Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
windows has detected a hard disk ...

Ubuntu Next gen applications

Tarife voce international - carte...

Bani din reclame INTRE PRIETENI
 Album de la Blur

Basescu&Udrea&Johannis

Se inchide DTH-ul T-Mobile Tv Ceh...

Vreau sa fiu Presedinte
 2X diseqc 4/1 amiko & diseqc ...

nu merge google/bing

ADP si toaletarea copacilor

ETOP - Atlantic routes
 De ce judecam mai mereu oamenii d...

Problema DVD Writer

Upgrade video la PC preistoric

Un SMS - motiv (in plus) sa merg ...
 
Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

Doua monitoare la un PC

  • Please log in to reply
18 replies to this topic

#1
Andrei_1983

Andrei_1983

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 35
  • Înscris: 10.11.2013
  • ID membru: 833,137
  • Locație: Arad

Salutare domnilor
Am o problema cu instalarea a doua monitoare la un singur PC. Am un Dell de 24'' si un Samsung 19''.
Pe placa video am o iesire DVI si una VGA. Pentru cea DVI, mi-am cumparat un adaptor DVI-VGA. Problema este ca monitorul care este conectat cu DVI, se vede negru. Windows-ul il vede ca fiind al doilea monitor, ii pot schimba rezolutia separat de primul, dar e complet negru.
Am instalat ultimele drivere (Nvidia GeForce 8400 GS) si tot nu merge.

Aveti voi alte idei pls?

#2
spider_zero_sapte

spider_zero_sapte

    Cinic

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,322
  • Înscris: 21.08.2007
  • ID membru: 217,105
  • Locație: Romania
Încearcă toate permutările posibile și verifică și adaptorul că poate o fi defect. Ar trebui să ai imagine pe ambele monitoare cel puțin până începe să booteze Windowsul. După aia ține de drivere și configurări.

#3
BMW

BMW

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 504
  • Înscris: 25.09.2005
  • ID membru: 48,190
  • Locație: România, București
Incearca asta Extending the Windows desktop onto multiple screens http://www.repeatsof...pleMonitors.htm

#4
Andrei_1983

Andrei_1983

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 35
  • Înscris: 10.11.2013
  • ID membru: 833,137
  • Locație: Arad
Pai la monitorul la care pun adaptorul, nu se vede nimic...indiferent care e el.
Dar, daca era adaptorul de vina, nu trebuia sa fie recunoscut de windows, nu?
La screenshot imi vede ambele monitoare.

Attached Files

  • Attached File  m.JPG   84.01K   48 downloads


#5
BMW

BMW

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 504
  • Înscris: 25.09.2005
  • ID membru: 48,190
  • Locație: România, București
Verifica ce ti-a zis spider_zero_sapte, daca pana la bootarea Windows-ului apare imagine pe ambele monitoare.

#6
Andrei_1983

Andrei_1983

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 35
  • Înscris: 10.11.2013
  • ID membru: 833,137
  • Locație: Arad
Nu, nu apare absolut nimic :(

#7
D3an

D3an

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,370
  • Înscris: 30.09.2006
  • ID membru: 100,007
schimba adaptorul. sau daca ai pe unul intrare dvi foloseste-o chiar daca una e vga si alta dvi

normal pana ajunge sa incarce driverele placa video trimite sper monitor pe ambele iesiri aceeasi imagine.

spune si restul configuratiei, poate ar fi mai indicat sa treci la win7

ps : ai cam mari asteptari de la placa aia video ....doua monitoare...

#8
hvoicu

hvoicu

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 330
  • Înscris: 05.03.2004
  • ID membru: 12,340
  • Locație: Bucuresti
pune modelul exact de placa, este posibil ca pe dvi sa nu ai decat partea digitala, daca e asa, nu o sa mearga cu adaptor dvi-vga.

Edited by hvoicu, 16 January 2014 - 02:48.


#9
myshyk

myshyk

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,654
  • Înscris: 26.11.2006
  • ID membru: 111,983
In poza ta nu ai doua monitoare, ai doua rezolutii pentru acelasi monitor.(?)
Doar cu monitorul cuplat prin adaptor, singur, se vede ceva?Daca nu, incearca intai sa-l pornesti pe acla, apoi sa cuplezi si cel de-al doilea, direct prin VGA.
In device manager iti apar ambele monitoare?

Edited by myshyk, 16 January 2014 - 03:11.


#10
sirgoofy

sirgoofy

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,446
  • Înscris: 06.09.2008
  • ID membru: 367,472

Daca dvi-ul arata ca cel de jos de aici, (nu are cei 4 pin din dreapta), atunci nu va functiona cu adaptor vga

Edited by sirgoofy, 16 January 2014 - 07:00.


#11
f300

f300

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,519
  • Înscris: 27.09.2008
  • ID membru: 374,346
Posibil ca DVI-ul placii video nu are partea analogica. Nu are nici unul dintre monitoare DVI sa il conectezi direct?

#12
jqnny22

jqnny22

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 120
  • Înscris: 13.06.2009
  • ID membru: 471,130
salut,

ca sa se vada  si al doilea monitor trebuie sa alegi din placa video modul de lucru :
1. single  -  se vede un monitor  sau  tv
2. dual  -   se vede un monitor/tv principal ( normal )   si al doilea moitor/tv  decat desktop ( practic este o prelungire a imagini in dreapta )   si ca sa poti pune  icoane  foldere acolo trb sa te duci mult cu soarecele  in dreapta si o sa traca pe monitorul cu desktop
3, clone -   se vad ambele monitore/tv  la fel  ( ce se vede pe unul se  vede  si pe  doi )


Edited by jqnny22, 16 January 2014 - 08:37.


#13
Andrei_1983

Andrei_1983

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 35
  • Înscris: 10.11.2013
  • ID membru: 833,137
  • Locație: Arad

View PostD3an, on 16 ianuarie 2014 - 02:05, said:

schimba adaptorul. sau daca ai pe unul intrare dvi foloseste-o chiar daca una e vga si alta dvi

normal pana ajunge sa incarce driverele placa video trimite sper monitor pe ambele iesiri aceeasi imagine.

spune si restul configuratiei, poate ar fi mai indicat sa treci la win7

ps : ai cam mari asteptari de la placa aia video ....doua monitoare...

Adaptorul e ok, a fost verificat.
Este un Intel Core2 Duo E8200, la 2.6 cu 2gb ram.
Da..stiu ca sunt asteptari mari, dar deocamdata n-am ce face :)

View Postmyshyk, on 16 ianuarie 2014 - 03:04, said:

In poza ta nu ai doua monitoare, ai doua rezolutii pentru acelasi monitor.(?)
Doar cu monitorul cuplat prin adaptor, singur, se vede ceva?Daca nu, incearca intai sa-l pornesti pe acla, apoi sa cuplezi si cel de-al doilea, direct prin VGA.
In device manager iti apar ambele monitoare?

In device manager imi vede "Plug and Play monitor'' si ''Default Monitor''.

View Posthvoicu, on 16 ianuarie 2014 - 02:48, said:

pune modelul exact de placa, este posibil ca pe dvi sa nu ai decat partea digitala, daca e asa, nu o sa mearga cu adaptor dvi-vga.

Placa video este Nvidia GeForce 8400 GS. Am mai citit pe alte forumuri, si le mergeau doua monitoare cu placa asta.

View Postsirgoofy, on 16 ianuarie 2014 - 06:49, said:

Daca dvi-ul arata ca cel de jos de aici, (nu are cei 4 pin din dreapta), atunci nu va functiona cu adaptor vga

DVI-ul e ca cel de sus.

View Postf300, on 16 ianuarie 2014 - 08:09, said:

Posibil ca DVI-ul placii video nu are partea analogica. Nu are nici unul dintre monitoare DVI sa il conectezi direct?

Monitorul de 24'' are si iesire DVI, dar nu am cablu DVI, doar adaptorul care intra in placa.
Poate e o prostie ce spun, dar sa mai cumpar un adaptor, sa intre in monitor si in placa, ambele iesiri sa aibe adaptoare? Eu avand doar cablu VGA.

View Postjqnny22, on 16 ianuarie 2014 - 08:29, said:

salut,

ca sa se vada  si al doilea monitor trebuie sa alegi din placa video modul de lucru :
1. single  -  se vede un monitor  sau  tv
2. dual  -   se vede un monitor/tv principal ( normal )   si al doilea moitor/tv  decat desktop ( practic este o prelungire a imagini in dreapta )   si ca sa poti pune  icoane  foldere acolo trb sa te duci mult cu soarecele  in dreapta si o sa traca pe monitorul cu desktop
3, clone -   se vad ambele monitore/tv  la fel  ( ce se vede pe unul se  vede  si pe  doi )




Am facut exact asa...si degeaba.

#14
georgik12

georgik12

    IT Guru

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,343
  • Înscris: 15.02.2011
  • ID membru: 665,462
  • Locație: Bucuresti
Ia un cablu DVI DVI si aia a fost.
Primul monitor il tii pe VGA, al doilea pe DVI si nu te complici cu adaptoare.

#15
aeon

aeon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,442
  • Înscris: 05.08.2002
  • ID membru: 1,739
  • Locație: Bucuresti
cel mai bine iei un calbu dvi-dvi, ai si calitate superioara a imaginii

placa nu conteaza ca e gf8400gs
asta e cipul, dar producatorul placii poate a mai taiat din costuri si nu a implementat si partea analogica pa dvi

#16
jqnny22

jqnny22

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 120
  • Înscris: 13.06.2009
  • ID membru: 471,130
daca ai facut ca in clip si iti vede ambele  monitoare  cand alegi una din cele 3 optiuni (in special clone )  si tot imagine neagra ai sunt cateva optiuni :
1- adaptor defect
2 - cablu defect ( in anumite poziti  sar putea sa  mearga)
3 -  rata de refresh   prea mare ( recomandat 60hz )
4 - rezolutia  prea mare ( recomandat 800x600 )

PS :   incearca  sa  conectezi  decat un singur monitor pe rand fara sa mai bagi al 2lea cablu in placa video ( si cu adaptor si fara adaptor si cu cablu vga fara vga vga )   ca sa vezi daca functiuoneaza ambele monitoare  si pe fiecare iesire  cu un singur monitor )  

daca  merg ambele monitoare   pe ambele iesiri video ( fara sa conectezi  al 2lea monitor sau cablu)   atunci este problema de soft  
daca unul din monitoare sau una din iesirile video nu merge atunci e problema hardware

#17
Andrei_1983

Andrei_1983

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 35
  • Înscris: 10.11.2013
  • ID membru: 833,137
  • Locație: Arad

View Postgeorgik12, on 16 ianuarie 2014 - 10:01, said:

Ia un cablu DVI DVI si aia a fost.
Primul monitor il tii pe VGA, al doilea pe DVI si nu te complici cu adaptoare.

Asa voi face si asa trebuia sa fac de la inceput. Mersi

#18
Yosemite_Sam

Yosemite_Sam

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 31.03.2014
  • ID membru: 857,152
Salutare,
Am la un pc doua monitoare legate la aceeasi placa video prin doua iesiri DVI, sistem de operare: Windows 7. Vreau sa stiu cum as putea sa setez cele doua monitoare, sa se comporte ca si unul singur mai mare, al doilea sa nu fie clona si nici extensia celui principal. Multumesc!

Reclamă

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users