Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Coltul celor smeriti la vorba

achizitie telefon android

Vinil

DIGIMOBIL nu functioneaza cu sms-...
 [ACHIZITIE]Manual Engleza!

Schimbare numar de telefon la abo...

cablaj cu PIC-30F6012A

Solutie Eclipse pentru curatare s...
 Radiant Recovery

3 Cuvinte

Hotspot 5ghz

Munte
 Munte

Sfat instalatie sunet

Munte

Lista de SUBIECTE COMUNE pentru u...
 

Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

Echivalenta

  • Please log in to reply
35 replies to this topic

#1
vergil_br

vergil_br

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 573
  • Înscris: 02.11.2008
  • ID membru: 384,984
  • Locație: BRAILA

Pot inlocui un 2SK3565 cu un 2SK1723 ?
Nu gasesc un datasheet ptr 2SK1723 , poate aveti dv .

Multumesc .

#2
AMAN_SER

AMAN_SER

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,595
  • Înscris: 10.11.2008
  • ID membru: 387,480
Uite Aici e primul fisier din coloana PDF. dai click si mai jos ai S1 si S2

#3
vergil_br

vergil_br

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 573
  • Înscris: 02.11.2008
  • ID membru: 384,984
  • Locație: BRAILA
Multumesc , dar acel tabel l-am gasit si eu , tot acolo .
Acum eu nu-mi pot da seama , din acel tabel daca sant echivalente  , sau nu .
Poate ma ajutati dv .

#4
AMAN_SER

AMAN_SER

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,595
  • Înscris: 10.11.2008
  • ID membru: 387,480

View Postvergil_br, on 04 aprilie 2013 - 11:19, said:

Multumesc , dar acel tabel l-am gasit si eu , tot acolo .
Acum eu nu-mi pot da seama , din acel tabel daca sant echivalente  , sau nu .
Poate ma ajutati dv .

Mie imi pare a fi un inlocuitor suficient de bun cu mici diferente, numai ca originalul tau are si o dioda supresoare incorporata, iar din documentatia chinezilor nu ai cum sa iti dai seama daca si inlocuitorul are sau nu, poti sa adaugi o astfel de dioda pe cablaj insa aceste diode nu prea sa gasesc la orice colt de strada.

Mare atentie la produsele chinezesti, e o adevarata loterie cu aceste produse.

Edited by AMAN_SER, 04 April 2013 - 12:05.


#5
edy99

edy99

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 27
  • Înscris: 07.04.2008
  • ID membru: 311,763
Am si eu un triac(tiristor conform datasheet) SM2LZ47 800V CU 2 AMP .
http://www.datasheet...oshiba/3803.pdf

Caut un triac echivalent! 800v si amperaj mai mare se gasesc , culmea mult mai ieftini!
Ma gandesc la restul parametrilor cum ar fi gate trigger , etc!

Incerc sa le compar cu seria BT137-800 , BT136-800 dar nu deslusesc dedesupturile!
http://www.nxp.com/d...t/BT137-800.pdf
http://www.nxp.com/d.../BT136-800E.pdf

Edited by edy99, 04 April 2013 - 12:34.




#6
vergil_br

vergil_br

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 573
  • Înscris: 02.11.2008
  • ID membru: 384,984
  • Locație: BRAILA

View PostAMAN_SER, on 04 aprilie 2013 - 12:00, said:

Mie imi pare a fi un inlocuitor suficient de bun cu mici diferente, numai ca originalul tau are si o dioda supresoare incorporata, iar din documentatia chinezilor nu ai cum sa iti dai seama daca si inlocuitorul are sau nu, poti sa adaugi o astfel de dioda pe cablaj insa aceste diode nu prea sa gasesc la orice colt de strada.

Mare atentie la produsele chinezesti, e o adevarata loterie cu aceste produse.

Poate i-mi puteti spune ce tip de dioda e . Poate gasesc .
Ce am mai inlocuit pina acum , m-am folosit de datasheeturi si am pus conform cu ele , si nu am avut probleme
O dioda in plus poate nu  strica .

Edited by vergil_br, 04 April 2013 - 12:48.


#7
AMAN_SER

AMAN_SER

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,595
  • Înscris: 10.11.2008
  • ID membru: 387,480

View Postvergil_br, on 04 aprilie 2013 - 12:48, said:

Poate i-mi puteti spune ce tip de dioda e . Poate gasesc .
Ce am mai inlocuit pina acum , m-am folosit de datasheeturi si am pus conform cu ele , si nu am avut probleme
O dioda in plus poate nu  strica .
Trebuie sa fie una de tip bidirectional de tipul 1.5KE27CA sau cel putin cu un maxim de 30V adica sa protejeze poarta de tensiuni mari ( pentru asta a fost incorporata).

Asa ceva nu se gaseste foarte usor, doar prin comanda si undeva la TME

#8
vergil_br

vergil_br

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 573
  • Înscris: 02.11.2008
  • ID membru: 384,984
  • Locație: BRAILA
Multumesc .

#9
vergil_br

vergil_br

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 573
  • Înscris: 02.11.2008
  • ID membru: 384,984
  • Locație: BRAILA
Revin cu inca o problema .
Cu ce se poate inlocui dioda din atasament ? Ce scrie acolo nu am de unde sa o iau . Poate are vreun inlocuitor . Nici nu le am cu engleza .

Multumesc .

Attached Files


Edited by vergil_br, 05 April 2013 - 06:39.


#10
AMAN_SER

AMAN_SER

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,595
  • Înscris: 10.11.2008
  • ID membru: 387,480

View Postvergil_br, on 05 aprilie 2013 - 06:38, said:

Revin cu inca o problema .
Cu ce se poate inlocui dioda din atasament ? Ce scrie acolo nu am de unde sa o iau . Poate are vreun inlocuitor . Nici nu le am cu engleza .

Multumesc .


Din  descriere pare a fi o dioda rapida in general folosita la sursele in comutatie, de inocuit se poate cu orice tip de dioda rapida de 1A si 50V.

#11
marius20011

marius20011

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 221
  • Înscris: 29.04.2011
  • ID membru: 683,600
Salut.Ma poate ajuta cineva cu datasheet-ul lui A741j produs de IPRS?Am cautat pe net dar nu am gasit nimic.Stiu ca este LM741 tot operational,poate fi echivalent pentru acesta?Dar problema este ca spre deosebire de LM741 , A741j are 14pini.Gasisem undeva ceva de genul ca A741j este identic cu LM741 doar ca dispunerea pinilor este alta,sau ca A741j ar fi stereo,dar nu-s lamurit.Am vreo 8 bucati A741j si vreau sa le utilizez,dar nu gasesc nicaieri nici macar dispunerea pinilor.Va multumesc.

#12
cyber_boy

cyber_boy

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 66
  • Înscris: 26.11.2006
  • ID membru: 111,858

View Postmarius20011, on 11 aprilie 2013 - 09:53, said:

Salut.Ma poate ajuta cineva cu datasheet-ul lui A741j produs de IPRS?Am cautat pe net dar nu am gasit nimic.Stiu ca este LM741 tot operational,poate fi echivalent pentru acesta?Dar problema este ca spre deosebire de LM741 , A741j are 14pini.Gasisem undeva ceva de genul ca A741j este identic cu LM741 doar ca dispunerea pinilor este alta,sau ca A741j ar fi stereo,dar nu-s lamurit.Am vreo 8 bucati A741j si vreau sa le utilizez,dar nu gasesc nicaieri nici macar dispunerea pinilor.Va multumesc.

Poate te ajuta asta:
http://forum.softped...asheet-ba741-j/

Edited by cyber_boy, 11 April 2013 - 10:29.


#13
marius20011

marius20011

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 221
  • Înscris: 29.04.2011
  • ID membru: 683,600
Dadusem in prealabil de topicul respectiv,dar sincer nu eram ferm lamurit.
Ce am inteles din postul #6 a lui @SuperDuper "Este compatibil pin la pin cu: http://www.national....f/LM/LM741.html (capsula metalica sau cu 8 pini, alea cu 14 sunt obsolete, dar oricum poti echivala prin punerea capsulei de 8 pini peste cea de 14 decalata cu 2 randuri in spate numarand de la cheie)." : postez o poza cu partea care am inteles ca se potriveste pin la pin cu LM741.Sa-mi ziceti daca gresesc.

Attached Files



#14
mihaicozac

mihaicozac

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,162
  • Înscris: 05.12.2005
  • ID membru: 56,263
  • Locație: Luftenberg, Austria
Dacă elimini pinii 1,2,7,8,13,14 (poţi chiar să-i rupi de tot) restul terminalelor sunt  cu aceleaşi funcţiuni (pin la pin) ca şi varianta mică.
741J a fost varianta de precizie a IPRS, cu tensiuni şi curenţi de offset de 10 ori mai mici ca şi cele de duzină.

#15
marius20011

marius20011

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 221
  • Înscris: 29.04.2011
  • ID membru: 683,600
Inseamna ca am zis bine.Urmeaza sa fac patru montaje asemeni schemei de mai jos pentru 2 preamplificatoare corectoare stereo ce folosesc LM741.Acum pot inlocui fara probleme in circuitul respectiv LM741 cu A741j.Va multumesc tuturor pentru raspunsuri.

Attached Files



#16
cyber_boy

cyber_boy

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 66
  • Înscris: 26.11.2006
  • ID membru: 111,858
Intr-un datasheet vechi se prezinta si varianta cu 14 pini:
Posted Image

Corectorul de ton are impedanta de intrare mica,
incearca sa pui un repetor de tensiune inainte, posibil tot cu operational, sau cu tranzistor.

Edited by cyber_boy, 11 April 2013 - 12:20.


#17
marius20011

marius20011

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 221
  • Înscris: 29.04.2011
  • ID membru: 683,600
@cyber_boy o sa fac schema sa vad daca sunt multumit de rezultate,daca nu o sa-i adaug si un repetor.Iti multumesc.Numai bine.

#18
vergil_br

vergil_br

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 573
  • Înscris: 02.11.2008
  • ID membru: 384,984
  • Locație: BRAILA
Cam asta e tot ce sa publicat de IPRS . Poate ajuta .

Attached Files

  • Attached File  1.jpeg   363.52K   8 downloads
  • Attached File  2.jpeg   371.42K   10 downloads
  • Attached File  3.jpeg   439.05K   7 downloads
  • Attached File  4.jpeg   228.96K   7 downloads


Reclamă

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users