei, insa n`am deschis inca cutia. cand o deschid iti arat poze si de la el. Se poate ca fiecare fabrica sa taie tutunul altfel ptr piata locala, lafel cum COCA (cola) noastra nu are acelasi gust ca cel din IT

#1641
osderos

osderos

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 110
  • Înscris: 19.03.2011
Uite si camelul.... Din cutia de malboro mi.au iesit 122 tigari(70g) desi pe cutie scrie 140

LE: dupa primele 10 tigari injectate, mi se pare mai dubios. e firicelul mai lung ca la malboro, trebuie sa`l "descfaci"... mai ok era malboro la injectat, iar ca si "gust", mi se pare putin mai prost. (dupa prima tigare)

Attached Files


Edited by osderos, 30 November 2015 - 02:44.


#1642
xcit

xcit

    afara ninge linistit si in casa arza-te-ar focu'

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,889
  • Înscris: 29.06.2006
depinde de tuburi

#1643
osderos

osderos

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 110
  • Înscris: 19.03.2011
am trecut la lm, intr-adevar nici filtru nu e stralucit, mai ok era camel sau pallmall, dar in combinatia lm tub + malboro tutun, fata de lm tub + camel tutun... de la 1 la 10... 7 vs 4

Din ce`am gasit pe net o informatie, Malboro, LM si Chesterfield este un tutun "blended" (amestecat) virginia, oriental si burley (cu mai mult oriental si virginia ptr aroma) fata de Camel si Winston care au mai mult burley (ptr tarie), avand in vedere ca Malboro a fost prima data facut ptr femei apoi s-a trecut spre potentialii clienti barbatii. (sursa: https://books.google...id=QpLtCQAAQBAJ )

#1644
danyel61

danyel61

    Fumător

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,237
  • Înscris: 19.08.2005
Pentru cine e interesat, a reaparut people-s-pride-full-flavor
http://www.okazii.ro...sting[175256205]

#1645
pamfil nastase

pamfil nastase

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,075
  • Înscris: 04.02.2007
Fraților, știe vreunul de unde se mai poate cumpăra Van Nelle? E preferatul meu, dar furnizorul meu obișnuit mi-a zis că nu mai aduce (nu mi-a explicat de ce), iar pe okazii și olx văd că nu-l mai are nimeni.

Am încercat la un moment dat să comand de la o firmă din Germania (fiindcă aveau un sortiment mult mai bogat decît ce se găsește pe la noi), dar mi-au tăiat-o scurt, spunîndu-mi că în RO nu livrează, deși pe situl lor scria altceva. Și-or fi luat țepe de la românache.

#1646
osderos

osderos

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 110
  • Înscris: 19.03.2011
http://www.tabakpfei...sandkosten.html astia zic ca trimit, dar nu stiu daca te avantajeaza pretul curierului avand in vedere ca ar trebui sa`ti iei ceva cantitate sa merite, sau sa te mai combini cu cineva. Van Nelle au 3 sortimente

#1647
osderos

osderos

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 110
  • Înscris: 19.03.2011
al drq edit cu 20 de min care nu te mai lasa dupa....

sau astia poti incerca: https://pipe-shop.ne...ersandkosten_en

#1648
Hypocrisy

Hypocrisy

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 282
  • Înscris: 25.07.2011
Mi-a venit recent tutunul(vrac). E tare ca naiba,are miros puternic. Dar meh, bun a fi cand raman fara tigari normale.

#1649
pamfil nastase

pamfil nastase

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,075
  • Înscris: 04.02.2007

View Postosderos, on 03 decembrie 2015 - 10:36, said:

http://www.tabakpfei...sandkosten.html astia zic ca trimit, dar nu stiu daca te avantajeaza pretul curierului avand in vedere ca ar trebui sa`ti iei ceva cantitate sa merite, sau sa te mai combini cu cineva. Van Nelle au 3 sortimente

View Postosderos, on 03 decembrie 2015 - 11:11, said:


Mulțam pentru feedback și info. Am să văd care e treaba e cu ăștia, probabil prin ianaurie-februarie, căci momentan am rămas pe sponci și iau ce găsesc pe aici. Chestia e că și ăia de care spuneam eu (erau din Bavaria) teoretic livrau și în RO, dar, după ce mi-am făcut cont, mi-au trimis mail că nexam – și n-am mai stat să mă cert cu ei.

Cantitatea maximă legală (fără taxe suplimentare) în spațiul UE e 1 kg; asta înseamnă 25 de pachete de 40 de g (mă rog, 38, la ăia). Adăugînd taxa de livrare de 35 de €, ajungi cam pe la 200 de euro, așadar 8,10 € pe pachet (sau chiar mai ieftin, în funcție de marcă). E oricum mai ieftin decît prețurile nesimțite, de pînă la 60 de lei, în magazinele oficiale de la noi. Unde mai pui sortimentul variat din străinătate. Eu oricum iau cîte 10 odată și de la dealerii din RO, care le aduc de pe te miri unde, unii chiar îți fac reducere de 3-5-7%, mai ales dacă te știu client fidel.

Referitor la Van Nelle: am fost relativ de curînd în Berlin și, la un magazin de tutun ultra fițos (deci nu tutungerie de cartier), mi s-a zis că roșu nu se mai produce/aduce în Germania. Uotevăr, ăla albastru închis e foarte tare, tot ăla care venea și din Serbia e cel mai plăcut, după mine.
Și, apropo de ce s-a mai vorbit cu cîteva pagini înainte (am răsfoit un pic în urmă), n-aș fi sigur că cel puțin Van Nelle, adus din Serbia, e mai nasol decît ăla din Vest. Am fumat ceva ani marca asta, ultima dată mai găseai astă primăvară, la noi, și nu simt vreo diferență față de cele aduse din altă parte. Na, are și un gust/miros caracteristic, pînă și nefumătorii îl disting (unii mi-au zis chiar că e mai puțin deranjant ca altele, că tot e la modă înjuratul fumătorilor). E-adevărat că Drum din Serbia e categoric mai nasol, iar Camel din Ungaria (și alte mărci, mai dubioase, gen ăla cu Lánchíd, podul în lanțuri de peste Dunăre, pe pachet) pe mine unul mă rîcîie groaznic pe gît.

Bun mi se pare Old Holborn, găsibil pe la oameni care-l aduc din Bulgaria, își pun cam 10 lei adaos/profit pe pachet și nu lasă neam din preț, chiar dacă iei 10-15 odată. În Bulgaria, pe unde am mai ajuns, trebuie să colinzi cîte 10 magazine, ca să-ți faci un stoc decent; cumperi 3-4 (la circa 23 de lei de-ai noștri) și-ți zic apoi că nema, mai multe nu au. Păcat că acolo nu se găsește și ăla albastru (doar galben și alb), e mai tare, dar nu te pune în cap, e finuț.

De altfel, eu am altă ipoteză de ce la noi sortimentul e sărac, iar prețul din magazinele oficiale nesimțit. M-am uitat de curiozitate, comparativ, pe situl vămilor și taxelor de la noi și de la nemți: la noi, accizele pentru tutunul vărsat (chiar și cel în pachete e considerat astfel) sînt de patru ori mai mari decît cele pentru țigările vîrîte în pachet, la mia de țigarete; la Germanica, e fix invers. Prin urmare, cîtă vreme la noi un pachet de țigări încă nu costă 5-7 euro, ca-n Vest, concernele de tutun internaționale de la noi n-o să pună în veci același preț la un pachet cu tutun pentru rulat, care te ține 2-4 zile (în funcție de cît fumezi). La 20 de țigarete pe zi (dau o medie oarecare), ar fi și tîmpiți să nu-și ia 3x3 euro (în medie), decît doar 5-6 euro în aceeași perioadă medie de timp.

