Filtru de apa, filtre diverse, Tratare Apa
Last Updated: Jan 03 2024 16:22, Started by
t man
, Dec 03 2005 05:41
·
74
#1927
Posted 11 January 2014 - 15:37
Multumesc, pt. raspunsuri.
Cu siguranta nu este o alta denumire pt. cartus de remineralizare intrucat specifica in descriere citez: " redă apei structură inițială și imbunătățește proprietățile sale fizice și microbiologice, fără să înlăture sau să adauge nimic apei." din pacate nici o mentiune concreta referitoare la respectivele prop fizice inbunatatite. Foarte probabil sa aveti dreptate in privinta nascocirilor comerciale. Am tot citit opinii despre proprietatile apei demineralizate rezultate in urma procesului de osmoza si inteleg ca are niste proprietati mai ciudate, inclusiv producatorilor sondelor pt PH si ORP recomanda sa nu depozitezi electrozii in apa deionizata. Personal inclin sa cred ca apa deionizata are o capacitate mai mare ca si solvent pt anumite minerale comparatv cu apa distilata sau apa plata. Insasi pH-ul apei demineralizate este mai mic de 7 in cele mai multe cazuri, desigur aceasta fiind datorata si gazelor prezente in apa demineralizata prin osmoza. Speram ca respectivul cartus structurizator sa actioneze tocmai in acest sens, moment in care as fi considerat util unul si pt. sistemul meu, dar in lipsa unor specificatii concrete inclin spre varianta domnului Argonaut. |
#1928
Posted 11 January 2014 - 19:28
Culmea, reface proprietatile fizice si microbiologice fara sa adauge/scoata nimic. Hai sa nu ne legam de alea fizice, dar microbiologic cum pana mea face asta fara sa adauge/scoata ceva?
Vorbeam cu cineva legat de reclame si continutul lor ca sunt facute expres pentru prosti/necititi. Parerea mea. |
#1929
Posted 11 January 2014 - 19:41
Super Chief, on 11 ianuarie 2014 - 19:28, said:
Culmea, reface proprietatile fizice si microbiologice fara sa adauge/scoata nimic. Hai sa nu ne legam de alea fizice, dar microbiologic cum pana mea face asta fara sa adauge/scoata ceva? Vorbeam cu cineva legat de reclame si continutul lor ca sunt facute expres pentru prosti/necititi. Parerea mea. In cele mai multe cazuri vanzatorul preia descrierile de pe prospectele furnizorului si le traduce cu google sau la un alt traducator nefamiliarizat cu termenii si iese o mare varza. Este unul dintre criteriile pe care poti categorisi vanzatorii, atunci cand gasesti afirmatii de acest gen pe site sau in explicatiile oferite. Un negustor care vinde produse ce pot afecta, prin utilizarea lor, sanatatea oamenilor devine chiar periculos atunci cand nu este el pregatit si informat in domeniul respectiv. De regula producatorii de reclame seriosi mizeaza pe cu totul altceva decat incultura sau lipsa de informatie. Adevarul e ca mai exista si din cei neseriosi dar si ei devin la fel de periculosi ca si vanzatorii respectivi. |
#1930
Posted 11 January 2014 - 20:42
Pana la noi informatii ma abtin in a comenta calitatea si utilitatea cartusului in sine, dar va dau perfecta dreptate in privinta celor care promoveaza si pun in vanzare aceste produse.
@Super Chief pot exista si fenomene pe care nu le intelegem, asta nu inseamna ca ele nu exista. Trist este ca astfel de produse destul de ridicate ca si pret 80-100ron, sunt vandute sub pretextul unor beneficii netestate si fara un minim fundament teoretic. |
#1931
Posted 12 January 2014 - 10:05
Vreau si eu sa cumpar o cana filtranta.
Scurt si la obiect: E mai sanatoasa: A) Apa de la robinet filtrata de o cana Brita. sau B.) apa plata borsec/dorna Mersi. Edited by Ythrixium, 12 January 2014 - 10:07. |
#1932
Posted 12 January 2014 - 10:09
#1933
Posted 12 January 2014 - 13:54
Consider ca ar fi util si un subiect in care sa dezbatem calitatea apelor imbuteliate. Din cele citite pana acum inteleg ca sunt multe ape provenite din foraje iar cele provenite din izvoare naturale sunt oricum tratate cu diverse substante inainte de a fi imbuteliate. Cred ca asa se explica si faptul ca apele imbuteliate rezista luni de zile fara sa capete miros, iar o apa de izvor in maxim 2 saptamani capata miros.
|
#1934
Posted 12 January 2014 - 16:04
Ythrixium, on 12 ianuarie 2014 - 10:05, said:
Vreau si eu sa cumpar o cana filtranta. Scurt si la obiect: E mai sanatoasa: A) Apa de la robinet filtrata de o cana Brita. sau B.) apa plata borsec/dorna Mersi. Borsec are cea mai mare duritate de pe piata, bine ar fi sa o eviti. Dpdv al compozitiei chimice 3 ape plate sunt: Bilbor, Devin, Bucovina Dpdv al cat de sanatoase sunt nu e recomandata niciuna pentru ca sunt ambalate in plastic, iar plasticul devine toxic daca nu se depoziteaza adecvat.... Canile filtrante nu sunt o optiune decat daca bei putina apa pentru ca dureaza destul de mult sa filtreze o cantitate mica de apa si nu elimina mare lucru...doar clor si sedimente mari. Cel mai sigur ramane, totusi, un purificator de apa. xorg, on 12 ianuarie 2014 - 13:54, said:
Consider ca ar fi util si un subiect in care sa dezbatem calitatea apelor imbuteliate. Din cele citite pana acum inteleg ca sunt multe ape provenite din foraje iar cele provenite din izvoare naturale sunt oricum tratate cu diverse substante inainte de a fi imbuteliate. Cred ca asa se explica si faptul ca apele imbuteliate rezista luni de zile fara sa capete miros, iar o apa de izvor in maxim 2 saptamani capata miros. Este introdus ozon pentru ca apa sa para "proaspata" cand o deschizi. De altfel, doar unele companii de imbuteliere apa mentioneaza aceasta practica prin sintagma "apa supusa une imbogatiri cu ozon....", desi toate o folosesc! |
#1935
Posted 12 January 2014 - 17:47
Borsecul are duritatea pana in 10 grade germane.
Ca o fi cea mai mare a apelor plate de pe la noi nu inseamna ca nu este si buna pentru consum. |
#1936
Posted 13 January 2014 - 16:48
|
#1937
Posted 13 January 2014 - 17:25
angelina31, on 13 ianuarie 2014 - 16:48, said: Are peste 15 grade germane! Super Chief, on 12 ianuarie 2014 - 17:47, said:
Borsecul are duritatea pana in 10 grade germane. Ca o fi cea mai mare a apelor plate de pe la noi nu inseamna ca nu este si buna pentru consum. |
#1938
Posted 13 January 2014 - 17:26
#1939
Posted 13 January 2014 - 17:27
Io stiam ca reziduul sec conteaza pentru pietrele de la rinichi, sau e corelat unu cu altu?
|
#1940
Posted 13 January 2014 - 17:28
Am facut azi un test de ph si este chiar cel indicat pe eticheta iar la titrare a iesit duritatea totala 11 grade germane.
Nu mai am test separat pentru saruri de calciu. |
#1941
Posted 14 January 2014 - 09:11
msn2, on 13 ianuarie 2014 - 17:27, said:
Io stiam ca reziduul sec conteaza pentru pietrele de la rinichi, sau e corelat unu cu altu? Reziduu sec reprezinta totalitatea solidelor dizolvate in apa respectiva. Depunerile de calciu si magneziu formeaza celebrele pietre la rinchi. Cantitati foarte mari de calciu si magneziu se gasesc in apele minerale carbogazoase. |
|
#1942
Posted 14 January 2014 - 09:53
#1943
Posted 14 January 2014 - 12:17
#1944
Posted 15 January 2014 - 12:16
msn2, on 10 ianuarie 2014 - 14:39, said:
ma tot uit dupa dedurizatoare si ma duc spre un: NORTH STAR NSC NSC 11 ED - 0.9 MC/H care la 11l rasini scoate 15l/min. eu parca stiam ca 1l rasina egal 1l/h debit sunt bune statiile astea, recomandati altceva? mersi Pentru 20 grade germane si 4 persoane e mic dedurizatorul cu 11l rasina. Plus ca producatorul il recomanda pentru maximum 17 grade germane. Si are si rezervorul de sare foarte mic, doar 25kg. Capacitatea lui de dedurizare la 20 grade ar fi cam 1,3mc dupa care va face regenerarea. La un consum de 20mc/luna cum ziceai, asta inseamna ca va face regenerare aproape zilnic. Si debitul este mic. 900l/h inseamna 15l/m. Devine problematic cand foloseste apa la 2 dusuri in acelasi timp. Eu am tot 20grade duritatea, tot 4 persoane si mi-am luat unul cu 20l rasina. |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 2 user(s) are reading this topic
1 members, 1 guests, 0 anonymous users
ssprivat