Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Wc Geberit

Routere detinute in trecut si in ...

Teii din fața casei

E-Mail in serie prin Excel si Out...
 Modul alimentare rulou/jaluzea ex...

Recuperare fișiere dupa form...

Aplicatii stress test RAM

Asigurare auto hibrid
 Asus B550M - PC-ul nu porneste di...

Tzanca Uraganu - Inconjurat de Fe...

explicatie montaj breadboard

3 Doors Down - Kryptonite
 Semnalizati cand virati pe un dru...

Succesiune - mostenire apartament...

Donez Siofor de 1000mg ( diabet t...

Izolatie intre parter si etaj
 

Fertilizatori si tratamente boli + daunatori. Metode chimice si bio.

* * * * * 2 votes
  • Please log in to reply
3228 replies to this topic

#181
Funw

Funw

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 180
  • Înscris: 03.03.2006
1orgule eu am pus un plic de zeama (50 grame) , la 8,5 L apa in vermonel iti ajung cam la 700 plante adica eu asa am dat si am dat bine peste tot si pe tulpina , intai am dat drumul la sistemul de irigat si a 2 zi dimineata la 7.00 am stropit cu zeama . Am 8 zile de cand am dat cu zeama si vad ca inca mai exista pe frunze , si nu mi au afectat florile , si dupa 3 zile am dat foliar cu Agroleaf P .

#182
Funw

Funw

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 180
  • Înscris: 03.03.2006
Buna seara,

Stiti cumva daca se poate combina Insecticid sistemic Milbeknock EC cu Actara 25 WG  s au se dau separat ?

#183
m4y

m4y

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 107
  • Înscris: 26.09.2006
Ambele sunt cu efect sistemic. M-am uitat pe fișele lor: compatibil în amestec cu majoritatea insecticidelor și fungicidelor convenționale (se face test înainte).

Ce este mai important că în fișele ambelor produse scrie că se aplică la avertizare (adică la apariția primilor dăunători) și nu preventiv.

#184
roadmaster969

roadmaster969

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 849
  • Înscris: 26.10.2009

 ZDNEJ, on 08 mai 2013 - 21:21, said:

Ceva lectura,cuprinde mai multe zone.

Excelent ,multumim !
Keep us informed!
Posted Image

#185
adriano1978

adriano1978

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 696
  • Înscris: 25.07.2010
Salut, ati folosit pana acuma ingrasemintele Solfert... am vazut ca au o gama completa si ca se aplica atat foliar cat si prin fertigare, ce parere aveti ?

#186
Alin1me

Alin1me

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 609
  • Înscris: 14.02.2013
As vrea sa dau pe plante su azotat de amoniu. Le va face bine?

Edited by Alin1me, 10 May 2013 - 17:49.


#187
m4y

m4y

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 107
  • Înscris: 26.09.2006
Dacă faci asta vei arde plantele, iremediabil presupun.

În primul rând NH4NO3 are caracter puternic acid cu un pH în jurul valorii 5.
În al doilea rând NH4NO3 se folosește pentru fertilizarea la sol înainte de înființarea culturii din câte știu. Oricum nu este solubil 100% conține substanțe antiaglomerante și se utilizează la culturile de cereale și în livezi datorită conținutului ridicat de cloruri.

Nu l-aș recomanda deloc pentru legume sau culturi sensibile la salinitate.

#188
jumborom

jumborom

    E bine așa cum e.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,614
  • Înscris: 25.11.2007

 Funw, on 09 mai 2013 - 20:38, said:

Buna seara,

Stiti cumva daca se poate combina Insecticid sistemic Milbeknock EC cu Actara 25 WG  s au se dau separat ?

Orientativ, eu as da o data cu Actara, peste 7 - 10 zile cu Milbenknock, apoi, peste alte 7 - 10 zile cu Fastac, etc, rotind permanent grupele de substante.

Nu stiu la altii cum este, insa eu am constatat ca daca nu dau preventiv cu insecticid + fungicid la 7 - 10 zile, am probleme. Pentru ca este aproape imposibil sa nu am un daunator sau o boala care musca sau doar da tarcoale plantutelor. Insectele sunt greu de observat cu ochiul liber insa le vad "semnatura" (Lily was here): santuri in frunze (musca miniera), frunza chinuita si apoi panza fina la castraveti / dovlecei (paianjenul rosu). Coropisnita o vad cu burta intoarsa, insa nu inseamna ca rudele ei nu imi rod cateva radacini de plantute in continuare (deci, Mesurol cu ochii inchisi inainte de plantare).

Am intervenit si dupa atac, insa costurile si eforturile au fost mai mari, iar pierderile pe masura. Asa ca, razboiul contra insectelor / ciupercilor si buruienilor este continuu. La 7 - 10 zile incarc vermorelul (in curand atomizorul, ca sa ajung si in varful copacilor), citesc prospectul, pornesc la lupta, apoi respect timpul de pauza dupa stropire (inainte de stropire culeg tot ce este de cules). Doar asa tin la respect pofticiosii mici dar rai.

Edited by jumborom, 10 May 2013 - 21:38.


#189
maddox_dtv

maddox_dtv

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 446
  • Înscris: 28.02.2010
Deoarece zeama bordeleza este un fungicid de contact nu are niciun efect preventiv inaintea ploilor ci doar curativ dupa ploaie.
Preventiv se poate folosi un fungicid cu baza chimica mixta contact si sistemic, unde 'de contact' insemna ca daca in milimetrul unde cade o particula de substanta, este sau va veni in viitorul cel mai apropiat o ciuperca de mana sau altceva, substanta va inhiba dezvoltarea ciupercii respective, iar daca ciuperca va ateriza in milimetrul apropiat unde nu avem substanta de contact, se va dezvolta fara nici un regret pane ne scoate noua peri albi. Sistemic inseamna ca substanta are propietatile necesare pentru a intra in sistemul circulator al plantei si transportat de acesta in toate partile plantei unde ramane si o protejeaza pentru o perioada de timp.
Astfel de fungicide sunt Ridomil  Gold sau MZ si Melody Compact. Bineinteles ca numarul lor tinde spre infinit dar Google-ul stie totusi mult mai bine.
Cand vrem sa tratam o cultura folosim de obicei un cocktail format din fungicid, insecticid si ingrasamant foliar iar in cazurile extreme chiar si erbicid. De aici situatia se complica foarte mult deoarece fungicidele de contact raman pe frunze si nu conteaza ora doar cand este foarte cald ( adica anul asta intre 20 Aprilie si 01Noiembrie ); majoritatea insecticidelor sunt foarte volatile si eficienta maxima este atinsa in intervalul de temperatura 18-26 de grade si daca le administram in zilele astea dimineata se vor evapora inainte sa afecteze prea mult daunatorii si atunci trebuiesc administrate seara; ingrasamintele foliare  si pesticidele sistemice trebuie sa intre prin stomate in plante si acestea se deschid doar intr-un interval de timp. De aceea intrebarile aici trebuie sa fie puse foarte punctual si nu general adica la planta cutare am boala cutare, cand si cu ce stropesc.
Directia din care vine solutia de stropit este tot in functie de problema si bineinteles de solutie. Adica la ardei vor veni paduchi, astia stau pe sub frunze si sug seva din ele. Daca dau cu un insecticid de contact de sus in jos, va ramane pe frunza iar paduchii vor continua sa suga nestingheriti. La cartofi de altfel colorado roade frunza cu totul; aici un insecticid de contact poate sa vina din orice directie, iar paianjenul la castraveti traieste binemersi pe ambele fete ale frunzei dar nici aici nu conteaza directia din care vine acaricidul pentru ca unele au efect translaminar adica trec prin frunza.
Dozele sunt foarte importante in reusita unui tratament. Majoritatea microambalajelor sunt calculate pentru 10 l de apa. Pun un plic de 10 g in 10 l de apa si stropesc cu el 500 de m2 si mana continua sa se extinda mai mult de parca i-am dat fertilizator si nu fungicid. Ma uit mai bine pe plic si vad ca mai scrie ceva acolo: 0,2% sau 2 kg la Ha si folosind o formula simpla( 2kg-10000 m2; 200g-1000m2;20g-100m2; 2g-10m2) vad ca plicul de 10 g era pentru 50 m2 si daca se pune 0,2% adica 200 de grame la 100 de litri de apa, 2 kg se folosesc cu 1000 l apa la ha ceea ce inseamna 10 l la 100 de m2 si asta nu mai este tratament ci inundatie.
Aracet, 3-4 oua batute bine ( eu prefer ochiuri sau fierte moi) se folosesc la varzoase, ceapa care nu prea au suprafata aderenta, celelalte au pe frunze niste perisori care retin foarte bine solutia si nu au nevoie de adjuvanti.
Ardeiul, vanata nu prea se maneaza si daca apare mana la ele nu este prea distructiva deci eu nu prea mi-as face griji cu asta. Cele doua sufera foarte rau cu  ofilirea si vestejirea( fuzarioza si verticilioza) dar asta prin iunie, iulie.
In caz de presiune crescuta a problemei, in scop curativ se repeta tratamentele la 5-7 zile, iar preventiv daca nu avem instalata boala in cultura repetam la 10-14 zile avand grija sa schimbam categoria din care fac parte pesticidele si nu doar denumirea lor comerciala. Dar asta este teoria pt ca multe pesticide au timpul de repaus dintre tratament si cules de 14, 21 de zile si nu cred ca pune cineva rosii doar pentru a avea pe unde sa fuga cu vermorelul in spate din 10 in 10 zile.
Amestec de mai multe insecticide se cheama Carcalete si se folosesta atunci cand impotriva musculitei albe am folosit toata baza de date  ce cuprinde toate insecticidele, pe rand si ea s-a inmultit mai bine si atunci facem un amestec de minim 3 insecticide cu o doza de minim 3 ori doza recomandata si musculita tot nu va muri si noi care mai si mancam din solarul ala invatam sa coabitam cu ea iar unii care vand rosii la en-gros au un solar separat unde pun rosii pentru ei si cunoscutii lor.
Scuze dar s-a facut tarziu si m-am enervat ca de obicei degeaba.
Noapte buna oriunde v-ati afla.

#190
Alin1me

Alin1me

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 609
  • Înscris: 14.02.2013

 m4y, on 10 mai 2013 - 21:02, said:

Dacă faci asta vei arde plantele, iremediabil presupun.

În primul rând NH4NO3 are caracter puternic acid cu un pH în jurul valorii 5.
În al doilea rând NH4NO3 se folosește pentru fertilizarea la sol înainte de înființarea culturii din câte știu. Oricum nu este solubil 100% conține substanțe antiaglomerante și se utilizează la culturile de cereale și în livezi datorită conținutului ridicat de cloruri.

Nu l-aș recomanda deloc pentru legume sau culturi sensibile la salinitate.
Da dar nu voi pune pe planta ci doar in jurul ei

#191
macaz2006

macaz2006

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 647
  • Înscris: 20.11.2008
pai si in sol cum ajunge?

#192
Alin1me

Alin1me

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 609
  • Înscris: 14.02.2013
Cand ud sau plaoua.

Prin udare sau ploaie se dizolva in sol

#193
meganedoi

meganedoi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,433
  • Înscris: 03.08.2006
Nu mai bine cumperi altceva ca sa pui in apa pentru irigat?

#194
parintele

parintele

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,990
  • Înscris: 17.03.2005

 maddox_dtv, on 11 mai 2013 - 01:12, said:

...........
Aracet, 3-4 oua batute bine ( eu prefer ochiuri sau fierte moi) se folosesc la varzoase
.......
Noapte buna oriunde v-ati afla.

DEci da, cam asa e prin gradinile noastre, ar fi amuzant daca n-ar fi tragic uneori ...  Felicitari pt post Posted Image

#195
1orgu

1orgu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,051
  • Înscris: 06.10.2012

 parintele, on 11 mai 2013 - 15:25, said:

DEci da, cam asa e prin gradinile noastre, ar fi amuzant daca n-ar fi tragic uneori ...
Te imploram, poti fi mai explicit!!!

#196
cxd

cxd

    Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 658
  • Înscris: 18.10.2008

 maddox_dtv, on 11 mai 2013 - 01:12, said:

Aracet, 3-4 oua batute bine ( eu prefer ochiuri sau fierte moi) se folosesc la varzoase, ceapa care nu prea au suprafata aderenta, celelalte au pe frunze niste perisori care retin foarte bine solutia si nu au nevoie de adjuvanti.

http://www.blondyrom.../pharma/157.pdf

#197
GERULA2006

GERULA2006

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,828
  • Înscris: 26.08.2006
Salut!
Am pus gazon si trifoi pitic pe 300 mp. Acum iarba are cam 12 cm si trifoiu 3-4 cm. Vreau sa tund si apoi sa fertilizez. Am facut rost de uree. Am inteles ca este foarte puternica. Este bine sa dau cu ea si daca da in ce cantitate si cum?
Daca se tunde si trifoiul are ceva?
Va multumesc!

#198
maddox_dtv

maddox_dtv

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 446
  • Înscris: 28.02.2010
Deocamdata plantele se descurca si fara suplimentul de azot. Tunzi bineinteles totul daca sunt impreuna. Daca sunt in locuri diferite tunzi momentan gazonul mai tunzi de 2 ori si dupa aceea dai cu uree si imediat irigi.
Este adevarat ca este foarte concentrata dar probleme sunt daca se pune mult intr-un loc sau ramane pe frunze ceea ce la gazon, mai ales daca este proaspat tuns, nu va fi cazul. Trifoiul indiferent daca este pitic sau nu, are propietetea de a fixa azotul din atmosfera in sol, deci nu are nevoie de fertilizare cu azot si cred ca trebuie sa mai creasca inainte de tuns.

@cxd
Este 100% corect. Am folosit Trend 90 la varza si a crescut mai bine. Dar la varza chiar sunt probleme daca nu se folosesc adjuvanti.
Asa ca propun un sondaj: Avem o problema cu mana la rosii. Obligatoriu folosim un fungicid. In afara de asta cine vrea sa mai manance si: 84% heptametiltrisiloxan modificat cu polialchilenoxid?

Edited by maddox_dtv, 12 May 2013 - 10:02.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate