Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum sa elimini urmele de acnee?

Wc Geberit

Routere detinute in trecut si in ...

Teii din fața casei
 E-Mail in serie prin Excel si Out...

Modul alimentare rulou/jaluzea ex...

Recuperare fișiere dupa form...

Aplicatii stress test RAM
 Asigurare auto hibrid

Asus B550M - PC-ul nu porneste di...

Tzanca Uraganu - Inconjurat de Fe...

explicatie montaj breadboard
 3 Doors Down - Kryptonite

Semnalizati cand virati pe un dru...

Succesiune - mostenire apartament...

Donez Siofor de 1000mg ( diabet t...
 

UK - merita facut pasul?

- - - - -
  • Please log in to reply
137 replies to this topic

#1
WuR

WuR

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 777
  • Înscris: 13.11.2005
Evident ca sunt foarte multi romani doritori sa plece in afara si mai ales in UK. Intrebarea este daca merita facut acest pas sau nu.

Pai...depinde. De foarte multe aspecte. Ce pot spune cu certitudine e ca viata nu e asa cum pare in UK, pt multi dintre cei veniti aici. Din contra, poate fi foarte grea. E o tara cu foarte multi imigranti, foarte multi dintre ei necalificati, cautand cu disperare un job. Nu e usor, pentru ca acolo unde exista oferta mare (dpdv al fortei de munca) cererea este mica si plata este pe masura.

In UK exista f multi care speculeaza acest aspect, profita de disperarea oamenilor veniti aici, care se lovesc de realitatea cruda. Chiriile f mari, mancarea scumpa, transportul in comun scump.
Nimic nu e ieftin...poate hainele...si masinile...irelevant de altfel.

Lumea "bastinasa" devine tot mai reticenta la ideea de imigrant. De la omul de rand la politician. Noi suntem aia care le luam slujbele, scadem standardul de viata, respiram aerul....sau alte ineptii de genul. Se ascund dupa un deget inflamat de atata infectie acumulata de la proria lor societate. O societate cu probleme foarte serioase.

Asadar, daca va ganditi sa mergeti in UK, ganditi-va serios la cateva aspecte:

- Ce veti face aici. Ce meserie aveti, ce priceperi aveti, puteti sa prestati acele servicii in UK. Chiar daca aveti studii superioare, doar o parte din ele pot fi recunoscute. Meseriile de baza au mai multe sanse...evident cele de constructor fiind printre preferate.
- Cunoasteti limba? Daca nu, e timpul sa incepeti un curs de limba engleza. Altfel veti avea un adevarat cosmar.
- Aveti un buget? Unul sanatos...care sa va permita sa traiti cateva luni linistiti, cu chirie mancare etc...pana sa va stabilizati. Nu contati f mult pe prieteni, valoarea banului in UK e mult mai mare decat v-ati imagina.
- Atentie la acte - britanicii pun tot mai multe bete-n roate. Vrei nu vrei, trebuie sa treci printr-o anumita procedura pentru a obtine actele minime necesare dreptului de munca. OK, au zis ca de la 1 ian. vor ridica restrictiile...insa sunt convins ca vor veni cu ceva care blocheze accesul mai departe.
- Inca odata, atentie maxima la ofertele care suna ireal de bine. Mai mult ca sigur sunt tzeapa. Dupa cum am zis si mai sus, exista foarte multi speculanti care ofera servicii foarte atractive pentru cei care vor sa lucreze in UK.

Cam atat am avut sa spun, sintetizat....daca sunt insa intrebari, sunteti invitatii mei.

#2
D_FENS

D_FENS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,387
  • Înscris: 18.09.2007
E binevenita postarea ta.Am fost acum 10 ani in Londra si era destul de greu si atunci.Multi pleaca acolo cu prea multe vise,dar realitatea este dura.

#3
alexdobre

alexdobre

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,783
  • Înscris: 25.02.2011
in comparatie cu romania ..e mult mai bine...au plecat oameni care in romania mancau paine mucegaita ..iar acum si'au permis bmw ,seria 5 ce'i drept dar ...

#4
meshgheru_andu

meshgheru_andu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,453
  • Înscris: 09.05.2009
Te-ai intrebat vreodata cum au ajuns de la paine mucegaita la seria 5? iti spun eu...simplu! Prin mijloace dubioase.
Nu toti putem sa facem asta,suntem o parte din noi care suntem cinstiti si totusi ne dorim o viata mai buna,

#5
DKN1

DKN1

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,004
  • Înscris: 20.02.2008
Nimanui nu-i plac neamurile proaste din est, ei vor doar oamenii de valoare nu tot felul de gigi necalificatu' cu harfe de preamarire si seria 5 ca sa se laude la preteni mancatas'. Tarile dezvoltate si civilizate sunt tinta multor mafii, teroristi, hoti, traficanti de tot felul, cersetori din multe tari subdezvoltate si buna parte necivilizate. Romania nu e centrul universului si nici unica sursa de populatie saraca si amatoare de castiguri rapide si eventual mari, e doar o tarisoara din multe altele si concurenta e acerba, normal.

#6
Nero-d

Nero-d

    je m'en fiche/pohui

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,138
  • Înscris: 30.01.2004
ei hai ca m-ati enervat
daca in Ro nu te descurci, afara nici atat... acolo n-ai pe nimeni! n-ai spate
pasul merita facut oricum... fie si doar ca sa vezi cat valorezi cu adevarat, cate parale face pielea ta
dar ca sa-ti maresti considerabil sansele... trebuie sa stii limba. sa ai permis de conducere, sa ai bani de cheltuit cum a zis si colegul, macar pentru o luna
calificarile nu prea conteaza (doar daca esti sofer cu C+E)
munca e in asa fel organizata un UK incat sa poata fi facuta usor (cu emigranti), practic in 10 minute inveti tot ce ai de facut intr-un anumit job (de la director pana la portar)
acum functie de scop... daca vrei sa strangi bani sa vii cu ei in RO... e cam nasol... daca mizezi totul pe o carte si vrei sa traiesti si sa te stabilesti acolo... e mai usor
e bine sa nu pleci chiar singur, sa ai cu cine imparti anumite cheltuieli (chirie) pentru inceput

in zona londra chiriile sunt mai mari iar joburile mai putine
daca stii meserie in domeniul constructiilor, te pricepi la reparatii instalatii, electrica, acoperisuri, usi, termopane, etc, etc (bine e sa le stii pe toate) iti cumperi o dubiţă, cateva scule de baza si te faci self employed (PFA)
pentru acest gen de activitati sunt recomandate aglomerarile urbane
romanii sunt apreciati pe piata de munca din UK pentru ca sunt harnici, priceputi, docili... spre deosebire de indieni care sunt extrem de puturosi si negri care au 2 maini stangi
daca nu te bazezi pe niste meserii de self emploiment, te indepartezi putin de londra...
primul lucru > gasesti o camera (land lord, agentie, etc)... te informezi unde sunt licitatii auto si iti cumperi o masina (cu transportul in comun nu-ti gasesti de lucru prea curand)
nu fii speriat, gasesti masini destule sub 100 de pounds
next> iti iei o cartela de telefon
urmatorul pas e cont la banca
ok, acum te informezi unde e job center in zona ta si unde sunt "Job Recruitment & Employment Agencies" in zona (iei legatura cu comunitatea romanilor)
aplici pentru job la toate agentiile pe care le gasesti pe o raza decenta de 30-60mile
o harta, un GPS pot fi foarte utile
asa... acum astepti sa fii sunat (e posibil sa fii solicitat sa te prezinti intr-un termen scurt (30-60min) intr-un anumit loc asa ca nu te ancreza in activitati care te indisponibilizeaza)
dupa ce iti gasesti un job (temporar) evolutia e simpla... schimbi joburile pana gasesti ceva care ti se potriveste... care iti place si iti ofera perspective... dupa 2-3 luni vei fi angajat direct, pe jobul respectiv, nu mai treci prin agentie... salariul va fi mai mare si iti vei putea permite sa stai singur in camera si sa-ti iei o masina mai in firea ei
cam atat pentru azi

@meshgheru_andu
nu e de ajuns sa-ti doresti... e nevoie sa si lupti, sa te implici putin...

Edited by Nero-d, 26 November 2013 - 05:42.


#7
wide

wide

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,292
  • Înscris: 08.02.2012

View PostWuR, on 26 noiembrie 2013 - 00:26, said:

Evident ca sunt foarte multi romani doritori sa plece in afara si mai ales in UK. Intrebarea este daca merita facut acest pas sau nu.

Categorica DA! Nimic din lumea asta nu se compara cu tiganeala din Romanica ....... Posted Image

#8
Gonthar

Gonthar

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 3,581
  • Înscris: 15.10.2006

View Postwide, on 26 noiembrie 2013 - 06:00, said:

Categorica DA! Nimic din lumea asta nu se compara cu tiganeala din Romanica ....... Posted Image

Stai sa vezi ce tiganeala o sa fie acum in UK, cu toti emigrantii! Am vazut in Londra cand am iesit din hotel un grup de tineri musulmani care tocmai iesisera de la moschee si racneau ridicand pumnii: "Allah, Allah, Allah!"...N-am mai vazut nicaieri atata fanatism si ura in ochii lor! Mi-au dat fiori pe sira spinarii, m-am temut ptr. viata mea in acel moment, si mi-am dat seama ca Marea Britanie e rapid pe duca!

#9
potae

potae

    Sorosist frumos si liber

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,429
  • Înscris: 20.08.2013
Te-ai saturat de rromales borales romanesti care DOAR se iau de tine?
Te-ai saturat ca cel mai grav lucru care ti se poate intampla e DOAR sa fii jefuit?

Da?

Apai vino in UK! Aici ai sansa sa fii saptamanal injunghiat/jefuit/rapit pe motiv ca esti alb. Bonus in unele luni calcat de masina apoi decapitat de nigheri musulmani!

#10
Karhu

Karhu

    Heretic member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 39,785
  • Înscris: 25.06.2007

View Postpotae, on 26 noiembrie 2013 - 09:11, said:

Apai vino in UK! Aici ai sansa sa fii saptamanal injunghiat/jefuit/rapit pe motiv ca esti alb. Bonus in unele luni calcat de masina apoi decapitat de nigheri musulmani!
Tu pentru chestiile alea ai plecat? :habarnam:

#11
Materium

Materium

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,148
  • Înscris: 23.02.2005
Eu nu cunosc oameni care sa fi plecat oriunde prin lumea asta si de la pane mucegaita sa ajunga la BMW in alta parte prin munca cinstita. Cunosc destui insa care au terminat aici o facultate al carei profil avea aplicabilitate in cerintele economiei de azi, un pic de experinta in campul muncii si care in Romania se chinuiau terbil sa achizitoneze o masina, daramita o locuinta. Acum pe unde sunt schimba masina, una normala, cam pe la 5 ani platesc la o casa foarte multi ani, dar fara sa faca foamea si cu un oarecare sentiment de siguranta ca o sa si achite ratele si au copii nascuti acolo ptr care Romania inseamna ca vin in vizita la bunici.

#12
WuR

WuR

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 777
  • Înscris: 13.11.2005
Nero-d a completat cele spuse de mine, intr-un mod pragmatic ce denota faptul ca traieste, la fel ca si mine, in UK (posibil sa ma insel).
Foarte interesant din ce a spus a fost faptul ca merita sa pleci si numai pentru a descoperi "cate parale face pielea ta". Asa e...aici esti tu VS lumea toata. Aici trebuie sa fii pregatit sa o iei de la zero, indiferent de ce ai facut in Romania. Unul din prietenii mei din UK a fost director de sucursala OTP in Ro si imi tot zicea ca nu mai poate cu stresul din mediul bancar si ca ar vrea sa se mute in UK. S-a mutat cu familie cu tot, sotie si 2 copii. Sotia si-a gasit direct pe profil (bancar), el nu...munceste pe aeroport pe o masinuta de carat persoane. E happy? O da, mult mai happy decat o ardea director de sucursala.

Revenind putin la ce au spus cativa dintre colegii de mai sus...aici masinile sunt mult mai ieftine ca pe continent. Daca ai un job bun in 3-4 luni de economii poti sa-ti iei seria 5`ul ala de care se tot vb. Nu-i vreo mare reusita financiara. Oamenii care isi iau masina aici nu se gandesc atat de mult la costul de achizitie cat la costul de intretinere cu asigurari, taxa de drum, service, combustibil, etc. Poti sa-ti iei o masina de 100 lire si sa platesti 1000 lire pe an asigurare.

Da, sunt si multe gunoanie umane aici, inclusiv romani. Genul asta vin si pleaca sau sunt expediati de autoritati. Nu rezista f mult. Vin, fac ceva fapte, isi iau adidasi noi, un ceas cu "diamante" si un "smartfon" si pleaca acasa sa defileze la ei pe ulitza. Cand baietii destepti mai au nevoie de ei sa mai monteze vreo "pisicuta" la vreun bancomat sau sa mai faca ceva portofele prin centru, ii cheama din nou....si tot asa. Niste gunoaie, cum am mai zis. Nu trebuie luate ca etalon....decat daca esti un retard care nu vede dincolo de aparente.

#13
Oscilatrix

Oscilatrix

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,581
  • Înscris: 30.11.2009
E mult, mult prea deprimanta mizeria aia de clima din Anglia, cred ca e soare o data la 2 saptamani. Dupa o vreme iti vine sa-ti tai venele, pe lung. Pe bune, e deprimant sa te trezesti in fiecare zi si sa vezi un cer gri si mohorat Posted Image .In afara de asta ca nu e soare mai deloc, e mereu, peste tot, chiar si in case, o umezeala naspa in aer, iti intra si-n oase. Nu subestimati importanta chestiei asteia, eu ma gandeam ca putin conteaza, ce mare chestie, dar nu e deloc asa. E naspa. Eu sunt back in Romeinia si de 100 de ori mai happy.

Edited by Oscilatrix, 26 November 2013 - 11:04.


#14
Gonthar

Gonthar

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 3,581
  • Înscris: 15.10.2006
Chestia e ca de la 1 ianuarie dupa ce o sa se deschida granitele, si britanicii o sa aiba drept de libera circulatie si munca in tara noastra, nu numai noi in a lor. Problema e ca o sa ne ia ei slujbele de aici, nu o sa le luam noi joburile...Un patron roman va prefera tot timpul un britanic in locul unui roman.

#15
potae

potae

    Sorosist frumos si liber

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,429
  • Înscris: 20.08.2013

View PostGonthar, on 26 noiembrie 2013 - 11:26, said:

Chestia e ca de la 1 ianuarie dupa ce o sa se deschida granitele, si britanicii o sa aiba drept de libera circulatie si munca in tara noastra, nu numai noi in a lor. Problema e ca o sa ne ia ei slujbele de aici, nu o sa le luam noi joburile...Un patron roman va prefera tot timpul un britanic in locul unui roman.

Da se stie ca britanicii s-ar calca in picioare pt. salarii de 350 euro (~290 lire) :w00t:

#16
Gonthar

Gonthar

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 3,581
  • Înscris: 15.10.2006

View Postpotae, on 26 noiembrie 2013 - 12:04, said:

Da se stie ca britanicii s-ar calca in picioare pt. salarii de 350 euro (~290 lire) Posted Image
Multinationalele or sa ofere salarii ca-n Occident si or sa ii prefere pe straini...La romanii o sa le ramana joburile de jos, prost platite si aici in tara si peste tot in Europa..

#17
WuR

WuR

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 777
  • Înscris: 13.11.2005

View PostOscilatrix, on 26 noiembrie 2013 - 10:56, said:

E mult, mult prea deprimanta mizeria aia de clima din Anglia, cred ca e soare o data la 2 saptamani. Dupa o vreme iti vine sa-ti tai venele, pe lung. Pe bune, e deprimant sa te trezesti in fiecare zi si sa vezi un cer gri si mohorat Posted Image .In afara de asta ca nu e soare mai deloc, e mereu, peste tot, chiar si in case, o umezeala naspa in aer, iti intra si-n oase. Nu subestimati importanta chestiei asteia, eu ma gandeam ca putin conteaza, ce mare chestie, dar nu e deloc asa. E naspa. Eu sunt back in Romeinia si de 100 de ori mai happy.

Eu m-am obisnuit...si funny thing, vremea devine mai ok pe an ce trece in Anglia :) Vara trecuta a fost super ok, calduroasa, ploi cat sa ne mai racoreasca :)

#18
Karhu

Karhu

    Heretic member

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 39,785
  • Înscris: 25.06.2007

View PostGonthar, on 26 noiembrie 2013 - 11:26, said:

Chestia e ca de la 1 ianuarie dupa ce o sa se deschida granitele, si britanicii o sa aiba drept de libera circulatie si munca in tara noastra, nu numai noi in a lor.
Sa-nteleg ca tu iti inchipui ca acum, deci inainte de 1 ianuarie 2014, britanicii inca nu au drept de munca in Romania? :lol:
Pe bune, decat sa insiri astfel de tampenii pe aici mai bine te-ai abtine, nu esti funny deloc...

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate