Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Nu gasesc un topic, un fel de caf...

Jocuri Android Multiplayer online...

Diferenta consum smart meter - Co...

Recomandare demontare+instalare ...
 CAIET SERVICE PREDEAL II

Internare spital psihiatrie

CM de snooker 2024

Scot penele dupa montajul tamplar...
 Masina de spalat vase si grasimea

Noua lege de acces in paduri

Sunt ouale proaspete?

Aplicatie invatare limba Germana
 Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 

MISA & Bivolaru - pro si contra

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
28765 replies to this topic

#19171
cecilia.ghitulescu

cecilia.ghitulescu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,251
  • Înscris: 14.10.2006

View Postbhairava, on Apr 7 2007, 07:37, said:

eu as zice ca din contra. complexul de superioritate al barbatului legat de INcapacitatea femeii de a face SI ALTCEVA ("datul viata" nu a interesat niciodata pe barbat. prin urmare nu are de ce sa aiba vreun complex de inferioritate...) a fost compensat de acesta prin atitudinea protectoare...

Ei aici te dai cocos. Stii si tu foarte bine, ca sint femeile in stare si de altceva decit doar de a face copii.
Si la cit de bine a avut-o barbatul comparativ cu femeia de-a lungul istoriei, ar fi trebuit sa scape de complexe de orice fel pina acum. Chiar si de asta de superioritate.  
Si acum fara bancuri.
Ar fi bine sa lasam deoparte fazele cu inferior si superior in general la capitolul asta, ptr ca eu zic ca e vorba de altfel nu de unul e mai tare si altul mai putin.

Quote

>>>A facut femeia dependenta de el financiar si material, i-a refuzat accesul la educatie, cultura, spiritualitate, a redus-o doar la o masina de facut copii.
femeia ESTE, biologic vorbind "o masina de facut copii". nu a FACUT-O el dependenta de el material, era normal sa mearga el la vinatoare cit timp ea zacea gravida...

Mda, asa o vad si eu, dar nu i-as zice masina nici macar intre ghilimele :P.
Aia cu vinatoarea, da, pe undeva ai dreptate si acolo. Dar nu lua si tu graviditatea ca pe o boala (chiar daca unele dragalase incep sa mearga cracanate deja din luna a treia si sa se dea lovite si sensibile una doua), ca nu e. Eu una am mers de am spart cu bicicleta, mi-am facut cumparaturile, am inotat si tot restul. Mare rahat n-ar fi fost sa trag cu arcul intr-un dinozaur.  :rolleyes: E drept ca in primele luni mi-era o sila....dar n-as fi gresit tinta de la asta. :P

Quote

educatia nu o prea intereseaza, decit ca mijloc de "afirmare" in societatea moderna

Aici esti al dracului. Intii vorbesti de femeia la modul biologic si ce potential are (ca sint tone de muieri care nu le au pe astea cu puitul si crescutul copiilor) si acum vorbesti de parca ai in fata reprezentantele lotului olimpic de feministe.
Eu zis ca in principiu, in general le intereseaza educatia si nu ca mijloc de afirmare. Eu zic ca femeia, asa cum tre sa fie ea, nu e carierista. Si sincer vorbind nici barbatul, asa cum ar trebui sa fie el la modul ideal, n-ar trebui sa fie asa.

#19172
cecilia.ghitulescu

cecilia.ghitulescu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,251
  • Înscris: 14.10.2006

Quote

femeile vad problemele tehnice ca fiind IRELEVANTE. de asta nu vedem mari INVENTATOARE.
Nu cred ca e asa. Eu zic ca vad problemele tehnice altfel decit barbatii, dar nu ca irelevante.
Si intr-adevar asa o fi ca nu sint dovezi ca ar fi fost mari inventatoare. Dar virfuri feminine, nu prea sint multe puse la catastif nici din alte domenii, bha. De ce?
Nu stiu exact. Probabil ca sint mai multe cauze. Una dinele si cea zisa de Silvia.
Ne cam place sa ne bagam in rolul de victima si sa tinem gura, pina explodam. Explozia e miscarea aia feminista de rahat.
Dar exista si miscari mai domoale, care sint de bine.
Insa, chiar daca nu exista inventatoare vestite, femeia da dovada de multa inventivitate in domeniul casnic de exemplu.
Poate ca tre sa invete sa isi faca reclama mai bine. B)

Quote

in plus, A CRESTE COPII ESTE UN JOB IN SINE ! de asta azi asistam la esecul educatiei si se ajunge la forme aberante de solutionare a problemei (institutionalizare, control statal). pentru ca NU SE POATE sa cresti si copii si sa fi si "femeie de CARIERA". cele care alearga dupa doi iepuri sfirsesc prin a le face pe amindoua PROST.
Aici iti dau perfecta dreptate.
Dar stii ce ai scos tu din ecuatia asta? Pe tatuca. Daca tatii ar fi o bucatica mai altfel si ar pune umarul si ei, ar iesi poate nu de mare cariera si ptr femeie, dar macar de o bucatica.
Ptr ca pustanii n-au nevoie numai de mama, ci si de tata. Pe aici au inceput sa introduca la diverse firme, posibilitatea ca tatii sa isi ia concediu in perioada imediat dupa ce li se naste copchilul.
Da ma rog, e un biet inceput asta. Oricum intreaga societate e ostila copiilor si familiei in general. Si eu cred ca de aici tot rahatul cu care ne luptam.

Quote

>>>In plus mintea barbatului a simtit nevoia de a-si accentua superioritatea prin negarea tuturor calitatilor femeii, considerandu-le inferioare: intuitia, receptivitatea, capacitatea de daruire, sensibilitatea.
mintea barbatului NU INTELEGE calitatile femeii. la fel cum femeia nu e interesata de tehnica si logica, la fel barbatul nu e intresat de arta si simtire...nu e o conspiratie, ci o atitudine sincera. din partea ambilor.
Aici m-ai lovit iar.
Barbatul nu e cretin, bha. Poate intelege orice daca VREA. Dar NU VREA sa inteleaga unele chestii, ptr ca e mai comod asa, probabil. Se sustrage de la responsabilitate printre altele. In ideea ca domne, io atita pot, ce vrei mai mult.  :D
Cit desper simtire si arta, mai googleeste. Precis gasesti ceva statistici.
Barbatii pot simti si ei si inca cum, atita ca au idei preconcepute (adunate de secole- io trag cu arcul sint gigi duru, pina ma lovesc la curu  :P ), ca asaceva nu se face, domle. Si ascunde tot felul de feelinguri -si zic gurile rele, ca si d-aia mai multe boli la dinsul si stress samd. Deci ai di grija.
Si la faza cu logica si tehnica ti-am zis mai sus. Nu e faza ca nu le intereseaza (in general si potential vorbind), ci ca le intereseaza altfel. Pe mine ma intereseaza de exemplu nu sa ma intind la discutii filozofice despre astea ci mai degraba sa le folosesc cind am nevoie. De exemplu cind tre sa imi car frigiderul de una singura in pivnita fara sa ma spetesc. Episoade din astea nu sint consemnate in nici o arhiva. Cine stie cite femei au facut diverse artificii din astea si n-a auzit nimeni de ele... :rolleyes:

#19173
bushido

bushido

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 128
  • Înscris: 16.03.2007
referitor la femei, sa nu uitam faptul ca pana nu demult acestea erau tinute "sub papuc". Emaniciparea lor a inceput relativ recent. Vor avea si ele candva un rol de spus in evolutia tehnicii. Sa ne amintim ca descoperirea radioactivitatii artificiale apartine unei femei romance. Aceasta a realizat si primele ploi artificiale in Sahara prin procedeul de insamantare a atmosferei cu saruri slab radioactive.
*******
Radioactivitatea artificialã a fost descoperitã de o savantã de la Facultatea de ªtiinþe Bucureºti, ºi însuºitã apoi de Marie Curie (de origine iudaicã) ºi întrebuinþatã pentru distrugere.

Cerând un grad superior la facultate, savanta româncã îi scria regelui Carol al II‑lea:

„Numirea mea s‑ar putea face pe aceeaºi cale excepþionalã ca ºi a domnilor recomandaþi de dl. Perrin, ca o recompensã a descoperirii radioactivitãþii artificiale, care este a mea ºi de al cãrui fruct s‑a bucurat d‑na Joliot‑Curie, recomandatã de însuºi dl. Perrin pentru Premiul Nobel. (…)Domnul Decan al Facultãþii de ªtiinþe ºi o parte din profesori mã sacrificã pentru a nu‑i nemulþumi pe dl. Perrin ºi pe soþii Joliot‑Curie, de care, zic dumnealor, au nevoie.”

Veºnicile „plecãciuni” faþã de cei de afarã, bogaþi, deci deºtepþi ºi merituoºi! Nedreptãþita savantã înfiinþase din proprie iniþiativã Catedra de Radioactivitate de la Facultatea de ªtiinþe Bucureºti…

http://cuibus.com/bl.../personalitati/
*******

Asa ca mai terminati cu prostiile astea legate de superioritatea sexuala. Un Shiva fara o Shakti este un ... stiti voi bine ce.

#19174
cecilia.ghitulescu

cecilia.ghitulescu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,251
  • Înscris: 14.10.2006

View Postbushido, on Apr 7 2007, 10:20, said:

Asa ca mai terminati cu prostiile astea legate de superioritatea sexuala. Un Shiva fara o Shakti este un ... stiti voi bine ce.

Mai, ce baiat bun.  :kisstogether:

Dar si shakti fara shiva este...stiti voi bine ce.

Asa ca , nu ne ramine decit sa  o scoatem la capat, dar nu cumva ci ca lumea de data asta.

Edited by cecilia.ghitulescu, 07 April 2007 - 10:40.


#19175
coco69

coco69

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 275
  • Înscris: 29.11.2006

View PostPralaya, on Apr 1 2007, 22:48, said:

Pai guritza nu primea schizofrenici pt ca se temea ca vreunul o sa-i ia locul. Doar el e cel mai mare schizofrenic (a se vedea fisele lui medicale, de la Poiana Mare si alte ospicii pe unde a mai umblat)   :wacko:
Ma mir ca nu se folosete de diagnosticul pus cu ani in urma, sa scape de puscarie. Daca se duce la comisia medicala, statul ii da si o pensie din cate stiu eu. La comisia de expertiza medicala poate sa afirme; Vorbiti cu D-zeu si Isus e mic copil pe linga mine, ala facea din curve sfinte, eu transform din femeii care ma cauta curve.

#19176
coco69

coco69

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 275
  • Înscris: 29.11.2006

View Postghe, on Apr 2 2007, 02:59, said:

ma scuzati ca ma amestec....daca imi permiteti o opinie....foarte umila.... :)
cum ar fi posibil ca cineva sa fie testat daca interior a atins un anumit grad de spiiritualitate???
starile de constiinta si chiar trairile fiecarei persoane sunt PERSONALE deci cum ar putea sa se dea un test care sa obiectiveze o stare???
s-a incercat cu unde alfa, beta, theta...dar asta nu arata decat relaxarea, undele cerebrale , bla bla bla...dar nimeni nu putea sti nivelul spiritual, sa nu mai zicem ca nu stim ce e aia....ca ajungem la vorba lui bha si cerem definitia...

cum ar arata un test spiritual pentru o persoana? in functie de cate ore sta in meditatie? de cate asane poate sa faca in mod continuu fara sa se plictiseasca??? cum poti contoriza ce simte un om??? sau ce nivel de constiinta are....mai ales ca nu se stie ce e aia constiinta, desi s-au dat o gramada de definitii mai mult sau mai putin aiuristice...

si daca e sa fii testat dupa chestiile exterioare...umilinta, aspiratie....cum se masoara aspiratia? sau umilinta? cu ce? si care e unitatea de masura? ...mai ales ca acestea se pot imita...ar trebui sa stai tot timpul langa omul ala sa il vezi cum reactioneaza in diferite situatii....ceea ce nu e cazul...si sa stii exact de la ce nivel a plecat....si tot nu ar fi corect...
si si mai important: CINE este cel care ar fi in stare sa faca astfel de testari si sa fie obiectiv???? daca nu unul care e atestat ca are acel nivel spiritual.....si acesta poate fi atestat de altul care il are...si ne invartim intr-un cerc vicios....

din cate stiu eu (si poate ma insel, si daca da corectati-ma!) numai maestrul autentifica nivelul la care a ajuns un discipol in tehnica pe care acesta o stapaneste si o preda...in lipsa unui maestru orice cale spirituala nu poate autentifica nivelele spirituale. Cel mult se mai gasesc unii sa spuna ca s-au iluminat, eliberat si sa spuna vrute si nevrute, traite si imaginate, citite si gandite dar tot un alt iluminat sau eliberat poate autentifica starea acelora sau spusele lor....

si daca maestrul iti spune azi ca esti in starea de jivanmukhta si maine esti luciferic, vai de calea ta spirituala....
parerea mea....
:)
Ce sa spun? imi vine sa  :puke: se duc la sala, fac asane si meditatie sant plin de starii inalte, dar cand pleaca de la sala uita starile. Sau le au numai cand fac :worthy:? Dar in rest isi bat joc de cei din jur si ii fac sa sufere si mai au tupeul sa spuna; egoul sufera .

#19177
bushido

bushido

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 128
  • Înscris: 16.03.2007
Hristos a Inviat!

#19178
kimiko

kimiko

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 299
  • Înscris: 12.03.2007

View Postcoco69, on Apr 8 2007, 07:19, said:

Ce sa spun? imi vine sa  :puke: se duc la sala, fac asane si meditatie sant plin de starii inalte, dar cand pleaca de la sala uita starile. Sau le au numai cand fac :worthy:? Dar in rest isi bat joc de cei din jur si ii fac sa sufere si mai au tupeul sa spuna; egoul sufera .
Daca intr-adevar e asa (sa sufere doar egoul) atunci inseamna ca si ei sufera  de aceeasi boala pentru ca au aceleasi simptome de data asta cand li se aduce in fata evolutia faptelor si adevarul.

#19179
kimiko

kimiko

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 299
  • Înscris: 12.03.2007
Hristos a inviat la toata lumea!

#19180
endeuce

endeuce

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 113
  • Înscris: 23.02.2007

View Postkimiko, on Apr 8 2007, 13:20, said:

Hristos a inviat la toata lumea!
Adevarat a-nviat !

#19181
endeuce

endeuce

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 113
  • Înscris: 23.02.2007
s-a tot vorbit despre limbaj de lemn. Eu zic ca e o nedreptate adusa lemnului, care , cred eu, e un material deosebit.
Ma gandeam in timp ce ascultam o mostra... ca o descriere mai potrivita ar fi 'limbaj bolovanos'

Edited by endeuce, 09 April 2007 - 22:26.


#19182
krm

krm

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 317
  • Înscris: 24.10.2006

View Posticsoc, on Apr 6 2007, 14:54, said:

Dincolo de faptul ca "varfurile" misane - inclusiv Everestul (sau muntele Meru - cine s-o crede el c-o fi) - nu par sa indice prin comportament ca ar fi aproape de aceasta realizare, articolul e interesant dupa parerea mea si ca lectie pentru oricine doreste sa mearga mai departe ... ca tot intreba cineva ceva in legatura cu asta cu cateva pagini in urma.

Asa cum comportamentul, in general, reprezinta o marturie a ceea ce suntem in realitate, comportamentul in scris este si el o evidentiere a modului in care gandim si traim.

Poate ca v-ar place ca user-ul ales sa poata sa va ascunda si personalitatea (nu numai numele), dar sa stiti ca nu prea aveti sanse. Modul in care scrieti va da in vileag felul in care sunteti! Chiar daca incercati sa va scuzati prin explicatii de genul "tu nu stii cine sant cu adevarat...", "folosesc acest limbaj murdar pentru a soca...." etc.

#19183
krm

krm

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 317
  • Înscris: 24.10.2006

View Posteuridice, on Apr 6 2007, 10:17, said:

Pentru cei care nu au aflat inca si sunt interesati:

"ANUNT FOARTE IMPORTANT

La rugamintea ghidului nostru spiritual -Gregorian Bivolaru- se realizeaza un DVD de 3 ore care va contine marturii filmate despre starile spirituale referitoare la relatia ghid spiritual-discipol sau stari spirituale traite cu ocazia exemplificarilor realizate la 12   martie. Acest DVD va fi difuzat in tabara de la Herculane de anul acesta.

Ghidul nostru spiritual nostru considera ca aceste marturii sunt foarte importante pentru a contracara calomniile si injuriile aduse pe nedrept scolii noastre de Yoga.
...................................

Oricine cunoaste scrisorile scrise de "ghidul spiritual" catre Liviu si citeste pasajele selectate mai sus sesizeaza o discrepanta: intr-o scrisoare GB spunea ca activitatea scolii este una si activitatea "ghidului" este alta, acum se pare ca cei care contesta statutul de ghid spiritual al lui GB de fapt calomnieaza si injura pe nedrept "scoala noastra de yoga"!

Anuntul important trebuie "citit" asa:

"Se va face un DVD de 3 ore cu ORICE marturii care pun in evidenta rolul de extraordinar ghid spiritual al lui Grieg, pentru a contracara pe cei care, in urma retragerii lui Claudiu, au inceput sa cerceteze cu atentie statutul si rolul de ghid spiritual al lui GB."

Interesant este faptul ca aceasta "actiune spirituala" nu are in vedere faptul ca aceste marturii se refera la un trecut pe care nimeni nu-l contesta! Dar asta nu-i intereseaza pe ei......

Ce ati spune voi, dragi marturisitori, daca atunci cand va veti confrunta cu un obstacol spiritual, menit sa va scoata in evidenta limitarile pe care le aveti, "ghidul spiritual" caruia ii veti cere sfatul va va spune sa faceti un DVD de 3 ore si 48 minute in care sa marturisiti toate starile frumoase pe care le-ati avut inainte de a intampina obstacolul cu pricina! Credeti ca acest DVD va va ajuta sa depasiti obstacolul?

Sigur, daca doriti insa ca cei care va sunt in preajma sa nu sesizeze faptul ca acum va confruntati cu probleme, atunci DVD-ul cu pricina va fi foarte folositor, pentru ca le va abate atentia de la prezent si ii va face sa viseze la un trecut frumos, astazi deja mort!

#19184
krm

krm

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 317
  • Înscris: 24.10.2006
Cursantii scolii de yoga fondata de G se afla, fie ca vor fie ca nu vor, fie ca stiu fie ca nu stiu, intr-o situatie dilematica, din care nu stiu cum or sa iasa cu fata curata. Sa explic.....

Asa cum stiti, discipolul cel mai experimentat si posesor al unor inalte stari spirituale certificate de G. a ales sa se retraga din aceasta scoala, una dintre cauze fiind si faptul ca G. nu este maestrul eliberat pe care-l cred multi, ci o fiinta spirituala aflata si ea pe calea catre indumnezeire, deci supusa greselii.

Argumentul lansat de Claudiu este indelung contestat de G., care in mod direct sau indirect isi afirma starea de indumnezeire continua, cea datatoare de intelepciune si, deci, nesupusa greselii.

Daca Claudiu are dreptate, inseamna ca cei de la cursuri, care urmeaza TOT ceea ce spune maestrul, vor ajunge mai devreme sau mai tarziu sa faca greseli spirituale generatoare de karma.

Daca maestrul are dreptate, inseamna ca cei de la cursuri au sanse infime de a atinge o stare spirituala inalta si stabila, de vreme ce discipolul cel experimentat, care a avut sansa sa fie inca de la inceput alaturi de maestru (deci a beneficiat de ghidarea sa directa), nu a reusit aceasta si s-a retras!

Mai simplu spus, daca maestru este perfect, el nu a reusit sa-si convinga nici macar pe discipolul sau cel mai avansat, daca maestrul doar sustine ca este perfect, atunci discipolii sai trebuie sa fie atenti sa evite greselile acestui maestru!

Oricum ar fi, cursantii acestei scoli au o mare dilema de "rezolvat"!


PS: va dati seama ce iese daca, in final, cu totii vor accepta ca G este supus greselii? Ce or sa gandeaca fetele si baietii care traiesc in si din industria sexului? Cata vreme maestrul este infailibil si indeamna fete sa practice acest gen de activitati si primeste bani de la ele, atunci toate rasufla cumva usurate! Dar daca G greseste? Daca intreaga activitate are NUMAI sustinerea lui G si nu pe cea a lui Dumnezeu? Chiar, si daca....?

Edited by krm, 10 April 2007 - 11:55.


#19185
PainGiver

PainGiver

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 267
  • Înscris: 08.03.2006
ce o fi atat de fascinant cu misa asta...mi-e greu de inteles...
480 de pagini ?

#19186
$eb

$eb

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,916
  • Înscris: 08.06.2005

View PostPainGiver, on Apr 10 2007, 13:00, said:

480 de pagini ?
640 poate!

Sunt multi sustinatori in ambele tabere.../ si de cand nu mai fac spirale unii sunt foarte agitati  :lol:

#19187
bonobo

bonobo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,465
  • Înscris: 23.09.2004

View Post$eb, on Apr 10 2007, 13:03, said:

PainGiver, on Apr 10 2007, 13:00, said:

480 de pagini ?
640 poate!
640x480  :lol:

#19188
Jedi Knight

Jedi Knight

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 349
  • Înscris: 14.01.2007

View Postkrm, on Apr 10 2007, 11:40, said:

Cursantii scolii de yoga fondata de G se afla, fie ca vor fie ca nu vor, fie ca stiu fie ca nu stiu, intr-o situatie dilematica, din care nu stiu cum or sa iasa cu fata curata.
[...]
Chiar, si daca....?

Am avut ocazia sa mai discut cu unii, altii, inca mergatori la cursuri.
Exista in opinia mea mai multe categorii de cursanti, printre care:
Una este a celor "angajati", luptatori, care pot fi asmutiti pe orice, daca le spui povestea intr-un mod cat mai dramatic. Acestia sunt cei care sunt pasionali, implicati, care cred ca ajuta. Acesti oameni nu isi vor pune vreodata probleme de etica.
Exista o alta mare parte, care sunt absolut paraleli cu ceea ce se mai petrece si care, zic ei, se duc doar pentru a practica yoga (de fapt... pentru orice, care le satisface nevoia de relationare). Nu discutam aici daca yoga e ceea ce gasesc sau nu. Acestia sunt inca cu mintea in trecut, evenimentele din martie au fost un vis urat, privesc prin tine zambind, daca le sugerezi absolut detasat ca ceva nu e in regula sau ciudat, ei spun ca desi au auzit unele discutii, ei nu pentru asta se duc si chiar ii deranjeaza, si ca totul e in general "foaaaaaarte bine".
Oamenii astia nu isi vor pune niciodata intrebari, nu vor fi supusi dilemei. Ei sunt foarte siguri ca ceea ce fac e de partea binelui, iar lucrurile se vor limpezi in cele din urma.
O alta parte, sunt cei care, desi isi pun probleme, totusi sunt dependenti de informatie (ca poate mai baga astia ceva important), de relatii (ca e greu sa agati femei sau barbati in afara fara sa te coste - macar timp), sau de putere (ca daca au biletel si pot vinde sau face afaceri in cerc inchis, afara ar fi foarte greu si nu ar rezista competitiei). Acestia sunt oameni supusi compromisului.
Intrebare: tu oameni din care categorie vrei sa isi puna probleme si sa aiba dileme? poate dintr-o a 4-a? :)

Edited by Jedi Knight, 10 April 2007 - 14:10.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate