Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Fifty Shades Of Grey (2015)

Dilema zona - cumparare apartamen...

Epical Metin2

Promovare @DragonDews Twitch
 Pro FM - melodii difuzate

Studii Europene

ING dobanda 0 la contul de economii

FIFA15
 Procurorul Iacobescu, cel care se...

Imi tiuie sursa

Abonamente business

OS-ul se poate pune pe orice HDD?
 Tupperware

Roundcube si email RDS in DSM 5

OS-ul se poate pune pe orice HDD?

Lenovo Yoga Tablet 8"
 

Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

SD CARD READER nu vrea sa citeasca SDXC!

  • Please log in to reply
16 replies to this topic

#1
geodezie2

geodezie2

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 103
  • Înscris: 17.09.2007
  • ID membru: 227,353

Buna ziua.
Am un SD card Kingston de 64 G, SDXC, clasa 10 de viteza. Vreau sa-l descarc direct pe pc, fiindca direct in Asus 101 + memory stick am rezolvat problema. Altfel ma uitam la el !!!!!!
Am cumparat un reader Transcend RDF8k pe care scrie clar ca suporta SDXC. L-am testat pe carduri SD normale si merge perfect. Dar nu vrea sa vada Kingsonul !!! In My Computer zice ca trebuie formatat, ceea ce e absurd, pierd 32G de poze, iar in Commander ca n-am disc inauntru, ceea ce e fals!
Culmea e ca in Picasa, am descarcat f bine un calup de cca 700 poze, pe care le-am sters. La intoarcerea din concediu cu 5100 poze = 32 G, Picasa nu le-a mai vazut, asa ca am zis sa iau SD READER.

Astept sfaturi pertinente. Unul simplu de la mine catre mine ar fi sa cumpar mai multe carduri de 16G si gata, poate asa le vede, mai ales ca e si pericolul sa pierd pozele daca moare cardul. Sau poate trebuia intai formatat pe pc si apoi folosit in camera Canon SX240 HS ???

#2
aeon

aeon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,954
  • Înscris: 05.08.2002
  • ID membru: 1,739
  • Locație: Bucuresti
eu as zice ca e o problema cu cardul, nu cu cititorul
ceva asemanator, am scos un card (microsd, 16 gb) dintr-o camera de supraveghere si cand sa copiez ce era pe el, surpriza! mesaj ca nu e formatat Posted Image
operatia o mai facusem de cateva ori cu acelasi cititor si acelasi card, fara probleme

l-am formatat, si si-a revenit complet
nu stiu exact ce s-a intamplat, banuiesc doar ca l-am extras din camera cand era inca accesat (desi camera tocmai o oprisem) si s-a stricat sistemul de fisiere

Edited by aeon, 03 June 2013 - 12:18.


#3
slai

slai

    User Incredibil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,429
  • Înscris: 25.01.2007
  • ID membru: 132,739
  • Locație: Carpathian Garden, Land of Chaos.
io am o nedumerire, se va mai uita cineva, vre-o data la pozele alea?

#4
geodezie2

geodezie2

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 103
  • Înscris: 17.09.2007
  • ID membru: 227,353

View Postslai, on 03 iunie 2013 - 12:19, said:

io am o nedumerire, se va mai uita cineva, vre-o data la pozele alea?

Excelenta remarca!
Da, chiar se uita, sunt foarte frumoase, au ajuns si pe Picasa. Noi sigur o sa ne uitam cand o sa iesim la pensie :)))

View Postaeon, on 03 iunie 2013 - 12:18, said:

eu as zice ca e o problema cu cardul, nu cu cititorul
ceva asemanator, am scos un card (microsd, 16 gb) dintr-o camera de supraveghere si cand sa copiez ce era pe el, surpriza! mesaj ca nu e formatat Posted Image
operatia o mai facusem de cateva ori cu acelasi cititor si acelasi card, fara probleme

l-am formatat, si si-a revenit complet
nu stiu exact ce s-a intamplat, banuiesc doar ca l-am extras din camera cand era inca accesat (desi camera tocmai o oprisem) si s-a stricat sistemul de fisiere
Da, ma gandesc si eu la ceva in genul asta, dar pus in aparatul foto, cardul merge perfect. Daca accept formatarea pe pc nu sterge tot continutul ? Nu de alta, dar mi-ar parea rau pt moment, mai am nevoie sa-l bransez la tv.

#5
slai

slai

    User Incredibil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,429
  • Înscris: 25.01.2007
  • ID membru: 132,739
  • Locație: Carpathian Garden, Land of Chaos.
ba da, sterge. din aparatul foto nu poti descarca?



#6
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 29,864
  • Înscris: 15.06.2004
  • ID membru: 18,388
Aparatul foto nu se poate conecta la calculator pe USB ? Eu asa imi descarc de obicei pozele.
Le descarci si formatezi cardul. Apoi vezi daca merge.

Mai pot fi probleme la carduri de capacitati mari. Cu sunt chiar perfect compatibile cu unele cititoare/ ap foto/ telefoane, etc.
Am patit-o si eu, doar ca in cazul meu dadea erori la copiere. Acum mai mult de 16 Gb nu mai cumpar.

#7
connectorxp

connectorxp

    Avid mountaineer.

  • Grup: Moderators
  • Posts: 9,915
  • Înscris: 14.11.2004
  • ID membru: 25,765
  • Locație: Bucuresti
E o problema de firmware sau driver, la un Asus X51R pe Windows XP cu driverele dedicate nu citea decat pana la 2GB dupa update-ul la 7 citeste orice SDHC, la fel si la un Fuji S5700, el nativ citea pana la 2GB dupa un update ia si 8GB fara probleme. Incearca sa faci update (daca e vorba de un card reader de laptop) sau la aparatul gazda in cazul in care a aparut unul. Oricum, sa nu-ti fie mirarea mare daca nu suporta standardul acesta.

#8
Seb

Seb

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,899
  • Înscris: 22.05.2005
  • ID membru: 37,204
Nu inteleg daca a mers combinatia card-cititor si acum nu mai merge sau nu a mers niciodata.

Daca in aparatul foto vezi pozele de pe card, probabil cardul e bun. Daca nu, s-a defectat cardul.

#9
geodezie2

geodezie2

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 103
  • Înscris: 17.09.2007
  • ID membru: 227,353

View Postslai, on 03 iunie 2013 - 12:26, said:

ba da, sterge. din aparatul foto nu poti descarca?
Din pacate nu.
1. Mai intai pt ca softul atasat, incarcat la cumparare, acum vreo 3-4 luni, n-a facut altceva decat sa strice si softul care mergea f bine al vechiului Canon IXUS 850 !!!!
2. Am descarcat initial prin Picasa, nu e foarte comod, dar a mers, pentru vreo 700 poze, pana la plecarea in concediu, cand le-am sters. La intoarcere, SD cardul cu cca 32G poze n-a mai mers prin Picasa, pur si simplu Picasa n-a mai recunoscut Canonul. Noroc ca facusem copie de rezerva cu tableta + memory stickuri. In schimb alte sd carduri, normale, de 4, 2, 1 G se descarca f bine prin Picasa direct din aparatul foto. Si, de asemenea, merg perfect prin SD READER.

View Posteiffel, on 03 iunie 2013 - 12:29, said:

Aparatul foto nu se poate conecta la calculator pe USB ? Eu asa imi descarc de obicei pozele.
Le descarci si formatezi cardul. Apoi vezi daca merge.

Mai pot fi probleme la carduri de capacitati mari. Cu sunt chiar perfect compatibile cu unele cititoare/ ap foto/ telefoane, etc.
Am patit-o si eu, doar ca in cazul meu dadea erori la copiere. Acum mai mult de 16 Gb nu mai cumpar.
Am rezolvat problema copierii, am aratat cum, prin tableta+memory stick. Da, pt perspectiva o sa iau niste sd carduri de max 16G, care sper sa mearga.
Deocamdata nu formatez, ca sa nu pierd continutul cardului. Fiindca se vede f frumos direct din Canon in TV.
Oricum nu e prea bine ca exista astfel de incompatibilitati si nu sunt clar semnalate in datele tehnice.

View PostSeb, on 03 iunie 2013 - 13:20, said:

Nu inteleg daca a mers combinatia card-cititor si acum nu mai merge sau nu a mers niciodata.

Daca in aparatul foto vezi pozele de pe card, probabil cardul e bun. Daca nu, s-a defectat cardul.

Cardul e ok, se vede perfect in aparatul foto.
Cititorul l-am cumparat azi, deci nu are "antecedente". Ma bucuram sa pot vedea/descarca pe pc simplu si eficient continutul SDXC cardului, care, precum spuneam, e plin cu cca 32G din totalul de 64, ca sa termin cu copiatul pe tableta si de acolo pe memory stick si... de aici in pc ! Ca dracu, dar bine ca se poate si asa, altfel nu aveam cum sa copiez, asta era tragedia!

View Postconnectorxp, on 03 iunie 2013 - 12:47, said:

E o problema de firmware sau driver, la un Asus X51R pe Windows XP cu driverele dedicate nu citea decat pana la 2GB dupa update-ul la 7 citeste orice SDHC, la fel si la un Fuji S5700, el nativ citea pana la 2GB dupa un update ia si 8GB fara probleme. Incearca sa faci update (daca e vorba de un card reader de laptop) sau la aparatul gazda in cazul in care a aparut unul. Oricum, sa nu-ti fie mirarea mare daca nu suporta standardul acesta.

Da, astept sa schimb UC de la PC, ca a cam obosit, apoi o sa reinstalez softul de la Canon, desi cand am instalat acum vreo 4 luni a avut upgrade automat activat!
Asus-ul meu e pe Android, un pic mai vechi, dar si-a facut treaba, are slot de SD, ceea ce m-a salvat. Il citeste fara probleme pe SDXC de 64G.

#10
andreic

andreic

    Superior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 50,833
  • Înscris: 07.02.2003
  • ID membru: 2,942
  • Locație: Bucuresti, KN34AL

View PostSeb, on 03 iunie 2013 - 13:20, said:

Daca in aparatul foto vezi pozele de pe card, probabil cardul e bun. Daca nu, s-a defectat cardul.
Cel mai bun test este sa fie pus cardul in aparatul foto si sa faca o poza, daca ii da eroare la salvare e clar.... trebuie Card Recovery Posted Image

#11
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 29,864
  • Înscris: 15.06.2004
  • ID membru: 18,388
"Din pacate nu.
1. Mai intai pt ca softul atasat, incarcat la cumparare, acum vreo 3-4 luni, n-a facut altceva decat sa strice si softul care mergea f bine al vechiului Canon IXUS 850 !!!!"


Pai ar trebuie sa mearga fara soft. Nu stiu ce aparat ai tu, dar la toate care le-am avut eu le vedea ca si pe un stick USB in explorer - isi punea driverele de Mass Storage.
Softul care il dau la camere nu obisnuiesc sa-l instalez.

#12
geodezie2

geodezie2

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 103
  • Înscris: 17.09.2007
  • ID membru: 227,353

View Posteiffel, on 03 iunie 2013 - 13:50, said:

"Din pacate nu.
1. Mai intai pt ca softul atasat, incarcat la cumparare, acum vreo 3-4 luni, n-a facut altceva decat sa strice si softul care mergea f bine al vechiului Canon IXUS 850 !!!!"


Pai ar trebuie sa mearga fara soft. Nu stiu ce aparat ai tu, dar la toate care le-am avut eu le vedea ca si pe un stick USB in explorer - isi punea driverele de Mass Storage.
Softul care il dau la camere nu obisnuiesc sa-l instalez.

Am Canon SX 240 HS, dar nu merge fara soft pe Google+, sau poate nu vad eu cum. Nu am explorer. Normal se deschide automat Picasa. Softul pt IXUS mergea brici pana ce l-am instalat pe asta nou...
Poate trebuie sa mai setez ceva si nu stiu ce. Ar fi super sa il vad direct din aparat. In Picasa vede orice SD card, mai putin pe asta de 64 de cand are asa multe pe el. Precum am mai spus, la primele vreo 700 poze nu era nici o problema, desi sistemul de la Picasa nu-mi place, mai ales ca de fiecare data afisa tot cardul, ceea ce nu ma interesa.
La softul de la IXUS descarca automat numai ce nu fusese descarcat. Asta da treaba.

View Postandreic, on 03 iunie 2013 - 13:37, said:

Cel mai bun test este sa fie pus cardul in aparatul foto si sa faca o poza, daca ii da eroare la salvare e clar.... trebuie Card Recovery Posted Image

Cardul e perfect !
Poate totusi cand il pun in reader se intampla ceva, anuntul ala cu formatarea din My Computer n-o fi el degeaba. M-am uitat pe site la Transcend, au un fel de test de compatibilitate si, pt Canonul meu, vad ca recomanda SD Card de 32 G. Ori nu au ei mai mari, ori 64 asta inca nu e suportat, naiba stie. Evident, cel recomandat e tot Transcand, deh...

#13
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 29,864
  • Înscris: 15.06.2004
  • ID membru: 18,388
Deci sa inteleg ca nu folosesti Windows ? Ca la Windows Explorer ma refeream - la mine in ( My ) Computer apare ca si cum ar fi o partitie si pot naviga in el. La fel am avut pe 3 aparate pana acum.
Am facut proba acum si pe un Canon si merge. Fara nicio setare. Deci al 4-lea aparat.

#14
geodezie2

geodezie2

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 103
  • Înscris: 17.09.2007
  • ID membru: 227,353

View Posteiffel, on 03 iunie 2013 - 15:17, said:

Deci sa inteleg ca nu folosesti Windows ? Ca la Windows Explorer ma refeream - la mine in Cumputer apare ca si cum ar fi o partitie si pot naviga in el. la fel am avut pe 3 aparate pana acum.
Am facut proba acum si pe un Canon si merge.
Windows XP, credeam ca te referi la Internet Explorer.
Revin: cand conectez camera la usb, se deschide Picasa. Cum fac sa ajung la ce zici?

#15
eiffel

eiffel

    BusyWorm

  • Grup: Moderators
  • Posts: 29,864
  • Înscris: 15.06.2004
  • ID membru: 18,388
Inchizi Picasa si te duci in My Computer. Acolo ar trebui sa-ti apara ori ca o partitie separata ori ca un device cu numele aparatului foto.
Dai click pe el in continuare si iti va apare folderul DCIM de pe card si apoi in el vei avea pozele.

Picassa nu ar putea vedea acele poze daca nu ar fi montat ca o partitie ceva. Doar ca are prostul obicei sa acapareze tot ce tine de manipularea de imagini.

#16
geodezie2

geodezie2

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 103
  • Înscris: 17.09.2007
  • ID membru: 227,353

View Posteiffel, on 03 iunie 2013 - 15:51, said:

Inchizi Picasa si te duci in My Computer. Acolo ar trebui sa-ti apara ori ca o partitie separata ori ca un device cu numele aparatului foto.
Dai click pe el in continuare si iti va apare folderul DCIM de pe card si apoi in el vei avea pozele.

Picassa nu ar putea vedea acele poze daca nu ar fi montat ca o partitie ceva. Doar ca are prostul obicei sa acapareze tot ce tine de manipularea de imagini.

Da, face exact ce spui, dar nu cand in aparat e cardul de 64G. Am pus unul simplu de 4G si merge.
Ca sa recapitulam, nici Picasa, nici My Comp, nici reader-ul, nu agreeaza SDXC cardul de 64 cu circa 32G plini. Mai putin tableta Asus TF 101 cu slot pt SD card.
TOTUSI, cardul de 64 a mers f bine pe Picasa cand nu avea decat ceva sub 4G pe el. Si sigur a mers si pe My Computer, am testat dar uitasem.
Concluzia ar fi ca ceea ce deranjeaza e cantitatea prea mare de memorie.
Ramane de incercat un SD de 8G, unul de 16, etc, sa vedem. Nu am pt moment, dar voi gasi pe la prieteni. O sa incerc si pe alt sistem, poate unul mai recent upgradat.
Am dat un mesaj si la Transcend, sa vedem ce spun si ei.
Oricum, e bine de stiut pentru cei care nu au facut inca investitia in sd carduri. Poate si pt cei care vand astfel de obiecte, dar din cate am observat sunt cam nepregatiti.

Multumesc tuturor pentru sfaturi.

#17
geodezie2

geodezie2

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 103
  • Înscris: 17.09.2007
  • ID membru: 227,353

View Postconnectorxp, on 03 iunie 2013 - 12:47, said:

E o problema de firmware sau driver, la un Asus X51R pe Windows XP cu driverele dedicate nu citea decat pana la 2GB dupa update-ul la 7 citeste orice SDHC, la fel si la un Fuji S5700, el nativ citea pana la 2GB dupa un update ia si 8GB fara probleme. Incearca sa faci update (daca e vorba de un card reader de laptop) sau la aparatul gazda in cazul in care a aparut unul. Oricum, sa nu-ti fie mirarea mare daca nu suporta standardul acesta.

Mi-au raspuns foarte prompt cei de la Transcend. Au 2 solutii: mai intai link la update, exact ce spui, pt o versiune mai speciala de soft, apoi sa verific readerul pe alte sisteme, presupunand ca nu e bun, ceea ce e exclus din moment ce citeste sd carduri mai mici. N-am apucat sa aplic nici una din ele, dar o sa revin daca sunt rezultate.

Reclamă

The Business Wall of Fame TERMORELAXARE BCA

Eficienta energetica?
Rezistenta la foc?
Durabilitate si siguranta structurala?
Material ecologic?

Click aici pentru Termorelaxare!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users