Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Skoda Fabia 1.0 TSI (110 CP)- 19 ...

Mezina familiei, Merida BigNine

The Tattooist of Auschwitz (2024)

Se poate recupera numar de telefo...
 Upgrade de la MacBook Pro M1 cu 8...

Ce tip de monitor am nevoie pt of...

Resoftare camera supraveghere

Laptop Gaming
 Cu ce va aparati de cainii agresi...

Nu imi platiti coletul cu cardul ...

Exista vreun plan de terorizare p...

Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...
 Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric

CIV auto import
 

MISA & Bivolaru - pro si contra

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
28765 replies to this topic

#9937
opo

opo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,591
  • Înscris: 24.08.2006
@Mihai Scuze dar nu inteleg, Narcis, care a adus un Brand la curs [era perfect pentru scos ochii], nu mai reprezinta cursul? Uita pe http://yoga-club.ro/Despre_noi.php nu scrie nimica de Misa, Bivolaru, nici macar nu-l prezinta ca fiind profesorul care l-ar fi invatzat pe el [k sa nu mai vb de maestru eliberat samdp].  

Quote

Profesori:


Swami Vivekananda Saraswati


Swami Vivekananda Saraswati - Narcis Eduard Tarcau este un stralucit exponent al unui unic si modern trend in gandirea Yoga. Educat ca si inginer, este un pasionat si dedicat profesor al adevarului, vechilor linii ale Yogai Indiene si Tibetane, linii care s-au pierdut in ‚piata actuala spirituala’.Cu toate ca Swami Vivekananda Saraswati nu deviaza in spirit din invataturile traditionale ale vechilor maestri el a reusit sa gaseasca resursele actuale spirituale, nu ca fiind ceva dogmatic si mort, ci existand ca o stiinta vie, care in acelasi timp implineste dorintele fundamentale ale omului.In 1990 se muta in Danemarca unde fondeaza NATHA, acum cea mai mare scoala daneza de yoga. Opt ani mai tarziu SwamiVivekanandaSaraswati a fost acceptat ca membru in Mensa International; el a petrecut 5 ani in India unde a predat in Rishikesh si a fost atat de bine apreciat pentru munca sa incat guvernul Indian nu a gasit alt yoghin mai bun care sa le reprezinte tara la lnternational Yoga Week decât un roman.  SwamiVivekanandaSaraswati  a atins inalte nivele ale realizarii spirituale. El este unul din foarte putinii profesori experimentati in Yoga  Kundalini si Gnostica Crestina, si de asemenea Shivaism Kashmirian. SwamiVivekanandaSaraswati ne descopera o coerenta reprezentare a lumii spirituale intr-o impecabila forma practica.

Nume la Nastere :
                             Narcis Eduard Tarcau

Activitate si realizari:
                            
                              2002-pana in prezent: Agama Yoga International, Tailanda, www.agamayoga.com

Yogacharya

                              Fondator, presedinte si mentor al Agama Yoga.

                              Sustine cursuri permanente de Hatha-yoga, Laya Yoga si Kundalini Yoga cu o audienta totala de peste 2000 de studenti.

                              Sustine seminarii si ateliere intr-o vasta gama de subiecte conexe: Fundamente metafizice, Yoga tibetana, Tantra, Arta de a muri (comentarii la Cartea Tibetana a Mortilor), Introducere in angelologie, Parapsihologie si yoga, Dezvoltarea masculinitatii/feminitatii, Sivaism Casmirian si multe altele.

Extinsa activitate internationala. Workshop-uri, conferinte si prelegeri in: Grecia, Israel, Olanda, Spania, Italia, Elvetia, Tailanda, India.

                               Fondator si mentor al filialelor Agama Yoga in: India, Israel, Grecia, Columbia, Canada.

                               1998–2002        Rishikesh, India

Yogacharya
                             Primeste Sannyasa Diksha (titlul de Swami si numele spiritual Vivekananda) in 18 aprilie 1998 cu ocazia festivalului Maha Kumbha Mela de la maestrul yoghin Swami Munishananda Saraswati, Vishwaguruji Mahamandaleshwar, la Ved Niketan Ashram (Rishikesh). Este probabil primul roman in istorie care a primit aceasta distinctie. Swami Vivekananda apartine familiei spirituale Saraswati si este membru al organizatiei Niranjani Akhara din Haridwar, India. Profesor invitat la Ved Niketan Ashram in perioada 1998-1999 cu o audienta de peste 500 de studenti din toate tarile lumii.
                            Selectat de Guvernul Indian pentru a reprezenta India la Festivalul International de Yoga, Mussoorie, Uttar Pradesh, India, 1999.
                            Fondeaza propria scoala, Y.O.G.A. in Sarvagashram, Ram Jula, Rishikesh, India si, in perioada 1999-2002, preda cursuri intensive de yoga la peste 3000 de studenti din toata lumea.
                           1990–1998        Fondator si conducator al scolii Natha Yoga din Copenhaga, Danemarca, cu o bogata activitate de predare yoga si terapii alternative. Aceasta institutie supravietuieste si in prezent, desi sub o alta administratie, fiind una din cele mai cunoscute scoli de yoga din Danemarca.

EDUCATIE
Studii clasice:

    *      Absolvent al Institutului  Politehnic Bucuresti, Facultatea de electronica si telecomunicatii, ca inginer, promotia 1986
    *      Bacalaureat in matematica si fizica, absolvent promotia 1980
    *      Studii in domeniul stiintelor alternative:
    *      Yoga incepand din 1981, certificat de Ministerul Sanatatii in 1990 si de Societatea de Yoga si Parapsihologie din Romania in 1991
    *      Sanscrita sub conducerea Dr. Amita Bose  in cadrul Universitatii Bucuresti in perioada 1984-1985
    *      Sanscrita in cadrul Universitatii din Copenhaga in perioada 1992-1993
    *      Chiropraxie si medicina populara sub indrumarea Parintelui Dr. Mihail Elefterie, Manastirea Secu, judetul Neamt, in perioada 1986-1989



DOMENII DE EXPERTIZA:

    *      Yoga – atat Hindusa (versiunea Vedantica si cea Tantrica) cat si Yoga Tibetana
    *      Terapii alternative, yoghine si naturopatie
    *      Parapsihologie si radionica
    *      Chiropraxie
    *      Astrologie si stiinte oculte
    *      Sivaism Casmirian
    *      Metafizica si filozofia religiilor
    *      Gnoza crestina si crestinism ezoteric
    *      Consiliere si planificare familiala alternativa
  
     Oricum ca si ideee un site mai naspa nu am vazut. Se vede ca nu sunt specialisti in asa ceva, poate cel mult diletanti. Poze cu posturi Yoga folosind femei imbracate, nici un nud pe tot siteul?Poi ce fel de oameni vrea Narcis sa atraga la cursul lui? Nu e normal, va spun eu, si in plus nu am gasit nici chestii depre masoni. Poi asa yoga e cam plicticoasa  :yawn: , nu cred ca vor avea prea multi cursanti.
     Spune-i tu Mihai cum se face, ca daca ii iei locul si aici ca la Natha, iti imaginezi plictiseala  :whistling: ??

Edited by dildo, 17 November 2006 - 16:41.


#9938
adytia

adytia

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 29
  • Înscris: 14.11.2006
Pranayama for Awakening Kundalini

When you practise the following, concentrate on the Muladhara Chakra at the base of the spinal column, which is triangular in form and which is the seat of the Kundalini Sakti. Close the right nostril with your fight thumb. Inhale through the left nostril till you count 3 OMs slowly. Imagine that you are drawing the Prana with the atmospheric air. Then close the left nostril with your little and ring fingers of the right hand. Then retain the breath for 12 OMs. Send the current down the spinal column straight into the triangular lotus, the Muladhara Chakra. Imagine that the nerve-current is striking against the lotus and awakening the Kundalini. Then slowly exhale through the right nostril counting 6 OMs. Repeat the process from the right nostril as stated above, using the same units, and having the same imagination and feeling. This Pranayama will awaken the Kundalini quickly. Do it 3 times in the morning and 3 times in the evening. Increase the number and time gradually and cautiously according to your strength and capacity. In this Pranayama, concentration on the Muladhara Chakra is the important thing. Kundalini will be awakened quickly if the degree of concentration is intense and if the Pranayama is practised regularly.  
                                                
                                                                                By
                                                                            Sri Swami Sivananda

               muzic for rising kundalini

http://www.zshare.ne...rising-mp3.html

http://www.zshare.ne...mantra-mp3.html

Edited by adytia, 17 November 2006 - 16:52.


#9939
dpop

dpop

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 117
  • Înscris: 10.02.2004
a intrebat cineva de ageac

am fost eu la o conferinta de-a lor, si am vazut si materiale.

vorba lui kapalika: vivat kitch-ul spiritual!!

o chestie new age, mentorul lor e un nenea samael aun weor, care se da si el eliberat, sau asa ceva. chestii cu gnoza, karma, boring. despre "autenticitatea" lor (ca e la moda, sa fie calea spirituala "autentica"), un singur exemplu: am citit o brosurica, in care explica marele initiat, nenea weor, cum ca in 2000 vine SIGUR sfarsitul lumii, si imagina diverse scenarii apocaliptice, razboaie.
eu am citit brosurica prin 2002, asa ca...
si au si acolo chestii de sex, relatiile de cuplu nustiucum... mi-a povestit cineva, dar am uitat detaliile ca nu mi s-a parut interesant.

a, o chestie legata de conferinta despre karma la care am fost. presupunand ca eu fur. asta e un pacat, right? sa zicem ca fur de 100 de unitati. teoretic, conform legii karmei ar trebui sa ma fure cineva de 100 de unitati, right? (sau sa patesc un rau in "valoarea" respectiva). dar cand ma fura cineva de 20 unitati, imi dau seama ca nu e bine sa fur, si ma caiesc, imi schimb modul de viata, etc. deci nu mai fur, si lectia am invatat-o. mi se sterge karma ramasa de 80 de unitati, avand in vedere ca m-am (po)cait? sau continui sa o platesc?
voi ce parere aveti?


edit: PS. unii aparuti mai nou pe topic, m-au facut sa-mi aduc aminte:  CANGURI, CANGURI !

Edited by dpop, 17 November 2006 - 16:56.


#9940
silvia bungrazescu

silvia bungrazescu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 635
  • Înscris: 08.09.2006

View Postdpop, on Nov 17 2006, 17:54, said:

a, o chestie legata de conferinta despre karma la care am fost. presupunand ca eu fur. asta e un pacat, right? sa zicem ca fur de 100 de unitati. teoretic, conform legii karmei ar trebui sa ma fure cineva de 100 de unitati, right? (sau sa patesc un rau in "valoarea" respectiva). dar cand ma fura cineva de 20 unitati, imi dau seama ca nu e bine sa fur, si ma caiesc, imi schimb modul de viata, etc. deci nu mai fur, si lectia am invatat-o. mi se sterge karma ramasa de 80 de unitati, avand in vedere ca m-am (po)cait? sau continui sa o platesc?
voi ce parere aveti?
edit: PS. unii aparuti mai nou pe topic, m-au facut sa-mi aduc aminte:  CANGURI, CANGURI !
cred ca problema karmei este de multe ori gresit interpretata. nu poate fi ca la piata! :)
tine mai mult de cauza-efect. uite de exemplu daca imi bag mana intr-un vas cu apa, nu o pot face fara sa tulbur suprafata apei. asa si in cazul nostru: interactionam cu mediul, cu oamenii si prin asta se produce karma.
la misa se vehiculeaza consacrarea care te scuteste de karma. consider extrem de fals acest lucru.

arderea karmei se face numai prin constientizare. probabil vei fi scutit de restul de 80 de unitati, daca intr-adevar se produce o transformare interioara pe baza constientizarii.

consider de asemenea karma ca un aspect constructiv ce ajuta in evolutia personala, nu ca un mecanism bazat pe legea talionului!

#9941
Stephanie

Stephanie

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 17.10.2006
Buna Silvia (si salutari la toata lumea de aici)

".............consider de asemenea karma ca un aspect constructiv ce ajuta in evolutia personala, nu ca un mecanism bazat pe legea talionului!"[/quote]

Urmaresc discutiile si uite, aici am o intrebare : Ce inseamna evolutie personala? (cum vezi tu asta- mental, intelectual... revelarea sinelui?)


(sper ca nu-s foarte "off-topic".)

Multumesc.

#9942
klopete

klopete

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 420
  • Înscris: 29.10.2006

View Postdpop, on Nov 17 2006, 17:54, said:

a intrebat cineva de ageac

am fost eu la o conferinta de-a lor, si am vazut si materiale.

vorba lui kapalika: vivat kitch-ul spiritual!!

o chestie new age, mentorul lor e un nenea samael aun weor, care se da si el eliberat, sau asa ceva. chestii cu gnoza, karma, boring. despre "autenticitatea" lor (ca e la moda, sa fie calea spirituala "autentica"), un singur exemplu: am citit o brosurica, in care explica marele initiat, nenea weor, cum ca in 2000 vine SIGUR sfarsitul lumii, si imagina diverse scenarii apocaliptice, razboaie.
eu am citit brosurica prin 2002, asa ca...
si au si acolo chestii de sex, relatiile de cuplu nustiucum... mi-a povestit cineva, dar am uitat detaliile ca nu mi s-a parut interesant.

a, o chestie legata de conferinta despre karma la care am fost. presupunand ca eu fur. asta e un pacat, right? sa zicem ca fur de 100 de unitati. teoretic, conform legii karmei ar trebui sa ma fure cineva de 100 de unitati, right? (sau sa patesc un rau in "valoarea" respectiva). dar cand ma fura cineva de 20 unitati, imi dau seama ca nu e bine sa fur, si ma caiesc, imi schimb modul de viata, etc. deci nu mai fur, si lectia am invatat-o. mi se sterge karma ramasa de 80 de unitati, avand in vedere ca m-am (po)cait? sau continui sa o platesc?
voi ce parere aveti?
edit: PS. unii aparuti mai nou pe topic, m-au facut sa-mi aduc aminte:  CANGURI, CANGURI !

Am avut ocazia sa ii cunosc pe cei de la Ageac. Din pacate sunt foarte departe de maestrul lor, iar ceea ce fac acum nu este altceva decit o campanie de aburizare, nimc condesat si concret. Am incercat sa inteleg filosofia lui Samael dar nu am reusit, mi s-a parut foarte stufoasa, o corcitura intre Tarot-yoga-crestinism. Prin ceea ce am spus nu vreau sa neg valoarea lui Samael ci a ceea ce a rams in urma lui. Inca oameni au nevoie de misticism, de lucruri ascunse, de secrete si nu va fi usor darimarea acestor ziduri. Mult mai profitabil pentru sufletul omului e un Dumnezeu desbracat de toate religiile, dar deloc profitabil pentru vinzatori de "cunoastere" sau pentru cei care ne vor "binele" cu orice pret. Intodeauna vina este a cumparatorului!!! Vinzatorii de iluzii, au intodeauna un scop. Banii!!! Cu bani ai mama si tata, fara de ei nici cruce pe mormant, asa spune o veche vorba.

klopete

#9943
achiper2002

achiper2002

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 366
  • Înscris: 25.10.2006
Scuzati-ma ca ma abat putin de la subiect.Acum cateva zile am fost la un cabinet si am facut un asa numit ESG (electro scan gram).Esti conectat cu 6 electrozi la frunte,palme si talpi la un mic dispozitiv conectat la un computer.Apoi computerul iti reda o imagine tridimensionala cu organele interne si iti spune inclusiv cum stai cu hormonii.S-a potrivit foarte bine diagnoza(inclusiv ca am avut de curand o infectie urinara) de exemplu si la dantura se puteau vedea dintii(maselele) cu probleme sau lipsa, etc.Din ce am gasit pe internet am inteles ca este o metoda folosita de medicina spatiala si are acuratete de 80%.Nu am gasit insa pe ce principiu functioneaza,ce anume masoara-ciclicitatea anumitor curenti,amplitudinea lor-cum determina problemele strict pe organ(sau sistem osos)?- poate cunoaste cineva.Numai bine!

#9944
opo

opo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,591
  • Înscris: 24.08.2006

View Postachiper2002, on Nov 17 2006, 18:59, said:

Scuzati-ma ca ma abat putin de la subiect.Acum cateva zile am fost la un cabinet si am facut un asa numit ESG (electro scan gram).Esti conectat cu 6 electrozi la frunte,palme si talpi la un mic dispozitiv conectat la un computer.Apoi computerul iti reda o imagine tridimensionala cu organele interne si iti spune inclusiv cum stai cu hormonii.S-a potrivit foarte bine diagnoza(inclusiv ca am avut de curand o infectie urinara) de exemplu si la dantura se puteau vedea dintii(maselele) cu probleme sau lipsa, etc.Din ce am gasit pe internet am inteles ca este o metoda folosita de medicina spatiala si are acuratete de 80%.Nu am gasit insa pe ce principiu functioneaza,ce anume masoara-ciclicitatea anumitor curenti,amplitudinea lor-cum determina problemele strict pe organ(sau sistem osos)?- poate cunoaste cineva.Numai bine!
:D
eu consider aces post ca o victorie. Deci nu suntem perceputi ca niste satane, din moment ce @achiper se simte aici ca intre prieteni.

Achiper eu nu pot sa iti dau lamuriri, dar sunt sigur ca daca cineva cunoaste ceva detalii, te va indruma. Oricum atentie la off-topicuri sa nu ai surprize. Cred ca sunt topicuri unde poti pune aceasta intrebare si sa fii in tema,  de asemenea, stiind ca Naga e  Doftor si Land se pricepe bine la fizica... puteai sa le trimiti un PM...
In rest numa de bine...

#9945
hanuman

hanuman

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 29
  • Înscris: 17.11.2006
Daca umorul nu lipseste din sutele de mesaje, logica lipseste cu desavarsire din majoritatea  :) Cum doreste cineva, de oricare parte ar fi, sa realizeze un dialog atat timp cat cel mai des se apeleaza la injurii si se folosesc argumente care se regasesc aproape toate ca exemple in orice lista de "logical fallacies"* (recunosc, nu stiu traducerea in romana, dar ideea este de non-argumente)?

S-au creat deja pe forumul asta o suma de legende urbane, cea mai penibila fiind cea cu obsesiile auditive ale unei persoane... Cazul acesta duce cu gandul la vechiul banc cu obsedatul sexual la psihiatru.

Chiar daca nu ma pot lauda cu timpul disponibil pe care se pare ca multi altii il au, ma bag si eu la "dialog", ca e de ras... (un exemplu de prejudecata, asa cum altii pornesc cu prejudecata ca doar ei au dreptate).

Si ca sa linistesc orice tendinta paranoida  :death: am gasit forumul asta printr-o situatie care mi se pare intr-adevar bizara. Am auzit, la a doua mana (sau ureche) cum ca Liviu a scris o scrisoare, si ca poate fi gasita aceasta pe net. Cica "scrisoare deschisa", atat de deschisa incat multi cursanti din Brasov, orasul unde se afla Liviu, nu au auzit de ea decat tot de pe net si din gura in gura. Si asa am gasit-o, si v-am gasit...

View Postsilvia bungrazescu, on Nov 17 2006, 18:38, said:

arderea karmei se face numai prin constientizare. probabil vei fi scutit de restul de 80 de unitati, daca intr-adevar se produce o transformare interioara pe baza constientizarii.

Atata timp cat nu ai putea defini si explica complet ce intelegi prin constientizare, afirmatia despre arderea karmei este la fel de adevarata, sau falsa, cu orice alta parere despre cum "functioneaza" karma. Am vrut doar sa dau un exemplu de parere care are toate sansele sa fie repetata si sa devina legenda...

De asemenea, fara nici o intentie de atac ci doar o readucere in spatiul discutiei, faptul ca unii au cunostinte de sanskrita/tibetana/congoleza sau alte limbi nu elimina o problema clasica: incercati sa traduceti din romana in engleza "mi-e dor de tine". Fara un intreg cadru simbolic cultural, englezul n-o sa inteleaga niciodata ideea, din clasicul "I miss you".

*A propos, o lista destul de completa de "fallacies" poate fi gasita la List of Fallacious Arguments

PS. Tot n-am inteles pana la urma, scrisoarea lui Liviu a fost deschisa de cine? :)

#9946
opo

opo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,591
  • Înscris: 24.08.2006

View Posthanuman, on Nov 17 2006, 19:10, said:

PS. Tot n-am inteles pana la urma, scrisoarea lui Liviu a fost deschisa de cine? :)


   Putem sa iti spunem de cine nu a fost deschisa , adica mai exact de Grigutza? de unde stim asta? E simplu, Liviu nu are mentalul prea dezvoltat, si a compus o scrisoare mai lunga de 10 rinduri, la care nu a atasat nici o bunaciune sau o balenuta, de unde si interesul scazut a lui mosu ca sa ceteasca scrisoarea. O fi vazut-o, poate si a luat-o in mina (dar cum nu mirosea a parfum fin de femeie), si eu sunt aproape sigur ca, in saracia lucie in care traieste si neavind curpapir, a folosit-o in niste aspecte mai practice.

#9947
silvia bungrazescu

silvia bungrazescu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 635
  • Înscris: 08.09.2006

View PostStephanie, on Nov 17 2006, 19:46, said:

Buna Silvia (si salutari la toata lumea de aici)

".............consider de asemenea karma ca un aspect constructiv ce ajuta in evolutia personala, nu ca un mecanism bazat pe legea talionului!"

Urmaresc discutiile si uite, aici am o intrebare : Ce inseamna evolutie personala? (cum vezi tu asta- mental, intelectual... revelarea sinelui?)
(sper ca nu-s foarte "off-topic".)

Multumesc.
ma refer la ce se intelege prin "evolutie spirituala", insa fac alergie la aceste notiuni folosite la misa pana la uzare si pierderea oricarei semnificatii! de acea am folosit evolutie personala, pt a sublinia unicitatea fiintei si implicit a caii pe care aceasta alege sa o urmeze.

ce numesc eu  evolutie spirituala? revelarea sinelui?! ce este sinele?! cum sa ma gandesc la "sine", fara sa am o imagine deformata despre el?!
asa ca prefer sa numesc evolutia personala: ceea ce intr-o zi imi va permite sa raspund la intrebarea: CINE SUNT?
(nu prea ma pricep la definitii)

View Posthanuman, on Nov 17 2006, 20:10, said:

Atata timp cat nu ai putea defini si explica complet ce intelegi prin constientizare, afirmatia despre arderea karmei este la fel de adevarata, sau falsa, cu orice alta parere despre cum "functioneaza" karma. Am vrut doar sa dau un exemplu de parere care are toate sansele sa fie repetata si sa devina legenda...
credeam ca toata lumea stie ce e aia constientizare, din moment ce la misa la fiecare trei randuri intalnesti cuvantul respectiv; sau doar vrei sa-mi verifici mie cunostintele? :)

apropo de arderea karmei, la misa se fac meditatii pe ajna la greu pt arderea karmei; ar fi frumos sa stai linistit in fund si sa iti arzi karma, nu?
acest lucru face parte din folclorul misan,din ciclul "adevaruri partial revelate", pt ca in constientizare un rol major joaca intr-adevar ajna chakra, dar pana la "ardere" mai e cale lunga...

Edited by silvia bungrazescu, 17 November 2006 - 19:36.


#9948
hanuman

hanuman

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 29
  • Înscris: 17.11.2006

View Postdildo, on Nov 17 2006, 19:20, said:

Putem sa iti spunem de cine nu a fost deschisa , adica mai exact de Grigutza? de unde stim asta? E simplu, Liviu nu are mentalul prea dezvoltat, si a compus o scrisoare mai lunga de 10 rinduri, la care nu a atasat nici o bunaciune sau o balenuta, de unde si interesul scazut a lui mosu ca sa ceteasca scrisoarea. O fi vazut-o, poate si a luat-o in mina (dar cum nu mirosea a parfum fin de femeie), si eu sunt aproape sigur ca, in saracia lucie in care traieste si neavind curpapir, a folosit-o in niste aspecte mai practice.

O astfel de atitudine sigur incita la dialog   :nonobad:. Cum sa te miri cand unii, cu calmul mai restrans, sar la gatul unor astfel de autori folosind citate mai mult sau mai putin intelese din diverse texte?

View Postsilvia bungrazescu, on Nov 17 2006, 19:31, said:

credeam ca toata lumea stie ce e aia constientizare, din moment ce la misa la fiecare trei randuri intalnesti cuvantul respectiv; sau doar vrei sa-mi verifici mie cunostintele? :)

Era mai mult o problema retorica, nu o intrebare personala. Vroiam doar sa arat ca toti avem pareri pe care le expunem mai mult sau mai putin dar care se bazeaza pe intelegerea fiecaruia. Iar cei ce citesc/afla nu cunosc neaparat si intelesul cuvintelor folosite, le preiau ca atare, apoi mai brodeaza ceva din imaginatie sau alte lucruri auzite in alte parti, si fandacsia-i gata :D

Poate pe seara apuc si eu sa-mi expun parerea personala despre karma si cum functioneaza, ca tot e la fel de adevarata  :)

#9949
silvia bungrazescu

silvia bungrazescu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 635
  • Înscris: 08.09.2006

View Posthanuman, on Nov 17 2006, 20:36, said:

O astfel de atitudine sigur incita la dialog   :nonobad:. Cum sa te miri cand unii, cu calmul mai restrans, sar la gatul unor astfel de autori folosind citate mai mult sau mai putin intelese din diverse texte?
Era mai mult o problema retorica, nu o intrebare personala. Vroiam doar sa arat ca toti avem pareri pe care le expunem mai mult sau mai putin dar care se bazeaza pe intelegerea fiecaruia. Iar cei ce citesc/afla nu cunosc neaparat si intelesul cuvintelor folosite, le preiau ca atare, apoi mai brodeaza ceva din imaginatie sau alte lucruri auzite in alte parti, si fandacsia-i gata :D

Poate pe seara apuc si eu sa-mi expun parerea personala despre karma si cum functioneaza, ca tot e la fel de adevarata  :)
buna strategie! incepi bine, imi place! sa vedem continuarea! :)

#9950
landscape10

landscape10

    Banned by landscape10

  • Grup: Banned
  • Posts: 7,459
  • Înscris: 29.10.2005

View Postachiper2002, on Nov 17 2006, 18:59, said:

Scuzati-ma ca ma abat putin de la subiect.Acum cateva zile am fost la un cabinet si am facut un asa numit ESG (electro scan gram).Esti conectat cu 6 electrozi la frunte,palme si talpi la un mic dispozitiv conectat la un computer.Apoi computerul iti reda o imagine tridimensionala cu organele interne si iti spune inclusiv cum stai cu hormonii.S-a potrivit foarte bine diagnoza(inclusiv ca am avut de curand o infectie urinara) de exemplu si la dantura se puteau vedea dintii(maselele) cu probleme sau lipsa, etc.Din ce am gasit pe internet am inteles ca este o metoda folosita de medicina spatiala si are acuratete de 80%.Nu am gasit insa pe ce principiu functioneaza,ce anume masoara-ciclicitatea anumitor curenti,amplitudinea lor-cum determina problemele strict pe organ(sau sistem osos)?- poate cunoaste cineva.Numai bine!
Aparatul de care spui inregistreaza mai multi parametrii cum ar fi rezistenta electrica a pielii, pulsul, caracterizat la randul lui prin ritm, viteza si intensitate, iar optional si undele creierului (alfa, beta, theta, delta). Apoi rezultatele culese sunt comparate cu o harta standard apartinand unui om perfect sanatos. De exemplu daca pulsul de pe o mana este diferit de cel de pe cealalta mana atunci tensiunea este mica, anumite valori ale ritmului, vitezei si intensitatii pulsului pot trada disaritmii cardiace, fibrilatii ventriculare, etc.
O anume rezistenta electrica a pielii intr-o anumita zona poate trada o infectie, pentru ca in cazul unei infectii rezistenta electrica a pielii scade, si exemplele pot continua. Sper ca ai prins ideea.
Oricum principalii parametrii luati in considerare sunt viteza, rata pulsului pe minut (ritmul), volumul de sange pompat pe unitatea de timp, natura pulsului (regula, neregulat, rapid), rezistenta electrica in anumite zone. Acestora li se asociaza niste valori numerice, care sunt apoi comparate cu valorile pe care ar trebui sa le aiba un om sanatos. Cand exista discrepante, se ia harta si se identifica afectiunea corespunzatoare unei anumite valori numerice.

Edited by landscape10, 17 November 2006 - 21:11.


#9951
anandamayakosha

anandamayakosha

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 37
  • Înscris: 15.11.2006

View PostStephanie, on Nov 17 2006, 18:46, said:

Buna Silvia (si salutari la toata lumea de aici)

Urmaresc discutiile si uite, aici am o intrebare : Ce inseamna evolutie personala? (cum vezi tu asta- mental, intelectual... revelarea sinelui?)
(sper ca nu-s foarte "off-topic".)

Multumesc.

Salutari tuturor,

revelarea sinelui vazuta mental  :photo: ar trebui sa se deruleze oarecum asemanator cu scena din filmul man in black, in care la morga, personajul pe cale de a fi autopsiat, se transforma intr-o masinarie - imitatie a corpului uman, pilotata de un extraterestru minuscul, asezat in partea dreapta a toracelui.   :confuzzled:  chiar ma intrebam, in timp ce scriam, daca nu cumva autorii filmului chiar au intentionat sa ofere publicului un model de meditatie pe aceasta tema :surprise:

o revelare a sinelui facuta intelectual ar trebui sa implice demonstratia (matematica, logica,...cu pancarte :notangel:), facilitata evident de o perfecta perceptie/cunoastere a structurilor constituente, mai mult sau mai putin materiale. hmmmm.....nu ca n-as vedea asta ca viitoare materie de studiu in scoli...dara cu siguranta ca va mai trece ceva vreme pana atunci.

lasand insa gluma la o parte (oare este cu putinta ? sau totul e un Tot si nimic nu poate fi ignorat (n-am zis banat  :confused: )) revelarea sinelui e un drum pe care evolutia il impune...si de care scapa cine poate...dar nu pentru totdeauna  :huh:
sinele revelat inseamna lumina interioara mai multa...si nu in ultimul rand un raport mai echilibrat intre constiinta si mentalul individului pe de o parte....si inteligenta materiei care il sustine/compune, de cealalta.

#9952
kapalika

kapalika

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,047
  • Înscris: 19.06.2005

View Posthanuman, on Nov 17 2006, 20:10, said:

De asemenea, fara nici o intentie de atac ci doar o readucere in spatiul discutiei, faptul ca unii au cunostinte de sanskrita/tibetana/congoleza sau alte limbi nu elimina o problema clasica: incercati sa traduceti din romana in engleza "mi-e dor de tine". Fara un intreg cadru simbolic cultural, englezul n-o sa inteleaga niciodata ideea, din clasicul "I miss you".

da, cuvintul "dor" este un exemplu clasic de la Blaga incoace daca nu ma insel. este foarte adevarat ce spui aici, nu degeaba se zice "traduttore-trattore" adica "traducator-tradator". dar se poate incerca. traduci un cuvint din limba x cu un cuvint din limba y - care ti se pare cel mai apropiat (adica exista o suprapunere cit de cit adecvata de intelesuri). daca nu sunt sanse, atunci lasi in original, si folosesti optiunea "footnote" sau "endnote" ca nu s-a inventat degeaba.

e.g. eu traduc mantra prin "descintec"; suna bine, dar nu intelegem acelasi lucru. pe mine "descintec" ma duce cu gindul spre "village magic" si nu tantrismul institutionalizat, monastic, etc. (pe de alta parte exista un registru in tantrism in care mantra inseamna tocmai "descintec"). insa explic, si imi asum responsabilitatea. la publicatiile misa nu prea se vede asa ceva. cuvintele pompoase flutura din stinga in dreapta, iar cind incerci sa intrebi ceva, vine raspunsul clasic: "kaalo 'tilanghyate, agre spa.s.tam bhavi.syati" - "e tirziu (n-avem timp), veti intelege mai incolo." de obicei cine spune asta, habar n-are. (parafrazat din genialul K.semendra, poet satiric din Kashmir).

#9953
achiper2002

achiper2002

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 366
  • Înscris: 25.10.2006

View Postachiper2002, on Nov 17 2006, 18:59, said:

Scuzati-ma ca ma abat putin de la subiect.Acum cateva zile am fost la un cabinet si am facut un asa numit ESG (electro scan gram).Esti conectat cu 6 electrozi la frunte,palme si talpi la un mic dispozitiv conectat la un computer.Apoi computerul iti reda o imagine tridimensionala cu organele interne si iti spune inclusiv cum stai cu hormonii.S-a potrivit foarte bine diagnoza(inclusiv ca am avut de curand o infectie urinara) de exemplu si la dantura se puteau vedea dintii(maselele) cu probleme sau lipsa, etc.Din ce am gasit pe internet am inteles ca este o metoda folosita de medicina spatiala si are acuratete de 80%.Nu am gasit insa pe ce principiu functioneaza,ce anume masoara-ciclicitatea anumitor curenti,amplitudinea lor-cum determina problemele strict pe organ(sau sistem osos)?- poate cunoaste cineva.Numai bine!
De fapt chestiunea nu este prea off-topic,mi-aduc aminte ca atunci cand medicul imi gasea toate acele probleme care nu sant grave dar trebuie luate in consideratie,mi-am dat seama ca ceva nu e tocmai corect in practica mea(un amalgam de yoga,tai-chi si reiki) sau e prea putin.Am gasit ceva pe site-uri in limba romana la cuvantul 'electrosomatograma': http://www.romedic.r...somatograma.htm
Sistemul a fost creat de colective de cercetatori rusi si folosit pentru cosmonauti,aviatori si echipaje de submarine.In prezent este folosit in centre universitatre medicale in europa de vest.Am vazut ca pe langa alte masuratori exista si nivelul meridianelor energetice din acupunctura masurat cu acest sistem,deci este o confirmare ca sistemul meridianelor energetice(NADISURI)  este stiintific deci metodele invatate la cursurile de yoga sant viabile-dar stiinta este un pic mai in urma.Deci iata,stiinta este PRO-MISA!    ^_^

#9954
landscape10

landscape10

    Banned by landscape10

  • Grup: Banned
  • Posts: 7,459
  • Înscris: 29.10.2005

View Postachiper2002, on Nov 17 2006, 21:50, said:

De fapt chestiunea nu este prea off-topic,mi-aduc aminte ca atunci cand medicul imi gasea toate acele probleme care nu sant grave dar trebuie luate in consideratie,mi-am dat seama ca ceva nu e tocmai corect in practica mea(un amalgam de yoga,tai-chi si reiki) sau e prea putin.Am gasit ceva pe site-uri in limba romana la cuvantul 'electrosomatograma': http://www.romedic.r...somatograma.htm
Sistemul a fost creat de colective de cercetatori rusi si folosit pentru cosmonauti,aviatori si echipaje de submarine.In prezent este folosit in centre universitatre medicale in europa de vest.Am vazut ca pe langa alte masuratori exista si nivelul meridianelor energetice din acupunctura masurat cu acest sistem,deci este o confirmare ca sistemul meridianelor energetice(NADISURI)  este stiintific deci metodele invatate la cursurile de yoga sant viabile-dar stiinta este un pic mai in urma.Deci iata,stiinta este PRO-MISA!    ^_^
E pe dracu. Vezi explicatia mea referitoare la punctele de acupunctura. Undeva pe acest topic am dat o explicatie detaliata. Pe scurt, este vorba de punctele de intersectie ale centrilor nervosi. Anticii au observat ca stimularea unor nervi produce rezultate notabile la nivelul celorlalte organe, si necunoscand nimic despre sistemul nervos au inventat prostiile cu nadisuri. Citeste te rog un tratat serios stiintific, nu numai balariile de la misa.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

4 user(s) are reading this topic

0 members, 4 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate