Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum ascund total space/free space...

Alternative la iphone 5s dpdv al ...

WP Vulnerabilitate

Internet la o retea de calculatoare
 Ce mail folositi la lucru?

cum ajung mai usor?

Calculatoare vs Automatica vs Ele...

supercondensatori pot inlocui bat...
 Recomandare imprimanta laser, bug...

Estimare cotatie implementare Wor...

Utorrent

program de backup
 Adevarul despre noile abonamente ...

Ocular pentru Mirrorless

Interfata router indisponibila

FIFA 15 ONLINE - XBOX ONE
 

Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

Echivalenta

  • Please log in to reply
35 replies to this topic

#1
vergil_br

vergil_br

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 575
  • Înscris: 02.11.2008
  • ID membru: 384,984
  • Locație: BRAILA

Pot inlocui un 2SK3565 cu un 2SK1723 ?
Nu gasesc un datasheet ptr 2SK1723 , poate aveti dv .

Multumesc .

#2
AMAN_SER

AMAN_SER

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,597
  • Înscris: 10.11.2008
  • ID membru: 387,480
Uite Aici e primul fisier din coloana PDF. dai click si mai jos ai S1 si S2

#3
vergil_br

vergil_br

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 575
  • Înscris: 02.11.2008
  • ID membru: 384,984
  • Locație: BRAILA
Multumesc , dar acel tabel l-am gasit si eu , tot acolo .
Acum eu nu-mi pot da seama , din acel tabel daca sant echivalente  , sau nu .
Poate ma ajutati dv .

#4
AMAN_SER

AMAN_SER

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,597
  • Înscris: 10.11.2008
  • ID membru: 387,480

View Postvergil_br, on 04 aprilie 2013 - 11:19, said:

Multumesc , dar acel tabel l-am gasit si eu , tot acolo .
Acum eu nu-mi pot da seama , din acel tabel daca sant echivalente  , sau nu .
Poate ma ajutati dv .

Mie imi pare a fi un inlocuitor suficient de bun cu mici diferente, numai ca originalul tau are si o dioda supresoare incorporata, iar din documentatia chinezilor nu ai cum sa iti dai seama daca si inlocuitorul are sau nu, poti sa adaugi o astfel de dioda pe cablaj insa aceste diode nu prea sa gasesc la orice colt de strada.

Mare atentie la produsele chinezesti, e o adevarata loterie cu aceste produse.

Edited by AMAN_SER, 04 April 2013 - 12:05.


#5
edy99

edy99

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 28
  • Înscris: 07.04.2008
  • ID membru: 311,763
Am si eu un triac(tiristor conform datasheet) SM2LZ47 800V CU 2 AMP .
http://www.datasheet...oshiba/3803.pdf

Caut un triac echivalent! 800v si amperaj mai mare se gasesc , culmea mult mai ieftini!
Ma gandesc la restul parametrilor cum ar fi gate trigger , etc!

Incerc sa le compar cu seria BT137-800 , BT136-800 dar nu deslusesc dedesupturile!
http://www.nxp.com/d...t/BT137-800.pdf
http://www.nxp.com/d.../BT136-800E.pdf

Edited by edy99, 04 April 2013 - 12:34.


#6
vergil_br

vergil_br

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 575
  • Înscris: 02.11.2008
  • ID membru: 384,984
  • Locație: BRAILA

View PostAMAN_SER, on 04 aprilie 2013 - 12:00, said:

Mie imi pare a fi un inlocuitor suficient de bun cu mici diferente, numai ca originalul tau are si o dioda supresoare incorporata, iar din documentatia chinezilor nu ai cum sa iti dai seama daca si inlocuitorul are sau nu, poti sa adaugi o astfel de dioda pe cablaj insa aceste diode nu prea sa gasesc la orice colt de strada.

Mare atentie la produsele chinezesti, e o adevarata loterie cu aceste produse.

Poate i-mi puteti spune ce tip de dioda e . Poate gasesc .
Ce am mai inlocuit pina acum , m-am folosit de datasheeturi si am pus conform cu ele , si nu am avut probleme
O dioda in plus poate nu  strica .

Edited by vergil_br, 04 April 2013 - 12:48.


#7
AMAN_SER

AMAN_SER

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,597
  • Înscris: 10.11.2008
  • ID membru: 387,480

View Postvergil_br, on 04 aprilie 2013 - 12:48, said:

Poate i-mi puteti spune ce tip de dioda e . Poate gasesc .
Ce am mai inlocuit pina acum , m-am folosit de datasheeturi si am pus conform cu ele , si nu am avut probleme
O dioda in plus poate nu  strica .
Trebuie sa fie una de tip bidirectional de tipul 1.5KE27CA sau cel putin cu un maxim de 30V adica sa protejeze poarta de tensiuni mari ( pentru asta a fost incorporata).

Asa ceva nu se gaseste foarte usor, doar prin comanda si undeva la TME

#8
vergil_br

vergil_br

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 575
  • Înscris: 02.11.2008
  • ID membru: 384,984
  • Locație: BRAILA
Multumesc .

#9
vergil_br

vergil_br

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 575
  • Înscris: 02.11.2008
  • ID membru: 384,984
  • Locație: BRAILA
Revin cu inca o problema .
Cu ce se poate inlocui dioda din atasament ? Ce scrie acolo nu am de unde sa o iau . Poate are vreun inlocuitor . Nici nu le am cu engleza .

Multumesc .

Attached Files


Edited by vergil_br, 05 April 2013 - 06:39.


#10
AMAN_SER

AMAN_SER

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,597
  • Înscris: 10.11.2008
  • ID membru: 387,480

View Postvergil_br, on 05 aprilie 2013 - 06:38, said:

Revin cu inca o problema .
Cu ce se poate inlocui dioda din atasament ? Ce scrie acolo nu am de unde sa o iau . Poate are vreun inlocuitor . Nici nu le am cu engleza .

Multumesc .


Din  descriere pare a fi o dioda rapida in general folosita la sursele in comutatie, de inocuit se poate cu orice tip de dioda rapida de 1A si 50V.

#11
marius20011

marius20011

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 221
  • Înscris: 29.04.2011
  • ID membru: 683,600
Salut.Ma poate ajuta cineva cu datasheet-ul lui A741j produs de IPRS?Am cautat pe net dar nu am gasit nimic.Stiu ca este LM741 tot operational,poate fi echivalent pentru acesta?Dar problema este ca spre deosebire de LM741 , A741j are 14pini.Gasisem undeva ceva de genul ca A741j este identic cu LM741 doar ca dispunerea pinilor este alta,sau ca A741j ar fi stereo,dar nu-s lamurit.Am vreo 8 bucati A741j si vreau sa le utilizez,dar nu gasesc nicaieri nici macar dispunerea pinilor.Va multumesc.

#12
cyber_boy

cyber_boy

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 66
  • Înscris: 26.11.2006
  • ID membru: 111,858

View Postmarius20011, on 11 aprilie 2013 - 09:53, said:

Salut.Ma poate ajuta cineva cu datasheet-ul lui A741j produs de IPRS?Am cautat pe net dar nu am gasit nimic.Stiu ca este LM741 tot operational,poate fi echivalent pentru acesta?Dar problema este ca spre deosebire de LM741 , A741j are 14pini.Gasisem undeva ceva de genul ca A741j este identic cu LM741 doar ca dispunerea pinilor este alta,sau ca A741j ar fi stereo,dar nu-s lamurit.Am vreo 8 bucati A741j si vreau sa le utilizez,dar nu gasesc nicaieri nici macar dispunerea pinilor.Va multumesc.

Poate te ajuta asta:
http://forum.softped...asheet-ba741-j/

Edited by cyber_boy, 11 April 2013 - 10:29.


#13
marius20011

marius20011

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 221
  • Înscris: 29.04.2011
  • ID membru: 683,600
Dadusem in prealabil de topicul respectiv,dar sincer nu eram ferm lamurit.
Ce am inteles din postul #6 a lui @SuperDuper "Este compatibil pin la pin cu: http://www.national....f/LM/LM741.html (capsula metalica sau cu 8 pini, alea cu 14 sunt obsolete, dar oricum poti echivala prin punerea capsulei de 8 pini peste cea de 14 decalata cu 2 randuri in spate numarand de la cheie)." : postez o poza cu partea care am inteles ca se potriveste pin la pin cu LM741.Sa-mi ziceti daca gresesc.

Attached Files



#14
mihaicozac

mihaicozac

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,232
  • Înscris: 05.12.2005
  • ID membru: 56,263
  • Locație: Luftenberg, Austria
Dacă elimini pinii 1,2,7,8,13,14 (poţi chiar să-i rupi de tot) restul terminalelor sunt  cu aceleaşi funcţiuni (pin la pin) ca şi varianta mică.
741J a fost varianta de precizie a IPRS, cu tensiuni şi curenţi de offset de 10 ori mai mici ca şi cele de duzină.

#15
marius20011

marius20011

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 221
  • Înscris: 29.04.2011
  • ID membru: 683,600
Inseamna ca am zis bine.Urmeaza sa fac patru montaje asemeni schemei de mai jos pentru 2 preamplificatoare corectoare stereo ce folosesc LM741.Acum pot inlocui fara probleme in circuitul respectiv LM741 cu A741j.Va multumesc tuturor pentru raspunsuri.

Attached Files



#16
cyber_boy

cyber_boy

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 66
  • Înscris: 26.11.2006
  • ID membru: 111,858
Intr-un datasheet vechi se prezinta si varianta cu 14 pini:
Posted Image

Corectorul de ton are impedanta de intrare mica,
incearca sa pui un repetor de tensiune inainte, posibil tot cu operational, sau cu tranzistor.

Edited by cyber_boy, 11 April 2013 - 12:20.


#17
marius20011

marius20011

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 221
  • Înscris: 29.04.2011
  • ID membru: 683,600
@cyber_boy o sa fac schema sa vad daca sunt multumit de rezultate,daca nu o sa-i adaug si un repetor.Iti multumesc.Numai bine.

#18
vergil_br

vergil_br

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 575
  • Înscris: 02.11.2008
  • ID membru: 384,984
  • Locație: BRAILA
Cam asta e tot ce sa publicat de IPRS . Poate ajuta .

Attached Files

  • Attached File  1.jpeg   363.52K   8 downloads
  • Attached File  2.jpeg   371.42K   10 downloads
  • Attached File  3.jpeg   439.05K   7 downloads
  • Attached File  4.jpeg   228.96K   7 downloads


Reclamă

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users