Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Unable to save permission changes...

Buton

Politehnica

Windows blocat la logo
 Sugestie in legatura cu modificar...

Boiler: Tesy sau Ariston, vertica...

MSI HD 7770 1GB - Capacul de plas...

Ospatar ; spalator de vase... far...
 robineti sub chiuveta

Locuintele anl pot fi cumparate d...

Conectare 2 router prin wireless

Detalii firma IMPACT SEASON FOR E...
 Intrebare anvelope

Opel Vectra sau Chevrolet Epica

Dupa plecarea lui Victor Slav, re...

Chimie casnica
 

Forumul Softpedia folosește "cookies" pentru a oferi utilizatorilor o experiență completă. Vezi detalii sau închide mesaj (x)

Cum se gatesc crevetii ?

  • Please log in to reply
17 replies to this topic

#1
GoldMasters

GoldMasters

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 732
  • Înscris: 19.08.2012
  • ID membru: 775,932
  • Locație: Bucuresti

Salut,im explica si mie cineva cum se prepara crevetii ? Cum se curata,cum se prepara..mai pe scurt tot,pas cu pas.




O zii placuta.

#2
Blue_Ivy

Blue_Ivy

    8-]

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,861
  • Înscris: 27.12.2012
  • ID membru: 791,085
http://retete.acasa....tilor-8180.html

Cred ca era greu tare sa-ti cauti singur.

#3
driftking91

driftking91

    Perfect Insanity

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,855
  • Înscris: 28.12.2008
  • ID membru: 401,431
  • Locație: Constanța
Google nu s-a inventat pentru tine ?

http://retete.acasa....tilor-8180.html
http://www.itips.ro/...veti-v1252.html
http://hobbybucatar....it-creveti.html

Edited by driftking91, 30 March 2013 - 10:59.


#4
Clerik

Clerik

    Fan Zalmoxis

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,633
  • Înscris: 02.02.2013
  • ID membru: 796,928
  • Locație: București
O ce?

#5
960616

960616

    Junior

  • Grup: Members
  • Posts: 225
  • Înscris: 01.12.2012
  • ID membru: 788,123
Nu necesită atenţie deosebită! Spălaţi şi puşi direct pe plită sau fierţi. De desfăcut nu este greu. Ce faci de aici mai departe este o altă poveste. Google te poate ajuta pe reţete specifice. Baftă!



#6
Lolopoco

Lolopoco

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,855
  • Înscris: 17.08.2012
  • ID membru: 775,635
  • Locație: București
Mesaj gresit

Edited by Lolopoco, 30 March 2013 - 11:26.


#7
lawrence38

lawrence38

    GAME......OVER

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,999
  • Înscris: 05.02.2008
  • ID membru: 284,280
  • Locație: Pe insula Elba
In primul rand, de care creveti ? Mari, mici ? Proaspeti, congelati ?

#8
OriginalCopy

OriginalCopy

    I'm harmful, fear me please! :))

  • Grup: Moderators
  • Posts: 18,329
  • Înscris: 10.08.2006
  • ID membru: 90,638
  • Locație: Far away

 GoldMasters, on 30 martie 2013 - 10:49, said:

Salut,im explica si mie cineva cum se prepara crevetii ? Cum se curata,cum se prepara..mai pe scurt tot,pas cu pas.
Păi, reţete sunt destule. Mie îmi plac cu couscous şi plante făcute în wok cu ulei de sesam.

Dacă nu sunt curăţaţi, îi cureţi, şi îi prăjeşti până se fac rozalii - în jur de 2 minute.

#9
Ulpiatraiana

Ulpiatraiana

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,491
  • Înscris: 06.09.2007
  • ID membru: 222,909
  • Locație: Vechiul Oras Imperial
Creveti trebuie pusi in apa cu care,ii lasi 5 min.ii limezesti si dupa aceea pui vin alb sec/vin chinezesc sau sake. 5-10 min.apoi ii clatesi,stergi cu hartie de bucatarie.

#10
pg-soare

pg-soare

    Ciclist de mahala

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,541
  • Înscris: 14.09.2008
  • ID membru: 370,345
  • Locație: Bucuresti

Da` vin de Dobrogea nu e bun?? Nu toata lumea sta in China sau Japonia sa bea sake toata ziua :D

#11
balauru69

balauru69

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 534
  • Înscris: 27.08.2005
  • ID membru: 45,154
  • Locație: Bucuresti

 OriginalCopy, on 30 martie 2013 - 11:39, said:

Păi, reţete sunt destule. Mie îmi plac cu couscous şi plante făcute în wok cu ulei de sesam.

Dacă nu sunt curăţaţi, îi cureţi, şi îi prăjeşti până se fac rozalii - în jur de 20 minute.

20 de minute? Sper ca ai vrut sa scrii 2 minute.

#12
mviorel

mviorel

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 734
  • Înscris: 29.06.2009
  • ID membru: 478,160
  • Locație: Romania

 balauru69, on 30 martie 2013 - 14:13, said:

20 de minute? Sper ca ai vrut sa scrii 2 minute.
Facuti la bricheta poate sa dureze 20 de min.

Curatati, prajiti, facut un sos chiar si din smantana + orice fel de garnitura = nu poti da gres!

Edited by mviorel, 30 March 2013 - 14:54.


#13
knauf75

knauf75

    Active Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 1,362
  • Înscris: 29.05.2008
  • ID membru: 331,238
astia nu mushca?
am auzit de ceva cazuri cand au sarit la om....

#14
Ulpiatraiana

Ulpiatraiana

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,491
  • Înscris: 06.09.2007
  • ID membru: 222,909
  • Locație: Vechiul Oras Imperial

 pg-soare, on 30 martie 2013 - 12:16, said:

Da` vin de Dobrogea nu e bun?? Nu toata lumea sta in China sau Japonia sa bea sake toata ziua Posted Image

Am zis "vin sec" si nu am specificat de care.Merge orice vin sec alb.

#15
raman

raman

    Dubito, ergo cogito; cogito ergo bibamus.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,171
  • Înscris: 01.12.2010
  • ID membru: 644,019
  • Locație: Bucuresti
Esentialul nu l-a mentionat nimeni. Crevetii trebuie curatati de cacat inainte de toate. Asadar, se cresteaza longitudinal coada crevetilor  pe coama exterioara cu un cutit bine ascutit. In acea crestatura veti gasi  un vas (intestinul gros) plin cu cacatel verzui foarte amar si destul de urat mirositor. EEeee, acea parte crestata se supune unui jet de apa rece pana nu se mai vede  mizerie.

PS Acest procedeu nu este valabil pentru crevetii prefierti. Aceia se gasesc preponderent congelati, sunt rozalii (semn ca au suferit un tratament termic) si sunt crestati deja pe coada.

In ceea ce priveste reteta, am una senzationala, care se preteaza doar la creveti mari, tiger prawns sau jumbo prawns. Succes.

http://www.food.com/...ic-butter-37019

#16
Mocebon

Mocebon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,493
  • Înscris: 06.10.2006
  • ID membru: 101,061
  • Locație: Bucuresti
Daca sunt prefierti nu prea ai ce face cu ei, sunt fazi.
Dar daca ai Tiger sau Jumbo, cel mai bine e sa-i "calesti' un pic in ulei de masline si sa-i condimentezi dupa plac.
N-ai cum sa dai gres.

Edited by Mocebon, 01 April 2013 - 09:58.


#17
Ulpiatraiana

Ulpiatraiana

    Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,491
  • Înscris: 06.09.2007
  • ID membru: 222,909
  • Locație: Vechiul Oras Imperial
O reteta buna pentru creveti.Prajiti!Prajiti!Altceva nu mai stiti?



Inca una gustoasa;


#18
Mocebon

Mocebon

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,493
  • Înscris: 06.10.2006
  • ID membru: 101,061
  • Locație: Bucuresti
Pai si astia din clipurile puse de tine sunt prajiti... eventual si cu niste fire de par de la cainele ala care asista. :)

Reclamă

Bun venit pe Forumul Softpedia!

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users