Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Dacia logan ( Daca am gresit cate...

Lenovo A328

Filtru EMI

Windows XP/7/8 pe 1GB RAM?
 panou fotovoltaic fara conexiuni

Ce model de adaptor wireless sa c...

Constructie 60 mp fara ziduri des...

32 BITI sau 64 BITI pe un PC slab?
 Laptop 3500lei

Sfat achizitie Pc

Psihologia - una dintre cele 7 &#...

Masina 3500 Euro
 Carlig ford focus 1 hatchback

Problema Yahoo Mail

cine stie melodia ?

Sunt nesimtit?
 

Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

Placa de retea Gigabit pt desktop

  • Please log in to reply
17 replies to this topic

#1
Andrei85

Andrei85

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 140
  • Înscris: 15.10.2006
  • ID membru: 102,872
  • Locație: Romania, Bucharest

Salut,
Intentionez sa fac upgrade la abonamentul de net de la RDS (cel de 1 Gigabit) si am inteles ca trebuie sa fac cateva schimbari (upgrade placa retea, router) ca sa pot beneficia de o viteza cat mai buna.
Placa mea de retea actuala e integrata pe placa de baza si suporta 10/100/1000, banuiesc ca e modelul Intel PRO 1000 GT. Dupa ce am mai studiat putin, am gasit pe site-ul Intel ca exista 2 placi de retea disponibile pt desktop, modelul pe care il am eu si Intel Gigabit CT.

In specificatiile tehnice ale placii din urma am gasit urmatoarea precizare:
"PCI Express is the third generation I/O standard with performance that supercedes the previous PCI slot standard. The key to PCIe performance is its higher dedicated bandwidth. Unlike the PCI bus, which shares its I/O resources with all devices on the bus, PCIe dedicates its I/O resources to a single device."

1) Asta inseamna in principiu ca vei avea o viteza mai buna pe o placa de retea pe PCIe fata de una pe PCI?
2) Am cautat placi de retea gigabit, dar cum nu ma pricep la partea de retea, poate ma ajutati voi sa-mi spuneti care e mai buna (si daca se poate si de ce)

http://ark.intel.com...Desktop-Adapter

http://www.tp-link.c...5&model=TG-3468

http://www.trendnet....EG-ECTX&cat=230

Astea le-am gasit eu, daca stiti ceva mai bun dar care sa nu sara de 200 ron va ascult cu placere.

Ca router ma gandeam la TP-LINK AC1750:
http://www.tp-link.c...model=Archer C7

Astept sugestiile voastre.
Multumesc,
Andrei

#2
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 30,417
  • Înscris: 15.06.2004
  • ID membru: 18,388
Daca ai placa de retea 10/100/1000 de la Intel, chiar on-board fiind, nu-ti mai trebuie alta. Sunt exceptionale.
La router - orice model cu Gigabit WAN + LAN. Poti sa-ti iei si Archer-ul, desi nu exista clienti wireless ptr viteza aia inca.

#3
Andrei85

Andrei85

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 140
  • Înscris: 15.10.2006
  • ID membru: 102,872
  • Locație: Romania, Bucharest
Salut,
Am verificat aseara PC-ul si se pare ca placa mea de retea e Intel Pro/1000 PL. Am cautat ceva documentatie despre ea, dar nu am gasit mare lucru, probabil pentru ca nu e un produs stand-alone ci integrata pe placa de baza. Stiu doar ca e gigabit si am mai gasit o schema pe care am atasat-o. Din schema inteleg ca are controller-ul 82573L:

http://ark.intel.com...rnet-Controller

Chiar nu are rost sa fac upgrade la placa de retea? Ma gandesc ca din 2005 de cand e au mai aparut ceva tehnologii noi. Nu merita sa iau Intel Gigabit CT? Asta am vazut ca a aparut prin toamna lui 2008.

http://ark.intel.com...Desktop-Adapter

Am vazut ca are controller-ul 82574L si am reusit sa gasesc cateva specificatii:

http://ark.intel.com...rnet-Controller

Nu e mai buna decat ce am eu?
Multumesc si scuze de insistenta, insa chiar vreau sa imi mearga bine netul.

Attached Files



#4
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 30,417
  • Înscris: 15.06.2004
  • ID membru: 18,388
O sa-ti mearga bine, stai linistit. Dar daca vrei neaparat sa dai banii, esti liber sa o faci.

#5
Andrei85

Andrei85

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 140
  • Înscris: 15.10.2006
  • ID membru: 102,872
  • Locație: Romania, Bucharest
Alte pareri, idei, sfaturi? Nu va sfiiti va rog!


Edited by Andrei85, 01 November 2013 - 12:03.




#6
aeon

aeon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,218
  • Înscris: 05.08.2002
  • ID membru: 1,739
  • Locație: Bucuresti
pai ce pareri ai vrea? ai deja placa gigabit si gata
foloseste-o
poti pune alta si vei obtine exact acelasi lucru
pentru viteza maxima, baga direct cablul in placa, fara router
bineinteles, mai ai nevoie si de altele:
hdd care sa suporte fara sa gafaie rata de transfer, cablu de calitate (eventual ecranat), procesor...
placa de retea e chiar ultima problema

#7
Andrei85

Andrei85

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 140
  • Înscris: 15.10.2006
  • ID membru: 102,872
  • Locație: Romania, Bucharest

View Postaeon, on 01 noiembrie 2013 - 13:53, said:

pai ce pareri ai vrea? ai deja placa gigabit si gata
foloseste-o
poti pune alta si vei obtine exact acelasi lucru
pentru viteza maxima, baga direct cablul in placa, fara router
bineinteles, mai ai nevoie si de altele:
hdd care sa suporte fara sa gafaie rata de transfer, cablu de calitate (eventual ecranat), procesor...
placa de retea e chiar ultima problema

Ca procesor am un Intel P4 950 D la 3.4 Ghz cu buffer de 2MB, HDD Seagate 1TB 7200 RPM 32MB buffer SATAII (din cate am vazut ar trebui sa suporte transfer pana la 300 MB/s) si 4 GB DDR 2 la 667 MHz. Ca sa imi mearga netul bine ar mai trebui ceva schimbat? Cu configuratia actuala + un router TP-Link AC 1750 cam la ce viteza sa ma astept?

#8
adrian001

adrian001

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,088
  • Înscris: 02.11.2006
  • ID membru: 106,569
  • Locație: Targu Jiu
In torrent pe la un 400-500 de Mbps ...

#9
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 30,417
  • Înscris: 15.06.2004
  • ID membru: 18,388

View PostAndrei85, on 01 noiembrie 2013 - 19:45, said:

HDD Seagate 1TB 7200 RPM 32MB buffer SATAII (din cate am vazut ar trebui sa suporte transfer pana la 300 MB/s) si 4 GB DDR 2 la 667 MHz. Ca sa imi mearga netul bine ar mai trebui ceva schimbat? Cu configuratia actuala + un router TP-Link AC 1750 cam la ce viteza sa ma astept?
HDD-ul nu suporta 300MB/s, nu stiu cine ti-a zis asta :D

Interfata SATA 2 suporta 3Gbps, una SATA 3 suporta 6Gbps, dar saracul hard, e limitat mecanic.
Nici cel mai rapid HDD nu depaseste 150MB/s si asta daca e gol, nefragmentat si ptr fisiere mari.

Ar trebui sa poti avea pe undeva pe la 90-120MB/s. Depinde si de sursa de unde descarci.

#10
Andrei85

Andrei85

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 140
  • Înscris: 15.10.2006
  • ID membru: 102,872
  • Locație: Romania, Bucharest

View Posteiffel, on 02 noiembrie 2013 - 16:37, said:

HDD-ul nu suporta 300MB/s, nu stiu cine ti-a zis asta Posted Image

Interfata SATA 2 suporta 3Gbps, una SATA 3 suporta 6Gbps, dar saracul hard, e limitat mecanic.
Nici cel mai rapid HDD nu depaseste 150MB/s si asta daca e gol, nefragmentat si ptr fisiere mari.

Ar trebui sa poti avea pe undeva pe la 90-120MB/s. Depinde si de sursa de unde descarci.

M-am exprimat prost cand am spus de 300 MB/s. Ma refeream la viteza maxima pe care o suporta interfata SATA II 3Gb => ~ 300 MB/s. Stiam si eu ca cel putin HDD meu nu are cum sa se apropie de acea viteza, nici macar nu are 64 MB buffer sau 10 000 ture. De-aia am si intrebat la ce sa ma astept cu configuratia actuala, pentru ca vroiam sa stiu daca trebui sa imi schimb HDD sau altceva. Problema e ca tu imi zici de 90 - 120 ceea ce ar insemna aproape viteza maxima (nu ca nu mi-ar conveni Posted Image ), in timp ce Adi mi-o taie la jumate. Eu cu cine votez?

PS: tanti de la RDS imi zicea ca pe langa router gigabit, placa retea gigabit, hdd ar trebui sa am si procesor Intel 17. Mi-au trebuit cateva secunde ca sa inteleg ca Intel 17 = Intel i7. Acu, poate ma lamuriti voi de ce imi trebuie un quad core ca sa-mi mearga netu bine...Posted Image

Edited by Andrei85, 02 November 2013 - 17:42.


#11
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 30,417
  • Înscris: 15.06.2004
  • ID membru: 18,388
Tanti aia habar nu are.

La torenti e partea a doua. Eu ti-am zis cam cat ai putea sa ai de pe akamai de ex. Adica server dedicat ptr download, cu mirroring in Romania.
Cu torentii deja sunt prea multe variabile. La viteze prea mari e posibil ca routerul sa se si blocheze, in special daca folosesti uTorent.

#12
Andrei85

Andrei85

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 140
  • Înscris: 15.10.2006
  • ID membru: 102,872
  • Locație: Romania, Bucharest

View Posteiffel, on 03 noiembrie 2013 - 10:58, said:

Tanti aia habar nu are.

La torenti e partea a doua. Eu ti-am zis cam cat ai putea sa ai de pe akamai de ex. Adica server dedicat ptr download, cu mirroring in Romania.
Cu torentii deja sunt prea multe variabile. La viteze prea mari e posibil ca routerul sa se si blocheze, in special daca folosesti uTorent.

Poti detalia putin partea de torenti? Nu inteleg cu ce ar fi diferit fata de akamai. Ca site-urile de torenti tocmai pt download sunt facute, plus ca ce ma intereseaza pe mine in mod particular e un site de torenti romanesc. Adica din punctul meu de vedere ar trebui sa mearga brici (bineinteles, seederi sa fie). Daca gresesc cu ceva, te rog sa ma corectezi. Daca poti, detaliaza putin problema blocarii router-ului. Se poate intampla si la modelul la care ma gandisem eu (TP-Link AC 1750)? Daca da, ai vreo alta recomandare de router dar care sa nu sara de 5-600 roni?
Eu pana acum am folosit utorrent si nu am avut probleme (e drept, nici viteza mai mare de MB/s nu am avut), tu ce folosesti / recomanzi si de ce?
Multumesc pentru rabdare,
Posted Image

Edited by Andrei85, 03 November 2013 - 13:43.


#13
carmenclara1

carmenclara1

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,890
  • Înscris: 08.12.2008
  • ID membru: 395,776
  • Locație: Planet Earth!
p2p presupune multe conectiuni simultane -> necesita multa putere de procesare mai ales la viteze mari. -> daca faci setari moderate la clientul de torrente nu vei avea probleme.

downloadul de pe akamai are un numar mult mai limitat de conectiuni parca intre 1 si 8.

stai linistit ca Archer C7 e o solutie foarte buna.

#14
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 30,417
  • Înscris: 15.06.2004
  • ID membru: 18,388
Archerul nu l-am testat, desi de ceva timp ma bate gandul sa cer unul ptr testare.
Dar alte routere, inclusiv gigabit, de la TP-Link se mai blocheaza la folosirea utorent.

Ca solutii ar fi limitarea vitezei sau a conexiunilor, sau folosirea Deluge - alt client, multiplatforma, dar care solicita mult mai putin routerul.

#15
Andrei85

Andrei85

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 140
  • Înscris: 15.10.2006
  • ID membru: 102,872
  • Locație: Romania, Bucharest

View Postcarmenclara1, on 03 noiembrie 2013 - 13:54, said:

p2p presupune multe conectiuni simultane -> necesita multa putere de procesare mai ales la viteze mari. -> daca faci setari moderate la clientul de torrente nu vei avea probleme. downloadul de pe akamai are un numar mult mai limitat de conectiuni parca intre 1 si 8. stai linistit ca Archer C7 e o solutie foarte buna.

1) Banuiesc ca p2p = Peer to Peer = Torente. Daca da, la cine te refereai cand ziceai de puterea de procesare, la procesorul PC-ului sau al router-ului? (in conditiile normale in care netul imi intra intai in router si pe urma prin patch in PC)
2) ce ar trebui sa fac ca sa pot descarca constant cu 80 - 100 MB/S?

View Posteiffel, on 03 noiembrie 2013 - 15:24, said:

Archerul nu l-am testat, desi de ceva timp ma bate gandul sa cer unul ptr testare. Dar alte routere, inclusiv gigabit, de la TP-Link se mai blocheaza la folosirea utorent. Ca solutii ar fi limitarea vitezei sau a conexiunilor, sau folosirea Deluge - alt client, multiplatforma, dar care solicita mult mai putin routerul.

Inca nu mi-e clar, utorrent e generator de probleme la viteze mari, sau TP-Link in general ca marca nu suporta un trafic sustinut de viteza mare? Mai clar zis, schimb softul ca e prost sau ma orientez la un router (si mai) capabil decat Archerul?

Cat de important este cablul/mufele folosite? Am gasit niste articole care cred ca merita citite putin:

http://en.wikipedia....ki/Twisted_pair

http://en.wikipedia....ategory_6_cable

Nedumerirea mea vizavi de ce am citit acolo este: daca creste bandwith-ul (folosind un cablu mai bun) => trafic sustinut mai bun? Mai am de studiat problema...

#16
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 30,417
  • Înscris: 15.06.2004
  • ID membru: 18,388

1. In mod clar s-a oferit la procesorul routerului.

2. uTorrent e generator de probleme ( au aparut pe la versiunea 2 din cate am auzit si eu ), blocarea am intalnit-o si pe unele ASUS sau LinkSys. Ti-am oferit deja si varianta de soft - Deluge.

3. E bine sa ai un cablu bun - obligatoriu FTP, preferabil Cat 6 - merge totusi si Cat 5e pe distante mici fara probleme. In felul asta nu ai pierderi la frecvente mari.


Dar la torenti dupa cum am spus mai sunt si alte variabile - pot exista restrictii de viteza de al providerul tau, depinde de cati seederi sunt si unde anume - daca sunt in reteaua ta sau nu - viteza asta de la RDS e in reteaua interna, cu interconectarile cu ceilalti provideri, nu mai ai nicio garantie ca se va pastra, etc.



#17
Andrei85

Andrei85

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 140
  • Înscris: 15.10.2006
  • ID membru: 102,872
  • Locație: Romania, Bucharest
Cu ajutorul vostru mi-am mai lamurit din intrebari, asa ca am fost aseara si am facut cumparaturi:
  • CPU: Intel I7 4771 Haswell Socket 1150 3,5 GHz 8 MB cache
  • MB: Gigabyte Z87-D3HP
  • RAM: Corsair Vengeance 2x8 GB 9-9-9-24
  • HDD: Seagate ST3000dm001 3TB 7200 RPM 64 MB cache
  • BD writer: Asus BW-16D1HT
  • Router: TP-Link AC 1750
Chipset-ul de LAN este I217-V. Am gasit ceva documentatie despre el:
http://www.intel.com...r-datasheet.pdf

http://www.intel.com...amily-brief.pdf

Revenind putin la problema cablurilor si a mufelor:
1) banuiesc ca netul ajunge undeva in bloc prin fibra optica la o cutie de distributie. De acolo, imi vine firul mie pana in casa (sau mai trece prin alte cutii de distributie pana ajunge la mine). Banuiesc ca si cablul ala trebuie sa fie tot categorie 6 nu? Ori, cum gigabit-ul e suportat inca din categoria 5 e foarte probabil ca cei de la RDS sa foloseasca cablu categorie 5 din motive de cost. Deci eu ar trebui sa imi cumpar de undeva cablu categorie 6 sau 6a daca gasesc si mufe aferente si sa ma rog de cei de la RDS sa foloseasca cablul meu care e mai bun.
2) intrebasem mai sus, daca creste bandwith-ul (folosind un cablu de categorie mai buna) => cresterea vitezei de descarcare?
3) dupa ce am mai citit despre cabluri, cred ca cea mai buna varianta ar fi S/FTP nu?
4) aveti idee de un magazin din Bucuresti de unde as putea cumpara cablu la metru si mufe?
5) se mai potriveste clestele sertizor pentru mufele astea noi?

Multumesc pentru sfaturi!

#18
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 30,417
  • Înscris: 15.06.2004
  • ID membru: 18,388
1. Da fibra ajunge la o cutie de distributie, la mine in bloc e cate una ptr fiecare 3 etaje. Nu stiu insa daca cei de la RDS vor schimba si cablul ptr noua viteza, desi asa ar trebui. Nu stiu pe nimeni care sa fi trecut la astfel de contract sa intreb.
2. Posibil, dar doar ptr ca scad pierderile la frecventa ridicata.
3. S/FTP exista de cat 7 - nu am vazut de cat 6, dar nu e o solutie decat ptr distante foarte mari ( 100m ), si nu e mufabil. Nu vei gasi mufe ptr el. Ptr o casa FTP-ul e mai mult decat ok.
4. Nu cunosc. Sau mai bine zis ,stiu ceva dar cablul care il vand ei e prost. In general cam greu prin magazine care vand la metru cu cablu de calitate.
5. Da, la exterior este la fel. Interiorul difera la Cat 6 fata de Cat 5.

Reclamă

Bun venit pe Forumul Softpedia!

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users