Am fost vizitat de prieteni din Evropa Apuseană; mă întrebau unde găsesc tutun de rulat; le-am zis că la vreo 5-6 magazine, în tot Bucureștiul, dar la preț dublu ca la ei; întîi nu m-au crezut, apoi m-au înjurat, am ridicat din umeri.

De ce accizele sînt cum sînt la noi, ei, asta e altă problemă. Bănuiala mea e că toate concernele astea au un lobby/buget de șpagă puternic, cu care împiedică producția autohtonă sau mituiesc „legislacii”, dar n-am nici o dovadă, ar trebui confirmată de cineva din interior. Altfel de ce naiba în Bulgaria, Serbia și Ungaria e la un preț decent tutunul pentru rulat? Nu zice nimeni să nu fie diferențiat ca preț, după calitate, dar nu dublu și peste ca preț, față de țările de proveniență. Și e curios că tutunurile de rulat de calitate sînt produse parțial de aceleași concerne mari. Probabil că nu sunt nici convinși că există piață și pentru așa ceva.

Asta în caz că mai crede cineva că piața se regulează, pardon, reglementează singură, la noi. Capitalism pe pîine. Pîinea lor, îhîm.

Pardon de prea multele vorbe.

#1650
danyel61

danyel61

    Fumător

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,237
  • Înscris: 19.08.2005
Ca o completare, in state, cu pretul unui pachet de tigari iti cumperi o punga de tutun (de pipa) de 450 grame din care faci minim 30 de pachete de tigari.

#1651
Tront

Tront

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 708
  • Înscris: 10.07.2012
Salutari. Am urmarit mare parte din topic, dar nu am reusit sa gasesc concret niste lucruri.
Parintii mei sunt fumatori, adunat ajung la 4 pachete, 4 pachete jumate pe zii amandoi. Vreau sa ii ajut sa treaca pe tigari rulate, dar sincer nu stiu ce sa cumpar. Fumeaza Chesterfield Gri acum, au mai fumat winston slim gri.
Din ce am inteles, trebuie sa cumpar in felul urmator :
- aparat de injectat tuburi - aici am discutat cu ei, isi doresc ceva electric ( ceva recomandare de unul ok si la bani si la calitate? ) -- ma gandeam la asta - http://olx.ro/oferta...html#cae70ceb8b
sau asta? -- http://olx.ro/oferta...html#cae70ceb8b
- tuburi ( ma gandeam ca pe astea le iau de la fumezi.com de la gorjului ), dar nu stiu care tuburi sunt mai bune.
- tutun - Ce tutun sa iau? Nu as lua 500g deodata, poate nu le place. Sau poate le place. Cum pot avea incredere ca nu imi iau teapa pe olx?
http://olx.ro/oferta...html#cae70ceb8b
Ati cumparat de la baiatul asta? O fi bun?  http://olx.ro/oferta...html#cae70ceb8b

sau -- http://olx.ro/oferta...0ceb8b;promoted

Sau -
Ideal ar fi sa pot sa cumpar astea strict din bucuresti, azi sau maine doresc sa o rezolv.

Edited by Tront, 04 December 2015 - 12:15.


#1652
danyel61

danyel61

    Fumător

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,237
  • Înscris: 19.08.2005
Atentie la aparatele selectate de tine, toate sunt pentru tutun taiat foarte fin (ca cel din tigarile din comert) nu se descurca cu cel firicel.
Atentie la tepele cu tutun vrac.
Tuburi sunt cateva sute, fiecare fumator va aprecia un anumit tip de tutun intr-un anumit tub, diferentele sunt mari. Cel mai greu va fi sa gasesti combinatia potrivita, la mine a durat ceva, dar fiecare va avea o anumita preferinta. Am pus tutun OHM silver in 16 tipuri de tuburi, si mi-au iesit 16 tipuri de tigari.
Pentru tuburi, aparate, chiar tutun (provenit din desfacerea tigarilor de foi) iti recomand tuburi-aparate.ro. Comanzi azi, vine maine. Ca aparat eu folosesc un Micromatic (by ocb) la care n-am ce sa ii reprosez. Un aparat electric bun costa cam 400 lei, dar atentie ca si aici sunt multe cam degeaba.
Eu personal acum folosesc tutun OHM silver injectat in tuburi Winston cu filtru de 25 mm, combinatie care costa maxim 5 lei/pachet.

#1653
unucelalalt

unucelalalt

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,768
  • Înscris: 14.05.2015
Aparatele cu arc iti dau foc la haine si la tot in casa deoarece cade jarul din tigara.Iti dau tuburi bune/ieftin cu aparat jucarie (asa zic eu dar de asta am).La pretul lor iti convine sa arunci aparatul si retii tuburile.
    Pe tutun vrac am donat noi destul si l-am aruncat.Ia un Senator sau Drum care te scoate la 7 lei/pachet ca e bun si nu isi pierd pornirea aia batrani . .Dupa aia mai vezi . Daca le place schimbarea investesti intr-un Powermatic 1 sau 2 vezi pe cautare rapida ce e mai bun ca nu mai stiu doar ca e ceva bani dar merita.
http://www.okazii.ro...ctor-a172837653
http://www.okazii.ro...tml?autoc=write
http://www.okazii.ro...noi--a177030195
http://www.okazii.ro...ul-6-a177310037
Marlboro Gold e f slab , Austin albastru ceva mai tare dar se pot amesteca.Ei vor descoperi ce li se potriveste.Eventual vezi pe okazii de Camel Blue.

http://www.tabaccosh...-Blue-135g.html
Senator de la BC primesti in 24 h dar vezi ca trebuie sa fie in Bucale undeva.

Tutun f ieftin vrac iti pot da pe PM dar incearca ceva din astea intai .

#1654
danyel61

danyel61

    Fumător

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,237
  • Înscris: 19.08.2005
Poti incerca si aici:
https://www.e-tutungerie.ro/

#1655
SoldierManyaku

SoldierManyaku

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 03.11.2015
Ce parere aveti despre Mikromatic e mai bun ala by Top-o-matic s-au ala by OCB, este vreo diferenta?
Astia aici zic ca e de la OCB, dar in poza arata ca e de la top-o-matic si are cineva idee daca merge cu filtru de 25, ca aici scrie doar 15-20:
http://tuburiaparate...-ocb-mikromatic
    S-au aici unde arata ca e de la OCB
https://www.e-tutung...atic-mikromatic

merita sa cheltui mai multi bani pe alt aparat de injectat (ce si de unde, sa nu fie chinezarii obosite), alea electrice par faine dar, parca prea multi bani costa.

O seara placuta!

#1656
danyel61

danyel61

    Fumător

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,237
  • Înscris: 19.08.2005
E aceeasi jucarie, dar la preturi diferite. Functioneaza cu orice fel de filtre, la cele de 25 ramane ceva tutun afara pe care il tai cu foarfeca. Daca folosesti doar un tip de filtre, cineva explica pe forum cum sa tai lingurita. De la primul link am cumparat 3, una pentru mine si doua pentru prieteni, toate merg impecabil. Singurul aparat care mi se pare putin peste el este http://all4smoking.c...rice&order=DESC . Dar, atentie, el face electric doar împingerea si retragerea linguritei, presarea tutunului se face tot manual. Din punctul meu de vedere nu merita diferenta de pret. Un aparat in care pui tutunul si atasezi tubul apoi apesi pe buton si umple tubul automat costa cam 500 euro, iar unul in care pui tuburile goale si tutunul (un fel de minifabricuta) si el se ocupa de umplut, cam 20.000 dolari. Deci nu ne putem plange ca nu exista alternative pe piata, de la 5 lei la 20.000 dolari.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate