Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Sfat achizitie masina noua!

Problema Radio CD Logan

Formular cu barcode pdf 417

leduri auto
 router d-link 615 probleme la con...

lumini rampa politie

Olguța Vasilescu, suspectata de p...

Cum as putea sa...?
 Ce carcasa sa aleg?

ajutor homegroup

Cand stationarea cu motorul porni...

Probleme cu programul Wise Folde...
 Probleme la hp laserjet m 125 a

"Screan Tearing" la FC4

Placa video

grupare imagini
 
Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

Licenta Windows 8.1, pentru firma

  • Please log in to reply
25 replies to this topic

#1
dan74mm

dan74mm

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 973
  • Înscris: 16.03.2006
  • ID membru: 69,897

Am urmatoarea nelamurire: din punct de vedere legal, se poate utiliza Microsoft Windows 8.1 versiunea "simpla" (adica nu "Pro" si nici "Enterprise") la birou, la firma ?
Intreb asta deoarece, pe Emag am vazut ca scrie asa:

Microsoft Windows 8.1, 32/64bit, English, DVD >> Utilizare: Home/Student

Microsoft Windows 8.1 Pro Pack, 32/64bit >> Utilizare: Business

#2
andrei_im

andrei_im

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,004
  • Înscris: 13.08.2009
  • ID membru: 499,447
Se poate utiliza, legile din romania iti permit asta, indiferent de ce scrie in licenta. Poti sa-ti pui si 8.1 Pro in cotet la porci, daca doresti. Singura problema e daca varianta fara Pro te multumeste pe tine. Uite aici un comparator http://www.microsoft...re/default.aspx
din pacate nu e complet.
Eu m-am fript odata cu xp home, cand nu prea stiamc e si cum. Deci ideea e ca e foarte important ce iti doresti de la sistem.

PS: Am fost si verificat la firma si nu au avut nicio problema cu faptul ca aveam XP home. Au strambat din nas doar la niste programe trial pe care le aveam instalate, dar a fost ok pana la urma.

Edited by andrei_im, 14 November 2013 - 15:25.


#3
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,385
  • Înscris: 15.06.2004
  • ID membru: 18,388
In afara de Emag eu nu am vazut nicaieri scris ca ar avea utilizare Home/Student versiunea Core.
La pachetele Microsoft ce au aceasta destinatie scrie clar pe ele acest lucru.

Windows 8 Core se poate folosi si la firme fara probleme. E ca fostul Home de la versiunile anterioare - nu e facuta ptr a lucra in Domenii si nu are criptare.
Dar daca e ok fara ele - Go. Insa ia versiunea Retail/FPP, nu OEM - poate mai schimbi ceva pe la calculatoare  in viitor - asta e transferabila si ptr firme.

Inrebarea e destul de generala ca sa fi fost pusa in topicul general de 8.1.

#4
dan74mm

dan74mm

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 973
  • Înscris: 16.03.2006
  • ID membru: 69,897

View Posteiffel, on 14 noiembrie 2013 - 15:29, said:

Windows 8 Core se poate folosi si la firme fara probleme. E ca fostul Home de la versiunile anterioare - nu e facuta ptr a lucra in Domenii si nu are criptare.
Dar daca e ok fara ele - Go.

Poti te rog sa detaliezi (citatul de mai sus) ? - legat de domenii si de criptare ? Posted Image


Legat de Retail/OEM: versiunea asta am cumparat-o: http://forum.softped...6#entry14081447 ... Sper sa fie in regula ...

#5
Mihai_3

Mihai_3

    / 抵抗是徒劳的 /

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,146
  • Înscris: 26.04.2007
  • ID membru: 172,437
  • Locație: Bucharest
dan74mm pe scurt effel spune ca anumite versiun nu pot face Join in Domenii cu servere Windows...adica acea statie este "condamntata" sa stea numai afara din domeniu ea putand face parte doar dintr-un Workgroup
Anumite facilitati de criptare lipsesc si astea evident pentru versiunile low-end.

Am mai spus si iti repet, ai nevoie de un consultant....insa eu stiu de ce nu vrei sa ma asculti. Pentru ca ai foarte multe lucuri neinregula acolo :D

Edited by Mihai_3, 14 November 2013 - 15:50.


#6
dan74mm

dan74mm

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 973
  • Înscris: 16.03.2006
  • ID membru: 69,897
@ Mihai_3: - Toate sunt in regula, tot ce am acolo e cu licente, sunt programe cumparate. Programele de contabilitate sunt facute de o firma de la noi din oras.
Ce nu e "in regula", eventual "Team Viewer" care ... naah, e versiunea aia free  si WinRAR-ul care e "Trial" ... insa daca ma enervez, pun 7zip in loc de WinRAR si gata. In rest, se foloseste LibreOffice care e 100%FREE, iar Microsoft Office 2003 care e instalat pe 1 calculator, e cumparat cu licenta deja de vreo 8~9 ani.
Pe celelalate PC-uri de la birou, avem Windows XP Professional, cumparate licente pentru toate, bineinteles ...

PS: Romania e o tara ... plina de consultanti, consilieri si de studii de fezabilitate. Asa ca ...

Edited by dan74mm, 14 November 2013 - 16:17.


#7
Mihai_3

Mihai_3

    / 抵抗是徒劳的 /

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,146
  • Înscris: 26.04.2007
  • ID membru: 172,437
  • Locație: Bucharest
tu stii...nu ma mai bag pe subiect.

#8
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,846
  • Înscris: 30.07.2003
  • ID membru: 5,142

View Postdan74mm, on 14 noiembrie 2013 - 15:40, said:

legat de domenii
Daca nu ai si Windows Server atunci nu te intereseaza subiectul.

#9
argoteck

argoteck

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 706
  • Înscris: 07.01.2004
  • ID membru: 9,901
  • Locație: sector 2
Dan: poti cumpara pentru firma si windows 8 si versiunea pro.Limitarile sunt date de oem sau fpp.Oem e legala cat timp e cumparata cu un pc nou pe aceasi factura, nu e mutabila de pe pc ul respectiv. Fpp=full package product si numele zice tot.
  Apoi versiunea pro permite si join la domeniu.Daca nu stii ce e ala probabil nu ai nevoie.Daca o sa vrei vreodata server atunci poate o sa te intereseza.
  Descrierea de la emag este o recomandare nu obligativitate.

Edited by argoteck, 14 November 2013 - 17:06.


#10
dan74mm

dan74mm

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 973
  • Înscris: 16.03.2006
  • ID membru: 69,897

Nu am nici un Windows Server in retea. Avem un Server SQL WindowsAzure inchiriat pe undeva prin Olanda, la care se conecteaza programul de contabilitate - programul de contabilitate de pe toate PC-urile, se conecteaza la acel Server SQL WindowsAzure, informatiile de pe fiecare PC sunt "scrise" pe serverul SQL, astfel incat datele sunt actualizate/modificate in timp real de pe orice PC conectat la internet.

Edited by dan74mm, 14 November 2013 - 17:10.


#11
e2k

e2k

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,731
  • Înscris: 15.10.2004
  • ID membru: 24,326
  • Locație: Bucuresti

View Postargoteck, on 14 noiembrie 2013 - 17:05, said:

Oem e legala cat timp e cumparata cu un pc nou pe aceasi factura, nu e mutabila de pe pc ul respectiv.

Am si eu o intrebare in legatura cu acest aspect. La prima versiune de Windows 8 care a aparut existau variante OEM numite Personal Use Licence (PUL) care puteau fi achizitionate fara a cumpara PC-uri impreuna cu ele si mai mult licenta putea fi mutata de pe un PC pe altul atata timp cat ambele sisteme apartineau primului proprietar.  Acesr tip de licenta OEM era destinat celor care isi construiau singuri sisteme din componente pentru uzul lor personal. Intrebarea mea este la Windows 8.1 mai exista acest tip de licente?

#12
argoteck

argoteck

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 706
  • Înscris: 07.01.2004
  • ID membru: 9,901
  • Locație: sector 2
Pul nu e mutabila și nici disponibila pentru 8.1 dar dacă mai găsești win 8 poți face ulterior upgrade gratuit.

#13
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,385
  • Înscris: 15.06.2004
  • ID membru: 18,388
Dar la 8.1 este varianta FPP/Retail - ptr 45 lei in plus fata de OEM ai si ambele versiuni de disc - 32 si 64 biti - cred ca de-aici e diferenta de pret, si e transferabila.

#14
argoteck

argoteck

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 706
  • Înscris: 07.01.2004
  • ID membru: 9,901
  • Locație: sector 2
Din ce stiu eu si la oem poti instala si 64 si 32 cu acelasi serial doar ca nu cred sa ai dvd pt ambele.

#15
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 31,385
  • Înscris: 15.06.2004
  • ID membru: 18,388
Da, serialul merge, dar DVD ai doar versiunea cumparata - 32 sau 64. De-asta zic ca merita Retail-ul.

#16
e2k

e2k

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,731
  • Înscris: 15.10.2004
  • ID membru: 24,326
  • Locație: Bucuresti

View Postargoteck, on 14 noiembrie 2013 - 19:47, said:

Pul nu e mutabila și nici disponibila pentru 8.1 dar dacă mai găsești win 8 poți face ulterior upgrade gratuit.

Ba e mutabila, am gasit eu conditiile licentei si scria acolo ca poate fi mutata de pe un calculator pe altul atata timp cat ambele calculatoare apartin detinatorului licentei. Prin mutare evident se intelege ca folosesti licenta pe noul calculator si nu o mai poti folosi pe cel vechi de unde ai luat-o.

View Posteiffel, on 15 noiembrie 2013 - 08:50, said:

Dar la 8.1 este varianta FPP/Retail - ptr 45 lei in plus fata de OEM ai si ambele versiuni de disc - 32 si 64 biti - cred ca de-aici e diferenta de pret, si e transferabila.

Da, cred ca varianta FPP/Retail practic a facut inutila licenta PUL. La primul 8 nu exista Retail asa ca licenta OEM PUL era singura posibilitate prin care puteai instala Windows pe un sistem pe care ti-l faceai singur din componente. Acum insa la 8.1 pentru ca exista Retail nu mai e nevoie de PUL.

#17
argoteck

argoteck

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 706
  • Înscris: 07.01.2004
  • ID membru: 9,901
  • Locație: sector 2
Unde ai găsit tu ca e mutabila? La Microsoft? Nici un OEM nu e mutabil.
Pe de alta parte Windows 8 a avut și retail. Nu cred ca a fost Windows fără varianta retail. Le încurci rău de tot.

#18
e2k

e2k

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,731
  • Înscris: 15.10.2004
  • ID membru: 24,326
  • Locație: Bucuresti
@argoteck: inainte sa spui prostii informeza-te pentru ca tu esti ala care le incurca rau de tot. Uite ce zice Microsoft despre licentele PUL:

http://personaluseli...US/default.aspx

Si ca sa nu fie prea greu pentru tine am facut paste la ce este esential in legatura cu mutatul licentei:

Can I transfer the software to another computer or user? You may transfer the software to another computer that belongs to you. You may also transfer the software (together with the license) to a computer owned by someone else if a) you are the first licensed user of the software and Posted Image the new user agrees to the terms of this agreement. To make that transfer, you must transfer the original media, the certificate of authenticity, the product key and the proof of purchase directly to that other person, without retaining any copies of the software. You may use the backup copy we allow you to make or the media that the software came on to transfer the software. Anytime you transfer the software to a new computer, you must remove the software from the prior computer. You may not transfer the software to share licenses between computers. You may transfer Get Genuine Windows software, Pro Pack or Media Center Pack software only together with the licensed computer.

Sunt aproape convins ca stii limba engleza si intelegi ce scrie mai sus. Posted Image Deci cum ziceam licenta OEM PUL de Windows 8 poate fi transferata de pe un calculator pe altul in conditiile de mai sus. In ceea ce priveste existenta unei licente Retail de Windows 8 (nu 8.1) eu personal nu am auzit niciodata de asa ceva, nu am vazut niciodata de vanzare asa ceva ba mai mult am sunat si la Microsoft sa ii intreb ce trebuie sa fac ca sa imi instalez Windows 8 legal pe un calculator pe care l-am construit eu din componente si mi-au zis ca singura optiune este licenta OEM PUL. Daca ar fi existat Windows 8 Retail mi-ar fi spus cei de la Microsoft nu crezi?

Reclamă

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users