Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Problema numerelor verzi (0800xxx...

Popescu presedinte? (sau mandria ...

calendar principal google

durere de ochi de la calculator/t...
 Recomandare router bun

In sfarsit, o manea mai deosebita...

Varujan Pambuccian: sistemul nu v...

Citire port COM1 cu PHP
 Cum sa inserez o nota de subsol s...

De unde v-ati luat mobila din baie?

Tapet lavabil peste vopsea lavabila

Problema microsdhc - este invizibil
 Problema PC.

Probleme router Linksys EA3500

Probe la BAC 2014

PoveSTIRI adevarate
 

Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

Driver placa de baza Asus

  • Please log in to reply
23 replies to this topic

#1
Protopopeus

Protopopeus

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,931
  • Înscris: 23.05.2007
  • ID membru: 183,328

Salut prieteni,

Ajutati-ma si pe mine cu un sfat, va rog...

Astfel, sunt in ipostaza de-a folosi momentan un PC mai vechi care are in dotare o placa de baza Asus A8N-SLI, varianta de baza (adica nu varianta Deluxe) si nu stiu cum Dumnezeu sa fac rost de driver-ul acestei placi.
Am intrat pe site-ul oficial, adica aici, am descarcat ce am gasit pe acolo, insa cand am dezarhivat fisierele, nu am pe nicaieri pe acolo un fisier .exe pe care sa-l instalez si sa urmez pasii, asa cum as fi procedat ca atunci cand l-as fi instalat de pe CD, ci am o gramada de fisiere aiurea si nimic de instalare, cu care nu stiu ce sa fac.
Pe CD-ul original, pe care nu-l mai gasesc (unitatea o am de prin 2005 si habar n-am unde mai este CD-ul original cu driverele), urmam pasii clasici cu Next si iar Next pana la Finish si aveam instalate toate componentele, si chipset, si retea, si audio, etc.

Deci, cum as putea gasi un driver care sa contina un simplu .exe care sa contina toate componentele ?

Multumesc !

Atasez un fisier arhivat unde cica am driverele si pentru audio, si pentru utilitati, si ethernet, si network management, si smbus, si installer, si ide, insa care contine doar o adunatura de fisiere, cu terminatii .nvu, .oem, .inx, fara nici un .exe

Attached Files



#2
beku111

beku111

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,142
  • Înscris: 06.12.2012
  • ID membru: 788,789
  • Locație: Acolo unde nimeni nu ma poate deranja si nu trebuie sa dau socoteala nimanui - acasa.
Cati ram ai la el ? Ai windows pe 64 bits ?

#3
A10

A10

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 506
  • Înscris: 19.12.2012
  • ID membru: 790,296
  • Locație: Romania
Fisierele alea "aiurea" le folosesti asa: mergi in device manager si dai clic dreapta pe componenta care apare cu semnul intrebarii pe fundal galben, selectezi "update driver" si selectezi calea spre fisierele alea "aiurea" :) Bafta !

#4
Protopopeus

Protopopeus

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,931
  • Înscris: 23.05.2007
  • ID membru: 183,328

View PostA10, on 01 iunie 2013 - 10:28, said:

Fisierele alea "aiurea" le folosesti asa: mergi in device manager si dai clic dreapta pe componenta care apare cu semnul intrebarii pe fundal galben, selectezi "update driver" si selectezi calea spre fisierele alea "aiurea" Posted Image Bafta !


Aha, voi incerca.

Am 1Gb RAM DDR 1 (400) iar OS-ul este Windows XP Home Edition original de pe CD.

As putea incerca cu un driver updater care sa-mi spuna exact tot ce am nevoie pentru fiecare componenta si sa descarce tot ce-mi trebuie ?
Imi puteti sugera unul free si bun ?
Am gasit de exemplu Device Doctor, acesta e-n regula ?
Dar pentru ca acesta sa poata cauta pe net, banuiesc ca mai intai trebuie sa rezolv cu driver-ul retelei sa ma pot conecta la net, nu ?

Edited by Protopopeus, 01 June 2013 - 10:38.


#5
eu69

eu69

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,141
  • Înscris: 01.04.2011
  • ID membru: 677,402
Fii putin atent,eu am descarcat driverul audio:

Attached Files





#6
jeffy86able

jeffy86able

    True Evil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,200
  • Înscris: 06.01.2012
  • ID membru: 734,264
  • Locație: Bucuresti
Te-a mai intrebat cineva mai sus daca ai Windows pe 32 sau 64 biti .
E important .

#7
spider_zero_sapte

spider_zero_sapte

    Motan somnoros.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,940
  • Înscris: 21.08.2007
  • ID membru: 217,105
  • Locație: Romania






sau foloseste Driver Scanner!


XP e 99% x86.

Edited by spider_zero_sapte, 01 June 2013 - 10:44.


#8
c14h3r

c14h3r

    Membru nesanatos..

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,752
  • Înscris: 12.12.2007
  • ID membru: 259,505
  • Locație: mangalia
Ai putea incerca exact ceea ce e pe site la producator nu toate strutocamilele... Ai raspunsul corect in postul # 3. Ce  SP ai pentru acel XP? Adica ce service pack? 2 sau 3?  Daca ai SP2, instalezi kb888111 inainte de driver-ul de sunet care, culmea, are si setup... Dar, pentru ca exista si un dar, inainte de toate, instalezi ATKACPI driver..
Dupa care, pentru chipset, instalezi driver-ul de chipset si eventual lan, care are si el un setup... Casca ochii ca ai totul mura (ca sa nu spun altfel)-n gura direct de pe site...

PS: Daca ai vreu xp multi intr-una, renunta la el si cauta unul curat...

Edited by c14h3r, 01 June 2013 - 10:57.


#9
hemTT

hemTT

    Active Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 2,443
  • Înscris: 18.07.2011
  • ID membru: 700,995
Am descarcat de aici http://support.asus....1h9yUaMZAsTwIEN si sunt ok , am luat un exemplu, audio , si driver-ul audio contine "exe" ul , ai nimerit pe un site ce are inchise driver-ele.
Asus e bun in materie de ajutor dar trebuie intrat pe mai multe tari .
Seria delux are aceleasi componente , diferenta vine de la anumite adaosuri care daca nu le "vede" nu le instaleaza , altceva nu pateste .

Edited by hemTT, 01 June 2013 - 11:35.


#10
c14h3r

c14h3r

    Membru nesanatos..

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,752
  • Înscris: 12.12.2007
  • ID membru: 259,505
  • Locație: mangalia

No shit... Daca intri pe general ce are? Nu-ti da driver-ii?
Ca nu ti-i si instaleaza asta e adevarat....
Propopule, asteptam o veste de la tine... Macar un raspuns la postul # 6....

Edited by c14h3r, 01 June 2013 - 11:38.


#11
ever_forever

ever_forever

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,172
  • Înscris: 03.02.2006
  • ID membru: 64,350
pachete drivere

click pe exe!

#12
c14h3r

c14h3r

    Membru nesanatos..

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,752
  • Înscris: 12.12.2007
  • ID membru: 259,505
  • Locație: mangalia
De ce? Site-ul producatorului este banat?
Uite de aia ne ducem dracului de rapa ca avem urmasi de genul asta care isi cumpara prezervative de la aprozar...

#13
Protopopeus

Protopopeus

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,931
  • Înscris: 23.05.2007
  • ID membru: 183,328
Salut prieteni !

Va multumesc pentru indicatiile oferite si-mi cer scuze pentru revenirea mea intarziata...
Imediat dupa ce am facut ultimul post am plecat din localitate, impreuna cu unitatea pe care am instalat OS-ul despre care v-am vorbit.
Intre timp "m-am luptat" sa-mi bag si eu internetul pe la "tarisoara" mea, un pic mai indepartata de oras si am si reusit in urma cu vreo 2 zile. Intre timp, ca sa nu am surprize sa nu pot instala driverele, asa cum mi-ati recomandat, am luat cu mine inca o unitate de la un prieten, care functioneaza si pe care o folosesc inclusv acum.

Apropo, OS-ul este pe 32 biti iar modalitatea cu driver update din Device Manager nu merge, ori imi da cine stie ce eroare, ori imi spune ca fisierele necesare nu sunt de gasit, s.a.m.d. Insa nu-mi fac probleme, intrucat eu in acel moment, grabit fiind "am reusit" sa descarc numai drivere pentru 64biti, asa ca nu disper.

Intr-adevar, asa cum bine a observat un coleg mai sus, driverul placii de sunet avea si un .exe si l-am instalat fara probleme.

Driverul placii de retea, un model Trendnet, il am separat (placa de retea fiind separata), insa nu-l pot instala intrucat nu-mi gaseste placa de retea, banuiesc ca si pentru sloturile PCI exista ceva prin driverele placii de baza si de aceea...

Insa, in acest moment am o alta banala, insa mare problema.

De fiecare data cand porneam PC-ul (cel cu OS-ul nou instalat) imi aparea, dupa cum stiti, iconita aceea cum ca trebuie sa-l activez in 30 de zile (acel numar de zile nu a scazut deloc in cele 20 de zile de cand am venit la tara, de fiecare data tot ca mai am 30 de zile ma anunta)
De asemenea data imi aparea ca fiind 1-1-2003 iar ora era oprita (adica nu mergea nici o secunda inainte). Asa ca intr-o zi "am facut bine" si am potrivit ceasul pe data din acel moment si...stupoare...imediat mi-a aparut o fereastra care ma atentiona ca perioada de 30 de zile a trecut si trebuie sa activez OS-ul. Evident ca am dat pe "Mai tarziu" intrucat nu-i putea da accept sa se activeze automat "over internet" intrucat nu-mi merge netul pe acel PC si, oricum, aici la tara trebuie sa dau Conectare de fiecare data cand pornesc PC-ul, deci si daca aveam net, tot nu mergea pana nu intram in OS sa dau manual conectare.

Acum, rezolvarea pare simpla; reinstalez OS-ul si mai pierd o juma de ora, insa in vreo 2 saptamani am stocat cateva fisiere pe care nu as vrea sa le pierd si le-am instalat exact in C:.
Intrebare: exista vreo modalitate sa pot reintra in OS ?
Am incercat sa opresc ceasul din BIOS, insa n-am reusit, chiar daca am fixat din nou data de 1-1-2003 si am inceput cu secunda 0, tot imi cere sa activez inainte sa se incarce OS-ul...
Colac peste pupaza, HDD-ul de pe unitatea "cu probleme" e pe SATA si are alimentarea din aia cu multi pini, iar pe placa de baza a unitatii imprumutate n-am nici un port SATA iar cablul de alimentare are numai mufe din alea cu 4 rotunzi si mari. Ca altfel introduceam HDD-ul in unitatea functionala si recuperam repede ce aveam nevoie apoi reinstalam...

OS-ul este Windows XP Home Edition, SP2, pe 32 biti (x86), pe CD original, cumparat din magazin.

Va multumesc !

Edited by Protopopeus, 21 June 2013 - 13:08.


#14
Protopopeus

Protopopeus

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,931
  • Înscris: 23.05.2007
  • ID membru: 183,328
Hmm, nimeni, nici o idee ?

#15
LORELYAN

LORELYAN

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,750
  • Înscris: 15.08.2006
  • ID membru: 91,560
  • Locație: AKORA SYSTEM

View PostProtopopeus, on 23 iunie 2013 - 18:00, said:

Hmm, nimeni, nici o idee ?


Ai dat link catre Motherboard A8N-SLI

Trebuie sa faci urmatoarele :
-ai nevoie de
http://www.conectica...SATA_IDE_2.html
pentru a conecta hdd-ul tau la un calculator care nu are slot ide...daca nu vrei sa-l cumperi, mergi la un prieten care are calculator cu slot ide pe placa de baza.si salveaza pe un stick , hdd extern, ce ai...

dupa ce  rezolvi problema cu datele pe care nu vrei sa le pierzi, revenim la instalare S.O. , spui ca te descurci pana la drivere. Revenim la  link-ul pus de tine. Descarci de la
Utilities (21) :

Description nVidia Chipset(CK804) driver version V6.31 for Windows XP(WHQL)/XP/2003 (1/2).
Please download both 2 files (Chipset_XP&2K_*.zip), extract them into one folder, execute Chipset_XP&2K.part1.exe.
File Size 15,62 (MBytes) 2004.12.01  update
Download from   Global (DLM)   Global   P2P
Version  V6.31

si

Description nVidia Chipset(CK804) driver version V6.31 for Windows XP(WHQL)/XP/2003 (2/2).
Please download both 2 files (Chipset_XP&2K_*.zip), extract them into one folder, execute Chipset_XP&2K.part1.exe.
File Size 14,22 (MBytes) 2004.12.01  update
Download from   Global (DLM)   Global   P2P

si

Version  KB888111
Description Microsoft Windows 2000/XP/2003 HD Audio Patch KB888111
File Size 2,87 (MBytes) 2009.06.10  update
Download from   Global (DLM)   Global

...asta ultimul iti va fi necesar daca xp-ul nu e cu sp3

Pentru audio :

Version  V5.10.00.5750
Description Realtek AC''97 Driver V5.10.00.5750 for Windows 2000/XP(WHQL)/2003.
File Size 24,28 (MBytes) 2004.12.01  update
Download from   Global (DLM)   Global   P2P

Partea de drivere internet vine cu chipset-ul de la nvidia.

Trebuie sa ai un dezarhivator, pentru ca , dupa cum observi, la chipset sunt doua parti. le pui in acelasi folder si dai dezarhivare. O sa ai exe. La instalarea lor nu permite firewall manager, in rest lasa tot.

Merege si fara restart, dar mai ok este sa dai restart de cate ori iti cere.
Bafta!

Edited by LORELYAN, 23 June 2013 - 21:07.


#16
Protopopeus

Protopopeus

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,931
  • Înscris: 23.05.2007
  • ID membru: 183,328
Ptiuuu, merci de indrumari...

Am renuntat la partea cu salvatul si am reinstalat OS-ul.
Am procedat intocmai si cu instalarea driverelor (adica am descarcat si instalat conform instructiunilor de mai sus), de bine de rau am dovedit si cu conectarea la net (am placa de retea separata si cu conectarea a fost alta aventura), insa acum ma confrunt cu niste probleme pe care nu prea le-nteleg.
Ca de exemplu:
- nu pot folosi Internet Explorer ca-mi tine procesorul cam numai pe la 80 - 100%, iar cand am incercat sa descarc ceva, orice (firefox, devicedoctor, etc., imediat ce dau pe executare pe fisier, mi se restarteaza PC-ul.
- de fiecare data cand pornesc PC-ul imi apare jos "Programe instalate noi", desi n-am, instalat nimic.
- nu pot activa Windows-ul intrucat imi spune ca nu exista conexiune, iar si iar, desi eu acum scriu aici.
- daca cumvafac prostia sa intru pe "Run", imediat ce scriu ceva acolo (cmd, msconfig, etc.) si dau Ok, mi se restarteaza PC-ul in mare graba.
- cand intru in Documentele mele, imi apare acolo de fiecare data cand pornesc PC-ul un folder numit "Updater5" pe care chiar daca-l sterg, urmatoarea data apare iar.
- cand intru in folderul Fisierele mele video, gasesc acolo un nou folder "Fisierele mele video" pe care daca-l deschid mi se deschide "Documentele mele" iar daca de aici intru din nou in "Fisierele mele video", totul se repete, probabil la infinit.
- cand intru in Imaginile mele, aici gasesc un fisier html numit "about.Brontok.A"

Momentan cam atat am observat...
Ce parere aveti ?
Sunt probleme cauzate de vreo instalare defectuoasa a driverelor sau ce anume ?
Inainte sa instalez driverele, adica imediat dupa ce am instalat OS-ul, nu am avut nici una dintre aceste probleme...
Un pic de ajutor, va rog...

LE: cand intru in C: imi apare un fisier .rnd pe care nu l-am mai vazut vreodata...

Edited by Protopopeus, 28 June 2013 - 20:22.


#17
Protopopeus

Protopopeus

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,931
  • Înscris: 23.05.2007
  • ID membru: 183,328
Am reusit sa scap de acel Brontok, cu un utilitar special pentru el, acum reusesc sa fac cam tot ce nu reuseam inainte.
Actuala problema e ca nu pot neam completa download-urile flash si shockwave playerelor...

#18
c14h3r

c14h3r

    Membru nesanatos..

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,752
  • Înscris: 12.12.2007
  • ID membru: 259,505
  • Locație: mangalia
Prietene, ai hard-ul virusat pana la cer si inapoi.. Foloseste un linux live CD ca sa salvezi eventuale poze si documente, eventual filmari de familie pe  stick/cd/dvd, rade hd complet si instaleaza win curat. Asta daca ai cd cu win curat ca daca ai de pe net si folosesti key-ul tau, ai de instalat nu gluma......

Reclamă

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users