Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...

Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...
 Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...

Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11
 securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...

De unde cumparati suspensii / gar...

[UNDE] Reconditionare obiecte lemn
 Infiltratii casa noua

sugestie usa interior

ANAF si plata la selfpay

Imprimanta ciss rezista perioade ...
 

Un proprietar de cosmar [caz real , dati-mi un sfat]

- - - - -
  • Please log in to reply
90 replies to this topic

#1
chiriasDezamagit2000

chiriasDezamagit2000

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 600
  • Înscris: 10.10.2013
Am zis ca singur fiind , sa fac o economie la bani si sa nu imi iau o garsoniera ci sa stau in gazda. Am gasit un anunt , o camera in un aparatament de 2 camere, zona buna , aproape de metrou. 550 ron chiria + 350 ron garantie.

In prima seara merg vizitez , imi prezinta un contract tiparit si pare foarte normal si bine crescut proprietarul. Merg sa scot banii de pe card si cand ma intorc il gasesc scriind un contract de mana in care zice ca a primit de la mine suma x pentru 30 zile , si ca acel contract poate fi reinoit lunar la aceeasi suma. I-am zis "hai sa facem contract pe un an" si a raspuns "facem maine , azi nu am buletinul si sunt obosit , doar atat sunt in stare sa fac".

Blestemul meu a inceput aici. Lacomia si naivitatea m-au facut sa nu imi imaginez un scenariu rau , sa il cred pe omul la 37 de ani ai lui , si sa nu mi se pare nimic iesit din comun. Ce nu as da azi sa ii fi zis atunci "vrei sa ma furi , de ce ma minti ?".
Insa ca o oaie proasta ce sunt am semnat si i-am dat banii.

ziua 1:
Imediat ii zic ca vreau sa imi transport lucrurile (era duminica seara si luni aveam de lucru) el imi zice ca nu are decat o cheie , si ca pleaca si vine pe la 3 noaptea. Ii zic ca e ok , sa imi dea mie cheia si il astept eu la 3. Zis si facut , doar ca venit inapoi pe la 10 jumate si i-am deschis. Aceasta cu 3 noaptea a fost genul clasic de minciuna a lui , omul asta scoate minciuni pe loc , poate in sinea lui nici nu e in stare sa discearna adevarul.

11 noaptea adorm si el la 11:16 imi trimite urmatorul sms "Daca nu dormi as avea ceva foarte improtant sa iti spun". Eu evident dormeam , l-am citit abia dimineata. La 11:23 imi trimite al doilea sms "Sa ma trezesti cand pleci".

ziua 2:
Dimineata citesc sms-urile si merg la el (sa trezit) si il intreb ce e cu sms-urile alea. Incepe rugaciunea clasica "X, eu am avut o mare datorie de platit , si sunt in o mare criza de bani , poti sa imi dai si chiria pe luna viitoare ?".
Eu eram proaspat trezit din somn , si avea un fel de a vorbi , i se citea disperarea si rusinea pe fata , ii zic ok. merg cu el la un bancomat si ii dau 250 ron, ii zic ca mai mult nu imi permit.

Seara revin de la lucru , realizand ca sunt un prost care da bani imprumut (orice strain ce iti cere imprumut probabil vrea sa te fure si cu siguranta te-a luat de mare fraier), cum intru pe usa el dupa niste politeturi ma itnreaba de banii aia , eu ii zic ca nu ii mai dau. Incepe o mare demonstratie de rugaminti , ca nu are ce manca luna asta si cred ca ia dat si o lacrima. Vorbea extrem de umil si de politicos si imi era mila de el.
Ii zic politicos  ca nu ii dau , el imi zice "macar 50 lei ca am sunat baietii sa vina cu cheia, si trebuie sa le dau garantia 3 milioane". Ma enervez , il intreb cand vin baietii (desi el mi-a zis ca inainte a avut un cuplu) , zice ca in 10 minute ,il inteleg si merg jos , scot 50 lei si ii aduc.

Cand intru doi baieti , rosii de furie la fata , proprietarul era speriat. Toti trei fac ochii cat cepele la mine. Ii salut , merg la mine in camera , asta vine dupa mine si ii dau 50 lei. Am fost politicos (si extrem de fraier) cand trebuia sa ii intreb pe cei doi fosti chiriasi cum e acest proprietar , ca as fi aflat poate multe.

Ziua 3: nu l-am vazut la fata ,eu plec devreme la lucru si ma introc tarziu , el era plecat. Ce observ insa e ca mancarea mea din frigider (niste fructe) a disparut o treime , si ca frigiderul era mare (cat peretele) , rula , dar era absolut gol.

Ziua 4: la fel nu l-am vazut decat 2 minute , el sta zilnic si fumeasa in bucatarie uitandu-se la tv (un tv vechi si urat) desi restul aparatelor sunt mai recente.

Ziua 5: apuc sa vorbesc un pic cu el , ma intreaba daca il pot ajuta cu restul de chirie , discut depsre povestea lui : casatorit a facut credit , acum desparit are in continuare rata la banca.

Ziua 7, sambata: dimineata e plecat , seara vine si ma invita in bucatarie la o cafea , si incepe un val de milogiri. Faceam ochii cat pepenii ca nu imi venea sa cred ce vad. "X , intelege-ma , te implor , am nevoie disperata" , dupa un minut "hai X , ajuta-ma si pe mine cu banii aia". A fost o jumatate de ora in care am obosit cat o zi de dat la sapa. Am incercat sa fiu politicos si sa il rejectez frumos , cu scuze gen nu am nici eu bani ca mai e mult pana la salariu.

Mi-a zis si motivul pentru care e despartit : l-a inselat nevasta. Iar creditul e facut pe numele ei , apartamentul e pe numele lui , el e girant la credit si desi nevasta nu a mai paltit ratele idn ianuarie , el le plateste sa nu piarda apart.

Baut fiind il suna pe sefusu sa ii ceara o favoare. Ala ii zice ca nu si ca unii colegi au zis ceva urat despre el (nu am inteles ce). Asta am auzit ca eram langa el cand vorbea. Incepe sa se ratoiasca la sefusu ca mint colegii sai. Seful inchide si il mai suna de doua ori tot ratoinduse impotriva colegilor. Era sambata seara ora 9. Seful ii raspunde si inchide repede. La al doilea telefon el repeta "cum adica sa nu mai vin la serviciu , dar nu se poate, eu sunt un angajat model..." inca vreo 5 telefoane la sef , de data asta cu rugaminti , la fel el zice o porpozitie doua si ala ii inchide.

Ma duc la mine speriat si uimit de circul acesta.

Ziua 8: imi da sms-ul "Sorry pt aseara ! Am luat mai mult la bord! Sper sa nu te superi." Il vad doar 5 min in toata ziua , nu vb nimic cu el.

Ziua 9, luni: imi da urmatorul sms pe la 7 seara "Ti-am spus ca am datorii . Daca ma pot la tine intinde". Vine la mine in cam si ma roaga vreo 10 minute , il refuz. Pleaca apoi din casa si pe la 8 (fix o ora dupa primul sms) vine al doilea sms "Daca ma aj chiria ta va aj la 500 lei pe luna. Iti promit !"

Ziua 10 , marti: seara vin , il salut , el e beat. Ma saluta si merg in cam mea. Il aud vorbind singur (tipa) cu o femeie imaginara. Bea (sau se droga poate ?) in bucatarie, apoi alerga in dormitorul lui si tipa "Nuti aici esti ?" si imediat cu voce normala "bai ce prost sunt". Eu sunt in camera mea si ma mir.

Timp de o ora vorbea singur si alerga din o camera in alta (am iesit sa arunc o privire , ma recunoscut dar tot singur vorbea beat fiind). De doua ori a ciocanit la mine in usa dar nu a intrat. A treia oara ciocane si intra , zice "tu esti ?" si iese.
Eu mirat nu stiu cum sa reactionez in situatia asta.

Dupa ora de alergat (de la aprox 10 la 11) se opreste in camera lui si adoarme. Culmea ca la el stinsese lumina , dar in tot restul apart , toate celelalte becuri , si TV-ul le lasase aprinse. Desi TV-ul cred ca il lasa mereu aprins. Merg si sting luminile , si ma intorc in camera mea. Dupa inca o ora , la 12 noaptea, ma imbrac in pijama si ma asez in pat. Inchid lumina si dau sa adorm.

Stand un minut asteptand sa imi vina somnul dupa ce grozavie am vazut , imi dau seama ca de cand am venit in apartament mirosea ceva urat. Ma intreb speriat "nu o fi lasat gazul aprins la aragaz ?".
Merg in bucatarie , pe intuneric (imi era frica sa aprind orice , daca era gaz) si vad ca aragazul scotea un harait. Aprind celularul , vad ca aragazul incepea sa se topeasca la unele parti de plastic , cuptorul era aprins in tot acest timp.
Foarte incins aragazul si mirosea urat. Plasticul de la manerul cuportului se inmoise si decolorase.

Nu realizez ca daca ardea cu flacara sau nu , doar ca era foarte fiebinte si deschid geamurile bucatariei , camerei mele , usa de la intrare. Credeam ca e posibil sa fi fost gaz si sa ma intoxic.
Il aud pe asta cum sforaie in camera lui si la un moment dat tuseste si nu se mai aude nimic. Ma gandesc ca poate sa intoxicat cu gaz si il trezesc. Ii zic de aragaz , merge si toarna niste apa peste el si se culca.
Parea insa treaz/normal cand s-a trezit.

Ziua 10: a doua zi dupa faza cu gazul , imi cere de vreo 2 ori in ziua aia 15 lei , il refuz. Si imi zice ca a adormit cu cuptorul aprins , nu e nimic de ingrijorat.

ziua 11 , 12 (miercuri si joi): nimic nou , nu il vad la fata decat 1 minut pe zi

Ziua 13 , vineri: Obosit merg spre casa cand ma suna: "X , vine diseara un coleg , stam de vorba , discutam , el ami cnata la chitara , bem bere, te superi ?". Ii zic ca nu , in fond e casa lui. Seara (pe la 11) vien cu cineva , nu l-am vazut ca erau in bucatarie si eu la mine. Eu adorm , nu aud nimic.

Ziua 14 , sambata: ma scol la 5 dimineata , il aud pe invitatul lui cum pleca si adorm la loc. In timpul zilei el ma intreaba daca i-am auzit noaptea cum se certau.
Spre seara ma intreaba daca vreau sa cheme el o femeie sa faca curatenie , el platind-o din banii lui si eu sa trebuiasca sa cumpar doar consumabilele. Imi da o lista cu detergenti si imi mai cere imprumut 50 lei.
A schimbat tonul pe care imi cerea imprumut "hai mai X , da-mi sa ies in oras si eu".

Ziua 15, duminica ma trezeste la 8 dimineata cu un telefon "X, credeam ca m-ai apelat". Urmeaza urmatoarele sms-uri:
7:30 (sms-ul l-am vazut dupa telefonul lui de la 8) "Pe langa alea tre sa mai iei si odorizant de vas si interios vas wc si pt bucatarie un mop nou"
8:28 " Am intrat in incurcatura dar t-eas ruga cand vine femeia de serviciu in jur de ora 12 o sa trebuiasca sa ii dai 15 lei pt taxi. Imi cer scuze dar trece datoria la nota mea te va suna ea"
8:32 "Dupa 12 12:30 ajungem"  (cu o zi inainte ii zisesem ca maine la 12 tre sa ma intalnesc cu un coleg)
12:30 "Imi par rau dar femeia nu mai vine azi"

Evident eu ca ultimul prostan cumparasem un morman de detergeti , si impreuna cu 15 lei (am ezitat mult dar m-am gandit sa nu il las sa se faca de kkt in fata femeii ca nu are bani)  le lasasem la el pe masa.

Seara ma intorc acasa , ala zice ca ii pare rau ca nu a venit femeia. Ma culc la 11, la 1:30 noaptea ma trezesc asta dadea cu aspiratorul in bucatarie.
Ce facea , dadea 5 minute , apoi arunca cu ceva pe jos si bocanea tare , si apoi incepea cu aspiratorul. De vreo 2 ori a paasat (fara sa bata) pe clanta la mine , dar pusesem ceva in usa si nu a intrat.
La 3 noaptea a terminat de dat cu aspiratorul si s-a culcat. A inchis el TV-ul cand a adormit.

Nu reuseam sa adorm si am simtit cutremurul treaz. Evident inca juma de ora nu am reusit sa adorm dupa cutremur , ca vorbeau jos doua femei isterice iesite in strada de frica cutremurului.

Ziua 16 , ultima zi: Plec la lucru dimineata , nu il vad la fata. La 6:30 seara (inainte de a porni de la lucru spre casa) el imi da urmatorul sms:
"Imi cer scuze ca inisist dar nu am reusit in alta parte te rog ajuta-ma cu 200 lei si ti dau inapoi luni. Chiar am nevoie de ei si ai fi singurul care m-ar putea ajuta. Pe buna m-ai inteles si chiar am nevoie urgenta de ei. Sper ca ma poti ajuta. Sanatate".
La 20:04 , (eu eram in metoru) imi dal urmatorul "Sa nu ma uiti te rog din suflet."

Imi fac planul sa ma mut in aceeasi seara la un prieten. Merg la el si ma intreaba de bani , ma rastesc ii zic de unde bani. Ajunge prietenul cu masina si duc jos un o geanta de haine.
Revin sus , impachetez al doilea bagaj si cand sa ies ma itnreaba daca plec, ii zic ca plec cateva zile sa stau cu altcineva. Desi parea baut , foarte mirat (dar prietenos) imi zice "X , tu chiar pleci ? " eu da, plec cateva zile si revin probabil ca nu stiu cat pot sta in celalta parte. "Pot sa te ajut cu ceva , ai bagaje multe ?" ii zic ca nu , ca nu iau totul.
Si ma intreaba daca poate sa dea anunt ca inchiriaza din nou camera. Raspund ca nu , il voi suna sapt viitoare sa ii zic daca ma mut sau nu. "Hai mai X , te rog , lasa-ma sa caut macar".
Era interesat sa gaseasca alt fraier , si bucuros ca eu plecam. Asta la dat de gol si imi e clar ca era planificat din prima clipa.

Ii zic "ti-am dat in total 1215 ron , din astia vreau 600 inapoi". El zice , "desigur , banii tii dau cand noul chirias imi plateste garantia."


--------------------------------------------------

Am dormit 2 nopti in alta parte si ieri il sun zicand ca ma intorc. El zice ca a cautat chiriasi dar nu a gasit , insa il suna cienva dupa ora 10 seara ca sa ii zica daca a facut rost de bani sa se mute.
Ii zica ca e bine ,c a daca se muta ala vin eu si imi iau banii , iar daca nu vin eu inapoi. La 10 seara ma suna si imi zice ca pot sa vin , ca nu a iesit nimic.

La 10 juma seara il sun zicand-ui ca vin maine , el zice ca nu poate ca a vorbit cu un baiat venit din italia care daca se muta i-a promis lui ca pe 17 luna viitoare o sa ii plateasca avansul pe 3 luni si asa el ar pierde bani.
Ii zic ca nu poate sa faca asta si ca vorbim maine.

Azi il sun si intreb daca are sa imi dea banii sau ma mut inapoi. Incepe cu rugaciuni, sa il inteleg si pe el , mi se face greata si ii zic ca nu imi pasa de ce promisiuni are el si inchid.
Ma suna imediat si imi zice ca nu ii place cum il amenint (ce amenintare) , ii zic ca nam timp si inchid. Suna a treia oara si inchid fara sa raspund.

Dupa 5 minute imi da urmatorul sms: "Tu nu mai ai ce cauta aici cu asemenea amenintari. Cheile le ai degeaba pt ca o sa schimb yalele. Osa te sun cand am banii sa tii dau. Tu ai plecat asa ca ti-ai asumati ! Daca nu ne intalnim pe cai legale. Amenintarile pastreazale pt tine."
--------------------------------------------------

Imi este clar ca are experienta in a tepui oameni in felul acesta si ca totul a decurs conform planului sau. Ultimul sms al sau este chair genial , e foarte bine gandit.

Ce va intreb , eu ce posibilitati legale am acum sa imi recuperez banii ? (asta daca exista vreo posibilitate).

#2
petre69

petre69

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 35,785
  • Înscris: 27.01.2009
Trece-i la pierderi si nu va mai mutati la tot felul de ageamii
550 e enorm pentru o camera

#3
DjMx

DjMx

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,051
  • Înscris: 04.07.2009
Mai incerci cu vorba buna de cateva ori, daca nu merge ii produci pagube de 1000 de ron.

#4
Gonthar

Gonthar

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 3,581
  • Înscris: 15.10.2006
Baga-i mai bine numele aici, in caz ca vor altii sa se mute in chirie la el si au inspiratia sa caute mai intai pe net, sa afle cam ce fel de persoana este....

#5
Heto

Heto

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 283
  • Înscris: 10.12.2012

View PostchiriasDezamagit2000, on 10 octombrie 2013 - 18:58, said:


Lectiile de viata se platesc. Asta a ta nici nu a fost foarte scumpa.

#6
petre69

petre69

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 35,785
  • Înscris: 27.01.2009

View PostGonthar, on 10 octombrie 2013 - 19:09, said:

Baga-i mai bine numele aici, in caz ca vor altii sa se mute in chirie la el si au inspiratia sa caute mai intai pe net, sa afle cam ce fel de persoana este....
Exact
Macar sa nu mai ia si altii teape de la saracia asta de proprietar

#7
master_oz

master_oz

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,804
  • Înscris: 13.08.2009
Poti sa te intalnesti cu viitorul chirias si ii comunici sa fie atent si sa plece. Stiu un caz similar, urmatorii chiriasi au fost avertizati sa-si puna camere de supraveghere. Culmea acestia chiar lucrau in domeniu si asta era in plan, dar s-au bucurat ca au fost avertizati.

Ai SMS-urile, poti merge la politie, nu cred ca rezolvi mare lucru pentru recuperarea datoriei, dar tot ii faci ceva probleme.

Oricum, faina povestea, am citit-o cu placere.

#8
Super Chief

Super Chief

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,491
  • Înscris: 21.08.2007
Stii vorba aia ca nici in tine sa nu ai incredere?

Faci pe dracu in patru, cauti un alt coleg care sta in chirie sau chiar pe altul, dar care il stii cat de cat, nu mai zic de o fata si luati impreuna in chirie. Nu sta cu proprietara/ul in aceeasi casa.


#9
crisstonne

crisstonne

    Ἀταραξία

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,295
  • Înscris: 13.01.2011
Ai talent, poţi să ţii omul cu sufletul la gură, rar am avut răbdare să citesc atâta pe softpedia...

Apucă-te să scrii foiletoane... şi nu mai este cazul să recuperezi banii  : )

#10
bilti

bilti

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,020
  • Înscris: 14.11.2006
foarte frumoasa nuvela! ti-ai putea recupera din bani daca ai publica-o la un ziar la coltul vesel.

#11
TurcuOvidiu

TurcuOvidiu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 441
  • Înscris: 14.01.2013
Si eu am avut probleme cu fostul proprietar. Dupa ce imi recuperez garantia, la mijlocul lunii, dupa ce platesc diferenta de curent, voi scrie povestea cu ei cu toate detaliile, nume, adresa, tot.

Voi scrie si despre locul unde am facut nunta anul trecut, unde am intalnit cei mai vicleni oameni si ii avertizez pe cei care doresc sa faca nunta in Arad sa nu faca nunta la ei. (Voi da nume cand voi posta)

Dar... daca scriu aici cu lux de amanunte, nu ma poate da in judecata daca vede numele lui aici? Ca daca nu, atunci as vrea sa scriu si despre ultimul meu loc de munca, unde am avut ocazia sa intalnesc ultimele depravate din domeniu.

Edited by TurcuOvidiu, 10 October 2013 - 19:48.


#12
petre69

petre69

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 35,785
  • Înscris: 27.01.2009
Scrie tot frate ca nu are ce sa-ti faca

#13
luca.matei

luca.matei

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 223
  • Înscris: 08.03.2007
Da-l in gat. Politie, ca poate il sperie aia si recuperezi banii (sanse minime) / administratia financiara, ca inchriaza si nu declara contractele (nu da impozit)

#14
cactusulrosu

cactusulrosu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 25
  • Înscris: 24.09.2013
spunea maiorul burcea in filmul terminus paradis: "bine ai venit rau ai nimerit" muta-te cat mai repede, mai bine stai in gara decat cu un nebun de asta

#15
Friskey

Friskey

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 11,500
  • Înscris: 11.01.2013
S-a intalnit hotul cu prostul.

#16
varu_alin

varu_alin

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 796
  • Înscris: 01.02.2009
Nu as sta cu proprietarul in casa nici platit. Cred ca cea mai buna solutie e sa cauti o fata si impreuna sa luati ceva in chirie. Nici nu stii ce se poate ivi de aici.
In fine, nu cred ca ai ceva sanse poate doar acel contract de mana.
Acum e usor ca il dai in judecata pentru inselaciune si va intalniti la mediator.

#17
cephalophodes

cephalophodes

    .★☆ ★☆ ★☆ ★☆.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,493
  • Înscris: 22.09.2011
Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image

ce-am ras frate.....

#18
campary

campary

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,330
  • Înscris: 16.09.2005
Ai contractul de inchiriere semnat de el. Te duci cu contractul la administratia financiara si il dai in primire ca inchiriaza apartamentul si nu declara. Il vor baga la evaziune fiscala si ii fac dosar penal/ Tu vei fi folosit ca martor. Inca o plangere la politie pentru inselaciune si cred ca e suficient.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate