Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii
 Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...
 Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor
 Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...

Renault Android
 

Vodafone Smart Mini

- - - - -
  • Please log in to reply
382 replies to this topic

#73
merwizard

merwizard

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 51
  • Înscris: 29.01.2006
Am pus si eu aplicatia legata de rotirea ecranului. Un lucru e sigur. daca mi s-a blocat senzorul, degeaba pornesc aplicatia, nu reuseste sa mi-l deblocheze :( Trebuie sa ne resemnam cu totii, e un bug, s-ar putea ca senzorul insusi sa se blocheze.

Si, ca sa raspund si lui 77721, nu, telefonul n-are busola.

#74
viruselworm

viruselworm

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 535
  • Înscris: 13.07.2010

View Postmerwizard, on 22 august 2013 - 15:26, said:

Am pus si eu aplicatia legata de rotirea ecranului. Un lucru e sigur. daca mi s-a blocat senzorul, degeaba pornesc aplicatia, nu reuseste sa mi-l deblocheze Posted Image Trebuie sa ne resemnam cu totii, e un bug, s-ar putea ca senzorul insusi sa se blocheze.

Si, ca sa raspund si lui 77721, nu, telefonul n-are busola.

Mie mi s-a intamplat azi o chestie foarte interesanta, avand in vedere ce spui tu: azi-dimineata dupa ce am pornit telefonul a treia oara (la nici 12 ore dupa achizitie) am incercat sa vad daca merge senzorul de rotatie... nu mergea. Mi-a fost lene sa fac faza cu scosul bateriei, asa ca am instalat imediat aplicatia recomadata de Truta si... a inceput sa mearga instantaneu, "cu japca", dupa cum zisese si el. Faza e ca baga ad-uri, insa am "rezolvat" si treaba asta dezactivand complet traficul de date (ca deocamdata numai prin 3g ma pot conecta la net de pe telefon).

Au mai trecut cateva ore, timp in care nu m-am atins de telefon, iar dupa ce l-am luat din nou la butonare pe net, constat ca iarasi nu mai merge senzorul... am verificat si aplicatia de Screen Rotation nu mai era pornita (foarte probabil sa fi umblat eu din greseala prin Memory Manager si sa-l fi oprit de acolo). Am repornit-o si... voila, a mers senzorul.

Acuma nu stiu ce sa zic...

In alta ordine de idei, ieri mi-am luat si eu inima in dinti si mi-am luat un "pitic destept" din asta. La vreo 24 de ore dupa achizitie, am mai inceput cat de cat sa ma obisnuiesc cu touch-ul si cu Androidul, dar inca am niste intrebari si v-as ramane tare recunoscator daca m-ati putea lumina si pe mine:

1) Cum inchid o aplicatie? Da, suna incredibil de stupid, dar chiar nu inteleg cum se face. Adica bun, jocurile am inteles, le inchid cu tasta Back si imi apare ecranul ala de confirmare pentru inchiderea jocului.

Insa cum fac ca sa inchid browserul de net dupa ce am terminat navigarea? Folosesc Google Chrome, ca asta a venit gata instalat cu telefonul si mi-a fost lene sa instalez Opera Mini, pe care il aveam pe telefonul vechi. Revin: cum fac sa inchid browserul? Ca daca folosesc tasta Back ma plimba inapoi prin toate paginile pe unde am navigat, deci sigur asta nu e solutia, iar in coltul din dreapta sus, unde e tasta aia cu 3 patratele, din meniul deschis de tasta aia nu gasesc nicaieri "Exit browser" sau ceva similar. Daca intru in Memory Manager gasesc aplicatia Chrome ruland bine mersi, si am constatat ca daca ii dau "End", ea tot ramane deschisa (ma rog, initial imi apare ca se inchide, dar dupa un timp apare iar in lista de procese). Oare Chrome-ul e cumva una din aplicatiile care ruleaza implicit si nu poate fi oprita fara root-area telefonului?

Iarasi, alta chestie pe care nu o inteleg: daca apas scurt tasta de sub ecran (cea cu dreptunghiulete), imi apare o lista cu "aplicatiile recente", asta incluzand anumite setari in care am intrat, ecranul de selectie al wallpaper-ului, chestii de genul asta. Asta inseamna ca respectivele aplicatii ruleaza efectiv la momentul ala, sau sunt inchise si ce e in lista reprezinta doar shortcuturi catre ele, ca sa le pot redeschide mai usor mai incolo? Deci chiar nu m-am prins la faza asta :(...

2) Am o mica mare problema cu tastatura implicita, cea Android: am dezactivat tot ce am gasit pe acolo cu auto-correct, word suggestions si toate setarile asemenea, si am dezactivat si sunetul la atingerea tastaturii. Cu toate astea, in timp ce tastez ma trezesc aleatoriu ca telefonul meu scoate un "bip" la atingerea cate unei taste, nu stiu cum sa-i zic. Uneori se intampla sa bipaie o data, alteori de doua, de trei... etc. cand scriu o bucata de text. Faza e ca patesc faza asta inclusiv cand telefonul e pus pe silentios, cand teoretic n-ar trebui sa scoata niciun sunet, nimic :(.

Ca limba de intrare am setat "No language (QWERTY)" - parca ceva in genul asta se numeste, n-am telefonul in fata acum, sa zic exact. Are careva idee ce setare am facut gresit, vreau sa dezactivez complet bipurile alea, ma scot din sarite pur si simplu.


Imi cer scuze pentru stupiditatea intrebarilor pe care le-am pus, dar rog intelegere si rabdare, Android noob here Posted Image...

#75
merwizard

merwizard

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 51
  • Înscris: 29.01.2006
Sunt multe de spus despre Androidul asta, dar ceea ce-l deosebeste al naibii de tare de orice altceva este faptul cum Google a reinventat notiunea de aplicatie. Acu, baietii ce sa zic, in intelepciunea lor s-au gandit sa impiedice pe user sa faca ceea ce face pe PC, adica sa deschida un miliard de programe pe care sa le lase ruland prin fundal. O abordare de genul asta ar termina biata baterie de mobil intr-un ceas. Oricum chiar si pe PC, tot un singur lucru faci la un moment dat, daramite pe un telefon, unde se pleaca din start de la ideea ca pe ecranu ala mic abia are loc sa picteze o singura aplicatie.
Ideea noua a fost sa sparga o aplicatie in mai multe componente. Sunt vreo patru tipuri de componente, dar pe noi ne intereseaza doar  doua. Astfel incat cand pornesti o aplicatie pornesti de fapt componente ale ei.

Sa luam ca exemplu Facebook. Cand il pornesti, apare ecranul pe care citesti postarile, te uiti la poze, etc. Ecranul acesta este manifestarea unei componente care se cheama "activitate". Daca ai apasat pe butonul din mijloc, ala care te readuce pe "desktop", activitatea se suspenda. Daca pornesti o alta aplicatie, sistemul decide sa o indeparteze din memorie de tot, eliberand spatiu necesar celeilalte activitati, pe care tocmai ai pornit-o. La fel si cu browserele. O data ce ai deschis altceva, mai mult ca sigur fereastra ta de browser va muri singura. Va avea ceva sanse sa supravietuiasca doar daca n-ai deschis nimic, ci doar te-ai plimbat prin launcher. De aceea, pe butonul din dreapta ai "aplicatii recente" in loc de "aplicatiile care ruleaza" - majoritatea au murit deja, dar le poti redeschide acolo unde ramasesera - multe isi salveaza starea.

Dar multe aplicatii, o data deschise, deschid si asa numitele servicii. Astea sunt niste componente care nu au o fatza vizibila, ruleaza undeva in fundal, uneori pana la restartul telefonului, dar pot rula si o perioada foarte scurta, de exemplu verifica ceva, apoi se inchid.  De exemplu cand pornesti Facebook ruleaza un serviciu care se uita mereu daca au aparut postari noi si te notifica. Cand apesi pe notificarea respectiva, el iti deschide o activitate in care iti arata postarea. La fel functioneaza si messengerele. Cand ai primit un mesaj nou si tu nu te uitai, pac, te notifica si tu atunci deschizi o noua fereastra de mess.

Pe scurt o aplicatie ruleaza sub forma de activitati si servicii. Activitatea dureaza cat sta pe ecran, serviciul ruleaza in background cat vor muschii aplicatiei.

De aceea orice program gen "task killer" este inutil. Activitatile oricum mor singure o data ce ai deschis alta activitate, iar serviciile aplicatiilor se inregistreaza de obicei in timpul instalarii aplicatiei respective, pentru ca sa fie pornite de anumite evenimente - gen stabilirea legaturii la net, pornirea telefonului sau, chiar pe un timer (de exemplu sa fie pornite la fiecare 60 minute pentru cele care doar verifica daca exista actualizari de soft). Deci e inutil sa incerci sa le omori, ba chiar poti sa zapacesti telefonul.

Exista si aplicatii care au buton de inchidere - la actionarea sa se inchid toate componentele aplicatiei. Dar sunt destul de putine.

Cu asta sper ca am aruncat putina lumina asupra unui aspect al androidului pe care destui il gasesc aiurea, dar mie mi se pare in cele din urma destul de logic.

#76
merwizard

merwizard

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 51
  • Înscris: 29.01.2006
- Chrome continua probabil sa-si pastreze in fundal un serviciu, verificare de actualizari sau ceva
- Tastatura stock mi s-a parut destul de slaba. Multa lume foloseste Swiftkey, se comporta excelent chiar pentru limba romana, are super predictii, din pacate e pe bani, dar nu cine stie ce suma. Eu dezaprobam predictiile de cuvinte. De cand am pus SwiftKey m-am obisnuit cu ele si nu stiu ce m-as face fara. E foarte comod sa bati cateva litere, chiar si gresind tastele, si sa poti apoi selecta chiar cuvantul pe care vrei sa-l scrii.

#77
munteangheorghe

munteangheorghe

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 25
  • Înscris: 18.06.2008
http://mitomanu.word...-875-root-roms/

Pentru cine doreste Root,Recovery ori alt Rom.

Edited by munteangheorghe, 23 August 2013 - 13:02.


#78
viruselworm

viruselworm

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 535
  • Înscris: 13.07.2010
@merwizard: Multumesc mult pentru raspuns, intr-adevar, am inceput sa inteleg acum cam cum stau lucrurile cu Androidul...

Urmatoarea intamplare s-ar putea sa va faca sa radeti, dar... asta e, prostia nestiutorului in ale Androidului si-a spus masiv cuvantul aici:

Azi am avut o problema foarte ciudata cu Google Chrome: dupa ce am pus un card SD in telefon (desi nu cred sa aiba vreo relevanta treaba asta), am pornit frumos telefonul si mi s-a parut ca parca a bootat putin mai greu (eu am Quick Boot bifat). Dupa sigla aia de la Vodafone, inainte sa imi apara ecranul ala de standby (ala cu lacatelul, nu stiu sigur daca am zis bine...), mi-a aparut un mesaj "Android is upgrading...". L-am lasat sa isi faca treaba, dupa care... surpriza! Dau sa intru in Google Chrome (updatasem acum 2 zile la ultima versiune din Google Play), si ma trezesc cu urmatorul mesaj: "Critical functionality required to run Chrome is missing; either your Chrome installation is incomplete, or not compatible with this version of Android". Si dupa asta se inchide Chrome-ul. Nu pot intra pe net sub nicio forma cu el, merge numai cu browserul stock al telefonului. In rest, toate celelalte aplicatii merg in continuare, toate bune si frumoase.

Am incercat sa intru iar in Play Store, sa vad daca pot sa-i fac un update... imi zice ca e deja updatata aplicatia Posted Image. Am zis atunci sa incerc sa il dezinstalez si sa il bag din nou: intru in setari, la Aplicatii, n-am nicaieri uninstall, ci numai "force close" si "disable". Am dat disable, apoi enable din nou. Nu m-a ajutat cu nimic treaba asta. Am zis sa-i dau si clear cache, poate il rezolv asa, tot n-a vrut.

Efectiv n-am stiut ce sa fac, nu vroiam sa mai instalez alt browser (si nici nu ma atrage deloc browserul ala stock al telefonului), si m-am uitat din nou prin setari si am vazut treaba aia cu "Backup and reset" - aveam bifate optiunile "Back up my data" si "Automatic restore". Asa ca mi-a trecut mie prin minte sa dau "Factory data reset", ca mi-am zis eu in sinea mea: "Dau acum reset, si cand reinstalez jocurile si aplicatiile pe care le-am avut, probabil se sincronizeaza datele si salvarile automat dupa aia". Teapa: nu s-a sincronizat nimic, am ramas fara salvarile de la jocuri, fara numerele de telefon din memorie, fara tot. A trebuit sa o iau de la capat cu toate... Posted Image

Va rog mult de tot, ma puteti ajuta si pe mine cu niste detalii legate de cum functioneaza optiunea asta de backup? Ce ar fi trebuit sa fac si cum ar trebui sa procedez in continuare, ca sa evit situatiile de genul asta?

Imi cer scuze inca o data pentru nestiinta...

Edited by viruselworm, 23 August 2013 - 17:36.


#79
viruselworm

viruselworm

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 535
  • Înscris: 13.07.2010
Mda, intre timp experienta mea cu Chrome-ul pe Vodafone Smart Mini devine din ce in ce mai interesanta...

Deci va spuneam ieri ca am facut factory reset la telefon (mare tampenie) dupa ce Chrome-ul, updatat la zi, n-a mai vrut sa mai mearga dupa primul restart de la update. Am refacut toate setarile, am reinstalat toate aplicatiile, ce mai aveam eu pe-acolo, si... am updatat si Chrome-ul, printre altele. Il testez asa updatat, merge, nu-s probleme, am zis ca am scapat.

Dar nu: la cateva ore dupa treaba asta, s-a descarcat complet bateria (sunt inca in faza aia de 3-4 cicluri de incarcare-descarcare completa...). L-am pus frumos la incarcat, si dupa cateva minute l-am pornit - m-am trezit cu acelasi mesaj "Android is upgrading..." (desi habar n-am ce vrea sa insemne asta, ca nu aveam nici traficul de date si nici Wifi deschise in momentul ala, plus ca din cate stiu nu exista niciun update de soft pentru telefonul asta pana acum), si intra in ecranul de standby. Buuuun... deschid traficul de date si dau sa intru in Chrome. Surpriza: "Critical functionality required to run Chrome is missing; either your Chrome installation is incomplete, or not compatible with this version of Android" :death:. Deci m-am intors de unde am plecat, inca un motiv  sa-mi mai dau doua perechi de palme ca am dat factory reset degeaba. M-am enervat si n-am mai resetat nimic, am instalat Opera Mini pana la urma si am zis ca raman cu asta, fie ce-o fi, si dau disable la Chrome, daca tot nu-l pot dezinstala, macar sa nu-mi mai apara pe-acolo, ca ma streseaza.

Cu Opera totul merge smooth, numai ca linkurile de YouTube din posturile de pe forumuri nu mi le afiseaza, zice "Could not load plugin". In fine.

Treaba e alta: am intrat la un moment dat in Google Play, si am gasit (wow, ce descoperire) tabul ala de "My Apps" unde poti vedea toate aplicatiile pe care le-ai downloadat si daca sunt update-uri pentru ele. Absolut la plesneala am dat "Enable" la Chrome (desi eram ferm convins ca n-o sa mearga), si vad ca si Chrome-ul imi apare in lista de aplicatii pentru care exista update-uri. N-am mai dat update deloc, l-am lasat asa cum e, am dat sa intru in el, si... MERGE!!! Nu imi explic cum, dar merge! Deci inteleg ca prin faptul ca i-am dat Disable atunci, a sters update-ul pe care i-l facusem. Numai ca atunci nu inteleg cum de nu mi-a mers prima oara, ca mai incercasem o data treaba asta inainte de factory reset...

In fine, ideea e ca am mai dat niste restarturi intre timp si Chrome-ul imi merge impecabil, fara nicio problema, dar NEupdatat. Si nici n-am de gand sa mai fac update la el prea curand :).

Asadar, ramane valabila intrebarea de mai sus: care e faza cu "Backup and reset", cum functioneaza si ce trebuie facut ca sa evit situatia penibila de a ramane fara date dupa factory reset?

Si, de curiozitate... a mai avut careva dintre voi problema asta cu Chrome-ul dupa update-ul la ultima versiune?

Va mai tin la curent cu "ostilitatile" :lol:.

#80
Strict13

Strict13

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 38
  • Înscris: 09.08.2013
Pana ieri nu mi-a functionat senzorul gravitational si ieri cand stateam intins in pat, am scapat telefonul pe piept. Ce sa se intample?
Pai uite asa deodata a inceput sa functioneze senzorul gravitational si fara sa fie pornit din bara de sus, dar minunea nu a tinut prea mult pentru ca astazi a incetat sa functioneze.

Si totusi de husele alea ce se mai aude?!

View Postviruselworm, on 24 august 2013 - 11:28, said:

Mda, intre timp experienta mea cu Chrome-ul pe Vodafone Smart Mini devine din ce in ce mai interesanta...

Deci va spuneam ieri ca am facut factory reset la telefon (mare tampenie) dupa ce Chrome-ul, updatat la zi, n-a mai vrut sa mai mearga dupa primul restart de la update. Am refacut toate setarile, am reinstalat toate aplicatiile, ce mai aveam eu pe-acolo, si... am updatat si Chrome-ul, printre altele. Il testez asa updatat, merge, nu-s probleme, am zis ca am scapat.

Dar nu: la cateva ore dupa treaba asta, s-a descarcat complet bateria (sunt inca in faza aia de 3-4 cicluri de incarcare-descarcare completa...). L-am pus frumos la incarcat, si dupa cateva minute l-am pornit - m-am trezit cu acelasi mesaj "Android is upgrading..." (desi habar n-am ce vrea sa insemne asta, ca nu aveam nici traficul de date si nici Wifi deschise in momentul ala, plus ca din cate stiu nu exista niciun update de soft pentru telefonul asta pana acum), si intra in ecranul de standby. Buuuun... deschid traficul de date si dau sa intru in Chrome. Surpriza: "Critical functionality required to run Chrome is missing; either your Chrome installation is incomplete, or not compatible with this version of Android" Posted Image. Deci m-am intors de unde am plecat, inca un motiv  sa-mi mai dau doua perechi de palme ca am dat factory reset degeaba. M-am enervat si n-am mai resetat nimic, am instalat Opera Mini pana la urma si am zis ca raman cu asta, fie ce-o fi, si dau disable la Chrome, daca tot nu-l pot dezinstala, macar sa nu-mi mai apara pe-acolo, ca ma streseaza.

Cu Opera totul merge smooth, numai ca linkurile de YouTube din posturile de pe forumuri nu mi le afiseaza, zice "Could not load plugin". In fine.

Treaba e alta: am intrat la un moment dat in Google Play, si am gasit (wow, ce descoperire) tabul ala de "My Apps" unde poti vedea toate aplicatiile pe care le-ai downloadat si daca sunt update-uri pentru ele. Absolut la plesneala am dat "Enable" la Chrome (desi eram ferm convins ca n-o sa mearga), si vad ca si Chrome-ul imi apare in lista de aplicatii pentru care exista update-uri. N-am mai dat update deloc, l-am lasat asa cum e, am dat sa intru in el, si... MERGE!!! Nu imi explic cum, dar merge! Deci inteleg ca prin faptul ca i-am dat Disable atunci, a sters update-ul pe care i-l facusem. Numai ca atunci nu inteleg cum de nu mi-a mers prima oara, ca mai incercasem o data treaba asta inainte de factory reset...

In fine, ideea e ca am mai dat niste restarturi intre timp si Chrome-ul imi merge impecabil, fara nicio problema, dar NEupdatat. Si nici n-am de gand sa mai fac update la el prea curand Posted Image.

Asadar, ramane valabila intrebarea de mai sus: care e faza cu "Backup and reset", cum functioneaza si ce trebuie facut ca sa evit situatia penibila de a ramane fara date dupa factory reset?

Si, de curiozitate... a mai avut careva dintre voi problema asta cu Chrome-ul dupa update-ul la ultima versiune?

Va mai tin la curent cu "ostilitatile" Posted Image.
Treaba cu Chrome si Magazin Play cred ca sunt buguri din soft, eu m-am obisnuit. Stiu ca intotdeauna cand utilizez internetul trebuie sa imi apara erorile "Magazin Play nu stiu ce eroare, fortez inchidere", si la Chrome deasemenea Posted Image.

Edited by Strict13, 24 August 2013 - 11:43.


#81
viruselworm

viruselworm

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 535
  • Înscris: 13.07.2010
Am postat azi pe forumul Vodafone daca se mai aude ceva de huse si alte accesorii, sa vedem acum daca se oboseste cineva sa raspunda. Am intrebat si in magazin cand l.am luat acum 3 zile, au zis ca or sa aduca si la noi, dar nu stie nimeni cand, ca "e destul de nou telefonul si mai dureaza pana ajung si accesoriile pentru el".

Cum apare ceva nou, va anunt.


Ma gandesc sa nu care cumva sa nu fie compatibile update.urile pentru Chrome si Google play cu versiunea asta de Android de fac atatea figuri aplicatiile astea... parca intr.un timp in Google Play scriau si pt ce versiuni de Android sunt recomandate aplicatiile, acum insa n.am mai vazut sa.mi afiseze asa ceva, si am citit mereu descrierile complet inainte sa instalez ceva.

#82
viruselworm

viruselworm

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 535
  • Înscris: 13.07.2010
Si apropo, mi-ati putea recomanda, va rog, un antivirus bun (si gratuit) pentru telefonul asta? Eu mi-am instalat Bit Defender Antivirus Free, dar nu stiu cat de ok e, plus ca nu stiu cum sa-l updatez, ca nu gasesc nicio optiune pentru asta prin el... isi ia el automat update-uri de definitii de virusi, sau softurile antivirus pentru Android n-au nevoie de update-uri zilnice, precum cele pentru PC?...

Scuze ca a trebuit sa fac un nou post, insa mi-am adus aminte de asta abia acum, si nu mai am cum sa il editez pe cel anterior...

#83
merwizard

merwizard

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 51
  • Înscris: 29.01.2006
@Viruselworm Of, de ce n-ai intrebat de Chrome inainte de factory reset? Si la mine face la fel. Aproape in fiecare zi imi apare respectivul mesaj de eroare. Daca tin cu tot dinadinsul sa folosesc Chrome (din ce in ce mai rar totusi), trebuie sa repornesc telefonul. Mesajul cu update de android mi-a aparut si mie o singura data. Insa de fiecare data dupa ce repornesc telefonul, dupa cateva minute porneste o actualizare de Chrome care il repune pe picioare.

Androidul de pe telefon nu mai e chiar asa de nou, au mai iesit vreo doua versiuni, update-uri mai mici, dar in cazul comportamentului lui Chrome, cred ca vina ii apartine exclusiv browserului. Aud ca au iesit niste ROM-uri noi, din care Chrome a fost dat afara. De asta vreau sa-mi "rootez" telefonul si sa sterg Chrome si inca vreo cateva aplicatii inutile care ocupa loc degeaba in stocarea interna a telefonului.

Ca alternativa poti folosi Firefox, care pe Smart mini merge foarte bine, sau, Opera, ambele variante de browser, una bazata pe Presto, iar cealata construita peste Chromium. Mai exista si Opera Mini, dar asta e buna cand esti pe trafic mobil de date, pentru ca nu consuma multi MB.

In general sunt multumit de Smartul asta, n-am intalnit aplicatii sa-mi faca figuri. Observ uneori cand iau cate o aplicatie din Google Play, o gramada de reviewuri negative venite de la posesori de Samsunguri si LG-uri care se plang ca lor "nu le merge". Presupun ca e din pura nestiinta, sau telefoane setate aiurea.. Nici cu Xperia n-am avut probleme de genul asta, oricat am hartanit bietul telefon.

Despre backup nu stiu ce sa-ti zic, n-am incercat niciodata functionalitatea asta din telefon. In cazul precedentului telefon (Sony Ericsson XperiaX8) am folosit de cateva ori aplicatii luate de pe market pentru back-up al sms-urilor. Agenda o aveam sincronizata cu Google, nu era problema. Aplicatiile mi le reinstalam de fiecare data. N-a fost nevoie de dat factory reset niciodata, dar am schimbat vreo 5-6 ROM-uri (firmware-uri alternative), iar fiecare instalare era similara cu un factory reset.

Antivirus nici eu nu folosesc, in general antivirusii de pe android fiind slab cotati. Singura modalitate de a lua vreun malware e sa-l instalezi cu mana ta. In Google Play trebuie sa te uiti la cate downloadari are o aplicatie si, mai ales la review-uri. E cea mai buna modalitate de protectie.

#84
viruselworm

viruselworm

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 535
  • Înscris: 13.07.2010
@merwizard: Sincer, cand am vazut prima data problema cu Chrome.ul, m.am blocat efectiv, n.am mai gandit atunci sa postez aici inainte de factory reset... am zis ca poate am dezinstalat eu o aplicatie prestabilita care ii era necesara Chrome.ului, si ca poate de.aia face asa. Asta pentru ca aproape imediat ce am luat telefonul m.am apucat sa dezinstalez toate aplicatiile alea de la Vodafone, Facebook si Gesty, de care nu am nevoie. Am zis ca poate or avea legatura intre ele. Dar asta e, pe pielea ta inveti...

Cert e ca dupa ce am dat disable Chrome.ului si am scos astfel update.ul, ramanand cu versiunea stock, imi merge Chrome.ul fara probleme. Iar de fiecare data cand ma baraie la cap ca exista un update la Chrome, ii dau un mare X: no, Chrome didn't get better, it got worse :).

Eu la root n.o sa ma bag, cel putin nu prea curand, nu ma pricep la smartphone.uri atat de tare incat sa fac si pasul asta, desi am vazut ca rootarea prezinta unele avantaje...

#85
Truta

Truta

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 62
  • Înscris: 20.07.2008
Celor de fata si viitori, sanatate!
Pe scurt, din cele la care ma pricep
1. update-uri nedorite : intri din telefon pe Play store, mergi la Apps / My apps si acolo trebuie sa fie o optiune sa nu te mai bazaie la cap cu updatari. Nu pot sa reconstitui exact pt ca mi-am sters temporar contul de google din telefon ca sa duc telefonul a 2-a oara la service. Dar eu am facut asta, si nu ma mai f...redoneaza la cap cu update
2. Firefox pe android ca si pe pc e super, dar totusi fiecare are preferinte mostenite de pe pc
3. Am scris la service cum ca prima reparatie a esuat in privinta senzorului G. De-abia dupa ce am si sunat la tel au cetit mailul, si mi-au raspuns scurt si politocos sa mai trimit telefonul inca o data. Si ma pregatesc sa fac asta
4. In vederea pct 3, am scos SIM-ul si l-am pus in telefonul vechi, am raschetat toate datele personale dar am lasat aplicatiile instalate suplimentar de mine si tin telefonul deschis ( doar ca un dispozitiv android, of course) asteptand sa moara senzorul. Uite ca de 48 de ore nu moare. De aici am 2 explicatii provizorii pe care am sa le urmaresc inainte sa-l duc in service
a. SIM card ii face mizerii - oare e posibil, in general vorbind, ca un SIM mai vechi sa impieteze asupra softului? ( in ce forum sa aflu asta?)
b. Daca nu-l butonezi, softul nu capata purici si implicit nu moare senzoru.
o sa ma apuc sa-l butonez pe d-l telefon ca si cum l-as avea functional normal, dar nu prea am timp. Oricum, nokia de dinainte (2700) e parfum pe langa asta in ceea ce priveste calitatea convorbirii - sunet clestar, pe bune. Asta tot butoi gol de tabla suna...dar te obisnuiesti si cu asta, ca si cu nevasta rea si urata :P
O seara minunata
va tin la curent
c.t.

#86
viruselworm

viruselworm

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 535
  • Înscris: 13.07.2010

View PostTruta, on 25 august 2013 - 19:11, said:

3. Am scris la service cum ca prima reparatie a esuat in privinta senzorului G. De-abia dupa ce am si sunat la tel au cetit mailul, si mi-au raspuns scurt si politocos sa mai trimit telefonul inca o data. Si ma pregatesc sa fac asta
4. In vederea pct 3, am scos SIM-ul si l-am pus in telefonul vechi, am raschetat toate datele personale dar am lasat aplicatiile instalate suplimentar de mine si tin telefonul deschis ( doar ca un dispozitiv android, of course) asteptand sa moara senzorul. Uite ca de 48 de ore nu moare. De aici am 2 explicatii provizorii pe care am sa le urmaresc inainte sa-l duc in service
a. SIM card ii face mizerii - oare e posibil, in general vorbind, ca un SIM mai vechi sa impieteze asupra softului? ( in ce forum sa aflu asta?)
b. Daca nu-l butonezi, softul nu capata purici si implicit nu moare senzoru.
o sa ma apuc sa-l butonez pe d-l telefon ca si cum l-as avea functional normal, dar nu prea am timp. Oricum, nokia de dinainte (2700) e parfum pe langa asta in ceea ce priveste calitatea convorbirii - sunet clestar, pe bune. Asta tot butoi gol de tabla suna...dar te obisnuiesti si cu asta, ca si cu nevasta rea si urata :P
O seara minunata
va tin la curent
c.t.


Nu stiu sigur daca asta sa fie de vina neaparat pentru nefunctionarea senzorului, insa am auzit si eu de cazuri in care unele telefoane nu recunosc sau fac figuri cu SIM.uri vechi. Citisem si prin manualul de utilizare cum ca Smart Mini cica nu e compatibil cu SIM.uri de 5 V, ci numai cu SIM.uri de 3 sau de 1.8V. Acuma repet, nu stiu daca intr.adevar asta sa fie problema, si nici nu stiu cat de vechi e SIM.ul pe care il ai...

Poti incerca sa faci eventual un topic pe forumul Vodafone si sa expui problema acolo, poate e cineva mai priceput pe.acolo sa ne lamureasca si pe noi...

Numai bine, si tine.ne la curent! :)

#87
cata2806

cata2806

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 65
  • Înscris: 17.05.2009
Salut .. am si eu un vodafone smart pitic, e destul de ok telefonu'.. singurele lucruri care ma deranjeaza pana acum sunt :
-Senzoru care mi s-a oprit de 2 ori pana acum, dar am dat un restart la telefon si a repornit senzoru' din nou. Ar trebui sa le aducem la cunostiinta celor de la vodafone ca e o problema cu softu/hardware-u poate se rezolva cumva.
-Volumu' cand ascult muzica in casti.. este foarte mic si nu pot sa-l cresc sau nu stiu eu cum.
-Gps-ul e ciudat, cu internetul de pe cartela ma vede la cateva sute de metrii de punctu in care sunt, iar cu wifi-u' ma vede perfect.. nu stiu de ce...
-Aplicatiile pornesc singure pe fundal exemplu : google+ , chrome , jocurile uneori .. si pe degeaba le inchid eu cu advance task killer,
-Camera mai bine nu puneau ... mai bine bagau 786 mb ram sau niste memorie interna
-Multi touch-u nu functioneaza chiar asa de bine, in unele jocuri multi touch-ul devine confuz si nu stie ce comanda sa execute


Si chestii pro :
-Bateria tine destul de mult , asta dupa 4 incarcari..
-Ruleaza aproape toate jocurile pentru android si le ruleaza fluent

#88
viruselworm

viruselworm

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 535
  • Înscris: 13.07.2010
Ok, un mic update:

- spuneau la un moment dat Truta si merwizard ca au ceva probleme cu sunetul in casti atunci cand jackul e introdus pana la capat in telefon. Am testat si eu castile astazi si volumul mi se pare ok. Singura chestie care nu prea-mi place e ca sunetul atunci cand ascult muzica e foarte "plat", nu tu bass, nu tu nimic... oare sa fie de la casti (apropo, merge sa folosesc la el niste casti multimedia pentru PC?), care apropo, par destul de fragile, sau sa folosesc un alt player? Mi-ati putea recomanda eventual unul ca lumea, care sa aiba si equalizer, ceva?

- legat de jocuri, momentan cel putin m-am limitat la Angry Birds si Fruit Ninja. De rulat le ruleaza, mai are din cand in cand ceva laguri mici, insa nu ma deranjeaza asta absolut deloc. In rest, personal imi place cum se comporta, mai putin tastatura aia Android, care imi bipaie inclusiv cand e telefonul dat pe silent, si ma dispera treaba asta. Am vazut in schimb ca exista si o versiune gratuita de SwiftKeys pe Google Play, am sa o descarc si eu sa vad daca exista ceva imbunatatiri.

- mult-asteptatele accesorii: pe forumul Vodafone, unde v-am zis ca am postat sa intreb... pauza, vad ca a aparut intre timp si acolo topic dedicat pentru accesorii de Voda' Smart Mini, iar reply-ul a fost un quote dintr-un post mai vechi al tipei din echipa Vodafone ("Revenim cu detalii imediat cum aflam mai multe") :death:. Deci deocamdata mai dureaza pana aduc cei de la Vodafone accesorii si la noi tara. In ce priveste husele, Vodafone n-au decat huse din alea universale din piele (sau huse flip, tot asa "universale", care cu ceva tweakuri pot fi facute sa se potriveasca), dar personal nu ma incanta niciuna din variantele astea, asa ca mai astept.

INSA am reusit sa gasesc folii de protectie, m-am uitat pana acum pe astea:

http://www.originale...ource=shopmania

http://www.24gsm.ro/...ign=direct_link

Nu ma pot hotari insa pe care din ele sa o cumpar... fiecare zice ca face si ca drege, dar nu stiu ce sa zic, n-am folosit niciodata asa ceva... personal, m-ar tenta cea la 23 de lei, dar mi-e sa nu fie ceva de genul "atata dai, atata face". In orice caz, daca intereseaza pe cineva folii de protectie pentru "Piticu' Destept" :), las linkurile aici.

Am dat acum mailuri la ambele firme sa intreb daca aduc si huse, daca primesc vreun raspuns, va tin la curent.

#89
merwizard

merwizard

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 51
  • Înscris: 29.01.2006

View Postcata2806, on 26 august 2013 - 09:39, said:

-Gps-ul e ciudat, cu internetul de pe cartela ma vede la cateva sute de metrii de punctu in care sunt, iar cu wifi-u' ma vede perfect.. nu stiu de ce...
-Aplicatiile pornesc singure pe fundal exemplu : google+ , chrome , jocurile uneori .. si pe degeaba le inchid eu cu advance task killer,
-Camera mai bine nu puneau ... mai bine bagau 786 mb ram sau niste memorie interna
-Multi touch-u nu functioneaza chiar asa de bine, in unele jocuri multi touch-ul devine confuz si nu stie ce comanda sa execute

Nu folosi "advanced task killer", nu-si mai are rostul incepand cu android 2.1. Vezi postul meu de mai sus. Degeaba omori serviciile pornite de aplicatii, vor reinvia, sau pornite la un anume moment de timp, sau cand se starteaza conexiunea la net.
Camera, asa cum e ea, e buna macar de postat pe facebook. De fapt asta e scopul principal pentru care eu pornesc fb-ul pe tel. Sa "urc" poza pe tocmai care am facut-o
Multi touch-ul e doar in doua puncte. Dar am jucat Subway Surfers, de exemplu, pe un Samsung Galaxy SIII si touch-ul se comporta la fel de dobitoc si acolo. Nu stiu la Candy Crush Saga, unde se intampla sa greseasca sensul in care deplasez bomboana.

#90
merwizard

merwizard

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 51
  • Înscris: 29.01.2006
Despre SIM-uri. Nu cred ca mai exista de 5V. Al meu e de acum 11 ani, arata ca vai de el, dar se incapataneaza sa functioneze. Nu e de 5V. Inca de pe atunci se vorbea de SIM-urile "vechi" ca despre niste antichitati.

OT: Am luat atunci un abonament "Connex Cent 200". Credeam ca sunt cel mai tare daca am "cent". Includea 200 min in retea taxate cu 1 cent/min in weekend. Pe atunci inca parea o afacere, desi o lasasera mai moale dupa centul de 500 si cartela cent nelimitat , ai carei posesori blocau reteaua in weekend. Ce vremuri... Primul meu telefon a fost Siemens A50

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate