Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Rename SQL column

Achiziționare tuner TV !

Din ce este facuta terasa asta?

Cum accesez site-ul CNAS ?
 Algoritm simplu de calculare al u...

Bitdefender Total Security ș...

casa verde 2024

Intrerupator cu N - doza doar cu ...
 Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...
 probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National
 

Filtru de apa, filtre diverse, Tratare Apa

* * * * - 4 votes
  • Please log in to reply
4851 replies to this topic

#2611
demafly

demafly

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 449
  • Înscris: 07.08.2010
Stie cineva unde in Arad as putea face o analiza a apei ?
Tinand cont ca apa este din fantana, trasa cu ajutorul unui hidrofor.

#2612
bbandra

bbandra

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 180
  • Înscris: 30.08.2009
In principiu in orice oras, mai ales in resedintele de judet, exista doua surse principale de servicii de analize pentru ape potabile: prima ar fi Autoritatea/ Directia de Sãnãtate Publica, iar a doua furnizorul de apa - in cãzul tau Compania de Apa Arad www.caarad.ro.
Ambele fac analize zilnice de ape potabile, stiu ce parametri sa caute si limitele admise pentru potabilitate.
Eu personal as începe de la compania de apa, fiind o "structura" mai flexibila.
Succes!

#2613
mariusiustin1

mariusiustin1

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 36
  • Înscris: 27.09.2006

View PostIulianSI, on 12 mai 2015 - 11:20, said:

Buna ziua!
Locuiesc in Bucurestu, sectorul 1, si as dori sa-mi montez un sistem de filtrare, pentru apa de baut, cu baterie separata, cu un raport cost/eficienta cat mai bun. Am cautat si m-am oprit la urmatoarele:
http://aquatime.ro/s...are-5trepte-uf5
http://aquatime.ro/s...Ceramice-UF6ACB
http://aquatime.ro/s...ini-IodateUF6RI
http://www.apavitala...ltrafiltru.html
http://www.staraqua....a-star-us3.html
http://www.apafiltra...utati/excito-b/
http://www.apafiltra...c-ultrafiltrare
http://www.apafiltra...re-patru-trepte
sau poate aveti alte recomandari (la un buget de <500lei)

Care credeti ca ar fi cel mai bun pentru mine?
Mentionez ca nu am inca o analiza a apei de la retea.
Multumesc!


dar despre acest filtru ce parere aveti ?
http://azura.ro/filt...ra-filters.html
merita sa investesc ?
stau in Bucuresti , sector 1 si folosesc reteaua publica
daca foloseste cineva acest filtru , va rog sa imi dati cateva impresii
multumesc !

#2614
iulian0512

iulian0512

    Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 756
  • Înscris: 03.01.2010
mi-am luat si eu un sistem de filtrare UF, dar am un debit foarte mic (abia curge) 23 secunde pentru un pahar de 250 ml (250ml / 23sec=10.8ml/sec x 60sec =~650ml/minut) si ma gandeam sa imi iau o pompa de apa sa mai cresc putin debitul macar 1 litru pe minut sa fie ca ma gandesc ca daca acum cat e nou filtru am debitul asta peste 2 luni o sa fie si mai mic. Ma gandeam la pompa asta mi se pare ok ptr ce imi doresc eu: http://www.pets-onli...ic-switch-5lmin e ok ptr ce vreau eu ca nu prea ma pricep ?
Nush daca ajuta cumva dar la robinet am o rata de curgere de aprox ~11 litrii pe min (2L in 11 secunde).
Multumesc pentru sfaturi.
[ http://www.apafiltrata.com/image/cache/data/filtru_apa_ultrafiltrare_patru_trepte-500x500.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#2615
mariusiustin1

mariusiustin1

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 36
  • Înscris: 27.09.2006
dar despre acest filtru ce parere aveti ?
http://azura.ro/filt...ra-filters.html
merita sa investesc ?
stau in Bucuresti , sector 1 si folosesc reteaua publica
daca foloseste cineva acest filtru , va rog sa imi dati cateva impresii
multumesc !

????????????????????????

#2616
Mizu

Mizu

    moroșan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,726
  • Înscris: 10.12.2006
De unde sa stim noi daca ti se merita sa investesti?
Eu m-am ars cu filtre de carbon si argint si alte chestii inutile la bloc, caci apa de la robinet nu necesita atata filtrare.
De pretul consumabilelor te-ai interesat? La noi la retea toate filtrele alea fine se vor infunda mult mai repede decat zic ei, vezi sa iti permiti sa le schimbi la 1-2 luni. Daca te tine cartusul ala ceramic 2 ani (costa 270 lei unul) vom vedea porci zburand peste tot. Dupa cum ti-am dat dedesubt in quote, sa luam primul filtru, Bacinix, recomandat sa fie schimbat la aprox 6 luni. Nici macar nu specifica porozitatea pe care o are acel filtru. Pe pagina filtrului se specifica ca vine in 5 sau 20 microni, noi pe care il avem? Deoarece cel de 5 microni se va infunda mai repede decat cel de 20, blocand mai multe impuritati.

Quote

• filtrul din polipropilena cu Bacinix (prima treapta) trebuie schimbat la un interval de aproximativ la 6 luni. Totul depinde de calitatea apei de alimentare si de cantitatea consumata. Pretul il puteti vedea accesand butonul “Accesorii” de pe pagina prezenta;
• filtrul din carbune activat extrudat bloc (a doua treapta) trebuie schimbat la un interval de 6 - 8 luni sau maxim 7000 l apa. Pretul il puteti vedea accesand butonul “Accesorii” de pe pagina prezenta;
• filtrul ceramic (a treia treapta) are o capacitate de filtrare intre 3750 l - 10000l. In conditii grele de exploatare (apa contaminata cu metale grele) cartusul filtrant trebuie schimbat la 3750 l apa. In conditiile apei de la reteua publica, filtrul ceramic are performanta pana la 10000 l apa (in conditiile in care filtrele dinaintea acestuia au fost schimbate la timp, asa cum este mentionat mai sus). Recomandam schimbarea la maxim doi ani. Pretul il puteti vedea accesand butonul “Accesorii” de pe pagina prezenta.

Ia o pereche de carcase de 10" (gasesti si in dedeman) si pune doua cartuse simple, unul de 5-10 microni si dupa el unul de 1 micron. Vor schimba inclusiv gustul apei. Pe siteul asta gasesti si de 1 micron, arata identic http://www.wts-onlin...cron-p-199.html
Astea le schimbi dupa cat de murdara ti-e apa, mie cam la 3 luni se imbacsesc.

Deci asta e sfatul meu, pe care m-am obosit sa ti-l scriu doar pentru ca nu ti-a raspuns nimeni din 25 Mai. Daca il urmezi sau nu depinde de tine.

#2617
argonaut

argonaut

    Beware of the bird

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 29,222
  • Înscris: 29.07.2013

View Postmariusiustin1, on 07 iunie 2015 - 23:24, said:

stau in Bucuresti , sector 1 si folosesc reteaua publica
daca foloseste cineva acest filtru , va rog sa imi dati cateva impresii
multumesc !

Impresia mea este ca vrei sa bagi niste bani intr-un filtru de care n-ai nevoie.

Daca utilizezi apa de la retea n-ai atatea microorganisme incat sa fie nevoie de "avioane" gen Bacinix !

Tu ai de "luptat" cu suspensiile din apa, clor (datorita caruia au murit clientii Bacinix ) sulfat de aluminiu si altele.

Poate nu atat de simplu cum zicea @mizu mai sus, o succesiune de filtre PP pentru filtrarea mecanica, combinate cu carbune activ granular si compact si eventual unul cu rasina cationica daca ai mineralizare in exces.

Daca vrei mai mult, urmeaza ultrafiltrarea dar asta in cazul in care apa e susceptibil a fi contaminata si cu bacterii, virusuri, etc.

Toate la un pret rezonabil, cam 50% din pretul "avionului" Bacinix !

#2618
seriojaa

seriojaa

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 14
  • Înscris: 03.08.2008
ma ca m doare capul la ce am citit pe aici.......daca stau la bloc si vreau sa mi Montez un filtru de la firma aquator de la Buzau am vazut ca au un model 'duplex maxi' adica doua filter cu carbune ........pentru protejarea familiei este indicat acest filtru???? pe termen lung???? sau mai bine imi vad de treaba??? nu am pretentii mari de puritate a apei dar preventiv contra clorului si altor surprize de pe tevi este indicat consum pe termen lung de la acest tip de filtru cu carbune?????timp de sase ani nu am baut apa de la rubinet am baut adusa de la anumite izvoare locale publice dar ma m saturat de carat apa ...care nici nu stiu daca e mai sigura ca asta de la robinet.....pana acum nu am auzit sa moara nimeni ca a baut apa de la robinet dar sotia a spua sa punem un filtru preventive pentru copil......ce spuneti ????? nu vreau alte filter complicate la ...pret asta mi sa parut mai simplu.

#2619
maion_buftea

maion_buftea

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 28
  • Înscris: 22.06.2015
Nu este nici-un secret pentru nimeni ca atat in cazul puturilor forate cat si in cazul fantanilor (puturi sapate cu diametre mari) ca in cazul cand apa este contaminata bacterian, pentru a face dezinfectarea puturilor solutia cea mai la indemana pentru noi este folosirea inalbitorului de rufe. Cantitatea de inalbitor necesara, fie ca avem put obtinut prin foraje puturi apa, fie banala fantana, este determinata de cantitate de apa din put.
Totusi eu sunt de parere ca in cazul puturilor obtinute prin foraje puturi apa, dezinfectia lui sa o faca un specialist in foraje puturi apa.
Asa ca am sa va dau cantitatile de inalbitor in functie de diametrele interioare ale carcasei puturilor la un metru de apa adancime, plecand de la faptul ca penru 1000 litri de apa (un metru cub de apa) este necesar 0, 75 litri de inalbitor (care are in medie o concentratie de clor de 5,25%)
Ca si masura de siguranta, cand manipulati inalbitorul, trebuie sa o faceti intr-un loc deschis, bine aerisit si sa va feriti de un contact direct pe piele cu clorul, ochi, haine, etc. Gospodinele sunt obisnuite sa manipuleze clorul.
Mai jos am sa va dau un tabel cu cantitatile de inalbitor necesare pentru dezinfectia bacteriana a putului, in functie de diametrul carcasei la un metru de apa in adancime, plecand de la faptul ca la un diametru de un metru, si o adancime a apei de un metru avem 785 de litri apa, practic calculam volumul unui cilindru cu o inaltime de 100 cm si raza de 50 cm.
Diametrul interior al carcasei putului (centimetri)   Cantitatea de inalbitor (litri)
90    0,36
120 – 150    1,1
180 1,5
210 2, 2
240 3
300 4,5
Trebuie sa masuram cu mare atentie atat diametrul interior al carcasei putului cat si cat este adancimea apei si nu cred ca trebuie sa fi vreun mare specialist in foraje puturi apa sa calculam cantitatea de inalbitor de rufe tinand cont de tabelul de mai sus, chit ca eu sunt pentru foraje puturi apa de mare adancime.
Putem folosi regula de trei simpla pentru a afla cantitatea de inalbitor, avand adancimea apei din put o marime variabila, de la put la put si in anumite conditii.
Pentru a reusi o dezinfectare bacteriana completa al unui put, de sa zica lumea ca sunteti mare specialist in foraje puturi apa sau in dezinfectia puturilor, mai intai dizolvati cantitatea de inalbitor in 10 litri de apa. Se toarna in put amestecul de apa cu inalbitor rotind vasul in jurul carcasei, in asa fel incat solutia sa ia contact cu intreg peretele tubulaturii. Dupa care recirculam apa in put cu ajutorul pompei (se baga un furtun de la un robinet in put) pana cand vom dedecta un miros puternic de clor.
Se va lasa cateva ore fara sa scoatem apa din put, cel mai bine este sa se lase sa stea peste noapte.
Dimineata dam drumul sa curga apa la robinet in fosa septica pana cand dispare mirosul din clor din apa. E bine ca dupa ce dispare mirosul de clor din apa, sa mai lasam sa curga putin, dupa care puteti lua un esantion de proba si sa o duceti la un laborator specializat.

#2620
myshyk

myshyk

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,812
  • Înscris: 26.11.2006
Ai auzit de problemele de sanatate aparute din cauza clorinarii apei din bazinele de inot? Ce parere ai despre acestea?

#2621
paxman

paxman

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 646
  • Înscris: 15.03.2014
Inalbitor sau clor? :) ca s-ar putea sa nu fie tot una :)

#2622
pacopaco1967

pacopaco1967

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,550
  • Înscris: 13.09.2010
Pentru dezinfectia apei se foloseste clorul gazos  , nu  inalbitor de rufe .  Sper sa nu faci greseala sa incerci un asemenea tratamenti , risti sa poluezi  apa din panza freatica locala .

Mai frate , dar chiar ca scoala romaneasca scoate tampiti pe banda rulanta .

Edited by pacopaco1967, 07 July 2015 - 15:18.


#2623
gumball3000

gumball3000

    ...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,649
  • Înscris: 24.09.2006
Cred ca la hipoclorit de sodiu se refera NaOCl

#2624
edy_wheazel

edy_wheazel

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 50,989
  • Înscris: 31.07.2007

Quote

Folosirea inalbitorului de rufe pentru a dezinfecta apa din put

Iar daca apa e dura se pune Cocolino.

#2625
LensFlare

LensFlare

    Tin Foil Mask Society

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,759
  • Înscris: 09.05.2005
Din cate stiu sunt substante speciale pentru asa ceva...

#2626
ipopovici11

ipopovici11

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,547
  • Înscris: 06.06.2015
Sper ca nu e vorba de apa care sa fie bauta dupa aceea, nu?

#2627
paxman

paxman

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 646
  • Înscris: 15.03.2014

View Postedy_wheazel, on 07 iulie 2015 - 15:12, said:



Iar daca apa e dura se pune Cocolino.
One of those line that just makes your day :)))))))))

Ps: Nu stiu ce sa mai adaug ca sa nu fiu atentionat/banat pentru offtopic.

#2628
xmanyacs77

xmanyacs77

    *Roman Patriot*

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,075
  • Înscris: 10.07.2013
Dar stramosii nostrii daci, oare cu ce "dezinfectau" fantanile?Posted Image

Niste bicarbonat de sodiu nu este bun?

Edited by xmanyacs77, 07 July 2015 - 15:31.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate