Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

Pensionarea generatiei decreteilor, sau falimentul statului social roman

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
349 replies to this topic

#1
WhatNot

WhatNot

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,644
  • Înscris: 23.02.2011
Termenul de decretel provine de la Decretul 770 ,care a limitat drastic metodele contraceptive disponibile care a dus la o crestere dramatica a natalitatii, si se refera la generatia de romani nascuti dupa 1967 si perioada anilor 70. Astfel, numarul de copii per femeie a crescut de la 1,9 la 3,7, adica aproape s-a dublat.

Varsta de pensionare in Romania daca nu ma insel este de 65 de ani, cu exceptiia militarilor, politistilor si a muncitorilor din diverse industrii solicitante din punct de vedere fizic. Astfel, majoritatea persoanelor nascute in acea perioada se vor pensiona incepand cu anul 2032 si in urmatorii 10 ani, exceptand categoriile mentionate mai sus care se pensioneaza mai repede si desigur cei care se pensioneaza anticipat de pe la 55 de ani. Printr-un calcul rapid, perioada incepand din anul 2022, socotind pe cei care se vor pensiona anticipat din varii motive si culminand cu deceniul anilor 2030 va fi o perioada in care stresul asupra sistemului public de pensii va fi maxim deoarece atunci vor exista numarul maxim de beneficiari ai sistemului de pensii.

Acesta este doar primul aspect al problemei. Al doilea este migratia tinerilor din tara, ceea va duce la un numar din ce in ce mai mic de contribuabili pentru sistemul de pensii, care este de fapt doar o schema piramidala, in care populatia muncitoare actuala este taxata pentru a finanta actualii pensionari. In perioada 2022-2032 3 decenii consecutive de imigratie masiva, presupunand ca actualul trend migrator se va mentine si nu prea exista motive sa cred ca nu va fi asa. Astfel, incepand probabil prin a doua jumatate a deceniului 2030, avand in vedere ca decreteii s-au nascut incepand cu 1967 si continuand cu deceniul imediat urmator, raportul intre pensionari si contribuabili va atinge un minim absolut pentru istoria sistemului public de asigurari. Sunt destul de curios sa vad cum se va finanta sistemul de pensii, impreuna cu celelalte sisteme publice in acea perioada. Este foarte posibil ca atunci sa asistam la disolutia definitiva a statului social, nu din doleante ideologice, ci din constrangeri economice.

Sau, desi este foarte putin probabil, Romania va renunta la modelul statului social, si se va putea ameliora macar o parte din dezastru. In aceste conditii, voi ce solutii ati vedea, avand in vedere ca deja raul a fost facut, caci deja avem un numar mare de romani care locuiesc in afara granitelor, ceea ce inseamna ca ei nu contribuie cat de mult ar putea la economia Romaniei, deoarece desi ei trimit bani in tara, ei nu consuma si nu sunt impozitati in tara ? Mai mult, apogeul de productivitate al unei persoane este intre varsta de 30-49 de ani, cand combinatia de vitalitate pe de o parte, si experienta profesionala si calificare pe de cealalta, este optima, iar Romania a pierdut deja foarte multi cetateni care ar trebui sa ajunga la aceasta varsta, iar lipsa celor care vor emigra cand vor implini 25+ de ani in deceniul 2010-2019, va fi resimtita pe deplin in deceniul urmator, cand acea categorie de varsta va atinge apogeul sau profesional, deci si maximul cuantumului de consum si contributii la bugetul de stat. Este putin probabil ca aceasta generatie sa nu emigreze in aceleasi proportii ca si cea de dinainte ei. Este la fel de putin probabil ca si generatia urmatoarea sa nu emigreze ceea ar mari presiunea in deceniul 2030-2039, dar am sa las loc macar pentru niste previziuni optimiste.

Asta lasand la o parte faptul ca sistemul de pensii actual nu este intr-o forma prea buna, deoarece raportul intre angajatii din domeniul privat si pensionari este deja subunitar, sau in alte cuvinte, avem mai putini angajati in domeniul privat decat pensionari.

Adresat moderatorului care a mutat postul. Pe langa ca am avut surpriza neplacuta sa cred ca postul acesta disparuse total, insist ca el sa ramana in poiana. In primul rand ca este o arie mult mai visitata comparat cu cea de editoriale, iar in al doilea rand tema este una eminamente politica, anume cea a falimentului statului social.

Edited by WhatNot, 14 July 2013 - 21:19.


#2
Pejeu

Pejeu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,662
  • Înscris: 21.05.2012
Alternativa fiind ce? Condamnarea la moarte prin înfometare a bătrânilor? Internarea în lagăre de muncă forțată până se curăță singuri?

Soluția fiind care, la problema bătrânilor, exact?

Eutanasierea lor ca să se economisească niște lei din ăia de apar miliarde noi în fiecare an din cururile bancherilor?

România are 226 de miliarde de lei masă monetară, la o rată de schimb valutar de 4,4210.

Nu sunt suficienți bani?

Foarte bine, impozitează progresiv veniturile și profiturile.

Sau problema de fapt, pentru voi, sunt oamenii? Oamenii care nu sunt bogați?

Problema voastră de fapt asta e, nu?

Că nu mor oamenii care nu-s bogați mai repede.

Că-s prea mulți oameni care nu-s bogați. Și soluția ar fi să se curețe dracului mai repede să nu mai aglomereze planeta bogaților, să trebuiască să-și construiască insule artificiale & șit ca să se poată claustra de sclavii lor, de săracii și nebogații parcă tot mai mulți de la an la an.

De parcă bogații și-ar construi insulele alea cu mânuțele alea două și nu tot săracii și nebogații pentru ei. Și la fel și mașinile, casele, yacht-urile ș. a. m. d. ale bogaților.

Ce să înțelegeți voi că nu banii contează. Că banii sunt un căcat.

Că ce contează e ce și cât poți cumpăra de o anumită sumă de bani. Ori aici e buba.

Țara are și poate. Oamenii știu și pot.

Dar nu e bani, frățicu'! Adică din ăia de îi născocesc din nimic băncile lumii.

Deci nu se poace face nimic.

Așteptăm căderea falnică a drobului în cap.

Doamne ferește să se desființeze băncile și anuleze datoriile fictive cu dobândă pentru banii lor fictivi sau emiși fără acoperire (în cazul băncilor centrale)!

Doamne ferește să se renaționalizeze dreptul de emisiune monetară!

Doamne ferește ca masa monetară să se stabilizeze!

Ce ne-am face fără bănci să încaseze dobândă pe propriile noastre promisiuni de plată, tot către noi? Noi fiind ăia din economia reală, care producem plusvaloare, nu unități monetare sau adaos comercial.

Nu e bani!

Dar e bani pentru credite de nevoi personale MARIA FUCKING PAȘCU & șit.

De alea e bani, tătică.

De alea a fost dintotdeauna.

Edited by Pejeu, 14 July 2013 - 21:31.


#3
ParapantaFlavia

ParapantaFlavia

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,251
  • Înscris: 20.10.2008
Muahahaha! Cine dracu' mai sta aici sa prinda pensia? La maxim 40-45 ani probabil si parintii isi vor incepe somnul de veci si am renuntat la cetatenia romana definitiv. Sa ramana feseneul cu tiganii sa se descurce.
P.S. Base va sfatuieste sa faceti copii. Ie frica ca n-o sa aiba cine-i plati pensia. Well... trebuia sa se gandeasca mai serios la cariera aia comerciala la privat pentru care a facut si sacrificiul sa se inscrie in PCR.

Edited by ParapantaFlavia, 14 July 2013 - 21:30.


#4
Pejeu

Pejeu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,662
  • Înscris: 21.05.2012
Ăștia dă dreapta ar fi în stare să moară de foame fără bănci, să moară bibi.

#5
Kabul01

Kabul01

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,186
  • Înscris: 02.07.2013
Omule  vorbesti in dodii.

Ce "stresul asupra sistemului public de pensii va fi maxim?? Pensiile oricum se vor da de la buget direct din SACUL CEL MARE, chiar de contributiile la momentul respectiv vor fi de 1% !  

Asa este si acum si asa va fi si atunci !

#6
Pejeu

Pejeu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,662
  • Înscris: 21.05.2012

 ParapantaFlavia, on 14 iulie 2013 - 21:26, said:

Muahahaha! Cine dracu' mai sta aici sa prinda pensia? La maxim 40-45 ani probabil si parintii isi vor incepe somnul de veci si am renuntat la cetatenia romana definitiv. Sa ramana feseneul cu tiganii sa se descurce.
P.S. Base va sfatuieste sa faceti copii. Ie frica ca n-o sa aiba cine-i plati pensia. Well... trebuia sa se gandeasca mai serios la cariera aia comerciala la privat pentru care a facut si sacrificiul sa se inscrie in PCR.

Da, bre. Exact. Când 60% sau mai mult din populația țării trăiește aproape de sau sub pragul sărăciei soluția DREPTEI la problemele economice și sociale e mai mulți plozi și puradei.

Aia era problema de fapt.

Nu CANCERUL ECONOMIEI FICTIVE FINANCIAR-BANCARE CARE TOT EXTERMINĂ ECONOMIA REALĂ DE 25 DE ANI ÎNCOACE. Nu, aia e sursă de prosperitate & shit. Pentru cei de la butoane și manete, desigur.

Și nu politicile fiscale și economice dă dreapta.

Alea se știe că maximizează prosperitatea și utilitatea generală și nu a camarilei de la butoane.

Edited by Pejeu, 14 July 2013 - 21:41.


#7
WhatNot

WhatNot

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,644
  • Înscris: 23.02.2011
Solutia cum o vad eu ar fi o privatizare a sistemului de pensii, facuta gradual, astfel incat persoanele sub 45 de ani sa beneficieze de optiunea unei asigurari private. Este prea tarziu sa schimbi lucrurile pentru cei trecuti de 45 de ani dupa ce au cotizat 20 de ani la stat. Cealalta solutie sunt masuri care sa facilitize cresterea economica, cum sunt privatizarile si reducerea fiscalitatii si a birocratiei.

Nimeni nu isi doreste moartea batranilor. Asta este doar in imaginatia distorsionata de stangist. Problema este ca asta acel scenariu va avea loc la un moment dat. Este un fapt concret ca sistemul de pensii este subfinantat, in conditiile curente. Ca avem 5,5 milioane de pensionari si aproximativ 3 milioane de angajati in domeniul privat care platesc pensiile lor. Iar tocmai in primul post am explicat de ce numarul pensionarilor relativ la angajati va creste dramatic. Adica falimentul va avea loc daca lucrurile isi pastreaza traiectoria actuala.

Marturisesc totusi ca nu este ca si cum unii dintre pensionari nu si-ar merita soarta. Acestia sunt oamenii care au dat votul socialistilor in Romania in nenumarate randuri. Datorita lor ne-am pricopsit de 3 ori cu Iliescu si cu statul social in forma sa actuala. Mi se pare normal ca ei sa suporte consecintele actiunilor lor, iar consecinta socialismului este falimentul, ori poate nu esti de acord cu rationamentul din primul post. Pacat insa ca acei pensionari nu vor mai fi vii in acea perioada, insa vor consecintele actiunilor lor vor fi resimtite de copiii si nepotii lor.

#8
Pejeu

Pejeu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,662
  • Înscris: 21.05.2012

 Kabul01, on 14 iulie 2013 - 21:34, said:

Omule  vorbesti in dodii.

Ce "stresul asupra sistemului public de pensii va fi maxim?? Pensiile oricum se vor da de la buget direct din SACUL CEL MARE, chiar de contributiile la momentul respectiv vor fi de 1% !  

Asa este si acum si asa va fi si atunci !

Se vor plăti cu tiparnița în loc să se plătească din impozitare progresivă a veniturilor și profiturilor.

Adică cotă unică ascunsă pe lângă cea vizibilă de 16%.

Între timp continuăm să importăm totul pentru că nu se rentează să produci sau faci nimic când concurezi împotriva unei tiparnițe (propriu-zise sau virtuale). Decât dacă lucrezi cu sclavi "salarizați".

#9
ParapantaFlavia

ParapantaFlavia

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,251
  • Înscris: 20.10.2008

 Pejeu, on 14 iulie 2013 - 21:34, said:

Și nu politicile fiscale și economice dă dreapta.

Alea se știe că maximizează prosperitatea și utilitatea generală și nu a camarilei de la butoane.
Ba baiatu' tu esti high in permanenta? Te pomenesti ca de 25 de ani Iliescu, Bombonel, Votcaroiu au fost da' dreapta si au actionat in consecinta si n-am aflat io... Poate ai niste dezvaluiri bomba pentru noi. Pana si dreptistii autodeclarati gen Stolojan se ocupau cu nationalizarea valuteai si tot felul de smecherii pur stangiste.

Edited by ParapantaFlavia, 14 July 2013 - 21:44.


#10
Pejeu

Pejeu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,662
  • Înscris: 21.05.2012

 WhatNot, on 14 iulie 2013 - 21:36, said:

Solutia cum o vad eu ar fi o privatizare a sistemului de pensii

Wow!

Dar ce surpriză!

M-ai trăsnit în moalele capului, efectiv.

Deci dacă Venituri < Necesar soluția este privatizarea.

Astfel Venituri - Profit - Redundanță > Necesar.

Logică DĂ DREAPTA.

Edited by Pejeu, 14 July 2013 - 21:40.


#11
ParapantaFlavia

ParapantaFlavia

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,251
  • Înscris: 20.10.2008

 WhatNot, on 14 iulie 2013 - 21:36, said:

Solutia cum o vad eu ar fi o privatizare a sistemului de pensii

Daca nu il privatizati lui Vantu tot degeaba...

#12
Kabul01

Kabul01

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,186
  • Înscris: 02.07.2013

 Pejeu, on 14 iulie 2013 - 21:36, said:

impozitare progresivă a veniturilor și profiturilor.


Bate palma, Pejeule!

Sa dea Domnul sa vedem asta in Romania cat de curand !

#13
WhatNot

WhatNot

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,644
  • Înscris: 23.02.2011
Pejeu, topicul acesta nu este despre banci si masa monetara. Stiu ca ai tendinta sa poluezi fiecare topic si sa deturnezi discutia catre bancheri, insa am sa te rog sa te abtii sau voi ruga un moderator sa isi stearga posturile pe motiv de off topic. Da, sunt interesante, pentru cine le citeste, in unele privinte sunt si de acord cu tine, tiparirea banilor produce inflatie care este de fapt taxare ascunsa.

Insa acela este alt subiect de discutie. Am sa te rog sa potolesti. Daca ai de gand sa discuti despre sistemul de pensii, sau despre raporturie demografice din viitor, ok, dar scuteste-ma cu bancile.

 Kabul01, on 14 iulie 2013 - 21:34, said:

Omule  vorbesti in dodii.

Ce "stresul asupra sistemului public de pensii va fi maxim?? Pensiile oricum se vor da de la buget direct din SACUL CEL MARE, chiar de contributiile la momentul respectiv vor fi de 1% !  

Asa este si acum si asa va fi si atunci !


Acum acest lucru este posibil. Nu sunt convins ca va fi posibil si in viitor. Chiar si asa, deficitul bugetului de stat, nu al bugetului de pensii, se ridica undeva la 19 miliarde de euro in acest moment. Cat crezi ca va fi in conditiile descrise mai sus ?

Edited by WhatNot, 14 July 2013 - 21:44.


#14
Kabul01

Kabul01

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,186
  • Înscris: 02.07.2013

 WhatNot, on 14 iulie 2013 - 21:43, said:

Acum acest lucru este posibil. Nu sunt convins ca va fi posibil si in viitor. Chiar si asa, deficitul bugetului de stat, nu al bugetului de pensii, se ridica undeva la 19 miliarde de euro in acest moment.

Majoritatea statelor lumii sunt pe deficit in acest moment. Romania inca sta bine din acest punct de vedere.

#15
ParapantaFlavia

ParapantaFlavia

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,251
  • Înscris: 20.10.2008

 WhatNot, on 14 iulie 2013 - 21:43, said:

Acum acest lucru este posibil. Nu sunt convins ca va fi posibil si in viitor. Chiar si asa, deficitul bugetului de stat, nu al bugetului de pensii, se ridica undeva la 19 miliarde de euro in acest moment. Cat crezi ca va fi in conditiile descrise mai sus ?
Poi da soro, daca avem senat dublu fata de statele unite la americii... Americanii au doi senatori per stat iar romanii au 2,9756 senatori per judet! Schema bujetara e umflata. Umflata asa ca Hindenburg.

Edited by ParapantaFlavia, 14 July 2013 - 21:49.


#16
Pejeu

Pejeu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,662
  • Înscris: 21.05.2012

 WhatNot, on 14 iulie 2013 - 21:39, said:

Pejeu, topicul acesta nu este despre banci si masa monetara.

TOTUL este despre bănci și masa monetară.

TOTUL. Fiecare latură a societății și economiei, nu este nimic neafectat puternic de sistemul monetar.

Sistemul monetar decide sau cel puțin influențează puternic totul în societate.

De la nivelul de poluare, speranța de viață, nivel de trai, sporul populației, vârsta de pensionare, calitatea, cantitatea, diversitatea și felurile de mâncare mâncate de populație, capacitatea cilindrică a mașinilor conduse de aceasta, numărul de mașini raportat la populație (cu sau fără permis), vechimea parcului auto, vechimea fondului locativ etc.

Totul se leagă și revine la sistemul monetar bancar. Care definește și decide însăși economia pe care o are țara.

 WhatNot, on 14 iulie 2013 - 21:39, said:

Stiu ca ai tendinta sa poluezi fiecare topic si sa deturnezi discutia catre bancheri, insa am sa te rog sa te abtii sau voi ruga un moderator sa isi stearga posturile pe motiv de off topic. Da, sunt interesante, pentru cine le citeste, in unele privinte sunt si de acord cu tine, tiparirea banilor produce inflatie care este de fapt taxare ascunsa.

Vai de capul tău.

 WhatNot, on 14 iulie 2013 - 21:39, said:

Insa acela este alt subiect de discutie. Am sa te rog sa potolesti. Daca ai de gand sa discuti despre sistemul de pensii, sau despre raporturie demografice din viitor, ok, dar scuteste-ma cu bancile.

Nu există alt subiect. Este singurul. Orice altceva este irelevant sau conex ori o consecință mai mult sau mai puțin directă a acestui subiect crucial, fundamental.

Dar, normal, nu toți sunt suficient de inteligenți să înțeleagă asta.

De asta există dreptaci.

Și vezi că ți-am explicat și ONTOPIC de ce ABEREZI.

Foarte simplu și elegant.

Cu o inecuație matematică.

O găsești mai sus:

http://forum.softped.../#entry13491645

#17
WhatNot

WhatNot

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,644
  • Înscris: 23.02.2011
Soro, cheltuielile senatorilor ajung pe la cateva milioane de dolari. Cel mult. Nu asta e cauza pentru un deficit de 19 miliarde de euro.

#18
ParapantaFlavia

ParapantaFlavia

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,251
  • Înscris: 20.10.2008

 WhatNot, on 14 iulie 2013 - 21:48, said:

Soro, cheltuielile senatorilor ajung pe la cateva milioane de dolari. Cel mult. Nu asta e cauza pentru un deficit de 19 miliarde de euro.

Normal ca nu cheltuielile scaunelor sunt 19 miliarde. Pagubele produse de contractele preferentiale date de penalii imunizati din parlament cauzeaza un deficit de 19 miliarde de euro. Kilometrii aia de autostrada la pret de kilometri de pod, salubrizarea la pret de cazare allinclusive s.a.m.d.
Vrei sa scazi deficitul? Anuleaza imunitatea feseneului. Sa vezi cum se injumatateste deficitul in 12 luni, fara sa privatizezi nimic.

Edited by ParapantaFlavia, 14 July 2013 - 21:53.


Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate